A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Alice Kép
Itt vagyok.
Mi az a csúriba van a lábam is...-nem értem a szót.

Cat Kép
Nagyon szorítok.

Leone Kép
nem a 27. napon vagyok, még csak ma van a 24, csak a ciklus 27 napos.
Tegnap már agyon idegeltem magam, mert egyfolytában mensis fájdogálásaim vannak. Párom agyonnyugtatott este, hogy és ha megjön mi van? Szeretjük egymást és ő úgyis tudja, hogy lesz bébi, majd tudja mikor akar jönni. Ettől megnyugodtam egy kicsit és visszaálltam alapidegre, de ma reggel is úgy ébredtem, hogy fájdogálok. A csalódás elkerülése miatt azt magyarázom magamnak, hogy biztos felfáztam és attól fáj.
A hőm ma reggel még 37,25 volt, de ez semmit nem jelent, ugyanis nekem 1 nappal a mensi előtt szokott hirtelen lezuhanni 36,8-ra.

Szóval szorítok, akinek van miért Kép

Szép szerdát!

Edit
Kép

Kép
reditke

Jó reggelt mindenkinek!

Van itt valaki, aki már túl van néhány Closti-s cikluson? Tegnap már kérdeztem, de nem válaszolt senki :-( ,hogy a Closti megemeli az első fázisban a hőt? Két napja baromira szúrt a bal felem, ezt már nem érzem, de tegnap este délután óta meg mintha meg akarna jönni, fájdogál a pocikám. Viszont még csak a 17. (!) napon vagyok. Mi van már velem? Lécci má valaki! Olyan tanácstalan vagyok!

szontyoli Judit-ka
h_juditka

IlduciKép
HELPHELPHELP rossz az emailcímed, visszajött. Nem írtad el ?

JuditkaKép
Igen a closti emeli a hőt, a ciklus első felében. Amikor szedem 36,8-36,9 szokott lenni. A 17. napi szurkálás az az ov. jele. Lehet hancúrozni!!

CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lánykák!
Visszaolvastam a tekintélyes termést, nem semmi!
Sajnos most rohannom kell, mert nemsokára indul a gépem és nem leszek egy hétig. A Sajttorta receptre addig várni kell,mert most nincs nálam, de ígérem ha visszajövök minden érdeklődőnek elküldöm ingyért!
Remélem rengeteg babás hírre jövök vissza!!!!Kép
CAT:nem lepukkanni, bármi is történik, úgyis baba lesz a vége és punktum. Ha zebrát produkálnál kecsap helyett, azonnal kérek sms-T! Addig is megy a megadrukk!!
Sok pusszantás mindenkinek!
LEONE:vigyázz magatokra!!!
VIRÁG
virag

CatKép

Akkor nekem megint ovim-vanKép

Alice
malice

OVIS VAGYOK Kép OVIS VAGYOKKépKépKép

Kergebirka vagyok ma isKép
malice

Alice Kép

Még mindig nem mondtad meg mi az csuri !!!!
Vagy velem nem társalogsz, csak magaddal Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit-keKép

A csúri az az amikor az öt db lábújjadból 2Ő összecsavarodikKépKépKép csak nehogy görcsöt kapjonKép

Össze ne vesszek magammalKép
malice

Jányok
Megyek hazaKép sehol senki és én most lelépekKép hónap jövök tesség addig is sokat hancúrlécezniKép

Pusszantás Alice
malice

Cat!

Gondolod, hogy ez a mensi-jellegű fájdalom is ehhez tartozik? Már félóránként járok vécére, de szerencsére semmi. Én olyan, de olyan szontyoli, depis hangulatban vagyok, hogy ihaj!
Juditka
h_juditka

Csajok Kép
help me Kép a mensim most múlt el, a melleim felszülnek, és kb félóránként kell wc-re mennem. Ez mitől lehet? (tök normális mensi volt)

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

Juditka?Kép akkor most nincs baj, csak most kellene akciózni?? vagy félreértettem valamit?

Annyit írtatok, hogy követni sem tudomKép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

OrsiKép én szívesen mondanék okosat, de nem tudok :-(

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Jajj lányok!!!

Megint a levegőben lehet valami Kép
Mindenkinek mensis fájdogálásai vannak, de sehol semmi Kép

Orsi, mondanék okosat, de sajnos nem tudok.
Nekem még életemben nem feszültek a melleim, se mensi előtt, se közben, se utána, pedig nem gumi cici Kép
A fél óránként kell járni WC-re, az lehet felfázás, simán, dehát nem vagyok orvos.

SzomorkaKép
Olyan kis depis nevet választottál magadnak Kép
Azért ennyire csak nem gázos a helyzet, 5 hónap próbálkozás után, vagy tévedek?
Hány éves a nagylányod? mostanság olyan korán menstruálnak a kislányok, hogy csak ámulok és bámulok.
Az én egyik kis barátnőm, aki 11 éves, nyáron volt nálunk vendégségben pár hetet és pont akkor megjött neki az első. Nekem anno 14 évesen köszönt be először.
Hát hiába, rohan a világ!
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

OrsiKép
Hőd ?

JuditkaKép
A mensi-szerű görcs is amiatt lehet. Tessék Apucit letámadni.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Judit-ka Kép
17. napon akciózzatok, mint állat!!!
A szurdogálás, fájdogálás, az sima ov. lehet, én mindig nagyon megérzem Kép
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Cat!
Apuci csak holnap este lesz otthon! Most mi a fenét csináljak?! Szerinted nem lesz későn?!
Juditka
h_juditka

Edit!
Akcióznék, de hát ha nincs kivel... majd holnap... tán még nem késő a 18-dik napon...
h_juditka

Szerintem 1-2 nappal az ov. után még jókor van, dehát ha biztosra tudnám, akkor már nem itt, hanem a friss-ben ütögetném a billentyűzetemet Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Judit-ka Kép
Egyébként hőt mérsz?

Edit
Kép

Kép
reditke

CatKép
Örülök, hogy mégsem jött meg, a pia Leone-nál is hatásos volt!Kép

LeoneKép
Mindjárt megnézem a receptet, a freemail-re küldted ? A másik ugyanis már nincs meg, csak nem tudom kitörölni.

AlenaKép
Tök jó hő! Bár nekem indulna már felfelé, de még mindig csak 36,4. Lehet, hogy ebben a ciklusban nem lesz tüszőrepim?

Képzeljétek, jön haza a párocskám szombaton! El sem merem hinni! Szegény nagyon megfázott, már két hete beteg. Jó is hogy hazajön, legalább kikúrálom. Nem hiányzik egy lábon kihordott tüdőgyuszi. Mondtam neki, hogy még mindig alacsony a hőm, erre letolt a lábról, hogy minek hőmérőzök, mert biztos azért nem leszek terhes! Szegény hőmérő pedig semmiről nem tehet, az a gáz, hogy ő nincs itthon esélyes napokon.
Nemsokára megyek dokibácsihoz Gynevacot íratni, remélem nem kukacoskodik.
Nem néztétek tegnap a Nagy Ő-t? Az egész fickóból a hangja tetszik és még az mellette szól, hogy teniszezett. Nagyon jó lehet a memoriája, ha megjegyzett 25 nevet vagy puskázott!

Egcsi
egcsi

LeoneKép
Receptek megjöttek, köszike. Tényleg elég jó kaják vannak, majd alkotok. Kép

Egcsi
egcsi

Jo reggelt!
Orommel jelentem, hogy megjottem, bar latom nem keresett senki.Kép
Cat!
Jol atvertel!Hozzam ugy megjott a pizzafutar mint az allat,ugy siettem nehogy lemaradni mogotted, erre nalad semmi.Kép
Karmen!
Kovetkezo ciklus,1.nap.KépTudtam en,hogy ez a derekfajas nem atveres...ez ha faj,ez meg is jon...
Leone!
Drukk-drukk-drukk!!!
Judit-ka!Kép
En szedek clostit,ez lesz a 4.-ik honap.Hot nem merek,arra nem tudok valaszolni,de mas kerdesekre,ha tudok szivesen...
Alice!Kép
Persze,hogy talizunk!Lezartam a honapot,azert nem irtam eddig ma,de mar alig vartam,hogy a konyvelo elhuzzon es felcsortethessek hozzatok...megyek is visszaolvasni.
-szoszi-
szoszi

Edit!
Mérek hőt. Lásd:
Kép
hát ilyen.

Szöszi!

Neked is szokott fájni így középidő tájékán a hasikád? Mert én tényleg attól vagyok már rosszul, hogy úgy érzem, mingyá megjön...

Juditka
h_juditka

Elfelejtettem írni, hogy az 5-9. napig szedtem napi 2-szer 1 tabl. Clostit. Ez elég kicsi adag, igaz?
És valamelyik oldalon olyasmit olvastam, hogy a beszedés után 5-10 nappal van az ovuláció. Vélemény?
Juditka
h_juditka

JuditkaKép
Én még mindig amondó vagyok, hogy 14-15 napon, ahol a hőben látod a váltást.

Egcsi
egcsi

Judit-ka,
én is osztom egcsi véleményét, de én csak kontár vagyok, nem igazán értek hozzá.

Azért, a 18. napi együttlétet ne hagyjátok ki, ha apa is akarja Kép

Még sosem szedtem clistit, így lehet, hogy tök butaságot kérdezek, de nem ennél a gyógyszernél van az, hogy több tüsző is megérhet?

Edit
Kép

Kép
reditke

Na,en mar szinte semmit nem tudok megjegyezni annyit irtatok, hogy nem tudom kinek mi faj, hol szur es mennyi a hoje.Kép
Csak azt tudom mondani,hogy nekem faj,gorcsol es meg is jott.Pedig csak tegnap nem szedtem be a Duphastonet,de ahogy abbahagytam megjott(szoval 1 napra ra).
Ebben a honapban mint mondtam emelem az adagot.Kép2*1 closti lesz.Remelem tullovom vele magam es ikrek lesznek.Egyeb rekcioit a tuladagolasnak nem kerem,de ezt mar bevallalom.
Jaj,mar tegnap ment a Ngy O?Jol lemaradtam...viszont olyan progit szervezett nekem a ferjem,hogy nem is banom...hancur volt,mint szerelmunk hajnalan,halk zene,tanc,sotet.Hmmm,hiaba kihasznaltuk az utolso kecsap-mentes estet.Kép
Egcsi!KépFogyokuras recepteket cserelgettek?Mert az en parom is fogyozik es szivesen vennem,ha nekem is atkuldened.
Ez az Alice tenyleg kepes volt lelepni 10.54-kor???? Fene a jo dolgatKép
-szoszi-
szoszi

Cat Kép nem tom Kép nem mértem még ebben a ciklusban. Majd holnap megnézem.

A mellem nekem is csak az előző ciklusban feszült először életemben. Szerintem a progi magasabb szintje miatt. Korábban én sem éreztem sosem.
Felfázás is lehet, mindenesetre furcsa. Na mindegy Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Egcsi!

Akkor már csak ki kell várnom,hogy mennyire emelkedik meg a hőm a következő napokban.
Szerintetek, ha marad ezen a tájékon, mondjuk 36,8-37,0 között,körül, akkor volt peteérésem? Miből másból derülhet még ki? Vagy mindenképpen 37 fölé kell menjen?
Juditka
h_juditka

Lányok!

Mennyibe került a gyógyszertárban az LH-teszt? És egyáltalán mi a neve?
Juditka
h_juditka

JuditkaKép
Nekem is csk 36,8-37 a hő jobb napokon, bár lehet, hogy Clostival magasabbra kellene menjen. Ehhez nem tudok hozzászólni.

SzösziKép
Recepteket továbbküldöm, szeretetvel!

Egcsi
(megint tipli van, letelt az egy óra a könyvtárban)
egcsi

Judit-ka!
Miota szedem a clostit en is megerzem a tuszorepit,azaz szurkal olyankor vmelyik petefeszkem.Megjegyzem regebben sosem ereztem.Nekem a 14.-ik nap kornyeken szokott lenni,igaz,en 3-7 napok kozott szedem.Allitolag mindegy hogy 3-7 vagy 5-9,a 3-7 leroviditi kicsit a ciklust,szerintem azert irta nekem igy a doki bacsi.En eddig csak 1*1-et szedtem,mert a doki szerint igy is ossze fog jonni.Hat,tevedett...Ettol a honaptol,azaz holnap utantol 2*1-et szedek.De azt mondjak az okosok,hogy meg ez sem nagy adag.Nem tudom.
Viszont valaki mondja mar el nekem is,hogy ezeket a szep kis tablazatokat honnan szeditek,mert ugy irigylem,es ebben a honapban en is merni szeretnem, de a hasznosban talalttal nem boldogultam.Kép
Cat!Atkuldened nekem is,hogy hogy kerultetek a meddosegi c-ba es hogy mi volt,hogy indult,stb...lattam,hogy vki mar kerte,talan meg megvan az outbox-odban...Amugy hol bujkalsz???Nem mondtal semmit arra,hogy "leeloztelek"Kép
-szoszi-
szoszi

JuditkaKép
Clostival szerintem mindenképpen el kellene érnie a 37 fokot, ha minden rendben van. Az alaphőd is elég magas, így ez is indolkolná.
Nekem elég furcsának tűnik a görbéd.
Várjuk ki a ciklus végét, és akkor talán többet tudunk mondani!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szöszi Kép
a legegyszerűbb, ha vezetsz excelben egy listát a hőkről, és készítesz rólunk egy diagrammot. A diagrammot át lehet menteni jpeg formátumba és akkor simán képként beszúrod. Az enyém így készült Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!Koszi,majd megcsinaltataom a papaval.Kép
Egcsi!Megjott a mail, de mivel kell ezt kinyitni?Csak hieroglifakat latok,erthetetlen.KépAmugy ha ki akarnak rakni,dobald meg oket lexikonnal,az nehez.Es ha tudnad,mi mit nem adnank egy jo angoltanarert...
-szoszi-
szoszi

Szöszi!
A táblát a köv. címen keresd: www.9monate.de
Itt van sokminden németül, táblát meg az "ovula-basaltemperaturkurven" címszó alatt tudsz csinálni, nézni, törölni. Másokét megnézni.

Orsi!
Szerinted is magasak ezek az értékek igaz. Attól félek, nem lesz ebből semmi, és csak a Closti mellékhatásait érzem... Majd meglátjuk 2-3 hét múlva. (csak addig hogy bírom ki?)

Juditka
h_juditka

Judit Kép
Önmagában az értékekkel semmi gond. Nem kell mindenkinek ugyanolyan hőjének lennie. Az a baj, hogy szerintem már el kellett volna kezdenie emelkednie a hődnek, és ez nem igazán látszik a görbén. De ezért mondtam, hogy várjuk meg a ciklus végét.
Tehát a magas alaphő nem gond. Van, akinek természetesen is ilyen.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Jó sokat írtatok!
Csak bejelentkezek, elkezdtem megint az orvoshoz járást, ultrahangozást. 7. napon volt két tüszőm az egyik 13 a másik 10mm. Ez azt hiszem nem túl rossz. Gyogyi nélkül.
Ha most sem sikerül akkor inszem. Apa nem tudom mennyire lesz ebben partner, mert hogy ő természetes úton szeretné. Ha oda kerülünk meg kell majd győznöm, bár tudom, hogy azt fogja mondani, hogy egyszer már sikerült természetes úton is.

LeoneKép
Nagyon drukkolok neked!

CatKép
Akkor elkezded a lombikot?

JuditkaKép
Szerintem is el kellene érni a 37-et.

EditKép
A closti egyik "mellékhatása" lehet az ikerterhesség.

VirágKép
Én is szeretnék majd sajttorta receptet!

EgcsiKép
Nekem is arról van papírom, mint neked!
Tán csak nem ott szerezted a Líceumban? Én ott.

Amúgy egy kicsit visszafogom magam az internetezésben (is), próbálok másra koncentrálni, hétfőn ui. teljesen kikészültemKép. Közeli rokonom - aki már a 8-9. hónapot tapossa - tud a problémáról,sőt a vetélésemről is, meghívott magukhoz vendégségbe és sajnos nem értette meg, hogy miért nem akarok elmenni. Mondtam, hogy még nem vagyok jól, erre megkérdezte, hogy:Megfáztál? No comment. De ez már csak az utolsó csepp volt...

Puszi
Levendula

NaKép az ember elmegy 2 órára és nem győzi visszaolvasni az írásaitokatKép
Mostmár sejtem kinek mikor kellene akciózniaKép de hogy mi mikor csináljuk arról fogalmam sincs ... most a "kétnaponta" verziónál tartunkKép Kép Kép
Ja, és épp áruljuk a férjem lakását, aki az egyik vevőnek lazán mondta, azért akarunk nagyobbat mert nemsokára hárman leszünk.
Én meg csak bámultam, mintha az csak úgy hipphopp menne ... de bárcsak igaza lenneKép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Juditka!

Ne haragudj, hogy ismeretlenül beleszólok, de már tegnap is olvastam a höddel kapcsolatos kérdést, és nem igazán kaptál rá választ.
Igen, a Closti emeli a höt.
Ebböl a görbéböl még nem látszik semmit, akár az is lehet, hogy már volt ov., de az is lehet, hogy még nem.
Elvileg lehetett a 14. napon, de azzal meg az a baj, hogy utána sokkal gyorsabban kellene elérnie a 37 vagy a feletti hömérsékletet. Ha az elkövetkezendö napokban ez megteszi, akkor még oké lehet mindenKépKépKép, viszont ha nem, de azért feljebb megy, akkor lehet, hogy a progeszteronszinteddel gondok vannak.
Mindenképpen érdemes még most is akcióznotokKépKép, mert lehet, hogy azért nem ment feljebb a höd, mert még ov. elött állsz.
Arra nem emlékszem, hogy irtad-e, hogy milyen hosszúak a ciklusaid... Volt már 31 napnál hosszabb? Mert akkor ez simán belefér (nekem pl. szokott 35 napra is megjönni, és akkor 35-14=21. nap körül van az ov.-om).
Csak azért, hogy tudd, minden rendben is lehet ilyen hövel, beteszem az én egyik hömet, ahol a 16. napon volt ov., és teljesen hasonlóan alakult utána, mint neked (mint mondtam, fontos, hogy még feljebb menjen). Egyébként ez az a ciklus, amikor több mint egy év után végre beköltözött a fiam a pocimba (és most már 14 hónapos).
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Bocs, azóta azért érkeztek hozzászólások a hödre!!KépKép
Ja, és önmagában a magasabb alaphö nem gond, viszont ilyenkor mindenképpen kötelezö 37 vagy fölé mennie a hönek (kb. 0,5 változásnak kell lennie a ov. elötti és utáni hö között).
Egyéb peteérésre utaló jeleket nem tapasztaltál? Pl. nyák, ha vizsgálod, akkor méhszáj állapota? Mert azok sokat segitenek azért abban, hogy magad is biztosabb legyél benne, hogy ov. És az orvos megnéz még UH-val? Mert az lenne a legjobb, ö el tudná dönteni, hogy az a tüszö tényleg megérett-e...
(Sajnos egyébként az anov. ciklusban is lehet ilyen a görbe eleje, csak akkor igy is folytatódik... Azt is láttam párat magamnálKép korábban...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Juditka!

Még egy, aztán nem zavargok: a feni görbe egy Serophenes ciklusban készült, ugyhogy a te Clostis ciklusodhoz teljesen hasonló körülmények között.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
A ciklusaim? Jó kérdés: az ezt megelőző 35 napos, előtte 26, előtte 28, az előtt meg kb. 1 éve (az is Norcoluttal).
Szóval akkor, holnaptól nem ártana ha 37 fölött lennék!
A progi mihez kell? Mert van otthon Duphaston-receptem, az előző ciklusból maradt. Ha kell, kiváltom. De azt is csak akkor kellene elkezdeni szedni, ha már megvolt az ov. Igaz? Ha nem, kérlek javíts ki.
Juditka
h_juditka

Beszti!
A nyákról csak annyit tudok mondani, hogy bőven van, pár napja még sűrű fehér, tegnap óta meg kicsit hígabb, nyúlós, átlátszóbb. De az tuti, hogy ez bőven van. A doki azt mondta, majd menjek vissza, ha nem jön meg, vagy ha éppen megjön...
Juditka
h_juditka

Elmegy az ember másfél órára, és nem érem utól magam az olvasásbanKép

SzösziKép
Sajnálom, hogy megjött a Mikulás, de szerintem is kellene a 2*1 Closti, és akkor az ikrek esélye is sokkal nagyobb. Délután írok Neked mailt, de most folyik le az asztalomról az akta.Kép

OrsiKép
Nem tudok cicifeszülésben segíteni, nekem csak a mensi előtt szokott ilyen lenni, és szerintem a hormoneséstől, vagy változástól van.

LevendulaKép
Amíg a mensim nem jön meg, nem tudom kezdeni a lombikfelkészülést. Kivárok, de jobb lenne, ha nem jönne meg. A hőmből ítélve az enyém nem babás görbeKépKép

Akinek kell a Virág csoda sajttorta receptje, az nyomjon nekem egy mailt a profilomba, és kézbesítéskor továbbítom a finomságot. Na azért fogyis receptnek nem mondanámKépKép

EgcsiKép
Vevő lennék a fogyis receptekre. Leone is babás lett tőleKépKépKép, na azért a párja is segített egy picit.

Puszi
CatEye

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
most akarsz fogyizni? A röviddel a terhesség előtt leadott kilók hipp-hopp visszajönnek. Ne terheld magad ezzel Kép
Holnap mérek hőt. Elkezdem.
A sajttortában van a titok? Lemaradtam valamiről?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Egcsi,
gondolom nem segitett a lexikon dobalas,mert eltuntel.Kép
Ha meg egyszer atkuldened a fogyis recepteket,azt megkoszonnem, mert papa is megnezte es azt mondta a kis okos fejevel,hogy nem jott at rendesen,szoval hieroglifa.Orultem, hogy nem en voltam a bena.Kép
Cat!Ha mar ugyis irsz,kuldd a sajt-tortat is!Kép
Levendula!Mar hianyoltalak.Hajra-hajra!Biztatoak a tuszoid!
Juditka!A ciklusaidhoz:nekem most 31 napra jott,az elozo 29 napra ,azelott 33ra,azelott 2X Norcolutra,azelott februarban,azelott oktoberben.Szoval mas is van ugy,ahogy te.A closti legalabb ezt elintezte,hogy van mensim.Kivancsi vagyok,ha abbahagyom lesz majd?Es pe-m lenne magatol is vajon?Hogy van ez,mikor abba hagyod par honap utan?Lanyok?
-szoszi-
szoszi

Szöszi Kép
szerintem, ha abbahagyod a gyógyit, visszaáll a régi "rend". Mert a szervezeted ugyaúgy nem fogja termelni a szükséges hormonokat. Viszont a terhesség hatással lesz majd a hormonháztartásodra, és utána lehet, hogy minden rendben lesz.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Juditka!

Akkor még ezek szerint bármi elöfordulhat. Ha az elözö 35 napos volt, akkor lehet akár a 21. napon az ov. Persze ez Clostival másként is alakulhat.
Nekem pl. 28-44 között erösen változó volt a ciklushossz a fiam fogantatása elött, és ebböl néhány anov. is lehetett (2 biztosan, mert azok UH-val is nézve lettek). A Clostis-Serophenes ciklusok mindig röviditettek rajta (az egyetlen 28 napos is Serophenes volt...).
Hát igen, jó lenne minél hamarab elérni a 37-et, vagy pont az ellenkezöjét, egy leesést (ov.KépKép) és csak utána...
Viszont a Duphaston szedésével kapcsolatban: ha az orvos nem nézi UH-val, akkor honnan lehet biztosan megállapitani, hogy volt-e ov.? Szerintem senki (még orvos sem) vállalja azt be, hogy csak hö alapján ezt igy megállapitsa (ciklus középtáján), az ov. idöpontjára csak a teljes ciklus alapján lehet teljesen egyértelmü választ adni (illetve akkor, ha valakinek gyönyörü ciklusa van, és rögtön felmegy 37 vagy fölé az ov. után, akkor elöbb is). De ha progihiány van, akkor pont az a gond, hogy progipótlás nélkül nem megy 37 vagy fölé, és késöbb derül ki emiatt (föleg magas alaphö esetén), ha már volt ov. Márpedig a progeszteron elengedhetetlen a beágyazódáshoz.
Az egészböl azt akartam kihozni, hogy: az orvos nem mondta, hogy most is szedned kell, és mikortól???? Mert alapesetben (szabályos ciklus esetén) a (12.) 14. naptól mindenképpen szedni kell, még akkor is, ha a hödböl még nem derült ki, hogy volt-e ov. Mert mire kiderülne az, hogy volt, már megkezdödne a beágyazódás (ez 3-5 nappal az ov. után van), amihez pedig a Duphaston kell. Szerintem az orvosnak kellene megmondania, hogy mikortól és milyen adagban szedd. Persze nem biztos, hogy késö akkor elkezdeni, ha már babás az ember, de ha valakinek már volt progigonja, akkor nem gondolom, hogy akkor kéne. Persze nem vagyok orvos... De a helyedben én rákérdeznék...
Nyák: ezt csak azért kérdeztem, mert az utolsó 3 középidömet én pont ebböl tudtam nagyon egyértelmüen megállapitani, hömérö nélkül is.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?