A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Juba! Buli?

Regi! Nyami! Én meg lehet, hogy jégkrémezni fogok. Szigorúan Update :lol:
dmaggie

Maggie!Milyen buli?

KépKép
juba

Azt hittem valamit ünnepeltek ma. :oops:
dmaggie

KépIlyen?

KépKép
juba

Ja!igen nővérem lányának a névnapját!

KépKép
juba

JÓ ÉJT, Bongyi!!!

Regi, szuperek ezek az uszodás képek -- ki fotózott?

Granda: bátor nő vagy, az fix!
Tudod, nekem a babanet terápia (ilyen tud még lenni pár dolog, pl. a filmnézés, a hivatásom művelése -- ezeket szerencsére részben v. egészben itthon is tudom űzni, legalábbis darabokban). Sokat old a feszültségeimen, hogy itt egy remek csapat, akikre lehet számítani. És nem kell azon görcsölni, hogy az ember megfeleljen a "tökéletes anya tökéletes gyerekkel" ideáljának, ami amúgy mindenhonnan ömlik.
Csomó, seb, műtét: szerintem megedződtünk az előző 5 hónapban apával, ezt most azért viseljük jobban talán... őszintén szólva a novembert, ill. a hasfájós 3,5 hónapot az ellenségemnek sem kívánnám. És akkor a többi százhúsz problémáról ne is beszéljünk. Azokhoz képest most csoda, ami van.

Vadvirág: megnéztem az újabb képeket, egyszerűen csodásak vagytok! Remekek a jelmezek!!!

Kép
Kép
irina

Irina! Anyukám készítette a képeket. Mindig jön velünk, de nem jön be a vízbe. Nélküle nehezen tudnám elképzelni az öltözést / öltöztetést... :D

Kép

Kép
regcsiken14

Irina Köszönöm a korábbi kérdésedet, cica már sokkal jobban van :lol: Ma már babaúszáson is voltunk :lol:

A szomszédoktól kivagyok :evil: A szülők elutaztak a fiuk pedig házibulit tart és veszettül hangosak. Cicus meg nem tud aludni tőlük :twisted: mindig felriad. Szerintem jó szomszédság ide vagy oda Zoli mindjárt átmegy szólni, hogy halkuljanak egy kicsit :evil:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Karácsonyra kaptam egy könyvet: Nők könyve. Belelapoztam és mit találok?

Gremesi!

"Egészséges egoizmus

Az egészséges egoizmus egy olyan magatartás, ami lehetővé teszi, hogy bűntudat nélkül törődj magaddal, és segít olyan életet élni, amelyben tiszteled magad. .....
...Mindannyiunkba belenevelték, hogy önzetlennek kell lenni, így már az is eretnekségnek számít, ha valaki egy kicit önzőbb viselkedésre biztat. Nézz meg egy önfeláldozó nőt! Könnyenelképzelhető, hogy egy manipulatív mártírral állsz szemben, aki jó magaviselettel próbál szeretetet és együttérzést kicsalni a környezetéből. Nézd meg ezt a két szót: önzetlen és önfeláldozó! Önmegtagadás!.....
.....Az egészséges egoizmus azt az egyértelmű üzenetet sugallja mindenkinek, akivel kapcsolatban állsz, hogy szereted, de te is egy független személy vagy, és vannak saját szükségleteid. ....
...Ez a magatartás, mint az önmagunkkal törődés minden más formája, segít felhalmozni annyi szeretetet, hogy így másoknak is könnyen tudsz majd adni. Ilyen a valódi jóság."
dmaggie

Móni!Nyugodtan menjen csak át,azért ami sok az sok,igazán tekintettel lehetnének arra,hogy a szomszédban egy pici baba próbálna aludni :evil:

KépKép
juba

Maggie!Ez nagyon jó!!!!

KépKép
juba

Juba: teljesen megértelek, nehéz lehet, hogy ennyi mindent egyedül kell csinálnod. Én hétköznaponként már úgy nézem az órát, hogy még, nem mintha attól gyorsabban telne az idő, amíg a férjem hazaér... csakhát hosszú az a nap reggel 6-tól este f7-7-ig (jó, nem megy el reggel 6-tól, de alszik és Ádó igényli a társaságot). Emiatt nagyon elmenni sem tudok sehová, max. hétvégén, de addigra sok minden marad. Azt gondolom viszont, hogy ahogy Ádó nő és függetlenebb lesz tőlem, menni fog a kikapcsolódás. 8)

Kép
Kép
irina

Bongyi, Istenem, négyesikrek! Nagyon cukik. Én is vágytam ikrekre, de amióta jobban belelátok egy ikres család mindennapjaiba, már kevésbé. Tüneményesek, de kb. 3 ember kell hozzájuk.

No, megyek apához, jó éjt Nektek!

Kép
Kép
irina

Van még! Bírjátok?

"Az önszeretet legalapvetőbb és legfontosabb elve az, hogy időt kell szánni magunkra....Itt nyomódik be az ellehetetlenítő gomb: túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy magaddal foglalkozz, viszont ha nem törődsz magaddal, az életed monoton, stresszel teli hétköznapok sorozatává válik. ...
....Ha kiveszel egy szabadnapot, utána hatékonyabban tudsz dolgozni. A lazítás nem egy ünnepnapi élvezet, hanem alapvetően szükséges a fizikai és mentális egészséghez. Ha értékesnek tekinted az idődet, és határt szabsz a másokért való ténykedéseidnek, akkor mások is jobban tisztelnek majd....
...Sose felejtsd el az örök igazságot: ahhoz, hogy másokkal igazán tudj foglalkozni, először magaddal kell törődnöd!"
dmaggie

Mennem kell mert nem alszik,nálunk apa nem tud altatni,néha még én is csak alig... :cry:

Jó éjszakát!!

KépKép
juba

Ui: l. móni: nagyon örülök, hogy Grétike jobban van!!! A szomszédoknak meg HATALMAS FEKETEPONT!!!
Puszi!

Kép
Kép
irina

No, akkor megint magammal társalgok. :lol:

Nagyon örültem az előzőeknek, ugyanis nekem is meg kellett ezeket tanulnom. Még most is hajlamos vagyok arra, hogy megfeledkezzem magamról. A barátnőim segítettek abban, hogy "felnyíljon a szemem". Ezt a könyvet is az asztrológiával foglalkozó barátosnőmtől kaptam. Nem véletlenül :!:
dmaggie

Móni! Buli :twisted:
dmaggie

Vagyok!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremesi
Kép
dmaggie

Dmaggie! Nagyon jók az idézetek, és pont ilyen gondolataim voltak.
Apának szó szerint azt mondtam, hogy egységnyi időnként szeretnék egy órát, amikor (már bocsánat), de kinyalják a seggemet, körbeugrálnak, ahol önző lehetek, csak magammal foglalkozhatok, hogy feltöltődjek!
Ő megértett, és mondta is, hogy menjek, persze vigyáz Zsófira.
Mikor visszajöttem, mindkettőjüket nagyon megszeretgettem. Apán meg ott volt egy mosoly, és mondta, hogy most biztos lelkiismeretfurdalásom van, mert elmentem. (Bevallom, régen volt, de most egyáltalán nem! Jól esett sétálni. A következő lépés majd társaság lesz, ahol beszélgetni is lehet.
Na meg egy buli.... Fú....

Kép
Kép
Kép
gremese

Jól van! Látom ügyes kislány vagy! Ha nem szereted magad, mások hogyan szerethetnének? Jól csináltad ezt is! Örülök, hogy jobban vagy!!!!!!!
dmaggie

Szerintem a bulit is meg tudod szervezni. Zsófi átalussza az éjszakát. De egy jó kis beszélgetés, pletyi a barátosnőkkel sem utolsó program. Terápiás vásárlás?! Masszázs.....
De, ha jól gondolom, Neked inkább pörgés kellene.
dmaggie

Dmaggie, Bongyi! Ami a ciciket illeti, a jó cici maximális űrtartalma kb. 250-260 ml. A defektes cicié kb. 100-110 ml.
Csak a reggeli első szopinál elég a jó cici, az összes többit kettőből hozzuk össze.
Ez a maximális kapacitás reggel érvényes, az összes többi szopinál nem töltődnek természetesen keményre, így az űrtartalmuk sem akkora.

Reggel Zsófi is 5-6 perc alatt végez, mert csak nyelnie kell, ömlik a szájába. Minden szopinál érzem a tejkilövellést, ami megnöveli a mennyiséget.
Érdekes, hogy van úgy, elnyammog a defektes cicin, és utána már nem kell neki a másik, vagy csak nagyon kevés. Ilyenkor szerintem nagyon keveset eszik, de hát ha nem kell, nem kell, és nem jelez 3 órán belül.

Gondolom ha lassan eszik, hamarabb érzi azt, hogy jóllakott.

Kaki is kevesebb van, most napi kettő kábé. Ilyen kevés még sosem volt. Biztos jobban hasznosítja a tejcsit.

Lányok! Nagyon köszönöm a vígasztaló és kedves szavakat! Szuperek vagytok! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Dmaggie! Pörgés... Igen! De néha egy magányos séta... Mikor mi! :wink:

A lelki újjáépülésemet ma nagymértékben segítette, és véglegesítette egy 18-as karika Apával! :wink: :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Nálunk is kevesebb a kaksi, sőt legtöbbször kétnaponta van. De ez természetes. Úgy gondolom én is, hogy jobban hasznosítanak már, illetve több kalóriát elégetnek.
dmaggie

Mikor még volt itthon mérleg, volt olyan, hogy két ciciből tudtunk 120-140 g-ot összehozni.

Ahhoz képest szép hutkái lettek a Gyermeknek! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

A lehető legjobbat választottad! :wink: Az nekem is sokat szokott segíteni :wink:
dmaggie

Ja, ja. A Kedves is mindig elcsodálkozik, hogy honnan szerzi a kicsi Albert az oszlopait. Szinte egyben van a lába. A szomszédom szerint nincs is térde. Bölcs a természet, hogy így rendezte.
dmaggie

Ráadásul Zsófi most már állandóan hasra fordul. Szopi után is rögtön, és az izmozása azt eredményezi, hogy állandóan bökékel. Már 50 pelust elhasználtam, hogy töröljem a cuccot.
De úgy élvezi ezt a hasrafordulást, olyan édi!

Dmaggie! NE felejts el kis Albert képeket feltenni!!!

Vadvirág! Nagyon tetszik, hogy mindenkinek van saját fejkendője! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma a kezembe kerültek az 56-os rucik. Csodálkoztam, hogy hogyan fért ebbe bele a kis Vacak.
dmaggie

Hiába született Zsófi 52 cm-rel, nekünk volt egy 50-es ruhánk is. :lol:

Apa szerint Zsófinak bokája nincs. A csuklóját meg egy vonal jelzi, olyan hurkicás. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

OK. Holnap legfeljebb megkérem a Kedvest, hogy töltse át a képeket. Nem tudom, hogy én hogyan érek majd rá, jönnek anyukámék és az Albert nagymamája. Megint konyhatündérkedek. Jobban aggaszt, hogy a szomszédom fagyasztójában van a husi, amit meg akarok majd főzni, sütni, de ők még nem jöttek haza a névnapi buliból. Hogy lesz ebből holnap kaja?
dmaggie

Sziasztok!

Hát nem egyszerű Titeket "utolérni", ha 1-2 napot kihagy az ember!

Pankának, Ildikének, Máténak, Bertusnak, Albertnek gratula a forgáshoz! (nálunk még mindig nincs :cry: )

Boldog hófordulót Péterkének, Nolkának, Linikének, Bertának, Pálmának, Larának!
Boldog névnapot Bálintnak, Lillának!
Boldog szülinapot Bencének, Gergőnek!

Kiskolbi, mostanában az elalvás napközben nálunk is tök ugyanígy megy: először nem fogadja el a cumit Dorka. Kb 1 percre kimegyek a szobájából, hagyom sírni :oops: , és az 1 perc letelte utána rögtön elfogadja a cumit, megnyugszik, és már alszik is.
Este szerencsére általában sírás nélkül történik az elalvás.

Emese, ugyanez volt nálam is csütörtökön! Elegem volt mindenből, és ki akartam szabadulni! Nagyon imádom a kislányomat, de alig vártam, hogy Apa hazaérjen, a kezébe nyomjam Dorkát, és csak úgy elmenjek valamerre, akár csak autózni egy órácskát....
Aztán a tervből aznap végül nem lett semmi, de tegnap Apa megígérte, hogy korán hazajön, és így el tudtam menni vásárolni egy kicsit. Dorka születése óta gyakorlatilag nem vettem magamnak semmit (leszámítva a szoptatós melltartókat), de tegnap 1-2 új darabbal végre bővítettem a ruhatáramat. És nagyon jól feldobott, hogy felnőtt emberek között mászkálok (pedig azelőtt utáltam a tömeget).

Ma is voltunk babaúszáson, készültek fotók is, de most már túl fáradt vagyok feltenni őket (hosszú napunk volt, Anyósoméknál voltunk utána majdnem estig). De majd előbb-utóbb felteszem.
Ma is élvezte Dorka, de egy negyedóra után majdnem elaludt a vízben háton lebegve, és a szemecskéit is nagyon dörzsölgette, görbült lefelé a szája. Úgyhogy ma hamar abbahagytuk.

Kép
dotildi

Édes egy csajszi! Bár így magunk között jegyzem csak meg, hogy válogatott csapat alakult itt ki. Az egyik babó szebb, mint a másik, vagyis dehogy ugyanolyan gyönyörűséges mindegyik. Imádom a képeket nézegetni. Én meg mindig lusta vagyok. De tényleg teszek fel. Sőt az oldalra fordulós videót is el akarom küldeni majd.
dmaggie

Valaki korábban kérdezte a fordulást. Ma megfigyeltem, Zsófi csak bal oldalra fordul hasra.
Gondolom később azért fog menni jobbra is...

Kép
Kép
Kép
gremese

Szia Dotildi! Nagyon jól csináltad Te is. Ezt kell tenni. Nem kell szégyenkezni, vagy ilyesmi, ez egy természetes dolog. Új cuccok?!
De jó! Én imádok vásárolni. Szerencsére mindig leárazásokkor csobulok el. Itthon amikor már azzal kezdem, hogy rosszalkodtam, a férjecském már nevet és kérdezi, hogy mit vettem. De egyszerűen nem tudom otthagyni. A legtöbbször megérti és megdícsér, hogy ügyesen vásároltam. Sokszor nemcsak magamnak természetesen, hanem a többieknek is.

Még egy sellőcske! Én nagyon kíváncsi vagyok.
dmaggie

Gremese, nyugi menni fog!
dmaggie

Maggie
Tökéletesen fogalmaz a könyv. Én még annyit tennék hozzá, hogy Robi megérkezéséig botladoztam a fiúkkal, mindig azt néztem én mennyire szeretem őket. Aztán Robinál érdekes módon az vált fontossá, hogy Ő mennyire szeret ENGEM. Mertem magamra is gondolni és a nemtetszésemet is bizonyos dolgokkal kapcsolatban már az elején kifejezni. És ez volt a nyerő!

Móni
Kedvenceim a szomszédos viták :shock: Azt még nem írtam Nektek, hogy a hosszú felújítás miatt az alattunk lakó öregasszony egyszer ránk uszította a rendőrséget :shock: :) Na Robit sem kell félteni, megmondta nekik a magáét, meg beinvitálta őket. Persze hozzá kell tennem, mindig emberi időben furkáltunk! Még a szomszédokat is megkérdeztük (pici baba van ott is), hogy most fúrhatunk-e. Azért a társasházi bulizásnak vannak korlátai és illemszabályai, ezeket be kellene tartani a kedves szomszédaitoknak.
Örülök, hogy Cica jobban érzi magát.

Emese

Linda nem volt még 3 hónapos, én már buliztam
:oops: Mondjuk bevallom, sokszor néztem a telefonomat, szóval ez már másmilyen érzés....

Irina
Szerencsés vagy, hogy terápia a hivatásod művelése! De tényleg gyönyörű a magyar nyelv!

Kép
granda

Dotildi! Na, látom itt mindenki egy cipőben jár! :) Én most már rendszeresíteni fogom a szabadságolásomat. Kell is, mert utána megsokszorozódott energiával tudom a szeretetemet zúdítani!

Az uszis képekre kíváncsi vagyok! Szeliékét is úgy szeretem nézegetni!

Tényleg! lmóni, tegyél fel uszis fotókat!

Kép
Kép
Kép
gremese

A megismerkedésünk történetét még gyorsan leírom:

Augusztus 31-én történt egy házibuliban. Egy nagyon megnyerő külsejű srác felkért táncolni. Annyira jól táncolt, és olyan jól vezetett a "parketten", hogy rögtön felkeltette az érdeklődésemet; még sohasem táncoltam ennyire jót! Gyakorlatilag azóta tart a mi közös táncunk :wink:

Egy közös ismerőstől megszerezte a telefonszámomat, és rá 1 hétre (szept.7-én) elhívott randizni.
Az első randi is emlékezetes: elvileg egy barátja névnapi bulijára hívott. Csak azt elfelejtette közölni, hogy szülőkkel együtt zajló buli lesz. Szóval finoman szólva leesett az állam, amikor megérkeztünk, megláttam egy csomó középkorú felnőttet is, és egyikük egyszer csak bemutatkozott, hogy ő a párom mamája :shock: Aztán bemutattak az apukájának is :shock:

Köv. húsvétkor megkérte a kezemet, és az első találkozásunk utáni 3. év aug.20-án volt az esküvőnk. És Dorottya rá 2 évre, szeptember 8-án megszületett (majdnem az első randi évfordulóján).

Kép
dotildi

Dotildi! De jó! :D Látom, Nálatok is majdnem egybeesnek a dátumok.

Én meg persze nem tudok számolni, mert onnantól , hogy megismerkedtünk, nem 4, hanem 3 évre rá született Zsófi.

Kép
Kép
Kép
gremese

Ez olyan széééép!
dmaggie

Granda! Tudom, hogy miről beszélsz. Nekem is meg kellett tanulnom. Csak nekem már akkor bőven tartott a házasságom. Én is nagyon sokszor azt éreztem, hogy mindent csak én adok, tényleg áldozatnak éreztem olykor magam. Aztán egyszer megráztam magam, azóta teljesen más minden. Én is sokszor szervezet külön programokat magamnak, de a Kedvest is el szoktam küldeni. Neki is szüksége van a kikapcsolódásra. Nem kell mindig a szoknyám mellett ülnie.
dmaggie

Jó éjszakát Nektek, én kidőltem, megyek alukálni.
És holnap még sok tennivalóm lesz, ugyanis holnap lesz a Párom névnapja (a nevének ugyanaz a jelentése, mint Dorottyáé).

Kép
dotildi

Emese, 4 évre majd a kistesó jön! :lol: :lol:
dmaggie

Hello Lányok,

ÉLETJEL!!!

silka
silka

Dmaggie! Az biztos! Az meg mindjárt itten van! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Egy kicsit több is jöhet. Pulzusszám, légzésszám....
dmaggie

Gegőnek meg fontos barátosozása van. Itt maradt az egyik barátja, így nem tudott bokros teendői közben időt szakítani arra, hogy személyesen köszönje meg a jókívánságokat. Holnap bepótolja.
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?