lányok, köszi a vígasz szavakat! nagyon jól esett - most olvasom harmadjára

hát az biztos h tanácsot adni könnyebb, mint önmagunkra alkalmazni

(ezt magamra értem)
most nézem: Kata, Marcidnak boldog hófordulót!!!!

(milyen jó is egy voni!

)
bea, sztem az agyalás sajnos nem arányos a gyerek problémamentességével. sőt, tartok tőle h időnként fordítottan arányos
(azért én megnézném azt a gyereket, aki kamaszkorában majd a családi ágyba viszi az udvarlóját!

)
kata, nagyon tetszett, amit a cumis-anyatejes etetésről írtál!
fúú, nekem nagyon tetszik a ti bio-doki nénitek!! eleinte én is sima vízben akartam fürdetni, de védőnő szerint kell bele vmi. bár igazán nem győzőtt meg, azért mégis félig-meddig hallgattam rá. mostanában csak a gyógyszertári mosakodót kenem rá szárazon és úgy viszem a tiszta fürdővízbe. eleinte viszont nagyon féltem ettől, mert olyan csúszós lett tőle és én mindig egyedül fürdetem - féltem h kicsúszik a kezemből... a ti orvosotok mit mond ezekről a paraffinos cuccokról? mert itt-ott olvasom h egyre többen ellenzik, de pontosan nem értem h miért. te tudsz erről vmit? esetleg vki más?
ez a nyitott ablak sztem tök okés lenne - de nálunk olyan szar ablak van a gyerekszobán h a szél simán csapkodja az ablaktáblát, ha nyitva van, meg zajtalanul nem tudom becsukni, ha szükséges. még icipici korában volt h megszívtam emiatt - vagyis felébredt
én értem h mit írsz a szabadabb öltöztetéssel, de én ezt teszem

vagyis próbálom... már hónapok óta egész készletem van a pelenkázó fölött olyan cuccokból, amik nem játékok és csak ott adom oda neki h lekössék - eddigi szetjeim kb 2 hétig tudták lekötni a figyelmét, aztán újakat kellett találnom. asszem most megint egy ilyen periódus van, de már nem jut eszembe újabb cucc. eddig volt: műanyag kiskanál, fémkanál, injekciós fecsi kisebb méretű, nagyobb méretűnek csak a középső része, orrszívó kellékei, cumi, fogkefe mindenféle változata, összeszerelt kinder tojásos műanyag kisegér hajóval, hajkefe, fésű, lázmérő műanyag tokja, popsitörlős zacskó, stb. most ennyi jutott eszembe. de kifogytam az ötletekből. nektek van vmi javaslatotok?
ha megvan a tiszta pelus, akkor hagyom kicsit játszani a földön, aztán jön a következő kör, vagyis ruhadarab. harisnyához általában az ölembe veszem - ritkán hagyja h ráadjam, többnyire viszont befeszíti magát, ugrál, tekereg, a vége az h fekszik a lábamon és én próbálom mindkét lábát beletenni a harisba úgy h ne húzza ki rögtön (kicsit déva-vára jellegű a dolog...), ha mindkét láb benne, akkor gyorsan "belerázom". amíg lassabban közlekedett, még csak kúszott, addig simán mentem utána és ahogy ment előre, úgy applikáltam bele a ruhákba. most már ez nehezebb, mert szinte mászva "fut", de azért pulóvereket most is sokszor "jártában-keltében" adom rá. viszont a sétálós bundazsákkal ilyesmit nem lehet megtenni.
ja és a figyelemeltereléshez is asszem vmi extra cuccost kell bevetnem, de még nem tudom h mi legyen az. ötlet? eddig egy nagyon szép hangú szélcsengő volt, amit megzendítettem neki, ha elesett és azért sírt, mert megütötte magát, de most nagyon összetekerte, nem biztos h ki tudom már bogozni. lehet, újat kell vennem. de jó volna vmi mobil dolog is. na meg van egy rendes kis harangunk is, azt is nagyon szereti - csak sajna persze a szájába venni is és azt nem tudom h mennyire szerencsés. v nem lehet abban semmi olyasmi, amit ne rághatna? végülis úgy tűnik, mintha nem oldódna le róla semmi (mert azért párszor már megnyalogatta

). bledi harang, de nemtom már, miből van. ezek jól működtek figyelem elterelőként.