A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!
Remélem,szép 7végétek volt! (azért ez a nagy csend :? )

Kedden15h körül jár majd valaki Apánk háza táján?? Mi akkor megyünk "katonaszámlálásra". Vegyek rózsaszínt? :lol:

Télleg, sacc/kb mennyit készítsünk elő erre a műveletre? Rémlik nektek valami? (csak, hogy ne lepődjünk meg :oops: ) Priviben nem tudtam, kitől kérdezhetném, azért tapintatlankodok így.

Nagyon bízom benne, hogy MINDENKI egészséges,és senki sem jutott Grillázs sorsára.
Grilli, érted külön szurkoltam a hétvégén!

Ági! Nem nasiztál kicsit sokat az esküvődön? :wink: Emiatt nem lehet a magas cukor-érték?

Holnap délelőtt biztos aktivizálódik a társulat ( ha jól sejtem, többen melóból írogattok), nagyon várom a híreket!

Szép hétfőt mindenkinek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Jó reggelt!
TATÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!
Feltétlen írj, ha túl vagy a teszten! (feltéve ha csinálsz)

Moncsiga! Édes vagy! Biztos a gyógysugik kalapáltak úgy-ahogy helyre. Még nem vagyok az igazi, de alakulok. :)
grillázs

Sziasztok!

Moncsiga, ha az tett volna be, akkor az éhgyomri is magas lett volna. Mindegy legkésőbb 3 hónap múlva majd csak rendeződik a dolog. :-)

Ja a katonaszámlálás azt hiszem 10.000 FT.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Lányok én nem értem mi van :(
Miért döglődik így a topic?
Tatu?
Mi van a stimusokkal? Finch? Plümő? Katóc? Miért nem jelentkeztek?

És a többiek? Zel! Hiányzik a dumád! :(
grillázs

Sziasztok!

Ígértem,hogy a munkahelyi felmondásokkal kapcsolatban is írok Nektek.

A munka törvénykönyve felmondási tilalmakat, tilalmi időket határoz meg. Ennek "d" pontja vonatkozik ránk. Ez 2005.07.03-tól hatályos.
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
.
.
.
d)a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság,a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadság időtartama alatt.

Persze az már régen rossz, ha valakinek a munkahelye olyan, hogy azon kell gondolkodnia nehogy kirugják. Munkaügyi bírósághoz fordulva szinte 100%, hogy megnyernénk a pert a munkáltatóval szemben, de ez elhúzodhat akár 1-2 évig is és nem kevés idegeskedéssel járhat, ami ugye egyáltalán nem tesz jót nekünk....

Szóval ha ilyen a cég ahol dolgoztok, akkor inkább tartsátok titokban ameddig lehet, de tudjátok, hogy azért véd minket a törvény és cselekedhetünk....

Mindenki vigyázzon magára!

Puszi
Adri
padri75

Köszi a választ Ági!
Holnap senki?? :( Akkor hiába veszek én föl bármit is...

Remélem, minden rendben lesz a katonáinkkal, bár külön edzést nem tartottunk nekik vitaminnal, vagy ilyesmivel... Megpróbálok még a gondolatom erejével hatni rájuk :lol:

Puszi mindenkinek! Csak óvatosan duhajkodni!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok lánykák

Én egy első lombikra várakozó lányzó vagyok, és örömmel olvasgatlak titeket.

Kicsi segítségre lenne szükségem. Megérkeztek a leleteim, és a pajzsmirigy értékem jóval alacsonyabb lett a minimális értéknél. A doki elküldött endokrinologushoz egy pajzsmirigy festésre és további kezelésre. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő alatt készül el a lelet, és kb mennyi ideig tart a gyógyszeres kezelés. Kérelek aki átesett ilyenen az segítsen, mert nagyon el vagyok keseredve, mert az idő csak megy és megy és megy....

Előre is köszönöm

Sziasztok
nyünyû

Sziasztok!

Hát lányok ha mondjuk üldözési mániám lenne :) akkor azt gondolnám, hogy mióta nem csak nézelődök hanem írni is próbálok azóta elment a kedvetek a topiktól.

Bocsánat, h újként ilyet írok, de október óta olvaslak benneteket és azt hiszem még nem fordult elő, hogy 3 nap eseményei ráfértek egy oldalra, inkább az a jellemző, hogy 3 oldalra sem fért ki a csacsogásotok egy este alatt.

Remélem mindannyian jól vagytok és nemsokára ismét "hangos" lesz ez a topik.. :D

Adri
padri75

padri - teljesen igazad van, már nekem is hasonlóak fordultak meg a fejemben. Szerintem dobjunk fel egy témát, hátha ahhoz hozzászólnak. Én azt tippelem, hogy sokan azért nem írnak, mert épp nem történik velük semmi. Holott szerintem egy csomó mindenről lehet még itt csacsogni.
grillázs

nyünyű - én sajna nem tudok segíteni, de remélem a többiek majd tudnak. Üdv a körünkben :)
grillázs

Sziasztok lányok! Nem hiszek a szememnek!
Tatulány! Kérlek jelentkezz!
Nyünyü! Üdv Neked! Nekem a legelején kiszúrta apánk a pajzsmirigyet, de viszonylag hamar rendeződőtt, sajna sztem attól is függ, hogy Bp-en vagy vagy vidéken. úgy megvan most keverve minden, hogy biztosat nem tudok mondani,
Pandri, semmi gáz, egyátalán nem te vagy az ok. Az okok rajtubnk kívül állnak!!!
Lányok kaptam ma egy köremailt ahol olyan édes babák vannak, hogy muszáj elküldenem Nektek. Pedig utálom a köremilt és nem is szoktam küldeni, de ezt hallanotok és látnotok kell
hanyika merre vagy,hol vannak a receptek, Ági milyen a házasélet első pár napja?
baboca03

KépZELjétek! Egy kaállis sorstársunknak megszületett végre a babája kislány és úgy örülök neki ICSI -s és 5. re de vannak fagyitesók, úgyhogy még tesó is lehet belőle. Nagyon sokat próbálkoztak és szenvedtek, 12 hetesen elhalt terhesség méhösszenövés, mióma, minden ami az állatorvosi lóra ráillik, de végre révbe értek! Annyira örülök Nekik!
baboca03

Sziasztok!

..naon régen jártam erre:-/..mármint szóban....

Február, el se hiszem, hogy már "csak" 6 hét:)))

Ági, én iskérek szépen képet.....ha lehet....:-)

Padri, ne csak szemezgess a vizzel!:-))) Főleg, hogy figyelmeztettelek, naponta nem csak 1.5l kell meginni:-)))))

Puszi mindenkinek! Attól, hogy még nem vagyok, nagyon sokat gondolok Rátok és szorítok nektek!:-))
modrooka

Nyünyu,
a nagyon alacsony pajzsmirigy hormon értéknél majdnem biztos, hogy egy életen keresztüli kezelés kell. Nyugi, nincs nagy baj, ugyanazt a hormont tudják adni, mint amit rendes esetben a pajzsmirigy termelne. Csak gyakran kell járni ellenőrzésre. Ha jól megy minden, és teherbe esel, akkor pl. havonta. :-)

Sok sikert!
modrooka

Jó reggelt :)

babóca - olyan jó ilyen pozitív dolgokat olvasni. Ezeket szeretem. Ha még tudsz ilyeneket, jöhetnek :)

Kagyló - tényleg-tényleg. Hol vannak a receptek? Én se kaptam. Pedig kiírtam az e-mailem. (és amúgy is. Te eddig kitartottál! Te is feladtad?)

Moncsiga - drukk a katonáknak!

Hanyi, Tatu - Hogy vagytok? Mi van veletek?
grillázs

Sziasztok!
Tatu, tényleg miavammán, tegnap teszteltél, nem?
Grillázs, igen van már neve a gyereknek :) de nem mondom meeeeeg! :P Nem túl gyakori név (de nem is extrém), és arra gondoltam, hogy majd mikor már megszületett, küldök képet köremailben, és akkor megírom a nevét is, lepődjetek meg jól :lol:, és reméltem, hogy nem kérdezi meg senki közületek, de hogy is gondolhattam ilyet... :lol: De nincs harag, ugye? Már télleg csak pár hét.
Modrooka, bizony, már nincs is egészen 6 hét. Pont tegnap jártam a poronty.hu-n, ott is van egy ilyen "hétről-hétre" rovat, és amikor rákattintottam a 35. hétre, csak elhűltem, hogy milyen kevés szám van utána :)
Most lelépek, mennem kell pótreggelizni. (egyszerre nem tudok sokat enni, többször kell kicsit. Ha régóta nem ettem, azért hányok, ha sokat eszem egyszerre, akkor azért. Ma már volt egy reggeli, előtte meg egy hajnali :) de ez nagyon jó, kívánok nektek hasonló élményeket!)
f.
február

Múltkor ígértem sütirecepteket. Most, hogy ilyen nagy csönd van, legalább az egyiket beírom: Bevallom felelősséget nem vállalok, ezt még nem csináltam meg, de jól hangzik.

Kinder Bueno

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
1 evőkanál étolaj
20 dkg Nutella
fél liter tej + az áztatáshoz
25 dkg porcukor
1 vaníliás pudingpor
1 Rama margarin
csokoládé
keksz

Tészta: A tojásfehérjét hat evőkanál cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, 2 evőkanál zsemlemorzsát, a fél sütőport, a diót és az egy evőkanál étolajat. Összekeverjük és kisütjük. Ha kész a tészta, még melegen rákenjük a nutellát.

Krém: Krémmé főzzük a fél liter tejet, 6 tojássárgáját, 25 dkg porcukrot, a pudingport és a 4 evőkanál lisztet. Ha kihűlt, egy rámát keverünk hozzá. A krémet megfelezzük és olvasztott csokit keverünk hozzá.
Először a sárga krémet kenjük a nutellás tésztára, majd tejben áztatott kekszet teszünk rá és erre kenjük a csokis krémet.

A tetejére még tehetünk tejszínhabot.
grillázs

február! De jó hogy jelentkeztél :)
Várjuk majd a híreket! Csak a táblicsku miatt kérdeztem a dolgot.
Még mindig kerülget a hányinger? Nem semmi. De nézd a jó oldalát: megengedheted magadnak, hogy többször reggelizzél, ebédelj és vacsorázz :)
grillázs

Sziasztok!

Grillázs, bocsi,h este cserben hagytalak...miután kipanaszkodtam magam :oops: elmentem alukálni.

Nagyon sokan most februárban indulunk neki a dolgoknak és lehet,h mindenki csendben erőt gyűjt..
Nekem majd biztos sok élményem lesz, mert első alkalommal minden dolog új lesz...
Ez a víz dolog nagyon nehéz, alig bírok lenyomni 1,5-2 litert naponta.... a hússal nincs gond :roll: ....

Mindenkinek megy az erős drukk....

Adri
padri75

Naná, hogy még itt lebzselek :)
Grillázs, persze, de akkor is benne leszünk még, mikor már megszületett, ugye?
Hát ja, a hányinger az megmaradt, sőt, időnként konkrétan visszajön a reggeli. Összességében nem hánytam sokat, van olyan, aki végighányja az első 12 hetet, aztán mintha elvágták volna, hát én meg minden hajnalban arra ébredek, hogy hánynom kell, ha időben kibotorkálok és eszem valamit, akkor többnyire megúszom. De néha nem... :roll: Azon szoktam még röhögni, mikor ilyeneket olvasok, hogy a nemtomhanyadik hét tájékán visszatér a gyakori vizelési inger. Mér', hova ment? :lol:
február

Padri - szerencsés vagy, nekem sajna épp fordítva ment a dolog. Na, megyek is csinálni egy hársfateát mézecskével. A vízivás nekem is nehezen ment az elején, úgyhogy először nem is vízzel csináltam, hanem főztem nagy adag teát, amit lehűtöttem és azt iszogattam. Kifejezetten jók erre a célra a Millford gyümölcsteák, mert azok nem sötétednek be, meg nem lesznek hidegen ilyen undorító nyálkásak, mint amúgy a hideg teák (amúgy én ebbe is löttyintek egy kupica citromlevet, hogy ne foltosodjon a tea) Meg hát van ízük és nem érzed , hogy már pikkelyek nőnek a hátadon és alakul ki a kopoltyúd.

Február - Naná!!!! Kellenek a pozitív példák, hogy mókacukros kedvünk legyen és rózsaszín (vagy kék, kinek mi) vattacukrosakat álmodjunk :)
Épp olvastam egy könyvet egy várandós kismama élményeiről. Szegény végigszenvedte a kilenc hónapot, de irtó szórakoztatóan tudta leírni a viszontagságait. A nő gyakorlatilag non-stop pisilt és egyfolytában evett. Többnyire hamburgert, mert azt kívánta ( :shock: :shock: :shock: ) és a végén egy gyönyörű kislánynak adott életet.
grillázs

Hú de jó akkor van remény :oops: ugyanis én "meki" függő vagyok, és már elképzeltem amint óriási hórdóvá hízom majd...
padri75

muhaha, hát a non-stop pisilés ismerős... Az étvágyam nem az igazi, viszont, ha megéhezem, akkor muszáj rögtön ennem, mert különben stb... Padri, én csokifüggő vagyok alapvetően, de az utóbbi hónapokban alig ettem csokit, a terhesség teljesen megbolygatja az ember ízlését, szóval lehet, hogy a terhesség alatt a nagy sárga M betű látványától is rosszul leszel. :lol: Én például világéletemben utáltam a tejet (kivéve kakaó és tejcsoki formájában), most meg literszám tudnám inni... :shock:
február

padri - a könyvem főhősnője is "mekifüggő" volt. Konkrétan "bigmekfüggő". És naponta megevett egyet, hozzátéve, hogy nem ő kívánta, hanem a baba. (jó duma)
Én akkor se tudom elképzelni, hogy minden nap egyek valamit, ami ugyanaz...

ja, és a jó hír februárnak - állítólag szülés után teljesen visszaáll az ember ízlése, vagyis nem fogsz tejimádó lenni, de a csokifüggőség visszajön :)
grillázs

bár erre azt hiszem beber tud adni autentikus választ... :oops: :oops: :oops:
grillázs

:? Nem is tudtam,hogy könyvet írtak rólam :lol: Na majd jól utánanézek a jogdíjaimnak :lol:

Napi egy "big" az azért durva... énnálam kéthetente jelentkeznek az elvonási tünetek.. :oops:

És is úgy tudom, hogy ilyenkor a baba irányít és az ember lánya olyat is megeszik amit addig soha és fordítva....

Meggyógyultál Grillázs? Te nemsokára tesztelhetsz, ugye??
Nagyon szorítok Neked és a többieknek is.....
:)
Adri
padri75

Egy kis derű a mai napra, nekem legalábbis nagyon tetszett:

:lol:

>> PASIKÉPZŐ OKJ-s
>> szakképzés
>>
>>
>> Cél: Aktiválni a férfiak agyának idevágó részét, amelynek létezéséről
>> sejtésük sincs.
>>
>> A tanfolyam árát a tényleges szükségletek felmérése után állapítjuk meg,
>> kedvezményt adunk azoknak a jelentkezőknek, akik mindegyik kurzuson részt
>> vesznek!!!
>>
>>
>>
>> KÖTELEZŐ TANTÁRGYAK:
>>
>> 1. Leválni az anyámról (2000 óra)
>>
>> 2. A fizetésemet a feleségemnek adom (550 óra)
>>
>> 3. A feleségem nem az anyám (350 óra)
>>
>>
>> KÖTELEZŐEN VÁLASZTHATÓ TANTÁRGYAK :
>>
>> 1. Nem vagyok féltékeny a gyerekemre (50 óra)
>>
>> 2. Kész vacsora ..... egy mosolygó feleség (200 óra)
>>
>> 3. Nem viselkedem úgy, mint egy fajankó a feleségem barátai előtt (több
>> mint 500 óra)
>>
>> 4. Hogyan lazítsunk úgy, hogy ne tűnjünk lustának (300 óra)
>>
>> 5 Leküzdeni a távirányító-szindrómát (550 óra)
>>
>> 6. Nem pisilek a WC mellé (100 óra, gyakorlati foglalkozás videó
>> rögzítéssel)
>>
>> 7. Előbb sikerül kielégítenem a feleségem, minthogy elkezdené tettetni
>> (kb. 1500 óra)
>>
>> 8. A cipők maguktól soha nem mennek el a cipős szekrényig (800 óra)
>>
>> 9. Hogyan jussunk el a szennyes tartóig úgy, hogy útközben nem tévedünk
>> el
>> (50 óra)
>>
>> 10. Hogyan éljünk túl egy náthát agonizálás nélkül (200 óra)
>>
>>
>> FAKULTATÍV TANTÁRGYAK:
>>
>> 1. Emésztési technika, hang nélkül
>>
>> 2. Agyamba vésem, mely napokon esedékes a szemétlevitel
>>
>> 3. Konyha - kezdő szint: háztartási gépek: ON (bekapcsolni), OFF
>> (kikapcsolni)
>>
>> 4. Konyha - haladó szint: az első zacskós levesem anélkül, hogy
>> elforralnám az összes vizet
>>
>> 5. A jégkocka tartó megtöltésének veszélyei (diavetítéssel kísért
>> bemutató)
>>
>> 6. A legújabb tudományos felfedezés: a házimunka nem okoz impotenciát
>>
>> 7. A WC ülőke dörrenésmentes lehajtása
>>
>> 8. Miért nem szükséges a takaró emelgetése, miután megszabadultunk
>> bélgázainktól?
>>
>> 9. Alapvető különbségek a szennyeskosár és a padló között (zeneterápiás
>> laborgyakorlat)
>>
>> 10. Hogyan repül a kávéscsésze a mosogatóig (gyakorlatok David
>> Copperfield
>> irányításával)
>>
>> 11. Érzékeken túli kommunikáció: mentális gyakorlatok azokra az esetekre,
>> amikor világosan elmondják, hogy a keresett dolog a szekrényfiókban van,
>> ilyenkor ne kelljen visszakérdezni, hogy melyik szekrény, melyik
>> fiókjában
>>
>>
>> HÁZIDOLGOZATI TÉMÁK:
>>
>> (A témák nehézsége és összetettsége miatt csak 2 dolgozatot kell beadni)
>>
>> 1. A vasaló: a ruhák titokzatos útja a mosógéptől a ruhásszekrényig
>>
>> 2 . Én és az elektromosság: a villanyszerelő kihívásának anyagi előnyei
>> villamossági hibák esetén (a legbanálisabbaknál is!)
>>
>> 3. Miért nem bűntény virágot ajándékozni a nőnek a házasságkötés után?
>>
>> 4. A WC papír: a WC papír vajon a papírtartóban jön a világra?
>>
>> 5. Az eltévedt férfi autóvezető is kérhet útbaigazítást a járókelőktől
>> anélkül, hogy impotensnek tűnne
>>
>> 6. Tisztítószerek: adagolás és gyakorlati felhasználási tanácsok a
>> javíthatatlan károk elkerülése céljából
>>
>> 7. A mosógép: a nagy ismeretlen felfedezése
>>
>> 8. Milyen genetikai akadályai vannak, hogy szó nélkül végignézzük, amint
>> egy nő leparkol
padri75

Padri!
Erről a könyvről beszéltem. Ez egy sorozat egyik kötete. A sorozatban több másik könyv is van, amelyek a gyerekvállalással, lombikprogrammal kapcsolatosak. Azért írtam ki, hátha mást is érdekelhet. Kép
grillázs

Sziasztok lánykák, a freemail nem bírta betölteni, de itt a link a csukló babákról:
http://videa.hu/main.php?page=play&v=5MjeeaPMl0TUsNlx
Tatu mivan, Hanyi, Többiek?!!!!! Navia!!! Ébresztő!!!!
baboca03

Sziasztok!

Megint tele vagyok pozitív benyomással!
I love Dévai! :oops:

Ilyen profin, intézni egy ennyire kényes dolgot, mint amit ma műveltünk!! Egy percig sem voltunk zavarban! Semmit nem kellet kérdezni... Le a kalappal!

Ja, és jó lett az eredmény is, tehát ez sem lehet magyarázat az eddigi gyerektelenségünkre. Még mindig áll az ismeretlen eredetű meddőség, ami ugye = ovu. indukció

Már csak a rubeola, toxoplazma, progeszteron eredmény hiányzik!

Megnéztem a csuklós babákat! Nagyon édesek! Zavarna titeket, ha bemutatnám nektek a 8 hónapos kerilányom egy fényképen? Most ő a mindenünk!

Ha van érdekes akármitek, kérem én is a moncsiga4@freemail.hu-ra! Köszi!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Ja, a Mekit szerettem én is :lol: Mondjuk én mindent ugye mint meg is lett az eredménye,csak a töltött káposzta szagától hánytam magam el majdnem, pedig imádom.

na de , már 5-6 kilót fogytam mióta a lurkó lepattant a ciciről és fogyózom :lol: Megyek is edzeni, Pittike anyóséknál.

Na most Taturól tudtok vmit? Meg tényleg mindenki lelépett. Most én is csak azért írtam, hogy írjak, különben semmi nincs. És Bodzának is csak 1 hét távollét igazol ha jól emlékszem.
Február, most nagyon kíváncsivá tettél, dehát mostmár akármikor megtudhatjuk :wink:
beber77

babóca - a video nagyon édes, óriásit kuncogtam rajta

Beber - az az 5-6 kg rendben van nagyon, ügyes vagy

moncsiga - ez jó, hogy rendben voltak a dolgok

Lányok! Sajnos nem tudom mivel frissíteni a táblicskut, így most egy darabig nem lesz táblicsku. Elsősorban azért, mert se Tatuval nem tudjuk mi van, se a stimusok nem jelentkeztek. De tényleg nem értem mi van itt :shock: :shock: :shock:
grillázs

Grillázs, hogy érzed magad? Újra a régi formádban vagy már?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Hát még mindig nagyon csendesek vagyunk.... :(

Remélem mindenki jól van... többen most teszteltek majd??? :shock:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mindenkinek nagyon sok jót kívánok!!

Adri
padri75

moncsiga - nem sajna. De már sokkal jobb, mint volt. Igyekszem óvni meg kúrálni magam. Méz és társai, de hát ezek a hókuszpókuszok nem pótolják a régi jól bevált lórúgásnyi antibiotikumot...

Padri - tatunak már kellett tesztelnie. Hanyinak elvileg pénteken kellene. Az én számításaim szerint Plümőnek, Finchnek és Katócnak is vége kell hogy legyen a stimujának. Ezért vagyok bajban a táblicskuval.
De tényleg nem értem :cry: :cry: eddig a csajok majd minden nap teleírták az oldalt.
áááááááááááááááááááááááááááááááááá
mindjárt sííííírok ha nem írtok sürgősen
grillázs

Szia Grillázs,

hát én is nagyon kíváncsi vagyok már a lányokra és arra, hogy miért nem jönnek már a hírekkel???? :(

Nagyon hiányoztok Lányok!! Gyertek gyorsan!!!

Grillázs - te is mostanában fogsz tesztelni,ugye?? Hogy vagy? Izgulsz?
padri75

Nekem még van egy hetem :)
Annyira nem izgulok. Nem mintha számítana, de szerintem ez a betegeskedés nem igazán tett jót ennek a projektnek. Cicifeszülés ugyan van, de semmi más sajna. :(
Persze reménykedek... de nincsenek illúzióim...
grillázs

Nagyon szorítok Neked..... ha az a pici (vagy picik) maradni akar, akkor nincs az a betegség ami visszatartaná... :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tudod mi vagyunk azok akik a reményt nem adhatják fel soha :)

Én jövő hétvégére várom a menses és utánna hajrá..... nagyon várom már..... évek óta ez lesz az első konkrét dolog ami történni fog baba ügyben..... :)
padri75

Padri - Drága vagy. Köszi. Én is ebben reménykedek. Meg a háziorvosom is hasonlókat mondott.

LÁNYOK!
TESSÉK JELENTKEZNI!

BRÜHÜHÜHÜHHŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ
grillázs

Grillázs!
Tényleg ne aggódj a betegséged miatt. Egyik barátnőm az első clostis hónapjában a nagy bújás után azonnal belázasodott, gyógyszereket kapott ÉS most boldogan várja az akkor fogant kisfiát!
Ne gondolj légyszi' arra, hogy ez most árthatott nektek!
Gyógyulj ügyesen, és várjuk az eredményt! Nem ám eltűnsz te is addigra!!!
Ne sírj!brühike! Tényleg jól elbújtak a többiek, de biztos hamarosan jelentkezni fognak.

Hú, Padri, biztos nagyon jó érzés ez most neked! Pár nap, és Neked küldjük a növesztő, és utána a mindenféle drukkokat!

Jó éjt lányok! Puszi!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Nahh.. jellemző... írtam egy tök hosszú levelet és eltűnt...

Mindegy. Úgyse jár erre senki, hogy olvassa... már háromnegyed egy és én vagyok az első hozzászóló.
grillázs

Grillázs, ebben nincsen igazad.

Szerintem elég sokan vannak, aki csak kívülről figyelgetnek, de nincsen merszük irogatni.

Én meg azért nem írok, mert velem nem történt eddig semmi. Csak a sebeimet nyalogattam, azzal meg nem szerettem volna elvenni senki kedvét. Itten pozitív energiák kellenek...nekem az meg eddig nem vót....
modrooka

modrooka - de te legalább megszólalsz.. na mindegy

a hosszú és eltűnt levelem lényege az volt röviden, hogy gondoltam megkérdezem a nálam tapasztaltabbaktól, hogy ki milyen terhességi tesztet ajánl és ki mikorra javasolja a tesztelést. Mert az elmúlt napokban ezer és egy véleményt olvastam a neten
grillázs

Na akkor megpróbálom még egyszer összegezni, ami egyszer már elszállt:

Az elmúlt napokban sokmindent olvastam a tesztekkel kapcsoltban. Volt, aki azt javasolta (talán épp itt a babaneten olvastam az orvos válaszol rovatban) hogy már a 10. naptól lehet tesztelni, de olyan véleményt is olvastam, akinek még 5 hetes terhesen se mutatott semmit a teszt :shock: :shock:

Az egyik könyvem szerint, ami napra pontosan követi a baba fejlődését, a beágyazódás a megtermékenyülést követő 7-12. napon történik, a beágyazódástól kezdve pedig el kezd termelődni a HCG, ami a tesztek alapját képezi.

Én anno kérdeztem inszemkor Déviszt az általa javasolt három hetes kontrollvizsgálat előtti tesztelésről, akkor azt mondta: lehet, de nem feltétlenül mutat valós képet. :? :?

A táblicskuba szerkesztett program 14 napot számol az akciótól kezdve, függetlenül attól, hogy inszem, lombik vagy mi történt. Azt is olvastam valahol (rendszerint elfelejtem, hogy az ezer meg egy hely közül mit hol olvastam) hogy az inszemnél a tesztelést későbbre ajánlják, mint a lombiknál. (gondolom magát a megtermékenyülést még rá kell számolni)

A tesztekkel kapcsolatban meg megint csak vegyes dolgokat olvastam. Vannak, akik a "rápisilős" teszteket tartják jónak, mert egyszerű, viszonylag higienikus... stb. Mások szerint sokkal érzékenyebbek és pontosak a "nem rápisilős", hanem rendszerint pipettás tesztek.

Szóval ezekkel a dolgokkal kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményetekre, meg hogy ki mit gondol.
grillázs

Sziasztok!

Grillázs én a tesztekkel kapcsolatban nem nagyon tudok véleményt mondani, hacsak azt nem, h a mai tesztek eléggé érzékenyek és bármelyiket választod ua eredményt mutatja valószínűleg.

Inkább azt írom le amit majd én fogok csinálni (persze most szájhősködöm :oops: , mert igazából fogalmam sincs hogyan fogom viselni az egészet)... én kivárom a doki által javasolt kontrollt, mert igzulni addig is fogok, de nem töröm le a kedvem egy esetleges rossz teszttel.. szóval most ez gondolom, hogy fogom tenni :? Aztán lehet, hogy már az inszem napján bebiztosítok magamnak 5-6 tesztet és a 10. naptól mindennap megcsinálom :roll: Nemtom.....

Nagy segítség vagyok, mi??? :lol:
padri75

Annyit tudok a tesztekről, hogy mindegyiken fel van tüntetve (általában csak a dobozon belül :lol: ), hogy mennyire érzékeny. Hogy mi az ajánlott minimum érzékenység, amivel már érdemes próbálkozni, elfelejtettem. Arra emlékszem, hogy van egy, amiről sokak állították, hogy megbíz6atalan - egy arkangyal nevét viseli: G.....l-, persze akár az ellenkezője is igaz lehet. Nekem eddig csak egy csíkosokhoz volt szerencsém.Ha tudjátok, hol lehet két csíkosat kapni, szóljatok! :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok lánykák

Padri

Én a rápisilős tesztet tartom előnyben, mert ahogy pisilsz, már mutatja is az eredményt (eddigi tapasztalataim szerint) és mindig bejöttek. (sajnos csak egyszer és az is elment) Én biztosan nem birnám ki, hogy ne csináljak teszet. Én ha már egy napot kési akkor rohanok a patikába és veszek egyet.
nyünyû

nyünyű - ha fél napot késik, akkor már túl vagy a 14 napon :)
grillázs

Én talán 1-2 alkalommal csináltam tesztet eddigi hosszú életem :roll: során.

Inkább korábban szokott jelentkezni mint akár 1 nappal később...ez csak abból a szempontból jó,hogy nem izgultam feleslegesen mert nem adott rá alkalmat :shock:
padri75

Persze a csalódás, így is úgy is rossz.... :(
padri75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?