A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Mia - jól olvasom????????? Miért nem lehet epret enni? Én eper mániás vagyok, most is vennem kellett az Auchanban, és szuper volt az íze, pedig spanyol volt, de azért már várom az eperszezont. Szóval miért is nem lehet?

Wera - én eddig egyszer repültem, hát nem fogom erőltetni, mert iszonyú tériszonyom van és az egész úton szorongtam. Mondjuk lehet, hogy nem egy 3 és fél órással kellett volna kezdeni. Szerencsés vagy, hogy tudod élvezni, én már csak ilyen parás vagyok, hogy a többi paráimról ne is beszéljek!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka - a táppénz csak az első 15 napban terheli a munkáltatót, utána már az oep fizet. Ha szerencséd van és a mhelyed "kifizetőhely" akkor onnan kapod továbbra is, de ha nem, akkor leadod a táppénzes papírodat a mhelyedre és ők már küldik is tovább az oep-hez és majd ők utalnak. Jótanács: kérdezz rá, és ha a 2. eset forog fenn, jobban jársz ha rögtön az oep-hez küldöd tértivevényes levélben, mert különben sose lehet tudni eljut-e. Sok cég hetekig/hónapokig ül rajta... te meg nem érted miért nem kapsz már pénzt!

Babakelengye - sokmindent mi sem kapunk, de vásárolni csak lagzi után fogunk. Már nem is olyan sokára! :)
Vendég

én a Gigi-féle listát alakítottam át saját ízlésemre, ami mellett OK van, az már megvan, ami mellett nem, az pedig nem is lesz. itt található:
http://snowflake.freeblog.hu/files/babacuccok.xls

mia_snow

Manka - nem szabad apró magvas gyümölcsöket enni, mert nagy eséllyel allergizálhatnak. Persze csak szoptatás alatt értendő. És a baba sem kaphat 1 éves kora előtt.
Vendég

hűűű bárány, nagyon csini vagy! milyen szép nagy a pocid... nekem nem csoda hogy nem adják át a buszon a helyet, szerintem kabátban nem is látni, hogy mi újság. :(

eper és társai: úgy tudom, hogy fájHAT tőle a baba pocakja, ha szoptatás alatt esszük. :(

mia_snow

Bárány - te hülye vagy nem kövér, már ne haragudj! De miért tettél kosárlabdát a pólód alá?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Meg ne sértődj! De most komolyan!!!! Állati csini vagy! Ha mégegyszer azt mondod kövér vagy, odamegyek és jól kupán váglak! És egyél rendesen, de büdtesd azt a szegény gyereket az agyrémed miatt! :lol: :wink:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.08 22:34-kor.
pironya

Gigaboszi írta:

Orsi
én nem tettem fel Tomi kukacos képét, nehogy már személyiségzavaros legyen szegény gyerek...

Reagálnék:
Nem hinném,hogy attól ,mert UH-s képet felteszek a netre (akár a fenekéről is..) személyiségzavaros lenne a gyerekem. Hál Istennek a másik három sem az!
Ha a tied ettől az lesz,sajnálom szegényt.... :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
orsitigris

Lányok mindenkinek köszike :D
Wera az a qrva mérleg az az én bajom(meg az orvosé is) :oops: :oops:
Az én hasam azért tuti mert szülés után is ilyen lesz :shock: csak akkor már nem mutatom meg :wink:
Pirponya te is ilyen vagy kb..

Orsi ez vicc volt szerintem... :D

Mia:nekem már szétpattan a patent a kabátomon..alig vároma tavaszt :D
Vendég

Sziasztok!

Bárány: tényleg szép a pocid!!!! szeritem nincs is neked súlyproblémád......... csak mondod
Kb nekem is ekkora lehet.
Raknék fel képet, de nem jó a gépünk, és meg kellene csináltatni.
Nem fogjátok elhinni, de nálunk is ma rakott krumpli volt
(nagyi főzte)
bszilvi25

Sziasztok!!
Csak olvasok,olvasok! Jo sokat irtatak.
Tegnap elött szerettem volna ide leűlni,és a kisfiam nem engedte.Egyfolytába csak rugdosott.Elég keményen.Ugyhogy fel kellett állnom. Ezt csinálta hajnal fél 1-ig. Már azt mondtam ilyen nincs.Akárhogy feküdtem sehogy sem volt jo neki.
Másnap ugyanez,akkor sem engedett ide ülni.
Most csend van.
Valaki kérdezte tőlem a TIKO-TIKO babakocsit,és irtam is h.melyiket látom jonak. Csak egy bajuk van h.nehezek,nagyok. Még ezt szerettem volna.
Valaki kérdezte tőlem h.mi a véleményem az egyik PEG perego babakocsirol.Léci ird ujra a nevét. De egyébként rakok fel egy oldalt,és ezen sok-sok okosság van.
www.babakocsi.net

Bárány!!! Neked találtam egy jo oldalt,na jo én is szoktam azért ide-oda irosgatni. És vállaszolnak. Tutira jo!!!!!
www.hazipatika.com/doctors/hp

Mentem fürcsizni,nagyon fáradt vagyok.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Mia, Wera, Bárány, nagyon csinik vagytok!!!! :lol:
Mankabi, én kb egy teljes kelengyelistát feltehetnék OK-k nélkül... :cry: Na jó, azért ruha van valamennyi, meg kapunk is. De én is el akarom kezdeni, mertb rengeteg dolog kell.
Mi ma disznóvágáson voltunk, de szerencsére túl sok mindent nem kellett csinálnom. :wink: A nagy kajálást is igyekeztem visszafogni.
Amúgy köszönöm a megnyugtató válaszokat a "nagyon mozgós" parámra! Szerencsére túl vagyok rajta. :D
Holnap rakott krumpli ( :lol: ) és fánk lesz a menü.

Jó éjt!!!

Kép
sziszka82

A nyaralással kapcsolatban:
Ápr 30 körül kapom meg az üdülési csekket és arra gondoltam, hogy amíg egyben vagyok ( :lol: ) elkéne mennünk a párommal egy wellness hétvégére. Csak május az már nagyon a végén van. Ki tudja mi lesz akkor? :shock: Vagy nem foglaltatunk le helyet, és ha jól leszek, körbetelefonálunk, csak lesz valahol szabad hely... Hát nem tudom...

Kép
sziszka82

Sziasztok!
Nem volt ma sok időm jönni, sűrű volt a nap.
Íme a ma esti pocak képem. Nekem is nagyon sokat mozog a pici, nagyon jó érzés, bár néha már rendesen odarúg, üt-vág :D Kép

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Bárány - csini pocakos kép!!!!!!!

Én is teszek fel egyet, ez ma este készült. Ma este volt egy kis baráti összejövetel nálunk, tök jól sikerült, most pedig készülünk aludni.

Oszman - én kérdeztem a Peg Perego Veneziáról. Előre is köszi!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1202599578.3563.jpg[/img] [/img]

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jó reggelt Mindenkinek!

Hú de sok szép pocakot vonultattatok fel:) Mindenkinek nagyon szép gombóc hasa van. Majd jövő héten csinálok én is egyet. Bár nekem mindenki azt monjda, hogy nem látszik meg pici:( Bár némi túlsúllyal indultam, attól sem látszik meg kb 2 kg-t híztam eddig. Talán ezek is beleszámítanak.

Wera! A babakocsiról azt mondták a Brendonban, hogy majd látni fogom a honlapon, hogy mikor lesz. Akkor odaírják, hogy van készleten.
most rohanok hajat mosni és mjad megyünk csavarogni. babacuccokat nézünk:)
Képzelétek Anyós megtalálta az uram kiságyát. Én még nem láttam, de állítólag tök jó állapotban van. De jó lenne:)
Most építkezés vége felé járunk és akkor a kiságyra szánt pénzt rakhatnánk máshova:)

jut eszembe, leírnázok, hogy ki mit szed a terhesség alatt? Nekem csak Cetebe-t meg Maltofer folt kell szednem. Ennyi elég?

na mentem is

Sziasztok

Kép
mumin

[quote="gigaboszi"]
írta:
gigabosziOrsi
:oops: én nem tettem fel Tomi kukacos képét, nehogy már személyiségzavaros legyen szegény gyerek... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Orsi
Én így írtam... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(sajnálom, hogy neked a vigyor nem ment át :wink: )
Vendég

Vendég

Jó reggelt!

Zmimi Bogi ne olvassátok el!!!!!!!!!!!!!

Én még mindíg nem érzek olyan jellegű mozgást amiről itt sokan beszámoltatok..pl,hogy szinte lemászik a hasatok meg szétrúgja a hasatokat..
Van hogy több óra is eltelik,hogy semmit nem érzek...
Így volt ez ma éjszaka is és sírva keltettem a férjemet,ő meg tiszta ideg lett és jól leugatott,hogy minek vállal az ilyen terhességet.De én ép lelkű embernek éreztem magam a terhesség elött,és nem gondoltam,hogy ilyen szar lesz az egész.Már napok lassan hetek óta szinte ki sem megyek a házból csak figyelem magam.
Mozgást érzek de gyakran csak motoszkálást fészkelődést aztán órákig semmi...
Gigi lehet,hogy még mindíg az elöl fekvő lepény tompít?Vagy ahoz már "nagy" a baba?
Ti mindannyian azt a nagy intenzív rugdosást érzitek?
És a nap 24 órájában?
Nincs pihi,mondjuk 2 óra?
Vendég

Tudom hogy ezt a témát egyszer átrágtuk bocsi hogy újra feltettem ezt a lemezt!! :oops:
Vendég

Ést azt is olvastam,hogy figyelni kell mer óránként 10-50 között mozogni kell(ezt a védőnő is mondta),hát nekem van olyan óra hogy nem 10-50,de 1 db mozgás nincs...
Vendég

Bárány!
Ha jól látom Mi egy ídős terhesek vagyunk.
Szeretnélek megnyugtatni, hogy a mozgás minden terhesnél más akinek már van gyereke mindent előbb érez mint akinek nincs. Amúgy Én is csak néha érzek mozgást és Nekem sem rúgja le a vesémet ha érted mire gondolok.

De idegeskedj mert azzal csak ártasz, meglátod egy-két hét és beindul.

Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
Vendég

Köszi a választ Babuli!
Amúgy van két gyerekem!
Vendég

De mivel nagyok nem emlékszem,ők hogy viselkedtek méhen belül :D
Vendég

Nem akartalak megbántani! Bocsi! :D
Vendég

Nem is bántottál meg miért gondolod?
Én örülök,hogy válaszoltál!
Minden válasznak örülök akárki mondja
Vendég

Akkor jó amúgy Én is elég parás típus vagyok!
Nekem amúgy azt mondta a védőnöm, hogy a súlytól is függ meg a börvastagságtól, hogy mikor kezded érezni a baba mozgását és Én 5kiló plusszal indultam a terhességem elején.
Vendég

Amúgy Nagyon csini a pocakod! :D :D :D
Vendég

Háát zsirrétegem az van!Kb én is 5 kiló plusszal indultam :oops:
De én is szeretném már azt a nagy hullámzást érezni!!
Meg azt a látványt,hogy szinte átvándorol a hasam eggyik oldalról a másikra!
És max 20 perc legyen amikor nem érzek semmit!!!Annál több ne!!!
Vendég

Te a nyáriba szotál írni? mert ha van kedved maradj itt és rakj te is képet...
Köszi :oops: :oops:
Vendég

Azt már Én is Nagyon várom, hogy íntenzivebben érezzem a mozgást. :D
Egyébként szerintem hamarosan bekövetkezik Nálunk is a pocakban történő vándorlás.
Most is van csak még kisebbek a Babóink és nem annyira látványos a dolog.
A plusz kilók meg majd lemennek ne is törödj velük! :wink:
Vendég

Ma szeretnék pocakos képet csinálni ha rábírom venni a férjemet de addig is rakok egy esküvőset, hogy lássátok a fejemet legalább. :D
Vendég

Amúgy csak ritkán tudok írni mert még dolgozok! Sajnos de már csak másfél hónap! :D
Vendég

Kép
Vendég

Rakok a szégyenlős babómról is Kép
Vendég

Az még elég sok..másfél hónap!
Nem is tudom elképzelni,hogy kibirnám-e egy munkahelyen ahol nincs idő betegesen figyelgetni magamat :oops:

Szép menyasszony voltál :wink: Majd ha lesz alkalmad mutasd meg milyen kismama vagy
Vendég

Amennyire én látom ez az uh kép hátulról van :D
Vendég

Igen sok, de sajnos muszáj mert szerződéses ügyfelem van akit nem tudnak átvenni tőlem. De amúgy Nagyon figyelnek rá, hogy ne dolgozzak sokat.
Szerencsére Nagyon rendes a főnököm!
Abból a szempontból is jó hogy még dolgozom, hogy hamar depis leszek ha itthon vagyok! :oops:
Amint lesz pocis kép igérem felrakom.
Igen jól látod hátulról van! :D
Ezért nem is tudjuk még a nemét!
Vendég

Sziasztok!

Bárány: csatlakoznék hozzád..... én sem vagyok boldog, ahogy olvasom, hogy ki mit érez, de lehet, hogy tényleg az elöl fekvő lepény miatt van. Szoktam aggódni én is , de csak nincs baj!
bszilvi25

Ilyen szégyenlős csak egy lány lehet :D
Én is depis vagyok az itthon léttől :oops:
Most mennem kell mert a húsleves nem akar magától beleugrani a fazékba :D
Vendég

A férjem szerint is lány lesz! :D
Jó fözést Neked!
Kicsit mozdulj ki otthonról hátha az segít megnyugodni! Szorítok!
Vendég

Bszilvi!
Azért jó mert így valamennyire megnyugtatjuk egymást...
Lehet,hogy nem mindenkinek ugrál annyira csak nem csinálnak belőle ügyet..
És nem tudjuk azt sem ki mit nevez olyan nagy ugrálásnak!
Lehet hogy mi paramamik azt is kevésnek éreznénk... :oops:
Vendég

Bárány: lehet :)
de nem biztos
én szoktam érzeni dolgokat, olyan mintha csak befelé mozogna, és a hugyhólyagomat piszkálná. A munkahelyemen ülve elég mókás érzés szokott ez lenni :):):):):):)
szerintem is jó hogy megnyugtatjuk egymást.
azért mert még nem érezzük intenzíven a mozgást attól biztos mocorog Ő! De már nagyon várom, hogy kifelé is látható legyen, amit egyenlőre befelé érzek........ (a férjemnek is jó élmény lenne biztos)
bszilvi25

Bárány!
Szeretnélek megnyugtatni:
A babád mozog! A kisebb mozgás is MOZGÁS! Ha csak a kis kezével kalimpál,az is mozgás! Nem hiszem,hogy 22 hetesen állandóan bukfenceznie kéne!! :wink:
Márpedig,ha mozog,az azt jelenti,hogy jól van!Biztosan!
Az utolsó hónapban majd fogod mondani,hogy pihenhetne már egy kicsit!!!! :wink: :wink:
Én legalább is így voltam vele.Biztos voltam benne,hogy belül csupa kék-zöld vagyok!!! :wink: :wink: :D

Kép
orsitigris

Bárány, Szilvi: ne aggódjatok a mozgás miatt, én ugyan néha kifejezetten intenzíven érzem, de van amikor fél napig semmi!! Olyankor azt gondolom, hogy alszik pihen. Nekik sem egyformák a napjuk. Ez nem gáz! Számolgatni én úgy tudom már csak a végefelé kell, mert ilyenkor még nincs jelentősége. Érzékenyek a frontra is pl. Szóval ne aggódjatok. Én is csak akkor érzem, hogy milyen sokszor mozog ha lefekszek, leülök, csak rá figyelek. Ilyen meg nincs azért egész nap, pl ha jövök-megyek akkor nem érzem egyáltalán a mozgást.Nyugika :wink: :D :D

Babuli: nagyon szép menyasszony voltál! Várjuk a pocakos képet is...

Nekem rotyog a húsleves, délután apával megyünk nézelődni.

Szépen süt a napocska, tessék vidámnak lenni és menni a szabadba csajok!!

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Buci:
Itt olyan borús az idő mintha este lenne :(
Amikor járkálok nagy ritkán akkor én sem aggódok,hogy nem érzem,de van amikor éjjel fölkelek fekszek és egy órái semmi..
Na akkor szoktam agygörcsöt kapni :twisted:
Vendég

Amúgy olyan nekem is van,hogy a férjem hezébe "rúg" de olyan erősségű mint amit egy felnőtt mondjuk a mutatóujjával ki tudna fejteni...
Na ez nem tudom,hogy értehető volt-e :oops:
Vendég

[quote="bárány"]J írta:bárányó reggelt!

Zmimi Bogi ne olvassátok el!!!!!!!!!!!!!

Én még mindíg nem érzek olyan jellegű mozgást amiről itt sokan beszámoltatok..pl,hogy szinte lemászik a hasatok meg szétrúgja a hasatokat..
Van hogy több óra is eltelik,hogy semmit nem érzek...
Így volt ez ma éjszaka is és sírva keltettem a férjemet,ő meg tiszta ideg lett és jól leugatott,hogy minek vállal az ilyen terhességet.De én ép lelkű embernek éreztem magam a terhesség elött,és nem gondoltam,hogy ilyen szar lesz az egész.Már napok lassan hetek óta szinte ki sem megyek a házból csak figyelem magam.
Mozgást érzek de gyakran csak motoszkálást fészkelődést aztán órákig semmi...
Gigi lehet,hogy még mindíg az elöl fekvő lepény tompít?Vagy ahoz már "nagy" a baba?
Ti mindannyian azt a nagy intenzív rugdosást érzitek?
És a nap 24 órájában?
Nincs pihi,mondjuk 2 óra?

Nyugi.... Ilyenkor még kicsi a baba... gyengék az izmai... nem tud olyan erősen nekiütődni a méhfalnak, hogy azt mindig érezzed...
A pocakbabáknak is vannak alvási-ébrenléti ciklusaik...
Vendég

Nyugi.... Ilyenkor még kicsi a baba... gyengék az izmai... nem tud olyan erősen nekiütődni a méhfalnak, hogy azt mindig érezzed...
A pocakbabáknak is vannak alvási-ébrenléti ciklusaik...[/quote]

És atöbbieknek miért vannak olyan erős rugdosás és haslemászás érzései??? :oops:
Vendég

Buci!
Köszönöm a bokót!
Amúgy Nekem Nagyon tetszik a TIKO Explorer babakocsi, csak sajnos Nekem nagyon messze van Nyíregyháza pedig esküszöm belezúgtam abba a kocsiba! :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?