A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

sziasztok!
Most kezdek magamhoz térni... tök szarul aludtam. Egyrészt óránként kelett pisilni, másrészt annyira fájt a hasam fél 4től fél6ig kb, hogy minden bajom volt. Azon gondolkodtam normális e ez és mi az a határ amivel dokihoz kell menni... aztán bevettem egy MagneB6-ot és jobb lett, elaludtam. Ezzel a haskeményedéssel én bevallom bajban vagyok, mert nekem is kemény szokott lenni alul, de azt sem tudom hogy normális e, mert hát ugye puha mégsem lehet ha a baba ott lakik... segítsetek már. Mikor gáz a keményedés?
Legközelebb csak 24 hetesen kell mennem a dokihoz, az még két hét. Hamarabb csak akkor ha valami nyűgöm van, de nem tudom, hogy ez most akkor természetes e. Egyébként szépen mocorog a babuci.
Jó hosszú voltam.... bocsika :oops:

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Pirony! narancsot,és már éhes vagy?
Nem is értem miért? :lol:
Én tojásrántottát ettem 10:30-kor,de már tudnék enni!

Buci! Szerintem semmi gond,nekem azt mondta a doki mikor mondtam,hogy 5b. napi 5-10 között szokott,hogy normális (nekem csak az előzmények miatt óvatosabb),akkor gáz ha sokat csinálja vagy erősebb!
A Magne B6 jó! Szerencsére azóta nekem keveset csinálja!
Persze változó!
Úgyhogy nyugi,semmi gáz!
De biztos mindjárt jön Gigi is és szakszerűen megnyugtat! :D

Kép

Kép
ibm

Köszi Ibm, remélem hogy minden rendben, mert azt nem mondhatnám, hogy teljesen nyugodt vagyok. Ez az éjszakai hasfájás, ami inkább görcs volt nem volt valami kellemes...
A haskeményedést Ti hogy érzitek? nyomkodjátok a hasatokat? én nem anniyra merem, nekem az egész kemény lennt, nincs narancs alak... :o :o :roll: tiszta para lettem.. lassan Báránykát is felül múlom..

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Keményedés nekem is előfordul de sárgadinnye nagyságú!
Ma viszont nagyon keveset mozog :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Buci! Ha nyomkodod persze,hogy kemény,van benne valaki! :lol:
Nyomkodás nélkül érzem a keményedést,néha mintha a hasam aljában egy gombóc(narancs,dinnye) összerándulna,nyom, aztán pár mp. málva ellazul!
Nemtudom másképp leírni! :lol:
Nyugi és nem kell mindig vizsgálgatni!

Bárány! Ma nekem sem olyan aktív mint szokott!
Biztos ők is álmosak ebben a trutyi időben! :lol:

Kép

Kép
ibm

Para mamik
Tessék valami elfoglaltságot keresni, nem ennyire önmagatokat figyelni...!!!!!

Tessék menni vásárolgatni, nézelődni!
Vendég

kaja: ráálltam arra, hogy 8kor reggeli (ma pl 2 virsli, 1,5 kifli), 10-fél11-körül tízórai (ma pl müzli, nem tul sok, tejjel), és 12-fél1-körül ebéd. így soha nem farkaséhesen ülök le enni, így nem is eszem túl sokat. ha éhesen ülök asztalhoz, akkor addig eszem, amíg van előttem. :( délután 4-körül bekapok még valami egyszerűt, aztán 6-fél7 körül vacsi, 1 szelet kenyér valamivel + joghurt vagy kakaó.

mia_snow

Sziasztok!

Almaani: Nagyon irigyellek, hogy ma mész 4D-re ;) Mindenképpen számolj majd be róla! :)

Szilvaqueen, Te is ;)

IBM: Én most iszogatom még a multivitamin pezsgőtabit, olyat amiben van vas is, + C vitamin és rengeteg gyümi. Hétvégén voltunk a családnál és mindenki beteg volt (nem szóltak, hogy betegek :evil: ), úgyhogy hazaérve mindketten ezerrel ittuk a löttyöt :lol: Remélem meg lesz a hatása és nem kell átvészelnünk megint egy betegséget...

Nem is gondoltam, hogy a hátonfekvés ennyi mindent befolyásolhat. Pedig én is úgy nézem a tv-t. Bal oldalt viszont kényelmetlen lesz egy idő után, mert elzsibbad a lábam és muiszály lesz jobbra fordulnom. Na az még egy jó kis mozdulatsor :)

Az a kádra tehető fürdető nagyon megtetszett. Sajnos nem látok a honlapon árat. Esetleg tudja valaki, hogy valamelyik ilyen fajta kád kb mennyit kóstál?

(Most éppen buli van Bencénél, nagyon beélénkült :lol: Állítólag a mostani napi ritmusát fogja élni születés után is... Tapasztaltabban erről tudtok valamit? Saját tapasztalat?)

Kép

Kép
bettica

Olvastam valamelyik kismama magazinban, hogy gyomorégésre jó a tej. Eddig nem tudtam meginni, de most kipróbáltam és bentmaradt! :D És azóta a gyomrom sem ég! Nagyon örülök neki!

Haskeményedésem nekem szerencsére mostanában nincs, kopp-kopp! :D

Megvettem ma az Anyák lapját, és a Brendon kuponok között pont találtam azt a zenélő körforgót, amit kinéztünk!!(mert azon focilabdák vannak, és Apa szerint Patrik focista lesz) :lol: :lol: 8) úgyhogy ma megvesszük!!! :wink:

almaani
Kép
almaani

Fürdetés
Kádra egy deszkalap, arra a kiskád...
Én azért, hogy néhány hónapig használjuk, nem vagyok hajlandó annyit költeni fürdető-állványra (szekrényre).
Vendég

Kép

Petyóci 7-8 hónaposan már így fürdött...

Elköltöttem apa fizetését a Brendonban... :oops:
Vendég

Bettica: milyen löttyöt ittatok?

Körkérdés: ki hol tart a "felszedett kilók" témakörben? Jelentem, ma reggelre elértem a +5 kg-ot! :roll: :twisted: :roll: :roll:

almaani
Kép
almaani

Gigaboszi: tündéri ez a picúr!! :lol:
Miket vettél?

almaani
Kép
almaani

buci: ne izgulj, biztos, hogy nincs semmi gond. Láthatod, hogy elég sok mindenkinél jelentkezik ez a probléma. Nálam is szinte mindennap. Van mikor kis dudorom van a jobb oldalamon van mikor a hasamalja keményedik be. Egy kis lazulás, pihenés és no stressz és máris jobb lesz.

Nekem is ma egész nap nyomják odabent.

almaani: szerintem is tök jó az a zenélős körforgó, nekem is a focilabdák tetszettek meg nagyon. Apa imádja a focit :D

gigi: mikre tettél szert ma? :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

almaani: a 20. hét végén az egyáltalán nem sok (szerintem) :D

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Felszedett kiló... kb. 6-8... nem szoktam magamat méregetni :oops:
(védőnőhöz meg nem járok :oops: )

Magamnak vettem nadrágot...Tomi kapott ünneplős ruha szettet (body, rugi, kiskabát, sapi)... Petyóci kapott bodykat, egy farmert, zoknikat, vettem bébinek ülést az autóba...
Vendég

Helló!

Próbáltam gyorsban visszaolvasni titeket.Nem volt egyszerű.

mia:jó otthon lenni?Igazad van abban,hogy nem jó egyszerre sokat enni.Mármint én is tudok,csak utána nem jól érzem magam.

gigi:olyan aranyos ez a gyerek!Nem úgy néz ki,mint aki fél a víztől.

Én 4,5 kiló plusszal büszkélkedhetem,ami nem sok, de néha eszembe jut,hogy mi lesz később,mikor már most is érdekesen csinálok néhány mozdulatot?! :o

Kép
melike

Nálam is 7-7,5 kg-nál tart a plusz súly :) :oops:

gigi: nagyon tündéri Petyócád :D és szépen bevásároltál. Jól tetted :D

4d uh-gal kapcsolatban lenne kérdésem:
Ez előtt is érdemes egy kicsit felturbózni a picurikat mint pl. a genetikai uh előtt? értem én itt a csokit és kis colát :? Vagy jobb ha békén hagyjuk őket?

Szilvi

szilvaqueen

Melike
Nem fél a víztől... :lol:
Jártunk babaúszásra, sokat járunk az Aquaticumba...
Vendég

Szilva: én az előző 4D előtt csokiztam, kóláztam, mire bejutottam, a baba úgy aludt, hogy a doki sehogy sem tudta felébreszteni, pedig próbálta rendesen. Sajnos nálam nem vált be ez a módszer. :? Ma délután nem fogok semmi ilyennel készülni, csak megbeszélem Patrikkal, hogy legyen ébren! :wink: :D

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

Almaani: Nagyon irigyellek, hogy ma mész 4D-re ;) Mindenképpen számolj majd be róla! :)

Szilvaqueen, Te is ;)

IBM: Én most iszogatom még a multivitamin pezsgőtabit, olyat amiben van vas is, + C vitamin és rengeteg gyümi. Hétvégén voltunk a családnál és mindenki beteg volt (nem szóltak, hogy betegek :evil: ), úgyhogy hazaérve mindketten ezerrel ittuk a löttyöt :lol: Remélem meg lesz a hatása és nem kell átvészelnünk megint egy betegséget...

Nem is gondoltam, hogy a hátonfekvés ennyi mindent befolyásolhat. Pedig én is úgy nézem a tv-t. Bal oldalt viszont kényelmetlen lesz egy idő után, mert elzsibbad a lábam és muiszály lesz jobbra fordulnom. Na az még egy jó kis mozdulatsor :)

Az a kádra tehető fürdető nagyon megtetszett. Sajnos nem látok a honlapon árat. Esetleg tudja valaki, hogy valamelyik ilyen fajta kád kb mennyit kóstál?

(Most éppen buli van Bencénél, nagyon beélénkült :lol: Állítólag a mostani napi ritmusát fogja élni születés után is... Tapasztaltabban erről tudtok valamit? Saját tapasztalat?)

Kép

Kép
bettica

Én olyan kíváncsi vagyok a 4D-s képekre!Rakjátok fel!
Már csak azért is,mert nekem azt mondták,hogy 24-25. hét után érdemes menni.
Én akkor megyek,de már annyira várom!

Kép
melike

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:48-kor.
pironya

Szilva
Érdemes... nehogy bealudjanak... :wink:
Vendég

Az eléggé idegesítő,ha nem mozog míg ott vagy.Én a nemét nagyon szeretném megtudni a 4D-n!

Kép
melike

babaébresztő: ebéd után néha iszom egy kávét vagy kólát. miután megiszom, kb negyed órára rá jön egy jó negyedórás aktívkodás, aztán szerintem belaszik. ha nem iszom ilyesmit, akkor egész délután alig érzem. érzem, de mintha csak lazán helyezkedne. a legaktívabb ebéd előtt szokott lenni, fél12-körül, és este olyan 9-től... akár 1 órán át is érzem folyamatosan. :)

Gigi: biztos élvezet a gyerkőcnek is a nagykádas fürdés. szeretném majd én is minél előbb bevezetni. :D

mia_snow

bettica: deja vu érzésem van? :D

Köszi a válaszokat, egyébként is imádom a csokit és a colát :oops: Ma reggel óta be vannak indulva, még az kellene, hogy pont akkor pihenjenek :D

melike: nekem azért muszáj, mert a két baba a 20-21. hét után takarhatja egymást és nem lehetne akkor alaposan megvizsgálni őket. Egyébként tényleg elég lenne a 24. hét környékén menni. :D

Szilvi

szilvaqueen

Melike
Ezt a Manócskával beszéld meg :wink:
Vendég

Ma délelőtt voltam egy baba-mama bizományiban,ami kiderült,hogy egy volt osztálytársamé.Olyan tündéri és jó állapotú rucikat láttam,persze csomó rózsaszínt.
Mondtam nek,ha megtudtam a nemét jövök ezerrel vásárolni.Most csak két kis sapit vettem.De már ettől is boldog vagyok!

Kép
melike

Jelentem 6kg!

Szilva! Én nem csináltam semmit 4d előtt,viszont ott kb. 20perc után nem volt mit tenni,forgólódnom kellett,köhögni,röhögni,sétálni,csoki,cola!
És mindezek után kegyeskedett felébredni és megmutatni,hogy ki is lakik odabenn! :lol:
Annyira cuki volt,előtte csak a hátát mutatta és békésen szunyókált!
Mondta a nő,hogy mire legközelebb megyek (27-28. hét) addigra már érzem a mozgást,figyeljem,hogy mikor aktív és próbáljak úgy időpontot kérni!
De jó nektek,hogy ma mentek!
Én is úgy megnézném már,hogy mennyit változott a kiskópé! :lol:
Várjuk az eredményeket!

Kép

Kép
ibm

gigi:azon leszek.Lehet,hogy már most elkezdjem a beszélgetést,hogy addigra tuti legyen? :lol:

Kép
melike

Mia
Fürdésben csak egy a rossz... ki kell szállni a kádból egy idő után... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ma szóltam, hogy mi a helyzet és délben hazajöttem a melóból. Tök jó itthon, megyek is alszom egy jót így ebéd után. Kíváncsian várom a képeket én is. Mia - neked is üdv itthon. Hogyan fogadták, hogy eljössz? Gondolom már régebben bejelentetted, hogy eddig maradsz. Nekem majd még kell bejárni kicsit, hogy a munkát átadjam.

Nálam a súlygyarapodás sajna csak +2kg, remélem ez még belefér a normális kategóriába.

Gigi: milyen autós ülést vettél a Brendonban? Römert?

Én egyáltalán nem tudom kiszámítani Pindurkó mozgását, néha örökmozgó, máskor meg éppen csak rúg néhányat. Alul-felül-oldalt, követni sem tudom. Néha egész éjszaka aktív, máskor pedig végig alussza, hát nem tudom ezek alapján milyen lesz ha kibújik. Egyébként én kézrátét nélkül is nagyon jól érzem a mozgását már az első rúgástól.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Halihó!

Nekem tegnap este egy csomóba összegubózozz, és jobb oldalon teljesen kinyomta magát. Apa elkezdte simogatni, erre visszament. :)

Néha akkorákat rúg, hogy hullámzik az egész hasam.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

összegubózozz = összegubózott

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!!
Nagyon Dühös,és Pipa vaGYOK!!!!!

A MUNKÁLTATOM NEM AKARJA KIFIZetni a 15 nap beteg szabimat+a szabadságomat. :evil: ami össz: 117.100ft Ezt a könyvelőm mondta,és a sunyi alak aláiratta velem a bérpapirt.Amin a 15 nap kifizetése szerepel. Megvezetett. De a könyvelő nem adott nekem pénzt. Most megyek a munkáltatohoz.
Ha nem egyezünk megyek a munkaügyi biroságra. Felmondani nem mondhat fel,azaz nem éri + neki mert támogatást kap utánam,és azt vissza fizetetik vele. Ami már vagy 800ezer ft.És meg kell indokolni,h.mért.
És ugyis a alkalmazott érdekeit nézik. Nagyon ideges vagyok. :x

Kata&Milán

oszman777

Petike naghyon édi a kédban!

Most jöttem az auchanból..elmentem gyümölcsért (mi vagyunk a gyümölcsfelelősek a héten),és vettem 6 babapólót,nagyon szépek 250/db :D
Vendég

úgy látom szépen felzárkóztok hízásban!!! :D :D :D :D
én +7 :D :D :D :D
Vendég

:oops: Nem tudom, mi történt, asszem a böngészőm hülyült meg...

Almaani: Szóval mi a Plussz multivitaminokat isszuk. Van belőle olyan, ami +magnéziumot vagy kalciumot vagy vasat tartalmaz. Vettünk belőlük 1-1-t és naponta váltva iszogatom őket. A párom még a Bérescseppet is nyomatja meg + 500mg C vitamint is, de én ezeket nem szedem. Tegnap a C vitamint bevettem, de csak megelőzésképp ;)

Gigaboszi: Nekem amúgyis vennem kell kiskádat, mert sajna a régit leamortizáltuk a felújítás alatt :( Ráadásul olyat szeretnék, amin van leeresztő is (szeretnénk mégegy gyerkőcöt, szóval hasznunkra lesz még később is). Az árát azért kérdeztem, mert ha csak 1-2 ezerrel drágább, akkor áldozok arra a keretre is és legalább valahogy ki fog nézni, de ha együtt pl. 10 az ára, akkor marad a deszka megoldás és csak kádat veszünk :)

Kép

Kép
bettica

Ja a hízás... Asszem +4, de lehet, hogy még mindig csak 3... Holnap vagy holnapután lesz hivatalos mérés ;)

Kép

Kép
bettica

Akkor én vezetek a +11 kg-val! :lol:
Az is lehet hogy több,lemerült az elem a mérlegünkbe,de fogyni biztos nem fogytam. :lol:
Vendég

Oszmann: Ezt most nem értem... Mi az, hogy nem akarja kifizetni???

Kép

Kép
bettica

Oszmann!
Én Julius óta pereskedek a munkáltatómmal és még mindig semmi eredmény.
És a társadalom biztositó szerint még mindig be vagyok jelentve pedig már felmondtam de ö nem hajlandó a papirjaimat oda adni.
Szóval se táppénzre nemtok menni se munkanélkülire ugyhogy Julius óta csak a férjem fizetése van.
Probáld meg kiharcolni hogy fizessen ki bár elég gáz hogy aláirtad a papirt amin rajta van a 15 nap kifizetése is.
Nagyon szemét emberek vannak.
Most én is kivagyok akadva.
Sajnálom hogy igy jártál.
FENYEGESD MEG A SZEMETET HOGY FELJELENTED!!!
:twisted:
De ne idegeskedj sokat.
Remélem megoldódik.
Vendég

Nekem a legtutibb,se munkahely se táppénz...én csak alanyi jogon fogok gyest kapni úgyhogy a kislúrkó hamar meg kell hogy tanulja milyen a közösségi élet(bölcsi) :D
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:48-kor.
pironya

Holnap megyek a cukor terhelésre,de csak a laborba..a dokimmal nem fogok találkozni.Viszont elfogyott a kúpom,és föl kéne iratnom ezért még is kéne vele találkoznom
Szerintetek ezért is adjam a 5-öst???
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:49-kor.
pironya

Hüvely kúp minden nap eggyet használok..
De mivel patikában keverik ezért nem tudom,hogy emlékeznek-e a patikában az összetételére...mert ha igen akkor odaadják recept nélkül is(vagyunk olyan jóban)De neve az nincs :(
Vendég

és már csak 5 db van...és ha panaszmentes vagyok csak 27.-én kell mennem.Az még soká van :( De mindig úgy kicentizi,hogy csak egy receptet ad(20db).
Vendég

bárány: semmiképp ne adj neki ilyenkor. mondjuk én beszélek... eddig egy fillért sem adtam.... :roll: :) -mondjuk itt kezdődik az én parám, múltkor valami papírra lelkesen jegyzetelt valamit, olvashatatlanul, amúgy orvos-módra. lehet hogy azt, hogy nem adtam neki egy fillért sem? aztán legközelebb nem is ad időpontot. :lol: :roll:

mia_snow

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?