A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sikerült bejelentkeznem mára a genesishez 4 D-re bár már nem terveztük mert voltunk 2x igaz a másodiknál már nem láttak semmit, de most ez nagyon fontos nekem!!!!
Este 20 15-re megyünk holnapra már lesz infóm!!! DE JÓ!!!!

Nekem is Captíva kukám van de nem volt zsák hozzá én akkor ha ilyen húzós az ára sima zacsit rakok bele ugyis az erős záródása a lényeg és biztos minden nap ürítem vagy 2x.

Kép
geni

Nekem ez a csecsemős nővér választás vhogy nem stimmel. A nővérek nem úgy vannak beosztva, hogy hol éjszakás, hol nappalos, hol szabadnapos? Akkor így hogy lehet előre választani. Nem tudhatod potosan, hogy mikor fogsz szülni, és a csecsmős se tudja szerintem annyira előre a beosztását. Egyébként az én orvosom azt mondta, hogy szerinte hülyeség a szülésznő választás. A Jánosban mindegyik szülésznő a helyzet magaslatán áll, ezért végülis mindegy, hogy ki van éppen bent. Az más kérdés, hogy a szülésznőnek is "meghálálhatod" a közreműködést.
emma2008

Na, most ezzel a pelenkatartóval is elbizonytalanodtam. :roll: Nem gondoltam, hogy a zacsi a lényeg benne. :? Majd meglátjuk, hogy veszünk-e. De valamit úgyis venni kell.

Geni! Ez jó hír. Akkor nem kell sokáig bizonytalanságban lennetek. Biztos minden rendben lesz, szorítok!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Jó "reggelt"! :)

A Szent Imrében szerintem nincs "fix" tarifája a szülésznőknek. Én mikor találkoztam az enyémmel, konkrétan megkérdeztem és a végén még én éreztem cikiben magam, mert nem igazán akart válaszolni a kérdésemre. Úgyhogy abban maradtunk, hogy amennyit gondolok.

Én szerintem csecsemőst is fogok választani, de ezt mintha már írtam volna.

Kezd marhára kiborítani az egésznapos fekvés.

Kép

Kép
kamilla306

bármilyen felesleges nejlon zacsiba be lehet csomagolni a használt pelust, vagy lehet ilyen kötegben kapni is zacsikat, még úgy is sokkal olcsóbb, mint megvenni a gurigát
mango.

Persze, hogy óvatos a szülésznő, és nem mer árat mondani előre. Ugyanis az bűncselekmény lenne.
emma2008

Kamilla! kitartás! szülés után úgyse fogsz tudni pihenni egy jó darabig! gondold azt,h. előre pihensz!
mango.

Csajok!

Ezzel a peluskuka dologgal most jól megleptetek :shock: ! Eddig erre nem is gondoltam, mert őszintén szólva -ahogy Szöszi is írta- még nem is néztem meg hogyan is működik! Csak örültem, hogy "ajiba" kaptuk az engelcare-hez. Eddig...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Pelusvödör... :lol: sosem használtam, azt sem tudom, mi fán terem, csak amit olvastam róla, meg láttam képen.... :lol: nem is fogom megtudni soha! Nálunk napi egy adag szemét gyülik össze, igy estére vagy reggelre gond nélkül tele lesz és mehet a kukába...
A fiúknál is igy volt és sosem volt büdi a lakásban... :roll: mocsok egy spúr vagyok, de ilyenre én ki nem adok ennyi pénzt!!! 8)
Vendég

Emma! Azért van aki előre megmondja az árat.

Én most bajba is vagyok egy kicsit. Mert jövő hétem már rá kellene erre is kérdeznem a dokinál. Én csak dokit fogadok, és jobban örülnék, ha rám bízná az összeget. De hogy lehet egy ilyen kérdést feltenni? Mivel lehet bevezetni? Mit érdemes tisztázni vele? Olyan kínos ez az egész. Szerintem neki is az, de meg kell ejteni ezt a beszélgetést is.
Nem bánnám, ha adnátok néhány tanácsot.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

geni! Biztos fontos a kuka záródása is, de ezek olyan speckó zacsik, hogy egyesével lezárja valami rendszer külön -külön a pelenkákat! tehát egy pelusból csinál egy zárt kis csomagot.
Majd még megnézem máshol is, de szerintem itt vidéken mindenhol ilyen áron lehet az utántöltő! (pl. nálunk még van Anix. Hát az is elég drága egy bolt)

Kép
gabo001

[quote="emma2008"]P írta:emma2008ersze, hogy óvatos a szülésznő, és nem mer árat mondani előre. Ugyanis az bűncselekmény lenne.

Na de itt nem arról van szó, hogy én ott vagyok a szülőszobán, ő be van osztva és tegyük fel közli, hogy bocsi, de ha nem fizetsz 30ezret, akkor nem segítek szülni, hanem akár az éjszaka közepén is felkel és bejön hozzám munka időn kívül. Én ezt nem várom el senkitől tök ingyen. Na mindegy. tény és való, hogy nem így kéne működnie az egészségügynek, dehát ez van.

Kép

Kép
kamilla306

huu..hát én ennyit ne mtok visszaolvasni..illetve olvasom de még vna 5 oldal ugyh arra reragálok amire éppen eszembe jut..

Szoli: ..én járok heti egyszer vagy kétszer 8 vagy 12 percre..nem turbó nálunk a gép..a pocim pedig 5. hónap ota letakarom..jó van olyan hogy kihagyok egy hetet..de muszáj mivel annyira sápadt vagyok..barna igy nem leszek de van vmi kis pozsgás a arcomon.

napozni is lehet..csak mértékkel..igy szolizni is lehet csak mértékkel..a sugarak ennyi perc alatt nem kárositják a magzatot sőt állitolag a piros fény amit ő benn lát az őt is feldobja egy kicsit.ja és minden ujság és könyv mást ir..én 2 orvos véleményét kértem ki ezügyben szóval sztem ezek a pár percek abszolut nem károsak..
mindent lehet..mert a terhesség nem betegség csak mértékkel..pl 20 percre énsem feküdnék be mivel nem szabad hogy tulmelegedjen a has..mert akkor méhösszehuzodások stb..
de pl ugyanez vonatkozik a forró fürdőre is..én a mai napig fürdök kádban mert megnyugtat..annyi hogy odafigyelek ne melegedjek tul és ne is legyen böszmén forró a viz..
nos ez egyéni vélemény de szerintem nem kell mindentől megvonni maunkat csak tényleg oda kell figyelni hogy miből mennyit szabad..mennyi a nem káros.
a szolikat amugyis nagyon lejáratták a bőrrák stb hülyeséggel..mértékkel nem leszel bőrrákos..én ott dolgoztam másfél évig..szoláriumban..sosme vittem tulzásba igy nem is éreztem még káros hatását.ja és munkaheyli tapasztalat hogy igenis járnak kismamák...és abszolut nem felelőtlenség ha betartjátok a megfelelő szabályokat..és nem négerbabák akartok lenni.ja és bőrszárazság..a bőrt hidratálni kell..az enyém amugyis extra száraz..a szoli nem száritja ha nem jársz egy héten többször meg ilyen 20 perceket..és ezután szoli után igenis hidratálni kell..vizet inni és testápolózni.mindig minden esetben.

Szofi: de szép ez a táska :D megveszem énis álmaim tatyóját :D
Vendég

Gabo, nem csinál külön kis csomagot, hanem egy ilyen kis kukacban megy tovább vagy nem tudom hogy magyarázzam el, de nem zárja le 100%-osan szerintem. Mi is inkább külön zacsikba csomagoltuk és akkor jöttünk rá,h. ezért kár volt külön kukát venni. Különben se pácolod a lakásban napokig a kakis pelusokat, akárhogy is le vannak zárva, mert az nem túl higiénikus
mango.

benettke! gondolom nemhiába volt ajándékba egy amúgy 8 ezer ft-os kuka...
Egyébként még jó, hogy ott volt a férjem, mert nekem ilyen eszembe sem jutott volna, hogy utántöltő! Simán megvettem volna a kukát. Csak férjem szokta mondani, hogy az emberek ilyenek pl. nyomtató vásárlásnál is: hú de occsó ez a nyomtató a tesco-ba, intersparba... meg kell venni, csak a patron meg mégegyszer annyiba kerül!

pumpóka! nem vagy sóher, ennyiért mi sem veszünk! Ne nézzenek már hülyének! utálom ezt.... nekünk sem volt.... Majd mi is naponta ürítjük!

Kép
gabo001

mangó! igazad van! láttam is a "kukacot" a dobozon!! :D hát ja végül is valamennyire azért egyenként lezárja...

Kép
gabo001

Gaboo - Mi is naponta fogjuk üríteni a cuccost :D
Tuti fogom használni a szemetest .... max. máshogy.
Ha nem ajándékba lett volna, tuti nem veszem meg .. így viszont örülök, ha van .. lehet lesznek az új kajciknál olyan szagok, amikor örülni fogok a kukának :D :D

Kép
szösszenet

[quote="mango."] írta:mango.Különben se pácolod a lakásban napokig a kakis pelusokat, akárhogy is le vannak zárva, mert az nem túl higiénikus

Hát nekem is pont ez jutott eszembe, hogy ígyis-úgyis kiviszem a kakis pelenkát a kukába, akkor minek vegyek hiper-szuper pelenkaszemetest? Zacsira kötök egy csomót és úgy dobom ki.

Kép

Kép
kamilla306

Én igenis, óvom magam mindentől, amitől lehet. Tomi 2 vetélés után jött össze, az ikrek meg ugye, majdnem 12 év után, szóval, én nem engedem meg magamnak azt, hogy miattam bármi bajuk legyen...és igen, legszívesebben az utcára sem lépnék ki, és pl. főzni sem főznék, de ezt azért muszáj... a szoli és a kádban fürdés elkerülhető, el is kerülöm. A kádat nemcsak a forró víz miatt érdemes hanyagolni, hanem simán bejuthat bármilyen szennyezés, pláne, ha nyílik a méhszáj. Ezzel nem azt mondom, hogy felelőtlen vagy, vagy ilyesmi, csak a saját véleményemet is leírtam. Ha nem lennének előzményeim, lehet, hogy nem lennék extra parás, de sajna, az élet így hozta :(

Kép
babyteve2

szöszi! Ajándékba az más...! max. ha nem bírjátok anyagilag, raktok bele normális kukászacsit... ajándékba még én is elhoztam volna, mert azért egy külön kis műanyag vödröt fedővel veszünk a pelusoknak így is! :D

Kép
gabo001

Gumimaci!Mivel fogadott orvos, jobb tisztázni, hogy mennyit kér. Én a magánrendelőbe járok 4 hetente terhesgonodzásra (8.500Ft/hó) és szülés után egy nagyobb összeg egyben. Amit írtam,hogy igaziból bűncselekmény,ha előre megmondja mennyit kér, az tényleg úgy van. Nekem ez szakmába vág. De én már három gyereket szültem nála, 15 éve hozzá járok nincs ezzel gond, meg tudom vele beszélni. Mivel az orvos igaziból a paraszolvenciából tud jól élni, hidd el, ha megkérdezed, megmondja, hogy mit akar.
emma2008

Gabo!

Hát nem hiába! De mentségünkre legyen mondva a légzésfigyelő nélküle is ugyanannyiba került volna...
Egyébként én pont az a kismama/vevő vagyok, aki simán elhiszi, hogy ez feltétlenül kell egy gyerek felneveléséhez :oops: Így a zacsi árán sem mertem volna meglepődni, -simán megveszem- ha Ti nem hívjátok fel rá a figyelmemet!

Lituka!

Köszi a szolis infót, de most már úgy elbátortalanodtam... Először még én is kb. úgy gondoltam mint Te, aztán meg lebeszéltem magam róla, pláne a csajok véleményét látva. Sebaj! Marad a vásárlás öröme :wink: ! Ja, vásásrlás: nekem is az első tatyó a favorit. (én mondjuk a babakocsihoz "gyárilag" valót vettem, s mivel tetszett a babakocsi...)

Fórumtalira én is szívesen csinálok bármit! (mármint amit tudok: lazac-steak-et mondjuk nem :oops: )

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Kamilla! Nem is arra gondoltam! Ő egyszerűen nem kérhetne pénzt, hiszen ez a munkája. Egyébként nyilván én se sajnálnám tőle, hiszen szülés után nagyon hálás tud lenni az ember, hogy simán lezajlott a szülés, és megszületett a várt, egészséges kisbabád. Sajnos ők is igen "alulfizetettek".
emma2008

Emma! Igen, tudom, hogy meg kell kérdeznem, mert szeretném, hogy ott legyen velem, amikor szülök és ez lehet, hogy a szabadnapján vagy éjszaka lesz. Szóval nem ezzel van gondom, hanem azzal, hogy hogy lehet ezt az egész témát elkezdeni, előadni. Nekem ilyen téren nincs még tapasztalatom.
Ő műtött már engem régebben, akkor nem kérdeztünk előre semmit, a párom amikor érdeklődött nála a műtét után, átadta a borítékot. De ez most más. A szülés nem tervezhető előre és vannak bizonyos "íratlan szabályok" erre vonatkozóan.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Köszi lányok , ma már jobban vagyok.
Tegnap estére nagyon fájt már a fejem, a pocakom is... :( Hamar elaludtam...
A pocakom most is fájdogál....olyan mintha egyfolytában meg lenne keményedve...
Lehet , picit lefekszek pihenni, amúgy is fáradt vagyok nagyon.
Ma voltam megint felülvizsgálaton a táppénz miatt. Két hónap múlva újra kell menni, feltéve ha még egyben leszek. Remélem.
Tegnap olyan édes volt a férjem, nézegetett a neten kiságyat, babakocsit meg ilyenek én meg az ágyól néztem, aztán elaludtam....
Ja aki a felülvizsgálaton volt doki megkérdezte, hogy mennyit híztam eddig. Mondtam, hogy a 25. hétig (amikor utoljára hivatalosan mértek) 10 kilót. Húúúúúúú....ez volt a válasz.
Azt mondta ez sok, meg hogy még hízhatok a terhesség végéig 3 kilót, aztán nem eszek, nem iszok és úgy jó lesz.... :shock: :evil:
Normális???????? :evil:
Szóval már lélekben készülök a hétfői lecseszésre a védőnőtől.... :(

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Geni,

nekem mind a két gyereknél a 36. heti UH-n már III. fokban érett volt a lepény, jól meg is ijeszett vele az UH-s doki. Rákérdezett, hogy dohányzom-e? Hát nem, soha, és kávé is napi egy, sok tejjel...
Amikor a másodiknál is hamarabb öregedett, akkor mondta az orvosom, hogy ez alkati sajátosság is lehet, én így működök. Mind a két lányom a 39. héten született, 2940 és 3100 grammal, makkegészségesek :lol:

És a kisebbik most alszik először igazi, nagy ágyban! Gond nélkül elaludt, olyan édes :D

Megyek a védőnőhöz.

Üdv,
Nuska+
nuska1

Énis vettem plüss rugikat..kell az még májusban..sőt kiskabit is vettem felé plüsst..a brendonban 1800 a plüss rugi a kabi hozzá 1600 Ft..igaiból annyira édesen egyszerű hogy nem érdekelt az ára..én pont ilyet szerettem volna..

Szössz: én megvettem ezeket a ujságokat és nekem megvan a kupon..de tőlem messze van a kenguru..szoval énis feltudom ajánlani az én kuponjaim..sőt akinek még nincs babakocsija brendonos kuponom is van..és pl a retrus fire exclusive amilyen nekem is van kocsi most 70 ezer helyett..55 ezer FT..

Geni: remélemminden rendben lesz..amit a csajok irtak abbol azt gondolom hogy ettől még minden mehet rendben..szurkolunk :D

Jééé..a májusi tábliból kiderült hogy én vagyok ottan a legfiatalabb pocakos :D és még vannak utánam is szülők..jajj ez olyan jó..majd hirtelen elkezdünk babaesőt szórni :D

nekünk is captivánk van...majd meglátjuk h mennyire fogom utántöltögetni.

Babyteve: nem akartam megbántani senki nézetét ezzel a szolis dologgal..de én tényleg ott dolgoztam és azért van vmi infóm róla..
igaz..nekem nem volt még vetélésem stb..és mindenki másképp gondolkodik.
Én próbálok ugyanugy élni mint eddig csak ovatosabban vagyis próbom ugyanugy élni az életem ahogy eddig..vigyázok de nekem ezek nem tilos dolgok..ahogy a megkérdezett dokik szerint sem..és mint mondtam mértékkel.
tényleg nem buzditok senkit hogy járjon szoliba vagy fürödjön kádba..csak személyes tapasztalat és vélemény volt
a fürdéssel kapcsolatban pedig annyi hogy bejuthatz bármilyen fertőzés..igen ha nyitott a méhszáj egyébként abszolut nem tilos..
sokan kismamaúszásra is járnak..na pl én inkább befekszem otthon a kádba mert hetente egyszer jólesik és megkönnyebülés mint elmenjek egy uszodába..mert sztem az ami igazán fertőző..de látod pl ebben is mindenkinek tuti más a véleménye.
tiszteletben tartom a tiéd..és nagyon is szurkolok hogy minden rendben legyen a terhességeink idején.
Vendég

Ne haragudjatok de beszólok én is.Amikor a kereszfiamat tisztába tesszük utánna még vagy 5-10percig érezni a kaki szagát,de nem azért mert benn van a pelus.Hanem hát ki van bontva meg minden de ha vki elmegy wc-re akkor is érzi a büdit nem?Tehát én amondó vagyok h alapjáraton hiába a kuka a gyereket úgyis kicsomagoljuk tehát szaga lesz.De sztem is ez egyújabb pénzlehúzós dolog mint(nem személyeskedés) a szoptatós fotel.Sztem bárhová leülsz meg tudod szoptatni de gondoljatok bele hány helyre mentek majd a picivel és nem lesz ott szopis fotel sőt a legtöbb helyen kiutálják a szpotató kismamát.Na de nem szólok bele mindenki azt csinál amt akar.
Emma én nem a Jánosban szülök hanem Cegléden csak azért várom a képeket mert azt meg tudom nézni.Ja és orvosom sincs.
Na meg ez a csecsemős választás:szerintetek mi lenne ha valaki megkérdezné tőlük h jogukban áll-e pénzt kérni olyasmiért ami amúgy is kötelességük?Ne értsétek félre tudom h mindent a gyerekért de sztem ott húzzák le a szülőket ahol lehet.Mert az orvos-szülésznő fontos azt elismerem bár ők se kérhetnének pénzt csak magánba.Na de kérem már télleg ott tartunkh a wc-s nénit is fogadni kell.Ti kaptok pézt a fizun kívül azért amit csináltok?Nem vagyok sóher de úgy látom simán átvágják az embereket.
Na jó nem vau tovább mindenki eldönti mennyit tud kiszórni az ablakon.
Remélem azért senkinél nem lesz probléma se szülésnél se később. :wink:
Vendég

Mary! Örülök, hogy jobban vagy. De látom, azért van más, amiért ismét aggódsz. Szerintem ne tedd. Feleslegesen idegesítenéd magad. Próbáld meg elengedni a füled mellett az ilyen megjegyzéseket. Hisz most nem kezdhetsz el fogyókúrázni! :evil:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mért lenne sok 10 kg? Én is annyinál tartok és még senki nem mondta hogy sok. Majd lejön utána, kit érdekel? A lényeg, hogy szépen fejlődjenek a gyerekek. :)

Kép

Kép
kamilla306

Gitka!Teljesen igazad van!

Gumimaci!SZerintem kérdezd meg, hogy tud-e vállalni, vagyis bármikor bemegy levezetni a szülést, amikor behívják, és ha azt mondja, hogy igen, kérdezz rá, hogy mennyibe kerül, mikor kell fizetni. Hidd el, nem fog zavarba jönni! Max. neked lesz egy kicsit kényelmetlen a helyzet, de ez van.
emma2008

nos én 58ról indultam..most a védőnő szerint 68.5 vagyok de sztem az itthoni szerint ami pontos tuti 70...26 hetet töltöttem..12 kgt hiztam eddig..mozgok és odafigyelek mit eszem..nem tudok mit tenni..de engem abszolut nem zavar..nincs mit tenni..sztem ne aggodj Mary nézzd én kapásbol 2 kgval elötted járok :D
Vendég

A fürdés szerintem csak az elején okozhat vetélést. A vége felé kifejezetten jól ellazítja a méhet a meleg víz. Nem káros, ha nincs nyitva a méhszáj. Nekem most tiltotta csak be a doki a fertőzés miatt. :(

Kép

Kép
kamilla306

Nekem szerencsém van, mert azt mondta a dokim,h. annyit adunk, amennyit jónak látunk. Nem szeretem az olyanokat, akik magabiztosan kijelentik,h. "70.000 HUF lesz kedveském" Elmondanám,h. édesapám szülész-nőgyógyász vidéken. Gyerekkorunkban nagyon sokat kellett nélkülöznünk a társaságát, mert rengeteget ügyelt és sokszor amikor utaztunk volna valahova bejött egy szülőnője. Ő még soha senkinek nem mondta meg,h. mennyi lesz, de amennyit kapott elfogadta. Mondjuk az ő esetében nem több 10ezres tételekről van szó, mert vidéken azért más a helyzet. Ott még divat a "Kedves doktor úr, hoztam egy kis disznótorost" De van a családban olyan orvos is, aki mindenkiről lehúzna még egy bőrt. Szóval én mindkét fajtából kaptam, nem lehet általánosítani.

Az előző orvosunkat se fizettük túl, mert ő meg csak magánrendelésen fogadta a terheseit. Ez legális???? Gyors fejszámolással a valóban nevetsges kis kórházi fizuja mellé mit kap:

heti 2X magánrendelés = 2X 4 óra, óránként 4 beteg, betegenként 8ezer ft, egy hónapban 4 héttel számolva: 2x4x4x8000x4=1.024.000

Ebbe belegondoltatok már?? És erre még valaki megszabja a tarifáját??? na ne. MOndjuk 10 szülés havonta, darabja 70.000 ft??? ejnye de jól élünk, főleg mert ennek kb. a 90% adómentes, én legalábbis még nem nagyon kaptam számlát
mango.

Volt téma a kádban fürdés?? Lemaradtam ..
Hát Csajok .. én csakis kádban szoktam fürdeni, mert ha állok, és úgy hajolgatok nagy pocakkal ide-oda .. akkor leszakad a derekam, és alig bírok menni utána ..
Szóval én simán befekszem .. langyosba, nem forróba, és igyekszem gyorsra venni a pancsit :D
Nem hinném, hogy ez felelőtlenség lenne.

Ellenben szoli-ellenes vagyok én is.
Nem igaz, hogy nem lehet egy terhességet anélkül kibírni .. :? :?

10kg hízás?? Oh .. szerintem már én is vidáman átléptem :lol: :lol:
28 hetes védőnénis randin volt 9kg plusszom .. szóval simán tartok vagy 12-nél :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Mary!
Akkor a doki valószinü nincs tisztában vele, hogy a gyerek az utolsó hónapban nő a legnagyobbat ami hizással jár neked, ha akarod, ha nem! Az utolsó két hónapban mindenki hizik még! Csak annak számolj utána, hogy most kb. egy kilós a baba (kb) és átlag azért 3 kiló körüli a születési súlyuk, plusz a tartozékaik.... igy a doki menjen a p...csába a védőnőddel együtt, ha az is csesztetni akar! Engem mé nem b...szogatnak a 17kiló pluszom miatt???? Sem a doki, sem a védőnő!
A sok ott kezdődik, ha valaki 20 kiló fölött hizik, na az már sok, ha azért izélgetnek, megértem.... :evil:
Vendég

A fórumtaliról annyit h az én uram nem jön de én még azt se tudom hol lesz. :oops:
Vendég

[quote="gumimaci_1"]M írta:gumimaci_1ary! Örülök, hogy jobban vagy. De látom, azért van más, amiért ismét aggódsz. Szerintem ne tedd. Feleslegesen idegesítenéd magad. Próbáld meg elengedni a füled mellett az ilyen megjegyzéseket. Hisz most nem kezdhetsz el fogyókúrázni! :evil:

Áh azért annyira nem aggódom ám a súlyom miatt...
Egyébként én sokkal rosszabbra számítottam...azt hittem ennél sokkal többet fogok hízni....Mondjuk még tuti feljön néhány kilócska...A doki, akihez járok, még sose jegyezte meg, hogy sokat szedtem fel. De ha hétfőn ő is megjegyzi, akkor mérges leszek :evil: Ennek örömére épp most toltam le egy nagy tányér fincsi krumplis tésztát!!! :lol:
Aztán azt hiszem, tényleg lepihizek pár percre.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Lituka, uszodába én sem mennék/megyek már évek óta, pedig az aztán jót tenne fáradt csontjaimnak! :D (Bár, a Fókuszban volt egy riport, hogy a hidegvizes medencék totál tiszták, viszont a gyógyvizesek, amiket nem lehet klórozni, ott aztán még fekália is van...) Tudom, akár a BKV fogantyúin, vagy az önkormányzat kilincsén is lehet, a kórházi klotyókról nem is beszélve :shock: tehát, épp elég baktérium meg káros hatás (pl. a szmog, amit belélegzem) :(
Ráadásul, ma megszült egy ikres mami, és az egyik babója már méhen belül elhalt, pici volt, és rátekeredetta köldökzsinór...szóval, hiába vigyázunk, bármi előfordulhat....Tudom, velünk nem fog, de akkor is...jobb félni...(a határokon belül, és azt mindenki magának állítja fel :D )

Kép
babyteve2

Na megyek én is pihizni me akármit csinálok úgy érzem összeesek.A doki azt mondta lehet leesett a vércukrom de má ettem fánkot meg banit meg ittam kólát és nem lett jobb.Na meg a gép is sz@rxik.
Ja de Szőlővel mi van?Rég hallottam felőle.Vagy csak nem emlékszem :oops: :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok csajok!
Már vasárnap óta próbálok hozzászolni a témákhoz,de sajna nem engedte a gép!:(

Pelusos vödör ennyi pénzert nevetséges...pláne,h nem tart nagyon semeddig!Én normál szemetes tartót veszek ami persze azért néz ki vhogy,a pelusokat meg zacsiba 2csomó és csókólom...

Szerintetek minden kórházban lehet választani csecsemőst??Mert én itt Szentesen fogok szülni,de erről még nem hallottam! :s
Mikor kell-szoktak szülőszoba látogatásra menni,és mi van ott?

Hétfőn megyek Uh-ra (32.hét)már nagyon várom!:)

Szerintetek szocpolt igenybe vehetjük ha még nem vagyunk házasok?
Előre is köszi a válaszaitokat!

Snacky
snacky

Remélem nem sértettem senkit az előző hozzászólásomal, de engem ez a határtalan pofátlanság felháborít. Ha pl. a csecsemős nővérek azért sirdogálnak, mert havi 70ezerből élnek, akkor ne várjanak mindenkitől 10ezres jutalmt, hanem örüljenek a zsebbe csúsztatott ezresnek is. Most már befejeztem, bocsi, csak kicsit kiakadtam ezen a mindenkinek fizessünk témán

Snacky szerintem nem kaphattok szocpolt, de nézz utána a www.magyarorszag.hu -n[/b]
mango.

Ha hízásrol van szó,sajna én viszem a pálmát:(65-ről indultam most meg vok 89! :shock:

Mango!
Köszi az infót utánna nézek...háátha:)

Snacky
snacky

Mango! Igazad van. Csak pont ez az a terület, (egészségügy, pláne ha a gyerekedről van szó) ahol az ember mindent megad, csak egészséges legyen. Ilyenkor nem sajnálja a pénzt, ha valóban jó ellátást kap.

Snacky!Nem rég változott a Ptk. (Polgári Törvénykönyv), melyben az élettársi jogviszonyban élők jogait eléggé kiszélesítették. Érdemes megkérdezned, akár az adott bankot, ők biztos tudják, vagy egyszerűen az interneten.
emma2008

De nem a pénztől lesz egészséges az a gyerek... :(

Kép
babyteve2

Csecsemős nővér: én sem szándékozom választani, ha megérdemli valaki, és addigra még nem adósodunk el, akkor úgyis kap valamit.

Kuka: csatlakozom azok táborához, akik szerint "Minek?". Erre pénzt tuti nem adok.

Orvos-"hálapénz": Gumimaci! Még én sem kérdeztem rá konkrétan, de 12-én, amikor legközelebb megyek, megérdezem. Azt gondolom, nem kell sokat köntörfalazni, nem mi vagyunk az egyedüliek, akik erre rákérdezünk. Nekünk lehet, hogy kellemetlen, de az orvosnak tuti nem! De én is abban reménykedek nagyon, hogy nem mond konkrét összeget.

KépKép
KépKép
atizka

Hu, ollem! A krumlis tésztáért most egy kicsit irigyellek. :roll: Az az egyik kedvencem, de most se tésztát, se krumlit nem nagyon ehetek. :cry:

KépKép
KépKép
atizka

Babyteve! Azt pont olvastam az ikresen, de nem sikerült visszakeresnem a korábbiakat. Volt valami előzménye? Hányadik héten szült? Korábban nem lehetett látni, hogy gond lesz a köldökzsinórral? Már előtte is sokkal kisebb volt az a baba? Én nagyon megijedtem, hogy ilyesmi is történhet. A másik amin ledöbbentem: Jánosos fényképeket nézegettem és jan. 30-án született egy ikerpár (igaz ugyanazt a fotót rakták mindegyikhez) az egyik 3800 g, a másik 3300 g. Hát megnéztem volna anyukát közvetlenül szülés előtt. :(

Kép

Kép
szofi74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:47-kor.
Vendég

Emma, Atizka! Köszi.
Emma, amit írtál valahogy betanulom. :lol: :lol: :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?