A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Lindi,
innen: http://www.babylon.com/define/109/Engli ... onary.html

csomó szinoníma több online olasz-angol szótárból

Kép

Kép

:D
szrekuc

:mrgreen: hát, ha a koltay-kastnerben benne lehetett a megmalacozni ige akkor már semmin nem csodálkozom :D :D :D :lol:

ja szakdoga és mindjárt kidőlök és nagyon lassan haladok és nagyon félek tőle :? pedig valszeg inkább csak túllihegem
te napközben tudsz valamit dolgozni? nálunk gyerekfelügyelet nem nagyon megoldható (nem marad meg anyuval kivéve h aelmegyek itthonról) éjszakára meg elfáradok - vagy valszeg be kell cuccoljak könyvestül mindenestül egy könyvtárba brrrrr :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

levezetésképp egy nagyon vicces és jó cikk:
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=74&cid=29731 :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Kész vagyok :lol:

Szrek! NApközben én sem tudok semmit csinálni, max 2 körül, mert akkor van 1-1,5 óra, mikor mind a két gyerek alszik.
Ha valami extra fordításom van, akkor mindig lemegyünk Szolnokra, mert ott 4-től már tudnak vigyázni a gyerekekre.

Jó éjt mindenkinek :)

KépKép
KépKép
lindicita

A megfáradt utazó :)

Kép

Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi: képek szenzációsak!!!!

Melody: én nemtom, hogy vannak ezeka dokik, de spec. nálunk a pneumos 2. részét EGYÜTT fogja kapni a 15 hóssal Tünci. Kétszer is rákérdeztem és a doki azt mondta, hogy lehet együtt adni a kettőt. :roll:

Kép
Kép
tinu

Melody,
van akinek fél évet is csúszik az oltása, ne félj!:)
babát ápr.elejére várjuk, és kislány lesz megint. tök jó!:)
elvileg Adrienn lesz a neve.
a meningo oltást mellesleg (emlékeim szerint) egyszerre kapta a 15 hóssal különben.

Lindi!
a torta nagyon szép, bárcsak nekem is sikerülne majd nyáron ilyesmit gyártanom. melyik része volt nagyon nehéz, a piskóta, krém, magasság v. a marcipán?? mert én is úgy vagyok vele, mint te, hogy néha nagy fába vágom a fejszémet, aztán szívem szerint...
Gréti honnan ismeri a Hupikéket? Anyudéknál szokta nézni?

FULLÁKOLÁS: lehet, hogy azért,mert újra elkezdtem terhes vitamint szedni, javult a helyzet?mert most csak kis orrdugulás van, de fullákolás nincs.

ancsipancsi

Lindi:
ISTEN ÉLTESSE GRÉRIT :D
Kép
A képek meg....csodálatosak :D

Tinu:
jó kérdést tettél fel :roll:
Igazság szeint testileg már nagyon a végemet járom,nagyon mennék szülni,de agyban még nem is tudom :? Baromira parázok maga a szülés miatt,az előzmények miatt meg rettegek :( De egyben nagyon várjuk is.Szóval egy nagy kuszság van most bennem,de remélem ez letisztul,mire a H-ban leszünk :wink:

petergabi

Gabi! Annyit gondolok rád :) Megértem, mit érezhetsz, biztos nem lehet könnyű. Most biztos minden rendben lesz :)

Tesóm is nagyon be van már tojva. Most már tényleg csak napjai vannak hátra.
Tegnapelőtt megszült egy barátnőm a Szt. Imrében, ő is csak 22-re volt kiírva, de tegnapelőtt nagyon magas lett a vérnyomása, doki berendelte és mivel egyébként is faros baba volt, meg is császározták. Guttmam Orsolyával szült volna, így sajna nincs tapasztalat vele (valaki kérdezte).

Ancsi! A tojta azért lett kicsit szívatós, mert nem piskótából van a "tészta", hanem olyanból, mint a keksztekercs. Azt hittem, én naív, hogy ez így tök egyszrű lesz, legalább nem kell sütögetnem, de azért mire 8-9 réteget felkaparásztam a konyhapultról, az elég macerás volt. De nem is ezzel volt a legnagyobb gond, hanem a puding nem akart sikerülni csak harmadik nekifutásra (sem). Elsőzör csináltam sima 2 adag pudingot, amit majdenm leégettem, így félidőben áttöltöttem másik lábasba, de az ehhez elég hígra sikeredett. Akkor utána csináltam 1 pudingot fele tejjel és összekevertem az előzővel, azt hagytam kihűlni (de ekkor már este 9 volt). Még így is híg volt. Na, utána csináltam még 2 adagot, negyed annyi tejjel, de ekkorra már nem volt lábasom, mert az előzőekhez elhasználtam, így azt már egy nagy palacsintasütőben csináltam. Na, azzal az első réteget rá tudtam kenni, mire a második réteghez értem betonkemény lett. Akkor megpróbáltam az előző híg pudinggal összekeverni, de tiszta csomós lett. Úgyhogy fakanállal este 11 körül még a csomókat kevergettem.
Aztán mire megcsináltam a tornyot, olyanmagas lett, hgy dőlt jobbra-balra, akkor utána még szép kocka alakúra kellett vágnom, azt hittem a végére elfaragom az egészet.

A marcipánrészével már nem volt nagy gondom, de akkor már éjfél körül volt és már alig láttam.

Hát ennyi, legközelebb piskótából fogok ilyesmit csinálni.

Viszont ez hihhhetetlenül finom.

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Gabi,
:D hajrá nagyon drukkolok nektek :D 16nap ?D

Ancsi,
jó, hogy javult a dolog :D

és én voltam szájsebészeten, no para, viszont utálom, ha fogdoki vagy egyeb ilyen szájas doki :D puszta kézzel nyúl a számba :twisted: ez sztk-s doki volt de a kva drága magán is úgy nyúlt; mondjuk ez most secperc volt és alkalmam sem lett volna szóvá tenni, de a magánban tuti szólok legközelebb - vagy ez nem így működk és mindenhol puszta kézzel megy ez és törődjek bele? nekem kicsit furának tűnik,

Kép

Kép

szrekuc

Melody,
Ábel is együtt kapta :D

Lindi,
hmmmm nyami torta :D

Kép

Kép

szrekuc

Kép
BOLDOG HARMADIK SZÜLINAPOT KIVÁNUNK GRÉTINEK!!!
zsancikant

...és három évvel ezelőtt, ezen a napon mentem a második nst-re, este. És ott találkoztam Lindivel, Petivel és Grétivel is! :wink:
de ezt már úgyis tudjátok!!

Gabi,
hajrá és +++++ Neked! Tudod, én is állandóan rettegek a szülés előtt, pedig semmi "komoly" gondom nem volt, mégis.
De mikor az ember már "benne van" szerencsére megy a dolog magától, nálam olyankor a félelem elszáll.
És: amig agyban nem vagy kész, nem nagyon jön a babó. :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Gabika,
Öcsivel minden rendben lesz, csak úgy, mint Gokával volt anno. a szülés részétől én is félek kicsit, na meg olyan tehetetlen bálna vagyok, néha nem tudok hajolni, néha lihegek, de közben meg arra gondolok, hogy tök jó terhesnek lenni és úgy lennék még.

Lindi,
már értem. így a "tortalapot" el tudom képzelni milyen lehet, szerintem is nagyon finom, de én nem mernék kockáztatni. illetve jó ötlet, hogy kextekercs legyen a rétegekben, de inkább pistókára fektetve. mondjuk én se tudom hogy lehet olyan formára kinyújtani és felszedni a konyhapultról, hogy ne ragadjon le. augusztusra Hello Kittys tortát szeretnék Nyuszimnak csinálni, olyan bárgyú nagy feje van a H.Kittynek, hogy azt nem annyira lehet elszúrni, csak azt nem tudom, hogy a torta tetején lévő marcit hogy illesztem össze a torta oldalán lévővel. hol vetted a marcipánt végül? nekem majd hófehér kell, meg a tetejére csokimázzal firkálom a két kis gombszemet, orrot, szájat. meg asszem egy kis piros marci kéne a füleibe meg szájába meg masninak. nekem a puding mindig összejön, csak tortában nem szeretem, mert nagyon áztat, olyan nyúlós izét csinál a piskótából is, úgyhogy nem kockáztatok, majd utána nézek vmi vajas krémnek, v. lehet, hogy a piskóta között lesz tejbegríz :D + marcipáncsík ott is.
nekem nagy favorit a Feketeerdő torta, amit elég kafán el is tudok készíteni. mutatós és finom is.

Szrek,
úgy érted, hogy csupasz kézzel nyúl be, nem kesztyűvel? én is tapasztaltam már ilyet.

ancsipancsi

te Lindi!
azért a kexteki receptet elkérném, mert mégis piszkálja a fantáziámat, hogy mi lenne, ha krém helyett legalább egy sor az lenne. lehet, hogy én folpackon nyújtanám ki, ráborítanám és megpróbálnám lehúzni a folpackot róla. de szigorúan csak piskóta tetejére :), amilyet te csináltál, be nem vállalnám! :D
ancsipancsi

Köszönöm az oltásos válaszokat! Ez tényleg furcsa, egyik doki így, másik meg úgy gondolja...nincs erre valami protokoll? :roll: A meningo-t még az enyém is adta volna mással együtt , de a pneumo-ra mondta az 1 hó különbséget. Ki érti? Nem baj, megnyugodtam, akkor 16 lesz a 15 hóból :lol:

Lindi, bármelyik cukrász megirígyelhetné a tortádat, gyönyörű és milyen munkás! Én sajnos béna vagyok tortasütésben, max. a pogik mennek :oops: ,vagy a réteges palacsinta"torta"....

Ancsi, akkor már nem sok van hátra, kitartás! :D Adrienn szép név, nekem is listás volt, de végül megoldotta az élet :arrow: két fiúval :lol:
melody11

Helló!

Boldog Szülinapot Grétinek! :) Szegény, annyira aranyos ez a reakció, hogy azt hitte fel fog robbanni a torta... :D néha annyira érdekes a fantáziájuk, de meg lehet őket zabálni ezekért, olyan aranyosak ilyenkor! :D

És Lindi ez a torta, hát szuper!! nagyon jól néz ki és nagyon finomnak is tűnik! És én is akárhányszor belefogtam ilyesmibe, mindig könnyűnek tűnt az elején, megsütöm, megkenem aztán kész, de persze amikor már benne voltam, bántam az egészet, mert órákig lehet tényleg pepecselni az ilyesmivel és nagyon fárasztó, de lényeg, hogy ezért a tortáért megérte, mert nagyon jól néz ki!!! :D És a szüléses képekért is írigy vagyok, mert mi elmulasztottunk közös képeket csinálni, van egy béna kép rólam Bendivel amikor kibújt meg egy már felöltöztetve apával, szóval elég bénák voltunk fotók terén... :? a tieitek viszont nagyon szuperek!

Ancsi

Hát igen, a férjem is inkább magát ünnpelte :? meg hát mostanában már eléggé be van sokallva attól, hogy én egyetemre járok... :roll: de remélem valahogy már csak kibírjuk ezt a másfél évet még ami hátravan...

És Bendi nem támogatja túlzottan a munkába állásomat, mert ma kellett volna mennem már dolgozni, de Bendi még mindig lázas... :? a múltkor amikor már ideiglenesen visszamentem pár hétre, akkor is ugyanez volt, hogy rögtön az első nap nem tudtam menni dolgozni, mert beteg lett... A főnökeim nem tudom mit gondolnak, de valami ilyesmit :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Délután megyünk vissza a dokihoz, mert ez a láz nem igazán akar elmúlni, remélem semmi komoly, amennyire bele tudtam nézni a szájába, a mandulája lehet begyulladva, mert nagyon nagynak tűnt, amennyire láttam. És ő is a torkára mutatott, amikor kérdeztük, hogy hol bibis...

ruz
ruzicsky

Lindi:
GRÉTINEK A FÜLE ÉRJEN BOKÁIG!!!!

torta: atyaég...nem ér ilyet berakni...folyik a nyálam!! Nagyon ügyi vagy!
Szüléses fotók: szerintetek felkérhetném personal fotósnak BZS-t??? :lol: Mert qva jók ezek a képek és hát ha apára bízom a dolgot, megint csak pacák lesznek a képeken :?

egy fotó hiányzik még: TE+új frizkó hun van???????????????????

Deni: marcipán azért figyel még a hűtőben, mert le tudom magam állítani. Elég csak a mérlegre gondolnom és hááát nem akarom meghaladni a Kamillával elért végső súlyomat és ezért muszáj mostantól nagyon vigyáznom magamra :(

Gabi: pocak :shock: hűű mindjárt szülsz!! :)

Ruz: vizsgaidőszak vége rulez!! ZAlakaros Karos-Spa is rulez mi is ott voltunk amikor Kamilla 5 hós volt asszem, vagy 6...
Sajna ez a munkábaállás ilyen..talán megértik a cégednél! :roll:

Fibi: Ábel is áll már, wow! és beilleszkedés projekt jóó :)

Tinu: pali evés :) ha a naturt szereti, próbáld ki az almásat (tésztájába)

Melody: Üdv!

Szrek: afta: hm..borax: Kamillát tömtem vele nem használt. Corsodyl a felnőtt cucc, de gyereknek is mehet, ez se használt. Szal aftára csak és kizárólag az idő vasfoga a nyerő, szerintem.
Csupasz kéz :x :evil: én magánba járok és ott mindig húz a nő kesztyűt, mindig előttem, hogy lássam, hogy új és nem second hand :lol: de egyszer átküldött az sztkba röntgenre és ott egy unszimpa aszsisztens belekotort a számba csupasz kézzel, köpni-nyelni nem tudtam és bazi pipa voltam, mert bakker ki tujda hol járt előtte a keze??? :x

Rylie
rylie

Valakit érdekelne ez a cipellő?
Olaszból hozatta egy rokony és kicsi lett a babájának, és most túl akar adni rajta. Ja 19-es a mérete!
Kép

R
rylie

Ja a lényeg :oops: : hogy 8500ért vette de örvende a 6 körül kapna érte.

bocsesz az offért

R
rylie

Szrek: háááááááát, az én magán fogdokim se ér hozzám kesztyű nélkül! Szerintem ez protokoll, nem?

Gabi: akkor csak pozitív gondolatokra fel! KÉpzeld el jó sokszor magadban, hogy milyen szülést szeretnél.

Lindi: hát, lehet, hogy én feladtam volna a tortacsinálást félúton. :roll: De az eredményért megérte, mert tényleg nagyon tutin nézett ki!

Kép
Kép
tinu

Köszi a fogas hsz-eket, amúgy is gondolkoztam váltáson - más is van ilyen drága mint ez de annak legalább nem kell az ujját szopogatni :twisted: (és azt modnta ez nem afta hanem vagy egy kis nyirokcsomi ami ínygyulladás miatt menagyobbodott vagy vmi kis egyéb mirigy, ami megnőtt, nézzem, ha nagyobb lesz, szívesen vagdos majd - juj - de remélem, ez magától lemegy)

Lindi,
ezt a kókuszos izét én se tudom csinálni, nekem is elküldenéd? :D
és tényleg új frizkóról kéépet! :D

Kép

Kép

szrekuc

És ma volt zenebölcsi meg séta játszó mindenféle - úgyhogy ma sokkal kevesebbet igényli bent a sapkát, éljen :D

viszont voltunk a tök jó, Ferihegy Marketben nyílt Müller drogériában, ami nagyíon jó meg minden csak abszolút épít arra, hogy gyerekkel mész és tele úton-útfélen elhelyezett játékkal, csokival - szóval voltunk ott popsitörlőért és azt a hisztit :shock: már pontosan tudja Ábel, hogy nekem az nem a legjobb, ha zajong vagy hisztizik, úgyhogy használja is, hogy megkapjon dolgokat - de persze nem kap meg (mindent... :roll: ) és pl ma jót mulattam egy döbbent anyuka arcán aki a fetrengő Ábelt nézte míg én pakoltam - erőteljesen eszembe jutott, hogy megkérdezzem, feladjam-e rá a kabátot :mrgreen: :lol: és különben is nekek senki ne csináljon úgy, mintha az ő gyerkőce SOHA nem hisztizne

terrible twos... :mrgreen: :lol:
(hisztit nem vettem fel csak Ábelt a földről ;) de basszus oda vele többet nem megyek :D :lol: )

Kép

Kép

szrekuc

Gréti éljen sokááá!!! :D

Ríd vagyok, csak a poén kedvéért adóbevallok.
holnap mehetek a MÁKba is szívni, mert vmi gáz van a kifizetésekkel, vszínű jó sok pízt vissza kell nekik fizessek mert jogosulatlanul kaptam. (Mikor épp szültem, akkor váltottam munkaviszonyból újra vissza tgyásra, és itt vmi rosszul volt lejelentve, a könyvelő azt hitte, én lejelentgettem, nekem meg eszem ágában nem volt, mert épp lábadoztam a szülésből, aztán meg a papírmunka úgymaradt, és senkinek fel sem tűnt :?)
szóval most mg az utsó pillanatban intézkedhetek, hogy el ne kaszálják a bevallásom, és ne kelljen qva sok adót is befizessek még hozzá - mert hogy az adóelőleget más számítások alapján vonták :roll:

rólunk gyorsjelentés:
Liliza tök édesen mindenre felkapaszkodik, és egyre komolyabban dumál is, az ágyban ácsingózva kiablája, hogy Jeje! Jeje! míg oda nem érek. Dede az add ide, Itt az a bátyja, és van még baba, papa, de még nincs mama :wink:
Istók már igazi férfi, ma fél óráig szórakozott azzal, hogy önállóan böfögjön. És mondja is hozzá, hogy "Töfi kijön a szájából". Nézi a tézében a Mackort, a piszénpiszét, kér Csepöt a kumpijához, kiveszi a hajamból a Taccsot, nyomkodja a Számítológépet, és tolja Lilijózsát a Kocsibaba :)

votiv 8)
votiv

GRÉTINEK NAGYON BOLDOG 3. SZÜLETÉSNAPOT!!! :D :D :D
Kép

Lindi,
Ezek a képek annyira gyönyörűek :D Tisztára nosztalgia hangulatba estem :D
A torta pedig nagyon szuperül néz ki és milyen aranyos lehetett Grétid, hogy attól félt, h felrobban :D Kis drága! :D

Ríd,
Éljen, h már nem vagy szalma :D És igen, van hírlevelünk :) Amikor frissítést teszünk fel a honlapra, akkor szoktuk kiküldeni.

Melody,
Akkor jól gondolom, h a kisebbik pasid majdnem a csajommal egy idős? :wink: Szerintem sem gond, ha csúszik az oltás, én próbálkoztam húzni az időt, de olyan hamarra tudtak időpontot mondani, h egy nappal a 15 hó betöltése után kapja :roll:

Votiv,
Rég írtál, minden rendben nálatok? Áh, látom közben már írtál is :D LiliRózának gratula az új szavakhoz :D Igazi férfi Istidnek pedig egy hatalmas puszi! :D Adóbevallásos dolog nem hangzik vmi jól :roll:
És nagyon köszi a 15 hós oltás kivezetőjének a felajánlást, de mégis csak megveszem a gyógyótárban holnap, mert olyan gyorsan tudtak időpontot adni az oltásra múlt hét pénteken e hét szerdára :roll: hogy nem volt pofám téged zargatni :oops: :oops: (úgyis az én hülyeségem, h ráérősre vettem :oops: :roll: ) Úgy látszik, legközelebb szemfülesebbnek kell lennem.

Szrek,
Szakdolihoz kitartást!!! Annyira nem irigyellek.
Szájsebész meg :roll: Én is magánba járok és ott is alap a kesztyű használata (bár szerintem mindehol annak kéne lennie :roll: )
És az szuper, h nem afta :D nekem sajna van tapasztalatom benne és nagyon utálos dolog :roll:

Ancsi,
Adrienn lesz mégis csak a bébitek? Nekem még a legutóbbi info a Csenge volt :oops:

Gabi,
Hajrá és relax!! :D Minden rendben lesz!!

Ruz,
Bendidnek bulást!!! És egy normális munkahelyen szerintem ez nem lehet probléma :?

Kép Kép
curse

Szrek,
bakker, most mehetek a Ferihegy Marketbe :lol: Müller rulez! és ide is közel van :D

Lindi,
torta állati jo lett :D

Hajrá Gabi, minden szuper lesz :D

Nálunk ma egy kedves barátnöm járt, és szerencsére mégsem unja B a vendégeket, mert mondta utána, hogy "Mondd meg Dórának, jöjjön máskor is" :D

KépKép
fibi

Grétinek nagyon boldog 3. születésnapot! :lol: :lol:
kisün

Boldog 3.-at Grétinek!
És ha marad a tojtából, bevállaljuk. :D
neet
neet

Grétinek nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!
Kép

Lindi :) Képek nagyon jóóók, meghatóak és-és-és gyönyörűek!! :D Torta nagyon király, ügyi vagy!! Gréti édes lehetett, ahogy félt, hogy fel fog robbanni :lol:

Fibi :) Bálintod és a vendégek :lol: És milyen vállalkozáson töritek a fejeteket? Igen, már nézelődünk ovi témában, hó végén megyünk majd a "körzetibe", sok jót hallottam róla, kérdés lesz-e hely... És Ti?

Curse :) Normafa :D és hideg volt?! Nem lehet hogy azért mert tél van? :wink: :lol:

Ríd :) Éljen, hogy apa újra otthon! :D :D

Ancsi :) De jó, hogy nincs több fuldoklás!! :D és ha ehhez vitamin kell, hát hajrá!

Melody :) Én is úgy tudom, hogy simán csúszhat 1 hónapot, sőt! :wink:

Gabi :) ++++++++++ mennek!

Ruz :) Bendinek bulást++++++

Rylie :) Ellenállás: Te egy Hős vagy!! :wink:

Szrek :) Kabátfeladás :mrgreen: :lol: szádnak ++++

Votiv :) Gyerkők csudaédesek! új tudományokhoz gratula!! :D

Nálunk még tart a takonykór, de mintha egy hajszálnyival jobb lenne, mint tegnap. És Bencus meg apa még nem kapták el, nagyon reménykedem, hogy megússzák, vagy ez hiú ábránd?.. :roll:

Kép
Kép
denizsa

Lindi,
recept engem is NAGYON érdekelne!
zsancikant

Grétinek boldog születésnapot! Isten éltesse őt és az egész családját!!!!!!!!

nukada

Sziasztok lányok,

Lindi,
Grétinek boldogságos születésnapot!!! Mekkora mázlija van,h nem robbanós tortát kapott ;-) Nagyon ügyes vagy, és igazán kitatartó is, ami az elkészítést illeti!
JA ,és a "megfáradt" jelződön jót nevettem: ha Te ilyen vagy megfáradtan...Nem láttad a rólam készült első képet E-vel ;-)

Szrek,
jó,h tényeleg semmi komoly nem találtatott a szájdban ;-) a kesztyűtlenség szerintem duuuurva.és azon elmélkedek, h vajh' ilyenkor miért is nem szólunk?Mert olyan sok hasonló dolgot tétlenül néz végig az ember, ahelyett,h azt mondaná, h héééé, ember figyeljél már! :x :?

példa erre az is,h holnap a jön hozzánk a védőcsaj (még nálam is fiatalabb...)és ő speciel nem mos kezet!!!! Én már arra gondoltam,h betelefonálok a rendelőbe,h szóljanak már neki,h kéne...Mert amúgy meglepően normális csaj (a harmadikat fogyasztjuk).

Szalma-bulira sajna gyakran befizethetnék,de az ötlet tecc :-D

Fibi,
kis korkülönbségnek sok "romantikája" van.De azt kell mondanom,h kivételesen jóóóóó gyerekeim vannak, így bár a napi teendők sűrűek, mégsem érzem nagyon durvának!Az igények hamar összecsiszolódnak mind játék,mind napirend terén, szóval csak addig kell kicsit többet melóznom :-) Atim már több,mint 4hónapos és Eszter eddig még csak egyszer mondta,h ne fogjam már tovább a kezemben, hanem tegyem le (mikor a mami kopogott az ajtón,s én mondtam,h majd kinyitom,ha A befejezte a szopit, na erre mondta,h "tész" és elhúzta a cicimről Ati fejét ;-) )

Deni,
éljen a 4.rece! :-D És drukk,h a betegség ne kebelezze be a többieket is!

Curse,
bocsi, nem kettő, hanem még 3 fog hibádzik Eszternél :-D De hamar kezdte ő is: 5hónaposan jött az első kettő,s elég észrevétlenül nyomta.
Oltást simán lehet húzni, ha akarod: betelefonálsz,h betaknyizódott a gyerek és hőemije van :-D

Ruz,
bulást Bendidnek!!!És el bírom képzelni,h milyen sz*r érzés lehet,h nem bírsz menni dógozni,de azért ha nem hülyék a főnökeid, akkor bizti tudják,h így megy ez ilyen piciknél még...

Kép
Kép
szelloke

És bocsánat, de én csak panaszkodni járok ide....
De már a tököm tele vaan saját magammal, megint náthás vagyok... Testileg, lelkileg, szellemileg és mindenileg roncsnak érzem magam és az is vagyok... Végre ma lehetne örülni Réka új tudományainak (egyre jobban ül, tegnap egyedül mászot 2 ütemet, ülésből ma átment 4kézlábra stbstbstb) erre észrevettem valami gombát, vagy ekcémát a combiján... Holnap van az egyetlen nap, amikor nem kell reggel mennünk sehová, mehettem volna a laborba a hülye hormonvizsgálatra, erre mehetünk a drnénihez, aki le fog cseszni, hogy miért nem vittünk pisimintát...

Ma a védőnő azt mondta az unokatesómnak, hogy nincs 15 hós, csak 18 hós oltás van :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Bocsánat az állandó panaszkodásért, de el lehet képzelni, hogy milyen lehetek, ha már a saját apám is megjegyzi, hogy kövér/szőrös/nyúzott/csapzott vagyok...

nukada

Köszönjük szépen a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok :)

Tortához különösebb recept nincsen. 2 zacsi darált kekszet használtam fel hozzá, ahhoz tettem valamennyi porcukrot, annyi kakaóport, amennyi itthon volt, aztán kicsit keveselltem, így még tettem hozzá valamennyi Nesquicket is, meg fogggalmam sincs mennyi tejet, de annyit, hogy pont jó legyen, se nem száraz, se nem túl ragadós.
A pudingreceptet meg inkább nem osztanám meg veletek :oops: :lol: bár ha negyedjére kellene csinálnom, akkor talán 2 zacsi főzős pudinghoz kb 6 dl tejet tennék.

Aztán ehhez a méretű tojtához felhazsnáltam 2x150 gramm sárga marcipánt (egy picike kimaradt) és kb piros marcipánnak a felét. A marcipánokat a zacsiból kivéve jól átgyúrtam (már a másodiknál rájöttem), és utána kinyújtottam. A tetejét már nagon profin egy darabban tettem rá és ollóval vágtam le.

Ancsi! Szerintem a fólián sokkal macerásabb kinyújtani ezt a kekszbigyót, annyira nem volt gázos levakarni, a végére már elég jól belejöttem. Rátettem a tészta végét a nyújtófára, és ahogy gurítottam a késsel úgy vakartam az alját. (nem tudom ez érthető volt -é)

KépKép
KépKép
lindicita

Ja, és mondjátok nyugodtan,h nagon antiszoci vagyok, de én elég kevéssé bírom a játszóterezést anya-társaim miatt :?
Annyi idióta van,h mindig kiakadok...Tegnap üveges tekintetű másfél éves az alvó Ati mellett kezd fejhangon visítani,h ő be akar hozzá mászni,a fél-alkesz anyja meg ott áll mellett és mondja,neeeem,de semmi aktív elterelés.Erre persze A felriad, és sír,s én megyek oda szólni,h lécci ne ébresszétek már föl! :twisted: :twisted: :?
A másik hüjje meg örökké chipset hoz magának , gyerekeinek, s azok is szaldgállás helyett kajolnak, arról nem is beszélve,h Eszter meg csak nz,h mit esznek.Ma már láttam rajta,h kérni akart volna :?
És akkor a hétégi szülőkről nem beszélve :roll:
Nekem most sokkk volt egy kicsit a játszókból,mert mindig csak délután tudunk menni,s ilyenkor rosszabb a felhozatal.DE a gyereknek meg ugyebár kell...

na, most rajtatok a sor,h sokat írjatok, mert nem szeretek első hsz-es lenni (eccer már voltam ;-) )

Kép
Kép
szelloke

Ja, és a hajam.
A fodrász csinált a telefonommal akkor frissiben képet, de Peti még nem segített leszedni, így az akkori haj össze sem hsonlítható ezzel (nekem sajna nem Hajas vágta :) )

Kép

Kép

Hát ilyen ...

KépKép
KépKép
lindicita

Nuk,
ha már beadták a 15 hósat, akkor azután tényleg már csak a 18 hós van :lol: :lol: Viccen kívül: Hüjeség, Eszter akkor mit kapott múlt hónapban :?: Micsoda védőnök vannak!!
:shock:
szelloke

Lindi,
én leszek az első,aki mondja, aztán jöhetnek a többiek:
király a hajad, és így annnyira világít a szemed! NAggyon tecc..
szelloke

régebben vki ide is betette a "kolbásznak eladó lovak" segélykérését. a kolléganőm, Gündisch Mónika nagy állatmentő, és utánanézett az ügynek, berakom, hogy mindenki megnyugodhasson, nem lesz kolbász a telivérekből :wink:
no és mert amúgyis sok pacifan akad itt :)

A dióspusztai mént nem számolják fel

SOS-leveleket küldözgetnek egymásnak a lóbarátok az interneten, melyekben azt kérik, hogy vegyék meg a dióspusztai lovakat, mert ha nem, akkor kolbászt csinálnak belőlük. A hír nem igaz, tipikus álhír. A a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. tulajdonában van az utolsó állami tulajdonú angol telivér ménes, melynek 145 négylábúját tizenhatan gondozzák Diós pusztán, ahol 1912 óta tartanak lovakat. Itt mindig is angol telivéreket tenyésztettek, Bábolnán pedig a Shagya és Arab telivéreket. A legöregebb ló jelenleg a 24 esztendős Ritmo, valószínűleg február 14-én elli meg 11. csikaját. Ez a paci nem csak attól különleges, hogy Imperial legutolsó utóda a pusztán, bár az is lehet, hogy az egész országban, hanem attól is, hogy élettartama egy 96 esztendős hölgy korának felel meg. Márpedig ennyi idősen még egyetlen asszony sem hozott világra gyermeket, Ritmo pedig hamarosan újra életet ad, amit dr. Kulik Mónika állatorvos felügyel majd, s ha szükség lenne rá, azonnal segít.
Nagyidei Ervin ménesmester is megtesz mindent azért, hogy az elhullás minimális legyen, hiszen a tenyésztésnek is beszűkült a piaca, ennek ellenére SEM A DIÓSPUSZTAI, sem a bábolnai ménes nincs veszélyben, hiszen az állam rendszeresen adja a támogatást. Amit a világhírű lovakért itt tesznek, azért nem várható el nyereség. Így volt ez már Széchenyi István idejében is. A legnagyobb magyar szintén más bevételeiből fizette lótartását, s ez így van ma is.
Azt, hogy miként történik mindez a gyakorlatban, bárki megtekintheti Dióspusztán, ahol előzetes bejelentkezés után szívesen fogadnak minden érdeklődőt. És nem csak most, de még hosszú évek múlva is.

votiv 8)
votiv

Vot,
jó,h leírtad a dióspuszai tényeket! Annyit hozzáteszek,h egy Imperial leszármazottra Mi is vigyázunk :wink: 8)
szelloke

Lindi,
:o :D a kék szemeddel nagyon különleges ez a haj :D és a formája is jó

Szelloke,
:roll: hja, meg még vannak a kukagyújtogató cigizős sörözős tinik, a hajléktalanok, a kutyások és vki azt a puha lapot, amit a hinták alá szoktak tenni új játszótereken felszedte az egyik játszón :shock: és a hintából meg ki van harapva egy darab :shock:
de ezek ritkán vannak gyerek-időben, általában este-éjjel mennek ki ugye (nyáron már előbb) illetve a tinik már suli után

én mondjuk nem szeretem a túl összeszokott harsány vagány nagyon összejárós stb anyuka-csapatot, ők feszélyeznek kicsit, de egyébként meg jó móka és tényleg nagyon kell a gyerkőknek :D :D :D és én is imádok csúszdázni, már amelyikbe beférek és pl a függőhidakon is mindig együtt megyünk át Ábellel, szóval azért ez jó móka ;) :D
merrefele laktok?
meg a nagyobbak már nagyon szertelenül mászókáznak ugrálnak olyankor kicsit aggódom

micsoda egy öreg nénike vagyok :mrgreen: de általában azért itt jó a tapasztalat, nagyjából lehet tudni, melyik játszón kik vannak és kb mikor - és az a fura, hogy ahova alkeszek meg egyebek járnak, az csak összefirkála van a játszó, a jobb környéken levő van szétszedve és ott van felgyújtva a kuka - egyszóval a kis- és nagykamaszok nagyobb kárt okoznak ilyen helyeken, mint a gyanús alakok :D (és természetesen sokkkal obszcénabbak a firkálmányok arrafele)

és Ábelt is kínálták már meg az ott piknikezők vmi nagyon fura színű rágcsával jáááj

és ma láttam égő kukát este (már sötét volt) :o igazából jól nézett ki de akkor is tök durva :twisted:

Vot,
micsoda bonyodalmak, de remélem, kibogozódik :)

Nuk,
szerintem is van 15hós oltás ;) mi az után voltunk egyedül betegek
ennek az eresztésnek a 3éves oltás marad ki szóval a 18 hós után legközelebb csak 6évesen kapnak asszem vmit (leszámítva az egyeneket amik opcionálisak - bárányhimlő, kullancs stb)

Melody,
ööö igen ez a meningo volt :)
pneumonak mennyi az ára? az is ilyen alternatív, nem? szerintem ahogy a doki mondja, legyenúgy, biztos okkal mondja :)

Kép

Kép

szrekuc

Szellőke, fényképet kérünk! :wink:

votiv 8)
votiv

Éljenek a lovak :D
köszi Vot :D

abszolút off: ki az az Imperial? ;) :D

Szelloke,
lemaradtam :oops: ami a lovakkal való összeköttetéseidet illeti ;) :D szóval honnan és miért és mit csinálsz tulajdonképp? bocsi :oops: :oops:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
én semmit, csak kifogtam egy lóimádót ;-)
Imperiálról itt: http://209.85.129.104/search?q=cache:qn7qvQghBmAJ:www.lovaselet.info/cikkek/evszakok/evszakok_2004tavasz/sport/galopp/imperial.php+Imperial&hl=hu&ct=clnk&cd=2&gl=hu&lr=lang_hu

A Gyivitől Ti fogtok megvédeni,ha megtalálom a tavalyi képet :?: :wink: :lol: ...
szelloke

Szelloke,
köszi :D
legjobb az Isztopirin nevű utód és hogy "a tenyésztésben tovább brillírozott" :mrgreen: :lol: vagy ezt így mondják lovas berkekben? :D
jó ilyen nagy sikereket olvasni :D de egyben így utólag is féltettem olvasás közben, baromi megterhelő lehetett ez a sok verseny

Kép

Kép

szrekuc

no,
ha már egyedül unatkozom :
Eszter 2hónaposan, alapozó edzés 8) :lol: :
Kép
szelloke

Szrek,
égő kukák? :shock: :shock:
Én Zuglóban lakom,s Te :?: :?: :?: :shock:
Ja, E ma oda akart csücsülni, ahol látta tegnap a csöviket :lol:
szelloke

Szelloke,
18.kerület kertváros :mrgreen: szép nagy villákkal helyenként, helyenként meg nem ;) :D

jesszus, ez a kép - nem a gyerek miatt, hanem hogy a párod nem kapaszkodik és szőrén üli a lovat :shock: brrrr :lol: asszem ha Macs bevállalja a lovasfélelemtelenítésemet, akkor lesz elég dolga ;) :D

épp teát főzök pótcselekvésként :roll: no de télleg el tanulni :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szello,
és hogy viselted 2hós lányod alapozó edzését? én tuti nagyon aggódtam volna :roll:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
én ezt a részét jól (lévén én magam is sokat lovagoltam), csak mikor el is indultak akkorkezdtem pánikba esni :shock: :lol:
DE ha valakiban megbízom a ló mellett (és a lovunkon kívül), az a Zuram. Ollllyan sok dolgot tud velük, és amúgy meg nagy és erős :lol: :lol:
Lenne még 1 képem,de nem bírom kicsinyíteni :cry:
szelloke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?