A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Tonti:

Köszi a bíztatást! :lol: :shock:

Kamilla:

Én is pont etettől félek :? De mindig megnyugtatom magam, h bizti nem lehet őket összenyomni.
Amúgy van , h az éppen aktuális oldalon lévő porontyom addig rugdos míg nem fordulok meg. de legtöbbször hősiesen tűrik, h "rajtuk fekszem" :oops: Én is forgok azért rendesen, m nem nagyon bírom egyik oldalt sem sokáig.
Amúgy háton én sem tudok feküdni, mert úgy érzem olyankor, h feltolul az összes belső szervem a nyakamba :shock:
És a legrosszabb, h a terhesség előtt csak hason tudtam aludni, úgyhogy amíg "megszoktam" az oldalt fekvést az egy rémálom volt.

szanet

[quote="jucicuki"]A írta:jucicuki BMC-ben a Szűcs doki "csak" lányokat tud :lol: :lol: :lol:

Inkább a biológus :wink:
Vendég

Cáfolok: Szűcs doki nem csak lányokat tud! :D :D :D Igaz én inszemes voltam.

Fanni! 94cm-rel szülni??? Én most a 30. héten vagyok 122. (pedig csak 5 kg-ot híztam, viszont a hasam óriási) Köldöknél kell mérni.

Kép

Kép
szofi74

Kamilla!
Szerintem mindenkinek vannak, voltak hasonló gondolatai. De ne izgulj, szerintem érezni fogod, ha valahogy nem jó nekik. Nekem már nincs is nagyon választásom. Hanyattfekve rosszul vagyok, a jobb oldal szintén kilőve, mert úgy rövid időn belül begörcsöl a lábam és mostanában azon az oldalon fulladok is egy kicsit. Szóval marad a bal oldal. Mirám még nem nagyon tiltakozott.

Apropó légszomj. Másnak is van? Lépcsőzéstől már korábban is volt, de mostanában már akkor is gyakran van, ha éppen pihizek. Evés után meg tényleg csak szuszogok egy fél óráig. (pedig nincs nagy habzsidőzsi, mert diétáznom kell és egyébként is inkább többször eszem keveset)

Kép

Kép
szofi74

Szofi:

Nekem is van légszomjam.
Igen, az evés is megterhelő :? Komolyan csak 5 kilót híztál? :shock: Mázlista :lol: Miért kell diétáznod?cukor?

szanet

Jaj, olyan izgatott vagyok. fél 5re megyek dokihoz és végre megkuksizhatoma babókat!!!!!!! :lol:
már 4 hete volt a legutolsó uh. :(
Alig várom, h lássam őket :!: :lol:

szanet

Nekem már hetek óta 98 cm a hasam. Mért nem nő???

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla:

Mikor voltál uh-n?
Sztem, ha a gyerekek jól fejlődnek, akkor nincs gond!

szanet

Szanet! Az elején nagyon vizesedtem, akkor amiatt kellett nagyon odafigyelni az étrendre és a folyadékbevitelre, és most ahhoz társult még a cukor. Babakuksizás, de jó, írjál mindenképpen, hogy mi volt. Én is ma megyek, este 8-ra.

Kamilla! Még biztosan van helyük. Ha ők szépen nőnek és minden méretük megfelelő, akkor semmi gond. Szerintem hamarosan úgy beindul a pocid, hogy nem győzöd cserélni a kismaminacikat. :D

Kép

Kép
szofi74

Múlt héten voltak 850 grammosak. Az pont jó. Csak hát azóta folyamatosan fekszek. Nem hiszem, hogy túl jó a keringésem így. Hétfőn megyek kontrolra, majd megkérdezem nem sétálhatnék-e naponta egy keveset.

Kép

Kép
kamilla306

Én lombikos vagyok, ICSI, és egy fiú-egy lány :D
Ebből csináljon vki statisztikát :D

Légszomj: menet közben már nem is tudok beszélni, sőt, néha már a telefonnal is gondok vannak, lihegek folyamatosan :oops:

Nekem 1 méter a hasam, de azért az sem mindegy, mennyi volt kezdetben...Most olvastam, hogy vkinek a 36. héten 145 centi volt...na, én ez a 60. héten sem érném el :D Jövő héten nálunk is uhu lesz, végre! :D

Kép
babyteve2

Szanet :P
Azért én már a közepén vagyok :wink: Igaz, hozzád képes még az elején 8) Én valahogy nem a könyvek szerint működöm, az első harmadban egyáltalán nem voltam fáradékony vagy álmos, csak 1-2 hete...
Gyere majd az UH hírekkel! Bizony Te hamarosan mehetsz is babázni :wink:

Szofi :P
Nem ikreket :wink: , hanem 1 babát!
Légszomjam már nekem is van, sokszor. Főleg kaja után.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

sziasztok!ma megvette a férjem a glukozt,de nincs ráirva,hogy mennyi vizbe kell feloldani :? :oops: irjátok meg légyszi :oops: :oops: és még egy kérdés :oops: csak a szecsuáni :oops: csirkét enném rizssel,a héten már 2 szer,a tegnap is mexikoi tonhalat ettem,de az is csipős volt.szerintetek ezzel nem ártok a baboknak? ja a glukoz 75mg.bocsi az idétlen kérdésekért :oops: :!:
s.csilla

Csilla :P
Ha "Anya" bírja, lehet csípőset enni! A babáknak nem árt.
(A másikhoz nem tudok hozzászólni. Nem magnéziumot akartál venni?)
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Nekem 2.5 decit mondott a doki, és fél citrom kifacsart levét is hozzákeverhettem...A citormra kérdezz rá, vagy vidd külön, nem engedik mindenhol. A víz ne legyen hideg, mert összeáll tömbbe a cucc :D

Nekem is a csípős dolgok jöttek be... :D

Kép
babyteve2

köszi Fanni,babyteve!!!!!!!!! :D vett az én drágám magnéziumot is,holnaptol szedem.ha már itt vagyok magint kérdezek(bocsi) :oops: :oops: ti voltatok géndiagnosztikán az istenhegyi kilinikán ,vagy hol :roll: ?
s.csilla

Tontica!
Most Hanga szerencsére gyarapodott rendesen, 2 hét alatt 280 gr-t. Meg is könnyebbültem...
Édesek a gyerkőcök! :D Igen, totál így keresztezi a lábait. És Andris is úgy tartja az övéit, mint a pici fiad :D De azzal nincs semmi baj :wink:

Én is licitálok: Én 26 évesen lettem 3 gyerekes anyuka :roll:

Navia!
Szorítok, hogy jók legyenek az eredmények! Honnan kell mindig Bpre utaznod?

Zsani!
Mi is így akartunk neveket választani, közösen Apával, csak sajna nem egyezett egy sem a fiúnevek közül...Lányban is csak egy...Úgyhogy megalkuvós választás lett...De nem bánom! :)

Kép
Kép
maminti81

Sziasztok!

Voltam dokinál. csupa jó hír:
Babók jól vannak. bal oldali is befordult fejjel lefelé :D meg is dícsértem!!!!!
fejkörfogat alpján A:32hetes B:31+5 :shock:
Én azt hittem 30+3napos vagyok!!!!
doki szerint meglepően nagyok(egy gyerekes normális nagyságúak), m ikrek kisebbek szoktak lenni.
Én meg mondtam, h ez azért van, m apa szakács és jól tápláltak :lol:
méhszájam ok. azt mondta , h jó kondícióban vagyok, úgyhogy bizti nem lesz vele baj.azért abiztonság kedvéért megkérdeztem, h mik a tünetei, ha nyílik :roll:

Tisztáztam vele szülés árát.70000.nem ért váratlanul, m erre számítottam . de azért :shock:
Ki is írta múltkor, h 150000-t mondott neki a doki?már akkor is írtam, h azért az túlzás.
Bocs, h nem emlékszem, de oolyan feledékeny vagyok(főleg mióta babákat várok) :oops:

Maminti: Te is milyen fiatal vagy! :lol:

Ikrekkel könnyű két-három gyerekesnek lenni fiatalon :lol:

szanet

Ja és még megnyugtatott a dokibácsi, h mi lesz itt nálunk két lánnyal!!!
tükör előtt reggelente....sok csatt meg hajgumi, meg kütyü :lol:

Jaj, csak már ott tartanánk...gondoltam magamban.

Amúgy meg nem baj, igaz, h a fürdőszobán osztozni kell majd, de legalább nem kell egész nap focit néznem!!!!!!! :lol: :D
Apa meg majd csak megtanul hajat fonni :roll: :lol:

szanet

Maminti: a 280 g. ket het alatt teljesen jo!!! :D Nagyon orulok! Lehet am hogy azert nem hizott mert hosszra nott!Jo, akkor Te viszed a palmat a 26 eveddel es a harom gyerekeddel! :lol:

Szanet: szivesen biztatlak barmikor csak szoljal! :wink: :lol: Ugyan, gyereket nevelni a vilag legcsodallatosabb dolga meg akkor is ha hulla faradt vagy! Egyszeruen el kell olvadni amikor a gyereked szerelmetesen radnez es ahanyszor csak a latoszogebe kerulsz fulig er a szaja! :D
Nagy babaid lesznek, szuper, ez nagyon fontos ikreknel! Orulok hogy minden rendben!
En ingyer szultem :wink: :lol: bi-bi-bi. :D

Kamilla: en is mindig ezen paraztam, hogy osszelapitom-e a gyereket de nem lettek laposak. :lol: Azert gondolj arra hogy vizben fekszenek es ott ugye kissebb a sully.

Szofi: igen, az utolso hetekben nekem is gyakran volt legszomjam, hu, borzalmas volt! :roll: Ez ertheto a nagy sully miatt amit cipelsz!

KépKép
KépKép
tontica

Szofi,
Már nekem is szokott lenni légszomjam a lépcsőzéstől, meg a kaja után is! :wink:

Csilla,
Szerintem nem ártasz a babáknak, ami neked jó, az nekik is. Amúgy én is nagyon szeretem a csípőset, meglepően jól is esik, szoktam is enni! :oops:
Nem tudom pontosan mire gondolsz, de én voltam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban! A 12. héten genetikai uh-n és vérvételen (kombinált teszt).

Szanett,
Örülök, hogy minden rendben van, és hogy a bal oldali is befordult. Akkor most úgy néz ki szülhetsz természetesen?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe:

Amíg a B baba farvégű volt, addig is szülhettem volna természetesen. akkor azt mondta a doki, h mivel az A baba fejvégű és ő van közelebba szülőcsatornához, ő majd megszületik és a másik majd beforsul, v megfordítja.
de nem bocsátkozott találgatásba , m mondta, h majd még elválik.
remélem így maradnak!!!!

Azért írok A és B babát :oops: mert apával úgy egyeztünk meg, h amelyikőjük hamarabb megszületik ő lezs Janka, aki másodsorra, ő lesz Anna. :lol:

szanet

Szanet :P
Ezek nagyon jó hírek! Nálam is nagyobbak voltak eddig a babák a koruknál, minden UH-nál!

Épp kérdezni is akartam, hogy az egynemű babáknál hogy adjátok a neveket. Nálunk más a helyzet, én A babát hívom Milánnak és B babát Márknak... S most egy tök hülye kérdés! Ugye nem cserélnek helyet? :oops:
Nálam császár lesz, Apás császár. Megmondja majd a szülésznő vagy a doki, hogy ez most A agy B baba? :shock:

Ma egyértelmű, hogy nem vagyok álmos, ugyanis korán kell keljek reggel...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Szanet, de jó, hogy minden rendben van!

Jó ám az a két kislány, majd meglátod!Az enyémek most 13 és 17 évesek, na itt van ám készülődés reggel!
Nekem is kelnem kell Velük, mert a tízórai-készítésre már nem marad idejük. :lol:

Tontica, Spanyolországnak melyik részén laktok?Arra voltunk nászúton, csodálatos Spanyolország, pedig mi csak töredékét láttuk.

Nekem azt mondta a doki, császárra számítsak...gondolom, a korom miatt.Nem is bánom...
Vendég

Rebe, én is szeretnék majd elmenni az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba!
Mennyivel előbb kell bejelentkezni?Hogyan zajlik a vizsgálat?Mennyibe kerül?Írnál picit bővebben róla?Priviben is jó lenne....
Köszi!
Vendég

Luca,
Én 2 héttel előtte jelentkeztem be, a 10. héten! A megadott időpont előtt kb. 10 perccel mentünk, felvették az adatokat, illetve levették a vért a vizsgálathoz. Aztán mi kb. 5 percet vártunk, és mehettünk is be az uh-ra. Az kb. fél órás volt, lemérték és megnézték mindenüket. Kaptunk DVD-t, meg 3 db színes fotót. Utána kb. még 15-20 percet vártunk és szólítottak a véreredmény miatt. Szóval összeségében 1-1,5 óra alatt végeztünk. 28.000 Ft-ba került. Itt találsz róla még bővebben infót:
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagno ... ebben.html

Én még nem tudom, hogy császár-e vagy természetes. :roll:
Fanni,
Neked hogyhogy már el is van döntve a császár? A természetes szóba sem jöhet?
Nálam azt mondta múltkor a doki, hogy helyet cserélni nem tudnak, mert úgy vannak egymás mellett a petezsákok, szóval elvileg mindig ugyanaz A és B baba. :oops: Így választunk nevet is!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Szanett!

De jó hírek! Jó, hogy minden ok és szép nagyok :D

Fanni!

Nekünk A volt Lili, B volt a Dorka, mi már pocakban is a nevükön szólítottuk őket, aztán ugye a csaszi előtt be kellett diktálni és így mondtam be. A szülészem, ügyeletes (30-at adtam, mert hát ugye akkor láttam először, nem akarta egyébként elfogadni) az altatás előtt kérdezte, hogy hogyan legyen, mert mivel Dorka életveszélyben van, őt fogják kiemelni először, így a B-ből ő lesz az A és ha akarom megcserélik a neveket, hogy ha végig így hívtuk, akkor neki maradjon.
Nagyon jól esett, hogy még ilyenekre is figyel, nekem abban az állapotban eszembe sem jutott.

Judit

jucicuki

Kata, Péter :?: :?: :?:

Remélem minden ok :!:

Judit

jucicuki

Rebe, nekem a korom miatt mindenképpen meg kell majd csináltatni a magzatvízvizsgálatot, tehát nekem ez a vizsgálat azt nem váltja ki.Szerinted akkor is érdemes ide elmenni?A honlapon azt írták, nem igazán...de az uh meg jó lenne, ha ennyire alaposak!
És ha csak uh-ra mennék valami igazán profi helyre?Akár ide, vagy máshova???
Mi a véleményetek, csajok?
Tudom, még odébb van, biztos mosolyogtok rajtam, :lol: de hátha korán be kell jelentkezni... :oops:
Vendég

Luca,
Ha lesz magzatvízvizsgálat, akkor nem kell a vérvizsgálatot megcsináltatni! De a genetikai uh-t szerintem igen, mivel ha jól tudom a magzatvízvizsgálatot a 16-18. héten javasolt elvégeztetni!
Akár az Istenhegyi is jó, vagy mi pl. most a Kleopatra házban voltunk 4D-n, ahol szintén van genetikai uh-val is egybekötött, és itt is majdnem fél órás volt a vizsgálat!

Kép
rebe
Dunaharaszti

És a genetikai uh-t mikor érdemes megcsináltatni?Minél előbb szeretném, de csak akkor, ha már érdemes,, mindent látnak,és mindene megvan.12. hét körül?

Olvastam valami Bolgárkerék utcai rendelőről is,arról hallottatok?
Vendég

Luca,
Mi a 12. héten voltunk genetikain, de azt mondják a 11-13. hét között kell. Mérik a tarkóredőt, a magzat méreteit, fejlődési rendellenességeket (pl. koponya, végtagok) néznek.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Fanni:

Én meg úgy tudom, h amelyik baba közelebb van a szülőcsatornához, az az A.
és akkor sztem változhat, h ki kerül közelebb. sztem.
De harosszul tudom, akkor bocsi :D

szanet

Lányok,
Olyan érdekes érzés van a hüvelyemnél. Mintha nyomnák, feszítenék. Ez a növekvő teher miatt van így szerintetek, vagy mi lehet ez? És akkor érzem most inkább ha megyek. :roll:
A méhszáj kinyílásának nincs valami előjele? :oops:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe :P
Pontosan ezt éreztem úgy kb. 2 hete, meg is ijedtem, s Tontica nyugtatott meg elsőként, hogy nincs baj! Vérbőséget érzünk és a szalagok is nyúlnak. A dokinál is rákérdeztem azt mondta ő is, hogy teljesen természetes érzés, még ha kellemetlen is! S azóta most nem is éreztem többet. De akkor vagy 2 napig! Én is a méhszáj kinyílástól parázom, de az nem ilyen :wink: A könyvem szerint többnyire vérzéssel jár... bár Szanetnek most mondták el, majd leírja, remélem.
Azért van eldöntve, hogy császár, mert a 1,5 cm-s elcsúszás a gerincemben nem bírná ki a normál szülést. Nem az ikrek miatt :wink:

Judit :P
Mi is már a nevükön hívjuk őket! Még nem tudom, altatnak-e, de ha igen, akkor is elmondom majd a dokinak, hogy melyik oldal melyik baba. Apának végülis ott lesz, csak császárnál nem látja, melyiket honnan veszik ki. Így végülis mindegy, hogy A vagy B, a lényeg, hogy melyik oldali melyik. Akkor ezek szerint az nem változik, köszi!

Köszi Szanet :P Neked is! Legközelebb rákérdezek a dokimnál, hogy is van ez?

Lanyané :P
Hová tűntél?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

fanni néha tudok gyorsan olvaslak benneteket,sajna apa sokat dolgozik és elviszi a laptopot,képzeljétek a hasam remegett mint a kocsonya reggel és ha fogom a hasam és nagyon figyelek érzem,hogy lubickolnak :D olyan jó :D :D :D ez érdekes én is gondolkoztam ezen,hogy a helyükön maradnak e,jó tudni.
én nem tudom miét jobban szeretnék császárral szülni :oops:
rebe nyugi csak nincs semmi látod fanni is mondja,de egy telót megér a dokinak.,hogy megnyugodj.

lanyané

Méhszáj:
Azt mondta a doki, h ha nyílna akkor keményedne nagyon a hasam , napjában többször(pl5ször) és ez a keményedés egy órán át is tartana egyhuzamban. vagy legalábbis nem percekig, hanem nagyon hosszú ideig!

lanyané:

Én meg pont császárral nem akarok szülni.pedig mindenki azt mondja az jobb, meg egyszerűbb és veszélytelenebb a babának, de nem is tudom....

szanet

Luca: delspanyolorszag, Orihuela, Alicante mellett. Ti merre voltatok? En nagyon szeretek itt elni csak nyaron kell megkukulni de cserebe telen nem kell megfagyni.

Jucicuki: most akkor mi van Lili labaval? Kell valamit csinalni vele?

Szoljatok ha van valami jo kis torna, en is szivesen gyakorolnak Annaval!

Maminti: Neked mit kell csinalni Hanga labaival?

Alex tegnap ota forog-porog, nem lehet mar az agyon hagyni mert leporog rola. Olyan edes! Reggel sosem ott es ugy van az agyaban ahogy letettem. :lol: Annacskam meg oldalra se nagyon. :cry: De sebaj, majd elobb-utobb!

Kép
Kép

Raktam uj kepeket, nezzetek meg ha akarjatok, olyan edesek, cseppet sem vagyok am elfogult. :wink:

KépKép
KépKép
tontica

Ne akarjatok csaszarral szulni, a csaszarosok allitolag tobbet szenvednek az operacio utan, hosszabb es nehezebb a felepules, a rendes szules pedig hatalmas elmeny es ki lehet birni, ne aggodjatok!

KépKép
KépKép
tontica

Jaj, lányok, egyetértek Tontival, ne akarjatok császárt!
Mit nem adnék a szülés élményéért :cry:

Judit

jucicuki

jo reggelt!!!A császárral kapcsolatban nekem teljesen jo ˝´élményem ´´volt,van.A szülőszobán annyit nevettem ,ugyanis a férjem ott volt velem .Semmilyen fájdalmat nem éreztem ,felszivodo varratom volt ,most is ezt fogom kérni!Az igaz,hogy egy két napig kicsit gyengének éreztem magam.Engem a szoptatás viselt meg nagyon nagyon.A melleim besebesedtek,mert elég kicsi a mellbimbom és Máté nehezen tudott szopizni .Emlékszem akkor azt mondtam ,inkább 10szer császározzanak meg ,mint egyszer szoptassak :oops: 1 hét után már nem birtam a hormonjaimmal és becserkésztem a férjecskémet :wink: :oops: Nagyon remálem,hogy most sem lessz másként és a mostani csaszirol is majd ezt fogom nyilatkozni :lol:
s.csilla

Tontica, mi csak Barcelona környékén voltunk.A szállásunk Calella-ban volt.Busszal mentünk, útközben megálltunk odafelé a Garda-tónál, visszafele Nizza-ban és Monaco-ban.Csodás volt!

És Barcelona!Fantasztikus.Legjobban Gaudi és a művészete fogott meg bennünket.
Mi álltalában kettesben barangoltunk, csak oda mentünk a csoporttal, ahova muszáj volt.

Jó lenne még visszamenni, de így most eléggé lecsökkentek az esélyeink. :lol:

Irigyellek, hogy ott élhetsz, abban a csodás országban!Gondolom lent délen még szebb a növényzet is, a tengerpart is.
Vendég

Egy váratlanul fellépő fertőzés miatt elvesztettük Csengét.
Marci szerencsére jól van, Ő ad nekünk erőt a továbbiakhoz...
Ne haragudjatok, de szerintem már nem lesz erőm visszajönni hozzátok.

Kata és Péter

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kata és Péter,
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Kata és Péter, borzasztóan sajnálom! :cry: Sok erőt kívánok Nektek a továbbiakhoz, és jó egészséget Marcinak!
Vendég

Kata fogadjátok őszinte részvétemet!Erre nem lehet mit mondani..

Kép
Kép
panni7

Kata és Péter

Nagyon sajnálom ami veletek történt,minden nep eszembe juttok.Nagyon vigyázzatok Marcira!
Vendég

Ó, Istenem....részvétem...

Kép
babyteve2

Kata , Péter!

Nehéz ilyenkor szavakat találni.Őszinte részvétem!
Marcinak pedig sok-sok erőt és egészséget kívánok!

szanet

Kata, Péter, fogadjátok őszinte részvétünket!

Nem találok szavakat...

Judit

jucicuki

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?