Sziasztok!
Adri,
rettenetesen sajnálom, ami a kisbabáddal történt. Nagyon boldog születésnapot kivánok utólag is.
Farsang szempontjából nekünk már rengeteg ötletünk van, ezért várom, hogy a fiam óvodába menjen. Ilyeneken gondolkodunk, mint Babszem Jankó, Olcsó János, Jancsiszeg, Rigó Jancsi, agyament pillanatainkban ...nem merem leírni.
Borsa

szüleid miatt. Olyan rossz érzés volt, hogy ami nekem öröm, és leírom, azzal (még ha akaratlanul is) szomorúságot okozok neked. Bocs. Emma-alvás, fogacskák? Vonalzó kép bűbáj, bár nekem hiányoznak a harisnyás lábacskák...
Ancsa,
Brigivel gondolkodunk, hogy bérvasalást vállalunk-ezért üzlettárs

. Köszönjük a Valentin napi mailt, kedves vagy.Lara és a szende vigyor...tud bánni a férfinéppel, aranyos nagyon.
Tünde,
hát egyszer kerekedjetek fel-hátha fiúk is eljátszanának együtt. Féltékenység téma pár mondatban: nálunk sem úgy kell elképzelni, hogy Kisjankó ütötte-vágta Flórkát. Csak láttam, hogy zaklatott,sokszor hisztizett, pedig ő elég nyugodt gyerek volt szülés előtt. Az volt a legrosszabb, hogy éjszaka is átjött, mikor Flórka felkelt, nem szólt semmit, csak feküdt az ágyon és nézte, hogy mit csinálunk és nem akart visszamenni aludni. Aztán eltelt egy-két hónap, és nemhogy bepisilt, de be is kakilt, akár többször is naponta. Szoptatásnál ő is kért mindig cicitejet, de csak odahajolt, mintha szopizna, aztán megköszönte. Csak gondolom, tudni akarta, hogy ő is kapna e...Én az első két napban nagyon sokat sírtam(nyilván a hormonok is dolgoztak), rettenetesen sajnáltam. Aztán átcsaptam ellenkezőbe, felszívtam magam, hogy mégse hagyom, hogy egy két és féléves gyerek nőjjön a fejemre, és elég szigorú voltam. Kellett idő, amíg megtaláltam a középutat. Még annyi volt, hogy eleinte szinte csak lopva szeretgettem Flórkát, ha Kisjankó nem látta, olyan érzésem volt, hogy fájdalmat okozok neki. Szóval kellett egy-két hónap, amíg kialakultak a dolgok...
Boró súlygyarapodása királyság! Már megy a szopi, vagy még üvegeztek?
Steffi,
én nem olvastam, de az a hír járja, hogy kipurccan szegény HP. Mi az igazság? Kedved jobb? Publikus a depi oka? Martin hogy van?
Sztáranyukás témát imádom, órákig tudok róla beszélni...Kedvencem nekem is Rubint Réka. Ne beszéljünk szoptatásról, meg hogy mennyi időt töltenek a gyerekekkel, már attól felfordul a gyomrom, ahogy a gyereküket nyomják bele az ember képébe úton-útfélen. Utoljára nagyfogyás záróbuli...Meg amikor azt nyilatkozza, hogy ő milyen jó édesanya...jó, tudom, hogy az én önbizalmam béka popója alatt, de nap, mint nap tele vagyok bizonytalansággal, hogy jól csinálom e, amit csinálok, nemhogy ilyet kimondjak...azt meg, hogy milyen anya vagyok, majd Kisjankó meg Flórka döntse el...Szóval játszadozom a gondolattal, hogy könyvet írok az enyémekről, az én gyerekeim legalább akkora arcok, mint a tiétek(sztáranyukák) címmel.
Barbi,
Dani azokkal a szemekkel...Én fiamé is kék, de feleekkora se nincs, gyönyörűűűű....
Gabbó,
köszi...amit a történethez írtál. Sztem Sári hasonlít Rád...
Kati,
olyan jó, hogy leírtad a születéstörténetet, meg amit utána éreztél. Egy kis őszinteség tőlem is: bár az anyai érzés nálam megvolt, de kellett vagy 4 hónap, amire Kisjankóval összerázodtunk. Én is nagyon bénának éreztem magam, s mivel ő addig vissza sem mosolygott igazán, azzal voltam elfoglalva, hogy tutira tök béna vagyok és rosszul érzi magát velem. Mikor Jankómama két hét után hazament, zokogtam, úgy féltem, hogy hogy fogom ellátni Kisjankót, ha a nagy dolgozik és kettesben maradunk.
Gabi,
hogy vagy? Jók a kirándulós képek. Ígérd meg, ha gólya bejelentkezik a hétvégén, jön az aranygaluska recept. Neked is nagyon boldog szülinapot! A fiam 3 évesen 16 kg.

Mit fogok kapni a gyerekorvostól? Jövő hét kedden megyünk a hároméves kötelező szervízre...
Veronikusz,
szetm nem ciki(már nem sírni szülés után). Nagyjankó szerint épp az volt ciki, hogy elővezettem a könnyezős magánszámot. De nem érdekel(t),én szültem, ő meg égjen... Róka elűzésben nem vagyok jártas, én úgy tudom, hogy simabőrű segíthet...
Brigi,
mi a gond, ami miatt nem tudsz jönni?
Petyaanyukája Brigi,
gratulálok a fogacskához. Flórkánál még mindig semmi...
Valentina,
ha még nem késő: nekem izomlázra váltott zuhany jött be: jó meleg víz(ebbe akár bele is ülhetsz), aztán meg jó hideg. Szerintem is megérdemled a kitüntetést!
Zsófi,
jó, hogy megjöttél épségben. Nálam alvós és hóban elfekvős nyelvkinyújtós Léna a nyerő!!!
Hófordulósoknak utólag is boldogat!!!!
Kövezzetek meg, de bevállalom: ha röviden kell állást foglalni, én az otthonszülést felelőtlenségnek tartom, bíza úgy érezném, hogy a gyerekem életével játszom.
Félek, hogy megvertek, így csak lábujjhegyen mesélem el: Kisjankó Az alföld első versszakát szavalja. Nagyjankó nagyfia(én 2. Dejákné vagyok) tanulta nem túl lelkesen a hétvégén. Mire kínlódva jó sokszor elolvasta, addigra Kisjankó is tudta.
Flórkával kedden tanácsadáson jártunk.A hivatalos adatok: 7750 g és 71 cm. És kaptam már tőle puszit...
Linocs,
drukkolok, hihetetlen, hogy már a vége felé...
Ne haragudjatok, hogy ilyen rövidre sikerült megint...