A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

EditKép
Azért vagyunbk itt, hogy információt gyűjtsünk, és nyújtsunk. Az én prolaktinom is 24ng/ml volt, tehát a normál felső határa, de ovulációs ciklusaim voltak. Ha túl magas a prolaktin az gátolja az ovulációt. Azt mindenképpen kezelni kell. Ha csak kicsit magas attól még teherbe lehet esni, de a megtapadás nehezebb, és vetéléshez is vezet. De szerintem is azért vezet vetéléshez, mert a progi termelést blokkolja. Mi megpróbáltuk Bromo-val, és Bromo nélkül is, egyik sem vezetett eredményre, tehát nem csak ezen múlik. Egyébként a prolaktin is nagyon hektikusan változik, úgy mint a progeszteron, és egyszeri vizsgálatból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.
Neked olyan szép a hőd, hogy tuti jó a progeszteronszinted.KépKépKép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

LeoneKép
A tali akkor is segített!Kép Oké, a sajttorta nem játszott szerepet, de akkor meg irány a Balaton!Kép
Továbbra is drukk!

IlduciKép
Kép

ShineKép
Drukk megy!

SzösziKép
A mail tőlem származik, de egy csajszi gépén kalózkodom esténként a sógorom irodájában.Kép

AliceKép
Nagyon jó a hőd, de szerintem az enyém is véletlenül nálad jelentkezik, nekem még mindig 36,4!Kép

Lányok!
Akinek volt már anov. ciklusa, hogyan jött meg a mensitek? Sajna nekem lehet az van, mert a hőm nem mozdul. A leghosszabb ciklusom 32 napos volt.
Ma vagyok a 19. napon és ez a nyomorult nem akar felmenni! Mondjuk, most már várhatna szombatig, akkor jön haza apuci.
Voltam szemvizsgálaton és nem vakultam semmit az elmúlt két évben ! Legalább ennek örülhetek.
A gyógyszertárben nem volt Gynevac, úgyhogy a bökést megúsztam holnapig.

Egcsi
egcsi

Orsi Kép
Hőmet jól mérem. Minimum 6 óra zavartalan alvás után, minden áldott nap 1/4 7-kor, mocorgás, dumálás előtt és hüvelyben.
13 hónap alatt ezt már jól kitapasztaltam.
Szegény drágám jól viseli Kép
Ha valamelyik feltétel nem teljesül (nem tudok aludni 6 órát, muszáj kimennem ébredés után pisilni stb.), akkor nem mérem, hogy ne kapjak hülye értékeket.
Köszi a válaszaidat.
És neked is köszi Szöszi Kép és Cat Kép

Olyan idióta, türelmetlen vagyok ma Kép
Úgy bíztam ebben a hónapban, valahogy sokkal jobban, mint az összes eddigiben.
Sok oka volt a bizalmamnak, de most bedepiztemKép Kép
Nem baj, lesz ez még így se!

hajrá-hurrá, előre a munka frontján!

Edit
Kép

Kép
reditke

Látom ma nem nagyon pörögtök, igaz az idő is szomorkás, dolgozni is kell-már akinek a főnöke nincs külföldönKép- sajnos én most megyek, majd este benézek.

Csákó:
Egcsi
egcsi

Alice!Kép
Nem tudom,hogy megkaptad-e a maileket vegul,de mindegy is.Vissza az egeszKép Holnap Gyorben kell lennem.Csak szobat este vagy vasarnap jovok haza.Hiv a kotelesseg! Hat,elnapolva a mini-tali.UUUUUugy sajnalom!
-szoszi-
szoszi

SzösziKépKépKép
De Hétfőn talizhatunk akkor jövök vissza a hugival meg a keresztfiammalKép szerinted ráérsz 3 körül???

Egcsi Kép Kép Kép

Alice
malice

Alice!!!
Igen,igen,igen!!!KépMegkaptad a maileket vegul?Probalkozom ujra...
-szoszi-
szoszi

SzösziKép

Még mindíg semmi ,de én most lelépekKépKépKép holnap reggel jövök csá csajszik

Alice
malice

Balász Pali a király: ...nem adom kölcsön a szívem...brrrr
hurki

SzilviKép

A HSG az a petevezetek atjarhatosagi vizgalat. Egy katetert helyeznek fel, es kontraszt anyagot fecskendeznek be. Igy a rontgenen lathato, hogy mennyire atjarhatoak a petevezetekek es a meh milyen forma. Nem kulonosen fajdalmas beavatkozas, igaz ez orvostol is fugg.

Vica
vica72

ShineKép
Drukkolok, hogy minden rendben legyenKépKépKép

Vica
vica72

VicaKép
KösziKép már azt hittem soha nem tudom megKép

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus

Lányok: ksözönöm szépen a sok drukkot, de holnapra is hagyjatok, mert akkor lesz rá nagy zükség! KépKép Nagyon aranyosak vagytok! Kép

Akinek volt már: miért kell étlen-szomjan bemenni a kórházba? Jó, éhes enm leszek az tuti, de szomjan fogok pusztulni! Kép Na jó, ez legyen a legnagyobb bajom! Kép
shine

Hurki!Kép
En aszittem Jimmi vot' a kiral.Ha,nem is tudom.A frizurajuk egyforman intelligens.Szova' koronyazas vot'.Akko' meg: "Meghott a kiraly,ejjen a kiraly"
-szoszi-
UI:Elnezest,ha barkinek barmelyik kedvence...
szoszi

Kedves Lányok,

szeretném Tőletek megkérdezni, hogy a Bromocriptin egészen pontosan mire való? Mivel mi is szeretnénk babát, felírta a doki, de nem mondta, hogy miért is, és a betegtájékoztatóban sincs róla semmi. Az viszont benne van, hogy szedése közben "megbízható fogamzásgátló módszert kell alkalmazni". Most akkor mi van???
Kérlek, segítsetek!

Előre is köszi:

Anni
Névtelen

Kedves Anni! A Bromocriptint akkor írják fel, ha magas a prolaktin szintje valakinek. A proéactin az hormon, és ha magas gátolja a progeszteron termelődést és ezzel a rendes ciklust és a terhesség normális kihordását is a késöbbiekben. Amig nem rendeződik a prolactin szinted nem is tanácsos teherbe esned. Feltételezem,volt egy vérvételed, és ott a prolactint magasnak találták. Ha csak úgy "ex has" adta az orvos, minden vérvétel nélkül, akkor sürgősen válts nőgyógyászt! Egyébként is furcsa, hogy felír valamit, de nem mondja meg, hogy mire. Te meg legyél bátrabb és kérdezz, ha ad valamit. A magas prolaktin szint további vizsgálatokat is feltételez. Egy hormonprofilt feltétlenül, mert ez gyakran társul PCO (polycisztás ováriumhoz). Szóval ebbe tartozna a tesztoszteron, LH, FSH, ösztrogén, progeszteron.És az Inzulinszinted FELTÉTLENÜL kivizsgálandó. üdvözlettel
Névtelen

Kedves ... Kép, aki válaszoltál, köszönöm.
A doki megnézte a vérből a hormonokat, egy ciklus alatt 4 különböző napon. Azt mondta, hogy a prolaktin "egy nagyon picit" magas, és hogy szerinte ez nem lehet probléma, de azért a biztonság kedvéért felírja, de hogy a prolaktin csökkentésére, vagy valami másra... ezt nem említette. Mint ahogy azt sem, hogy bármi bajom lehetne, PCO... Az inzulin mivel van összefüggésben? Lehet hogy ezzel is gond van?
Semmi ilyemit nem mondott...
?????

Anni
Névtelen

Sziasztok!Kép

Shine!Kép
Megy a drukk holnap ezerrel!Kép ++++++++++++++++++

Továbbra is köszönöm a drukkot mindenkinek!Kép

CatKép!
Nem tudom mennyi lehet a progiszintem, de 3x2 Utrogestant használok naponta, óvatosságból. A dokim csak 2x1-et mondott, pedig korábban megbeszéltük, hogy az nekem kevés, csak szerintem nem emlékezett rá, én meg nem akartam leállni vitázni vele a telefonban. Most azt az Utrót használom, amit még Andi28-tól kaptam. Kép Ha nem akar majd a dokim 3x2 Utrót adni, nem tudom mit fogok csinálni. Nem tudom mit fog szólni, hogy többet kezdtem el szedni.
Neked megjött már a mensid? Mitől vagy ilyen biztos, hogy csak az Utrótól nem jön meg? Nem lehet, hogy valami más van a dologban? Kép

Progival és prolaktinnal kapcsolatban:
Nekem tavaly alacsony progiszintet (8,5 és 13 n/mol körül) és magas prolaktint (48) mértek. Kaptam Clostit+Duphastont, később Serophenet+Utrogestant és Bromocriptynt is szedtem. 3 hónap múlva még mindig 38 volt a prolaktinom, de 2 hónapra rá már csak 3,5, az alsó határ. Ekkor buktam ki egy kissé lelkileg, ezért abbahagytam mindent. Most nem tudom, hogy mennyi a prolaktinom, de eddig úgy tűnik babás vagyok.
De most megíjedtem Szöszi hozzászólása miatt, hogy a magas prolaktin szint a 9/10. héten okozhat vetélést!

Leone

KépKép
leone

Sziasztok!Kép

Shine!Kép
Megy a drukk holnap ezerrel!Kép ++++++++++++++++++

CatKép!
Nem tudom mennyi lehet a progiszintem, de 3x2 Utrogestant használok naponta, óvatosságból. A dokim csak 2x1-et mondott, pedig korábban megbeszéltük, hogy az nekem kevés, csak szerintem nem emlékezett rá, én meg nem akartam leállni vitázni vele a telefonban. Most azt az Utrót használom, amit még Andi28-tól kaptam. Kép Ha nem akar majd a dokim 3x2 Utrót adni, nem tudom mit fogok csinálni. Nem tudom mit fog szólni, hogy többet kezdtem el szedni.
Neked megjött már a mensid? Mitől vagy ilyen biztos, hogy csak az Utrótól nem jön meg? Nem lehet, hogy valami más van a dologban? Kép

Továbbra is köszönöm a drukkot mindenkinek!Kép

Progival és prolaktinnal kapcsolatban:
Nekem tavaly alacsony progiszintet (8,5 és 13 n/mol körül) és magas prolaktint (48) mértek. Kaptam Clostit+Duphastont, később Serophenet+Utrogestant és Bromocriptynt is szedtem. 3 hónap múlva még mindig 38 volt a prolaktinom, de 2 hónapra rá már csak 3,5, az alsó határ. Ekkor buktam ki egy kissé lelkileg, ezért abbahagytam mindent. Most nem tudom, hogy mennyi a prolaktinom, de eddig úgy tűnik babás vagyok.
De most megijedtem Szöszi hozzászólása miatt, hogy a magas prolaktin szint a 9/10. héten okozhat vetélést!

Leone

KépKép
leone

Ooops!
Bocsánat!
Hogy csinálta ezt??? Én nem küldtem el kétszer!!!
Leone

KépKép
leone

Kedves Anni!

Az inzulinrezisztencia szoros összefüggésben van a polycitás ováriummal. Ezért fontos levenni. Az egész úgy keveredett most ide, hogy a magas prolactin szint néha, de csak néha társul a PCO szindromához. Tehát neked érdemes lenne ennek is utána járni, lehet, hogy volt is ilyen a laborjaid között (?) Továbbá tesztoszeront is fontos lenne nézni. De a magas prolactin szint nem feltétlenül jelent PCO-t. Tehát meg ne rémülj! De biztos, ami zicher...
A PCO és az Inzulinrezisztencia+a prolactin emelkedettség kicsit részletesebben itt:
http://www.babapont.hu/babavar/fert/pco.html
üdv.
Névtelen

Leone!
Felrertetted...
Mikor elveteltem meg masik dokihoz jartam.Kesobb o kezelt felre es azutan lettek hormonalis problemaim.Mikor ehez a dokihoz kerultem,akkor o megnezte a hormonjaimat es utana mivel allandoan faggattam,hogy mitol lehetett a veteles,akkor mondta,hogy a magas prolaktin is okozhatja.BAR A 10.-ik HETEN MAR NEM,ahogy nekem volt.Max a 8.-ik hetig ,igy mondta o.
Amit azelott irtam,kicsit felreertheto volt.Bocsi.
Pusszancs:
-szoszi-
szoszi

ShineKép
Holnapra is drukk !

CatKép
Azt hiszem, te írtad, hogy volt anov. ciklusod. Mit jelent ez mensi szempontjából ? Később jön v. rendes időben ahogy szokott. Nekem eddig mindig kétfázisu volt a görbém, most nem tudom mi történhetett. Kép Még kicsit reménykedek, hogy felmegy a hőm a napokban. Szerinted ez lehet egyszeri eset, vagy most már ez így marad ? Bocs, hogy téged nyaggatlak, tudom nem vagy doki -csak majdnemKép -de ez most nyugtalanít egy kicsit.

Egcsi
egcsi

Szöszi!Kép
A 8. hétig is van még időm. Nem baj hogy említetted, legalább rákérdezek majd a dokimnál!

Leone

KépKép
leone

Öcsééééééééééééééém!
Tényleg tele volt az izém......postafiókom.....
Nu, szóval, csajok vééééégre péntek van!!!!!!
Nagyon utálok dolgozniiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó lenne, ha mongyuk nyernénk a lottón, meg ilyenek, mert marhályul nem fűlik a fogam a melóhoz.
Oszt hogy vagyunk ezen a békés, szottyadt napon???
Reggel úgy zuhizott a záporgott, hogy azon törtem a buksómat, ma kihagyom a bejövetelt, oszt meleg ágyban molesztálom azuram egésznap.
Erre elállt azesőőőőőőőő!!!

M.Alice hajjaj fekete vonat, elvitted a páromat!!!
vagy pedig, a sarokba dobjuk a rókát, s nyomjuk továáááb!!

Mindenkinek jó hétvégét, nem jövök ma már, CAT!!!
dobom a mailkát!!!
Páka, Ilduci
Névtelen

Egcsi,

én most mérem a 3. ciklus hőjét.Az első kettő anovulációs volt. De attól még megjött bár korábban mint vártam.

Lányok,
Igazából nem értem hogy hogyan jöhet meg a mensi mikor nincs petesejt ami leválik ?
Sőt a kolleganőm mesélte hogy amig nem szedett fogi gátlót neki kb 1-2 alkalommal jött meg egy évben.Ettől függetlenül ha nem védekezett óvszerrel akkor terhes lett.
Már 2 abortusza volt:-((
Ha nincs OV attól még lehet mensi és ha van OV akkor meg simán elmaradhat ?? Nem értem ?!
Tudja ezt valaki?

Zsebi
Zsebi

LeoneKép
Még mindig nem jött meg. A hőm 37 volt reggel, de abbahagytam este az utrot, mert csináltam egy negatív tesztet. Nem lepett meg, mert tudtam, hogy ez a helyzet.KépKép

EgcsiKép
Nekem nem volt soha anov. ciklusom szerencsére, de már kiokosodtam ebből is. Ez azt jelenti, hogy nem tud a tüsző megrepedni, tehát nem lökődik ki a pete a petefészekből. A tüsző viszont termeli az ösztrogént, és nem engedi a hormonszintet leesni. A nyálkahártya túlvastagodik, de nem tud leválni, ezért a mensi el szokott húzódni.

Puszi
CatEye

Cat
Kép
cateye

ZsebiKép
A menstruációkor az elöregedett nyálkahártya válik le, és nem a kilökődő pete.KépKép Fogamzásgátláskor, pedig a petesejt érését gátolják a szerek, és menstruáció akkor is van. A barátnődnél valami nem funkcionált, hogy nem menstruált.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok csajok Kép
Vagy inkább Kép

26. napon vagyok (27-es ciklus, ha még nem súlykoltam volna itt eléggé Kép )
Ma reggel megint visszament a tegnapi 37,1-ről 37,2-re, de sajnos ez sima kétfázisú dolog.
Se híre se hamva a 3. fázisnak.
És holnap tuti megjön, pedig mekkora bizodalmam volt ebben a hónapban.
Hogy miért tuti?
1. ma reggelre öklömnyi pattanás nőtt az orrom alá
2. folyamatosan görcsölget a hasam
3. fájdogál a fejem
4. ideges és ingerült vagyok
5. hasmenésem van
Szép kis mensis diagnózis, mi?
Nem baj, legalább nem kell feleslegesen tesztet elhasználom.
Kép Kép Kép
Azért nektek szép napot!

Edit
Kép

Kép
reditke

Szijjja R.EditKép

Nem kell egyből roszra gondolni,a hőd az csudijó még bármi is lehet,azthiszem Lindának irtam egyszer azt hogy a pattanás nemcsak a mensitől lehetKép és be is jött a jóslatomKép
Pattanás??? látnád az enyémet amely a szemöldököm között leledzikKépKépKép kinőtt a harmadik orromKép
na meg az arcomon is kijött egy párKép én azé a helyedben ilyen hő mellett még reménykednék amíg nem jön meg.

Szevasztok Többiek!

A górém még mindíg külföldönKép na mi lessz ma??Kép
Egy hétre vagy kettőre itthagylak benneteket hiányozni fogtok nekemKépDe ha visszajövök kielemezünk valakit okse?

Szöszi mi meg összeröffenünk egy minitalira hátha jót tesz a pocaknakKép

IlduciKép
.....lám az enyém,lám az enyém fekete...KépKépKép
Pusssz Alice
malice

Cat,

Amikor szedte a fogamzásgátlót akkor volt mensie.Ha nem szedett semmit és a saját szervezete "dolgozott" akkor nem volt mensije csak 1-2 alkalommal évente,de neki állítása szerint "állandóan van peteérése" :-)
Most én is sokat okosodtam, én azt hittem a pete nem tud megtapadni és leválik a nyálkahártyáról és ezért vérzik.
Zsebi

Alice Kép
Hát persze hogy reménykedem.
Szerintem ezzel mindenki így van, amíg be nem köszönt a kecsap (hogy idézzelek)Kép
Csak valamiféle védekező mechanizmus ez a tuti nem lesz baba, mert akkor azt hiszem majd kevésbé esik szarul a dolog, pedig nem is.
Szóval túlélési mechamizmus, de szerintem ezt mindenki ismeri.
Azért kösz, aranyos vagy, hogy bíztatsz!
És jó nyaralást Kép Kép

ZsebiKép
"A pete nem tud megtapadni és leválik a nyálkahártyáról és ezért vérzik" dolgot, szerintem nem te egyedül tudod így.
Ha jól emlékszem, ezt így tanították biológiából.
1-2 hónappal ezelőttig, amíg nem kezdtem el olvasni a babanetet én is így tudtam.

Aztán lehet, hogy nem a biológia oktatás volt a rossz csak én emlékszem így rá Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép,ZsebiKép
Ti milyen biológia könyvből tanultatok ? Ez elég viccesKépKépKép Szerintem rosszul emlékeztek rá, de mindegy nem ez a lényeg. Azért vagyunk itt, hogy okosodjunkKép
A meg nem termékenyült petesejt a hasüregbe távozik, ezt is olvastam valahol.

Cat
Kép
cateye

ZsebiKép
Kösz az infót !

CatKép
Bocs, hogy meggyanúsítottalak az anov. ciklussalKép
Köszi az infót neked is !

EditKép
Nem minden babásnak van 3 fázisú görbéje! Nem feladni, míg ketchup nem jelentkezik!

AliceKép
Érezd jól magad a szabin, ezen a héten már úgyis jól rákészültél!Kép Reméljük már zebrásan jössz vissza!

Ma megkaptam életem első Gynevac szuriját! (Azért dicsekszem ennyire, mert nekem orvoshoz elmenni akármilyen vizsgálat és beavatkozás céljából nem egyszerű eset. Kb. fél lábam már a sírban olyankor.Kép) Gyorsan kitakarítottam otthon, mert holnap jön haza a zuram és nem akarom ilyenekre fecsérelni a drága időt amit együtt tölthetünk.
Úgy látom a szomorkás idő lelassítja a topik forgalmát is, csak nem a gép előtt szundikáltok?Kép

Egcsi
egcsi

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen járok-e, de remélem tudtok nekem segíteni. Három vetélésen vagyok túl, mindet műszeresen fejezték be. A férjem most járt andrológusnál, aki szerint elképzelhető, hogy vmi gyulladás maradt vissza és az okozta az utolsó vetélést. Klion+ penicillint ajánlott. Olvastam a Gynevacról és úgy döntöttem azt is kipróbálnám, de a jövő hónapban már elkezdhetünk újra próbálkozni és addig nem fejeződik be a kúra. Ha a Gynevac alkalmazása alatt esik az ember teherbe az okozhat-e valamilyen károsodást a babának? Vagy terhesség alatt ellenjavalt? Kérlek segítsetek ha tudtok, mert akár már ma elkezdeném, ha erre tudnám a választ!!! Előre is nagyon köszönöm!

Üdv: Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok

Egcsi: engem a szomorkás idő (is) elszomorít. Olvasgatlak Benneteket és még ettől sem lesz jobb a kedvem.

Edit: Olyannyira nem kell háromfázisúnak lennie egy babás ciklusnak, hogy a barátnőm, aki 3 hónapja nem védekezik, teljesen egyenes (egész c.-ban 36,7-36,8 között ingadozó) hője mellett is produkált kétcsíkos tesztet.
Asszem ezzel más meg is magyaráztam a bánatom okát. Dohányzik, műtőben áll, RTG sugárban és pikkpakk terhes lesz. Én meg csak ácsingózom a gyerek után. Nem mintha nem örülnék az ő örömének, tudom, hogy nagyon szeretett volna babát, csak összeszorult a szívem, amikor repdesett nekem a tel.-ba.

Cat: mikor kezditek a lombikot? Nálam sem működik ez a fajta védekezőmechanizmus (más sem).

Egyébként, most, hogy itthon vagyok, sokszor elgondolkodom, hogy kell-e nekem tényleg gyerek? Kép Ti. a házunk mögött van egy ovi. A kissrácok 10-fél12-ig kint vannak az udvaron. Időnként úgy hangzik, mintha egy farkascsorda lenne az udvaronKép Kép Kép

Puszi:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Dino,

A gynevacot lehet használni a terhesség alatt is,mert ez nem hormon.Erre azt hiszem van válasz a www.gynevac.hu alatt. De én úgy tudom lehet nyugodtan alkalmazni.

Egcsi,

neked nem fájt az injekció után? Én hétfőn megyek a harmadikra.De eddig mindig baromira fájt napokig és 48 óra múlva be is lázasodtam.
Kiváncsi leszek hogy ha visszamegyek a dokinénihez akkor jobb lesz e az eredményem?!Remélem!!
Zsebi

Sziasztok csajok Kép
Aranyosak vagytok, hogy bíztattok.
Reggel egy kicsit tényleg depisre sikeredett a hozzászólásom.
Most már tök jól vagyok Kép
Hiába, ha az embernek sikerélménye van a munkában, akkor az pozitívan hat.
Persze, hogy nem adom fel Kép Szeretném én azt a kis tökmagot odabenn, csak próbálom felkészíteni magam az ismételt NEM-leges verzióra.

CatKép
Én tényleg nem akarom a biosz könyvre fogni Kép Kép

JovikaKép
Annyira megértelek.
Nekem kb. 3 hónapja volt ugyanez. Akkor már egy éve próbálkoztunk és sehol senki.
Barátnőm (akit egyébként tiszta szívemből szeretek és nem szeretnék neki soha semmi roszat), az első védekezésmentes hónapjuk után épp aznap hívott fel telefonon, hogy kétcsíkos lett, amikor nekem pont megjött és bánatos voltam.
Persze örültem, de nyeltem is nagyokat.
Minél több idő telik el, annál több ilyennel kell szembesülni.

De tessék csak a pozitív dolgokra gondolni és légyszi nagyon szorítsatok nekem, hogy holnap reggelre (na meg utána se legalább egy 9-10 hónapig) ne jöjjön meg. Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Helló Csajok!

Eddig nagy évezettel olvastam az üzeneteiteket, mivel én is a "bandába" tartoztam. Próbáltam tanácsokat, tippeket ellesni tőletek, hátha összejön egy baba ÉS ......... 1 hete nem jött meg, csináltam tesztet és pozitív lett. Pont, amikor nem foglalkoztam vele (ezelőtt minden percben csak a babára tudtam gondolni) és most összejött.

Csak azt szeretném mondani, hogy köszönöm mindenkinek, aki hasznos tanácsokkal látott el ebben a témában. Azt hiszem búcsúzom, és remélhetőleg átkerülök a "Friss mamák topikba" és ott is maradok még vagy 9 hónapig.

MINDENKINEK SZURKOLOK!!!!!!

Puszi Erika
Névtelen

Erika Kép Kép
Gratulálok és legyetek nagyon boldogok a pocaklakóddal!
Vigyázz magatokra!
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Lányok,

Megint gondolkoztam valamin de nem tudom a választ.A fogamzásgátló szedése alatt van ovuláció? Vagy az pont a peteérést gátolja ?
Zsebi

Zsebi Kép
Nem lehet peteérés fogigátló mellett, különben akkor teherbe is eshetnél mellette. Akkor meg minek szednéd? Kép

Alena
alena

A fogamzásgátló szedése alatt nincs ovuláció. az egész hatásmechanizmusa arra épül, hogy épp ez ne legyen. Becsapja a szervezetet a hormontartalmával. Azt a hormonállapotot idézi elő, mintha terhesség állna fent és így a szervezet nem ad parancsot ovulációra.
Névtelen

Néha még benézek ideKép

Zsebi,
Nem, nincs ovi foggtló szedése alatt. A méh nyálkahártya elöregszik (elér egy bizonyos vastagságot) és leválik.

Előfordul, hogy a megnem termékenyített pete a hasüregbe távozik, de ez nagyon-nagyon ritka, inkább menzesszel együtt távozik.

DinoKép
Gynevac alatt nyugodtan lehetsz terhes, de a legjobb hatását a Gynevac a beadástól számított 3 hónap múlva éri el.

DE!!! Szerintem kérj egy hormonvizsgálatot is. Én inkább valószínűnek tartom a progreszteronhiányt vetélés okaként, mintsem "tünetmentes" fertőzést, ami 3x okoz vetélés. Ez egy kicsit sok, szóval ne hagyd magad és vizsgáltasd meg a progiszintedet, mert 3 művi befelyezés az már egymás között is szólva nagyon durva és testileg-lelkileg egyaránt nagyon megterhelő.

A lányok megírják majd, hogy mi a jó eredmény. A vért a peteéréstől számított 7-8. napon érdemes levenni, mert ekkor már a progiszint felmegy a megfelelő szintre, vagy legalábbis fel kell mennie.

Ha nem megy fel, azt jelenti, hogy a sárgatesthormon=progreszteron nem tudja "táplálni", megtartani a terhességet és bekövetkezik a vetélés.

ErikaKép
GRATULA!!!!!

CateyeKép
Nagyon, de nagyon drukkolok NEKEDKép

Puszi mindenkinek,
Egy volt topikos
Móni
mj__móni

Zsebi Kép

Nekünk tudatlanoknak Kép Kép Kép , akiknek rossz volt a biológia tankönyve, találtam egy olyan weblapot, ahol tizenéveseknek írják le szépen érthetően hogyan történik a fogamzásgátlás milyen hormonális hatása van a menstruációnak stb stb stb
Nézd meg!
http://www.intimzona.hu/lesson2.cfm

Ennek az alján van a Tartalom felirat, ha arra ráklikkelsz, feladja még az összes többi információt is.
Jó kutakodást!

Edit
Kép

Kép
reditke

Dino
Azért gondolom, hogy progihiányod van és nem prolaktin túltermelésed vagy valami más hormonális zavar, mert már 3x voltál babás. És aki babás tud lenni de nem tudja kihordani annak inkább progival van gondja. Szóval a Gynevac mellett légyszi mindenképp vizsgáltasd ki magad, úgy ahogy a fentiekben leírtam!

Ja még valami! Ha teherbeestél a férjed spermájával nincs gond! Az előfordulhat, hogy ping-pong-ba fertőzitek egymást, de nem értem miért kellett elmenni andrológushoz, ha párod babát tudott csinálni!!! Nekem úgy tűnik az orvosod nem igazán tudja mit csinál, valószínű nem ért a "babacsinálás" -hoz, mármint mint nőgyógyász és nem mint férfiKép. Félre ne érts, semmi esetre sem akarom megsérteni a dokidat.

Szóvak, csak azt tudom mondani, hogy csak egy vérvétel az egész, de egy baba életét mentheted meg vele!

Persze, bejátszhat a fertőzés, de SZERINTEM nem ezzel van gond. A Gynevacot mindenestere érdemes megkapnod, mert csökkenti a koraszülés lehetőségét, véd a terhesség alatt a bakteriális fertőzésektől. Szóval csak jól járhatsz vele,

Pusszancska,
Móni
mj__móni

Jajj csajszik olyan rendik vagytok hogy ilyen klassz felvilágosítást kaptam !!! :-))))
Már megérte ma bejönni a dolgozóba !:-))

Edit,

köszi megnézem most már ezt a weblapot hogy tudjam miből lesz a "cserebogár" :-))))

Még egyet gyorsan kérdezek aztán megyek haza .
El kell mennem vérvételre .De MIKOR???? 2 egymást követő anov.ciklusom volt, a 21 napon mind a készer megjött.Most már túl vagyok a 3. napon,tehát megint csak a 21-t tudom kivárni.
De ha nincs OV akkor igazából tök mindegy hogy hányadik napon megyek nem ????

Puszi nektek ! Hétvégére is borongós időt mond ,tessék kényeztetni a fiúkat (mármind mindenki a sajátját ):-)))
Én is majd tanulmányozom egy kicsit a "biológiát" csak szemléltetve :-)))
Zsebi

Sziasztok!
Régen jártam erre, sajna a suliban nincs rá mód, rohanás az egész nap.
Csak annyit akartam írni, képzeljétek, a nővéremnak a héten derült ki, hogy kismama, ez lesz az ötödik gyermeke!!! Úgy örülök neki, de megint felzaklatott a dolog, nekünk miért nem lehet.
Voltam a héten megint vérvételen. SZinte látom, az eredmény ugyanolyan lesz, mint a múltkor...A hőm csak két napig volt 37.0 a többin alacsonyabb. Tutin nincs peteérésem.
A prolaktinom jött csak rendbe a bromotól, de az LH-m és FSH-m egyenlő a nullával, a progim is csak alig 10 fölötti.
MIt gondoltok, menjek vissza Pécsre -kicsit messze van- vagy menjek el egy helyi hírösséghez.?
Olyan lehangolő minden. szeptember.......

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

mj-Móni, Zsebi,
Köszönöm a gyors választ!
Ebben a ciklusomban fogok hormonvizsgálatra járni a 2,14,22. napon. Kaptam az utolsó kettő vetélésnél Utrogestant, de ez sem segített. 1 éve már mérték és akkor valóban alacsony volt a progeszteron szintem. Az orvosomra néha én is nagyon mérges vagyok, soha nincs rám ideje és nem tudok tőle semmilyen kérdésemre választ kapni.
Köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok, majd az eredményeimet beírom, hogy mi a véleményetek. És ha esetleg tudtok ajánlani valami megbízható, problémás esetekre szakosodott nőgyógyászt, hát annak is nagyon örülnék.
Mindenkinek nagyon sok sikert kívánok!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Leone, látom továbbra is aggódsz, hátha megnyugtathatlak:
az a doki, akit említettem már 3x2 Utro-t javasolt nekem, egy másik, akihez meg jártam kezelésekre- eredménytelenul-o kevesebbet. Én persze 3x2 szedtem, és a terhesrendelésen automatikusan írattam fel magamnak, amikor elfogyott, ott meg nem számolgatták, hogy akkor most mennyit fogyasztok belole, sot, az is megesett, hogy elutaztam és elhagytam, ezért újra kellett íratni. Ezt te is mondhatod.
De ha nagyon kell , kuldhetek is egy keveset, mert nekem maradt.
Ja, amikor vetélésem volt, akkor elozo és utána kovetkezo honapban a prolaktinom 48 és 63 volt, tehát magasabb a tiédnél, és a hatodik héten volt a vetélés, vagyis két hét késés és poz. tesztek után. Neked ebbol nem lesz vetélés, de menjél már az orvoshoz.
Mellesleg az én nagy dilemmám a prolaktin miatt volt, hogy abbahagyjam -e a Bromokriptin szedését terhesen vagy sem, mert erre is mindenki mást mondott.

Cat, ki tudja mi lesz ebbol a ciklusodbol még?!
Amúgy maradsz a dokidnál továbbra is?

Bella
bella2

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?