Kriszta, mi volt a baj tegnap? Ma már jobb, remélem!
Kendő, kenguru: nekünk van mindkettő, én szeretem is mindkettőt, Eszti is. A kendő annyiban jobb, hogy stabilabban ül benne a baba, kisebb a "csomag" elöl, plusz már újszülött korától bele lehet tenni, a kenguruba nem (még ha az is van ráírva; az a lényeg, hogy terpeszben üljön a gyerek a kenguruban és a kendőben is). A kendő azért is jó, mert hátra is lehet kötni, így nem kell később egy háti hordozót is beszerezni. Ja, és ha elöl hordod a babát, akkor télen pl. nem kell overállt rászuszakolni, magadra kötöd, ráveszel egy bővebb kabátot, és kész, csak a fejére kell sapka, meg esetleg egy kis sál a nyakába. Olyan jó meleg tud lenni!

A kengurunkat 10 kilóig lehet használni (szóval nem olyan sokáig), a kendőbe még 4 évesen is felkötheted a gyereket. Azaz akkor már inkább apa.... A kendő hátránya: tényleg meg kell tanulni megkötni. Szerintem a leírás alapján nem lehet, érezni kell, és ehhez kell az oktatás.
Forog-nem forog téma: az én véleményem az, hogy aki aggódik a babókája mozgásfejlődése miatt, az mutassa meg a gyerekorvosának, vagy vigye el állapotfelmérésre. Aki nem aggódott eddig, az ezután se tegye!

Szerintem ha durva a lemaradás, azt a gyerekorvos, védőnő is kiszúrja. Sok gyerekorvos elég "laza" (hű de szépen fogalmaztam...az enyém konkrétan lesz@rós inkább), de ennyi tapasztalatuk azért van.
Hajni, Eszti 5x eszik egy nap. Ha rajta múlna, csak 4x enne, de akkor nem bírja ki éjjel 10 órán át. Így eszik reggel 7-8 között, aztán 11-12 óra között, 3-4 között (fura mód ilyenkor se olyan holt éhes), 6 körül (na ez a megtömés, általában kevesebbet is eszik, mint a többi alkalommal), majd lefekvéskor 8-fél 9 között. A kaja 2/3-a anyatej, a többi tápszer. Összmennyiségileg mostanában napi 850 ml kb. Nem lehet, hogy Lilla éjjel fél 11-kor már túl fáradt az evéshez?
Prücsi, nagyon szépek a gyerkőcök!
Ciripke hol van?
Móni, volt könyvesbolt, milyen könyveket vettél? Ugye nem a "Mikor kúszik a baba" címűt???
HP (egy darabig gondolkodnom kellett, emmegmi

) : olvasni nincs türelmem (mármint HP-t, amúgy nagyon szeretek olvasni), a filmeket viszont mind megnézem.
Anyós: engem látatlanban utált, azután találkoztunk2x, még jobban utált

, az esküvőnkre alig akartak eljönni, hát lehet, hogy jobb is lett volna, ha otthon maradnak, karót nyelve ülték végig a ceremóniát, meg az azt követő ebédet, jól látszik a fényképeken mennyire élvezték, aztán amikor kiderült, hogy terhes vagyok, enyhülni kezdtek, amióta Eszti megvan, levakarhatatlanok. Nekem kicsit feldolgozhatatlan ez a hirtelen pálfordulás, nagy fehér főnök nem felejt!

De sajnos nekem már nem él anyukám, az apám, hogy is mondjam szépen, le se sz@r minket, szóval Esztinek csak apai oldalról vannak nagyszülei, nem akarom megfosztani ettől, őt tényleg nagyon szeretik, még ha nekem az agyamra is megy anyósom néha a béna jótanácsaival, meg hogyha itt vannak, akkor nem igazán segítség, csak nyűg inkább.