A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ollem mondd meg anyukádnak én üzenem h nem baj ha nem vagy olyan mint ő mert téged nem a lányod fog eltartani.És mire büszke?Arra h hitelből él?Fel tud mutatni vmit amit saját erejéből,munkájából ért el,vagy vett?Ha annyira jó anya akkor mondd meg azt is h innentől kezdve nincs szüksége a tőled kapott apanázsra mert egy igazán jó anya el tudja magát tartani.Ha valami gondja lenne akkor meg forduljon a fiához bizalommal,biztos együtt meg tudják oldani.
De a lényeg ha külön lesztek óvatosan tartsd vele a kapcsolatot mert megint ide jutsz.Fel a fejjel mindig van valahogy. :wink:
Vendég

Képzeljétek nem tudok felmenni suliba a vonat miatt.Tőlünk nem megy busz és fogalmam sincs hogy tudnék feljutni Pestre.De az a legnagyobb gond h most kéne jelentkeznem érettségire és így nem tudom mi lesz. :cry:
Vendég

Gitka!

Képzeld amikor férjem hozzánk költözött, hozta a bútorait meg mindenét. Anyám elkérte a hűtőjét, gáztűzhelyét, szekrénysorát. az övéit meg eladta. Aztán ebből csak az lett a "hasznunk", hogy vehetünk hűtőt, gáztűzhelyt, bútort...
Volt egy sarokülője férjemnek, eladtuk, mert kellett a pénz a bankra és anyám még abból is leemelte a "százalékát"!!!
Meg mindenből. Aztán azóta úgy vagyunk, hogy ha pénz áll a házhoz, akkor arról anyám nem tudhat, ezt megbeszéltük!!!
Férjem kapott a múlt héten 40 ezer prémiumot, előtte 20 ezret és nem sokára fog kapni 50 ezret, de erről anyám nem tudhat , mert akkor rögtön kérni fog belőle.... :cry:
Ja férjem vett autómata mosógépet bő egy éve, nekünk régi volt még. Anyám a régit eladta, és az újat (amit az új házunkba vettünk) használja. Úgyhogy most kell vennünk még egyet, mert vagy itt hagyjuk anyámnak, és veszünk egy újat, vagy anyámnak veszünk újat. De inkább magunknak, mert már az új mosógépnek az ajtaját tönkretette... :cry:
Ja a cipősszekrényünket is anyám használja...és kijelentette, hogy azt hagyjuk meg neki,mert a mi kis előszobánkba az nem jó, nem lehet majd tőle elférni stb....
Szóval jól ki lettünk semmizve.
Még jó, hogy a nászajándékjainkat nem bontottuk ki júliusban, csak nem rég vittük át a házunkba és ott pakoltuk ki a konyhában. Mert akkor ugrott volna megint pár cuccunk....
Ja kaptunk egy kávéfőzőt, aztán az eltűnt, pedig le akartam vinni a házunkba. anyámat kérdeztem hol van, azt mondta kidobta (ÚJ KÁVÉFŐZŐ VOLT) mert nem működött...Volt hozzá két db porcelán csésze is, azt is kidobta. Aztán pár hét múlva férjem is rákérdezett, hogy hol van a kávéfőző és neki azt a választ adta,hogy odaadta bátyáméknak, mert nem működik, és hátha meg tudja csinálni...
De az a miénk volt és nem volt semmi baja :evil: :evil: :evil:
Ja bátyáméknak meg tönkrement a kávéfőzőjük.... :evil: Szóval csak úgy odaadta... :evil:
A vasalómat is használja vagyis használta, amit férjemtől kaptam. Ugyanis elromlott...azt is kell vennünk.
Kaptunk nászajándékba új mikrót. Férjemnek van régebbi. Anyám rögtön kérdezte, hogy mit szeretnénk csinálni a mikróval, mert neki kell...
Férjem bevitte a céghez, inkább ott legyen, mint anyám jó pénzért eladja...aztán magának zsebelje be a pénzt.
Oh még sorolhatnám.....
Jó anyám van, mi???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Túl hosszú lettem, bocsika!!! :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="gitka01"]K írta:gitka01épzeljétek nem tudok felmenni suliba a vonat miatt.Tőlünk nem megy busz és fogalmam sincs hogy tudnék feljutni Pestre.De az a legnagyobb gond h most kéne jelentkeznem érettségire és így nem tudom mi lesz. :cry:

Telefonon nem lehet jelentkezni??? :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, szvsz hagytátok elkanászodni Anyukádat....Persze, lehet támogatni, meg minden, de ha még csesztet is érte, tudod, mikor adnék neki bármit is...pláne, ha elveszi magától...

Szofi, az ikresek.hu-n van még 2 mami már nagyon célidőben, plusz az, akinek ma befordult ababója (Ő indexes). na, ott aztán lehet történeteket olvasni ikres dokik hozzáállásáról. Egy másik lombikos csajszi (kb 150 centis), tavaly júniusban, 2 nappal a kiírás előtt szült :D (Azért a 38. héten már én is szívesen szülnék...ma is született egy páros, 2440 és 2500 gr-mal...hát, 5 kiló kölök, plusz a járulékos cuccok :shock: )

Kép
babyteve2

Pumpóka, SZofi!

Köszi. Én is a fizetősbe szeretnék menni, pont azért, mert a látogatók bemehetnek a szobábka. Nekem fura lenne idegenek előtt szoptatni. A három lányomat a BM Kórházban szültem, ott tilos volt bemenni a látogatóknak. Nem volt ilyen probléma. Hány fizetős szoba van?

Nekem úgy van a cukorterheléses, hogy éhgyomorra lesz az első vérvétel, utána meginni a szőlőcukros vackot és két óra múlva vissza újból vérvételre. Holnap megyek egyébként.
emma2008

Ollem kérdezd meg őt h van nálad két pofon az nem kell neki?Eladhatja!Ne haragudj az én anyám 16éve meghalt de a tiédet meg............................ném.Annyira bosszantó és pofátlan meg minden!A babónak ez télleg nem hiányzik.Sztem nagyon jól bírod én vagy beleőrültem volna vagy már kitettem volna a hóra.Hiába az anyád mindennek van határa!!!!!!!
Vendég

Emma, ha felmész a János kórház szülészet-topicba, akkor a 191.oldalra Hági nevü topictárs (ott) feltette a János szülésfelkészitőjének az anyagát (linket), rákatt és minden infó a rendelkezésedre áll!!! :wink: Csak mert fejből nem tudom és nem is akarok hülyeséget sem irni, mert kiselefánt-agyammal tuti, hogy nem jegyeztem meg rendesen! :)
Vendég

Ja amúgy nem tudom a tel.számot de már írtam emilt az of-nek h a héten ne nagyon számítson rám.8.-áig kell jelentkezni ha márt nem majd egy nap felugrok kocsival.Csak hát az üzemanyag (oda-vissza 140km)meg a párom éjszakás és egyedül nem enged fel és a jogsim sincs még átíratva csak a személyim meg a TAJ kártyám stb.Ezek nem kifogások de még azt is figyelnem kell hogy jutok haza.Mert 6 hónapos terhesen nem ülhetek órákig buszra vagy valamire várva.Még úgy se h hamarabb eljövök a suliból.De akkor is csak este 6-7 óra fele végzek.Szóval nagyon macerás. :cry:
Vendég

Gitka!

Néha már én is úgy érzem, hogy beleőrülök.... :cry:
Jól kibőgöm magam...aztán mosolyogva megyek ki a szobámból...
De ezt a luxust nem engedhetem meg magamnak...van egy férjem, akit imádok és várjuk a kisbabánkat akit szintén imádunk!!!
De az emberben sajnos mégis ott van a tüske... :cry:
Anyám legnagyobb baja, hogy iszonyú pénzéhes....
Múltkor mondta, hogy neki kell a lotto 5-ös, mert tudná hova tenni. Férjem megkérdezte, hogy a 4-es nem elég...Válasz erre természetesen nem volt. szerintem a világ összes pénzét el tudná költeni.

Nem vagyok egy tapasztalt háztartás vezető, de lányok most őszintén.....
Két naponta 10.000 Ft-ot kell elkölteni kajára???? Mert anyám szerint igen...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Pumpóka!
Nagyon köszi!
emma2008

Gitka!

Az én férjem se enged el egyedül olyen messzire....
De már én se vállalnám be...megfigyeltem, hogy már nem megy úgy az útra való koncentrálás, kicsit be vagyok lassulva....
Amúgy az én jogsim sincs még átírva, pénzhiány miatt...
De már igazoltattak és elfogadták. bár lehet, hogy rendőre válogatja.
Szóval én még ha vezetek, régi nevemmel teszem.

Biztos sikerül elintézned az érettségire való jelentkezést!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Na Anyám megint üvölt velem..... :cry: :cry: :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nekem meg ma lejárt a jogsim, így mától nem vezetek... :( Ki tudja, mikor fogom bevállalni a sorbanállásokat a dokinál, meg az okmányirodában.....az anyagiakról nem is beszélve...

Kép
babyteve2

Emma! Én is a fizetőset választom, ha lehet, de állítólag mostanság elég zsúfolt a János, nem biztos, hogy lesz hely.

Kórtermek:
- Alapítványi: 1 db 1 ágyas fürdővel WC-vel - 9.000,- Ft/éj
- Kórházi: 2 ágyas, fürdővel WC-vel - 6.000,- Ft/éj
- Normál szobák:
4 db 2 ágyas, kinti fürdő/WC
1 db 3 ágyas, fürdővel, WC-vel
2 db 5 ágyas, kinti fürdő/WC

Kép

Kép
szofi74

Ollem!
Mikor költöztök? Nem tudtok már most átmenni? Elég jól áll már a ház, ahogy néztem a képeket. Mi már akkor átköltöztünk, mikor még csak a falak épp, hogy álltak. Aztán magunk köré építettük a többit.
Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Én semmi rosszat nem tudok mondani se anyámra, se anyósra. Sőt, most, hogy feküdnöm kell, nagyon sokat segítenek nekem.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!

Még nem tudunk fűteni, és a víz sincs még bekötve...Ha ezek megvannak, vagy minimum vmivel tudunk fűteni, már megyünk is.
Már csak a bankon múlik, hogy mikor jön meg az utalás...meddig ülnek rajta... :evil:
Szegény kisbabám...anyukája bőg...nem jó ez neki!!!
azt hiszem előbb bemegyek a férjemhez a munkahelyére...inkább ot álldigálok mellette..minthogy itthon bőgjek.... :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

nono! Így aztán már tuti-tuti, hogy nem megyek szoliba! Inkább fehér és depis legyek, mint ráncos :roll:

Jajj Ollem!

Már tegnap is :cry: amikor olvastam a viszontagságaidat! Hát, anyukád tudja még fokozni... Komolyan mondom ez az anyai hozzáállás szinte már egy Brazil szappanoperában is "hihetetlen" lenne.
Most éppen miért ordít veled? Mert lélegzel???

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Ollem,

Miért hagyod, hogy terrorizáljon az anyád??

Azt elhiszem, hogy mivekl most vele laktok, illetve nála, ezért nagyon nyeregben érzi magát. De mi sok az sok. És miért adtok neki mindig pénzt? Nem egy fix összegben egyeztetek meg, hogy odaadjátok neki amiért ott laktok?

Én biztos nem hagynám magam! A férjemről meg pláne nem hagynám, hogy rosszat mondjon!!

KépKép
kisfruzsi

Szöszi!

Írtam neked privit /azt hiszem vasárnap/ a táblikába szánt adataimmal és a tali részvételi szándékomról. Megkaptad?

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

[quote="benettke"]
írta:
benettkeJajj Ollem!

Már tegnap is :cry: amikor olvastam a viszontagságaidat! Hát, anyukád tudja még fokozni... Komolyan mondom ez az anyai hozzáállás szinte már egy Brazil szappanoperában is "hihetetlen" lenne.
Most éppen miért ordít veled? Mert lélegzel???

Mert épp kimentem pisilni, mire hallottam, hogy a tv-ben az univerzális távirányítót reklámozzák...Erre én mondom neki, hogy nekünk is kell 5 db , mert ugye eltűntek...
ő erre nekiállt velem üvöltözni, hogy miért kell a bátyámra fogni...
Ha már elvitt innem akármit, a távirányítókat miért kímélte volna...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kisfruzsi!

Adtunk neki egy összegben több 100 ezret...úgyhogy havonta nem kap semmit...
Nem is lenne miből... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ja, persze! Hát végül is ez is ürügy a veszekedésre, a beléd kötésre, mint minden más gondolom...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Ok, értem. De ez akkor sem megoldás....Én a helyedben jól helyretenném az biztos. Vagy ha nem akarod Te, akkor a férjed!

KépKép
kisfruzsi

Ollem ez nem vigasz de én se vagyok jó helyzetben.Most néztem kemény 25000ft fizut kaptam.Ebből 60000ft-ot kell befizetnem hitel+telefonszámla+biztosítás.És akkor még semmi más nincs.Jogsi most se lesz se osztálypénz se gyógyszer ha kellene se semmi.Nem tudom mi lesz majd este felkel az uram aztán kiokoskodjuk.De az ő fizuja meg megy a kocsi+biztosítás+internetre. :wink:
Vendég

Gitka!

Természtesen nem vígasz, hogy mások is rossz helyzetben vannak, inkább rossz érzés. Nem kívánom senkinek a rosszat, inkább örülök, ha valakinek jobb mint nekünk!!!
Mi is ilyen helyzetben vagyunk, úgyhogy meg tudlak érteni...
Nekem nagy segítség még a hitem...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem!

Nekünk van egy ventillátoros hősugárzónk, + szerintem egy olajradiátorunk is. Ha az segít kölcsönadom nektek!

Gitka! :(

A tiétek is kemény helyzet!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Jó-jó én is ellinkeskedtem mert múlt héten végig apunál voltunk és csütörtökön jutott eszembe a táppénzespapír.De nem baj már csak 29 napot kell kihúzni. :lol:
A 2008ban szülünk topicba az egyik új anyuka tett felképeket a szülés utánról.Aranyos de az egyik kissé véres.Most megint írigykedem mikor fogok már én is itt tartani!? :)
Vendég

[quote="benettke"][ írta:benettkeb]Ollem!

Nekünk van egy ventillátoros hősugárzónk, + szerintem egy olajradiátorunk is. Ha az segít kölcsönadom nektek!

Nekünk is van egy elektromos kandallónk, de ha kikapcsolom akkor rögtön kihűl a szoba+zabálja az áramot, de nagyon.

Anyám épp most vágta a fejemhez, hogy odaadta a telket, ami persze eddig is az én nevemen volt.
Én meg lemondok a házról, amit én fele részben örököltem volna...
Inkább nem kell semmi, csak szálljon le rólunk... :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:41-kor.
Vendég

:cry: Nono!

Mi is ezt beszéltük férjemmel , hogy irígy , féltékeny ránk. Mert mióta együtt vagyunk a férjemmel szépen lassan mindenünk meglett.
Anyámék elváltak apámmal, és mindenért apámat hibáztatja.
Mert volt lakásuk, két három autójuk, hétvégi házuk, saját zöldség bolt. Válás után anyám mindent otthagyott apámnak, csak a lakást tartotta meg Szentendrén.
Szóval biztosan azért ilyen , mert féltékeny. Mert ő hagyta elúszni, azt amiért dolgozott...
És mindig ezt hozza fel, hogy minden férfi olyan mint apám, egyik se jobb, meg hogy mindig csak rosszabb...
Na meg épp előbb fejtette ki üvöltve, hogy ha meglesz a baba, úgyis megváltozik minden és vége a boldogságnak.
Mert férjem már elvált, és akkor ő is biztosan hibás volt...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

És Nono!

Nem tudod elhinni, hogy mennyire féltem a kisbabánkat...Mert tudom, hogy nem tesz jót neki ez a légkör, idegeskedés stb.
Nem szeretnék korababát....
Őszintén félek! :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hű a fejem elég jól megfájdult.... :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

...
.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:42-kor.
Vendég

Nono!

Eddig 70%-ra mondták, hogy kislány. Talán hétfőn kiderül, ha akkor lesz uh. Egyébként kislányt szeretnénk a férjemmel nagyon, de ez nem kívánság műsor.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Én most csütörtökön megyek UH-ra, kiváncsi vagyok nagyon, hogy kislány-e még? :)

KépKép
kisfruzsi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:42-kor.
Vendég

ollem! ez döbbenet, amiket írsz!!! De az alapján amiket leírtál teljesen egyetértek nonoval!! tuti féltékeny rád, mert te most BOLDOG vagy! Jön a baba, új, és szép ház, szerető férj..... ez nagyon böki a csőrét, és "besegít", hogy te is csalódj és szenvedj az életben mint Ő! Ez a véleményem.
DE! Ezt csak tudatosan tudod távol tartani magadtól, ha tényleg nem akarsz korababád! Mivel még nem tudtok költözni, erősnek kell lenned agyilag, és koncentrálnod kell arra, hogy nyugodt maradj!! Pl. halgass lassú zenét, simogasd a pocid, mondogasd magadnak, hogy nem érdekel anyám miket ordibálsz éppen.... vagy menj el sétálni, úgyis egyre jobb idő van, olvass könyvet, baba magazint, anyák lapját....
Szóval tudatosan törekedj a nyugodtságra! Ja, és a pénzt tartsd máshol, dugjátok el! Kitartás! Már nem sok van a költözésig!

Kép
gabo001

Látom ismét sokan leszünk uh-osok a következő napokban! Mi szombaton megyünk! :lol: Én is kíváncsi leszek, hogy maradt -e Zsófink!

Kép
gabo001

Mary!
Ezt már énis irtam neked, hogy ha nem vigyázol, baj lesz, figyeld meg, csak én nem ilyen konkrétan, mint Nono... kifejtettem asszem a múltkor, hogy anno Atissal egy veszekedés után (nagyanyámmal) pár nappal görcsöltem be és kerültem a szülőszobára 26-27hetesen... fél éjjel nyomták az infúziót, mire a fájások abbamaradtak és két hetet laktam a nőgyógyászaton szigorú fekvéssel és csak úgy engedtek haza, hogy stresszmentes környezet és FEKVÉS VÉGIG a hátralevő időben!!!!!! Komoly volt, nem játék, a gyerekem élete volt a tét, hiszen ha megszületik akkor, nem sok esélye lett volna a túlélésre! Láttál példát a saját szemeddel itt a hasonló korban született babára sajnos!!!!!! Remélem, te nem akarsz idő előtt szülni anyád miatt!!!!
Féltékeny, persze, de ez akkorsem normális amit csinál, ez nem puszta féltékenység! Egy anyának inkább örülnie kéne, hogy a gyereke boldog és házat épitenek és köszönettel tartozna azért, hogy segitettetek neki anyagilag és nem pedig cseszegetnie állandóan... !!!! És még egy, gondolj bele, hogy reagálná le, ha neadjég (istenments) hamarabb jönne miatta... mit mondana??? hmm? "ugye én megmondtam, hogy képtelen vagy az anyaságra, képtelen vagy kihordani is, én megmondtam, nemhiába történt igy!" ne akard neki megadni ezt az örömöt!!!! Mert valahol belül ő örülne! Nagyanyám is ezt csinálta! :evil:
Tényleg szedd össze magad és tedd helyre!!!!!!!!
Vendég

[quote="kisfruzsi"] írta:kisfruzsin most csütörtökön megyek UH-ra, kiváncsi vagyok nagyon, hogy kislány-e még? :)

De jó neked, hogy már csütörtökön mész....
Olyan messze van a hétfő!
Majd gyere ám a hírekkel, oksi?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ visszaüzent az of h amikor tudok menjek mert félévi vizsgák is vannak.Ezt el is felejtettem.Mehetek tovább tanulni.Mikor lesz már vége?
Vendég

persze, majd megírom mi volt!

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok

csak gyorsan bekukkantottam...

Mary,
Teljes mértékben egyetértek Nonoval. Nem akartam tegnap leírni, de én is úgy érzem, hogy ha ez így folytatódik, akkor annak komoly következményei lehetnek rád, és/vagy a babádra nézve.
Nem tudnátok addig is albérletbe költözni, amig nincs kész a ház? Vagy nincs olyan barátnőd, akinél nap közben lehetnél? Komolyan ennél még egy irodában ülni is ezerszer jobb!!!!
Nagyon sajnállak és én bizony sajnálom anyudat is, mert tutira nincs észnél, ha képes így viselkedni a saját lányával!

Kép
emi29

Jaj Pumpóka!

Szörnyű lehetett végigcsinálnod a kisfiaddal... :cry:
Gondolom utána rettegés volt a terhesség hátralévő része...
Persze nem akarom, hogy előbb jöjjön a kisbabánk, ezért is próbálom elkerülni anyámmal a bármilyen beszélgetést, de látod ma is mi történt.... :cry:
És amit írtál, hogyan reagálná, hogy miatta bármi baj történne, igazad van, tuti biztos, hogy ez lenne....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

...
Vendég

Emi!

Pár hétre már nem érdemes albérletbe költözni. Meg az is egy zsák pénz, ami most sajna nincs... :(
de én is pont azon gondolkodtam, hogy elmegyek itthonról többször, vagy ha már annyira unom, mint ma is és úgy jobb lesz.
Lehet, holnap meg is látogatom barátnőmet, babázunk egyet. neki már 1 hónapos a kicsi.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

...
Vendég

Nono!

Ment vissza pü.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X