A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt !

Itt nem csak éjszakai műszak van hanem hajnali is.

Nálunk Ádi este negyed 10-kor beájult és 8-kor úgy kellet ébreszteni enni.
És már fél 9-kor aludt is tovább.
Most alszik kb 1 órt aztán gyors öltözködés aztán megyünk sétálni kicsit és akkor alszik tovább.

Na megyek pakolászni míg nyugalom van.

Aztán délután meg jönnek a baba barátaink.

Mindenkinek kellemes és szép napot.
20200310173350

Sziasztok!

Ezek a képek így korán reggel üdítően hatnak :lol: :lol: Pannka, Zsófi, Ádikák. :wink: :lol: Mind-mind tüneményesek :lol: :lol:

Regi Jó ötlet ez a baba-mama jóga otthon. Ha gondolod akkor küld nekem először :roll: :oops: Legalább meglesz a reggeli programunk és mi is szokunk az ébrenléthez. Mondjuk cica szombaton majdnem elaludt a vízben, illetve az úszógumiban :shock:

Nem tudom tegnap mi volt a levegőbe, de Grétike extra nyűgös volt. Gyakorlatilag végigsírta az egész napot amit egy nagyon nyugtalan éjszaka követett :( Én 1-kor feküdtem ( volna) le de a drágám fél 4-ig 6 alkalommal hívott át. Na akkor bebugyoláltam és átvittem a szobánkba. Ott legalább pihentünk együtt egy kicsit. Most reggelre meg letaknyosodott :cry: Már "összeveszett" az orrszívóval is. Nagyon utálja szegénykém :cry: Remélem nem lesz komolyabb betegség belőle :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni! Oké! Pü-ben küldd a címed! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi! Ja! Szerintem már frászt kap tőlünk Zsófi! :lol:
Én nem tudom, milyen pirosságra gondolsz... :roll:
Szerintem fotózd le Mátét - legalább gyönyörködünk benne -, és úgy biztosan tud segíteni valaki.

A hozzátápihoz én még nem tudok érdemben reagálni...
Többiek! Segítsetek Kiskolbinak!

És közi a főzelékes-tippet!!!!

A minitalicskára meg gyógyul Babuci, ma reggel nem volt hőemelkedése. :D Egy reggeli kaki volt idáig, aminek már egész jó volt az állaga. :D

Gréti cicának mennek a gyógyenergiák! Nem csodálom, hogy ebben a nyúlós időben nyűgösek a babák! Meg a mamák.... Meg a Papák....

Vuduzok egy kis tavaszt!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Rosszul írtam egyébként, mert avi a baba-mama jóga, és CD-n van. De gondolom, az mindegy... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Emese Köszi :D Remélem nálunk is olyan gyorsan hatnak mint Zsófikánál hatottak :wink: :lol:

Kiskolbi Igen-igen fotózd le küld át nekem és én felrakom a lányoknak :lol: :lol: Mátékáról olyan nagyon ritkán látunk képeket :lol:

Regina Küldtem.

na eddig tarotott csak a szunyi :cry: megyek. pá

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szijjasztok!!!

Kiskolbi: ne a mennyiséggel törődj, hanem hogy jóllakott-e Máté! Ha már nem kér többet ki fogja lökni a nyelvével a kanalat! Na, az a mérvadó! Ha meg nem tudod eldönteni, hogy csak játszik-e, tarts oda a kanalat a szájához, ha nyitja, kell még neki, ha nem nyitja nem kell már. De ált. a bébiüvegnyi a mennyiség amit egy szuszra be tudnak puszilni! Legalábbis VikDan! :D

Nekünk lehet hogy a bal alsó szemfog be fog előzni!!! Legalábbis a doktornő azt mondta szó szerint amikor megnézte, hogy : ajaj!!!

Kép
Kép
timi26

Az én vonalzóim sem jók! :(
Asszem én visszatérek a babafalvásra!!! Kapja be a női vonal!!! :evil:

Kép
Kép
timi26

Köszi, Lányok! :D
Móni, akkor próbálok csinálni olyan képet,ahol jól látszik a pirosság. Aranyos vagy, hogy felteszed.
Timi: Neked is köszi. Igazából azért kérdeztem, mert mikor főzelékezünk, úgy ahogy írtad, úgy tűnik, hogy jóllakott, aztán egy órára rá még legurul kb. 100ml tápi. Szóval filózok, hogy csináljuk... :roll:
Muszáj mennem, extranyűgös napunk van. :(

Detti
KépKép
kiskolbi

Maggie, Bence nagyon jól kezdte a sulit, élvezi is, de nekünk is vannak problémáink :cry: . Lehet, hogy már írtam róla, nem emlékszem... :? . Az egyik, hogy Bence nem az a verekedős, aggresszív pasi...ezért 2-3 gyerek rászállt :evil: . Néha úgy jön haza a suliból, hogy ma jó napja lett volna, csak nagyon fáj a feje, mert a Kristóf megint földhöz vágta :shock: :evil: .
A másik, hogy önértékelési zavarai vannak :cry: . Okos, ügyes gyerek (persze elfogult vagyok, de ez a tanárok véleménye is 8) ). Mégis mindig azt mondja, hogy ő buta, ő a leglassabb, ő ír a legcsúnyábban :shock: , pedig dehogyis...!! Ha pedig valami nem sikerül úgy, ahogy szeretné (túl magasak az elvárásai magával szemben :shock: )? akkor rögtön eltörik a mécses :cry: . Húúú, nagyon nehéz. Emiatt apával is vannak nézeteltéréseink, mert én megértem Bencét, és próbálom növelni az önbizalmát, apa szerint viszont nem valami "férfias", hogy mindenért bőg :cry: . Most kezdem belátni, milyen igaz a "kis gyerek: kis gond, nagy gyerek: nagy gond" frázis. És hol vagyunk még az igazi nagy gondoktól... :roll: .

Regi, ez a jóga-lánc nagyon jó ötlet :wink: :D .
dettyk

Sziasztok Mamcik!
Gyönyörűek a Babácskák, nagyon jó nézegetni Őket!
Tényleg aki régen tett fel képet, plíííz, pölö Maggie, Kiskolbi...
Én hihihi:lol: Kép
Kép
Ma reggeli huncutkodások :lol:

Kiskolbi! Noelnak a nyaka szokott bepirosodni, de nekünk van kikevert krémünk, azt szoktam rátenni, attól elmúlik 1 nap alatt :roll:
Én mindig megkínálom utána tápival, szerintem 1 üvegnyi kb. az adagjuk, de már írta Timi is :lol:

Hát igen itt óriásbabák vannak :lol:

pusszancs!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Dettyk! Én elbeszélgetnék az ilyen Kristófok szüleivel! Nem a gyerekkel!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi: az elején én is pótoltam tápszerrel, aztán idővel elmaradt.

Dettyk: igen, én is elbeszélgetnék a szülővel, vagy a tanárral, hogy figyeljen jobban rájuk!
Én nem vagyok rest, rögtön szólok az óvónőre ha Rebeka panaszkodik valakire. Érdekes módon utána mindig rendeződik a dolog! :shock:
Jaj, nálunk is ilyen apa. Már most közölte, hogy ha Rebekára ránéz valaki, töri kezét-lábát, VikDan meg majd nyugodtan csajozhat!
És szerinte amilyen jó kisgyerek volt Rebeka VikDan annyira égetően rossz lesz!!! Csak azért mert fiú, és a fiúk értelem szerűen rosszak...az ő értelme szerint. Aztán remélem, hogy csak viccel, különben komoly nézeteltéréseink lesznek!!! :twisted:

Anitja: ha nem lennék ilyen öreg, belezúgnék Nolkába!!! Azok a szemek!!! :D

Kép
Kép
timi26

óvónőre=óvónőnek!

Kép
Kép
timi26

Gremese: a céklát én is úgy adtam oda VikDannak, hogy fanyalogtam...aztán úgy becuppantotta, hogy csak lestem. Hát ízlések és pofonok!!!

Kép
Kép
timi26

K. Timi: Isteni az Ádám-fotó! Édes kispasi!
Én Ádim is folyton fel akar ülni, amikor az ölemben van, amúgy semmi törekvése erre...

l. móni: nagyon szorítok, hogy Grétike mielőbb meggyógyuljon!!!

Kiskolbi: én azt kenem néha Ádi arcára a nyál kicsapta helyekre, amit a cicimre: Purelan 100 (100% lanolin, azaz gyapjúviasz). Eddig bejött.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Süt a nap!!! :)

Én már cseréltem vonalzót,mert nem jól mutatta az időt :x ..

Beni elviekben beteg,de már szét idegelt. :shock:

Dominak meg kész a véreredménye és vashiányos. 11körül lesz bent a doki kiváncsi leszek mit ad rá. :( De más legalább rendben van. Vettünk le gyulladásra is,hátha van valami gond,ha már bökik akkor ezt is nézzék meg,ez rendben hála. :)

Timi: a homeo biztos segített VikDaninak. :) Beninek mikor kezdődött a köhögése,akkor apa adott osicilot,mikor haza jöttek szombaton megnéztem a torkát piri volt ezért adtam homogen9-et.egész vasárnap nyomatam neki,tegnap egész nap trüszögött,de annyira ,hogy jött a cucos is (bocsi),ma már nincs trüszi,de sürü trutyi van.hála láz nincs. :) de már tökre olyan mintha semmi baja nem lenne. :shock: adok azért köptetőt neki,ja a torka már nem piri. :) azt hiszem tegnap volt a tetőzése a takonynak. ha Domi megkapja az oltást pénteken,akkor jövő 7en megelőzésnek adok neki oscilit.
amúgy baromi nehéz amit írtál Rebekáról. nálunk is mindig felmerülnek dolgok,ha adok puszit Dominak akkor megyek és Beninek is adok,nehogy rossz legyen neki és egálba legyünk.talán,ha nagyok lesznek könnyebb lesz.

Csajok ez a süti a macskaizé,durva a kép róla,de megcsinálom és megkóstizom kivi vagyok az ízére.. :)

Édesek a babók. :)

Kiskolbi:nem elfekszi az arcát?vagy kidörzsöli?nekünk is van gyogyos krém az szokott használni,de más nem kend be neki sudocal,az is jó rá.különben nálunk Domi arca,akkor szokott spontán piros lenni,ha bemelegszik.innen tudom,hogy melege van. :) amúgy a kakus nektek eredmény?

Anikó-Juba
:remélem már nálatok is hamar rendeződik ez a dolog. sok-sok enerdzsittttt nektek. :)

Bocsi ha valakit kihagynák!!!!!!!

Fleur
:sióra megyünk vissza,csak azt nem tudom,hogy konkrétan mikor 1-2 hét vagy egy hónap.így biztonság kedvéért már viszük haza a cucokat,hogy ne legyen annyi meló vele.közben párhuzamosan csináljuk a sió kéronkat,hogy mire oda kerülünk fel legyen újítva pár dolog.pl. ami a mi szobánk volt annó apával az lesz a srácoké,az festeni stb. ami meg Benié volt a kisszoba most az lesz a miénk,azt átfesteni.közben nemsokára jönnek az ablakosok is cserére.szoszo meló van dögivel.Anyudnak és Neked meg sok-sok bátorságot és erőt! Nagyon rossz lehet most.
Én személy szerint nem mindig írok ide,de olvasom közben vagy utólag pótolom,lehet nem válszolok akkor vagy fűzök megjegyzést hozzá,de ha valakinél gond van akár baba vagy családi probléma miatt szét izgulom magam.!! :)

Na most megyek telozok a dokinak.Huu izgulok.. :shock:
varga tünde

Dettyk: Panka egy tünemény!!!

Anitja: Úgy látom, Noel lesz itt a csajok egyik nagy kedvence. Csatlakozom a rajongásukhoz!!!

Kép
Kép
irina

Tantónénivel szoktunk beszélni, de ő tényleg minden tőle telhetőt megtesz. Az a baj, hogy ezek a gyerekek már most (első osztály, első félév :shock: ) tele vannak szomorú arcokkal (ez a fekete pontnak felel meg), sőt, osztályfőnöki figyelmeztetőjük is van, de sz@rnak rá, fel sem veszik :evil: . Már én is ott tartok, hogy legközelebb elkapom Kristóf apukát, de az meg olyan "ki ha én nem" pasinak látszik, szerintem semmire nem mennék vele, sőt... :cry: .

Anitja, a szemek is, de az a csókos száj!!!! :lol:
dettyk

Tünde: hét vége felé lesz eredmény, majd megírom.

Köszi a tippeket a pofira, kipróbálom, és megkérdezem a gyógyszertárban is, mit ajánlanak.

Dettyk: nagyon figyelj oda a tanító nénikre! Öcsém is ilyenfajta kisfiú volt, mint Bence, és sajnos ott a tanító nénik se vették észre, mi zajlik, illetve elnéztek felette. Szegény Tesómat végülis el kellett hozni a suliból, és az új suliban minden szuper volt, mintha kicserélték volna az egész gyereket! És ha Kristóf-Apuka reménytelen, akkor nem tudnád elkapni Anyukát? Vagy ő még rosszabb?
Anitja: csúcs ez a Pasi!!!! 8) Nagyon édesen bandzsít! :lol: Mikor csodálhatjuk meg élőben?

Küldetem képeket Móninak emailben, ha lesz ideje, felteszi Nektek! :wink: Köszi Móni előre is, aranyos vagy! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Lányok! HELP! :cry:

Szopiztunk. Zsófi erőlködött, nem jött a kaki. A szopi alatt végig szenvedett a kakival. Bimbó ki-be a szájába. Egyszer csak úgy engedte el a bimbót, hogy az alsó fogaival végigkarcolta. Nagyon fájt, rászóltam, hogy ne csinálja.
Tovább feszeng, szopizik, feszeng, majd ráharapott a mellbimbómra, de úgy, hogy lett rajta egy vágás a fogától, és elkezdett vérezni. Na itt már sírtam, annyira fájt.

Kis idő múlva megkapta a másik cicit, azt is kétszer úgy engedte el, hogy harapta a bimbót közben. De ez legalább nem vérzett.

Olyan csalódott vagyok! Már nem is merek neki cicit adni... :cry:

Apa meg azzal jött, ha legközelebb ezt csinálja, cumisüvegből kapja a kaját.

Ilyet még nem csinált. Sosem "bántott".

Most mit csináljak?????????????? :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
gremese

FLEUR, NEKTARIN! Hogy vannak a Picurok? Mi leszígy a tervezett talicskánkkal?! :shock: :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

Emese, ne kenődj el. Ha jól emlékeszem, Maggie írta, hogy Náluk is történt ilyen. Elhúzta a cicit, a Pöttöm szemébe nézett, és határozottan azt mondta Neki, hogy "nem szabad". Szerintem ha akárhányszor megpróbál "bántani" és elveszed Tőle a cicit, biztos megtanulja. Tapasztalt Anyukák, erősítsetek meg!
Cicknek persze jobbulást! (Ha nem haraxol, gyógypuszit nem küldök, szerezd be máshonnan. :lol: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi képei :lol: :lol: :lol: Végre!!!!!!!!!!!!

Nekem az együtt alvós a kedvencem :lol: :lol: :lol: Nagyon helyes kispasi :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na megjöttem. Cseppeket kapunk és egy hónap múlva újra v.vtel.

Szivesen Detti. :)

Emese:nálunk is ez van volt.baromi sz@r és fáj.Én is alig mertem a szájába rakni a cicit. :shock: nem mondom még most is rászokott harizni,pedig mindig rászólok,hogy nem szabad.nálunk ez akkor van,ha már tel a pocak és jönne a böfi,ha böfi megvan rákéretőzik a cicire,de csak ugyan azt folytatná cici bekap aztán foggal kihuz-kiköp. azért rakom vissza hátha még éhes,de sose 8) így berakom az ágyába hencsizni.kb. 10 perc és alszik. :) és én arra gondoltam,hogy azért csinálja,mert a cumis üveget is lehet így harizni és nem érti,hogy a cicit miért nem lehet. ezért ha iszik és elkezdi rágni a cumisüveg cucliát,egyből rászólok majdcsak rájön,hogy nem szabad harapni.kitartást hozzá. :)

Baromi éles a foguk Domi tegnapelott ezzel hozta rám a frász.bele harapto felsértette a felső fogínyét én meg nem tudtam elképzelni,hogy miért véres az ágya meg a pelus,épp hasizmozott úgy csinála valahogy.én kivoltam mire rájöttem,hogy mi történt,csak azt nmeértettem,hogy mi tette.aztán apa meg nagy álmosan biztos a foga volt.eszembe sem jutott a két fog :shock: :shock: :oops: :oops: szóval ennyire élesek.. :wink:
varga tünde

Móni! Cupp-cupp-cupp!!!!! :D :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Emese!
sikíts nagyot ha megharap :oops: kicsit brutál,nálam Míránál ez bevált :) stöbb mint 2 éves volt mikor abbahagytuk a szopit :) (de majd visszakeresem mi volt amikor a korosztályos babók ezt csinálták)

Kolbi
sudocrem esetleg?de mindenképp vmi zsíros krém legyen szvsz
kajából meg ne méregesd szerintem tök felesleges,ugyis mindig más mennyiséget fog megenni mint előzőleg.

Dettyk!
akkor pozítivat adjak a csajnak?eddig nem mertem értékelni mivan ha mégsem jó :)

Fleur!
fúúúúúú nem bítrad megállni ne olvasd el a kalózverziót :) húgom is csábított,de megálltam :)

HP:én a 6. rész végén olyan szomorú voltam :cry:

Míra édi volt farsangon,nemsokára megyünk a 4 hós oltásra Bálinttal(ha megkapja mert mára betaknyosodott)

szép napot :)

KépKép
viranka

Viranka, igen, légyszi' :D ! Nagyon gyors volt, és minden oké :) ! Miráról nem készült farsangi fénykép? Kérünk!!!!:D

Mesi, én is csak a "nem szabad"-os módszert tudom ajánlani :roll: . Eltarthat egy darabig, de biztosan beválik :roll: .
Kolbi hozzászólásán a cicijeidet illetően dőltem a röhögéstől :lol: :lol: . De láááányok :lol: :lol: !

Mátéért megy már a harc, mert én is beszállok lányos anyukaként :wink: ! Gyönyörűűűű :D !
Köszi a Bencés tanácsokat, próbálkozom :roll: . Remélem a suliból nem kell elhozni, bár már pedzegettem, átmenne e másik osztályba, de hallani sem akar róla, jól érzi magát itt :? . A tanítónénik nagyon jók szerencsére, figyelnek rá :roll: .

Nem tom, nálatok milyen az idő, de itt most is szuper, mindjárt megyek sétálni, kihasználom a napsütést :oops: :D !
dettyk

Hörcsöggel mizu? Hahóóó!
dettyk

Sziasztok !

Voltunk sétálni.
Hát retek idő van.
Most jött haza apa és a begépelt kisregényem elszált így majd újra pötyögöm.

Addig is szép napot a betegeknek jobbulást .
20200310173350

Gremese, hú, nehéz ügy, de a csajok jó tanácsokat adtak... szorítok, hogy mindez csak múló szeszély legyen Zsófikánál!

Kiskolbi: egyszerűen pazarok vagytok, egyenként is külön-külön is! Máté irtó jóképű kisbaba! (Nekem is az alvós kép a kedvencem...;-))

Kép
Kép
irina

Granda, Sense, Silka ... és Ti, többiek is -- hol vagytok? :shock:

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

Emese, hú nem lehetett túl jó, de igen a tapasztalt Anyukák jókat írtak, lehet, h csak valami baj volt,nem jött ki a büfi, a kaki és ezért izgágáskodott, Robesz is szokta, csak még nincs fogunk. Kitartás.

Kiskolbi, jaj az együttalvós és az "arcos" kép a legjobb, nagyon édesek vagytok.

Jobban vagyunk kicsit szörcsögünk, de már csak ritkán köhög, amint Fleurér jobban vannak mehetünk talizni :D

Dettyk, hát én is elbeszélgetnék Kristóf Apkájával, illetve Apa, ne hagyd a kisfiad. A férjemmel is ez volt az iskolában, egy fiú állandóan bántotta, aztán Apukája lerendezte a dolgot, bár ez már vagy 27 éve volt, kicsit más világ volt.

Én főzetem, Robesz kint volt velem a pihiszékében, aztán egyszercsak megunta, járkáltunk hát olyan nehéz volt, letettem, erre bealudt, pedig most kéne ennie, na nembaj, majd ha felébred eszünk.

Az összes kép csodálatos.

Kép
Kép
nektarin

látom HP örület van :D :D :D

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!

Már ezer éve nem jártam erre, reménytelen visszaolvasni. :(
Gyors helyzetjelentés: Gergő jól van, hatalmas baba, múlt héten volt 7480 gramm és 66 cm. Pörög-forog, kúszni és ülni próbál. A kúszás egész jól alakul már. :) Mostanában többet sír, ezért sem tudok jönni errefelé. (azért, ha tali lesz, a mail-címemen valaki értesítene?)
Egy-két fotó róla:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi mindenkinek, és bocs, hogy csak önző módon magunkról írtam.
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Lányok! Köszönöm az ötleteket! Egy fél órát bőgtem, de én már csak ilyen érzékeny lélek vagyok. Persze Picikémre nem haragudhatok, hiszen honnan tudná, mi az: fájdalmat okozni.
Még jó, hogy Apa itthon van!

Na icipicit haragudtam rá :oops: , de utána jól megölelgettem, megpuszilgattam. Sírt nagyon, nyügi volt, meg csak a "defektes cici"-vel végzett (szó szerint, mert azt harapta meg. Egyik oldalon vágás, másikon harapás :shock: ).
Délben megkapta a másik cicit, de nagyon be voltam sz.rva. zinte vigyázállásban (fekvésben) szoptattam. De most nem volt gond. még éhes volt, és be is aludt, úgy az oldalán, ahogy volt.

A cumisüveg nálunk is ludas, ugyanis azt is néha úgy engedte el (az utóbbi napokban), hogy megharapta a végét, közben meg vigyorgott.
Azt hiszem befejeztem a cumisüvegezést. (Csak vizet kap, ha nagyon sír, vagy ha csuklik).

Anyóséktól meg ugye karira kaptuk azt a hiper-szuper cumit, ami fogzó babáknak jó, mert ivás közben rágni kell, ez enyhíti az ínyfeszülést, és így jön az ital. Csak, ha rágja.
Még jó, hogy nem adtuk oda neki ezt! :shock: :shock: :shock:

Kiskolbi! Máté elképesztő kispasi! Állítom, már most sármos!
Ideje lesz szorosabban összemelegednünk! :wink:

Még jó, hogy nem küldted el a cicikre a gyógypuszit! :shock: :lol: :lol: :lol:

Idáig nyúlós idő volt, most erőlködik valamit a nap, Picikém meg bealudt, úgyhogy - ha az időjárás engedi -, később megyünk egy kört.

Kép
Kép
Kép
gremese

Majd visszaolvasok, most remélem erre lesz idő. Már akartam a három fiúról olyan képet feltenni, ahol kb. egyidősek, hááát tessék.
Dávid
Kép
Gergő
Kép
Albert
Kép
dmaggie

Valaki kérte, hogy mutassuk meg a tesókat is.

Na, mi a helyzet?
Kép

Mindig ilyen vagyok.
Kép
dmaggie

Etetőszék!

Ezt kell megennem?
Kép
Ha nincs más....
Kép
Kép
Kép
Ritkán, ha cumizok
Kép
dmaggie

Babaképek: meg zabálni az anyú ne már!!! :-) cuki cuki.

Emma: EXTRA nyűgi, köhécsel is, folyik az orra órdít, levittem a dokihoz hogy hallgassa meg, semmi komoly, viszont azt mindta a doki hogy jön a foga,
:-( olyan vígasztalhatatlan.!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Voltam tápszert íratni a védőnői tanácsadóban (ilyenkor ott van a gy.doki), és lemérte Szelit a védőnő. Hááát… 7800 g és 67 cm… 8) Mondta, hogy kicsit túlsúlyos… :shock: :lol:

Jaj! Noel annyira aranyos! Nagy szemek, csodálkozó száj! :D
Kiskolbi! Nagyon szuperek a képek! Máté csuda aranyos! :D
Zsu! Szépek a gyerekeid! :D
Maggie! Jaj, de nagyon hasonlítanak a fiúk!!! :D
Kockásfülű nyúúúúúl!!!!!!!!!!!!! :lol:

Emese! A harapáshoz nem tudok tanácsot adni, de talán tényleg az lenne a legjobb, ha olyankor elvennéd a cicit, és talán rögtön nem is adnád vissza (persze ez attól is függ, hogy mennyit evett addig). Szeli is olyanokat művel a cumisüveggel, hogy rossz belegondolni, mi lenne, ha szoptatnám… :roll: bár biztosan találnék rá megoldást... Mint ahogy Te is megoldod! 8)

Kép

Kép
regcsiken14

KTimi: nálatok milyen idő van, hogy "retek?" Itt ezerágra süt a nap, tök jó idő van, VikDanra is csak polár pulcsit adtam, mert reggel beleizzadt a kabátba!!!

Gremese: jaj!!! :( sajnos nincs tapasztalatom, de amit a többiek írtak jónak tűnik... :roll:

Dmaggie: jaj, de gyönyörűek a fiúk kicsinek!!! Mindhárman nagyon hasonlítanak, de Gegrő és Albert! Mintha ugyanaz a bébi lett volna fotózva!!!
Persze most is nagyon helyesek a nagyok!!!
Meg a kicsi is... :oops: Bekavarodtam!

Regi: méghogy túlsúlyos!!! VikDan 4,5 hósan 8200 gr és 69 cm volt!!! És nem mondták rá hogy túlsúlyban lenne!!! Ne is foglalkozz vele!!! Gyönyörű formás és kész!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Megint harapott, de már nem olyan durván. Rászóltam. Mit rászóltam?! Rá üvöltöttem, hogy NEM! Erre összerezzent, látszott, hogy megijedt. Megint rászorított, megint ráüvöltöttem.
Megint megijedt, majd rámnézett, és elkezdett keservesen sírni. :cry:
Jaj, borzalmas érzés! Picit evett, de tolta el magát a cicitől és nagyon sírt. :cry:
Lehet, hogy azt hiszi, nem lehet cicizni? :cry:
Most elaludt a nagy sírásban.... Alig evett.... Én meg nagyon sz.rul érzem magam! :cry:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kép
Kép
timi26

Gremese: Meg még eztet találtam:

Harapás

Van valami megoldás arra, ha harap a szopizás közben a babu? 8 és fél hónapos a kisfiam, és mostanában kezdett el iszonyatosan harapdálni a két kis fogával. Sajnos nagyon ott tartok, hogy véget kell vetnünk a szopizásnak, pedig még nagyon nem szeretném. Esetleg ilyenkor a bimbóvédő megoldás lehet? Próbáltam, hogy erősebben rászólok, de akkor meg annyira meglepődik szegény, hogy már be se veszi a szájába a cicit. Ma is így jártunk, végül lefejtem és úgy adtam oda neki. Nagyon sajnálnám, ha már nem tudunk szopizni, lelkileg is és kényelmi szempontból is hiányozna.

Via74

A szopis tanácsadó nekem azt mondta, hogy mivel vsz. jön a foguk, és azért harapnak, a következőket lehet tenni:
- ellenőrizni, hogy jól legyen mellen, mert ha "tele a szája", nem tud véletlenül harapni
- megdörzsölni az ínyét szopi előtt - ill. nekünk a Dentinox is bevált ilyenkor
- résen lenni, hogy mikor már komfortszopizik, és csúszik le a ciciről, kivenni a szájából.
Én mindig rászóltam, mikor megharapott, hogy nem szabad, és kivettem a szájából, általában be is fejeztük olyankor a szopit, mert amikor harapott, már nem igazán volt éhes. Kb. két hét alatt túljutottunk a dolgon, azóta sose harap, pedig most is jött a foga. Szerintem most már érti a különbséget (9,5 hónapos), mert az ujjam pl. simán leharapja.

kph

Hajni nagyon jól leírta a praktikákat harapás esetén. Eggyel egészíteném ki. Az is hatásos lehet, hogy harapásnál, illetve harapás előtti gyanús helyzetben magadhoz húzod a babát, ami azt jelenti, ha helyesen van mellen a baba, hogy az orra odaér a mellhez, és a levegővételhez el kell engednie a mellet, azaz nem harap. Ami még nagyon fontos, hogy a rászólás olyan legyen, hogy attól ne ijedjen meg a baba, mert esetleg szopisztrájk lehet az ijedtségtől.

Pzita

Kép
Kép
timi26

Ha nem jön be egyik sem keress rá a Googleban, hogy "harapja a cicit" ! Rengeteg link bejön!!!

Kép
Kép
timi26

Timi26! Különösebben nem hatott meg, hogy a védőnő szerint túlsúlyos Szeli, csak nevettem rajta. :lol: Mivel nem szeretem annyira a nőcit, mert túlságosan tárgyilagos, így a véleményére sem adok. :roll:
A Tiétekre annál inkább!!! :wink: :D

Jaj! Szegény Emese! De rossz lehet ez!!! :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Már megint lemaradtam a spektrumom a babaműsorról... :oops: Negyed órával előtte bealudtam... :evil: Még jó, hogy lesz ismétlés, remélem, azt meg tudom nézni, mert nagyon érdekel. De már mióta könyörgök Apának, hogy vegyünk egy felvevős DVD-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Emese szegénykém nagyon sz@r lehet :-( Remélem Zsófi rájön, hogy ha harap nincs cici. Drukkolok!!!!
Regi nincs túlsúlyos baba 6 hó alatt szerintem, majd ha mászik, úgy is lemozogja!!! Ne is vedd figyelembe mit mond a nő!!!!
Maaargiiit nagyon szépek a fiaid!!!! Ennyi férfi között te vagy a királynő biztos :-)
Noel és Máté is csudaszépek !!!!! Minden baba ebben a topicban :-)

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok,

Jaj Emese, ne keseredj el, biztos van megoldás, gondolom, h Zsófika is megijedt, h rászóltál, még nem találkozott ilyennel. Na fel a fejjel, megtalálod a megoldást.

Regi, túlsúlyos???? Védőnő :twisted:
Nekünk nincs spektrumunk.

Kiskolbi, el is feljetettem írni, Robesznak is vannak piros foltok néha a szája környéknél, a nyálzás miatt szerintem és ha sétálunk akkor ugye valószínű kipirosítja a levegő a nyálas bőrt, én a mosakodókrémmel szoktam kenegetni, eddig bevált.

Dmaggie, nagyon jók a képek a fiúkról, helyesek

Minden kép nagyon jó:)

Sikerélményem van, végre két dolgot is eladtam a vaterán, juhéjjj.

Kép
Kép
nektarin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?