A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Huhuhú, de jók ezek a képek! Neked is olyan kényelmes, mint Dorkának?
dmaggie

Drága Dotildi, kérlek ne haragudj rám, de azt hiszem én is elvonulok az ágyikóm felé. Nyugodalmas, szép éjszakát kívánok Mindenkinek!
dmaggie

Szia Maggie! Dorka már az igazak álmát alussza, én meg a fotókon ügyködtem egész este.
Sikerült kiolvasnod a HP-t?

Még felteszek 1-2 "bónuszképet", aztán én is megyek alukálni.

Minivámpír2, de most már husi is van a céklafőzelékben, és Anya beújított etetőkabát-ügyileg (ez végre hosszúujjú):
Kép

Dorka birkózik az elefánttal, és az orránál fogva vezeti (szerencsére egyelőre csak eme plüssállatot :wink: ):
(a zoknit persze nem én vettem le róla)
Kép Kép

szeret, nem szeret, szeret, nem szeret, szeret...
Kép

Kép
dotildi

Igen, nekem is nagyon kényelmes, jól eloszlik vele/rajta Dorka súlya. Szép álmokat!

Kép
dotildi

Jó reggelet!

Lindának és Leventének boldog névnapot, Lillának boldog hófordulót!

Látom, dolgozott az éjszakás műszak :wink: . Most mennem kell szopiztatni, mert egész éjjel alvás volt :D , de majd jövök :P !
dettyk

:shock: :shock: :shock: na kezdek visszaolvasni :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

LINDA, LEVENTE! NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK ÉN IS!
LILLA, ISTEN ÉLTESSEN!

VIRANKA, NAGYON BOLDOG ÉVFORDULÓT!

Azta, Dorka milyen kis mosolygós, huncut gyönyörűség!
Dettyk! Aaaalvás! De jó Neked! Én lassan azt sem tudom, hogy mi az. De szerencsére lesz ez még máshogyan is. :lol: :lol:
dmaggie

Dotildi, minivámpír :lol: :lol: :lol: , már megint :lol: :lol: :lol: ! A többin meg annyira csajos Dorka!!!! Nagyon széééép :D ! A hordozókendő meg nagyon jól néz ki, és tényleg kényelmesnek tűnik :) . Ha Panka már nyűgösebb du., estefelé, én kenguruba szoktam tenni és úgy pakolászom vele, de majd' leszakadnak a vállaim :cry: .
dettyk

Még egy kicsit vagyok, aztán megyek pakolni és takarítani, mert úgy vagyok most, mint Timi26 valamelyik nap :oops: .
dettyk

Jó reggelt kívánok!

Linda, boldog névnapot kívánok!
Lilla, boldog öthónaposságot!

Kép

KépKépKép
bongyi

Maggie, amíg a nagyok suliban vannak, néha nem tudsz egy picit ledőlni Albert babával? És addig elfelejteni a többi tennivalót....

Nekem egész jó éjszakám volt! A többszöri ébredés a szokásos, viszont az éjszaka egy órával tovább tartott, valami csoda folytán később ébredeztek a csemeték! És úgy érzem, hogy nagyon sokat számított ez az egy óra!

És éjjel megértem középhaladó felhaszbálóvá! :D

KépKépKép
bongyi

Bongyi, de néha szoktam. Csak annyira kiszámíthatatlan, hogy mikor és mennyit alszik, hogy legtöbbször nem fexem le, mert mire elaludnék már kelnem is kell. Sokszor itt lustizok a gép előtt én is. Bezzeg most alszik. Az előbb szopizott, azt hittem már fel fog ébredni, de még nem. :lol:
dmaggie

Dotildi, nagyon édes Dorka! És látszik a bealváson, hogy mennyire élvezi a kendőt! Milyen vidáman játszik! Ilyen többféle szirmú virág Zitának is van!

KépKépKép
bongyi

Bongyi! Elfelejtettem gratulálni. De kell is a hsz, mert így soha nem érlek utol. :D :P
dmaggie

Bongyi, Te hurcápolod Zitát a mélytányérban? Az mennyire kényelmes? Már nem hiszem, hogy beruházok egy kendőre, de ezen nagyon gondolkodom. Lehet, hogy megkérem a haveromat, varrja meg nekem.
dmaggie

Lillának boldog 5. hófordulót!!!!!

Regi! Boldog évfordulót!!!!!!

Linda! Boldog névnapot!

Levi! Boldog névnapot!

Fleur! Tegnap azééé nem voltam, mert a hülye front miatt nem éreztem jól magam, gondoltam hamar lefekszem. Annyira "jól" sikerült a korai ágybabújás, hogy éjjel 1-kor sikerült elaludnom... :? :( (Ja, Apának ehhez nem volt köze, egyszerűen szenvedtem...)

DMaggie! De édesen hívtál!!!!! :lol: :lol: :lol: (Csak a csúnya-csúnya fejfájás és a mosogatórongy-érzés nem engedett :( ).

Már csak azért is "békés" Fluorék ( :wink: ) avatarja, mert ha jól emlékszem, karácsonykor készült. És tényleg nagyon jó! :D

Zsófinak tényleg hőemelkedése volt, a meningococcus oltás miatt, de a jókedve ugyan úgy megmaradt! :wink: Most is itt dumál mellettem. Tegnap mondjuk kicsit nyűgös volt, de nagyon jól viseli. Ma még nem mértem, de lázas már nem lesz, az tuti.
Az ölelést átadtam! :wink:

Irina biztos HP-zik százezerrel! :lol:

Lázgörcs: Anyukám mondta, hogy ez nem játék, babáknál fordul elő, és nagyon veszélyes lehet. Hőemelkedést ugyebár nem kell csillapítani, de a lázat mindenképpen.

Bongyi! Lehet, hogy Ákos az a típus, aki egyszer csak egyik pillanatról a másikra elkezd mondatokban beszélni! :wink:

DMaggie:
[quote]L írta:ehet, hogy egyből mondatokat fognak mondani
hihihi

Dotildi! Ez nagggyon jó! Most kedvet kaptam, hogy én is felkössem magamra babukát. Bár a 8,6 kilójához nem tudom, mit szól a derekam... :lol:
Zokni: :lol:
Elefánt: :lol:
Vámpír: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Dmaggi! Igen, néha hétvégén, ha véletlenül együtt alszanak délután mind a hárman, apa szokta nekem mondani, hogy na most, most feküdj le te is, de én is úgy szoktam lenni, hogy bármikor ébredhet bármelyik.. és a nagy csendben internetezni, nekem az a pihenés ilyenkor.

Viranka!!! Miért is boszi topik???

KépKépKép
bongyi

Szia Drága! Ez ismerős nekem is. Ha nagyon akarnék aludni, juszt se sikerül. De már jobban vagy? Szerintem elfújtuk volna a rossz kedvedet este. :P

Ezt a mondatozást egyébként komolyan gondoltam. Vannak ilyen gyerekek. Valaki mesélte, hogy nem akart a gyereke beszélni. De már eléggé ideje lett volna. Nem nagyon aggódtak, hiszen mindent megértett a gyerkő. Egy kiránduláson eleredt az eső, akkor szólalt meg a gyerek. Anya rohanjunk, mert bőrig ázunk. Éééés, bőrig áztak.
dmaggie

Bongyikám, értjük mi egymást nagyon! :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Maggie, én is annak idején a mélytányér és a kendő között variáltam. azt hiszem a babának mind a kettő kényelmes és mindkettőt jó sokféleképpen lehet hordani! Azért döntöttem az előbbi mellett, mert egyrészt talán egyszerűbb felkötni, másrészt költségkimélő, ha én varrom, a kendőhöz talán speciálisabb anyag kéne, ha én varrnám. Lehet, hogy megvan neked a link, amit annak idején én itt kaptam, de azért elküldöm! Ebben többféle kendő, kenguru van (és a mélytányér szabásmintája is)
http://www.babakozelben.hu/

KépKépKép
bongyi

Nem aggódok Ákos miatt, de már nagyon szeretnék bőrig ázni......

KépKépKép
bongyi

Amúgy apukája is későn kezdett el beszélni, szülei elutaztak egy hétre két és fél éves korában, addig a nagyszülőknél volt. Amikor elutaztak, egy szót se mondott, mire visszamentek, folyékonyan beszélt!
Csak azért fura érzés, mert Levi másfél évesen kezdett beszélni, két hónap múlva(!) már összetett mondatokban beszélt. És rögtön helyesen használt minden képzőt, ragot!. A tőmondatot sose ismerte. Na, nem is lehet mellette most se szóhoz jutni....

KépKépKép
bongyi

Köszi, Bongyi! Beraktam a kedvencek közé. Tényleg nem egyszerű a fiatalemberrel vásárolni. Csak kézben tudjuk vinni. Az egyik rokonunk is éppen most készül megvarratni, majd őt is jól kifaggatom a tapasztalatairól.
dmaggie

Nyugi, a beszédfejlődés a mozgásfejlődéshez hasonlóan nagy szórást mutat. Volt különbség a két gyerek mozgásfejlődésében? Mert ugye a beszéd is mozgás!
dmaggie

Csak még egy mondat erről a nekem meglévő kötős kengururól! Zita most ha jó kedve van, nagyon jól elvan benne, ha nyűgös, ebben is nyűgös! De szerintem most a legkényelmetlenebb neki, mert mivel még nem ül, "begyűröm" a lábait és az már kényelmetlen, zavarja egy idő után (állandóan nyomja magát felfele, mintha fel akarna állni úgy, hogy alul megtámasztja a lábát). Ha viszont a csípőmön kétoldalt fog lógni ülésben a lába, úgy tuti nagyon kényelmes lesz!

KépKépKép
bongyi

DMaggie! Aranyos, vagy, de nem volt rossz kedvem, csak nem jól éreztem magam. :)

Volt már valaki IKEA-ban ülcsivel? Úgy értem ott (nem emlékszem) vannak bevásárlókosarak, amire rá lehet tenni az ülcsit? És rá lehet tenni?

Kép
Kép
Kép
gremese

Azt is elűztük volna! Értettem ám, csak rosszul írtam. No, ébredezés van.
dmaggie

Levi mozgásban is megelőzte mindenben a korosztályát, Ákos mozgásban is mindig jócskán elmaradt a korosztályától....

KépKépKép
bongyi

Jó reggelt!

Dotildi Milyen ügyesen felkötötted Dorkát. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs ilyen kendőm :lol: Nagyon jók a képek :lol: Szeret, nem szeret.....cuki :lol: :lol:

Bongyi Sajnálom az a kisgyermeket és együtt érzek a szüleivel. Volt lelkierejük vállalni másik babát?

Maggie Milyen jó barátaid vannak. Sokszor egy barát többet ér mint egy rokon.

Lindusnak Boldog névnapot

Levinek Boldog névnapot

Lillácskának Boldog hófordulót
Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Emese, igen, van olyan nagy kocsi az IKEÁBAn, csak kicsit meg kell variálni, mert általában először az emeleten nézelődik az ember, utána megy a földszintre, viszont kocsi ott van. Azt akarom ebből kihozni, hogy a bejáratnál ha bemész nem szokott lenni kocsi, be kell menni a földszintre, onnan szerezni és visszajönni vele a bejárathoz! Remélem, érthetően le tudtam írni!

KépKépKép
bongyi

Mesi Jó, hogy ilyen hamar jobban vagy.
Én voltam már Cicával. A kosárba én csak bele tudtam tenni rá nem :roll: Lehet, hogy én voltam a béna :oops: Viszont így is símán tudtam vele közlekedni :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ja és lent a parkolóban én mindig találtam kocsit, Lehet nekem mázlim volt ellentétben Bongyival

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszi Móni, bízom benne, hogy nem érdemtelenül kaptam ilyen jó barátokat.
dmaggie

Halihó, Drágák!
Először is minden hófordulós, névnapos babának és évfordulós mama-papának nagyon sok boldogságot kívánok! Éljen Linda, Lilla és Levi!
Csodásak a babaképek mind!!!

Azért nem jöttem este, mert 7-től 5-10 percenként ment el az áram az egész régióban, vicces volt, mert mire elfújtuk a gyertyákat, ismét gyújthattuk meg őket. :)
Szóval kedves Viranka és Gremese, nem HP-t olvastam, merthogy még mindig nem jött meg, ugyanis hétfőn a gls-es futár nem talált ide, mellékesen a mobilszámom és az idetalálás módja le volt nekik írva, dehát az első saját zsebbe megy, a második meg gondolom nem jutott eszébe vagy tudomisén, tegnap meg bent tartották a csomagot, mert csak. Na kíváncsi vagyok, ma mi lesz. Az is megérne egy misét, miért nem lehet hozzánk idetalálni, röviden csak annyit, hogy egyazon címen két különböző ház és család is be van jelentve hivatalosan (ez van a lakcímkártyámon és minden hivatalban), na ebből az egyik mi vagyunk... Éljen Bergengócia, vagy tudom is én, hol élek... :-)

Fleur: szédülés: örülök, hogy már jobban vagy! Azért nagyon jó, hogy kiderült az ok, és köszi, hogy leírtad, így ha ez felmerül, lesz tippünk. Nyak-, hát- és derékfájással ugyanis tele a padlás. Sajnos.

Kép
Kép
irina

De azért, hogy ez a babanetes óra soha az életben nem stimmel még véletlenül sem, az is egy nagy bergengóciaság!!! :lol:

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mamikák!

megkerültem én is, dögrováson voltam pár napig, nátha ezerrel. Fúúú de rossz volt! Most már sokkal jobban vagyok, de azért még nem az igazi. Remélem a fiúk nem kapták el tölem!
Na meg nem volt ovi hétfön-kedden, így nem is volt idöm jönni.

Sajnos nem tudok mindent visszaolvasni, mert soha nem érnék a végére, annyira cserfes társaság van itt!! :wink: :lol:

Viszont a képeket megnéztem, mindenki olllyan nagyon szép!!!! Tüneményes babáink vannak!
Na meg hogy Grétike és Molli ül! :shock: Hihetetlen!
Nagyon ügyesek!

Minden hófordulósnak és névnaposnak gratualok!!!! :wink:

Mi is köszönjük a hófordulós gratulákat, arik vagytok!

Mi is megkezdtük tegnap a husizást. Igaz csak kicsit kapott, üvegeset, de nagyon szívesen ette, cuppogott hozzá. Nem akartam mindjárt elsöre sokat adni neki, kiváncsi vagyok, ma mi lesz. Viszont pár napja nem nagyon akar enni. Mindig kiköpi a tejet is meg a kanalas kaját is. :shock: Mire rájöttem, hogy öfelsége nem éhes! :? Mindig kb 3-4óránként próbáltam neki adni, de nem kellett neki. Most 5óránként kap és alig várja már! Hát ö egy kicsit lassabb ezek szerint! :lol:
Mi is délben zöldséget eszünk most már husival, utánna egy kis desszert gyümi, aztán délután meg tejpép, este meg reggel meg éjjel tápszer.

Áron is elkezdett forogni, bár még nem mindig sikeül neki, de sokszor van, hogy kimegyek és mire bejövök már hason van.

Emese, asszem te kérdezted még anno a fogyit, hogy hogy megy. Jelentem, én is stagnáltam egy darabig, de nem adtam fel, most ismét beindult, most kb 4,5-5 kilónál tartok. Ez már azért egy kicsit bíztató.

Na megyek teregetni, míg manó alszik.

pussz

Dobok pár képet, mert már régen voltam: Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
motiot

szaisztok,
megvagyunk mi is, csak Timi baba az utóbbi 1-2 hétben nagyon megváltozott, amilyen kis tündér volt, olyan rossz csont lett :? Nem akar aludni, idáig délelőtt aludt 1 órát még du. pedig 1,5-2 órát. Na most, délelőtt nem akar aludni, persze 11h körül már olyan fáradt, hogy csak na, 1 órát hordozom a kis fenekét, mire sikerül elaludnia kb fél órára :evil: délután pedig csak séta alatt alszik, aztán utána semmi, így este 6-fél7 körül megint iszonyú fáradt, jön a nyügi, sírás, hiszti :evil: :evil:

És enni is alig akar :evil:

Kérdésem lenne:
Timi 3x kap már napközben bébi kaját, délben husis főzeléket, tízóraira és uzsonnára ti mit adtok? Ugyan azt kapja de. mint du? Én gyümit adok, de nem tudom, hogy lehet sütőtökös, vagy vmi más gyümit is adni, vagy csak tiszta gyümit adjak délután már?

Kép
bfagi

Látom, mindenki élvezi a tavaszt :D !
Csajok, mi van a levegőben :shock: ?! Panka 9 óra óta alszik :shock: , és most látom, hogy apa is :shock: 8) .
dettyk

Motiot, nagyon édesek vagytok! És remélem, mielőbb teljesen meggyógyulsz!

Bfagi: sokat változhatnak még az alvási szokások (mondjuk nálunk csak változás van..., de általában az a jellemző, ami nálatok a mostani helyzet...). Kitartás!

HP-fejlemény: délig ígérte magát a futárszolgálat, 12.05-kor jött meg a könyv :lol: :lol: :lol:

Nekem nagyon tetszett ez a cikk a mostani Kismamában, nagyon hasznos, a gyümölcsök, zöldségek felületén található méreganyagokkal kapcsolatos:
http://www.kismama.hu/magazin/mennyi_me ... anak/3335/

Kép
Kép
irina

Kép
Kép
irina

Halihó!

Irina, nagyon hangulatos lehetett a tegnapi estétek. Imádom a gyertyákat. :lol: :wink: Bár annyiszor meggyújtani.....
Hajrá HP!!!! :lol: :lol: :lol:
Köszi a linkeket, elolvastam, nagyon jók!

Motiot! De jó, éppen hiányolni akartalak. Jobbulást Drága! Ez a két gyönyörű királyfi! Látszik, hogy nagyon szeretik egymást. Szép eredmények! Hajrá, hajrá..... Lekörözöl itt mindenkit.

Dettyk! Nálunk is megy a szunya, igaz h11 óta. Még én is aludtam egy kicsikét. Lehet, hogy nem kellett volna, mert most meg fáj a fejem. Biztosan a frontot érezzük.
dmaggie

Hello,
Mi is itt vagyunk.

Lillának boldog 5. hófordulót!!!!!

Viranka Boldog évfordulót!!!!!!

Linda! Boldog névnapot!

Levi! Boldog névnapot!

Emma ma már megint kapja a homeos bogyeszeket afogacskáira,Így ismét vigyorog egész nap.

Forgás: Már forog ezerrel hátról-hasra aztán vissza.. és tolatunk, kúszunk, vagy nem is tudom, de2 csomag habszivacs szőnyeget vettem neki de a 4X5-s méretis kicsi nek, még egyszer ekkora is kicsi lenne, egy pillanata és már a szoba másik végébenvan és vigyorog!!!!!!

Mostmár csak a járókában hagyhatom egyedül 1-pillanatra, különben legurul a lépcsőn, ( apukám holnap jön kiskaput felszerlni a lépcsőhöz, hogy ne pottyanjon le) de mostmár sarokvédőket is kellene venni a szekrényekrepolcokra, és a konektorokba is dugót....... jöhet a védelmi rendszer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Motiot: de jó, hogy jelentkeztél!!! :D Aaaz már szép fogyás!!! Képet, Képet, képet!!! :D Hagy irigykedjünk!!!
Naggyon szép fiaid vannak!!! Nekünk is van olyan rácsból kilógós képünk!!!

Gremese: pihenj, amennyit csak tudsz!!! Mit veszek az IKEÁ-ban?

Bfagi: ha nem eszi meg délelőtt az adagját, nyugodtan add oda neki délután. Csak előtte oszd ketté, mert amivel érintkezik a nyála az már nem jó!

Irina: nekem is megvan az a kismama. Hát elég érdekes! De ha azt vesszük, akkor gyakorlatilag semmit sem adhatunk a babáknak! Valami gikszer mindenben van.

Ma voltunk a vizsgálaton! Gyakorlatilag semmilyen kóros eltérés nincs a mozgásfejlődésünkben. A nyakizmokat kell sűrűn tornáztatni, mert az egyik oldala erősebb, mint a másik.
Ezt úgy vettük észre, hogy amikor háton fekszik, kifli alakot ölt a teste. Majd keresek egy olyan képet és megmutizom, ha érdekel valakit!

De az a vizsgálat kiakasztó volt! 80 éves öreg doki bácsi! Az egész annyiból állt, hogy meghallgatta a tüdejét, csettintgetett neki, hogy figyel-e oszt kész!
Utána mentünk át a konduktorhoz (aki javasolta a vizsgálatot), ő mondta, hogy mit kell tenni. Ja és járjunk hozzá heti 1x, mert állítólag jó az, ha járunk! :shock:
Kérdezte, hogy ül-e már, meg mászik-e, és csodálkozott, hogy még NEM! :shock: Lehet, hogy én vagyok lemaradva, de én úgy tudom, hogy nem kötelező ezeket egy 5 hónapos gyereknek!
Ja és gyakoroljuk a kúszást, mert amit a gyerek csinál (hernyómozgás), az még nem jó. És húzzam fel ülő pozícióba, meg táncoltassam!!!
Lányok, én úgy tudom, hogy ezeket nem szabad erőltetni!!! :shock:
Dmaggie? Neked van ilyen ismerősöd, esetleg nem kérdeznél rá? El vagyok bizonytalanodva... :roll:

Kép
Kép
timi26

Lindának és Leventének BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Lillának pedig BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Kép
Kép
timi26

Kaqk: én is folyamatosan adagolom a homeos bogyókat. Így valamennyire elviselhető neki a fogzás! Végül is ártani nem árt neki! Úgy mint anno az Espumisan!

Kép
Kép
timi26

Irina: én már rájöttem! Amikor be vagy jelentkezve azt az időt mutatja, mint amikor regisztráltál, ha csak olvasol akkor meg az eredetit! És a dátumnál is olyankor mindenhol a regisztrálás dátuma van! Hogy miért???

Kép
Kép
timi26

Kaqk! de jó! Emmánál is igaz, hogy kicsi a bors...... :lol:

Timi! Természetesen megkérdezem, de én is úgy gondolom, ahogyan Te. Erőltetni nem szabad semmit, amit meg egyedül képes megcsinálni, hagyni kell. Nyugodj meg, kérlek.
dmaggie

Timi26! Én egyetértek DMaggivel! Sőt, még kiegészíteném azzal, hogy amit a konduktor mondott, az szerintem egy baromság!
Én nem gyakoroltatok Zsófival semmit, amit maga tud csinálni, abban max. segítek, de nem erőltetem. Nem véletlenül alakította ezt így a természet! Mindent a maga idejében!

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsófi még nem kúszik úgy, mint Emmácska (Gratulálok! :D ), de én nem esem kétségbe. Majd kúszik, ha akar! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: én sem vagyok kétségbe esve, csak nem értem, hogy egy szakember, hogy mondhat ilyet! :shock:
Szerintem egyáltalán nincs lemaradva VikDan, és úgy látom, hogy fog neki menni minden, csak még erősödnie kell egy kicsit!
Pl.: sokáig még oldalra sem fordult, aztán egyik napról a másikra forog össze-vissza.

Emmácskának én is gratulálok! :D

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?