A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Bibi: én a megatoysban vettem biztonságiöv elvezetőt, eddig még nem használtam mert nem volt rá szükség de most már én is fogom. Biztosan jó. Kb 6000-8000 ft között volt.

Gratulálok Verának.

Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Kedves Buborék!

Nem is szeretném, hogy a babagyártás legyen az elsődleges cél, és valóban nem inkubátorban szeretnék élni, csak szerintem vannak olyan vizsgálatok amiket célszerű elvégeztetni teherbeesés előtt. Ilyen pl.a rákszűrés (1.5 éve nem voltam)és a vitamin szedését (főleg télen) fontosnak tartom. Lehet, hogy fölösleges mert minden passzol a vérképemben (legalábbis eddig nem volt gond)de ártani meg biztos nem árt.
Ha ezek a vizsgálatok megvannak és jók,nem fogok kizárólag csak a "baba akarásra" koncentrálni, viszont nyugodtabb leszek, hogy velem minden oké, és jöhet a bébi bármikor.

Neked is köszönöm a segítségedet, nagyon jólesett.

Kata
Névtelen

Helló Zsazsa!
Az a helyzet, hogy bár én nagy bijó asszonyság vagyok, annak minden előnyével, hátrányával, de a szoli az olyan, hogy oda meg mindig jártam, mert jót tesz a bőrömnek, és lekivilágomnak. Megkérdeztem az orvosomat, hogy most aztán mi legyen? de azt mondta, hogy amíg jól érzem magam, addig semmi földi jóról nem kell lemondanom, és tudjam hol a határ. Így sport, szoli, szex, munka, és a többi kellemes elfoglaltság.
Amúgy tegnap óta rám jár a rúd, mert a szegény drága Uram breteg, és rohangálok haza borogatást cserélni, krumplit paszírozni, gyógyszert beadni...
Detti (19+4)
Detti

Sziasztok Kismaik! Kép

Ígértem, hogy szeptemberben jelentkezem legközelebb. Nos itt vagyunk! Kép Közben visszaolvastam: 2,5 napomba telt, annyit írtatok. Kép Jó sok téma merült fel, így aztán nem is szólok most hozzá.

Épp ma van az 1 hónapos házassági évfordulónk! Kép Nászút gyönyörű volt, szombaton értünk haza kimerülten (én enyhe vesegörccsel, de az biztos a sok ülés miatt volt). Bevásároltam bagóért babaruhából, úgyhogy most van fél szekrénnyi - egyik szebb, mint a másik! Kép
Közben hatalmasra nőtt a pocak: már 104 cm, nagyon feszít, s csak 63 Kg társul hozzá, no meg a 170 cm-hez. Kép

Üdvözlöm a topicban a friss Kismamikat! Boldog gömbölyödést és babavárást kívánok! Kép

Látom babaeső is volt! Kép Szóval éljenek a Friss Anyukák akinek természetesen egészséget, boldogságot Kép, valamint a friss kisbabák is, akiknek pedig sok finom mamitejcit kívánok és sok-sok szeretetet! Kép

Boróka 25+5
femõke

Névtelen (Kata)!
Csak azért írtam azt, amit írtam, mert itt nálunk a munkahelyen nagyon sokan szeretnének már teherbeesni, de nem jön össze nekik és úgy vettem észre, hogy talán egyik oka lehet ennek az, hogy szinte görcsösen akarják!!!! Csak ennyi!
Szia Boróka! Hát nem vagy semmi 104-es pocakkal. Az enyém 95, de ez is hatalmasnak tu˝nik nekem (és másoknak is). A pihenés, nyaralás jót tesz a növekedésnek, én is mikor hétvégék után jövök dolgozni mindenki mondja mennyit nôtt a pocakom.
Mindenkinek szép napot,
Buborék 31+6
Buborek

Szia Boróka!

És merre jártatok? Hol vásároltál be babaruciból?

Névtelen!

A tudatos rákészülés és a görcsösen akarás közt azért van egy kis különbség szerintem, a lényeg ,hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő utat. Mint írtam,mi a hőmérős-grafikonos rész is imádtuk,pedig ez másnak már a "görcsös" kategória!

Buborék!

És milyen bútort vettetek? Esetleg szekrényt is? Ha igen,milyet és mennyiért? Remélem,nem vagyok tolakodó,csak nagyon érdekel?

Ma voltunk AFP-n, kicsit bizonytalan vagyok,bár még az eredmény csak jövő héten lesz. Az esetleges magasabb érték jelenthet rendellenességet,de pl. az ikrek esetében szinte biztos,hogy magasabb lesz az érték. Ilyenkor honnan tudni,hogy magasabb,mert ikrek,vagy magasabb,mert valami gond van? Vagy ez inkább csak egy tájékoztató adat, és úgyis a genetikai UH a lényeg? Na jó,nem gondolkozom előre hülyeségeken.

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok Kép

Vera, itt is nagy-nagy gratula Bencéhez!!!

Kitty, szerintem azért nem érzed a mozgást, mert első fali a lepény, akkor sokkal jobban tompítja , így később is lehet érezni + kevésbé.
Szorítunk, hogy a vizsgálat eredménye OK legyen Kép

Zsazsa, én is olyan bugyit akartam venni, de aztán végül egy hastartó öv mellett döntöttem. Széles gumis az alja, körbe megy a derakadon, meg a pocid alatt és totál jól tartja az egészet. A pocidra meg egy puha, rugalmas anyag jön fel. Anita márkájú, úgyhogy sztem ott lehet kapni, ahol Anitákat árulnak, én speciel a Madrinában vettem. Még félidősen voltunk Párizsban, napi min. 10 óra séta - akkor is jól jött, soha nem fájt a hasam, csak a lábam Kép Most méginkább tutttti, mert még dolgozom (igaz, már nem sokat), igaz, nagyon fáradt vagyok, de a hasam az soha nem fáj Kép
Nyuszimanó irta egyszer (remélem, jól emléxem), hogy olvasta, hogy megelőzi ez az öv a koraszülést. Szóval ennyi Kép

Pusssz
Ann
annann

Helló Ann,

ez az öv elég jónak hangzik, ha már odakerülök, én biztos beszerzek egyet.
Főleg, mert én leszek az erdei sétautak réme, az biztos Kép
Mennyibe kerül?

Pusz, Fru

Lányok!

A mai napnál tovább nem húzhatom. Munka után megyek kismamaruha vadászatra. Kép
A védőnőmnél kaptam egy szórólapot, miszerint Pintácsi Viki primadonna és széphangú huga, Szandi közös vállalkozásban kismamaruhákat gyártatnak immáron két éve. Nos, remélem ez jobban megy nekik.
Állítólag jó minőségű, és nagyon divatos cuccokat árulnak, itt a III. kerületben, ahol én lakom (tőlem mindössze 2 utcányira). Mondjuk állítólag máshol is árulják, nem tudom.
A szórólapon ez áll:
Nadrágok: 3990-7990 Ft-ig
Szoknyák: 3990-9990 Ft-ig
Pólók, blúzok: 2990-8990 Ft-ig
stb., minden hasonló árfekvésben.
Ha ez igaz, akkor nem vészes.

Azért valahogy szeretnék kinézni. Hétvégén betévedtem egy "Kismamaruha" boltba. Hááááát, a "ruhák"... mintha a Ki tud többet a Szovjetúnióról? középiskolai verseny zsűrijének elnökasszonyától nyúlták volna le őket.. (fődíj 2 hét építőtábor a mesés NDK-ban) Borz-alom!

Kép

Na, majd megírom a tapasztalatokat.

Szép napot!

Fruzsi
cinderella

Kitty, IldikóKépLányok, bocsi, de mi az a quarett teszt?
Névtelen

Fruzsi!Kép

Meg tudod mondani hol van a bolt? És esetleg ha van a többi boltjuk? Köszi

Eszter
Névtelen

Kis Buksi!
Mi a Madrinába tévedtünk be hétvégén és ott két bútor tetszett meg, az egyik fehér-világoskék (hajós), a másik natúr fa és szürke delfinek vannak rajta. A páromnak a delfines tetszett jobban. Szerintem nagyon szép és késôbb is jó, mert az ágy átalakítható rendes ággyá. Mivel még augusztus volt szombaton (mikor megrendeltük) ezért -15%-kal olcsóbb volt, mint az eredeti ára.
A kiságy, pelenkázó + fali polc került 64.000 Ft-ba, ami szerintem nem annyira vészes.
Szekrény is van hozzá (ha jól emlékszem olyan 45.000 körül), de még korainak tartom, mert a kisruháknak + pelenkáknak van elég hely a pelenkázó fiókjaiban is. Ha esetleg késôbb kinôvi, akkor még mindig tudunk venni hozzá szekrényt. Jövôhéten megvesszük a többi apróságot is (persze árban ezek sem apróságok, csak a méretu˝ket tekintve), illetve még azt amire nekem szükségem lehet a kórházba. Ki tudja, hátha úgy járok mint Cory és még a kórházi csomagom sincs meg.
Mostanába nehezen alszom, nagyon kényelmetlen minden pozició és tegnap éjjel a pocakom is nyilalt kicsiket (szerintem nyúlnak a szalagok). Megint csuklik a bébi... Most a másik oldalon érzem. Nagyon vicces. Már az összes kolleganôm végigtaperolta a hasamat.
Buborék 31+6
Buborek

Buborék!

Köszi az infót!

Fruzsi!

Nézd már meg azt is /kész kiküldetés lesz a ruhanézegetésből/ lécci,hogy kisméretű cuccaik vannak-e,olyan 36-osak,de abból is a kisebbekre valók. Amúgy az árak tényleg nem rosszak,bár amilyen rucikban Szandi idétlenkedik Lajcsinál, az is anyáink szilveszterét idézi. Hátha azt nem ő találja ki...

Ann!

Remélem,már jobb a kedved,és ezt a kis időt féllábon is kibírod /munkahely,vizsga,stb./! Mennyibe kerül ez az öv? Az ikrek esetében kettőt vegyek,hogy megelőzzem a koraszülést :-)?

Kisbuksi
kisbuksi

Lyányok!

Most indulok.

Buksi: Nézek! (ne vagizz, nem lesz sokáig jó a 36-os Kép )

Eszter!

III. ker., Mátyás kir. út 18. (Csillaghegyi HÉV megálló).
Én a szórólapon ezt olvasom: "Időközben a Brendon Babaáruházak is forgalmazni kezdték a kollekció egyes modelljeit..". Szóval a Brendon.. Kíváncsi lennék az árra.
Egyénként a szórólapon ez van:
"A III: ker-i védőnők pecsétjével ellátott szórólapokkal boltunkban 15 % kedvezm. vehető igénybe".
Ez is jó!
Most körülnézek, helyzetjelentek, és akit érdekel, annak szerzek a védőnőktől lepecsételt szórólapot, és elküldöm postán.

Na, csók:

F.
cinderella

Na, még jó, hogy visszakuksiztam Kép
szóval olyan 7E körül van az öv, és úgy van méretezve, hogy S M L.. nekem Mes van (173 cm eredetileg 62 kg, most 73 vagy nemtommennyi) és tökéletesen megfelel. Fel lehet próbálni Kép
KisBuksi, az esetben, ha két külön pocid nő a két Manónak, mindenképpen indokolt a két öv is!!! Kép

Kivi vagyok a Szandis ruhákra Kép Kép Kép Úgy sajnálom, hogy nekem ebben nem lehet részem :oPPPPPP Még sírok is :oP Azé csinik legyetek Kép Kép ellenőrzöm ám!!!

Holnap dokizok! Pussssszancs
Ann
annann

Névtelen!
A quartett teszt egy négykomponensű, vérből készített tesztsorozat ami kimutatja a babánál az esetéleges betegségeket pl.: Down-kór. Kevésbé veszélyes mint a magzatvízmintavétel, Czeizelék csinálják itt Magyarországon. Egy egyszerű vérvétel és a vért Angliába küldik ki, ott elemzik.
Van itt olyan azt hiszem aki már megcsináltatta.

Sziasztok!
Sajna/szerencsére a ruhákhoz nem tudok hozzászólni, erre a két hónapra már nem érdemes vásárolnomKépA Szandis ruhákat júniusban mi is néztük, de az árai nem tetszettek annyira. Mondjuk nekem mázlim van, hogy inkább nyári pocakos voltamKép

Kisbuksi!
Az AFP eredménytől valóban nem kell félned, mert egyes orvosok szerint ez egy elavult vizsgálat, és az ikreknél indokolt a "normálistól" eltérő eredmény!Kép Ne izgulj! A genetikai UH sokkal többet megmutat!Kép

Képzeljétek!
Édua tegnap este csuklott előszörKép) Olyan édes volt, ahogy ütemesen rázta a pocakomKép) De úgy sajnáltam, mert nem lehet kellemes neki.

Ma még beugrom hozzátokKép
Puszi!
Emőke+Édua (31+1)

hicudzsi

Sziasztok! Kép

Szerencsére ebből a kismamaruha vadászatból kimaradok (Bár innen Pestre felmenni eléggé megdrágítaná a ruhákat). Tegnap meglátogatott a barátnőm a 7 hónapos kisfiával és kaptam tőle 3 nagyon szép darabot.Egy bordó nadrágot, egy barna bársonynacit és egy drapp bársonyszoknyát. Nagyon tetszenek, mert nem a kantáros fazon egyik sem, hanem derékban gumival állíthatóak. Egy felsőréssszel nagyon csinosak lesznek. A szoknya különösen tetszik, teljesen egyenes fazonú,hosszú hátul felvágva. Ja és mindegyik a kisebbik S-es méret. Itt nálunk a boltban úgy tűnik, hogy csak az eleve XL-es méretű kismamákra gondoltak.
Szóval nálam a ruhaügy megoldva. Esetleg valami felsőt veszek, ami utána is jó.

Köszi mindenkinek a drukkot, remélem tényleg rendben lesz az eredményem.

Mindenkinek szép napot!

Kitty
kitty123

Kitty, de örülök! Nekem senkim sincs, akitől örökölhetnék Brühü-brühü Kép

Fruzsi
cinderella

Jó reggelt mindenkinek!

Na, a helyzetjelentés:
Elég rosszkor mentem, most cserélgetik ki nagyjából a nyári ruhákat az ősziekre.
Én kb 2-3 hét múlva visszamegyek (szerintem pont akkorra lesz minden eddigi ruhám határeset).
A ruhák egyébként nem néznek ki rosszul! Totál visszafogottak, minden darab elegáns, de hétköznapi.
Vannak joggingok is, ezek kompletten kb. 10E Ft.
A nadrágok viszont tényleg jól néznek ki, a szabásuk olyan, mint bármelyiknek otthon a szekrényemben. Én egy feketét biztosan veszek, nagyon jól állt, szép a szára, a derékrészét elég nagy méretre ki lehet engedni, úgy okt-nov-ig használható, ára: 5990 Ft. A tunikák, felsők is szépek, vannak kosztümök, és vannak 2-3 részes együttesek /az egyik nagyon tetszett: szoknya-gatya-zakó (jópofa szabással)/ ez 13900 (szerintem teljesen korrekt).
Ja, és a boltban van varrógép, ha megvárod, a kisebb átalakítást megcsinálják.
A felsők között is volt pár, ami tetszett, csak ugye én már az őszi gondolatokkal mentem, de még a fele nyári volt. Volt viszont egy olyan (kicsit csipkés) amit bárhol látni, ez egyszerűen kismamásítva volt, nagyon tetszett: 4990 Ft
MINDEN méret van, 36-os is!! Kép láttam akkora gatyát, Mária Terézia golfozna benne, de a hölgy kedélyesen megnyugtatott, a 9. hónapban szükség lesz rá.. Juuuuuuuuuujjjj... Jaaaa!!!! És volt egy szürke gatya is, az nagyon-nagyon tetszett, de inkább őszi az anyaga, mintsem téli, én viszont nem tudom megvenni, mert az tényleg olyan 6 hónapos pocitól jó, addigra nekem meg ugye tél lesz (majdnem).

Na, megvagyok. Most látom, gondolataim összefogottak, rendezettek Kép Szóval hirtelenjében ennyi. Szerintem egy-két cuccért megéri betérni. Ja, és ott a 15 %-os kupon is, szívesen szerzek (remélem tudok Kép

Csók, Fru
cinderella

Helló Lányok!
Ezzel a ruha-ügylettel nekem is meggyűlt a bajom. Az utolsó csepp a pohárban a Mammut-ban található boltok voltak, 35-40e/múltszázadi nejlonanyagos szocreál rucik darabja. Majd elsírtam magam.
Ha tudtok olyan helyet, ahol lehet (nem répa, és normális sötétkék) farmert kapni, aminek a dereka nem megkötős (irtó kényelmetlen az összes megkötős nekem), hanem olyan jó kis nyúlós passzés anyagból van hastájon, akkor mindenképp írjátok meg nekem. Itt a hideg ősz, és én még mindig vászonnaciban járok.
Ja, és ha van valakinek ötlete olyan felsőre, amit egy 25hetes mami a világ egyik legrettenetesebb vizsgáján puskázáshoz használhat, akkor örök hála. Nem akarok, megbukni!!!!
Pusszantás Mindenkinek
Detti (19+5)
Detti

Detti!
2in1 kismamaruhabolt. Gyönyörű nadrágjaik vannak! Én is ott vettem magamnak. Trapézszárú, csinos és nagyon szépen fogja a hasat elasztikus, de nem műanyag!!! Teréz krt. 33. sz. kapualj!
Pusz!

hicudzsi

Szia Fruzsi!

Ezek teljesen jól hangzanak! Mi a pontos cím,és meddig vannak nyitva?

Detti!

Mit Hicu írt,arról a boltról már nagyon sok jót hallottam. Meg állítólag a Baross u. 21-nél van 3 bolt is egy rakáson,valamelyik csak bejön. Többen ajánlották a Váci u. elején a Fatál étterem előtt található kismama boltot,állítólag reális,nem Váci utcás árakkal.

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Hicu!
Nálam rengeteget csuklott Zsani a pocakomban(néha 5-10 percig is, amit idekint is folytatott) és megkérdeztem a dokimat, hogy mennyire kellemetlen ez a babónak, de ő csak azt mondta erre: a baba "élvezi" is, hogy valami újdonság is történik vele odabent.Kép Hát Zsani idekint is csak nevetgél csuklás közben.Kép

Kismamiruhák: Engem is nagyon érdekelnének(mostmár), de csak 1 hét múlva tudok nézelődni: terveim szerint a 2in1 a célpont, de körbenézek a Baross utcában lévő boltokban is. Nekem főként felsők kellenek(elegáns és hétköznapi is), de nem valami egyenesszabásút, hanem legalább mell részig nőies és utána szélesedhet a pocaknak.Kép Ilyenek is vannak a 2in1-ben és a vastagabb nacik is megérkeztek már?

Finiselőknek: Batkamanó, Kisegér, Laura2, Böbi DRUKK!KépKépKép

Pussz
Szilvi
19+5
sztigris

Szasztok Csajszikák
Ma már egy kicsit jobb. Attól tartok, hog ytegnap a párom borított ki, és elég aprósággal, szóval nem lehetek valami stabil idegzetben.Délutánra egy elhagyott klotyóban gubbasztottam a könnyeimmel küszködve. Pedig azért nem voltam korábban egy nyakfa csaj. Na, de most vagyok, szegény párom nem győz meglepődni.Mindketten reméljük: elmúlik.
Tegnap voltam 3D UH-on. Láttam a kis buksiját, meg mindenét, persze a lába közét nagyon akkurátusan takarta és közben vigyorgott. Szóval nem tudjuk továbbra sem, hogy Léna/Dávid részére milyen rucit vegyünk, de legyen a legkisebb. Momentán mindent rendben találtak. Őrülten fel vagyok dobva. (ja és ruhát is találtam ma magamra KépKépKép )

Hicudzsi
Köszi a bíztató szavakat, jól estek, pokoli napom volt tegnap, tényleg. Édua, nagyon érdekes a név!! Mikor van a névnapja?

Kitty
Tessék csak pihengetni,most énekelhetnél neki valamit!

Zsazsa
Szerintem jó lehet az a bugyi, de inkább csak annyit sétálj, amennyi jól esik! Ha eményedik tőle a hasad,akkor azt úgy hívják: nem esik már jól! Kép

Detti
Szolitól én is távol tartanám magamat. Biztos jó,ami a mamának jó, de azt mondják, hogy évente (!!) 10 alkalom ami még egészségkárosító hatás nélkül fejt ki jótékony hatást. Tudod, az UV sugázás,ami a szoliban van,nem annyira tiszta. Szóval nem riogatásképp, de UV alatt szoktak tartani olyan biológiai tenyészeteket, amikben DNS módosultást akarnak előidézni. Persze a mennyiség, meg minden, de jobb félni, mint megijedni.

Kisbuksi
AFP-t tényleg külföldön nem is mérik. Genetikai UH a mérvadó, szerintem is. Minden más jobban tévedhet. Nincs miért izgulni!

Fruzsi
Ruci-tudósítói díjat szavaznék meg neked! 15%os szórólap, meg minden, szóval ügyi voltál. Mi van a találkával? Vagy már lemaradtam volna róla??

Mára eldugulok, mindenkinek kellemes napocskát kívánok Kép , a TOP5nek, meg kitartást, és gyors felejtést!
Sziasztok
Judit
holophernes

Szasztok Csajszikák
Ma már egy kicsit jobb. Attól tartok, hog ytegnap a párom borított ki, és elég aprósággal, szóval nem lehetek valami stabil idegzetben.Délutánra egy elhagyott klotyóban gubbasztottam a könnyeimmel küszködve. Pedig azért nem voltam korábban egy nyakfa csaj. Na, de most vagyok, szegény párom nem győz meglepődni.Mindketten reméljük: elmúlik.
Tegnap voltam 3D UH-on. Láttam a kis buksiját, meg mindenét, persze a lába közét nagyon akkurátusan takarta és közben vigyorgott. Szóval nem tudjuk továbbra sem, hogy Léna/Dávid részére milyen rucit vegyünk, de legyen a legkisebb. Momentán mindent rendben találtak. Őrülten fel vagyok dobva. (ja és ruhát is találtam ma magamra KépKépKép )

Hicudzsi
Köszi a bíztató szavakat, jól estek, pokoli napom volt tegnap, tényleg. Édua, nagyon érdekes a név!! Mikor van a névnapja?

Kitty
Tessék csak pihengetni,most énekelhetnél neki valamit!

Zsazsa
Szerintem jó lehet az a bugyi, de inkább csak annyit sétálj, amennyi jól esik! Ha eményedik tőle a hasad,akkor azt úgy hívják: nem esik már jól! Kép

Detti
Szolitól én is távol tartanám magamat. Biztos jó,ami a mamának jó, de azt mondják, hogy évente (!!) 10 alkalom ami még egészségkárosító hatás nélkül fejt ki jótékony hatást. Tudod, az UV sugázás,ami a szoliban van,nem annyira tiszta. Szóval nem riogatásképp, de UV alatt szoktak tartani olyan biológiai tenyészeteket, amikben DNS módosultást akarnak előidézni. Persze a mennyiség, meg minden, de jobb félni, mint megijedni.

Kisbuksi
AFP-t tényleg külföldön nem is mérik. Genetikai UH a mérvadó, szerintem is. Minden más jobban tévedhet. Nincs miért izgulni!

Fruzsi
Ruci-tudósítói díjat szavaznék meg neked! 15%os szórólap, meg minden, szóval ügyi voltál. Mi van a találkával? Vagy már lemaradtam volna róla??

Mára eldugulok, mindenkinek kellemes napocskát kívánok , a TOP5nek, meg kitartást, és gyors felejtést!
Sziasztok
Judit
holophernes

sorry a 2x küldésért, megbolondult a gépem Kép
holophernes

Fruzsi Kép
bocs, vidéken voltam, most olvastam csak, hogy kerestél.
Februári szülés: tudomásom szerint nem jár kedvezmény a februári keresztfélévre. Akkor ingyenes (ha egyébként az lenne), ha a szülés a félév kezcdete előtt történt. ÉS azt sem tom, hogy a szülési szanbi alatt is ingyenes-e vagy csak GYED/GYES alatt. Nekem sem járt semmi. Talán, ha szülési szabin vagy, akkor kiad a mh egy igazolást, hogy "Jelenleg szülési szabi, utána x.hó y-tól GYED/GYES". De nem tudom, ez számít-e. Én fizettem, mint katonatiszt Kép
Kérdezd meg az intézmény dékáni hivatalában.

Bocsi, hogy nem tudtam job bhírekkel szolgálni Kép

Pussz
Kangi és nemalvó de szép Julcsi Kép
kangi

Sziasztok Kismamik!

De jó, hogy mindenkinek probléma a ruci, így nem érzem magam egyedül. Kép

Bibi Kép
Az öveltérítő párnáról annyit, hogy én drágának tartom egy vacakért. Ha utasként megyek, akkor lehúzom a térdemre az övet, vagy van egy "disneys" kispárna rendszeresítve a kocsiba és úgy kötöm be magam, hogy azt a pocim elé teszem. Ha én vezetek (ami ritkán fordul elő), akkor meg bekapcsolom az övet és beleülök az övbe, a mellkasodon megy át az öv felső része.
Persze ez csak én vagyok... Kép

Fruzsi Kép
Egyetértek a ruhákkal kapcsolatban, őrületesen undorítóak. Az ember egyébként is furcsának tartja magát ilyenkor, és akkor még rásegítenek ezekkel az otromba cuccokkal. Nekem az a fajta naci "tetszik" legjobban, amelyik farmer és a pocak rész pamutból van varrva, gumírozottan... Kép Kép : Nagyon gusztusos.
A nyitvatartását meg tudnád adni, a honlapon sem találom (http://www.kismamaruha.hu/elerhetosegeink.html), ők azok, igaz?

Kitty Kép
Irigyellek ruha ügyben... Kép

Detti Kép
Tegnap jártam az Europarkban (emelet) és az Árkádban(földszint), mindkét helyen van egy "Babaház" üzlet és voltak jó gatyók, gumival állíthatók, csak tegnap az én méretemben nem volt fekete naci. Ajánlgatták a csíkos nadrágot, de én nem szándékozom egynél több nacit beszerezni és ezért ragaszkodom a fekete színhez. Ma van áruszállítás egyébként!!! Az áruk kb. 7 000 - 8 000 közöttiek, ha jól emlékszem.

Ti már nagyon érzitek a babót? Engem aggaszt, hogy alig és vannak napok pl. tegnap is, amikor nem. Ilyenkor mindig rémeket látok és rettegek, hogy minden rendben legyen...

Noémi
noémi

Sziasztok!

A Baross utcában tényleg van 3 kismamabolt, abból az egyikben vettem én még annó a farmer kismamanadrágot. Valószínű hogy én is oda fogok elmenni. Tegnap én is voltam az Európarkban abban a boltban amelyikben a Noémi is, és az árak tényleg elfogadhatóak voltak.
Volt ott egy elegánsabb derékban gumis nadrág, felsővel mely szintén csak deréktól bővült. Nekem nagyon tetszett csak a legkisebb méret is iszonyú nagy volt rám. Ára 10 ezer forint volt. (kettőnek együtt)
Szóval még én is keresgélek.

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Fruzsi!
Te nagyon bolond! Szétröhögtem magam az írásaidon! :-)

Én is pont tegnap mentem kismamamruhát nézni a Baross utcába. A Kilinikával szemben van egy bolt. Olyan a hangulata, mint valami használtruha boltnak, de elég sok minden van. Találtam, egy tök jó fekete gatyót (trapéz szárú, és pamut betét van a has részénél.) 6800 Ft volt. Szerintem nem drága. Normál gatyát is kb. ennyiért lehet venni.

Aminek örülök: én azt hittem tök tehén vagyok, de mindenből az S méret volt jó. Hurrá! Hurráá!

Ann! Köszi az infót az övről. Megnézem az Anitá-ban.

Bijolédi Detti!
Már csak azt nem értem, hogy miért nem a napra feküdtél ki?? Volt belőle elég. Az is jó kedélyjavítónak. Kitartás apuci ápolásához és a megnövekedett teendőkhöz!

Ma voltunk AFP-n, meg egyéb vizsgálatokon. A vérnyomásom pocsék:80/??. Az alsó értéket nem tudta bemérni. Utána a másik karomon is mért egyet, majd 90/60-ban megállapodtunk. Az alacsony vérnyomás okozhat valami gondot a babónak?

Egyébként tök jól vagyunk. Eljött a könyvekben említett 2 trimeszter boldog korszaka! A gyerkőc ficánkol, én egyre inkább kezdek terhes formát ölteni. Minden happy!

Pussssz mindenkinek!

Zsazsa
zsazsa

Köszi Hicu, és Kisbuksi a ruha tippeket, mindenképp megnézem, mert kéne egy jó farmer. Én olyan rendetlen vagyok, hogy még a jövő héten dolgozom, aztán 3 hét szabi, meg a vizsgáim, és október közepén már nem biztos, hogy vissza jövök dolgozni, így nem kell annyi komolyabb hivatali ruci. Viszont a jó nagy sétákhoz kell egy jó farmer. Vicces, hogy tavaly vettem 1-2 tök drága kötött pulcsit, amik a 2. mosásnál alul tökre kinyúlottak, most meg nagyon jól rásimulnak a pocimra. Isteni..

Kangi! Én megnéztem ezt a rendeletet, amiben a költségtérítés-mentesség le van írva. A szülési szabi idejére is jár már a mentesség, de a hivatalos neve nem szülési szabadság, hanem terhességi-gyermekágyi segély. Ezen kívül a gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás, és gyermekgondozási díjban részesülők mentesek.

Szoliról: pikkelysömöröm van az arcomon, és a kvarcolásra (is) javul az állapotom. Persze vannak krémeim is, amiket most nem használhatok. Mellesleg nem kell "egész testes" szoliba feküdni. Nekem, mint írtam, egyik orvosom (szülész, ho., bőr)sem ellenzi. Viszont a nyári napsütést egyáltalán nem bírom, és nem is szoktam napozni.. De mindenki maga dönti. Hát így.
Pusszantás
Detti (19+5)
Detti

Sziasztok!

Kangi, köszi szépen az infókat a tanuláshoz. Hát akkor sajna valószínűleg a következő félévben még lehet fizetni a tandíjat.

Noémi! Ne láss rémeket, biztos minden rendben van! Tudod, megbeszéltük, gondolkodj pozitívan! :-))

Egyébként az övbekötést én is kipróbáltam úgy ahogy Noémi mondta, és tényleg jó, így legalább nem szorítja a hasadat az öv.

Ha jól tudom az Árkádban a C&A-ban is van egy kismamaruhás részleg. Bár azt, hogy milyenek a ruhák és az árak azt nem tudom, de majd benézek és írok róla.

Tünde
rtünde

Judit!

A rossz kedélyállapot tuti biztos a hormonok miatt van. Elmúlik. Én is sokat sírtam, sírok, szinte mindenre elérzékenyülök. Mondjuk rosszul nem érzem magam, inkább a boldogságtól van, de mivel mindenki érzékenyebb ilyenkor, ezért gondolom az apró kellemetlenségek is nagyon fel tudják zaklatni az embert.

Mi a párommal 9 év alatt kb kétszer veszekedtünk, akkor sem volt valami temperamentumos, olaszos kiabálás. Viszont a terhesség alatt már egyszer sikerült úgy kiakadnom, hogy szabályszerűen ordítottam, mint a sakál. Ő meg csak röhögött....

Meglátod, nemsokára minden rózsás lesz!

Zsazsa
zsazsa

Sziasztok Lányok!
Szilvi!
Akkor megnyugtattálKép Az én pici lányom biztos jókat rötyög csuklásnálKép

Holophernes/Judit!Kép
Elmúlik, de lesznek még ilyen időszakok...Kép Éduának a hivatalos nevenapja május 9. de van egy másik is. Az, hogy melyiket tartjuk majd neki, attól függ melyik védőszent ünnepén akarjuk ünnepelni.. (Lehet, hogy ez így elsőre bonyolult, de sebajKép) Egyébként ősi kun-magyar név (nagyapám egyenesági kun) és azt jelenti: a hold felkel. Már az esküvőnk előtt 3 éve ebben a névben állapodtunk meg a férjemmel, és amikor vártuk, hogy megfoganjon így hívogattukKép

Noémi!
Ez normális, ha néha kevesebbet mozog. Úgy működnek mint mi, csak kicsiben. Nekem is vannak napjaim amikor kirobbantani is alig lehet az ágyból (ilyenkor a lányom virgonc) ha meg lótnék-futnék egész nap, alig moccan megKép

Zsazsa!
Az alacsony vérnyomás nem gond, úgy tudomKép A magas a káros.
Nekem is mindig alacsony, bár ez inkább a sportolástól van.

Puszi mindenkinek!
Még benézek!Kép)
Emőke+Édua

hicudzsi

Buksikám, aranyom, figyelj oda, már megadtam a címet! Kép Ej-ej! Büntiből Balázs Palit kell hallgatnod fürdés közben Kép

”III. ker., Mátyás kir. út 18. (Csillaghegyi HÉV megálló).
Én a szórólapon ezt olvasom: "Időközben a Brendon Babaáruházak is forgalmazni kezdték a kollekció egyes modelljeit..".”

Nos, csajok, a találkozó:
Sajnos ki kell jelölni egy időpontot, aki tud, jön, aki nem nem, de tapasztalatból mondom, máshogy nem megy (persze, ha most itt soknak nem jó, módosítunk).
Remélem, minél többen feliratkoznak a listára!!!!
Én kinéztem a Trombitás éttermet a Moszkva térnél (már beszéltem is velük telefonon), mert:
1.Moszkva tér metróval pikk-pakk
2.Csipkebokor vessző
3.Elkerített nemdohányzó részlegük van
4.Nem drága
Persze, ha Hicu a hegyekbe akar menni még egyet kirándulni, benne vagyok Kép
Az étterem egyébként a Moszkva téren, a McDonald’s mellett van.

Ha nagyon nem jó az időpont, vagy hétközben szeretnétek, módosíthatunk!
--------------------------------------------------
Szóval feliratkozás a listára itt:

Pocaktalálkozó, 2003.09.26., péntek, 18:00, Trombitás Kert Étterem, 1024 Budapest Retek u. 12. (szerintem Moszkva tér, de mindegy)

1., Fruzsi
2.,

Na, pusszancs, F.
cinderella

Tündi Kép

Na pont a C&A-ban voltak borzasztó darabok, ahol tegnap jártam. A kollégámmal hatalmasakat kuncogtunk rajta, arra legalább jó volt, hogy jól érezzem magamat. Kép Kép Kép
Nagyon rossz anyagból voltak (susogott) és tele voltak zsebbel mint egy ovis homokozónadrágja. Kép
Sok fix derekú volt, amit nem értek... Nem tudom, ki tud megvenni hetente új nadrágot 8000-ért... és nekem sajna illúzó romboló a pamutbetétes farmernaci is, persze másnak attól még tetszhet, nem vagyunk egyformák. Kép Kép

Hicudzsi Kép
Értem én Kép Kép Kép Kép

Pusz
Noémi
noémi

Kép
Buksi, most látom, félig alaptalanul vádoltalak, hiszen a nyitvatartási idő után is érdeklődtél.
Hé-pé: 10-19!!-ig
Ui.: Egyszeri kedvezményként Balázs Pali tetszőlegesen kiváltható Bódi Guszira vagy (hogy ne menjünk messzire) Szandi és Lajcsi felejthetetlen duettjére

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Köszi Fruzsi a boltinfot.
A Westend-ben található Benetton-ban is vannak kismamarucik (legalábbis 1,5 éve voltak) és én ott láttam akkoriban egydül elviselhető szabású, színű farmert. Most arra fáj a fogam, lehet, hoyg hétvégén megnézem, és majd beszámolok.
Azt nem tudom hogy mindegyik boltjukban, de a Pólusban található La Halle-ban is vannak pocakos cuccok.

Eszter
Névtelen

Noémi, hát akkor a C&A kilőve. Azt hittem csak a földszinten voltál az Árkádban. :-))

Valaki el tudja mondani, hogy lehet ilyen sárga "vigyorikat" betenni a hozzászóláshoz?
rtünde

1. Fruzsi
2. Csipkebokor vessző
Akkor én vagyok a harmadik!

Zsazsa
zsazsa

A Mammutban lévő Formes (nagyon drága)Kép bolt kollekcióját itt megnézhetitek:
www.formes.fr

Eszter
Névtelen

Sziasztok!

Farmer vásárláshoz még egy info: tegnap voltam a Baross utcában a MaternElle nevű boltban. Itt találtam gombos, oldalt a derekánál gumis, trapéz szárú farmert. Nagyon csini és kényelmes. Pénteken jön ugyanez a fazon vastagabb anyagból. (Az árát nem néztem, mert annyira megtetszett. Remélem nem esek pofára...) Volt többféle fazon is.

Zsazsa
zsazsa

TündiKép

Simán beírod, ahogy a mailbe szoktad és ilyenné lesz. Kép
: ) csak ne hagyj szünetet.

Pusz
N.
noémi

Sziasztok lányok! Ruhaügyben nekem is szerencsém van, mert a nôvérem tavaly szült és neki maradt 2-3 szép kismama nadrágja. A felsôk meg jók rám, csak pár darabot vettem M-es méretu˝t (remélem már nem növünk olyan nagyon nagyot és akkor még jók lesznek október végéig). Bár tegnap csökkent a nadrágjaim száma, mert elestem a HÉV megállóba (semmi bajunk nem történt, kicsit megijedtem csak), de a nadrágom totál kiszakadt a térdén. Úgyhogy most -1 gatya. Ma megyek körbenézni, hátha találok valami hasonlót (kedvenc nadrág volt), de nem kismama csak derékban gumis-megkötös.
A kismama farmerral kapcsolatban (Noémi írta, hogy csúnya a pamutbetétes farmer), a nôvéremnek olyan van, aminek a pamutbetéte is farmerszínu˝, így fel sem tu˝nik, hogy ott nem farmer van. De hogy hol vette? Azt nem tudom, de utánaérdeklôdôm.
Mindenkinek szép napot,
32+0
Buborek

Lyányok, asszonyok,

összeírom a címeket, és holnap du. nyakamba veszem a város, körülnézek. Miért szereti mindenki annyira a farmert? Nekem eszembe sem jutott, mint kismamaruha, pedig szeretem. Ha tényleg lehet jót venni, akkor nagyon-nagyon örülök ! Kép

Tündi!

Vigyori jelet úgy tégy, hogy a :-) jelből kihagyod a vonalat, automatikusan átvált. Ue. a szomorú jelnél.
(Tanácsadás: 22,50 + Áfa) Kép

Eszter!

Sajnos szerintem a Benetton drága és ronda, már ha megengeded, így tömören Kép

Nos, újra:

Pocaktalálkozó, 2003.09.26., péntek, 18:00, Trombitás Kert Étterem, 1024 Budapest Retek u. 12. (szerintem Moszkva tér, de mindegy)

1., Fruzsi
2., Zsazsa
3.,

Pusszancs
Fruzsi (15+0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
cinderella

Atyaúristen.

Fuzsi = 16+0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cinderella

Noémi, Fruzsi köszi szépen, azt hiszem most már nekem is sikerült. Kép

Fruzsi, hány százalékos áfakulccsal dolgozol? Kép

Pocaktalálkozóra szeretnék én is jelentkezni, bár még nem 100%, hogy el tudok menni, de most úgy néz ki, hogy igen.

Tünde
rtünde

Én sajna nem tudok talira menni, mert cégünk szponzorál egy eseményt, amin ott kell lennem. Kép

Noémi
noémi

Én a Benettonban is vettem nacit magamnak. Nem mondom, hogy nem volt undi közte, de nyár végi 50%os leárazást elcsípve 5e Ftért egy naci, mégha nem is egy trendinacidesign, de azért jó. Meg örököltem a barátosnémtől is egy zacsinyi cuccot, csak hát a stílus egy kicsit szokatlan még.

Sok ismétlésnek is egy a vége, én is jövök, bronz éremmel (ja és paprikás csirkét fogok enni, galuskával, és csalamádéval!):

Pocaktalálkozó, 2003.09.26., péntek, 18:00, Trombitás Kert Étterem

1., Fruzsi
2., Zsazsa
3., Judit
4.,

Hicu, Zsazsa köszi a bíztatást, vszínű igénybe fogom venni a tapasztalataitokat. Az és kispapim nem egy veszekedős, de tegnap ezért elszakadt nála is a húr, érthetően, megjegyzem.

J. 15+0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-2 {Fruzsi: én is took ilyet Kép}
holophernes

Holophermes, én már megelőztelek ugyan, de ezen nem veszünk össze, legyen tiéd a bronz érem. Kép Kép

Pocaktali:
1. Fruzsi
2. Zsazsa
3. Judit
4. Tünde
rtünde

Sziasztok Kismamik! Kép

Buborék,
Nekem mondod? Csak most rémüldözök igazán, hogy mekkorát fog még eztán nőni! Kép Igaz, mindig is igazi csini nagypocit szerettem volna, s lőn! Kép Minden kívánságom így teljesüljön! A kollegák meg a csodámra járnak, hogy mennyire szép kismami vagyok, hogy kivirultam stb. Kép Tessen irigykedni, azért írtam! Kép Kép Kép Hát lehet ezen csodálkozni?
Te anyócajelölt, vigyázz a rohangálással! Nehogy már megüsd itt nekem magad, meg a babát!!!!

Kis Buksi, (vagy Két Buksi?) Kép
Erdélyi körúton illetve nászúton voltunk. Kb. annyiért vásároltam vadiúj ruhácskákat, mint amennyiért itthon használtat vennék. Kép S mind tiszta pamut! Nevetséges összegbe kerültek: a kisingeknek 140 Ft-ra jött ki darabja; a rugdalózók 3-500 Ft között, s egyéb kisrucik sem kerültek többe, mint 6-800 Ft, vagy ami teljes öltözet (saját kiskesztyűvel, kissapkával, kising és mellesnaci) az volt 1300 Ft (itthon 6.000 körül adnák, ha vennéd). Kép 250 Ft volt métere flanelanyagnak - ebből majd ágyneműt varrok a babámnak. Kép

Fruzsi,
Kíváncsi vagyok rá, mit tapasztalsz. Ha jó a bolt, akkor én is kérek pecsétes papirost! Közben már olvastam is a véleményed a boltról. Kép Iszonyúan tudok fázni ebben a hidegben, kénytelen leszek venni 1 meleg nacit november-decemberre. Kép Pedig már nem akartam magamra költeni.
Juhhé! A taliban én is benne vagyok. Kép Viszont a Trombitást nem javaslom. Korábban többször is be akarták zárni, mert nem egész tiszta a konyhája! Kép Ja és azért Retek u. mert 2 bejárata van. Kép

Detti,
Van 3 baba-mama bolt a Baross utcában a női klinikával szemben. A középsőbe érdemes benézni, csak kismamaruhát árulnak! Szerintem ott mindent találsz - igaz, kicsit drágább mint a Szandi-féle. Én is ott vettem farmergatyót, ami szép sötét is és rugalmas anyagú. Kép Nagyon kényelmes viselet és 3 hónapig használható (értsd bővíthető a dereka az utolsó napokig!). Kép Viszont 7-9.000 Ft-ba kerül. Kép

Közben látom már írtátok a boltokat. Aki nem fázós, az most akciósan vásárolhatja meg a vékonyabb, nyáribb blúzokat, nacikat. Mindenhol kiárusítják a nyári kollekciót. Mert ugye ki tudja, mit hoz a következő év divatja? Kép

Noémi,
Ne aggódj a mocorgás miatt. Pár hét múlva már nem győzöd nyugtatni a picid a pocidban, olyan aktívvá válik. Kép De lehet, hogy a Te babód csak nyugodtabb, aluszékonyabb.

Többiek,
Kellemes kömbölyödést kívánok. Top 10-nek megy a drukk! Kép

Ja majd elfelejtettem. Kinek a vegyész kispija lett munkanélküli? Emlékeim szerint valahol az archívban olvastam, de már nem lelem. Kép

Boróka 26+0
femõke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?