Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
üdv mindenkinek, aki éjfélkor jódolgában nem tud mit csinálni, csak babanetezik Kép. Nézegetem a topikokat, általában ugyanazok a nevek bukannak fel így éjfél után. Lányok, Ti mikor alszotok Kép ?
De komolyan: én általában éjfél körül fekszem, fél nyolckor kelt a fiam. Még gyemektelen koromban sem volt elég nyolc óra alvás, most meg pláne... A gyerekek miatt este tíz körül már alhatnék, de hát csak ilyenkor van idõm egy kicsit a magam szórakozására. Aztán nem tudok felkelni a gép mellõl.
Ahogy elnézem, nem vagyok egyedül Kép. Úgyhogy itt ez a topik, lehet csevegni. Mindenrõl, kivéve a babákról és az anyaságról. Arról csevegjünk máshol Kép.
üdv minden éjszakai bagolynak
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Szia Zsoka én pl. azért vagyok éjjel fent mert csak most tudok fellépni a hálora.Na meg a lányom kb. 10-11 órakor alszik el és csak velem hajlandó ezt tenni.üdv.RÉKA
vreka
 


Ismerõs, a fiam is csak úgy alszik el, ha fogom a kezét...
(Nálam) a baj csak egy: ahogy írtam is, ilyenkor meg képtelen vagyok elszakadni innen... Mindig újra megnézem, írt-e vki, na meg máshol is barangolok...
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 

 
 

Sziasztok!
Örülök az új topicnak! Én is így vagyok vele, hogy nem bírok elszakadni! Amúgy mi régebben 7 körül keltünk, mostanában a betegség miatt inkább fél 9 fele. Na meg én du. is szoktam aludni a gyerekekkelKép
A párom már csak mulat, hogy régebben én nem értettem, mit tud ilyen sokáig ülni a gép előtt...

Amúgy Zsóka, egy másik topicban olvastam, hogy ki nem állhatod a szőkéket Kép Mi ez az előítéletesség? Vagy csak a festett szőkékre vonatkozik?

Pele
Pele
 


Ja, még annyit, én azt vettem észre magamon, hogy a gyerekszám növekedésével arányosan egyre kevesebb alvással is beérem. Pedig azelőtt nekem a 10 óra volt az átlag!!!

Pele
Pele
 


Szia Zsóka,

Hát én alszom a gyerekeimmel délután!!!Kép Különben én sem birnám!!
Egyébként én sem tudok felkelni a gép mellöl, mert szinte gyerekekröl csak veletek beszélgetek. Nem járunk mindig ugyanarra a játszótérre, emiatt csak egy-két ismerösünk van a játszótereken és ha ott vagyunk inkább a fiaimmal vagyok, rájuk figyelek, ezért nem tudok túl mély kapcsolatokat kialakitani a játszóteres mamákkal. De hagyjuk a gyerekeket Kép.
Annyira kiváncsi vagyok, milyen volt Alaszkában? Mesélj már róla egy kicsit!!
Nekem nagyon sok vágyam van, de kettöt mindenképp meg szeretnék még valósitani: 1/Mount McKinley-t megmászni és eljutni Kanadába.
Egyébként az én férjem is most kezdi kostolgatni a filmezést, mert van egy cégük és most extrém-sportfilmeket kezdenek filmezni.

Bóbita

Ui: tök jó, hogy nyitottad ezt a topicot! Kép
Bóbita (bóbita)
 


Pele,

en is eszrevettem, hogy mar "eleg" a 6 ora alvas is. A kisebbik gyerekem szornyen rossz alvo; meg csak mostanaban kezdte ataludni ugy-ahogy az ejszakakat, pedig mar 16 honapos elmult. Szoval tetszik nem tetszik, ennyi alvas jut. Kép
Neha ugy vagyom arra, hogy addig aludhassak amig en szeretnek; regi szep idok! Kép

Andi
andianya71
 


Szia Pele,

Dettó ugyanez. Már mondta a férjem, hogy elviszi a gépet, mert vagy a gyerekek rabolnak el vagy az babanet.

Bóbita
Bóbita (bóbita)
 


Kihagytam, hogy en elvileg nem is tartozom ebbe a topic-ba, mert nekem meg csak este 7 ora van. Kép
andianya71
 


Off: Iboly, fennt vagy még? Tibi most jött haza.

Bóbita
Bóbita (bóbita)
 


Bóbita!

Persze, fent vagyok. Általában az emeleten. Visszaaltatgatom a csemetéket. Köszi az infót, akkor hamarosan betoppan István is. Látom a mosolyt az arcán: Babanet???
Kép

Iboly
Iboly
 


Zsóka, ez az oldal jó ötlet. Épp arra gondoltam, mennyit beszélünk különbözo oldalakon a keveset alvó babákról, kialvatlan mamákról és amikor aludhatnánk, itt ülünk a gép elott. Függoség.

Ez az Alaszka dolog engem is megérintett, mi Kanadába vágyunk, hasonló klíma Kép
És az én férjem pont ugyanazzal foglalkozik, mint Bóbitáé. Hogy lehet? Kép Kép Kép

Iboly
Iboly
 


meglepett,hogy milyen sokan vagytok ébren !RÉKA
vreka
 


Mi az lányok, éjszaka senki sem alszik?
Atiapuka
 


Sziaszokt,
De sok éjjeli bagoly Kép Kép !
Kezdjük szép sorjában:
Pele: Csak nem szõke vagy? Kép
Komolyra fordítva: nem komoly ez azért... Csak volt egy exem, aki nagyon szerette a szõkéket (engem is mindig kért, hogy fessem be a hajam, de egyrészt én sötétbarna vagyok, nem is állna jól, másrészt nem is akartam...) Aztán (leírva a Megcsalás topikban) megcsalt a barátnõmmel, aki szõke volt... Kép
Szóval csak a szám jár, de ha vki szõke, azért nem utálom kapásból Kép.

Többieknek: most csak bekukkantottam ide, bõvebben majd este kifejtem (Alaszka és tsai). Bóbita, a prod lógott a gyerkõccel a hátán azon a bizonyos sziklafalon ugye? Meg is kérdeztem, hogy hol voltatok. De nem kaptam választ...
Na este bõvebben
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok éjszakások!

Én inkább akkor alszom (persze ha a fiam nem fúj riadót!) amikor ti írtok, meg különben is ha mindenki éjszaka lenne fent, ki írna nappal???

Jók legyetek és teljen el jól és nagy nyugalommal a hosszú hétvégétek!
A betegeknek mielöbbi felgyógyulást kivánok!!!

Üdv Atiapuka
Atiapuka
 


Én is így vagyok ezzel. Állandóan panaszkodom, hogy hulla vagyok. De amikor alhatnék akkor meg itt vagyok.
Kiakadnak az ismerosok, hogy miért fekszek le hajnali 2-kor. A két gyerek van, hogy fél óránként felkeltenek. De én rászoktam a Babanetre.
Sziasztok
Andi2
andrea (andrea)
 


Sziasztok!
Tenyleg jo otlet ez az oldal!En is ugy vagyok mostanaban,hogy egyre tobbet netezem,foleg ejszaka.Kihasznalom,amig lehet,mert ha lejar a szabadsagom bizony nem lesz idom es energiam ra.Egyebkent meg mivel foglalkoztok a szabadidotokben(ami gondolom nagyon keves),mi a kedvenc szorakozasotok?En imadok olvasni,meg kirandulni is.
Hilda
 


Sziasztok,
Elõrebocsátom: én is szoktam a gyerkekkel aludni du., különben olyan lennék már délután négykor mint a mosogatórongy...

Nem tudja vki, hogy most mi van a Mindenkinek csomaggal (Matáv)? Én úgy tudom, hogy marad. Pechem van, ha nem, akkor ma jó nagy telefonszámlát csinálok... Kép

Alaszka: inkább kérdezzetek, és akkor majd válaszolok. Úgy talán egyszerûbb.

Bóbita, Iboly, a párjaitok (ill. Bóbita, nálatok az egész család) merre jártatok már? Érdekel a dolog.

Ja, vége a szalmaözvegységemnek!! Kép A prom szerda éjjel megjött Kaliforniából, ahol a Death Valley-ben meg Nevadaban gyalogolt meg filmezett. Végre itthon van Kép Kép Kép !!!!!!
(Aztán majd nyáron megint elmegy... Kép )
Van egy szomorúságom isKép. Vettünk egy kis házat Nógrád megyében. (Jó, nagyon örülökmannak, hogy megvan), csak az a baj, hogy az idén már nem lesz arra pénz, hogy ott legyünk egy.-két napnál hosszabb idõre, mert nins még benne bútor. Anyósiom ajánlott fel egy csomó bútort, arra legalûább nem kell költeni, de hát az odaszállítás is rengeeg pénz. Meg kell egy kis felújítás.
Annyira számítottam arra, hogy a nyáron már ott leszünk a gyerekekkel... Fõleg Ábel miatt. KépKépKép
Ahogy számolgatjuk, aug. végéig lesz elég a pézünk. Hogy utána mi lesz??
(Nekünk rendszeres havi fix jövedelmünk nincs - ill. az én gyesem - hanem ha a páromat kifizetik egy filmje után, akkor jön egy viszonylag nagyobb összeg. Aztán az tart ameddig tart.

sziasztok csajok! (meg minden orrát ide bedugó apuka Kép )
Zsóka

ui: Ma máég elnézek ide Kép
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Szia Zsoka!

Nem tul idegorlo ez, hogy lehet, hogy egyszer eljon egy olyan honap mikor semmi beveteletek nincs? En mindig attol rettegek, hogy mi lenne, ha olyan koltsegek allnanak elo amiket hirtelen nem tudnank kifizetni (pl. tavaly nyaron bedoglott a kocsim, es itt muszaj, hogy legyen, mert a tavolsagok miatt nemigen jut el az ember sehova anelkul) szoval nagyon keservesen sikerult kinyogni 3000 dollart a javittatasra. Es nekunk fix fizetesunk van. Ill. a ferjem vallalkozo, tehat az o keresete valtozo meretu, de biztosan keres valamennyit.
Te is jartal mar Alaszkaban Zsoka?
En Skagway-ben voltam meg 94-ben. Szep volt, de nem szeretnek ott lakni. Telen folyton sotet van, nyaron meg nem megy le a Nap.

Agi
Agi
 


Szia ZSóka,

A férjem azon a bizonyos sziklafalon Tardosbányán lóg. Régebben jártunk oda mászogatni, csakmostanában a gyerekek miatt ritkábban jutunk ki. Inkább kirándulgatunk, mindenfelé, de leginkább a Pilis és Visegrádi-hegység környékére, mert az van közel. És szép is, én szeretem.
Mi mindketten nagyon szeretjük a természetet, mászogattunk is Magyarországon föleg a Pilisben, de voltunk a Balaton környékén is.
Külföldön a Olaszországban a Dolomitokban jártunk viszonylag sokszor (volt olyan idöszak, hogy minden évben kimentünk), ott is másztunk. A férjem volt már Svájcban túrázni, Szlovákiában együtt (is) voltunk, Franciaországban csak én voltam. Vannal ám rendesen terveink hova kellene mennünk még, csak nöjenek meg a gyerekek egy kicsit és legyenek jobb anyagi körülményeink.
Nagyon szeretem azt a fajta szabadságot, amit a hegyek adnak, szeretem a dimenzióit. Mi a dolomitokban általában nem kempingben laktunk ( volt azért rá példa ),hanem egész napos kalandozásaink után felmentünk egy fennsikra ( belakott, jó kis hely, 2600 méter magasan) és ott vertünk sátrat kimondottan a sziklafalak tövében. Ott ugrándoztak a zergék körülöttünk és egy jéghideg hegyi paptban "zuhanyoztunk". Literszámra ittuk este a teát és közben beszélgettünk a barátainkkal. Volt rá példa, hogy velünk szemben a Cinque Torri szikláit vihar ostromolta, villámlott is, mi pedig zuhanyoztunk és semmit sem érzékeltünk a viharból, csak a szépségét éltük meg.
Ausztriában volt példa egy viharra - szintén a barátinkkal voltunk - mikor az elektromosságtól égnek állt a hajunk. Szó szerint! A csúcskereszt pedig pattogott. Félelmetes volt!
Szóval ZSóka, mi van a medvékkel? Ti is csak úgy sátoroztatok a vadonban? Mit csináltatok egész nap? Mit filmeztetek?

Én is szomorú vagyok, mert tavaly vettünk egy telket Pilisszentléleken és úgy volt már idén kiköltözünk, de sajnos nem úgy tünik egyelnöre, hogy lesz rá módunk Kép. Én is Máté miatt vagyok szomorú, bár jövöre már Áron baba miatt is mindenképp ki kellene költöznünk!! Meg vágyok már arra, hogy saját termésü zöldségeket és gyümiket vethessek és azt együk.

Na sziasztok,

Bóbita
Bóbita (bóbita)
 


Sziasztok,
Ági,de igen, nagyon idegõrlõ. Volt is már rá példa. Ilyenkor jön a kölcsönkérés... Hálistennek olyan évünk még nem volt, amikor ne lett volna bevétel.
Úgy kellene csinálni, hogy félretenni a bevételbõl vmennyit, vagy beosztani havi adagokra, de sose jött még össze. Szerintem nem is fog... Talán Ildi mennyibõl lehet megélni topikjába kellene írni, de nekünk (négyen vagyunk) még sose sikerült havi 150-nél kevesebbõl kijönni. Megpróbáltunk havi 100ezerbõl, de nem sikerült. Na meg is írom majd abban a tiopikban.

Jártam Alaszkában, '"97-ben vad körülmények között. Négy hónapra mentünk ki, ebbõl egy hónapot egy kis sarkkör feletti kis faluban éltünk (Wiseman), ahol az állandüó laskosság huszonöt fõ. Forgattunk, helyesebben a poárom forgatott, én meg asszisztenseként dolgoztam. A hangefelvételeket csináltam meg a riportot, meg mindent amit kellett/lehetett. Az északi fény nagy élmény volt, azóta is emlegetem. Vlt egy kéthetes túránk is, 20 ill. negyven kilós hátizsákkal, minden lakott településtõl úgy egyhétnyi járóföldre. Na ott nagyon tojtam a medvéktõl, láttunk is egy párat, és amikor megvolt a tûzkeresztség már nem féltem annyira... Abban a faluban, amit az elõbb írtam, ott is volt macvi, bejött a faluba, megdézsmálta a száradni kiaggatott rénszarvast (meg a mi kidobott nyuszi-maradványainkat...) Körbejártáklt a kuynhónk körül, le is fényképeztem. Én a hideget nem bírnám. -40 fok. Brrrrr.
Aztán 2000-ben voltunk egy hónapot Anchorage-ben, abszolút városi körülmények között. Kint alig voltunk, kirándulni sehol, autüóval mewntünk mindenhová. Utáltam az egészet, akkor voltam két hünapos terhes és állandóan hányingerem volt. (Ja, és Ábel azon a '97-es úton fogant, valószínûleg abban a kis faluban Kép)

Bóbita, nagyon szép élményeitek lehetnek!! Mi is szeretnénk bejárni Eurüópát, talánpár év múlva lesz annyi pénzünk hogy vegyünk egy mikrobuszt, és majd azzal... Van egy olyan tervünk, hogy két év múlva kimegyünk fél-egy évre Alaszkába Wisemanbe. Utána pedig Szicíliába, pár hónapra... Csak hát ahhoz is pénz kell. Odakint is dolgozni kell, megkell szervezni azt is, hogy vmi munka legyen - bár A párom Alaszklában vadászoknak tudna segíteni, meg '97-ben egy aranybányában forgattunk, szóval az aranybányászatról már tudunk mindent, egy ikicsit a forgatás végén segített is nekik. Kaptrunk is egy kis aranyat (na nem sok, talán wegy gyxûszûnyi aranymorzsa. Mármint belefér egy gyûszûábe).
Igen Bóbita, sátoroztunk végig. Féltem is a medvéktõl, mert az olyan, ha kajaszagot érez, bemegy érte a sátorba. De hálistennek egy se jött be... Messzirõl láttam csak , ill. nyomokat. de a különféle vadak ürülékét nagyszerûen meg tudom különböztetni, ha összeakadnék itt a körúton egy nagy kupaccal, meg tudnám mondani hogy farkas-e vagy róka, rénsdzarvas-e vagy medve Kép.
Na most ennyit, megyek zuhanyozni és aludni, jó netezést és szép álmokat !!!
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Zsóka!
Reméltem! Mert itt a neten még kiadhatnám magam barnának, de legkésőbb a babanetes találkozón fény derülne mindenre!!!Kép Én egyébként már gondolkoztam, hogy befestetem mondjuk feketére, mert mégis milyen banális egy szőke nő, de a párom nem engedi!!! Kép

MIcsoda fantasztikus élmények!!! Élvezet volt olvasni!

Na megyek aludni én is, ill. előbb még becsomagolok, mert holnap vidékre utazunk, úgyhogy a hétvégén nem leszek. Már rég aludnom kéne, de nem bírtam ki, hogy be ne nézzek a babanetre Kép

Üdv: Pele
Pele
 


Na szép! Ti már alszotok?
Én még most etettem.
De lassan leragadnak a szemeim.
Tényleg Zsóka, írod , hogy alszol délután.
Mikor végzed el a házi munkát? Én olyankor szoktam amikor délutáni alvás van.

Sziasztok
Nina
Nina
 


Sziasztok!
Csatlakozok hozzátok, mert én is itt bóklászom sokszor éjfél után is. Valahogy kevés alvással is beérem, mert nappal hajtok, este is még dolgozgatok egy kicsit, és utána jövök. A fiam emellett még éjjel ébredezik. De duzzadok az energiától. Néha reggel tovább alszok, ha sikerül.
Jó volt olvasni az élménybeszámolókat. A férjem is szeretne mindenfelé kalandozni, de még nem sikerült rávennie. Nekem az is kaland volt, hogy kiköltöztünk Piliscsévre négy évvel ezelőtt. A gyerekeknek nagyon jó!
Üdv,
Liesel
liesel (liesel)
 


Sziasztok,
Nina,
nagy nehezen szoktam rávenni magam... egyrészt (bevallom õszintén) lusta disznó vagyok, másrészt pedig most hogy jó idõ van inklánbb kimegyek a gyerekekkel a játszótérre. Takarítás helyett. Takarítani úgy kéthetente szoktam, szóval nagyon meglátszik a laskáson, hogy nincs takarítva... Kép
Fõzés, mosogatás: amikor fent vannak a gyerekek, Ábel néha segíteni szokott... Segít söpörni, felmosni is (úszik a szoba meg minden, ahol felmos Kép). Bevásárlás a két gyerekkel délutánonként, kisebb expoedícióval felér, tovább tart õket felöltöztetni, mint maga a bevásárlás. A mosás ugye könnyû, csak be kell rakni a gépbe. Teregetni Ábel is segít, kirázza a ruhákat, ne legyernek gyûröttek, néha leszórja a földre is Kép. A jószándék megvan Kép. Ablakot hónapok óta akarok pucolni. Am múltkor végre sikerült, Ábel másnap lespriccelte tejjel Kép. Ma pedig bekente az egész ablakot kakival Kép. (Ezt már többször megcselekedte a falon...)
Hát ennyi...
Azon gondolkodunk, hogy amit írtam elõbb, KUtasó Í(Nógrád megye), lehet, hogy kiköltözünk végleg. EDe hát ugye elõbb felújítás, minden, meg amit írtam még a bútorszállításra sincs pénz, de nem lenne rossz. Sõt!! Gyönyörû vidék, dimbes-dombos. Hollókõtõl 10 percre van, így talán jobban be tudjátok lõni. Mindenkit irigyelek, aki a gyerekeivel ki tudott költözni Pestrõl Kép. Amióta megvannak a gyerekek, szabályos lelkiismeretfurdalásom van, hogy itt a büdös koszos nagyvárosban nevelem õket. ahol még csak ki sem szaladgálhatják magukat, a játszótérre eljutni 20 perc. Ott pedig... báermikor kilép a kertbe, szaladgálhat, nem kell órákkal elõbb megtervezni azt, hogy a gyerek levegõn legyen... Lakik még vki a Józsefvárosban?
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!
Mióta rátaláltam a babanetre,én is függö lettem.....de csak este 6 után lépünk fel a netre,közben vacsi,fürdés,gyerekek altatása,mese,stb.,szóval fel kell ugrálni a gép elöl.
Éjjel már nyugi van,a chat is pang,tehát marad a Társalgó Kép
Amúgy én is kevesebbet alszom,mióta gyerekeim vannak,ha lehetne,sem tudnék este 8-kor lefeküdni.
De reggel jó lenne tovább aludni!!!!!!Akkor viszont nem hagynak.Kép
És ez szinte az egyetlen szórakozásom,sajnos nincs más(legalábbis nem jellemzö) Kép
Hát ezért vagyok itt éjjelente.Bobojsza.
orsolya (orsolya)
 


Jaj Zsoka akkor megvan mar,hogy miert nem "csipsz"!Mert szoke vagyok. Raadasul nem is festett hanem NATUR!!!UJ,UJ,mar nagyon sok pontot vesztettem ugye Kép
Egyebkent az en volt baratom meg egy "barnaval" csalt meg!Ugyhogy Te is "kiestel" Kép
Nem olvastam a topicot de ha a volt ferjed a bartnoddel csalt meg, nem semmi Kép
Emlekszem 15 eves koromba (elso fiumKép
a legjobb baratnommel "kevert" utana azt hittem meghalok Kép De egy jo tanulsagot levontam !
Szamomra "nincs" tobbe legjobb baratno Kép)))
Nem tudom Te hogy vagy vele,de nekem nagyon elment a bizalmam a noktol ! Bocsi lanyok de igy van .Nem tudom Ti de en "eleg"fura noi-nemmel talalkoztam mar !
(Ja ! Es raadasul rohadt feltekeny is vagyok Kép
Zsoka! Sziciliaba akartok menni? Es hova?
(onnan valo a ferjem,de nekem nem nagyon tetszik-marmint a hely, nem a ferjem Kép )
Sziasztok,
Csilla
LCsilla
 


Zsóka!
Ez szuper, amit írtál! Szóval nem csak én vagyok ilyen "rendetlen" anyuka! Az az igazság, hogy sajnálom bent tölteni az időt. A du-i alvásra meg szükségem van, nem bírom ki egyfolytában a napot. Akkor már inkább maradjon estére a házimunka (most is megy a mosógép). Vagy ha nem tudunk kimenni, akkor a gyerekkel együtt takarítunk, ahogy te is írtad Kép Nagyon ismerős volt!! Csak most már Hannuskával nehezebb, mert mindenbe belemászik Kép Gyerek nélkül meg szerintem már nem is tudnék bevásárolni. Szerintem ezekből is lehet jó programot rittyenteni!
Egyébként 2 évvel ezelőttig mi is hasonló helyen laktunk: a Ferencvárosban, a Nagyvárad térnél. A SOTÉ-nak ott van családos kolesza. Áron 2 éves volt, mikor elköltöztünk. Most már ha visszalátogatok, rosszul vagyok a mocsoktól, a bűztől, a zajtól, de akkor nem tűnt fel, olyan boldog voltam, hogy együtt vagyunk, és van hol laknunk.
Most sokkal jobb a környék, ahol lakunk a XIII. ker-ben, de anyukámnál szorongunk 12 m2-en négyen. Ha több helyünk lenne, szívesen itt maradnék, de itt nagyon magasak a lakásárak, és nekünk szinte egy fityingünk sem volt.
Úgyhogy hónap végén mi is elhagyjuk Pestet, Váckisújfalun sikerült lakást vennünk. Eléggé szorongok azért, hogy mi lesz!

Liesel!
Nektek pl. hogy sikerül megoldani a bejárást? Vagy helyben dolgozik a párod? És a nagyobb gyerekek is otthon vannak veled, vagy ők járnak oviba-suliba (nem tudom, ők hány évesek). Szóval ilyenek miatt aggódom, meg nem lesz senki, aki vigyázzon hébe-hóba a gyerekekre, vagy akivel összejöhetnék. Persze tudom, hogy nem a világ vége, de mégis....

Pele
Pele
 


Mi van, ma nem éjszakázik senki???!!!
Pele
 


Sziasztok, bocs, hogy ilyen nappalos módra!

Bóbita, a falmászókat ismeritek? Vagy az egy külön faj, és õk sziklákra hegyekre nem járnak? (csak arról, hogy oviban csoporttárs, és fiam barátjának papája nagy falmászó)

Zsóka, a barátnõmék ott laknak a közeletekben, pontosabban õk a Rákóczi térhez közel laknak (elõtte meg a Vas utcában), szóval ismerem a helyzetedet. Õ mindig arra hivatkozva kedvelte a környéket, hogy minden közel van, nem kell órákat utazni (mint pl nekünk) Erre most onnan jár ki a XVIII.-ba tanítani...

A saját gyümölcs, na ja. Imádom a kertem, Budapesten (na erre jó Rákosborzasztón lakni). Viszont sajna a dolog nem olyan szép, mint az ember elgondolja. Bár még mindig jobb,ha tudom, milyen vegyszert látott,m intha nem.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Pele: a XIII. ker.-en belül hol laktok most? A Rákos-patak környékén?

Zsóka: a Józsefvárosból hova jártok játszótérre?
Az ablakpucolásra én sem tudom rávenni magam. Most az esore fogom. Felnevettem a kaki dolgon, erre megkérdezte a kislányom, hogy min nevetek. Inkább nem mondtam meg neki a teljes igazságot, mert o is odakenné.

Sziasztok
Nina
Nina
 


Szia Pele,

Nem birtam ki!! Váckisújfalun vannak ismeröseink!! Mi is voltunk már náluk, nekem nagyon tetszett, majdnem mi is ott kötöttünk ki a környéken!

Egyébként mi Újpalotán lakunk most.

Bóbita
Bóbita (bóbita)
 


Sziasztok,
Csilla, remélem nem vesztettem sok pontot... A végén még komolyan elkönyvelnek szõke-nõ-gyûlölõnek. Pedig nem is...
Szicília: vulkánok. A férjem geológiát hallgatott az egywetemen, minden nyáron (most már 10 éve) egy vulkaológiai expedíycióval jár, õket filmezi, szóval vulkán-mániás. És így én is nagyon kíváncsi lettem... Meg olvatsam a Keresztapa 2. részét, A szicíliai c. könyvet, és hát muszáj elmennem Szicíliára.
A másik meg az, hogy ugyan mi össze vagyunk házasodva, de nem vettük azt a hivatalos hercehurcát komolyan. Úgy értem, hogy nem az számít. A mi igazi esküvõnk egy vulkánon lesz. És ott majd (szeretõ gyermekeink körében Kép) megígérjük egymásnak, ami meg kell. Hát ez lesz a mi igazi esküvõnk.
Pele, tök jó, hogy nem vagyok egyedül. Teljes lelkiismeretfurdalásom van néha. Az egyik bartnõm (mellesleg õ az átalam emlegetett pszichológus) tisztaságmániás. Szabályosan szégyellem magam, ha eljön. (Egyébként is szégyellem magam, ha létogató jön - néha már kampányszerûen takarítok). Na most jól leégetem magam, de ez van. Ha nwem aludnék én is du. a gyerekekkel, estére nyolckor eldõlnék mint egy zsák.
Az a jó, hogy ha végre nekikezdek, akkor pillanatok alatt végzek, de mire nekidurálom magam...

Ildi, üdv az éjszakázók között Kép! persze ez (a szerintem egyetlen) elõye van a belvárosnak. Minden közel van az ember gyalog is pillanatok (na jó, tízopercek) alatt ott van bárhol. De ezzel az elõnyök ki is merültek. Na majd Kutasón! Ott voltunk tegnap, csak hazajöttünk, mert rossz volt az idõ (és talán emlékeztek, írtam, hogy még nincs bútor). Viszont hoztunk egy csomó epret meg kaprot meg bodzavirágot. Kapros-túrós lepény, hmmmmmm Kép. Holnap csinálok is.
Nina, mi az I klinika mellett lakunk a BAross utcában, a Károlyi-kertbe járunk. Ugyan vagy 20 percnyi séta gyalog, de szvsz az az egyetlen normális játsdzótér a környéken. Ill. még as Gellérthegyre szoktunk elmenni, csak oda már elhatározás kell...

Üdsv minden Pestrõl kiköltözõnek! (De szeretnék már én is az lenni! A kertben (majdnem 500 négyszögöl) olyat rohangált tegnap Ábel! Aztán a felázott talajtól olyan sárkölöncök voltak a bakancsán Kép.)
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Zsoka!
Ha lattad a filmet is (keresztapa) ugy kezdodik,hogy BRONTE - es egy eskuvo.
Na nekem is ott volt az eskuvom Kép
Az pont az ETNA "sarkaba" van.
Hat nem mondom mikor ott jarok en is gyonyorkodom a "termeszetben".Foleg este gyonyoru amikor latni a lavat a sotetben az Etna tetejen.
Egyebkent en voltam a kis szigeteken is,Stromboli
Vulcano stb.Na az nagyon klassz volt a "forcsogo" mocsarba furdeni a Vulkano szigeten! Meg amikor bemesz a tengerben "bugyborekol" lentrol a forro viz ! Szoval ha ilyen nagy vulkan rajongok vagytok akkor tenyleg mennyetek !!!!

En viszont orulok,hogy itt tobben is leirjak a takaritas modjukat!Azota nincs nagy lelkiismeret furdalasom hogy egy heten "csak" ketszer mosok fel (es nem minden nap) ! Ugyhogy irjatok meg had nyugtassam magam Kép

Sziasztok,
Csilla
LCsilla
 


Édes IStenem, hetente 2x? Nem is állok többet szóba veled Kép! Én mostanában már csak egytálételeket fõzök, és örülök annak, hogy nem kell ebédet meg vacsorát is fõznöm, mert nem tudnék mit kitalálni. Egész nap meg nem ehetjük ugyanaztr...
A párom már volt Szicílián látta az Etnát is meg a Strombolit, szóval nekem lesz ez új csak (meg a ygerekeknek). Nem tudom, mikor lesz az úõból vmi, mert háét ahhoz is pénz kell ugye... Jó lenne kimenni pár hónapra. Melyik a legjobb idõ hozzá?
Én nagyon bírom a meleget, szóval akár augusztus is...
Mennyire biztonságos? Mennyire drága? (Barátaink, akik jártak már ott, mondják, hogy gyönyörû szép, és biztonságos is, de nagyon drága...)
üdv
Zsóka

akinek végre már ablakot (is) kellene pucolni...
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!
Éljenek az éjszakai nem takarítósok! Bevallom, hogy én is alább adtam rendesen a dolgot. Pláne mióta a harmadik baba is megszületett. Mellesleg a vidékre költözéssel is jár ez valamelyest. Mivel a gyerekek ki-be járnak. Valamint, ahhoz, hogy olyan fényes, parkettás, szép köves legyen egy ekkora ház, mint a másfeles panel volt, több pénz kellett volna. Így megalkudtunk, és nem olyan modern, még a régi kő van a legtöbb helyen, de van kert. :-)) Az elején kicsit szégyelltem, ha jöttek hozzánk, akiknek fényes csillogó lakása van, de most már tudom értékelni a mienkének az előnyeit. Pele! Én megviselődtem egy kicsit a kiköltözéskor, és nagyon hiányzott Pest, meg az ottani emberek, a nyüzsgés. Meg persze segítségem sem volt. De ez alkattól függő, hogy ki hogy reagál. Keress a környéken ismerősöket, akkor könnyebb. Kérdezz nyugodtan, mert rutinos vagyok már költözésben, meg építkezésben.
Üdv,
Liesel
liesel (liesel)
 


Sziasztok Lányok!

Mindennap felmosni! Én örülök ha egy héten egyszer sikerül!

Pont ma szivtam meg. Nem tudtunk lemenni délelött na mondom akkor takarítás. Szépen összepakoltuk az egész lakást áthúztuk az összes ágynemüt (két hetente illik a mosása már máslapra tartozik) kipórszívóztunk és ez eltartott délig. Közben meg amit én elraktam azt ok széthordták. Úgyhogy az egész munka kétszer annyi ideig tartott.
Megebédeltünk leraktam oket aludni és felmostam az egész lakást. Éppen élveztem volna egy kicsit a rendet, mire a kicsi felket, kapott uzsonát, elkezdtem meglocsolni a virágaimat, szólt a telefon, leraktam a kannát, a nagy is felkelt, beszéltem telefonon, mmegkaparintották a kannát, kiöntötték a kore és a vízben tapicskoltak mint a malacok. Azt hittem felrobbanok. Ugyanis már indulóban voltam otthonról csak a férjemre vártam, hogy belépjen az ajtón. Erre öltöztethettem át mind a kettot és moshattam fel újra.

Na Csila nálunk ezen a héten kétszer van felmosva! Kép Kép


Egyébkén nekem kedvecem a neten és a számítógépen kivül a szobanövények. Abból is a kiméretü virágokat szeretem. Sok kaktuszom és pozsgásom van. Azokat szeretem a legjobban. Sok kaktuszba került mire végre megérettem, hogy azokat egyáltalán nem kell meglocsolni. Elötte rendszeressen elrohassztottam oket.

Én is szeretnék Pestrol elköltozni, de ez most nekünk egy kicsit még várat magára. Még puhitani kell a férjemet.

Sziasztok

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok!

A múltkoriban történt: itt ültem és olvasgattam éjnek évadján, amikor jött a férjem, hogy most már Õ is szeretne hozzájutni a géphez... Mondtam, hogy még a friss hozzászólásokat megnézem. Megnéztem, ezen idõ alatt lettek újabb friss hozzászólások. Amiket persze megint meg kellett néznem Kép Szegény kénytelen volt mellettem olvasgatni és még utánam internetezni! Másnap alig tudtam felkelteni!
A kiköltözéshez: falun nõttem fel Eger mellett, ma is ott élnek a szüleim. (Hegyek, dombok) Most Debrecenben lakunk, igaz, a parkosabb részén, mert nem tudnám elviselni a belvárost. (Síkság)Ismerem mindkettõ elõnyeit és hátrányait.

Jó éjszakát: Juca
Juca (juca)
 


Sziasztok!

Nina, hát fogjuk rá, hogy a Rákos patak közelében, igazából inkább a Duna Plaza felé, a Tomori utcában lakunk. Csak nem ti is errefelé valahol?
Nálunk egyébként csak azért van 1 héten többször felmosva, mert az a párom reszortjaKép Pont ma kérdezte, hogy költözés előtt fogunk-e még ablakot pucolniKép

Zsóka, nem akarsz meghívni a túrós lepényre?Kép Fogyókúra félretéve!Kép Egyébként a Füvészkertbe nem szoktatok menni? Mi nagyon szerettünk odajárni, árnyas, jó a levegő, lehet figyelni a békákat, csigákat, cicákat.

Bóbita, nahát!!! Szóval nektek tetszett a tájék? Én még csak egyszer voltam, amikor lefoglaltuk a lakást, úgyhogy nem sokat láttam a környékből, de azért tetszett. Ez a ház egészen a falu szélén van, az Újtelep utcában. Ismered a helyet? És nektek miért nem jött össze?

Liesel, köszi, biztos fogok is kérdezni. Én is pont ilyenektől félek, hogy nem lesz segítség, meg milyen lesz a nyüzsgés után. Nem mintha sokat járnánk el, de mégiscsak itt vannak a barátaink. Remélem, azért majd sikerül ott is összeismerkedni másokkal. Neked hogy sikerült "meggyökeresedni"? Ahhoz azért ragaszkodom, hogy az internetet mihamarabb kössük beKép

Végül még valami OFF, csak inkább ebbe a semleges topikba szánnám: Most jelent meg a könyvhétre Vekerdy Gyerekek, óvodák, iskolák c. könyve, szuper jó, vegyétek meg!!!! (880 Ft, úgyhogy nem olyan egetverően drága).

Pele
Pele
 


Sziasztrok,
Tök jó hogy így él ez a topik!!! KépKépKép
Liesel, én pont ettõl félek. Nagyon szeretem Pestet, a nyüzsgést, nem tudom, hogy fogom bírni... Kutasó pont olyan kis falu, 120 lakossal, öt utcája van Kép. Szóval egyfelõl maga a tökély, másfelõl meg... majd meglátjuk. Internet az lesz, az tuti! Meg gyanítom, hogy jó magas telefonsdzámlánk is...
Juca, hol nõttél fel? Anyukám Kálban nõtt fel, és öt éve le is költöztek oda. Anyu tök boldog, hogy újra ott lehet. Talán tusdod merre van. A mi Kutasónk a Mátra túloldalán van, Pásztóhoz közel.

Pele, jöhetsz! Még sose sütöttem ugyan, de nagyon megkívántam, ideje kipróbálni. MAjd rajtad próbálom ki Kép.
Csajok, megy vki a hétvégén a bababörzére a BNV-re?
Pele, köszi a Vekerdi-tippet, imádom a könyveit, a z újságokban a válaszait, meg fogmo venni!
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Zsóka!

Kál mellett Erdõtelken élnek ma is a szüleim. Tehát tudom, hogy hol van. Én azt nem tudtam elképzelni, hogy hogyan fogom bírni Debrecent. Ezért ragaszkodtam legalább egy parkosabb övezetben levõ társasházhoz, ERKÉLLYEL! Mert ha csak a négy fal lenne, az ideggondozóban kötnék ki... Kép Tavaly vettük ezt a lakást, de ha tehetjük, hazamegyünk. Nyáron tuti.

Én most kaptam meg a férjemtõl (jó, hogy neki van ma névnapja Kép ) Vekerdy két könyvét: a Kicsikrõl nagyoknak elsõ részét, illetve a Gyerekek, óvodák, iskolák címût. Tartok tõle, hogy egy ideig vetélytársai lesznek a Babanetnek Kép

Juca
Juca (juca)
 


Az en nagynenemek Nagyuton (Kal utani falu) laktak vagy 7 even at! Milyen kicsi a vilag!

Agi
Agi
 


Jó hely ez a Heves!
Zsóka! Nem szoktatok leutazni Kálba?
Más: hogyan bírod egyedül a gyerekekkel a férjed nélkül, ha éppen úton van? Mi is egyedül vagyunk Debrecenben, nem tudom mi lenne, ha még a férjem is elutazna, pedig csak egy gyerköc van...

Juca
Juca (juca)
 


Sziasztok!

Én mindenképp megyek a börzére, vsz csak Hannussal kettesben. Ált. ott szoktuk beszerezni a szükséges dolgokat.

Zsóka, mikor sütsz?

Pele
Pele
 


Zsóka, jót nevettem a takaritási kampányaidon, nálunk is igy zajlik ez, amikor takaritok, a lányom már rezignáltan kérdi: "ma ki jön hozzánk?" A múltkor a tanítónéninél is lejáratott(családlátogatás, 3 napig takaritottam), mert elárulta neki, hogy az ágya csak az ö tiszteletére lett bevetve.

Mi is laktunk Józsefvárosban, méghozzá a közepében: a Teleki téren! Brrr... Tényleg jobb itt vidéken, bár nincs olyan nyüzsgés, de van Babanet. Meg az autónak is nagy hasznát veszem.

Mi anno a Kerepesi temetöbe jártunk sétálni, levegözni a gyerekekkel. Csodálatos hely, bár morbidul hangzik, de vannak nagy terek, rét, fák. Nekünk a védönéni ajánlotta. Szóval sokan jártak oda.

Ildi, én is örülnék a magam termesztette zöldség-gyümölcsnek, de hogy idén mi van, az borzasztó. Állandóan permetezünk, sajna nem tudok jobbat.

Trixy
Trixy
 


Pele, a Tomori közben lakunk. Szinte szomszédok vagyunk.


Zsóka, Pásztó közelében van Bér. Isteni kis falu a domb tetején. Anyukámék cégének volt ott üdülojük. Cuki hely. Talán ki lehetne bérelni most is.


Lányok én egy igazi tisztaságmániás voltam. Eloször rendet raktam, utána terveztem a játszóteret. De nem nagyon jutottunk le idoben. Rájöttem, hogy a gyerekek a legfontosabbak. Persze, ha beesik egy vendég én is égek. A lányom akkor kérdezi meg, hogy ki jön, ha felöltözök. Itthon kinyúlt göncben vagyok velük. Milyen okosak ezek a picik, mi?

Nina
Nina
 


Sziasztok!

Olyan jó olvasni Benneteket! Azt hittem csak én nem bírom beosztani úgy az időmet, hogy minden házimunkát rendesen megcsináljak. De úgy látom nem bennem van a hiba és ez nagyon megnyugtató érzés.
A vidéki élethez szólnék még hozzá, ismerem mind a kettőt. Nekem az első két gyerekem Szegeden született. Sajnáltam mindig, hogy nincs kert, ahol játszanak. Aztán mos egy ici-pici városban élünk, amit én csak tanya-városnak szoktam nevezni, mert sok hátránya van. Sokszor több elmaradást látok, mint némely faluban. Nehéz volt megszokni, hogy pl. vasárnap nincs nyitva bolt, du. már nem lehetett kenyeret, tejet kapni (na, jó ez már lassan megváltozik). Na és főleg nincs gyerekorvos. A mozi pl. úgy működik, hogy ha nincs 6 fő akkor nem vetítik le a filmet, és már volt olyan, hogy haza kellett jönnünk, pedig mesefilm volt. Ja, igen és a kert sokáig nem élvezték a gyerekek. Úgy kellett kizavarni őket. Azt képzeltem, kimennek játszani, az ablakból látom őket, én pedig megcsinálom a benti munkát, persze nélkülem nem nagyon akartak kimenni.
Már nagyon hosszú lettem. Remélem nem zavartam!
Sziasztok éjszakázók!

Rea
Rea
 


Sziasztok!
Zsóka, Pele megyek én is a börzére. A haordozókendőinket, meg a pelusokat viszem, és a kereskedők utcájában leszek. Ha arra jártok, gyertek oda, egy pár szóra.
Pele, a kiköltözés azért nem olyan vészes, engem azért viselt meg, mert Markó fiam akkor volt két hetes. A pénz miatt az albérletet otthagytuk, és kiköltöztünk hamarabb, mint terveztük. Persze még építkeztek. Na, és ehhez jött, hogy egyedül voltam reggeltől estig. Kb. tízig. Segítség nélkül. Markó este menetrend szerűen nyűglődött. Ráadásul a tömegközlekedés Pestre szinte lehetetlen. Benzinre nem volt pénzünk, ezért nagyon elvágva éreztem magam. Ráadásul a helybéliek nem túl barátkozók. Vannak akik kedvesek, de igazán mély kapcsolatot nem sikerült kiépíteni. Mindenkinek itt a családja, baráti köre, azzal elvannak. Ahogy egyre többen jönnek ki Budapestről, könnyebb barátokat találni. Na, mondjuk mivel dolgozok is, nem nagyon van időm nekem sem. Sokszor örülök, ha végre egyedül lehetek egy kicsit. Az internet is segített, hogy ne érezzem magam elzárva. Szóval érdemes lakható házat venni(erre persze nem mindig van lehetőség), jól átgondolni a költségeket és a közlekedés sem mellékes dolog.
Üdv,
Liesel
liesel (liesel)
 


Sziasztok!

Nina!
Melyik játszóra szoktatok járni? Lehet, hogy már találkoztunk is, csak nem tudtunk róla? Kép

Liesel, de jó!! Mindenképp megpróbállak megkeresni! Lehet majd venni külön pelusbetéteket is? Mert én ápp most akartam rendelni, de akkor így egyszerűbb lenne.
Hát azért remélem, nekünk jól fog elsülni a költözés! Én ráadásul még egy darabig biztos nem fogok dolgozni, legfeljebb otthon este. Az már nem lesz, hogy bármikor találkozhatnék a barátaimmal. Meg a közlekedés miatt is aggódom, főleg mert én nem vezetek. Neked, Liesel, otthon vannak a gyerekeid? Ha nem, hogy oldjátok meg a szállítást?

Pele
Pele
 

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

cron