A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

De jó! Örülök a jó híreknek! :) Főleg, hogy ikrekről van szó. Mindig meghatódom, ha egyszerre 2 vagy több csöppség jön a világra.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Igen, ahogy Babyteve irta, szép ez a minimálbér akárhányszorosa... de ha ezt nálunk is megcsinálnák.... :shock: vajon hányszorosára nőne a kisebbségi többség??? Igyis lassan többen vannak, több támogatást kivinnyognak a szociális osztályon, én meg könyöröghetek heteket egy szerencsétlen egyszeri segélyen....
Persze, nagyon jó lenne, többen is szülnének az is tuti, de az is, hogy akkor aztán elmehetnénk szép hazánkból, ha nem akarnánk mi kisebbségnek érezni magunkat! És már nem csak azokban a kerületekeben.... Megszaporodna a születések száma....
De inkább befogom....
Egyszer elmondom a véleményemet és slussz, nem fejtem ki bővebben... de azt továbbra sem támogatom, hogy én fizessek azért mert ők ezt a pályát választották, mocsok leszek, de nekik sem tartottak pisztolyt a fejükhöz, amikor egyetemre jártak, hogy márpedig neked kötelességed elvégezni ezt. Mindenkinek a saját választása... és ahogy Gumimaci irta, máshol is alulfizetettek... már területeken is kellene akkor hálapénzt adni... mondjuk, ha kijön a tűzoltó és eloltja a lakásban a tüzet, vagy a rendőrnek, vagy a boltban a pénztárosnak mert nem vágja hozzám az árut, hanem kiszolgál normálisan.... persze, ezek nevetségesnek tünnek, de józan paraszti ésszel belegondolva azok az emberek is a munkájukat végzik minden nap de senki nem nyomkodja a boritékot, hogy jujj, köszönöm, hogy normálisan bántál velem....
Vendég

Ne írj ilyeneket, mert lassan ez is el fog jönni... :(

Kép
babyteve2

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.05 16:53-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pumpóka,

dettó ez a véleményem nekem is...
Hát, hogy a végén még a kasszásoknak is fizetni kell, vagy a tűzoltónak? Hát ha valaki egyszer elkezdi, akkor biztos mindenki követni fogja szépen lassan...beeee sok a birka....

KépKép
kisfruzsi

Valaki beszélt a 2008-as támogatásokról:

Maximum gyed: 96.600,- Ft-bruttó-
Gyes: 28.500,- Ft (ez egyben az öregségi nyugdíj legkisebb összege)
- Anyasági támogatás: 64.035, iker gyerek esetén 85 380 Ft

Családi pótlék

Egy gyermekes család esetében: 12 200 Ft
Kétgyermekes család: 13 300 Ft
és többgyermekes család: 16 000 Ft

KépKép
kisfruzsi

Azt nem tudom, hogy máshol mennyit adnak az ottani minimálbérhez képest, de Szlovákiában (most épp ott élünk egy ideig) az egyszeri támogatás szülés után kb. 120 ezer Ft, de a Gyed csak 40 ezer Ft. Szóval mindenki irígykedik, aki kérdezi, hogy mennyit fogok kapni Magyaro.-ról.

Pedig már Szlovákia gazdasága kicsit lehagyott minket...

KépKép
kisfruzsi

SZiasztok!

Nem voltam itt délután, nem tudtam hozzászólni. Szerintem ez a hálapénzes téma nem is az orvosok ellen szólt. Nekem természetes, hogy adok, nincs emiatt ellenérzésem. Azt tartom túlzásnak, hogy már a szülésznőnek, csecsemős nővérnek is külön kéne adni. Havonta fizet az ember egy csomó TB-t és cserébe nem kap semmit. Ha normális ellátást akar, fizessen azon felül. Pl: egy ágyas szoba. Én is 5 évig jártam egyetemre, 2 év gyakorlat, szakvizsga. A munkám rengeteg stresszel jár, otthon itt jár az agya az embernek, végül is más emberek életéről döntök, nyom a felelősség. Én sem vagyok túlfizetve. Na de nem panaszkodom! Csak tisztázni akartam, hogy nem az orvosok ellen ment ez a téma. Nekem is sok orvos unokatestvérem van, tudom a valós helyzetet.
emma2008

A Kikában most akciós a kókusz matrac a kiságyhoz. Most csak 7.490Ft. Ha esetleg vkit érdekel.
emma2008

Lanyok!

A penzt nem azert dugjatok a zsebebe, mert munkaidejeben rendesen ellat!
Azert fizetunk, mert szabadidejeben megy be dolgozni, levezetni a szulest.

A tanar sem korrepetal hetvegen ingyen, hanem maganorat ad tobbezerert.

A boltos sem marad nyitva husvet hetfon, vagy karacsonykor.

Tovabba milyen jo, hogy penzert megteszi, mert ha belegondolok, akkor egy hete nem talaltam olyan embert, aki kijott volna megcsinalni a mosogatogepet, mert csutortok este elromlott es allt benne a sok szennyes edeny es a trutyis viz.

Hetfon jott a szerelo. Meg tobb penzert sem jott el senki korabban.

A Siemens szerviz kozolte, hogy hetvegen nem dolgoznak es penteken mar nem ferek bele, mert delutan 2-ig dolgoznak.

Ennek ellenere a hetvegen jon valaki, hogy faj a foga a ferjem ellatja, sot ha valahova megyunk rohan haza es meg tobbet sem ker erte.

Na ilyenkor egnek all a hajam.

Magi
Vendég

Sziasztok,

Hú, de kényes témát vettetek elő. Én egyetértek mindkét oldallal. Szomorú, hogy az orvosok, akik bizony nem hibázhatnak, mert a hibájuk, akár emberéletbe is kerülhet ennyire nincsenek megbecsülve. Viszont szerintem az is gáz, hogy némelyikük a fizetéskiegészítést a betegektől várja, akik nagy része még náluk is rosszabb körülmények között él!! Sajnos én általában olyan orvosokkal találkozom, akik jóformán szóba sem állnak veled, amíg nem adod át a borítékot....
Az egész rendszer egy nagy kalap kaki...Ha jobban megbecsülnék az orvosokat anyagilag is, akkor talán a paraszolvencia is megszünne....

Kép
emi29

Igen Magika, teljesen igazad van. Ha valaki extra szolgáltatást akar, az fizesse meg. Ha azt akarja hogy hajnalban vagy hétvégén bemenjen az orvosa amikor szül, fizessen!!! Ez nem kérdés!!
De szerintem nem ezért fizet a kismamák nagy többsége....
na mindegy mindenkinek szíve joga adni vagy nem adni....

KépKép
kisfruzsi

Mert arra esély sincsen, hogy az ember pont a dokijának a munkaidejében szül? Pl. császár. Azt biztosan nem éjszakára fogja beírni. Nem fog adni egy fillért sem? Naná, hogy igen... :D

Kép
babyteve2

[quote="gumimaci_1"]L írta:gumimaci_1enne egy kérdésem az anyukákhoz: :?:

Mennyi ideig használtátok a hordozóban az újszülött szűkítőt?

Azért kérdezem, mert az a hordozó, amit kinéztem, újszülött szűkítő nélkül van, külön lehet hozzá megrendelni +3000 Ft-ért.

E nélkül nem is lehet használni? Arra gondoltam, hogy plédeket tennék bele, amíg a baba "belenő".

Leragadtunk egy kicsit a másik téma mellett. Ami nem baj, de ha tudna nekem valaki válaszolni erre, azt megköszönném.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lanyok!

Mondjuk en naiv vagyok, mert nalunk csak a maganba fizetnek a betegek, az sztk-ban nem, mert ha valaki fizetni akar az ugy is a mganba jon.

De ami erdekes, hogy nalunk semmi kulonbseg nincs a magan es az sztk kozott.

Mind a ket helyen nagyon sokan vannak, igy mind a ket helyen sokat kell varni. Ugyan azok a gepek es az anyagok is megegyeznek.

Tehat tok ugyan az a ketto, minosege.

Magi
Vendég

[quote="magika"]
írta:
magikaA penzt nem azert dugjatok a zsebebe, mert munkaidejeben rendesen ellat!
Azert fizetunk, mert szabadidejeben megy be dolgozni, levezetni a szulest.

Magi,
ezen azért vitatkoznék... Apámnak sose volt fogadott ovosa, ha műtötték sose hívtak be hozzá külön orvost. Az műtötte, aki be volt osztva. A dokijának a szeme helyén is dollárjelek voltak... Olyan bunkón beszélt anyámmal, amíg anyám nem adta oda a borítékot, hogy én éreztem magam kellemetlenül. Amikor a borítékot átvette pillanatok alatt zsebre vágta és még meg is jegyezte, hogy ez mindig jól jön.... Utána hirtelen nagyon változott a sítlusa. Na ezt sose felejtem el. Emellett volt olyan orvosa is, aki egy fillért sem volt hajlandó elfogadni...
Szóval tisztelet a kivételnek.

Kép
emi29

Gumimaci!

En mar nem emlekszem. Talan ket-harom honapig.

De szerintem ha takaroval kibeleled felesleges megvenni.

Magi
Vendég

Hát igen pontosan ez a bajom nekem is..amit Emi írt

Ha pénzt ad az ember, akkor jobb orvos lesz valaki??? A nagy fenét, legfeljebb nem lesz bunkó..
De remélem ez a ritkább...

KépKép
kisfruzsi

Gumimaci!

Az elso kepen pont harom honapos ott meg ott van a szukito.

A masodik kepen mar 10 nappal kesobb van es ott mar nincs szukito!

Kép

Kép

Magi
Vendég

gumimaci,
én passzolok. Viszont az én hordozómhoz sincsen újszülött szűkítő. Nem hiszem, hogy olyan sokáig szükség lenne rá, én azért veszek.

Magika,
még annyit, hogy ebben a topicban a kismamák kb. fele nem magánrendelésre jár sokaknak nincs választott orvosa sem. Mégis mindenki fog fizetni szülés után. És nem azért mert éjszaka, vagy hétvégén szül...

Kép
emi29

Magi,
meg kell zabálni a fiadat, olyan édesen mosolyog :)

Kép
emi29

Más téma,

Ti vettetek valami kocsi kabát félét, vagy melegebb kardigánt? Nem tudom, hogy mi is kell ápr. végén május elején...overáll szerintem tuti nem...de lehet, hogy igen....

Szerinteetek? :shock:

KépKép
kisfruzsi

Magika! Köszi. Akkor szerinted ki lehet bélelni pléddel arra a 3 hónapra? Vagy azért biztonságosabb lenne a szűkítővel?
Aranyos a kisfiad ezeken a képeken. :)

Emi! Neked is köszi. Te mennyiért láttál külön szűkítőt? És az bármilyen típushoz jó?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Emi!

Hat igen van ilyen is.
Nem akarok senki elszomoritani, de egyre tobb ilyen lesz.

Ahogy csal az autoszerelo, a rendor es mindenki, egyre nagyobb a korrupcio. Ez mind a kilatastalan helyzet miatt van.

Alapjaraton senki sem igy kezdi!
A rendszer teszi ilyenne.

Mindenki ott probal penzt keresni ahol tud.

Az egeszsegugyben igy lehet.

A rendorok zsebre teszik a buntetest
Az autoszerelo uj alkatresz helyett hasznaltat tesz bele
A boltos vizzel higgitja a felnyithato cuccokat

Most az egeszsegugy van a prondon, most nekunk ez fontos igy ebben latjuk a nagy hibat.

Az teny, hogy az embert mindenhol probaljak lehuzni. Ez a kilatastalan helyzet miatt van.

Magi
Vendég

Kisfruzsi!
Overállt én sem akarok venni, de 1-2 db. 62-es kocsikabátot felírtam a listámra. Ha hűvösebb lesz.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

fruzsi,
Egy melegebb kardigánra biztos szükség lesz. Azért áprilisban még nincs olyan meleg.

Kép
emi29

Gumimaci,

De azok sem béleltek, ugye csak olyan pamut kabátka, nem?

KépKép
kisfruzsi

Na jo befejezem ezt a temat, mert nalunk nincs boritekosdi, de en utalom, ha valaki hetvegen jon.

Na meg azt is, hogy ma sem jon haza az uram, csak hajnalban es ennek ellenere tele vagyunk hitellel a munkaja miatt.

De ami a legjobban idegesit, hogy mire felkelek mar nem lesz itthon es reggel Zoli meg fogja kerdezni, hogy apa hol van hivd fel, hogy jojjon ma haza.

Magi
Vendég

Kisfruzsi! Még nem vettem meg, de szerintem azok béleltek. Én olyat fogok keresni, mert az védi meg igazán a széltől, hidegtől. És ezen kívül akarok venni 2 kardigánt is, ami pamut, nem bélelt (1 56-ost és 1 62-est).

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci!
Nekem a fiúkéhoz nem volt szükitő én úgy vettem bele akkor volt egy ezres körül... de azóta változtak az árak... :roll: asszem mi is kb. 3 hós korig használtuk.

Még annyit, hogy én ezért nem választok dokit... és majd az ügyeletes attól függően kap vagy nem kap a szülésznővel együtt, ha úgy fognak hozzámállni... én nemis készülök előre, hogy mennyit fogok fizetni... ha fizetek is minimális lesz az összeg! De én úgy gondolom, hogy ha rám sem néznek sem fog érdekelni egyáltalán, mert a lényeg, hogy akkor ott legyenek, ha muszály, vajúdni meg hagyjanak csak egyedül ha nincs kedvük körbenyalni a fejemet... úgyis lesznek velem ketten is! Nem fogok kétségbe esni, ha vmi van, szalajtom Zolit orvosért vagy szülésznőért! Adják be az EDA-t aztán mehetnek... ha ott vannak és foglalkoznak velem, akkor megköszönöm és hálás leszek... ennyi...
De nagyon dicsérik a Jánosos dokikat és szülésznőket, úgyhogy ettől végképp nem félek, hogy le fognak sz@rni....
Vendég

Ok, köszi lányok, akkor nem felesleges a melegebb holmi sem. Nézek majd valamit én is.

KépKép
kisfruzsi

Ezt csak nektek toltom fel.

Kép
Vendég

jaj de édes!

KépKép
kisfruzsi

Pumpóka! Neked is köszi a választ.
És ahhoz mit szólsz, hogy pléddel kibélelni? Szűkítő helyett.

És egy szűkítő bármilyen hordozóba jó, vagy ezt is márka szerint kell nézni?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="kisfruzsi"]T írta:kisfruzsii vettetek valami kocsi kabát félét, vagy melegebb kardigánt? Nem tudom, hogy mi is kell ápr. végén május elején...overáll szerintem tuti nem...de lehet, hogy igen....
Szerinteetek? :shock:

Én vettem két olyan szettet, ami felül gombos kardigánszerű melegebb gombos felső, alsó meg egy hozzá való gatya .. ez jó lesz neki, ha hűvösebb lesz. Ill. vettem egy kis plüss kardigánt is :)
Olyan cuki :)

Orvos - Pénz téma .. hát .. no comment.
Volt itt már mindenféle vélemény ...
Az a szomorú, hogy ha nem egyezek meg előre a dokimmal, vagy a szülésznővel, vagy a csecsemőssel .. akkor NINCS GARANTÁLVA a magam és a babám megfelelő ellátása .. és ezt lehet így meg úgy szépíteni .. a szánalmas az, hogy itt tartunk ..
Most csak belegondolok .. mi van, ha az éppen dolgozó 2 csecsemősből mind a kettőt "fogadták" kismamik, amikor én is bent leszek .. akkor ki a jó ég fog az én babámmal foglalkozni, amíg én mozdulni sem tudok :?: :shock: :shock:
Nekem nem azzal van bajom, hogy ha valakinek hálásak vagyunk a törődéséért, a munkájáért akkor pénzt adunk .. nem .. nekem azzal, hogyha előre nem tisztázzuk, hogy adunk, akkor simán előfordulhat, hogy úgy elanyátlanodom a kórházban, mert tesznek a fejemre, hogy egy életre megbánom, hogy nem fogadtam pl. csecsemőst .. Szar az egész rendszer .. és bővül a kör .. nemsokára elérünk tényleg a takarítókig ..

Kép
szösszenet

Magika!

Nagyon édes! :) Az a mosoly!!! Gondolom, neked szól.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

En is adtam a szulesznonek, pedig nem kertem fel, de annyira sokat foglalkozott velem meg a gyerekkel, szules utan is felnezett ketszer is hozzam. Igy mikor mentunk haza kapott.

Magi
Vendég

Szösszenet,

milyen méretben vetted ezeket? 62?

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Holnap újra terheléses vércukorra kell mennem... :-( meg TORCH vizsgálatra a több magzatvíz miatt! Nem tudom, hogy fogom újra túlélni a cukros lötyit, múltkor sem ment valami jól... :-(

Kisfruzsi: pont én is azon gondolkodtam, hogy kell-e kabátka, aztán a tescoban megláttam egyet 3500Ft-ról 1000Ft-ra leárazva és azt gyorsan meg is is vettük, ha áprilisban hideg lenne vagy picit korábban jönne Beni baba! Többet nem szívesen áldoznék rá, mert lehet, hogy egyszer sem lesz rajta és kinövi...

Nem tudom ki írta, hogy a tescoban akciós a szoptatós melltartó, de köszönöm neki nagyon! Ma beszereztem kettőt 2700Ft-ért! + egy macis kardigánt (500Ft volt) és 2 bodyt (250Ft/db)! Nagyon örültem, hogy ilyen jó áron voltak cuccok! :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Gumimaci,
én is 3000 körül láttam a soroksári úton. Arról fogalmam sincs, hogy ezek minden típusú hordozóhoz használhatóak-e, de remélem. Fogalmam sincs, hogy az én Bébé Confortomhoz hol lehet szűkítőt kapni.

Magi,
Remélem nem sértettelek meg. Mint írtam, tudom, hogy vannak olyan orvosok is, akik az orvoslást hivatásuknak tekintik és nem businessnek, csak sajnos ők egyre kevesebben vannak, és az én véleményenm is az, hogy ez nagyban a rendszer hibája.

Kép
emi29

Zorroné,

akkor holnap hazafelé az orvostól benézek én is a tescoba.
Kitartást a holnapi naphoz!

KépKép
kisfruzsi

Pumpóka,
Mondtam már, hogy imádom a hozzászólásaidat? :lol: :lol:

Kép
emi29

Kép

Nosztalgiazom!

En vettem egy vekonyabb overalt, de en remelem marcius vegen fogok szulni.

Kép
Kép

Magi
Vendég

[quote="kisfruzsi"]M írta:kisfruzsiilyen méretben vetted ezeket? 62?

Az egyik szett 56-os (az nem volt más méretben), a másik 62-es a kardigán is 62-es :)
Amúgy kardigánban nem baj, ha picikét nagy neki .. majd belenő ;) csak ne legyen picike neki, ne szorítsa a kis karját vagy valami .. ;)

Kép
szösszenet

Én is bevetem magam a Tescoba holnap!!!!
Szoptatós melltartó kell nekem is :)
(Abból milyen méretet vesztek? Honnan tudjátok, mennyit nőnek még a cickók? Hmmm??? :roll: :roll:)
Meg szerintem a 250Ft-os bodyt sem fogom ott hagyni :lol:

Kép
szösszenet

Magi,
Látszik, hogy nagyon elégedett a fiúcska! Ja és nagyon hasonlít az apukájára :)

Kép
emi29

[quote="gumimaci_1"] írta:gumimaci_1
[quote="gumimaci_1"]L írta:gumimaci_1enne egy kérdésem az anyukákhoz: :?:

Mennyi ideig használtátok a hordozóban az újszülött szűkítőt?

Azért kérdezem, mert az a hordozó, amit kinéztem, újszülött szűkítő nélkül van, külön lehet hozzá megrendelni +3000 Ft-ért.

E nélkül nem is lehet használni? Arra gondoltam, hogy plédeket tennék bele, amíg a baba "belenő".

Leragadtunk egy kicsit a másik téma mellett. Ami nem baj, de ha tudna nekem valaki válaszolni erre, azt megköszönném.

gumimaci, szerintem fontos a szűkítő. Az első néhány hónapban mindenképp. És ha csak 1 hónapig, akkor is... az ördög nem alszik :?

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Zorróné,
kitartás! Csak lecsúszik valahogy az a lötyi. Szorítunk.

Kép
emi29

Emi!

Nem sertettel meg.
Nekem is volt olyan, hogy szules elott ket nappal bementem a regi MAV-ba ctg-re.
Az orvosom nem volt bent, mondta, hogy majd az ugyeletes megcsinalja.

Termeszetesen 3 orat ultem es vartam, mert az ugyeletes az osszes beteget elem vette.
Tok mindegy volt, hogy en mar ket oraja ott vagyok, a masik meg akkor jott.

Ez van.

Na de tenyleg befejezem.

Magi
Vendég

Szia Magika!!Mizú veled jól vagy??És a babú??

Snacky
snacky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?