A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Mezsó! Sajnálom, hogy így összejöttek a dolgok. De gondolj arra, hogy jó kezekben vagy, mert a dokid nagyon alaposnak tűnik, odafigyel mindenre. Így nem lehet baj. Ha be kell feküdnöd a kórházba, azt sem fogd fel tragédiának, ott még jobban tudnak figyelni rád. Nem tudom kire gondoltál, de én szívesen megadom a telefonszámom, csak szólj és küldöm priviben.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:54-kor.
Vendég

Nono, a mingrén nagyon durva lehet, múltkor nem írtam, de az a doki aki azt mondta neked hogy "jaj nem olyan fájdalmas az" tuti hogy nem volt normális...... :evil: Férjem is migrénes és baromi ijesztően tud kinézni olyankor. És neked hetente.....? :shock:

Kép Kép
szõlõ

Mezsó,

Csak miattad néztem be. Reméltem, hogy jobb hírekkel jössz. Nagyon sajnálom és szorítok értetek :( Természetesen én is szívesen megadom a mobilszámomat.

Kép
emi29

Nono! Kitartást! Nemsokára itt a jó idő és akkor mehettek a játszótérre. :) Én erre nem is gondoltam, hogy pl. játszóházban is ennyi figyelmet ígényel egy kisgyerek. :shock:
Legalább most kicsit kipihenheted magad, amíg Szonja a nagyinál van.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:54-kor.
Vendég

Mezso!
kitartást, biztos minden rendben lesz a végén.
Holnap gondolok rád!
pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

Sziasztok!

Mindent elolvastam, de szinte minden ki is esett... Pár dolog, ami megmaradt:

Mezsó!

Kívánok én is neked kitartást, ha a doki azt mondta biztos, hogy nincs nagy baj, csak ezután még jobban oda kell figyelned magatokra. A babó megér minden óvatosságot, próbálj meg erre gondolni!

Nono!

Migrén: sajna én is pontosan tudom miről beszélsz... nekem annyi a szerencsém, hogy mióta terhes vagyok egyetlen egyszer sem volt benne részem! Állítólag ez ritkán, de előfordul! Mielőtt babós lettem, már odáig fajultak a dolgok, hogy heti 2-3 rohamom is volt, s gyakran több napig tartott. Hasztalan volt minden vizsgálat és gyógyszer...

Csajok!

Nagyon szép rucikat vettetek, s többen írtátok, hogy a Tesco-ban :shock: Mi tegnap jártunk a vecsésiben, de ilyen rucikat nem is láttam! Ti melyikbe jártok???

Fogorvos: szerintem a fogorvosnál töltött órákat (:!:) tekintve én vezetek, pedig évek óta egyetlen lyukas fogam sincs. (Van viszont öröklött genetikai nyavajám :( )

Páran írtátok már, hogy mostanában nem tudtok rendes mennyiséget enni. Én mára eljutottam odáig, hogy szinte már semmit sem kívánok, nem is vagyok szinte soha éhes, ha reggel megeszek egy kiflit, aznap már mást nem is tudok enni, csak ha kicsit "erőszakoskodok" magammal. Magam miatt nem érdekelne, de félek, hogy így a babó sem kap eleget :cry: Szerintetek? 1 hét múlva megyek a dokimhoz, megemlítsem neki? Ja, hétfőn meg védőnőhöz. Esetleg Ő is segíthet?

Még valami! Tegnap volt a TB-s kolléganőm a MÁK-nál és hozott nekem nyomtatványokat a -majdani- anyasági segély és családi pótlék igényléséhez. Kitöltendő nyomtatványok+szükséges papírkák listája is van hozzá, valamint a postacím, ahova el kell juttatni a kitöltött papírt és akkor postán is lehet ezeket intézni, nem szükséges személyesen órákat sorba állni. Egyetlen hátránya, hogy így (állítólag) kb. 3 héttel később lesz belőle pénz, de én már olyat is hallottam, hogy a személyes ügyintézés sem hoz hamarabb eredményt. Csak, gondoltam hátha érint valakit...

Mamacka!

Ügyed folyamatban, csak picit úszok mostanság mindennel :oops:

Na, mára ennyi tellett!

Jó éjt mindenkinek!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Mivel szösszenet most nem tud jönni :( , gondoltam én zárom a mai sorokat. :lol:

Jó éjszakát mindenkinek! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Jó reggelt!
Egy kérdés!Ki volt mostanában uh-n?Mert érdekelne,hogy mekkora volt a babója becsült súlya.Mi tegnap este voltunk.A doki mondta,hogy minden rendben, de amikor megnéztem a papírt, akkor láttam,hogy a kicsi 1 hónap alatt kemény 90 dkg-ot szedett fel.És ha így folytatja 4 kg feletti lesz, mire kibújik.Háááát.Azért ez egy kicsit ijesztő.
Mezsó:Kitartás, minden rendben lesz.

Kép
ágnes27

Sziasztok!

Virág, Mezsó,

ne aggódjatok, minden rendben lesz! Olyan jó érzés, hogy így figyel rátok a doki.

Nono,

értem, amit Szonjával kapcsolatban írsz...Én kettő után szaladgálok, az még izgalmasabb. nem azért írom, hogy dicsekedjek ám!!! Tudom, milyen apróságokkal vásárolni, hogy folyton szaladgálnak, ha a hátam közepén szemek lennének, az sem lenne elég. Bár a nagyobbikom már ügyes, tud figyelni a kicsire is. De naponta kétszer 3 pár bakancsot kötök be, sokat hajolgatok, és el sem tudom képzelni, két kicsi mellett (3,5 éves és mindjárt 21 hónapos) hogyan tudnék egész nap feküdni...Hatalmas szerencsém van, tudom :) És még alszom is éjjel...Mégis ingerült vagyok velük, és úúúgy bánt, pedig tényleg nagyon jó gyerekek.
6400 Ft egy hónapra szerintem nagyon sok a tornáért! Mi januártól márciusig 11 alkalomért fizettünk 7700-at a nagyobbiknak, és ha mulasztunk, pótolhatjuk (a Wekerlén)

Szép napot mindenkinek,
üdv,
Nuska+
nuska1

Mezsó,
sajnálom a rossz hireket, de kitartás, minden rendben lesz!

A migrénből sajnos nekem is kijut, és a terhesség alatt még csak fokozódott, igy gyógyszer nélkül elég nehéz (bár sokszor már az sem hatott semmit), de a babáért mindent, majd aztán lehet gyogyizni. De ha a jó oldalát nézem, akkor utána megint egy tabletta ki fogja állitani a fejfájásomat! :D
sirkici

Sziasztok!

Egyenlőre még itt,csak a cukorgondozó előtt még gyorsan bekukkantottam. :) Köszi a sok vígasztalást. :)

Emi,gumimaci: hát ha tényleg szívesen külditek a számaitokat,akkor várom priviben.Aranyosak vagytok!

Most megyek is,mert késésben vagyok rendesen!!!Remélem ma még tudok jönni...

Kép

Kép
mezsó

Emi,Szőlő: bocsi,láttam már elküldtétek a számotokat!!Elmentettem.Köszi :)

Kép

Kép
mezsó

Ágnes,

Én most voltam UH-n, mi 28-29 hetesek vagyunk és 1200g körüliek. Ahogy nézem a neten 30 hetesen 1450 g az átlagsúly, szóval hétről hétre 100-200g-t is hízhat!!!

http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek ... oljuk.html

KépKép
kisfruzsi

90 grammot szedett fel nem 90 dkg-t, nem???

KépKép
kisfruzsi

90 dkg-ot írtam.A mostani becsült súlya meg 1840 gramm.Nekem ez nagyon ijesztő!

Kép
ágnes27

Sziasztok lanyok!

Nekem 29 hetesen volt 1570g.
Erre az orvos azt mondta, hogy tok atlag meretei vannak.

Jovo hetre, mikor 33 hetet betoltom szerintem mar elhagyjuk a 2 kg-ot.

Magi
Vendég

Hát..............tényleg jó nagy baba. De ha a doki azt mondta, hogy minden rendben, akkor biztos úgy is van!
Végül is csak max fél kg-val nagyobb, mint az átlag.

KépKép
kisfruzsi

Ágnes27 Írtam privit! Tudsaz segíteni? Nem reagáltál, vagy csak én nem kaptam meg? Várom. Köszi

Mezsó
Írtam én is a számom.

Emi
nem vagy elfelejtve, csak ülni nem tudok sokat. Már nekikezdtem a kis írásnak.

Az éjjel rosszul aludtam, és tegnap sokat fájt a pocim. Menni alig tudtam. Ma is egy pontban fájdigál, de nem akarok megijedni. Talán rosszul fekszik. Ha délutánra sem múlik, hívom a dokit.

Kép
téjé

Migréneseknek, tegnap elfelejtettem írni:

Bartnőmnek is nagyon durván kijut(ott) belőle, gyakorlatilag ájulásig és egész nap hányásig jutott hetente.... Ami neki segített: csontkovács. Hogy konkrétan hol azt nem tudom, és hát nem olcsó, de azt mondta neki azóta kb havi egyszer jön elő és sokkal gyengébben.

Kép Kép
szõlõ

Mezsó
Kitartást nektek!
Remélem minden rendbe jön.

Nono
Ne lovald bele magad a rossz anya képbe... attól, hogy szükséged van pihenésre nem vagy rossz anya!!!
Ez természetes! Nekem férjem is sokat segít, meg a nagyszülők is. Nagyszülők nem tudnak egy kicsi terhet levenni rólad? Anyukád?
No meg Áron szerintem egy nagyon jó gyerek... jó vannak hisztik mustármázolás és egyebek, szüntelen figyelni kell rá, vásárolni mi sem tudunk, de valahogy mégis olyan kis nyugis. Remélem Andor is legalább ilyen lesz.
Mi járunk játszótérre hébe-hóba hol ekkor hol akkor, néha még a padon is enged üldögélni.
Én is ingerült tudok vele lenni sajnos. És akkor lelkiismeretfurdalok... mostanában elég fáradékony vagyok... és kezdem magam ronda bálnának látni és ez sem javít a lelkiállapotomon, de azt észrevettem ha rászánom magam és kimozdulok sokkal jobb. Játszóházba mi nem járunk.

Én is elég fej és fülfájós vagyok... no az sem valami kellemes...

Benettke köszönöm!

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="benettke"]N írta:benettkeagyon szép rucikat vettetek, s többen írtátok, hogy a Tesco-ban :shock: Mi tegnap jártunk a vecsésiben, de ilyen rucikat nem is láttam! Ti melyikbe jártok???

Szia!

Én a budaörsibe járok mindig, mert tőlem 10 percre van, és ha jól tudom ez a legnagyobb tesco!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:55-kor.
Vendég

[quote="benettke"]C írta:benettkesajok!

Nagyon szép rucikat vettetek, s többen írtátok, hogy a Tesco-ban :shock: Mi tegnap jártunk a vecsésiben, de ilyen rucikat nem is láttam! Ti melyikbe jártok???

Fogarasi úti és Aréna Pláza. Mindkettőben van jó sok.

Kép Kép
szõlõ

Ágnes: ha ez megnyugtat, az enyém a betöltött 3. héten volt 2200g :roll:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

3.=31.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Szőlő, hogy van a csípőd?

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Sziasztok!
SZerdán voltam a cukorterheléses vérvizsgálaton, ma beszéltem az orvosommal, mert ő hozta el a leletet. 4,2-ről lement 4-re a cukrom, azt mondta, hogy ez nagyon jó. Megnyugodtam. A vérképem is teljesen jó, egyedül a magnéziumom egy kicsit kevés (7,5 helyett 7,1). Majd utánanézek, hogy ez mit jelent.

Én jövő pénteken megyek uh-ra, két hét múlva pedig 4D-re a Genesisbe. Ott adnak a felvétel mellett fotót is,
emma2008

az utolsó mondat kérdés akart lenni.
emma2008

Nici, köszönöm a kérdésed, teljesen jól. Nagyon jót tett neki hogy aznap otthon maradtam vele és feküdtem meg pihentem sokat. Szerintem valahogy pont befészkelte magát a medencecsontjaim közé és úgy gondolta vicces hogy azt feszegeti egész nap, de szerencsére megunta. :)

Ma egyébként is jó dolgom van mert Mazsiapu behozott dolgozni meg jön is értem és megyünk babakocsit venni :D

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Ágnes: ne aggódj normális szerintem a babódnál ez a súlygyarapodás!
Mi kedden voltunk orvosnál és a 31 hét 2 napon volt 1816g.
De mivel ez csak becsült súly ezért változhat, Szerdán a 4d uh-n 1750g mondott a nő ugyhogy lehetnek kissebb ingadozások. Teljesen jó mérettel rendelkezik a picurod.
Hogy megnyugtassalak leírom hogy az én babám milyen ütemben fejlődik:
12. 18-án 24 hét 700g
01.08-án 27 hét 1050g
01.25-én 29 hét 1379g
01.29-én 30 hét 1580g
02 05-én 31 hét 1816g
A 4 d uh-n csináltak egy williams görbét amin a fejlődési üteme szerint a 40 hétre kb: 3600g-os baba lesz minimum.

Kép
geni

Emma, igen, egy nyomtatott fotót kapsz, de tudsz venni továbbiakat is, és azt hiszem 1500 ft-ért az összes fotót kiírják CD-re.

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Nono!
Kitartást, biztos nagyon kimerültél és ezért gondolsz, érzel ilyeneket.
Fel kell kissé töltödnöd, olvass, aludj, sétálj... utána biztos sokkal jobban fogod magad érezni.
Szonjával pedig be tudod pótolni ezt a hetet.
Szerintem pár óra és már érezni is fogod a hiányát....

pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

emma: igen a genesisben adnak egy minimum 30 perces dvd felvételt, és egy szines fotót nekünk most elfogyott a szép dvd tok és adtak 2 db fotót aranyosak és alaposak nagyon.
Plusz 1500.-ért adnak egy cd-t képekkel.
Eddig nekem sehol nem nézték meg a keringésünket és a baba életfunkcióit ilyen alaposan.

Kép
geni

SZőlő! Ez nagyon jó! MÁr nagyon kíváncsi vagyok. Akkor már 28 hetes leszek, remélem jó felvételeket lehet csinálni.

Milyen babakocsit vesztek?
emma2008

Geni! Köszönöm. Igazság szerint én sem pusztán kíváncsiságból akarok menni 4D-re is, hanem úgy gondolom, hogy nem árt, ha ezzel az uh-val is megnézik alaposan. Az én orvosom nagyon jó, abszolút megbízok benne. Az ő gyakorlata szerint minden terhesgondozáson (4 hetente) megnéz uh-n is. Mindig a rendelőjébe megyek. Nagyon alapos. (már a 4. babát fogom szülni nála) Ő is azt mondta, hogy ha megnyugtat, menjek nyugodtan 4D-re is. Mivel én nyáron töltöttem be a 35. évemet, ajánlották a chorionboholy vizsgálatot, de mi nem akartuk. Féltünk a vetéléstől. Inkább az Istenhegyi úton a géndiagnosztikai központban megcsináltattam a kombinált tesztet, aminek nagyon jó lett az eredménye. SZóval ezért vagyok ennyire aggódó, és alapos.
emma2008

Lanyok!

En is bejelentkeztem 4D-re ma 5-re.
Ugy kohogok, hogy majd meg fulladok, igy elkezdtem inni a gyerek robitusinjat, amire az van irva, hogy terhesekre nem mutattak ki karos hatast.
A sok kohogestol meg elkezdtem barnazni.

Szoval este majd en is jovok kepekkel.

Magi
Vendég

Na, mindenki irja a baba súlyát és egyre inkább úgy érzem, mégiscsak kicsike Zsófi a maga 1kilójával... :roll: a 29.héten.... bár a doki azt mondta, nem kicsi, mert hosszú baba csak vékonyka... :roll: most tömni fogom és hülyére idegesitem magam a következő dokilátogatásig ami majd 3hét múlva lesz.... :(
Vendég

Amilyet Zorróné meg őőőő talán Geni?

Kép

Ugyanilyen pirosban, mert bár oda van írva hogy a zöldhöz meg a narihoz is lehet rendelni autós hordozót, de azt mondta a nő hogy nem lehet.... Hordozósból meg csak kék van meg piros, de nem baj én alapból is pirosat szerettem volna.

Kép Kép
szõlõ

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:55-kor.
Vendég

Szőlő! Ez tök jó! Mennyiért veszitek?

Pumpóka! Vigyázz az evéssel, azt mondják, nem attól hízik a baba, ha sokat eszik a mama. Nehogy túl sok plusz kiló szaladjon fel! Szerintem ez genetika is. Nem baj, ha nem túl nagy baba, könnyebb lesz megszülni, ráér itt kint megnőni. Nekem az első lányom 2800 g-al született, ez volt a szerencsém, mert faros volt, és így megszülhettem természetes úton. Makk egészséges volt, és azóta is hála isten.
emma2008

Köszi mindenkinek a megnyugtatást!

Kép
ágnes27

Geni!Bizony. Az elsőt 21 évesen szültem még egyetemista voltam. A másodikkal diploma osztón már terhes voltam, a harmadikat pedig szakvizsga előtt szültem. 14, 12, és 8 évesek. Lányok. Ja, és egyre könnyebb volt a szülés. A harmadikat az orvosom le is késte, olyan gyorsan jött. Mire beért már a karomban tartottam.
emma2008

Sziasztok!

Én még azt sem tudom, hogy mennyi lehet a súlya a babánknak, eddig egyszer sem mondták. És azt hittem azért nem, mert 2d-s uh-al nem lehet megmérni.
Jövő héten pénteken megyünk 4d-re, akkor biztos megsaccolják a súlyát.

Már nem emlékszem, hogy ki tette fel ezt a táblázatot :oops: , de akkor én elmentettem és ebben van némi adat, többek között a súlyra vonatkozóan. De azért szerintem nem kell ezeket annyira komolyan venni, hisz nem fogunk egyforma babákat szülni, már most minden baba egy kis egyéniség! :D

Kép

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:56-kor.
Vendég

Ja... és a betegeknek jobbulást!

:oops: Csak így ömlesztve, mert még egy kicsit kábult vagyok. Igazából jól aludtam, bár egyszer arra ébredtem az éjjel, hogy a férjem lenyúlta a szopipárnámat. :lol: :lol: :lol:

Lehet, hogy kettőt kellet volna rendelnem? :? :wink: :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 17:56-kor.
Vendég

Emma, 46 000, legalábbis a honlapon ez van.

Kép Kép
szõlõ

mezsó! drukkolok nektek nagyon! nem lesz semmi baj! már szép nagy a babád most is!! Küldd a híreket persze!

pumpóka! szerintem se aggódj! itt a babanetes uh is 1200 grammot ír a 29. hétre!!

Voltam védőnőnél. Súly 60 kg. Bár itthon csak 58-59 vagyok mindig! Na, mindegy teljesen jó állítólag. Vérnyomi, vizelet is oké. Lesz szülésre felkészítő tanfolyam nálunk is a tanácsadóban, ami ingyenes. Hétfőnként lesz délelőtt!
Holnap 4D, hétfőn dokimhoz megyek, úgyhogy én is jövök hírekkel! Remélem jókkal....
Aztán mi is meg akarjuk venni most már a babakocsit!!

Kép
gabo001

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?