A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

szöszi! ollem! köszi a választ! ennél kisebbet nem tud a fényképezőm, férjem szerint 640x480 -as a szabvány (VGA) kép! ném is érti ki lehetett az a nagyokos infomatikus, aki így állította be a babaneten, hogy 600x600. kicsinyítő programunk meg nincs. telcsimmel meg én nem tudok fényképezni... na, mindegy

Kép
gabo001

emma! a neten tényleg nincs fenn!! :shock:

Kép
gabo001

[quote="gabo001"]s írta:gabo001zöszi! ollem! köszi a választ! ennél kisebbet nem tud a fényképezőm, férjem szerint 640x480 -as a szabvány (VGA) kép! ném is érti ki lehetett az a nagyokos infomatikus, aki így állította be a babaneten, hogy 600x600. kicsinyítő programunk meg nincs. telcsimmel meg én nem tudok fényképezni... na, mindegy

Ha csak 1-2 kép, akkor küldd át, és lekicsinyítve visszaküldöm.
andi@black-out.hu

Kép
szösszenet

Kép

Kép
gabo001

szöszi!! Sikerült!!!!!!!!!!!!!!!! de azért nagyon köszi!!! :D csak rájöttem... :roll:
szóval ez az egyik "hálóing". szerintem ez elég fiatalos!

Kép
gabo001

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:40-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:40-kor.
Vendég

Szössz!
Én már 2 hete hordok ilyen terhességi pántot-vagy hogy is hívják,mert látványosan elkezdett nőni a hasam,meg derékfájós lettem.Gyógyászati segédeszköz boltban vettem.Neve nincs,de csak 2500 Ft volt és tényleg tök jó.

Kép
ágnes27

ezen felbuzdulva, mai pocakkép! (27+2)
Kép

Kép
gabo001

Gaboo - Cuki a pocak :)

Ágnes
- Köszi :) Nah, már csak kutatnom kell itt a közelben ilyen boltot, mert az tényleg nem nagy pénz .. és nekem is leszakad a derekam .. :(
Nem tudtok a XI.ker-ben ilyen boltot?? :)

Kép
szösszenet

Szösszenet, én tudok egyet, a Fehérvári úton van, sztem hívd fel őket

http://www.rextra.hu/magyar/
mango.

Szöszi! Köszönöm...! :oops:

Megnéztem Kevinszpészi babáit! Gyönyörűek, és aranyosak! Azok a lábikók! Szinte elbőgtem magam, hogy nekünk is már kb. ekkora "csöppségünk" van!! De hol fér el bennem...?? :D

Kép
gabo001

...
Vendég

Gabo - Alíz meg már nagyobb is, mint ők :) Mi is ezt néztük .. csoda :) Férjem kérdezte is .. "Vajon Alíznak is van haja?" :lol: :lol: :lol:

Mango - Köszi, rájuk csörgök! Vagy Apucit bezavarom .. arra jön haza ;)

Még kérdés .. találtam Anita fehérneműs oldalat .. vannak szupi pizsamák és kevésbé rusnya hálóingek .. viszont sehol nem látok árat .. :? :? :? ezt imádom a weboldalakba .. mennyibe telne odarakni a k*** árát :?: :?: :evil: :evil: Nem tudjátok, hol lelhetek fel Anita cuccokat árral, hogy legyen támpontom?

Kép
szösszenet

Ajajjj .. amint elküldtem, megtaláltam .. ne is válaszoljatok .. 9-10ezer .. horror .. no comment :evil: :evil:
Annyiért veszek Alíznak sok-sok szép babaruhát ..

Kép
szösszenet

A Deákon is van egy a templom mellett, meg a Bjcsyn, majdnem az Arany János utcai metrónál...(Gyógyászati segédeszközök) Tudom, hogy nem itt kérdezted, de hátha vki éppen ezekhez van közel...ja, meg még a Batthyány térnél is, ott nem a térnél lévő templom, hanem egy 50 méterrel arrébb lévővel szemben...(a posta mellett) :D

Kép
babyteve2

Hát, az Anita cuccok bazi drágák, de pontosan nem tudom, hogy mi mennyi. De, ha abból indulok ki, hogy a hasfogó pánt 7000 felett van, akkor a fehérneműk se kevesebbek. Hát még a hálóingek.
Egyébként nem tök mindegy, mennyire rusnya hálóingben van az ember a kórházban? Senki nem azt nézi, és úgyis összevérezi az ember. (fúj, de undorító voltam... :oops: )
Melltartóból viszont tényleg érdemes jó márkát venni, mert fontos, hogy kényelmes legyen.

Én pizsit bizti nem viszek be. Nem praktikus.

Én is meglepődtem mennyi hajuk van a babáknak ilyenkor.
Nagyon édesek, de annyira picikék!!!! Remélem hamarosan megerősödnek. drukk nekik!

Kép

Kép
kamilla306

Szöszi! Ez tényleg horror ár!! Én 4 ezer körül vettem azt a kéket! De az is sok.... Ez van sajna!! Hol van a fizunk ehhez képest! Na igen az Anita az Anita... De akkor is horror! Anyukám magának mindig a piacon vesz ilyen póló típusú hálóingeket!! És tök jó anyagúakat (pamut).
Egyébként már biztos van kis hajuk a babáinknak! Valahol olvastam, hogy mikor nől a haj, és már sokkal korábbra írták, ahol mi most tartunk általában! :)

Kép
gabo001

Sziasztok!

Csak egy gyors körkérdés, mert dolgozok, meg.... na mindegy!

Szerintetek lehet nekünk szolizni :?: (mióta babás vagyok nem voltam, de most úgy érzem jó lenne pl. depi ellen.)

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Gabo!Megtaláltam a katalógusban. Azért nem tűnt fel, mert én ezt csupán egy nagy bugyinak láttam. Köszi!
emma2008

Kamilla, Gabo - Keresgélek majd hálóingeket .. hátha pl. vmelyik bababoltban van jó áron .. max. 3-4 ezret adok ki rá!!!
Én tuti viszek be pizsit .. :)

Kép
szösszenet

[quote="emma2008"][ írta:emma2008b]Gabo!Megtaláltam a katalógusban. Azért nem tűnt fel, mert én ezt csupán egy nagy bugyinak láttam. Köszi!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ezen úgy röhögtem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Ne haragudjatok de nem egyszerűbb felhúzni a pizsi felsőjét mint kigombolni a hálóinget?Csak mert jobban odaférsz a melledhez és nem kell kínlódni a gombokkal nem?Bocs ha hülyeséget kérdezek de én pizsamapárti vagyok.Bár itthon póló+bugyi vagy póló se.Engem rettentően zavar h feszül a derekamnál a hálóing.Most vettem és XL-es de nem tudom megszokni. :cry:
Vendég

[quote="benettke"]
írta:
benettkeSzerintetek lehet nekünk szolizni :?: (mióta babás vagyok nem voltam, de most úgy érzem jó lenne pl. depi ellen.)

Én tuti nem szoliznék .. úgy tudom, nem ajánlott ..
De lehet más másképp tudja.
Most már ki lehet bírni ezt a pár hónapot .. :D
Depi ellen meg CSOKI vagy BABARUHA VÁSÁRLÁS :D

Kép
szösszenet

Nem nagyon kéne erőltetni a szolit, pláne, hogy a sima napozásnál is javasolják eltakarni a pocakot.

Kép
babyteve2

Pl. a doki is egyszerűbben lesi meg a helyzetet, ha nem kell arra várnia, amíg az ember kihámozza magát a szerkóból, plusz, ha estlege császáros vagy, akkor meg elég kellemetlen lehet a gumi.

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Már nem is emléíetm, hogy képtelenség ennyit visszaolvasni... :lol:

Úgyhogy csak ezt az oldalt..

gitka, ha pizsipárti vagy akkor vigyél pizsit :) Max akkor szar ha császáros vagy, mert a nadrág esetleg nyomja a sebet. De amúgy sztem tök8. Én is valszeg sima póló+rövidnadrágot viszek. :D

benettke, én kihagynám a szolit. Monmdjuk amúgy is károsnak tartom, nem is szolizok, de így pocisan meg főleg nem. Inkább sétálj egy nagyot a szép napsütésben :wink:

gaboo, szép pocak :D

Szössz, az Anita cuccok tényleg nagyon drágák :( Én most kaptam a zuramtól egy hasfogó pántot, hogy valamennyire enyhítse a fájdalmaimat, az is 7500 körül volt :shock: De sajnos más márkájút még nem láttam, és muszáj volt..

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="babyteve2"]P írta:babyteve2l. a doki is egyszerűbben lesi meg a helyzetet, ha nem kell arra várnia, amíg az ember kihámozza magát a szerkóból, plusz, ha estlege császáros vagy, akkor meg elég kellemetlen lehet a gumi.

Azért a vizit általában azonos időpontban van minden nap, így arra a fél-1 órára le lehet venni a nacit, hogy meg tudjon vizsgálni. :D

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Gitka!Szerintem mindenképpen jobb a gombos, vagy rejtett szoptató nyílásos. Könnyebb így szoptatni, sokkal könnyebben tud a baba is szopizni. Ahhoz, hogy kényelmesen tudd szoptatni, a nyakadig fel kéne valahogy húzni a pólót. Egyébként pizsibe is lehet kapni gombosat ill. rejtett nyílásosat.
emma2008

Én sem mennék szolizni! állítólag felmelegszik a magzatvíz... max arc szolárium, hogy ne legyek olyan sápadt!

pizsama: nálunk nem engedik a szülészeten, legalábbis nem örülnek neki!! Ha vérzel, csak alád néz a nővér, ha gond van esetleg....(elájulsz...stb), meg ha császár, akkor tuti nyomja a sebet.

emma! szívesen! :D

Kép
gabo001

A szoival nem érdemes kockáztatni!
emma2008

Emma!
Nem tudom, hogy müködik a Jánosban a cukorterhelés mert én anyumnál csináltattam meg... de a Jánosos topicban azt irták a lányok, hogy soronkivül be lehet menni a 20.hét után, csak tedd láthatóvá a pocakodat és úgy 8 körül érdemes menni, mert akkor nincsenek sokan sem... ennyit tudok...
A szülészetet én sem láttam még, de majd ha szülök, megtudom...
A fizetős szobára gyúrnék, de nemsok van, és kevés az esély azt mondják! :( Viszont az alternativ szülőszobára kivi lennék, de nem tudom még, hogy EDA nélkül birni fogom-e... minden ott derül ki... :)

Gitka!
Én is utálom a hálóingeket, de azért nem viszek pizsit, mert engem zavar a naci szülés után, meg a felhúzása is bajos volt...
A második, meg ha mégsem egyágyasba kerülök, ahogy tervezem, akkor nem lehet normálisan szoptatni a látogatóktól pólóban. Itthon énis simán felhúztam a pólót, sőt, volt, hogy le is vettem a szopiig, de a kórházban ez bajos lenne, mert kevés az az időpont, amikor nincsen senki idegen a kórteremben... igy célszerübb a hálóing, amit ki lehet gombolni.... de ha te úgy érzed, semmiképpen nem akarsz azt vinni, akkor vigyél pizsit, természetes, ez is mindenkinek a saját választása, de sajnos abban bajosabb.... :wink:
Vendég

[quote="mango."]M írta:mango.ost hülyeséget fogok mondani, de nekem szülés után mindennek ellenére hiányzott a pocakom !!!

Nekem is nagyon hiányzott a pocakom. És még jópár hétig érezni véltem a magzatmozgásokat. :D Nagyon nagyon furcsa volt... oké hogy ott van a kis szuszogó csomag, de a mi kis szimbiózisuk megszűnt...
Ezért is szeretném ha most nagyon lassan mennének a hetek, hogy kiélvezhessek minden pillanatot. Már amennyire így fájósan lehetséges. :? :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="zorroné"]! írta:zorroné

Ma vagyunk pont 30 hetesek! :-) Már csak 70 nap!!! :D

Gratu :)

Szössz, megnéztem a honlapot, nagyon ügyes vagy :) :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="amia"]T írta:amiaöbb-babás mamik...Ti milyen mellszívót ajánlotok? Mire figyeljek oda, mi az ami felesleges vagy épp hogy nagyon szükséges. Tanácstalan vagyok, milyet lenne érdemes venni...?

Nekem Avent Isis mellszívóm van, ez az egyik legjobb! Ezt csak ajánlani tudom... de... lehet hogy nem kellene egyből beruházni rá, mert ugye nem olcsó. Esetleg nézd ki hogy hol tudjátok rögtön megvenni, ha kell. De pl a legtöbb tescoban is van, szal éjjel-nappal beszerezhető. De ha a kezdetektől igény szerint szopizhat a babád, akkor nem nagyon fog kelleni, és akkor felesleges pénzkidobás.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Köszi Csajok!

Csak egy kósza ötlet volt... s bár megkérdeztem, sztem nem is mernék elmenni... :? Valahogy én is így gondolom..., jobb ezzel nem kockáztatni!

Marad a többi boldogsághormon termelő praktika: (amint írtátok) babaruha, csoki (bár azt nem nagyon szeretem), fehérnemű saját részre :lol:

Csöppke!

Sajna mikor süt a nap én pont akkor ülök az irodában :(

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Sziasztok!

Én júniusi kismami vagyok, csak szoktalak néha olvasgatni benneteket, ahogy tettem azt most is. A hálóinges témához szeretnék hozzászólni! Én a Nyugati aluljáróban találtam tökjókat 1000 forintért!! Fazonra hasonló mint amit Gabó föltett, többféle figurával az elején, sok színben, méretben. Pontosan a Westend bejáratánál van az üzlet, szemben a sakkozókkal, csak egy stand és néhány állvány, oda vannak állati sűrűn felakasztgatva a hálóingek. Egy pillanatra megfordult a fejemben hogy akarok-e ilyen "büdi" helyen vásárolni, de aztán belegondoltam, hogy végülis az üzletek is beszerzik az árut valahonnan, csak azt nem látjuk! :lol: Jól kimostam 60 fokon és már 2 hete abban alszom és hibátlan! :D

További jó babavárást mindenkinek! :wink:
Vendég

Gabo!

Örülök, hogy sikerült képet feltenned?
Akkor valószínűleg átállítottad a telcsin, vagy amivel fényképeztél a beállításoknál a méretet, vagy tévede?

A pocakod nagyon szép! Csinos vagy!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Köszi a válaszokat.Azért kérdeztem mert még nem próbáltam.De lehet viszek ezt is-azt is aztán majd kiderül. Kép
Most ez van de nem kényelmes.
Vendég

Jaj a hálóinghez én is...

Nagyon nem szeretem ..... :? Nekem gombos pizsim van, de ha császáros leszek, cseszhetem a pizsit, meg ha nem is örülnek a kórházban a pizsinek, akkor is...úgyhogy azt hiszem meg kell békülnünk a hálóinggel...Majd itthon pizsiben fogok aludni!!! Milyen jó is lesz!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Szössz!

Nekem Danival anno császárom volt.
Csaszi után (spinális érzéstelenítésnél) 12 óra fekvés, háton mozdulatlanul, kibotorkálás segítséggel a zuhanyzóba, tusolás.
Az első nap elég szörnyű mert csak segítséggel tudtam felülni, sétállni könyebb volt. :?
Sajna pont amiatt, hogy háton feküdtem, nem sikerült az első szopizás, csak másnap de. :cry:
A tejem kb.3-4 napra jött meg.
Csaszinál 5 nap kórház van, legalábbis akkor ennyi volt.

Ha lenne még kérdésed írd csak. :wink:

Ja sokan panaszkodnak iszonyú fejfájásra, de nekem hál istennek ez elmaradt. Doki szerint nem feküdték ki a meghatározott időt, azért van.
Szóval érdemes betartani.

pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

Ez auchanos 999-ft volt de gyorsan kellett így megvettem.
Vendég

Wera - Köszi a hálóinges infot, én szerintem elmegyek, és megtekintem azokat a göncöket :)

Kép
szösszenet

Xsara - Nagyon köszi, hogy leírtad!!!
Ha van még kérdésem (mert tuti lesz) priviben írok neked ;)
De akkor túlélhető .. nem elviselhetetlen a fájdalom .. stb .. :)

Kép
szösszenet

Mary! Nagyon sajnálom a helyzeted és ilyenkor döbbenek rá, hogy mennyire szerencsés vagyok. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy ilyen szülők is vannak. És hidd el a te babád is nagyon szerencsés, mert neki is remek szülei vannak. Szerintem viszont ne várj a költözésig és főleg ne a baba születéséig, igaza van Szöszinek ezt meg kell beszélni, és neked kell meghatározni a "játékszabályokat". Anyukád már nem fogja csak úgy észrevenni magát és nem biztos, hogy minden megoldódik azzal, hogy átköltöztök, hiszen továbbra is nagyon közel lesz. Tudom mégiscsak a mamád, gondolom ezért nem akartál eddig a sarkadra állni, de most már a babátok a legfontosabb és így neki is árt és tőle veszi el, amit elvesz.

Szőlő! A pingvinszitu ismerős. Remélem hamarosan jobb lesz. Próbáld meg kihasználni ezt a mai napot és pihenj sokat.

Magika! Gratula, szépen haladtok, de azért még ne akarj szülni! :D

Mezsó! Beszólogatós bunkókat meg sem kell hallani. Tudom bosszantó, de csak annyi figyelmet érdemel, hogy megosztod velünk és már el is felejted. Délutánra lesz eredmény? Remélem itt is cáfolod a szakirodalmat és nem rossszabodott a hetek előrehaladtával. És mindjárt csütörtök.... :D Ma nekem is méregetős napom van, megyek is szúrok egyet.

Lituka! Nekem az első tetszik, az nagyon tuti. Szerintem ne habozz. És abszolút megértelek, én sem szoktam eszetlen költekezéseket csapni, de a táska az teljesen más...Nálam teljes a cipő és táskamánia. Azokból hiába venném meg a praktikus és olcsó darabot, ha nem tetszik, nem használnám.
Én pl. ezt vettem, nálunk nem is kapható:
http://www.babybjorn.com/Eng/products/M ... iaper-Bag/

Babyteve! 4 ikres a 38. hét környékén? Én csak Petrát tudom. Egyszer már beszélgessük el bővebben a szülés körüli infókról, mert úgy látom, hogy az "ikres szülés miben tér el kérdést" nagyon másként kezelik a különböző nőgyogyik. 38+4-nél forduló babák????? Ne már, én addig nem is szeretnék eljutni. Nem hiszem, hogy kibírok még 2 hónapot egyben.

Emma! Bocs, de nekem teljesen kimaradt a ki szül még a Jánosban kérdés. Hát én is. Vércukorterhelésen voltam, de az előre engedés problémát nem ismerem. Én kaptam beutalót a dokimtól és felírta receptre a glükózt, amit otthon kellett meginnom és 2 óra múlva megjelennem a laborban (szóval csak egyszer szúrtak). Fél 10 körül, amikor mentem, már szinte senki nem volt, így alapból sem kellett volna sorbaállnom. Szerintem próbáld meg te is ezt a variációt kérni a dokidnál. Amikor utoljára voltam a kórházban megkértem az orvosomat, hogy mutassa meg az új szülőszobákat. Nagyon korrekt: tágasak, kényelmesek és tényleg igényesen néznek ki.

Kép

Kép
szofi74

Sziasztok, hálóinghez kis segítség:

http://bababolt.com/index.php?option=co ... &Itemid=75

Így néz ki: Kép

Nekem ugyan nincs ilyen, mert én amúgy is hálóinges vagyok, leginkább a pólófazonú gombosokat szeretem, ezek a kórházba is tökéletesen megfelelnek. Amit ide linkeltem, kimondottan szoptatós hálóing, és 4000 Ft, talán az még elviselhető ár ére.

Üdv,
Nuska+ (30+4)
nuska1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:41-kor.
Vendég

Szofi74!

Neked is köszönöm a kedves szavakat, tanácsot anyámmal kapcsolatban...
Ez a megbeszélés dolog...Ha ismernéd, tudnád, hogy vele nem lehet leülni és megbeszélni semmit. :cry:
A vége mindig veszekedés. :cry: Bármit mondok neki, ő mindig az ellenkezőjét állítja, csak hogy neki legyen igaza.
Ezt már kipróbáltam. Bármilyen témáról van is szó, sose ért velem egyet. Egyik szavával agyonüti a másikat...
Ja ma is megkaptam, hogy "gyenge tákolmány" vagyok és nem olyan mint ő. Hogy fogom bírni a szülést és minden ezzel kapcsolatos dolgot....Ja meg nem fogok tudni szoptatni.
Meg ma megkaptam tőle megint, hogy a boldogság nem tart sokáig. Mindenki maga alakítja a sorsát, de a rossz mindenki életében ott van. Nincs olyan, hogy boldog házasság, család a mai világban.
Szóval ma is megkaptam az adagomat.... :cry:
Már tegnap este se voltam túl jól. Fájt a pocakom, teljesen bekeményedett...szúrt, minden bajom volt. -biztos az idegesség.
Aztán már most is érzem megint....
Aztán még itt van a bank is. A hétre ígérték az utalást, de még semmit hír... :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem! Nagyon sanálom, amiket írsz... :cry: Mi lenne, ha egész nap a szobádban maradnál? vagy reggel átmennél egy barátnődhöz? 5-kor meg úgyis mész a férjed elé. Én biztos hatalmas ívben kerülném anyámat. (bocs, de ANYA??) hű, nagyon kiakaszt, hogy ilyenek vannak!! Hogy nincs tekintettel az UNOKÁJÁRA?? Meg a SAJÁT LÁNYÁRA???? Szerintem kerüld. Maradj a szobádban, irogass nekünk. Ajtó bezár, zene felhangosít... :wink: esetleg szökj meg az ablakon... :D

ercsi_3

Ercsi!

Kb ez a stratégiám!!! :wink:
Amikor nagyon muszáj kimennem, akkor megyek ki. Pl. pisilni, enni.
ha muszáj, akkor szólok hozzá. És a zene is szól általában.
De hát ő csak bejön a szobámba...leül az ágyra és mondja... :cry:
Vagy ha kimegyek, akkor is van vmi szava.....
Annyira utálom, hogy mindenben CSAK A ROSSZAT LÁTJA!!! :evil:
5-ig meg mindig számolom vissza az időt.... :oops:
Amikor meg férjecském haza jön délben enni, akkor nem nagyon szeretném vissza engedni...sokszor majdnem , sokszor meg el is bőgöm magam... :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?