A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Regi: Teljesen igazad van nagyon de nagyon hasonlít rád Szeli:):):)

Kép

Kép
agica1126

Péterkének és Bálintnak sok-sok puszi!

Dettyk: 26 éves leszek idén. :wink:

Maggie: én is elég migrénes vagyok,frontérzékeny... :cry:

Irina: 1,5-2 év... :shock: :shock: :shock:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Ágica!De kár!!!!!!!!
Én a Microsoft Office Picture Mananger-rel szoktam áttméretezni,mert nekem se szokta engedni de ezzel sikerül,bár elég időigényes mert kicsit béna vagyok még hozzá...

KépKép
juba

Regi: basszus, mintha Szeli lenne a képen!!! :D

Irina: mi is azért ünnepeljük az első csókot, mert azóta "járunk"! :D

Ágica: én a védőnőnek mondtam, ő küldött el konduktorhoz. Ha gondolod vidd el, de előtte megpróbálhatnátok azokat a gyakorlatokat, amiket KTiminek is belinkeltem pár napja.
VikDannal sokszor csináltuk, azóta le sem lehet lőni!!!

Kép
Kép
timi26

Öhöm én is 26 leszek! Bár most szerintem többnek nézek ki de van egy kedvenc képem azon még a hajam se hullott és ráadásul feketére volt festve,de szerettem a feketét :cry: :cry:

KépKép
juba

Nem tom mi van de a gmailre nem tok felmenni!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:
Game Over van asszem!!!
Csak egy tök üres lapot ad be!!!! :cry: :cry:
Hát,hogy fogom én ezeket az arany babókat így nézegetni???? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép
juba

Timi26: Megkeresem nem tudod véletlenül melyik nap írtad le?Kicsit szűkítem a keresést.Nekem a védőnőm annyi idős mint a nagymamám és mindig legyint hogy még korai ez neki...

Juba: Nálam biztos nem vagy bénább ilyen számítógépes izékbe nekem Lmóni segíitett a vonalzómban is ami most megint nem jót mutat Petrus holnap lesz 4 hó.3 hetes.

Kép

Kép
agica1126

Milénamoni, de édesek vagytok!

Regi! Ez jó, ez a fotó! Na most elkezdtem ám írni megszólításnak, hogy Szeli.. kellett róla a múltkor a többieknek beszélni!

Juba, próbáld még a gmailt, engem most felengedett4

KépKépKép
bongyi

Bongyi!Én múltkor valamit nagyon elcsesztem a gmailen azóta még kép sincs nekem!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép
juba

Viranka: Holnap majd írd meg az infókat a rendelővel kapcsolatba .Kiváncsi vagyok nagyon.

Kép

Kép
agica1126

Te jó ég mit nyomtam meg? Látod Juba béna Béla vagyok :shock: :D

Viranka a rendelővel kapcsolatban

Kép

Kép
agica1126

Ágica:
Torna
1) Hason fekvésben pl neked bal oldalon lévő lábát feltolod, hogy a térde legyen behajlítva, és úgy fordítod át jobbra. A felső testét automatikusan viszi a gyerkőc.
2) Háton fekvésben pl jobb lábát keresztbe rakod a balon, és fordítod tovább jobbra. A felső test itt is követni fogja a lábikót.
3) Hasra fektetett gyerkőc mindkét lábiját feltolod, hogy a térdei legyenek behajlítva, a csípőjénél megfogod, és finoman a sarkacskák felé húzod.
4) Talicska baba módra. Felemeled a gyerkőcőt, lábikók, popik a levegőben. Egyik kezed a mellkasánál, a másik derék tájékon, úgy tartod. Kezei a földön. Játékosan emelgeted, hogy időnként a kezére nehezedjen.
És sokat masszírozta a hátát is. A gerinccel párhuzamos hátizmokat jobb és baloldalon. Úgy masszírozta, hogy a kezének a kisujj felöli külső élével.

Kép
Kép
timi26

Timi26: nagyon kösszzziiiiii

Kép

Kép
agica1126

Csajok! Elvállaltam egy szakdolinál, hogy leszek külső konzulens, de ha ennyit írtok, el se tudom olvasni!!! :shock:

Visszatértünk a kétlyukú etetőcumihoz, mert a 3-asnál rengeteg kifolyt a szája szélén, az előkéje teljesen elázott. :roll:

Viranka! De jó Neked, nálunk mindig irtó büdi a csomag… :o
Az jó, ha Míra így szereti a könyveket! Nálunk asszem inkább TV nézés lesz (ki mit lát otthon, és hát nálunk Apa nagyon TV-s… :oops: ).

Maggie! Nem tornázunk reggel, ugyanis rájöttem, hogy Szeli egyszerűen nem bír ki ébren másfél óránál többet, így szombatonként a korán kelés, és visszaalvás lesz a taktika. Majd meglátjuk! Remélem, nem lesz gond az usziban!!!
Meg most a térdem miatt nem is jógáztunk, de épp séta közben gondoltam rá, hogy mivel már alig fáj a térdem, a napokban tornázunk, vagy jógázunk (még jó, hogy lehet válogatni!). :D

De hogy Te mindenkire hogy oda tudsz figyelni! Csak ámulok!!! Valld be, hogy mindenkiről naplót írsz!!! :wink: (csak viccelek) :lol:

Mesi! Tényleg? Akkor én asszem nagyon fázós vagyok… :oops: Pedig igyekszem Szelit nem túlöltöztetni. (Anyu szerint ő azt tette, és én attól lettem fázós…) A doki is kérdezte Szeli születési után, hogy fázós vagyok-e. Mondom, igen. Erre ő: akkor ne adjon rá több ruhát, mint amennyi magán van! :shock: :lol:

Móni! Hát akkor szerintem mélytányér! :wink:

Szeli mintha egyre kevesebbet aludna nappal… Most is letettem, de hallom, hogy „dumál”!

Na, mennem kell, mert nem alszik… :shock: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Ágica!Ne má nem vagy béna!!!

KépKép
juba

Szeli dobol a lábával a járókában és berreg. :lol: Gondoltam még gyors olvasok.

Miléna! Ne hagyd sírni!!! Zéti ilyen és kész. Igaz Irina? A vérmérséklet!
Azért hozzáteszem: szerintem… Ja! Igen, szeparációs szorongás is lehet... de tényleg… ilyen korán??? :roll: Miléna, lehet, hogy hamarabb túllesztek rajta! :wink:
Gyönyörűek vagytok! :D

Nektarin! Igen, köszi a választ! Ma már kanállal evett Szeli! Aludtam rá egyet, és én is erre jutottam. Örülök, hogy megerősítettél! :D

Ágica! Petra baba édes a szivacson! :D

Bongyi! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Ezzel az öltöztetéssel én is mindig bajba vagyok de a nagymamám mindig mondja hogy egy réteggel többet Petrusra.Csak nálunk az a baj hogy kb 2 mp alatt beizzad de szószerint már a dokinőnek is mondtam hogy minden alvás után tiszta víz a haja de nagyon! Például egy dlutáni alváskor ez volt rajta: egy hosszú újjú body egy szabadidőgatya meg egy zokni és egy vékony takaró de mire elaludt tisztavíz volt... :shock: :?

Kép

Kép
agica1126

Ja és a dokinő szerint izzadékony! Ennyi

Kép

Kép
agica1126

Míra kezd pöttyös lenni :( bárányhimlős lett szerintem,doki meg csak holnap de. :(

Regi
te tényleg klónoztad magad :) ja most jó mert semmit nem érzek :)

Ágica
holnap informállak :wink: én is kíváncsi vagyok :)

Míra rajzolni akar mennem kell :)

KépKép
viranka

Péterkének boldogságost :)

KépKép
viranka

Ágica! Azért szokták mondani, hogy a babára egy réteggel többet, mert hogy mi jobban mozgolódunk, ők meg elvileg "csak" fekszenek. De szerintem már amikor rugkapa, forgás van, akkor mocorognak sokat, akkor csak akkor kell plusz réteg, ha a földön van és nincs elég meleg a lakásban.
És az jutott eszembe, hogy igen, alvás közben izzadákonyabbak a gyerekek, a nagyobbakról is a délutáni alvásnál le szoktuk venni a gatyát és csak bugyi vagy harisnya marad a pléd alatt.
De szerintem ha izzadékonyabb babáról van szó, nyugodtan öltöztesd lazábban!

Nálunk van egy új hisztiforrás! Bármikor leteszem Zitát a hátára, hamarosan hason van, ott viszont nagyon hamar elunja magát vagy elfárad és akkor hiszti! Merthogy visszafordulni még nem tud!

KépKépKép
bongyi

Bongyi! Most én jártam úgy, mint Te korábban: olvasok, frissítek :) , olvasok, frissítek :? , olvasok, frissítek :shock: , olvasok, frissítek :evil:
:lol:

Zsófi hetekkel ezelőtt kétszer a hátára fordult, azóta semmi. A hasrafordulást, viszont két napja ezerrel nyomatja. Ha elunja, reklamál. Nem értem, holott egyszer már fordult a hátára.

Már nálunk is kezdődik a "ne menj ki Anya a szobából, különben sírok". :) Ez 1,5-2 éves korukig tart? Nem baj!!!!!! :D Én már várom! :wink:

Miléna! Jaj, de jó a kép rólatok! Ti is hogy hasonlítotok! :D
Hétvégén meg ügyesen, okosan, határozottan! Te vagy Zéti anyukája!!!!! :wink:

Szeli! Annyira hasonlítotok! Klóóóóóónok vagytok tényleg!!!!!! :lol: :lol: :lol: (Na már nem javítom ki, Szeli marad és kész! :lol: )

Ágica! Zsófi mindig mosolyog! :)
A punciját úgy kell elképzelni, hogy ahol a luk van, hosszában össze van nőve, és csak egy kicsi luk van.
Először én nem is értettem, mit nézzek, hiszen ott a luk.
Na de mikor olyan hártyás lett az összenövés, elkezdtem szétszedni, és akkor láttam, mekkora LUK-nak kell lennie. Sokkal nagyobbnak.
És újra összenőhet, ezért erre fogyelni kell.
Hétfőn az oltáson megnézte a dokinéni, és rendben találta.

Kép
Kép
Kép
gremese

Öltöztetés: Én eleinte - ha sétálni vittük -, agyonöltöztettem. A rugijára még nadrág, még pulcsi, plusz az overál, rá a takaró, rá a lábzsák. Olyan volt, mint egy kazán.

Utána már ezen változtattam, egy réteg felül, egy réteg alul (harisnya vagy naci), overál, takaró (van nem, az időtől függ), és lábzsák.

Itthon egy réteg van rajta általában. Mindig figyelem, ha "térképes" a keze, akkor ráadok mégegyet, de általában nem kell.
Kiskolbiéknál - nekünk - meleg volt, és ott tök vörös volt a feje, míg nem aklimatizálódott. A naciját is lehúztam. Ha találok olyan képet, felteszem. (És azt hiszem 23 fok körül volt). Ha anyósékhoz, vagy hugomékhoz megyünk, mindig szólunk előre, hogy ne fűtsenek (direkt). Idáig mindig befűtöttek, nekünk meg tök melegünk volt.

Találtam. Itt látszik a két baba között a különbség (arcszínben).
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Most beszéltem a barátnőmmel, ahol a baba 10 hónapos. Négykézláb teper ezerrel mindenhová, amerre az Anyja megy. Utánamegy a WC-re is, és addig fogja az Anyja lábát, míg nem végez. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Hol vagy? Tortát sütöttél Péterkének? :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja igen! Miléna! Szerintem se hagyd sírni! Én soha nem hagytam sírni direkt Zsófit. (Az persze más, ha pl. nem tudok felpattanni a WC-ről, és Ő közben lilává üvölti magát).
Neki azt kell éreznie, bármi van, az édesanyjára számíthat, ha hívja (sír), anya megy.
Majd eljön az az idő, mikor nem fog utánad sírni, csak kijelenti, hogy adjál pénzt, megyek diszkóba! :shock:
Én nem "nevelem" azzal, hogy hagyom sírni! Csak pattanok Hozzá!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sírni hagyás: Én azért féltem az első 3-4 hónapban, hogy mi lesz ebből, hogy állandóan pattanok Szelihez, amint sír. De egyáltalán nem bántam meg. Anyukám riogatott, hogy nem lesz önálló! Dehogynem!!! Olyan jól elvan a játékaival. Inkább akkor van nyöszörgi, ha kezd álmos lenni, és akkor még lehet szórakoztatni, akkor bírja a gyűrődést. De általánosságban véve nem lett ettől sírós baba... sőt!

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi! Én meg mindig halálra röhögöm magam. Az utcánkban van egy csaj, akivel egy napon szültem, és általában Szelin mindig eggyel kevesebb réteg van. Na, a múltkor jó hideg volt, Szelit jól felöltöztettem. Látom, hogy jönnek szembe, én meg nagy büszkén (hogy most jól felöltöztettem), erre nézek be a másik babakocsiba + egy réteg.... :shock: :lol: :lol: :lol:

Én úgy szoktam egyébként, hogy + 1-2 fok alatt már itthoni ruci (body + rugi) + vékony naci, kabát + bundazsák + takaró + lábzsák. De 5-6 foknál már bundazsák nélkül (simán elég neki, tök jó meleg, mikor vetkőztetem, viszont nincs beizzadva se)... és így tovább...

Tényleg, hogy kimelegedett Zsófi! :shock: :D
Nálunk 23 fok van egyébként, de van, hogy rajtam több a ruha... :shock: és Szeli egyáltalán nem fázik. Látnám (ahogy írtad, foltos a keze, meg libabőrös lenne).

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Szerintem felesleges halálra öltöztetni a babákat. Csak hamarabb megbetegszenek.

Kép
Kép
Kép
gremese

Most adtam Zsófinak almás málnát. Tetszett neki, végignevette az egészet. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Én a mínuszokban sem adtam rá plusz réteget az itthoni ruhájára (egy idő után), a nélkül tettem be az overálba, ami szupi meleg.

Igen, nem lett Zsófi sem sírósabb. Sőt! Én is ezt mondhatom.
Ha bármi gond van, tudja, hogy számíthat rám, megyek rögtön, nem kell egyedül szomorkodnia/félnie/fáznia/egyedül lennie, mert a szülei "nevelik".
Ezt nem használja ki, sír, mikor oka van rá.
Szerintem ez így van rendjén! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Nálunk is megy az "Anya ne menj ki a szobából, mert sírok" ahogy visszajövök mosolyog. A kis huncut. :lol:

Öltöztetés, én az itthoni ruhája (body, rugi) + bindazsák, vagy nadrág+kabát + lábzsák, azért visszek magammal plédet, de Robesz nem túl fázós.

Szóval merjem adni neki az erdei gyümis+almát? Múlt héten kaptuk, de eddig gondolkodtam rajta az erdei gyümi miatt.

Nálunkolyan sötét van, nem jó idő.
:evil:

Kép
Kép
nektarin

Fleur, tényleg jó a babakocsi :lol:
Jobban vagy? Anyud?

Kép
Kép
nektarin

Halihó!

Miléna! Annyira szépek vagytok! És igen, ilyenkor jövök rá, hogy én mennyivel öregebb vagyok. :(
A mi kicsi fiunk is uezt csinálja éjszaka, csak sokkal gyakarabban. Én egyébként is viszem magammal mindenhova. Mondjuk elég kicsi a lakásunk, nem tudok elbújni előle. Nem is akarok. Az, meg hogy igényli a társaságot, nem csoda. Ebben is különböznek a gyerekek. Van aki jobban elvan egyyedül is, mint a barátnőm kislánya, más meg, mint Zéti vagy Albert is állandó figyelmet igényel. Nyugi, fog ez változni, csak idő kell hozzá.
Te is migrénes vagy, akkor tudod, hogy milyen rossz. Talán már nem fáj, de eddig a gyógyszer mellett is éreztem.

Kaqk! Jobbulást Drága!

Lányok, meséljetek! Első csók, majd utána járás....

Ágica! Nyuuuugi! Nincs lemaradva édes Petrád semmiről!!! A Timi által leírtakhoz rengeteg hintáztatás, ringatás, görgetés. De legfőképpen nyuuugogggyál meg! :lol:

Kenguru. Akkor leírom, hogy mit mondott a szomatos barátnőm. Nekem azt mondta, hogy bele ne merjem tenni. Állítólag nem jó a babák csípőjének. Mielőtt megíjednétek, biztosan nem mindegyik típusra értendő ez és egy-két alkalommal nem történhet semmi, de semmi baja a babónak. Állítólag egyszer még az utcán is megszólított egy anyukát, hogy ne tegye bele a babát.

RegiSzeli! :lol: :lol: :lol: Még a nevetek dallama is hasonló!
Milyen szakdoli? Ha lenne időm, akkor sem. :lol: Mármint vezetnék naplót.

Juba kiscsibe Te is! :lol: :lol:

Viranka! Bee, bee.. Szegénykém. Figyeld, ha a hajas fejbőrön is megjelentek a pöttyök, akkor biztosan az.

Emese, ez nálam is így volt, sőt van. Ahol az anya, ott a baba is. Bárhol :lol: Öltöztetést jól látod, gondolod. Én mindig a kis hátához dugom be a kezem, ha jó a hőmérséklet akkor rendben. Ha valami szokatlant érzek ráadok vagy leveszek a ruhából.
dmaggie

Maggie, tudod, nekem mi jutott eszembe? Itt egy páran a hozzátáplálással még a baba oldaláról ismerkedtek, amikor mi már nézegettük a fiúkat a suliban.....

KépKépKép
bongyi

http://videa.hu/play.php?v=Zsf8MFM9gDSvJmkY

Ollllyan büszke vagyok :oops: :lol: :lol: :lol: ! Pici lányom ma délután 6x egymás után fordult a hasára 8) .
dettyk

Halihó!

Átnéztem a kollegina disszertációjának az angol kivonatát, ki is javítottam (alany-állítmány egyeztetés, meg ilyen "apróságok" :shock: :shock: :lol: ), most gyors bekukk, bár Kölyökmackó mingyá ébred!

Péterke! Boldog hófordulót!
Bálnit! Boldog névnapot!!!!
És boldog Valntint annak, aki szeretné. (Mi G-vel nem annyira komáljuk, ahogy látom, itt sokan nem)

Miléna!!! De jóóóóó, h itt vagy! :D Olyan szépek vagytok! :D És jól áll Neked a barna is!

"Szeparációs miafene": van bőőőven! Ne is mondjátok! :shock: Már azt hittem, én rontottam el valamit, de ezek szerint ez sokaknál megvan már. Megnyugodtam. Amúgy fura, mert Máténál ez nem a személyemnek szól, bárkivel elvan, csak egyedül ne legyen.

Harisnyás popsik: mecsoda szexi csajok! 8)

Öltoztetés: Máté elég izzadós, nem olyan fagyosszent, mint én. Hál'istennek. Sajnos még mindig előfordul, h túlöltöztetem, pedig kb. úgy öltöztetek sétához, mint Emese. Itthon pedig RAJTAM van több réteg ruha. :oops:

Dettyk: megkövezhettek, én TÉNYLEG 26 vagyok. :oops: :lol:

Közben Máté már itt ül az ölemben, és nagyon unja a banánt. :( Megyek, játszom Vele kicsit...

Detti
KépKép
kiskolbi

Maggie! Jó a témafelvetés! Ki hogy került össze Apával? Na hajrá! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Mesi! A mi bundazsákunk nem olyan vastag. Egyébként igazad van. Nem jó túlöltöztetni őket! :D

Maggie! Bankos téma.

Kolbi! Én is ezt mondom! Rajtam több ruci van itthon néha, mint Szelin… :lol: És mindig ellenőrzöm, nem fázik. :roll:

De várom már a tavaszt emiatt is!!! Meg majd nagyobbakat sétálunk!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Panka séróján szétröhögtem az agyam! Kép
Egyébként nagyon ügyes!

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, pedig ahogy egyre hosszabb, néha már sikerül lelapítani :oops: , de most megint így ébredt reggel 8) :D .
dettyk

Dettyk! Éljen PankiPanna!!!!!! Kép

Jön a hideg! Kép

Látszik, hogy megtaláltam a .gif-eket? 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Dettyk! Gratulálok Pankesznek!Nagyon tünci kis sérója van!

KépKép
juba

Este nem leszek mert már most is olyan álmos vagyok,hogy itt ülve is eltudnék aludni!!

De nektek jó bulizást!!

Kép

KépKép
juba

Emese!Éljenek a gif-ek

Kép

KépKép
juba

Kép
Én is rákkantantam :D .
dettyk

Kép
Az enyémek miért kisebbek :evil: ?! :wink:
dettyk

Kép
Találtam nagyobbakat is :wink: :D .
dettyk

Dettyk!Há mer van nagy meg van kicsi! Kép
Kép

KépKép
juba

Kép egyedül vagyok megint a kiscicáimmal!

KépKépKép
bongyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?