A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Most egy darabig azt hiszem nem leszek, úgyhogy táblicsku sem lesz. További részletek nélkül kérlek ne haragudjatok érte. De gondoltam úgy tisztességes, ha szólok.
grillázs

Kép

Grillázs,csak ennyit mondhatok! Remélem, hamarosan újra itt leszel!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Azt látom, valamiért széthullt (vagy talán más helyet keresett magának) az alaptársaság. Nem éreztettétek velem soha, de ha az az oka, hogy zavar titeket, hogy sokan lettetek az újak miatt és megszűnt a régi megszokott hangulat...megértem.
Ha azzal segíthetek, hogy én eztán majd csak olvaslak majd titeket, így fogok tenni.
Ha lehet, gyertek vissza!
Köszönöm a segítőkészségeteket, sokat tanultam tőletek!
Ez egy példa értékű kis közösség itt. Ahogyan bíztatjátok, segítitek egymást... Nekünk "kívülállóknak" is szükségünk van rátok, hogy erőt merítsünk belőletek.
Kérlek, maradjatok!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Najóvammán, mi ez itten? :(

Grillázs, nyilván tiszteletben tartjuk a döntésedet, bármi gondod is van, remélem, hamar megoldódik, és nem tűnsz el megint hónapokra.

Moncsiga, mivaaaaan? Mi az hogy kívülálló? Itt olyan nincs. Én sem érzem magam annak, szerintem azok sem, akiknek már meg is született a csemetéjük. Ezt a pangást most én sem értem, de majd lassan visszaszivárognak a lányok, volt már ilyen.
február

Sziasztok!

Moncsiga! Tegnap én voltam altatás után, de Te beszéltél félre! Mi az, hogy kívülálló! EJNYE!
Van úgy, hogy az ember lánya kicsit visszahúzódik a csigaházába, mert az kell a kicsi lelkének (ugye , kedves Grillázs), de ótán, sokkal erősebben tud visszatérni.
Van úgy, hogy az ember lánya mindent kibeszélne, aztán az is van, hogy csendben megvárja a végeredményt, hogy az idő elteltével sokkal boldogabban újságolhassa el a híreket.

Na, ezért lehet itten pangás. Majd jönnek a lányok, ne féljetek:-) Szerintem most is itt vannak olvasó üzemmódban:-)

No, én túl vagyok az első kórházi élményemen, és ennél kellemesebben nem csalódhattam.:-) Ugyan nem volt WC papír, és senki nem szólt, hogy evőeszközt is kell magammal vinni a papucs és köntös mellé:-) DE volt csodás, emberi "személyzet":-))) Szóval most már értem, miért szeretne annyi kismama a Szt. Imrében szülni:-)))
modrooka

Sziasztok csajszik! Én is csak pislogok nagyokat, hogy mi lett egyik napról a másikra ezzel a fórummal... :shock: De igaza van Februárnak, volt már ilyen, és biztosan lesz is még, idővel újra elindul itt is az élet. Legalábbis remélem. :?

Grillázs, várunk vissza! :(

Február/Ági, sokat gondolok rátok, iszonyat, hogy mennyire rohan az idő, lassan már mindketten babáztok! :D
noczi

Sziasztok Lányok!

Bocsi ,hogy nem jelentkeztem,de majdnem 2 hetet kórházba kellett
töltenem.Nagyon bevéreztem,már azt hittem hogy vége...mindennek. :oops: Tegnap érkeztem haza,sajnos még mindig tart a vérzés.
Sajnos nem tudnak mit tenni,fekvés ezerrel. :oops:
A babucik megvannak,7,5cm és 6,1cm-ek :D
Nagyon félek,de próbálok erős lenni és számolom a napokat...
Ma letünk 13 hetesek :D

Most csak ennyit tudok irni,ne haragudjatok.....
Puszi
angyal73

Jóvanna! Annak csak örülök, ha úgy látjátok, hogy zöldségeket beszéltem! :lol: (néha kiújul az üldözési mániám:))
Csak furcsa, hogy pont a régiek tűntek el, és láttam már olyat,hogy tényleg az volt a háttérben, amit tegnap felvázoltam. Azért jó, hogy nem kell átmennem olvasóba...

Az elvonuláshoz tényleg "joga" van mindenkinek. Akkor írom, hogy tudják,nagyon várjuk őket és a híreket Róluk.

Angyal, pihenj sokat, ha arra van szükség! Sokat gondolok majd Rátok, hátha segít egy kis távolsági nyugigondolat.

Puszi!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

hát nem tom', vmi tuti van azért az eltűnésekben :roll: Nyugi Angyal, minden OK lesz! Csak nem értem, hogy engedtek haza ha vérzel még :roll: Gondolom nem a Dévai a dokid.
beber77

Angyalka én nagyon drukkolok neked! Pihenj sokat, ne erőltessed meg magad és csak a szépre gondolj!

Lányok!
Egy nap rágódás után úgy döntöttem, hogy mégse lépek le pusztán azért, mert jót akartam. Én senkit se akartam megbántani vagy egy sor adattá ledegradálni. Ha mégis így érezte volna bárki is, akkor itt és most kérek elnézést.
A táblázatba a jövőben azt szerkesztem be, aki ezt személyesen kéri és a kivétel is így fog történni. Persze lehet priviben is.
A hétvégén frissítem a táblicskut, lesznek benne változások, de a jövőben szerintem ezt mindenki tudomásul fogja venni, mindenkinek meg lehet a maga oka.
grillázs

Kedevs Angyal!

Gondolok Rád. Ne idegeskegj, el fog az múlni, pihenj sokat!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

De jó Grilli! :lol:
Örülök, hogy meggondoltad magad! Én szeretnék benne lenni! Köszi!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Köszönöm Csajok!!!!!!!!!!!!!
:D :D :D
angyal73

Sziasztok!

Grillázs - én nagyon örülök, h maradsz :lol: :lol: és én mindig kimondottan várom a táblicskudat. Nagyon jó ötletnek tartom és biztos vagyok benne, h aki benne szeretne lenni - és ezek közöt vagyok én is - azok hálával gondolnak rád, h elkészíted és mindig frissíted Nekünk. :wink:

Moncsiga - én is viszonylag új vagyok itt :) , én is olvasó üzemmódban voltam hónapokon keresztül és amikor pár hete úgy döntöttem, hogy aktív leszek azóta pang a topik :? . Én is azt gondolom, h visszajönnek a lányok csak ki-ki a maga kis dolga miatt most távol van. Addig is a mi dolgunk, hogy a topik megmaradjon :D , úgyhogy hajrá :wink: Várunk vissza mindenkit és várjuk az újakat is... :lol:

Angyal - nagyon szorítok Neked, vigyázz magadra és pihenjél amilyen sokat csak tudsz!!!

A többieknek is küldöm a pozitív energiákat
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Adri

Kép
padri75

Sziaszok!

Sokáig olvastam leveleiteket, mire eldöntöttem, én is szeretnék csatlakozni a csapathoz. :oops:
Látom, ahogy válaszoltok egymásnak és tartjátok a lelket mindenkiben - akár "csak" olvasó, akár tag.

Most fogjuk úja megpróbálni, h szülők legyünk. Kicsit félek, de remélem nem lesz gond és a pocimban a karnak maradni (mi nagyon szertnénk).

Biztos vagyok, h. minden gondommal fordulhatok
Hozzátok, és segíteni tudtok.

Éva
eva70

Éva!
Üdv minálunk. Remélem tudunk segíteni :) Én nem vagyok túl tapasztalt, de ha tudok, szívesen segítek.

Padri!
A pangás ellen csak mi tehetünk! Hajrá!

Lányok!
Irtó hideg, de csudaszép idő van! Irány séta-fikálni! Én is megyek délután!
grillázs

Szia Éva!

Üdv köztünk!!! Én teljesen kezdő vagyok a dolgokban most indul az első inszeminációm, de amiben tudok szívesen segítek... és igen jól látod - a legfontosabb amit ez a topik ad nekünk az a kitartás és a lelki erőnk megtartása....hajrá lányok :lol: :lol:

Kép
padri75

Oké Február várlak! :-) Nem már kb egy hete levették a látogatási tilalom táblát, de hát itt ugye ez sem volt véresen komolyan betartva!

Csajok én ma elköszönök, akkor majd üzenek Modrookával , vagy Kagylóval, hogy mi van velem! Jók legyetek, aztán mire hazajövök mindenki babás legyen ám! :-)

Puszi Ági

(lehet, hogy holnap még egy percre benézek! )

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

sziasztok

Bennem is felmerült ami moncsigában, bár én nem olyan régen csatlakoztam hozzátok. Örülök, hogy mindenki így gondolja és maradtatok, GRILLÁZS külön köszönet neked, hiszen a táblicsku nagyon fontos mindenkinek. Én is szeretnék benne lenni!!!!!!!!!

Angyal pihenj sokat szorítunk neked. :D

Éva üdvözöllek csapatunkban, én is nagyon sokáig csak olvasgattam, de mikor élesedett a helyzet és segitségre volt szükségem, a lányokhoz fordultam. :lol:

Ági nagyon sok sikert nektek!!!! :lol: Várjuk a híreket!
nyünyû

Ági!
Nagyon drukk neked és várjuk a híreket! Csak ismételni tudom magam: remélem személyesen számolsz be nekünk a dolgokról.

Lányok! Már megcsináltam a táblicskut, de jövök-megyek egész nap, a délutáni séta-fika után felrakom ígérem!
grillázs

Sziasztok!
Annyira jót babáztam a hétvégén a kerilányommal (majdnem 9 hónapos) , hogy megint tisztára belelkesedtem, és türelmetlenül várom az "akciók" kezdetét!

Ági! Gondolok Rátok, várom a híreket! Próbálj pihenni, és amennyire tudsz, szót fogadni a dokinak! :wink:

Puszika Mindenkit!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

És akkor! Tadadadaaaaaam!!!

Kép Kép
grillázs

Húha!
Nem hiszek a szememnek!
Az én tegnap esti bejegyzésem az utolsó?
Lányok! Nehogymár!
grillázs

Szia Grillázs
Itt vagyok, csak olvasó üzem módban!! :wink:
Nem értem én ezt a forumot....
Lassan már azt gondolom, hogy miattam nem jön senki sem... :(

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

jajj már mindenkiben ott van ez a hülye üldözési mánia?
grillázs

Sajnos! Nagyon hiányoznak!!! :cry: :(

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok Lánykák!

Én is itt vagyok! :D Bár éppen szörnyű hangulatban, olyan nekem-sosem-lesz-gyerekem típusúban, húúú, de rég volt ilyen, és mennyire szar... :? Francba vele... :? Szóval nekem most nem kéne itt lennem, mert csak rontom a hangulatot... :) Csak azért jöttem, hogy egy hozzászólással több legyen, hihihi... :)

Éva, üdv a csapatban! Te is Dévai Apánkhoz jársz? Hányadik lombik (?) lesz?

Grilli, beletennél a táblicskuba? Noczi, 27, Tarján, 4. lombik (jesszusom de szar leírni... mármint azt, hogy már a negyedik... :( ) valamikor ősszel...

Február, mizu? Felőled kitől kapunk majd híreket, ha eljön a NAGY nap? Komolyan, az értetek való izgulás tartja most bennem a lelket! :D
noczi

Na akkor én megyek is, megfürdetem magam... :)
Szép álmokat Csajszikák!
noczi

Sziasztok!
...és én is itt vagyok! Csak most sok dolgom volt (elmaradt írásbeli munkák, de pszt! be ne áruljatok a főnöknek!) :oops:

Kagyló! Örülök, hogy magamhoz hasonlót találtam! Éljen az önváddal kombinált üldözési mánia! :lol:

Szerdán 13h. körül lesz valaki Dévisz Atyácskánál??
Lehet, engem haza zavar, mert a rubeola, meg a toxoplazma eredményem még nem érkezett meg. A házidoki beszélt már a pösti főlaborral, ők már postázták... jók az eredmények, dehát nincs dokument róla. :roll:
Arra gondoltam,megkérem a házidokit, írjon egy igazolást, hogy neki ezt-meg ezt mondták és kéri, hogy az eredmények megérkezéséig fogadja el az ő úttörőbecsszavát... Nagy hülyeség, ugye?

Még mielőtt átmennék szószátyárba csókjaimat küldöm, és elvonulok az éjszakába. Pá-pá!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!
Tényleg pangás van.
Én szívesen írnék ide ha nem zavarok :oops:

Kép
Kép
bbeti

Nóczi - betettelek :) Amúgy nincs olyan, hogy rontod a hangulatot. Ez a fórum épp azért van (szerintem) hogy hipp-hipp meg hurrá, meg pozitív életérzés és mások után szabadon zipzáros paplany meg smaccantás. És nem csak azért írogatunk, mert jó dolog történik velünk, hanem azért mert hasonló helyzetben vagyunk és segítjük egymást.

Moncsiga - elmaradt írásbeli munkákról inkább ne beszéljünk, mert rámszakad egy toronyháznyi :)
- ez a kérem a házidokit című verzió szerintem nem nagyon megy... mert hát mi alapján ír le bármit is... szerintem mond meg Apánknak frankón az igazságot, nem kell ahhoz semmi papír a házidokitól. Anélkül is el fogja hinni, az egyébként nem hivatalos papírral meg amúgy se tud mit kezdeni.

Na puszika lánykák! Álmodjatok szép virágos réteket meg minden hasonló.
grillázs

Szia bbeti!
Bár már félig leragad a szemhéjam és várhatóan csak reggel nyitom ki, azért üdv közöttünk és gyere csak bátran.
Te is Apánkhoz jársz? A vonalzód alapján te tényleg a pozitív példákhoz tartozol.
grillázs

ahha... tényleg fáradt vagyok... bbeti most látom csak, hogy nem is új vagy, de dupla helyett szimplán látok a b-ből... Hú anyám, tényleg elteszem magam holnapra.
Még egyszer puszi lánykák
grillázs

Jó reggelt csajszik!

Én is itten vagyok, csak a hétfő valahogy nehezen ment nekem :x . Én tegnap este voltam a dévaiban. Mivel Iron doki külföldön van ezért "Apátoknál" jártam.
Nagyon-nagyon pozitív volt. Este 8-kor még mindig mosolygósan válaszolt a "hülye" (gondolom már általa milliószor hallott) kédéseimre.... :oops: szóval értem az imádatotokat. Tényleg nagyon jó, h két ilyen szuperdokival hozott minket össze a sors.... bármelyikőlyükre rábízom bátran magam és a legrosszabb vizsgálatoknál is nőnek és nem egy "turkálandó" (már bocsi :oops: ) tárgynak érzem magam...
Szóval a legjobb helyen vagyunk lányok!!!!!!!

Ezer drukk mindenkinek...+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Pusz
Adri

Kép
padri75

Padri!
Hogyhogy este voltál? Neked nem reggel kell járnod? Amúgy Vass doki szabija miatt tegnap annyian voltak, mint az oroszok. Kegyetlen sokat kellett várni. Este is?
grillázs

Grilli!

15-re vártam a mensit, de mikor máskor váratna meg mint ilyenkor :shock: és így 17.én jött. Tegnap az első beállításon voltam és este 7-re kaptam időpontot..... legközelebb pénteken reggel kell mennem...(ezek szerint ezek után majd mindig reggel...)...

Sokan voltunk, de gyorsan fogytak az emberkék. Én 8 körül jutottam be (én voltam az uccsóó) és negyed 9-kor már végeztem is..

Kép
padri75

Hát a vonalzómat kicsit frissítenem kell, de megvárom amikor már azt írhatom, h mikor tesztelek...

Bbeti üdv köztünk és írjál bátran bármikor! Veled mi újság? 2. babával próbálkoztok??

Üdv,
Adri

Kép
padri75

Sziasztok, mosolygós napot!

Itten vagyok én is!:-))) Csak tegnap épp veszekedős hangulatom volt a most már csak napokig főnököm miatt. No mindegy:-)

Tegnapp én még vérezgettem a műtét miatt és pánikoltam, úgyhogy gyorsan felhívtam Vass dokit, mert az én emlékezetemben úgy volt, hogy csak 72 órát nem lesz. Még jó, hogy van asszisztense, aki nagyon aranyos volt, és megnyugtatott, hogy ez normális:-)

Aztán du. meg mentem a reumatológiára injekcióra - már meg se kottyant :-) Ótánmeg fizikóra, ahol közölték, hogy most a kezteléstől egyenlőre rosszabb lesz a kezem....hát mit mondjak, így se nagyon funkcionál, úgyhogy ha minden igaz, holnaptól TP-n leszek. No ezt a sok OFFot csak azért írtam, hogy legyen egy hosszú hozzászólásom, hátha más is kedvet kap:-)))))))))
modrooka

Grillázs, táblicskuba engemis betennél?

31 éves, XIII. kerület (Bp.:-) ) és 3. lombik valamikor nyár végén:-)

Addigra szép vékony leszek, meg telistele energiával:-) és sikerülni fog:-)))
modrooka

Modrooka - sevas, hát Te el vagy tűnve MSM ügyileg....... minden OK-s volt tegnap este a dokinál, egyenlőre nincsen kérdésem csak izgulok mint állat :oops: , de majd lenyugszom.
Sajnálom, hogy a kezed nincs jól, de majdcsak gyógyulgat... pihizzél otthon....

:lol: :lol: :lol:

Kép
padri75

Modrooka - naná hogy beteszlek - mit ígérnek? mikorra jön rendbe a kezed?

Padri - ne legyél besózva (bár szerintem ezt így hülyeség írni, úgyis mindenki be van sózva), mert fontos hogy nyugis legyél. Én is igyekszem kímélni magam, bár akinek munkahelye van, az nem nagyon tudja. :oops:
grillázs

Grillázs, hát most van 10 alkalmas bérletem gyógytornára meg fizikoterápiára, meg három db. szurim, oszt majd meglátjuk... vak is aszonta...:-)))
modrooka

Sziasztok!

Hát nemrég bejelentkeztem, de el is maradtam, mert a gyerköcök mellett nem vagyok csak este gép előtt. Mindig elolvasom a történéseket, de azért is nem írok, hátha valakit zavar, hogy már sikeres lombik után is itt vagyok, bár nagyon szeretnék segíteni ha tudok. (Sajna már volt ilyen tapasztalatom.)

Grillázs betennél engem is a táblicskuba, mert rászántam magam és márciusban beindul az 5. lombik a testvér(kék) érdekében.
35 év, Baja, 5. lombik

Moncsiga
Igazából a toxoplazmának és a rubeolának a terhességnél lesz jelentősége, ezért meg lehet vele dumálni, és ált. el is indítja a stimut e nélkül, de az akcióig meg kell lennie, neki fontos, mert a tb finanszírozás előírásai között szerepel.

Bébé
Apánkhoz jártam terhesgondozásra és nála is szültem a János kórházban. Ha ott fogsz szülni akkor a nem ikreseit a Szentkirályi doktorra bízza, aki fiatal és elég jó fej. Ha a kiírt időpont előtt jönne a baba, és este, akkor a szülésznők hívják Apánkat és ált. 20 perc alatt ott van. Ha napközben és nem csütörtök van, akkor jön képbe a bemutatott vagy megnevezett doki. Ha érdekel a tarifa, akkor priviben megírom.

Minkenkinek nagyon szép napot kívánok!

Ancsa

KépKép
tancsa

Sziasztok,
rég jártam itt nálatok,
megszeretném kérdezni, hogy van e valakinke közületek inzulinrezisztenciája és mit szól hozzá Dévai.
Nekem most derült ki és azt mondta a doki az MMEC-be, hogy a terhesség 12. hetéig kell majd szedni. Pár hónap mulva szeretnénk kezdeni a köv. lombikot, csak nem tudom mit fog szólni D ehhez az IR-hez, remélem támogatja.
emke29

Sziasztok!

Hát igen fő a nyugalom.... valahogy azt az ideális állapotot próbálom megtalálni, hogy elég pozitív legyek ahoz, hogy sikerüljön a beavatkozás, de közben megpróbálom magam nem annyira beleélni, h sikertelenség esetén ne zuhanjak nagyon össze..... :oops: szóval ez nehéz és gondolom ezen mindannyian átmegyünk..

Szia Tancsa - szerintem egyáltalán nem zavar senkit az, hogy van pozitív példa előttünk, hogy igenis ez SIKERÜLNI fog... szóval csak bátran....

Kép
padri75

Sziasztok!
Megoldódott a helyzetem, telefonált a házidoki, hogy megérkezett az eredményem!! :lol: Épp időben!

Tancsa, és minden babás sorstársam! Én nagyon örülök a sikereteknek.Igazából , ahogy padri írta ti adjátok a reményt, és a bizonyosságot nekünk!
Én a babás képeiteket is szívesen nézegetem!

Padri! Nagyon szorítok Neked! Igazad van, ez a nemizgulás olyan,mint amikorr azzal jönnek, hogy ne akard annyira, és akkor majd összejön... :shock:

Emke, nem tudok segíteni Neked. Még nem is hallottam inzulinrezisztanciáról...bocsi

Grillikém, együttérzek a halomnyi munka ügyében! Nekem is maradt még mára is...de sietnem kell,mert holnap le kell adni. :wink:

Puszi mindenkit!
Még mindig nem jön senki holnap egyre??? (vagy akörül) Csak, hogy tudjam, mit vegyek fel :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

tancsa - ugyan már! természetesen beraklak a táblicskuba! És ha nem gond, majd megpróbálom Levit és Lucát is berakni a vonalzódról. Olyan cukik az előtt a karácsonyfa előtt :)

Amúgy szerencsére újra telítődik a táblicsku, úgyhogy este, ha nem úszom el az otthoni teendőkben, akkor szerintem frissítem is.

Jaj lányok, képzeljétek! Ma végre sikerült megszereznem Bencsik Andrea Várva Várt Babák című könyvét. Már ezer éve kajtattam utána, egy halom könyvesboltban érdeklődtem már, de kb két éve sehol se kapni. Végül az interneten találtam rá. A könyvet amúgy Apánk ellenőrizte szakmailag és ő is nyilatkozik benne egy fejezetet. A neten is fenn van valahol pár fejezet a könyvből, akkor olvastam bele. Már nem tudom hol találni meg, de a gúgli tuti segít benne akit érdekel.

Moncsiga - hát ez nagyon jó hír, bár tényleg az utolsó pillanatban esett be. :)

Közben keresgéltem pár gif fájlt a hangulat még nagyobb mértékű feldobásáért. Íme a találataim:
Kép Kép Kép Kép
grillázs

Padri!
Nem tudom, hogy rajtad segít-e, én a stimulációk alatt vámpír filmeket néztem (már ha bírod). A visszaültetés után pedig a 22. napig a Buffy 6 évadját sikerült figyelem elterelés céljából megnéznem. Ekkor már semmi love storyt nem bírtam. Zenei anyag a HIM volt. (Nem vagyok ám sötét alak)

Emke! Nekem egy fura szívritmus zavarom van, de Apánk rögtön tudta milyen betegségről van szó (+1 pont) és nem riadt meg. Szóval biztos rendben lesz!

Ancsa

KépKép
tancsa

Grillázs! A könyv szuper én is olvastam, mikor kezdtük a lombikot.

Ha valakinek kell nagyon szívesen eljuttatom a példányom.

Ancsa

KépKép
tancsa

Húúúú tancsa, ezt a verziót még nem hallottam :mrgreen: :mrgreen:
Itt a csajok csupa olyan dolgot ajánlgatnak, hogy méhpempő meg mittudoménmi, de ezt a horrorfilm-verziót tőled hallom először :D
Lehet kipróbálom :)
grillázs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?