A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Adri, én látom a vonalzódat! Legalábbis most! :D

Orsi, pont jókor dobtad be ezt, Danival 50 percig küzdöttem, h elaludjon, pedig nagyon simán szokott, apja elment szaunába, így meglágyultam és ő nyert, kihoztam és megnéztünk 2 részt a Pityke őrmesterből! :lol: :lol: Még sose csináltam ilyet, jó, hogy már most együtt rosszalkodunk, mi lesz így a fegyelemmel??

KépKép
barimami

Gabi
megcsinálom a 7vgn!!
Holnap megyünk anyuhoz vigyázz Balázsra (anya kérte had vigyázzon rá) és így egész nap 2 leszünk Bálinttal megyünk csavarogni kicsit!!!!:)

Barimami
Pityke őrmester imádom azt a mesét

A gyerekdoki akihez viszem az én régi gyerekorvosm :lol: írtam neki iwiw-en,miután megtaláltam és mehetünk hozzá!!!!!! Kép
egy bűbájos gyerekorvos!!!Mi imádtunk hozzá járni :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Gyuzso???

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Hú micsoda fenkölt gondolatok! :D

Andi!
Sajnálom ami veletek van! ha vigasztal jövő héten megy a cucc :lol: tuti fel fogsz vidulni! az orvosod meg egy tapló, már bocsánat... Gyógyuljatok te is bali is! ne aggódj mi sem alszunk már év eleje óta, de legalább nem beteg! kopp-kopp

veronikusz!
Hát tényleg hős vagy! Így egyedül ilyen rafkósan és jól vagytok! Mond már el, hogy csinálod? Nimi tegnap 9re ért haza ma meg még sehol szerintem talán éjfél :cry:

borsa!
linket be tudsz illeszteni mert én nem találom a cikket! :?

valentina!
nagyon jók a képek!!!! :lol:

gabi!
enci édes és szépséges! dobfelszerelés :evil:

Zsófi!
édes a kis pacád!

A szopihoz nem szólnék hozzá minden együttérzésem azé aki nem tud! Én ahol tudok inkább segítek az illetőnek! Martinnak van tejtestvére.

Más: én meg azért nem jöttem idáig, mert elegem van. az újév óta 2óránál nem aludtam többet és már kezdem érezni. nem csak fáradt vagyok, de sajnos-sajnos türelmetlen is martinnal :oops: ma sokat beszélgettem vele- úgy vettem észre minden megért - és szinte beleszugeráltam, hogy aludjon már kicsit jobban. meglátjuk egyenlőre egy órája alszik, de nekem ez gyanús. na megyek is, ha nem jönnék akkor ezért, meg holnap megyek anyukámhoz, nimi persze dolgozik :evil:

szép hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

palacsinta kész, már mindenki ágyban....
csak azért ugrottam be, mert Valentina is írta, hogy tré a hét, és elfelejtettem rákérdezni, hogy mi nyomasztja? Szóval Valentina, mi nyomaszt?

Egy Pityke őrmester DVD nekünk is van-apa menedzseli magát(meg tökocsó volt a Corában :roll: ), de Kisjankó még nem izgult rá... Pont tegnap tettem be neki, mert elkezdtem úgy becézni, hogy Settenke...és megmutattam neki, hogy ki az. Meg hát nekem Marcipán is nagykirály...

Orsi,
köszi az érdeklődést. Itt végül is minden ok, Kisjankó ezerrel dackorszakot él, de kezdek rájönni, hogy kezelhető, úgyhogy lassan élvezem is...Csak nehéz úgy leszidni, hogy ne röhögjek közben...Ma pl.: mindig elmondjuk, hogy ne ugráljon a kanapén, persze azért is, én palacsintasütés közben csak egy tompa puffanást hallottam, aztán nyöszörgést a kanapé alól. Az apja szedte ki és tartott szent beszédet, utána sompolygott oda hozzám, hogy jaj anya, megsérültem...imádnivaló ördög. :D
Te meg ne sírdogálj nekem. Azért még szopizik az a férfifaló lányod, aztán meg jön ketteske, na.

Kép
Kép
paklincs

Emese!
Hihetetlen vagy! Még én is felvidultam! :lol: És szép a lányod, ha még nem mondtam volna! :wink: Egy randi majd Martinnal? :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi :(
Amit írtál, az azt jelenti, hogy kétóránként felkel Martin éjszaka? Vagy még ennél is rosszabb a helyzet?

Kép
Kép
paklincs

Tegnap pl. 2.5 óránként kel, de most aludt 1,5-et és ébredt. De a jobbik, ha csak 5-6x kelünk, ha nagyon gáz akkor MINIMUM 10x.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Cukipofa

Azt hiszem Téged és a családodat láttam tegnap (pénteken) estefelé a solymári Auchanban. Orsit ismertem meg! Lehetséges?

Kép
tikó

Hát hogy én se maradjak ki a témából :D ( még reggel elkezdtem írni, de kicsi fiam közbeszólt) :
Pocakosan (is) naggggyon-naggggyon akartam szoptatni és mindenki azt mondta, csak akarni kell, meg hogy agyban dől el... Ennek megfelelően nem aggódtam, mert hát ha így van akkor én AKAROM, tehát tuti menni fog.
Nincs a világon szebb és jobb dolog, mint szoptatni egy babát. De mi van, ha hiába az egész napos szoptatás, igény szerint (amiben ilyenkor nem feltétlenül értendő bele, hogy a te igényed szerint is…) éjjel/nappal, bármikor???? Jön a nagy kétségbeesés, amitől aztán tényleg kevesebb a tejci. Fájt, sebes volt (mert hogy kiázott, meg persze nem mindig sikerült jó cicire tenni, hiába hittem, hogy jó). Ettem, ittam rendesen, próbáltam pihenni, fejtem/nem fejtem, de valami mégis gátolta azt, hogy elég legyen. Vagyis, hogy SZERINTEM ELÉG legyen. Az életben ezt a dolgot tényleg NEM mi irányítjuk. Számomra örök rejtély marad. :roll: :oops:
Végiggörcsöltem 5 hónapot, majd amikor elkezdtünk almázni megnyugodtam. Nem hal éhen a gyerekem, mert ha éhes kap almát… Azóta van tejem… Soha nem fogom megérteni a titkot…
A következő babánál majd jól rázzatok meg, OK???? :P :P

Borsika szerintem akkor teszed a legjobbat magatoknak, ha egyszerűen nem foglalkozol a témával, csak úgy csinálod majd, ahogy jónak érzed és megpróbálod nem tragédiaként megélni a nehézségeket. Persze mondani a legkönnyebb. :lol:

Györgyi jó hallani Rólatok! Jázminról képet nem kapunk???

Zsófi :P :P :P

Emano úgy sajnálom… Nem túl vidámak az írásaid mostanában. Ezeket a mellkasra/hátra kenhető kencéket nem próbáltad? Gabi használt valamit Encinek a múltkor?! Mi volt az???

Vali hahooo! Hogy van a kis vashiányos? Van vmi fejlemény? Ti megúsztátok az influenziát? Ákos még mindig szereti a sulit?

Borsa „kanalas kaja” :D :D :D Kristóf is kinéz a szánkból mindent! Te is oda szoktad ültetni Emmát mikor esztek?

Cukipofa Auchan, Pláza… mi ez a nagy shoppingolás??? :D :D Minket láttál a Plázában kedden. A barátnőmmel voltunk 2 babakocsival. Kár hogy én nem vettelek észre…

Emese oké, vállakozzunk. :lol: :lol: Ma tök jól belejöttem. Felszámoltam a kupacot. Meg gyártottam némi utánpótlást, hogy nehogy unatkozzak majd.

Steffi nem észt osztani akarok, meg amúgy is gáz ez a téma pont velem…, de úgy sajnállak. Én nem bírnám, valószínű ezért. Nem tudnád valahogy átrendezni a szobáját, kicserélni a matracot… ???Elvinni Martint kineziológushoz??? Ha hiszel az ilyesmiben?! Ez tuti nem jó neki sem. Így Ő sem tud pihenni rendesen. Meg ha türelmetlen vagy az már a kimerültség jele.
És mit csinálsz vele mikor felébred? Cicit kér? Sír?

Na lőjetek le…
Megyek aludni.
Jó éjt.
Kép

Kép
vkbrigi

Ancsa minden okés??? Valami rövidke életjelet azért adhatnál! :P

Kép
vkbrigi

:lol: tegnap futásban voltam, de éreztem, hogy ez a szopi-téma érzékeny lesz! :lol: :wink:
én 1 dolgot szeretnék leszögezni csak: nekem az biztos, hogy itt a csapatban mindenki a legjobb anyukája szeretne lenni a gyermekének és ezért mindent meg is tesz! és ez a legfontosabb!!

Eni,
tök jó, hogy ennyit írtál!! tegnap jártam Kőbányán, gondoltam is Rátok, de mivel még 1 hét zárlat van, így kivárom a következő alkalmat Benő-látogatásra :lol:

Andi,
örülök, hogy beérett a döntés és orvost váltotok!! és rengeteg gyógypusszt küldünk!!

Veronikusz,
jó olvasni, hogy javulgat a csipet csapat Nálatok! ++++++++++++++++ mennek!!!

Vali,
tényleg, mi volt a dokinál???

Gabi,
a smilejaid külön feldobnak!!

Györgyi,
örülünk, hogy tudsz jönni, de ha még 1-esetleg 2 fotó is leesne... :lol: :lol:

Emese,
elfogyott a a palacsinta???? ne mááááááá!!

Amit Orsi ír, az úgy igaz, ekkora tátogást kaja után én még nem láttam, mint amit az Emma művel!! :lol:
Lassan, de biztosan törnek elő a fogacskák! ma megyünk "családi" pancsira!! bizti jó lesz! :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Tikó, Kati,
áááá, szóval bevásárlás volt??? esetleg bér-bevásárlást nem vállaltok, nekem nem a kedvencem sajna... :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

és boldog Aida napot annak, akit érint!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Eszternek nagyon boldog 1. hófordulót!!!

Martinnak is boldog boldogot kívánunk!!!

KépKép
Kép
gyuzso

jó reggelt

ma is 6kor ébredt :shock: nem tom megint mi ez....
most is nézzüka garfieldot, ugyhogy elvagyunk...
mondjuk tegnap visszaaludt mellettem ,de ma nem akart.
úgy látszik néha van ilyen hete ,néha meg olyan. Amikor apja itthon volt 9ig aludt :shock: ki érti ezt??
ugyanolyan talány, mint a szoptatás :lol: (ahogy Brigi írta)

Emano! (jó hogy eszembejuttatad Brigi) tegnap akartam írni ezt az eukaliptuszos krémet, kentem Enci hátára, meg amellkasra is, BABY LUUF a neve.(800 pénz) de van a DR.Theiss-ben is ugyanez.(az felnőtteknek is jó) ez segített könnyebben lélegezni,meg a köhögéskor is. próbáljátok meg,hátha segít....

Veronikusz!! SZofika??? iszik ? és ti jól vagytok???
Lilluska?
ANcsa?????????
Kriszta???
Vendég

egy kis napfelkelte

Reméljük ilyen szép napos időnk lesz,és mindenkinek szép és vidám hétvégéje lesz!!!! :D

Legalábbis én ezt kívánom mindenkinek! Kép

Kép
Vendég

Szép hétvégét mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Andi!
A megmaradt gyógypuszikat továbbpostáztuk + raktunk hozzá még jóóóóó sokat! Gyógyuljatok! ++++++++++++++++++++

Steffi!
Ne is mond!!!! Teljesen magam alatt vagyok. Már hetek óta meg, hogy hétvégén sincs itthon. Még fél napot sem. Mondtam már hogy úúúúúúúúútálom a 7végéket????? :oops: Olyan mint ha nem is lennénk család. Elvált nőnek érezem magam. :oops:
Ma délre is esőt ír. Hova menjek? Pedig azt hiszem már a bezártság ment az agyamra. Arról nem is beszélve, hogy már egy hónapja nem voltunk együtt bevásárolni. Egy csomó minden elfogyott. Lehet a G Roby-tól fogok rendelni.
Hát! Nem könnyű egyikünknek sem! Remélem, ha jön a jó idő, jobb lesz a helyzetünk. :D
Martin fogzik???? Mért nem alszik? Nálunk meg a két éjszakai tápszerezés miatt van ébresztő. De ez csak 10-15 perc és megyünk vissza aludni.

Paklincs!
De jó hogy ti ilyen összhangban vagytok a férjeddel. Nálunk tegnap rám szólt a férjem, hogy menjek Kata mellé, mert ugrál az ágyon és le fog esni. Mondtam neki, hogy ha folyton a lányok mellett állnék, akkor magától nem főne meg az ebéd, nem lenne tiszta inge stb. Tudom, hogy a lányok a szeme fényei (nekem is), de ezt akkor sem lehet csinálni. Most hogy diétáztatni kellett a lányokat …. ő meg sutyiban csokit adott Szofinak. És akkor csodálkozunk, hogy nem javulnak. Ezek a férfiak!!!!!!

Gabi!
Sajnálom a korán kelést! Pedig a kakasok kukorékolnak reggel, nem a tyúkok! Főleg nem a kiscsirkék! :D bocsi :oops: Tényleg sajnálom. Nálunk akkor kelnek korán a lányok, ha korán van fektetés. Ma 7.30-kor volt ébresztő. Remélem tényleg csak átmeneti a korán kelés!

Mi megvagyunk. Szofi tegnap nem is fosott. Bocsi. Kata 1x. Ő kapott szenet. Hányni nem hányt senki. :D Én hulla vagyok. Majd próbálok pihenni.
Ja! És akkor a lényeg! Írtam, hogy egyik nap 12-16 óráig átmentünk a nagynénémhez ide szembe. Kifejtette, hogy nem táplálkozunk rendesen és miattam lesznek hülyék a gyerekek, mert nem kapják meg a kellő tápanyagot és EZÉRT BETEGEK A GYEREKEK MOST!!!!!! Ki hívott minket tegnap este, hogy hány és fosos?????? Hát a nagykönyv szerint táplálkozó nagynéném. NA????? Ezek szerint ők sem táplálkoznak jól?????? Esküszöm nem kívántam én ezt nekik (uncsitesómmal lakik és ő is beteg), de most legalább nem tud beszólni. Ezt azért is akartam leírni, hogy lássátok, hogy nem egy nudli kis vírussal volt dolgunk, hanem ami ilyen könnyen fertőz. :oops: Unokatesóm egy több mint 2 méteres, 100 kilós hapsi és mégis. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Szia Zsu! NAGYON KÖSZI. Te vagy az első (és szerintem az utolsó, akinek eszébe jut :? ). Pedig én ragaszkodom hozzá. Nane hülyéskedj, ennyire nem komoly a zárlat!!!!!!!!! Leginkább a többi baba miatt mondtam, nem Benőke miatt, ő már jól van.

Brigi, valami ilyesmi történt velünk is. Nekem is akkor rendeződött a tejállomány, amikor abbahagytam a kapszula szedését, elkezdődött Benőke hozzátáplálása, és kapott pótlást. Ilyen ez. De legalább én is tudom, mi lesz legközelebb. Én is vasaltam tegnap.

Steffi, tudom, hogy már mindent megpróbáltatok. Azt is tudom, hogy igazán gyógymód/csodaszer NINCS alvás rendbetételére. Nálunk a fordulópontot a költözés jelentette, de egyáltalán nem tulajdonítok kifejezetten ennek jelentőséget, hisz a probléma igen összetett volt. De bízom benne, hogy nagyon hamarosan rendeződik, valamelyest. Én boldogan ugrom ki az ágyból reggel, ha éjjel CSAK 2x ébred Benci. Tudom. Nagyon együttérzek.

Adri, nektek is!

Gabi, nagyon köszönöm a képet. Én ilyesmit imádok nézni. Nem Mauritiust.
vbea

Te jó ég nem mondjátok hogy Eszter már 1 hónapos! Sok boldogságot öreglány! :D

Brigi!
Hát nálunk bélpoklosság van, eleinte csak kis vizet kapott amikor "csládi ebéd, reggeli volt" de mostmár felváltva eszünk az asztalnál mert a kisasszonyt csúnyán tömni kell. Tegnap a grill csirkéből olyan szinten betermelt persze a saját főzije után.... ezért reggelire bevezettem (ill neki az már tízórai mert a reggeli tejcit már korán betermeli) egy fruttapurát. De mivel nem eszünk elég gyorsan a zsömiből is kap bőven.... :D

Gabi!
Enci szülinapos képei szenzációsak, főleg a dob szerkós! (bocsi :D)

Zsu!
Na meglett a kötél?

Ancsa!
Egy pár szóra igen is jöhetnél! ;)

Barbi!
Potyázunk? Potyázunk? Mi ez a vas fegyelmezetlenség? :D

Emese!
Kisjankó nagy fej! :D Mármint nem úgy.... áááá tudod hogy értem na! (ez olyan Emesés volt nem?)

Mi egyedül nyomulunk mert Apa tegnap este 8 óta dolgozik, jó ég tudja mikor esik haza szegény, de Emmát addig etetem így kihúzzuk valahogy! :D

Emano?
Hogy van ma Bali barátunk?

Orsi

borsa

Benedeknek boldog 1+1-et :D

Orsi

borsa

Orsi, én is köszi nagyon, mert tegnap nem találtam... :? Még az (nem)alváshoz annyit szólnék hozzá, hogy én is többször hallottam, hogy a babák életösztönből ellenőrzik többször is az alapvető életfunkciókat alvás közben, illetve a felnőttek is, csak mi erre már nem ébredünk fel. Ilyenkor szoktunk a másik oldalunkra fordulni, vagy a párnát elhajítani. :lol: Sok babát azonban ez megvisel, megriad stb. Az is egy kulcsmondat volt, hogy a babáknál nagyobb szerepe van az aktív alvásnak, míg pl a felnőttek azonnal mély alvás fázisába zuhannak elalvás után, addig ez a babáknál 20 percet is igénybe vehet. Mostanában olvastam dr. William Sears Éjszakai gondoskodás c könyvét. Anélkül, hogy egyetértenék/nem értenék egyet vele, nekem nagy segítség volt, és hasznos gondolatokat találtam benne. Egy nyolcgyerekes, sokunokás gyerekorvos írta.
vbea

Kicsit (sokat) mosolyogtam viszont azon, hogy sok baba azért nem alszik, mert nincs tele a pocija. Rengetegen mondták, hogy "tele kell tápszerezni estére". Főként skót barátaink (ez teljesen bevett szokás Ny-Euban és USAban - is). Szóval Benőkét annál jobban már nem lehetett volna "megtömni", mint anno. :lol: Mégse aludt.
vbea

Eni,
legközelebb bemegyünk!!! :lol:
nálunk az említett könyv alapmű=wc-ben van, hogy mindig kéznél legyen :lol: :lol:
mint most épp a kitolás 2 is (4 és 5 éves gyerkőcök papája írta), meg perzse a hvg, veterán, oldtimer katalógus... Orsi mesélhetne :lol: :lol:
szóval én már többször olvastam és igen, engem is megnyugtat, hogy nincsenek kőbe vésett dolgok és hallgathatok az ösztöneimre, ha erősnek érzem őket
azt meg eddig is tudtam, hogy az orvosok kontárkodnak alvás témában, mint ahogy mi állatorvosok is sok dologhoz kell hozzászólnunk, amit nem tanultunk a suliban...

tegnap voltam a cégben, van egy 2 hónapos Milán apukája férfi munkatársam - kérdezte, hogy még mindig nem alusszuk-e át az éjszakát, én meg mondtam, hogy még mindig nem
persze teljes megrökönyödés fogadta szavaim, de én büszke voltam, hogy ennek ellenére minden nap boldog vagyok a fiammal
mert ők mindet átalusszák persze - 3 hetes fotókon virított a teás cumisüveg a büszke mama kezében, de engem ez nem zavar, örülök, hogy más máshogy csinálja és nekik, az ő családjuknak az meg jó
nekem meg ez jó :lol: , akár hiszitek, akár nem.. :wink:
csak ne legyen sírás éjszaka... :roll:

KépKép
Kép
gyuzso

Eni, azért szerintem ez sem csúnya! :wink:

Kép Kép Kép

Lányok,
nyaralós fotók????
Na megyek, majd jövök este.
Szép napot.

Kép
vkbrigi

Sziasztok!

Paklics: A héten fogorvoshoz kellett mennem és csak a Dédi tudott a gyerekre vigyázzni és hát 72 éves és nem szeretném terhelni a dolgainkkal.
A férjem egész héten reggeltől estig dolgozik és volt olyan nap amikor nem is találkoztunk.
Aztán anyósék is kezdték a butaságaikat,és totál kikészültem. :oops:
Ciki,de bevallom kész vagyok totálisan. :cry: :cry: :cry: :roll:

Szóval csak ennyi dióhéjban.

Eszternek boldog Hófordulót kívánunk.
Mindenkinek jóbb hétvégét mint az enyém.
V

valentina

Óh Brigi, nehogy ennyire gonosznak láss, mondhattam volna Balit is... Lényeg, hogy én (szerintem többen is) azt tartom szépnek, ahova élmények fűznek, emlékek kötnek. Nekem ez valahogy mindig úgy adódott, hogy nem pálmafás övezet, hanem erdő és tó és hasonló. Akkor dobok fel. Első kettő sajna elég vacak, mert eredetileg nem digitális. Viszont ott gazdagodtam a legtöbbet (Connecticut - az mind az "én lyányom"), a harmadik pedig nászutas (Szlovénia). Nekem ilyen helyeken volt a legjobb. De hátha egyszer eljutok Mauritiusra is. :wink: Kép

Kép

Kép
vbea

Eszternek énisénis a legjobbakat kívánom. NAGYLÁNY! :roll:
vbea

Nyaralás én is én is!
Kép
Kép
Kép
Kép

Orsi

borsa

Eszternek és Martinnak BOLDOG HÓFORDULÓT!

Eni Aidának meg boldog névnapot!!
:wink:

Hú, de jók ezek a nyaralós fotók!! :D Pláne ebben a vacak időben!

Nlcafés cikkben lévő könyv nekünk is kölcsön adták és abban vannak jó gondolatok, érdemes elolvasni vagy az az alváslabor dolog se hangzik rosszul, ha valaki már tényleg kétségbe van esve és nem látja a kiútat!

Hát igen, Marcipán a legjobb fej, ahogy szirénázik Pityke motorján, azon Dani is rötyögött! :roll:

Steffi, sajnálom a rosszul alvást! :( Egyébként doki/védőnő mit mond? Ez a fogacska? Vagy rossz álmok? Este Martin hogy alszik el amúgy? Egyedül vagy cicin? Bár gondolom ezeket az opciókat már végig zongoráztátok, nem is egyszer, hogy azért kel éjjel, mert nem egyedül alszik el az ágyában...

Veronikusz, jó, hogy már meggyógyultatok!!

Én ma estére kimenőt kaptam, megyek az egyik barátnőm lakásavatója bulijára, szóval holnap bizti nem leszek! :wink: Majd heverek a romjaimon, mert férjem meg persze dolgozik holnap is, bár megyek anyukámékhoz ebédre szülinapot ünnepelni (tesómét), szóval addigra mindenképp össze kell kapnom magamat!

Jó hétvégét mindnekinek!

KépKép
barimami

Martin babának is nagyon boldog hófordulót! (hol a szemem, na mindegy....)

Barbi!
Kirugunk a hámból? Csak nem? Jó bulizást! irígy, irígy én már ezer éve nem voltam sehol, pedig régen állandóan buliztam, na de az az idő is eljön talán....

Orsi

borsa

Sziasztok!

Bocsi, de nem válaszolok egyenként, mert az majdnem lehetetlen lenne...
Azt hiszem elég komoly "vitát" indítottam el a hozzászólásommal és rengeteg félreértést is kavartam vele. Sosem gondoltam azt, hogy aki nem szoptat sokáig vagy egyáltalán, az rossz anya, de mégcsak nem is gondoltam!!! Sokkal hosszabban és mélyrehatóbban is írhattam volna a témában és akkor talán nem bántok meg senkit (ami nem állt szándékomban). A véleményem, hogy rajtunk múlik első sorban, most is áll. Persze rengeteg külső tényező befolyásolhat, ami akadályokat állíthat. Ilyenkor gondolom én, hogy érdemes szakemberhez (szoptatási tanácsadóhoz) fordulni, aki tud tanácsot adni, hogy mit tegyen a kismama. Persze csodát ők sem tudnak tenni (bár olvastam, hallotam ilyet is). Egyetértek, hogy minden elismerés azoknak az anyukáknak, akik rengeteget kűzdenek a szopiért. Azzal viszont nem osztom a véleményt, hogy a fogak kibújása azt jelentené, hogy a baba kész a szilárd táplálékra. Fogilag igen, de a szilárd kaja emésztéséhez szükséges bélfóra ettől még nem alakul ki előbb... Valamint nem hiszem, hogy baj lenne, amiért Iván kevés szilárdat eszik. Neki ennyi az igénye. Most másfél éves, 84cm és több, mint 11kg. Egész nap pörög, alig ül egyhelyben. Nem látszik rajta, hogy tápanyaghiánya lenne. Persze a fogait használja. Adok neki rágható ételeket.
Továbbra is tartom, hogy legtöbbször mi magunk okozzuk a problémákat, persze akaratlanul. Szorongunk, hogy nem eszik eleget, mert a mérleg...(mi felnőttek sem egyforma mennyiségű kajával lakunk jól...), vagy mert állandóan sír, biztos éhes. Sztem rengeteg dolog miatt sírhat egy baba. Hasfájás, idegi túlterhelés, stb. csak, hogy a legáltalánosabbat említsem. Az a véleményem, hogyha egy baba folyamatosan fejlődik és nem sírva köpi ki a cicit x perc szopi után, akkor valszeg más a probléma és nem az éhség.
Mielőtt bárki is azt hinné, hogy nekem minden biztos simán ment, szólok...nem egészen. Tejem volt, rengeteg. Annyira, hogy pont ezért nem tudtam szoptatni rendesen. Iván fuldoklott a tejtől, nem tudta lenyelni. A cicim is nagyon nagy és ez plusz problémákat okozott. Nehezen tudtam megtanulni ezáltal a helyes mellretételt. Nagyjából 3 hós lehetett, amikor mondatom, hogy nem kellett a szjába imátkozni a cicit, hanem magától rácuppant. Sokszor potyogtak a könnyeim még 4-5 hós korában is, mikor szopizott, mert annyira érzékeny volt még mindig az egyik cicim. Olykor ha épp foga jön, akkor most is előfordul, hogy kellemetlen. Én is aggódtam eleget. Sírtam éjjel felette, hogy szopi nem kell meg semmi, csak sír. Az okot pedig nem tudtam sem kitalálni, sem megszüntetni. Nekem sem volt sétagalopp, de szerencsémre van egy barátnőm, aki sokat segített a tanácsaival és azzal, hogy felhívta a figyelmemet, arra, hogy kérjek szaksegítséget. És meg is tettem. Megérte!
Természetesen szerintem is az a jó, ami babaának és mamának is megfelel! Azzal viszont nem értek egyet, hogy mi is felnőttünk, pedig minden más volt, és mégsem lettünk "kretének". Azért fejlődik a tudomány, hogy hasznát vegyük. Én keményen ekcémás vagyok 4 hós korom óta. Ha akkor tudták volna, amit most tudunk, akkor valszeg kinövöm, vagy elő sem jön...

A lényeg
Mindenki tegye azt, amit ő helyesnek ítél. De tényleg azt! Ha pici ellenérzése van vmivel szemben, akkor inkább hagyja. Ebből lehet később lelkifurdalás... Én így látom.

Mindenkitől bocs, akit esetleg megbántottam! Tényleg nem állt szándékomban ítélkezni senki felett!Ez a téma túl sokrétű ahhoz, hogy egyetlen hozzászólásban mindent le lehessen írni róla.

Renáta

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Tiko!
Mi voltunk azok :D épp robogtunk a csokiosztályra....én is láttalak, de hirtelen nem tudtam honnan ismerlek...mivel ismerek pár ottani dolgozót és rokonait ezért azt hittem, hogy talán azért tünsz ismerősnek...de nem...innen :D :D :D
Mostmár tényleg összefuthatnánk ha épp vörösváron vagyunk...

Vkbrigi!
Jaj, de kár, hogy nem voltam határozottabb...gondolkoztam, hogy odamegyek és megkérdem Te vagy-e?????? De nem mertem...
Na majd szólj, ha megint jöttök...akkor nem zavarok csak megnézlek Titeket, jóóóóóóó??????????????

Szopi téma:
Látom ez kényes téma...én azt tapasztaltam, hogy nem mindg anyukán múlik, hogy megy-e vagy nem...ha baba nem akar akkor nem akar....
Márpedig van olyan, hogy nem akar a baba....
Anyukám körmösének pl nincsenek tejmirigyei ...persze ez más eset, de annak a testvére két fiút szűlt és az elsőt 2,5 éves koráig szoptatta...nagyon ment neki a dolog a lll támogatásával...a második baba már születése után sem akart amikor rögtön mellre tették...aztán együtt voltak, de nem akart...5. napon szánta rá magát a csaj, hogy fejjen és úgy adja oda...mai napig nem tudják mi történt a gyerekkel...mindent megnéztek.
Én Orsival fordúltam a LLL tanácsadónőihez, de sajna mivel nem sikerűlt összehoznom amit tanácsolatk, így elég lenézően beszéltek már velem. Ezek az anyukák meg vannak győződve róla, ha anyuka tényleg akarja akkor menni fog...és én tényleg mindent megtettem, de tejecske nem jött vissza...4 napig nem adtam neki mást (ahogy mondták), nem adtam cumit, se üveget, semmit....csak cicit...és nem lett több...hiába próbálkoztam.
Daninál emlékeztek, hogy mennyit panaszkodtam, hogy túl sűrűn cicizik és állandóan sírt...hát ott pedig akkor volt tejem rengeteg...de mégi az hozta a megváltást amikor szigorúan 3 óránként etettem meg...onnantól jól aludt, mosolygott...megtanúlta telepakolni a pociját....
Szóval tudom, hogy ezt sokan unszimpinek tartják, de tény és való, hogy vannak babák akiknek megviseli a gyomrát a túl sok és összevissza szopi...
Orsi egy éves koráig szopizott (3 hónaposan volt a válság és onnantól pótóltam). Dani még szopik napközben 3* és éjszaka 3*.

ezt most elküldöm....

Kép

Kép
cukipofa

Na és akkor alvás téma...

Orsi nem aludt jó...sokaszor ébredt éjaszaka...akiről olvastatok a cikkben(Gál Éva) nála törzsvendégek vagyunk :D
Orsinál segített...Orsi mostmár elalszik egyedűl , segítség nélkűl és nem jár ki éjszaka sem, ha felébred visszaalszik egyedűl.
Hosszú volt az út, de megérte...másfél éves volt amikor elösször voltunk náluk. Amit akkor mondtak azt teljesen lehetettlennek tartottam, mert ismerem a lányom és tudtam, hogy nem fog működni amit tanácsoltak...de kb 2 éves korában elegem lett és elkezdtem "szoktatni"...pár hét alatt rendbejött az alvása. Soakáig még úgy aludt el, hogy mellette voltunk, de ma már az sem kell.

Dani felébred 1kor 4kor és 7kor....tipikus probléma arra, hogy napközben nem eszik eleget...ahogy írják is. És tényleg nem eszik naponta 1000g-ot...de ha véletlenűl megeszi akkor bizony alszik este9től reggel7ig.
Érdekes dolog...de ez van.
Keveset eszik, lassan gyarapszik, de ez van...éjszakai evésekkel megvan a kellő mennyiség a lassú, de kiegyensúlyozott fejlődéshez :D

Na lelövöm magam... :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

borsika

Azt azért nem hiszem, hogy egy-egy cumisüvegezés miatt cumizavar alakulhatna ki. Bár fogalmam nincs, hogy ez egyáltalán időfüggő-e... Iván egyszer evett cumisüvegből, de akkor nagyon muszáj volt. Nekem szerencsém van, mert ahogy a barátnőim modják én amolyan "ősanya" típus vagyok. Elég későn jött el az igényem a hosszabb kiruccanásokra. Sokáig beértem a két szopi közti idővel. Mikor meg hosszabb időre mentem valahova, akkor meg már kanalast kapott a Nagyitól. Már egy éves is elmúlt...
De persze, lefejt tejet hagyhatsz neki. Akár cumisüvegből, de ha türelmes és kitartó akire hagyod, akkor pohárból is meg tudja inni. Erre újszülöttet is meg lehet tanítani, bár belátom meredek (próbáltam). Férjem nagyobb sikerrel járt ezügyben, mint én :oops: Valahogy "nem anyától" könnyebben veszik. Szóval végül nem próbálkoztunk. Nem is igazán volt rá szükség. Viszont 7 hósan, mikor először adtam neki inni, simán ivott a szoci kv-s pohárból. Tudod, az a presszós, vastag üveg. Ha valaha is ki akarod próbálni, akkor ezt ajánlom, mert elég pici a kicsi kezeknek, nehezen törik és jól kifelé hajlik a pereme.
Egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy nem tudsz úgysem felkészülni. Valóban nem. De a tájékozódás sokt segít!

Renáta

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Kati!
Megkérdezhetem hogy mit tanácsoltak nektek Orsinál az alváslaborban?

Orsi

borsa

Kati, én is ugyanezt szerettem volna kérdezni! :wink: Milyen szoktatásról volt szó? (Benőkével hasonló a problémánk, mint Orsival volt, szóval a problémára emlékszem, de mi volt a javasolt megoldás?)
vbea

Sziasztok Lányok!

nekem nehezen kakilósokhoz van kérdésem. Meddig hagyjam Villőt nem-kakilni? Egyelőre nem szenved, de nagyon nagy a pocakja, és nem eszik olyan sokat... hőmérő? pukicső? mit szoktatok?

T

mtunde

Tünde,
kicsit tapizd át a hasát, ha gázosnak érzed, akkor szélcső, de indíthatsz simán hőmérővel is
tud pukizni? Mica nem tudott, böfizni sem, nála egyértelmű volt..
nálunk napi 1x ki kellett üríteni, most sem hagyom 2 napnál tovább, mert tapasztalat szerint az már nem jön ki magától - de ő mindig zabagép volt..
remélem segítettem...

KépKép
Kép
gyuzso

Emmus tuti eszik 1000 g-ot naponta!!! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Tünde!
Én igazándiból akkor szedtem ki már a pocakból a kakit amikor már láthatóan zavarta hogy se puki se semmi nálunk annó a szélcső jött be de hőmérővel is megpróbálhatod. Ha már nagy a pocakja akkor valószínűleg jobb ha megpróbálod. krémezd be a hőmérő végét és finom kör körös mozdulattal vízszintesen tologasd be neki. Lehet hogy szél van előtte és attől nem tudja kitolni de ez segíteni fog neki.

Orsi

borsa

hú Zsu megelőztél :D
inkább 2000-et :D

Orsi

borsa

Zsuzsi!
Jó az új vonalzó várlak msn-en!

Orsi

borsa

Sziasztok!

Szóval mi Gál Évához kerűltünk pont. Már egy hónappal elötte bejelentkeztünk. Már akkor beszélgettek velünk, hogy mi a gond. Elmeséltem és mivel nem volt "sürgős" eset, így csak késöbbre kaptunk időpontot.
Ott ki kellett tölteni egy űrlapot Orsikáról (születésétől fogva kértek adatokat).
Ezután beszélgetés.
Diagnózis: rossz szoktatás.
Magyarúl az én gyerekemnek meg kell tanúlnia egyedűl, őnállóan elaludni és akkor éjszaka is ha felébred simán visszaalszik.
Elmondta, hogy hogy kell csinálni...berakni az ágyába, leűlni egy székre és újságot olvasni, nem rá figyelni.
Ha már elalszik szó nélkül akkor időnként kijönni...
Olyna lehetetlennek tartottam, hogy az én lányom majd így el fog tudni aludni...hisz tudom, ha berakom az ágyába akkor kitartóan hisztizik és lehetőleg dobálja is magát amiközben beveri a fejét a rácsba...
Tehát el sem kezdtem...
De aztán egyszer már igencsak kibuktam, mert Orsi napok óta ébren volt még 11 órakor is...férjemmel semmi időnk nem volt egymásra, mire elaludt addigra hullák voltunk.
Hát aztán erőt vettünk magunkon és elkezdtük.
Első este kitatrtó hiszti...másfél óráig bírta és szó szerint belefáradt a nyavalygásba...nem hagytam egyedűl egy percre sem néha el kellett neki mondanom, hogy semmi baj, itt vagyunk, apa is benézett néha...
Második nap egy óra volt a nyekergés (már nem hiszti).
Végül két hét volt, mire elértük, hogy letesszük (szigorúan fél9kor), és 20 perc alatt saját magát elfoglalva elaludt.
De azt nem tűrte, hogy kijöttünk, így kompromisszumképpen mindíg ott maradtnk amíg elaludt, persze így ha felébret éjszaka akkor menni kellett hozzá.
Amióta felraktuk a karácsonyi égőket a szobájába azóta egyedűl, önállóan elalszik és azóta nem is ébred éjszaka...
De a karácsonyi fények maradtak azóta is...szomszédok hülyének néznek, de ennyit asszem megér a dolog...

Kép

Kép
cukipofa

folytatom ám...

Szóval amióta egyedűl elalszik azóta sokkal kipihentebb, láthatóan jót tesz neki ez az "önállóság". Büszke is magára...

Daninál az a probléma, hogy bár sokáig átaludta az éjszakát rendesen, de kb 2,5 hónapja felébred pontban 1,4,7 órakor.
Igazából azt mondják, hogy ugye az is okozhat alvászavart, ha a gyerek szervezete nincs "harmóniában". Egy akkora gyerekhez képest ő mennyiségre nagyon keveset eszik...mivel orvosilag minden rendben, és tipikusan abban az időben ébred amikor az ilyen problémáju babák, így valoszínüleg ez a probléma. Na most én ezt baromi nagy hülyeségnek tartottam...gondoltam, ha nincs jóllakva akkor enne többet...hiszen kaja van...ő nem akar többet enni, mert gondolom elég annyi amennyi... a lényeg, hogy ha nézem a kis táblázatomat akkor igenis azokon a napokon aludt rendesen éjszaka amikor többet evett...

Mindenesetre ez nem ilyen egyszerű, személyreszabott tanácsokat adnak...be kell jelentkezni és segítenek...sztem megéri...

Emmus biztos nem azért ébred fel, mert nincs meg a napi szükséges kalória :D
de lehet, hogy tudnak mondani valamit...
Anyukám barátnőjének pl az lett a végeredmény, hogy este 6kor kell fürdetni,7kor vacsiztatni...9kor fektetni...11kor felébreszteni egy szopira...ha hiszitek ha nem kiscsávó alszik mint egy kisangyal.

na megyek fürdetni...egyedűl vagyok Danival....

Szép estét mindenkinek.

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Mi Veronikuszékkal szolidalitunk, Jankó ugyanis egész nap Kép .
Most már jobban van sztem, igaz nem sokat evett. Inni szerencsére iszik. Hősiesen viselkedett, igazából azon parázok, hogy Flóra asszony bélflórája rendben maradjon(ha-ha-ha-ma a szokottnál is vicesebb vagyok :? ), szóval szoríjjatok.
Korrigálok: most jövünk a mellékhelyiségből(ahol mi nem tartunk olvasnivalót, viszont Zsuéknál tényleg kisebb fajta könyvtár :wink: ), úgy néz ki, áttérünk híg székelésre.

mára is jutott kis vicces:
Jankó, hányingered van?
Öt ingerem van anya(gondolom azért épp ennyi, mert az 5 a kedvenc száma :) )

Steffi,
randinak semmi akadálya, csak várjunk, amíg minden ott és olyan álagban ürül, ahogy kell...

Veronikusz,
igen-igen, akkora szerencsém van, az Isten is egymásnak teremtett minket(na ez volt a marketing szöveg, nyugodj meg,az én férjem is pasiból van...tudnék az időnkénti összhangról mesélni... :wink: )

Zsu,
pali van még, ugorj be, csak most inkább Micu nélkül :( .

Tünde,
nekem Kisjankóval volt problémás, a dottor néni 3 napot mondott (szóval, ha harmadik nap nem kakil, akkor segítsünk-én hőmérőztem), de ha kinlódni láttam, nem bírtam addig várni. :oops:

Jaj csajok, valami nagyon okosat akartam írni, de csak annyi jutott eszembe, hogy még mindig jobb, ha hiányzik apa, mintha annak örülnénk, hogy nincs itthon. Na, megvigasztalódtatok?

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Zsu
Én is láttam ám az új vonalzót, nagyon jó! Szépek vagytok együtt!!! :D

Borsa
Emmus igazi haspók, de nem látszik rajta, szerencsés alkat a kiscsaj! :wink:

Tünde
Mi is hasonlóan jártunk el mint Zsuzsi. Hosszú ideig nem tudtunk büfizni sem és az a tapasztalatom, ha nincs semmi 2 napig utánna iszonyat nehezem sok-sok szenvedés árán indul csak meg.
Védőnénink szerint piciknél 6 nap a max , de ha eleve ritkán van, akkor 3 nap után érdemes segíteni (szélcső nekünk bejött, de a hőmérő is jó).
Szép képek vannak a blogban! :D :D Micsoda hajasbaba Villő is!
:D

Kép
hanna09

Eni, én is kivánok boldog névnapot,
Eszter, boldog hófordulót(ez egyszerűen brutális, nem igaz, hogy eltelt egy hónap)? és Martinnak is persze.
Zsu, lépegető madárkákat(kacsa-liba, segíts, Te vagy az állatorvos) egyből kiszúrtam :wink:!

Gabi,
bocs, de annyira vagánykirály Enci a dobszerkóval. Már vagy ötször megnéztem a képet, és annyira kell röhögnöm...(nagy a szám, az én anyósom könyvvel és DVD-vel készül...).

Steffi,
még azt szerettem volna kérdezni, hogy nem volna egy nagyi, vagy ismerős, aki legalább egy pár órácskára vigyázna Martinra, amíg húnysz egy keveset?

Kép
Kép
paklincs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?