A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi! Szerintem itt is érvényes, hogy ha a gyerek szeretné, engedni kell. A kérdés inkább az, hogy milyen tanítója lesz. Hajlandó-e majd külön feladatokat gyártani a már olvasni, írni tudónak. Nehogy unatkozzon majd később. Én is tanítottam Dávidot. De azért, mert tudom, hogy nehezen tűrte a kudarcot, egyből feladott mindent. Annyit foglalkoztam vele, hogy rájöjjön az összeolvasásra. Ha az bekattan, már nincs baj.

A lényeg, tanítófüggő az egész. Van ilyen és olyan is. Sajnos, a nagy többség nem az igazi. Nem teljesen az ő hibájuk, szerintem a főiskola nem tanítja meg rendesen a szakmát. Én is diplomát kaptam úgy, hogy igazán nem tudtam hogyan kell olvasást tanítani, pedig a gyakorlatok alkalmával volt ilyen órám. Viszont senki nem figyelmeztetett arra, hogy milyen képességek kellenek hozzá. Senki nem szólt a beszédfejlődés fontosságáról..... stb. Így kell elkezdeni a szakmát. Szó volt viszont a klf. módszerekről. No, ez is fontos. Nem mindegy, hogy milyen módszert választ a tanító. Majd folytatom
dmaggie

Hello Lányok,

hááát, nem éppen így terveztem a tegnapi bejelentkezést :lol: Szépen megírtam mindent és a végén elment a net. Minden betűm elveszett :cry: Aztán már nem is nagyon jött vissza, úgyhogy feladtam...

Nagyon le vagyok maradva. Lizi egész nap igényel. Végig ott kell, h legyek mellette, és a legjobb, ha egész nap játszom vele. Nem tudom, de normális ez? Nem kéne nekik már egy kicsit ellenni magukban?

Minden hófordulósnak, szülinaposnak, névnaposnak sok-sok boldogságot!

Dettyk, Téged külön köszöntelek, mert Te ma ünnepelsz!

silka
silka

Most is 3x ment el a net, mire megírtam ezt a pár sort :twisted:

silka
silka

Timi!
Én is imádlak! :):)

Irina, Maggie!
Igen, számomra is elsődleges az őszinteség. Miért is kellene álcázni magam?

Fárasztó lehet folyamatosan színészkedni a mindennapokban és gondolom előbb-utóbb úgyis kiderül az igazság.

Én pl. tudatosan már az ismeretségünk legelején is pontosan olyan voltam mint most 9 évvel később. :):) Azt mutattam minden szempontból ami valójában vagyok, hiszen hosszútávra terveztem...

(Persze a színésznőt is megértem, ha rövidebb, nem túl komoly alkalmi kapcsolaltai voltak, akkor rövid távon lehet jókat játszani, másnak mutatni magunkat, stb. azzal sincs baj.)

És teljesen igazad van, ha minden nap estélyiben készítenénk a vacsit, egy idő után teljesen megszokott lenne az is. :):)

Mindennek megvan a helye és ideje és szerintem mindenben legjobb az a bizonyos arany középút, abból nagy baj nem lehet. :):)

Idegennyelv tanulással is teljesen egyetértek - idejekorán valószínűleg felesleges elkezdeni úgy komolyabban.
(Hacsak nem egy kivételes géniusz a gyerek, de gondolom ennek vannak jelei.)

Dominika járt bölcsibe és oviba is, ahol tanították őket angolra.
Utána az általános iskolában is folyamatosan folytatódott az oktatás, majd most az informatikai szakközépben is.

Hááááááááááát pontosan ugyanott tart a lányom, ahol bármelyik osztálytársa (aki mondjuk csak az általános iskola 3. osztályában kezdte az idegennyelv elsajátítását) semmivel sem tart előrébb... :):)

De nyilván ahogy Te is említetted, ha a szülők több anyanyelvűek, akkor egészen más a helyzet.

Most nézem én is miket írtam tegnap... Szóval helyesen: piacra és Décoration - gondolom azért simán megfejtettétek nélkülem is... Hihi!

Dettyk!
Boldog születésnapot innen is! :):)
Vadvirág
Vendég

Megjött anyukám és az öcsém, tényleg később leszek. Majd folytatom a kisregényemet.
Addig is puszóka Mindenkinek!
dmaggie

Sziasztok !

Hát szupi jó volt az uszi.
Mindenkinek csaj ajánlani tudom.

Mi 2-re mentünk elötte délbe evett.
Aztán az uszi 3-ig tartott gyors öltözés és indultunk haza. Végig aludta az utat haza haza értünk levetkőztettem és aludt tovább egészen 5-ig. Akkor evett legközelebb. Igaz az esténk elég nyügi volt mert fáradt volt de jól aludt éjszaka.

Nagyon élvezte az egészet és az oktató néni is megdicsérte.
Itt nincs rögtön merülés úgy mint Regiéknél.
Itt fokozatosan szoktatják a vízhez és kb majd az 5-ik alkalommal lesz merülés.
Úgy van a szoktatás, hogy szólni kell a babának, hogy Merülünk és akkor lelocsolja a fejét.

Mesi : én is beakartam menni de aztán jobbnak láttuk, hogy ha én nem megyek be akkor gyorsabban végzünk.
Így apa öltözik én meg öltöztetem törpit.
De majd nyáron ha jobb idő lesz akkor lehet, hogy majd én megyek be.
Addig meg marad a gyorsabb megoldás.

Most megyek mert vendégek vannak.

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Hello lányok!
A nyelvtanulás támában már korábban is írtam, hogy kár elsietni a dolgokat. És ezt minden más tanulási tevékenységre értem. Borzalmas, amit ma látok, hogy egyszerűen nem hagyják a szülők, hogy a gyerekek gyerek legyenek. A " mi időnkben" (:shock: ) még nem így volt. Nyugodtan játszottunk egész nap, amíg ovisok voltunk, és senki nem akart írni-olvasni tanítani. És lám-lám, mégis sikerült 3 nyelvet megtanulni és még le is diplomáztam. :lol: Persze ezek most megintcsak elvek. Aztán, ha majd az oviban már az összes gyerek olvas, csak én állok ellen ennek, akkor lehet, hogy megváltozik a véleményem...

Kikapcsolódás:
Pont ma mondtam Balázsnak, hogy azért nem egyszerű dolog egy 4-5 hónapos gyerkőcöt reggeltől - estig szórakoztatni. Botond - időnként - elvan önállóan, de max 15-20 percig. És azt is csak úgy, ha végig lát engem. (esetleg anyumat) Mondta is Balázs, hogy ő egyszerűen képtelen lenne erre, amit én csinálok, és hogy ettől "rossznak" érzi magát. Persze megnyugtattam, hogy semmi gond nincs, majd fociznak egy év múlva többet. 8)
Én kedden délután fogok pár órát barátnőzni. Már nagyon hiányzik, hogy ne hozzánk jöjjenek, hanem én is elmenjek itthonról (és bocsánat, de Botond nélkül)
Én azt viselem elég rosszul, hogy gyakorlatilag fél éve melegítőben vagyok. És én nem vagyok melegítős típus. Persze lehetnék itthon is "rendes" ruhában, de ez meg értelmetlen lenne. Most minek öltözzek fel, amikor fél órán belül úgyis kisebb-nagyobb büfi tartalom kerül a ruhámra. :lol:
Úgyhogy lányok hajrá!!! "amíg nem tiszteled magad, mást sem tudsz tisztelni! "

Megyek. Pizzát sütök. Fogyókúrára pont jó! :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok teszek fel még egy pár uszis képet.

Kép . Kép . Kép . Kép .
20200310173350

na egy lamaradt.

Kép .
20200310173350

Sziasztok csajok!

Bocsánat az eltünésért, de meghalt a laptopom, jelenleg is szervizben :-( nem birta a babanetes kiképzést :-(

Remélem a jöv.hét elején már meglesz.

Csak egyet nem tudok: HOGY FOGOK TUDNI VISSZAOLVASNI 20 OLDALT :shock: :shock: :shock:

Amúgy jól vagyunk :-)Fogzunezerrel, de fog még sehol.

PUSZILUNK MINDENKIT!!!!!!
[color=red]

U.i Regi megjött a csomag, köszönöm szépen :-)[/color]

Heni
KépKép
heni81

Dettyk! Boldog szülinapot! :D

Dotildi! De jók ezek a közeli dátumok! Jó hamar be lettél mutatva ám! :D

Silka! :lol: Azért még pár sort írjál! :D

K.Timi! Nagyon jók az uszis képek!!! Látom, volt lábtempó! :D
Mesi! Én is beruháztam egy úszódresszre… nem is mondom, mennyi volt (Adidas)… :? :oops:

Maggie! Mi mélytányérral (ban?) mentünk anyóshoz ebédelni, és kellemes idő volt. Sütött a nap. Pedig az ablakban lévő hőmérő csak 1 fokot mutatott, de a napon tuti, hogy melegebb volt. :D És fini volt az ebéd is! És Szeli is jól érezte magát!!! :lol: :lol:

Koszmó: én még mindig csodálkozom azon, hogy nekünk bevált a Babe sampon, másnak meg nem. :roll: Vagy lehet, hogy még a koszmó kezdetén elkezdtem a kezelést, és azért… Már paráztam, mert annyian írtátok az elején, és feltúrtam Szeli (akkori) hajkoronáját. Így vettem észre idejében. :D

Irina! Mindig kijavítod magad, bár valahogy én minden esetben úgy olvasom, ahogy írni akartad, és csak a javításodnál veszem észre a hibát… :wink: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok, Gergő vagyok!

Bocsánat, hogy tegnap nem köszöntem meg az üdvözléseket mert a barátaimmal játszottam.Ha tegnap nem de ma megköszönöm azt,hogy nem felejtettetek el és ezek a képek is lenyűgözőek voltak.
dmaggie

Maggie! Irina! Szeretem, amikor így kifejtitek a véleményeteket! Nekem ezeken a területeken nem sok tapasztalatom van, így örülök, hogy leírjátok (előnyök, hátrányok)!!! Köszi!!! :D

Jubaaaaa! :shock: :lol:

K.Timi! Nekünk is kellett szoktatni Szelit az arclocsolással, de itthon, előtte egy héttel, és azóta is minden nap 3-at kell belőle csinálni. Nálunk is van vezényszó (én is a „merülés”-t használom), valaki az „úszunk”-at (ezt speciel hülyeségnek tartom, mert nem pontos a kifejezés arra, hogy a baba a víz alá merül… :roll: szerintem).
A merülés pedig úgy működik, hogy annyiszor merül a baba, ahányadik alkalommal vagyunk. 8)
Igen, az öltözés elég macerás. Anyu is emiatt inkább nem jön be a vízbe, hanem szárazon marad. Segít Szelit kivenni a vízből stb.

Kép

Kép
regcsiken14

Nőiesség: Én Szeli születése óta ugyanúgy szőrtelenítem magam, a hajamra mindig odafigyelek, hogy tiszta legyen, a ruhám is rendben. Szóval én erre tudatosan rákoncentráltam. :D És én már Szeli (talán) 1 hónapos korában elmentem (vele!) vásárolni magamnak (!) szép új ruhákat! :lol: :lol: :lol: (…mivel a régiek nem jöttek rám) De nagyon élveztem. :D Szóval, mint minden nő, én is imádok vásárolni! Szelinek is, Apának is, csak vásároljak, és mászkáljak!!! :lol: Hihihi! :lol: :lol: :lol:

Mennem kell, mert felébredt a Hercegnő! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

No, akkor gyorsan a képek:
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
dmaggie

Dettyk
Kép

Vásárlás

Sajna a cipőimet nincs hová pakolni... :lol: 35 pár után abbahagytam a számolást, most a lejárt darabok Anyukámnál kötnek ki...ÉÉÉÉs megérkezett az új flamenco-cipőm (majd fénykép is lesz...)

Maggie

Ja, két ilyen jó hapsi bébiszitterrel könnyű :D :D

Juba

Mintha azt írtad volna, Neked a kisfiús pasik tetszenek! Szerinted ezek kisfiúk? :lol: :lol: :lol:

Silka
Életjel stop vettük stop még írj stop

Sense

Melegítő nekem sem az esetem, kordbársony-farmerben nyomulok itthon, meg póló-bugyiban :D :oops: Bár azt Apa nem hagyja szó nélkül, túlságosan tetszik neki 8) :)

Vadvirág
Arany középút - nekem is ez a mániám.... Csak azon szoktam gondolkodni, hogy mindenkinek máshol van az a bizonyos közép :wink:

Kép
granda

Hüppp hüpppp, annyira edesek vagytok, h igy is koszontottetek az en kis Linikemet !
(Noelnek is boldog hofordulot na meg persze a tobbi babanak, csak o is 15.i mint lincsi)

Emese: koszoi h leirtad, h hogyan is erzed magad a mult heten en is igy voltam, csak sirtam, sirtam; es en meg a babazas mellett raadasul dolgozok is. Mondtam is a ferjemnek, h nemh nincs idom magamra, de meg egy gondolatom sincs magamra, mert ha Linike alszik, akkor munka – es en ezt nagyon nem birom, EGYSZERUEN NEM BIROM EZT A SZOROS KOTOTTSEGET! Es ezt nem ÍLinike a hibaja vagy a ferjeme, hanem ezt nekem kell rendberakni, persze kulso segitseggel!

Kép

Kép
mmarica

Mielőtt folytatnám, leszögezem, hogy ez az én saját véleményem, nem szentírás, másnak teljesen más meglátásai is lehetnek.
Az előbb elírtam, a beszédfejlődés helyett beszédértést akartam írni.

Tehát a klf. módszerek között is nehéz eligazodni. Az egyik jó az egyik, a másik meg más gyerekeknek. Sokszor szerintem nem veszik észre a tanítók, hogy az adott gyereknek nem jó a módszer, nem eléggé begyakorolt a betűfelismerés, stb., ezért szegényke csak küzd, majd ráfogják, hogy diszlexiás, holott csak egyfajta olvasási nehézsége van, ami még nem diszlexia. Ezeket nem veszik észre, így esélye sincs a gyereknek, hogy értő olvasása legyen. Ha az meg nincs, megette a fene az egészet. No, ezeket azért írtam le, mert úgy gondolom nem kell igazán visszafogni a tanulni vágyó gyerekeket, viszont inkább olyan játékos, és itt a játékon van a hangsúly képességfejlesztést ajánlanék, amely majd később segít az olvasás tanulásában, az értő olvasás megalapozásában. A betűk írásához is elég később hozzákezdeni, inkább (ha már tanulás) a betűelemek vázolgatása lenne fontosabb, a csippentése, amelyek a helyes ceruzafogáshoz szükségesek. Ha meg már ismeri a betűket, lehet keresgetni mindenhol. Én az olvasást, ahogyan írtam is, maximum az összeolvasás ráérzéséig csinálnám, onnantól már sima az út. Nagyon fontosnak tartom azt inkább, hogy először a hangokat tudja megkülönböztetni a gyerek, hogy kialakuljon a gestalt hallás. Ha hangjaira tudja bontani a szavakat, olvasni, írni is könnyebb lesz majd. Uez a helyzet a szótagolással is, amely ugye a helyesírásunk alapja. Mindig figyelek arra, hogy a kiszámolók, kiolvasók mondásakor ne mosódjanak össze a szótagok. Ritmusgyakorlatokkal nagyon jól gyakorolhatók.

Ne feledjük el, hogy a gyerekeknek ebben az időszakban a legfontosabb tevékenységük a játék.

Már megint nyöszmögés van, mennem kell. Szívesen válaszolok mindenre. Tényleg csak bele-belekaptam a témába, de azért remélem érthető voltam valamennyire.
dmaggie

igy nez ki a 6 honapos cukrofalat lincsi mincsi fincsink :)
Kép

Kép

Kép
mmarica

Marica
Nagyon szép kislány (kisvárdaji csajszi) :wink:

Kép
granda

Marica! Hú, de meg bírnám gyomrozni. Gyönyörűséges! :lol: :lol:
dmaggie

Granda! Cipők! :lol: :lol: :lol: Nekem is van néhány pár, talán nem annyi, mint Neked. Egyszerűen elcsábulok! :oops:
dmaggie

Csak egy ajánlat:http://www.konyvlelo.hu/index.php?id=termekek&art_id=103832
dmaggie

Áááá, tiszta gáz, már egyszer elszállt egy kisregény, úgyhogy most darabokban fogom küldeni :twisted: :twisted: .
Szombat délután óta olvasok vissza :shock: .

Granda, szuperek az uszis képek, nagyon jó, hogy újra jelentkeztél :D .
Ha a sztorid velem esett volna meg, azt hiszem, nem love lett volna a végkifejlet, inkább egy kiadós szívroham :wink: :lol: .

Mesi, a te történeted sem semmi ám :shock: ! Jól becsüld meg ezt a pasit, édes lyányom :wink: :lol: !!
Szerintem a tejcsi mennyiségével a minőség is változik. Panka is egyre gyorsabban "készen van", és ugyanannyi ideig elvan 2 kaja között, mint eddig (mondjuk mi már régóta 2 ciciből eszünk, és 2,5-3 óránként, de mostanában gyakran kibírja 3,5-4 óráig is 8) ).

Regi, a ti uszis képeitek is szuperek! Tudom, hogy a többiek már leírták, de biztosan fáradt volt Szeli. Ez nem egy mindennapos program, így nem tud annyira hozzászokni, és nem tud szólni, hogy "anya, most ne mááá, mer' álmos vagyok... :roll: ". Ha kicsit később fogtok járni, biztos mindkettőtöknek könnyebb lesz felvenni a ritmust :wink: .
Nekem egy olyan gyerkőcöt mutassatok, aki szeret öltözködni :shock: . Biztosan van ilyen (fehér holló :D ), de pölö Panka röhög, amikor vetkőztetem, és visít, amikor öltöztetem :? .

Na, elsőre ennyi, megyek altatni :roll: .
dettyk

Granda, cipőgyűjtemény!!!!!!!! Yes-yes-yes! :lol:

Marica, nagyon vagány csajszi lett Linikéből! Nem tudsz lazítani a munkádon? Esetleg kollégáknak átadni bizonyos feladatokat?

silka
silka

DETTYK SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

De jó, hogy sorra jelentkeztek :lol: :lol: , jó hallani végre rolatok.
Silka Lizike szerintem csak társasági lény, talán jobban mint esetleg más babák de ki fogja nőni :wink: :lol:

Granda Cipőgyűjtemény :lol: :lol: :lol: Igen!!!
Én a táskákat gyűtöttem, gyűjtöm. Most eléggé megcsappant a készlet mert a várandóság alatt sokat elajándékoztam. De legyen csak jó idő, akkor pótolom a hiányt :lol: :lol:

Cica hív.

folyt köv.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Képzeljétek, hogy jártunk! Ezt muszáj leírnom. Úgy felhúztam magam.
Délután elugrottunk egy hipermarketbe bevásárolni. Sajnos 3 hetente muszáj, mert nincs egy rendes bolt a környékünkön. Már éppen a kasszánál járunk, Lizi szokás szerint apja karjában, földöntúli boldogság az arcán, mert minden fényes és érdekes. Én fizettem, mögöttem egy 200 éves nyanyi, aki 10 centire tőlem a nyakamba lihegett, mikor ütöttem be a pin kódomat. (Ezt a pofátlanságot eleve utálom) Már pont dühöngeni kezdtem magamban, mikor beszólt nekünk. Nekiállt gyermeknevelési tanácsokkal ellátni. De nem ám kedves szavakra kell gondolni! Hogy mit hordjuk ilyen helyre ezt a szegény kisbabát, neki még otthon kéne feküdnie, stb, stb. Annyira bedühödtem, de a férjem lereagálta egy rövid mondtattal, amire a nyanyi persze reagált gusztustalan módon. Bármilyen meglepő, hozzánk nem szállnak maguktól haza az élelmiszerek és attól, h 200 éves, még nem kellene az észt osztania mindenkinek.
Nem tudom mit szólt volna, ha én is beszóltam volna, h miért nem otthon fekszik az ágyában ilyen öregen?

silka
silka

Csak nyösz volt. Szegénykém most pótolja az éjszakai alvást. :evil:
Apa végülis átment nekik szólni és akkor lehelkították a zenét viszont magukat nem. Kiabáltak, dübötögtek, petárdáztak. Egyszóval kész horror volt. Cicusom sírva ébredt 1/2 12-kor és 1-kor. Alig bírtam visszaltatni. Akkor még azt mondtam magamba ha még egyszer felrisztják a drágámat átmegyek és kiosztom őket. Nem volt rá szükség. Viszont 3-kor csendesedtek el végre, én addig ébren voltam. Gondolkoztam a régi szép időkön amikor még nekem is mindent jelentett egy-egy ilyen buli. Talán erre való tekintettel nem mentem át szólni nekik és akartam kivárni a 3. síkítva felsírást :roll:

Na most tényleg ébredt.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni,
táskát elajándékozni? Hogy Te milyen jószívű vagy!!!!!!! :lol: Én egytől sem tudnék megválni :oops:

silka
silka

granda: mar halasztgatom egy idje, h kivagjak a vadhusom - (irina, ha jol emlexem neked is kivagtak) majd be tojtam a gatyaba, ugy fajt, mar alig tudtam menni, na nem fokozom, akinek volt, tudja miol beszelek es raadasul 3 hlyen volt egyszerre :shock: eeeeeeeeeessss vettem egy cipot, ami igazabol nekem most a ACIPŐ! mar egyszer volt egy ilyen a ACIPŐ-m, kb 10 eve, amitol igy be voltam ajulva. haaaaat ra ket napra mar be is jelentkeztem az orvoshoz (es mar tul is vagyok az operacion-jah es vegleges, ugyh tobbe nem lesz ilyen gondom).

silka: az a helyzet, h a penz nagy ur! lehetne atadni, lehetne nem csinalni, de ezt a luxust nem engedhetem meg magamnak! sajat vallalkozas, es ha nem csinaljuk tonkremegy! (na meg munkamanias vagyok es imadok dogozni!) rengeteg uj tervem van es azt szeretnem, h a 2008-ra tervezett dolgaim is ugyanugy sikerulnenek, minmt az eddigiek!

kislinikem: forog hasra, vissza, sot mar par napja probalkozik a negykezlabra allassal, tobb kevesebb sikerrel, de ma egy par masodpercig negykezlab allt es ringatozott oda-vissza! jah es azt tudja mondani, hogy ANYA!!!!!!!!!!!! na jo csak vicceltem :D :D
kajcsik: tapi, kb 190g gyumi, gyumi, fozelek, tapi (ha izlik neki akkor motyog kozben :))
alvas: 3*fel ora, olyan, mintha be lenne programozva arra, h pontosan fel orat aludjon, mondtam is tominak, h az rendben, h o imadja az orakat, de h Linike is maris ot utanozza.
jah meg azt csinalja, h ha mi ketten vagyunk csak Lincsi meg en, akkor eljatszik magab, neha kis hancur, de ut megint kicsit magaban jatszik. ha t.val van, akkor amint le akarja rakni elkezd ah ah ah (ezt nehez leirni; de ugy nez ki, h becsukja a szemet es torka szakdtabol sirni kezd, neha kinyitja a szemet megnezei ott van e tomi,) e amig fol ne veszi folytataja:)

Kép

Kép
mmarica

Marica,
mikor elkezdtem a hozzászólásodat olvasni, rögtön a vastag résznél akadt meg a szemem. Ledermedtem, h milyen ügyes Linike. Aztán utána elolvastam a következő mondatodat :lol:
Ebben az esetben nagyon sok energiát kívánok, hogy mindent meg tudjál valósítani.
ACIPŐ-ről fotót kérünk!!!!!!!!!!!

silka
silka

Enyém apának is le kellett csapnia egy irsai focista kezéről :oops: . Nem kérettem sokáig magam :oops: . Úgy látszik, a focisták a gyengéim :D .

Mesi, ismét szuper Zsófiról az ilyen volt, ilyen lett kép :D .

Vadvirág, te mindig igazoltan vagy távol :wink: , és mindig örülünk, ha egy kis időt szakítasz ránk :D . Fantasztikusak a képek :lol: :lol: :lol: !

Granda, nagyon jó lehet ez a flamenco, így is, hogy csak csajok
:D . Én színjátszani járnék el szívesen, de sztem most nincs ilyen csoport, ebből a szempontból hátrány, hogy kisvárosban élek :cry: (egyébként imádom :D ).

Kikapcsolódás, iggggen, ahogy Timi26 is írta, bár nem voltam sokáig a buliban, tök jó volt még úgy is, hogy 5 percenként néztem a telefonomat :wink: :D .

Regi, irígy vagyok apára a koncert miatt :evil: :wink: .

Maggie, köszönjük ezt a kis irományt, nagyon jó!!!!

Dotildi, ne aggódj, nincs még elkésve Dorka semmivel :wink: . Jajj, de édes lehetett, ahogy majd' bealszik a vízben :shock: :lol: :lol: !

K.Timi, Ádi is nagyon édi a vízben :D !

Már csak egy oldal... :P
dettyk

Sziasztok!

Dettyk Boldog szülinapot :)
Kép
Hófordulósoknak nagyon sok boldogságot :)

Granda!
Linda tiszta apja :) tetszik neki az úszás?
S táskagyűjteményed is van? S ez a 35 pár mind csini cipő?

Maggie!
A közös képetelről Alberttel az jutott eszembe "melegszívű,dolgos derék" :) annyira átjön a képen,hogy csak na :)

Vadvirág!
Te javasoltad a :P naponta :wink: elhiszem h. nem lehet egyszerű 6 gyerkőccel :) még mindig le a kalappal előtted :)
S egy kérdés,remélem nem bántalak meg vele :Jázmin tudja h. neki is volt ikertesója aki már angyalka lett?

Mesi!
Ilyen sokáig bírtad? muszáj néha kimozdulni,mert besokall az emberjánya :)
Azt nem tudod megdumálni apjukkal/anyukáddal hogy heti 1* egy 1/2-1 órát elmenni csajszinapot tartani? Mi csináljuk Mírával, ilyenkor elmegyünk a cukiba édes kettesben eszünk,iszunk dumálunk :) messzebbre nem tudok menni mert hiába van kocsi,vezetni 11 éve nem vezettem(max a gödi strandig,de az is már 2 éve),vitetni meg nem vitetem magam :)

Marica!
Csini csajszi Minka :) s ügyes kislány :) mikor dolgozol viszed magaddal,vagy otthonról is tudod végezni a munkád?

Irina!
neked mivel van töltve aszopispárnád?szilikongolyócskával,vagy nikecellgyönggyel?
mert akkor megkeresem h. hol van nekem leírva h. hol lehet kapni :)

Regi!
A somlóihoz annyit tennék hozzá( mi is így csináljuk) hogy a krémet mindig vaníliapudingból csinálom így attól nem kell félnem h. a tojás miatt nem fog elállni :)

Szülés óta én is ugyanúgy szőrtelenítek,fodrászhoz járunk Bálinttal(mert nálam az minimum 2 óra),ruhát nem igazán vettem mert vagy nem tetszik,vagy tetszik de kicsi :( mondjuk lehet h. nem a megfelelő üzletekbe mentem be :)

Nyelvtanulás:Irina,Maggie nagyon okosakat szóltatok :) Mírának apja tanít néha szlovák szavakat,de az épp elég neki :) s érdekes h. nekem azok a szavak maradtak meg angolból,oroszból amiket 3-4-es koromban tanítottak :)

Tali:
mondjuk kb 3 hét múlva? addigra Míra meggyógyul a lappangási idő is letelik(remélem kispasi nem pöttyöződik ki) :)

Mi vagyogatunk kicsi csajnak az éjszakái a viszonylag rosszak,akkor küzdök vele,h. ne vakarozzon :( péntek éjjel kb. 4 óra volt amit alvással töltöttem :( a legrosszabb h. a nuniján is van petty,ami sokszor viszket :( úgy alszunk hogy a lába között van a kezem :oops: Bálint szerencsére mindig mosolyt tud csalni a bágyadt pofijára :)

szép estét,megyek kicsit kikapcsolni ha már mind2 gyerekem alszik :)

KépKép
viranka

S nézzétek meg www.pinkcakebox.com :) olyan csudi torták vannak ott :)

KépKép
viranka

Maggie! Gyönyörűek a gyerekeid! És Te is csinos vagy! :D

Granda! Több, mint 35 pár cipő!!! :shock: :lol:

Lincsi Mincsi nagyon széééép! :D

Móni! De szenyók a szomszédok!!! :evil:

Egyébként a babaúszáson nézek ám, hogy az egyik csaj megy ki a vízből, még tök az elején. Utána az öltözésnél kérdezem, hogy hova mentek. Erre mondja, hogy elaludta a kislánya a vízben a vállán… :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

sziasztok,

Hát nagyjából visszaolvastam, no egyáltalán nem részletesen :oops:

Felur, örülök, h jobban vagy, és Anyud is, és remélem jól telik, telt a hétvége, majd beszámolót kérünk.

Regi, Ktimi, írtóra jók a képek az usziról, annyira kedvet kaptunk már várom, h jobb legyen az idő (és fogyjak is :oops: ) és megyünk mi is.

Minden hófordulósnak, név- és születésnaposnak sok-sok boldogságot!

Dettyk boldog születésnapot!

Dmaggie, Irina, jaj annyi okos és jó dolgot írtatok a tanulásról, nyelvtalulásról és sok-sok mindenben egyet is értek, mi annó a fősulin (Tanítóképző) mindig azt hallgattunk, h ne siettesünk semmit, higgyük el, h az idő előtt elkezdett tanuló gyereket a társai akik időben kezdik el a folyamatot, nagyon hamar utolérik.
Maggie, jaj a képeken csuda édesek vagytok, olyan rég voltam Debrecenben, pedig a fél családom ott él, mindig eszedbe jut Rólad.

Vadvirág, hát a gyerköcök nagyon édesek, azok a farsangi képek, és hát az etetőszékesek is, szóval csúcsszuperek!!!!

l.móni, remélem azért éjszaka alszik majd Grétike!

Silka, jó, hogy jöttél, rég voltál!

Marica, jaj Linike nagyon édes, csodálom az energiád, h hogyan tudsz ennyit dolgozni, persze tudom, h az ember sajátját csinálni kell, nálunk a férjem cégét "babusgatom"

Granda, cipők :D :D :lol: :lol: nekem a terhesség óta esküszöm nőtt, inkább szélesebb lett a lábam :( , imádom a cipőket.

Otthoni öltözködés, ne is mondjátok, én is próbálok csini lenni (már amennyire ennyi túlsúllyal lehet, tényleg) de azért a melegítő naci mellé, csinibb felső, vagy olyan nyúlós anyagú farmer, tudjátok, no olyanban nyomjuk. A cicik eléggé nagyok, apa szereti, és több felső ki is hangsúlyozza :lol: , ha már a fenék nagy :oops:

Kép
Kép
nektarin

Viranka! Én a Vögele-ben vettem többször is rám való (42-44-es ruhát), és elég csinik!!! Már van törzsvásárlói kártyám. :wink: Tavasszal megint megyek szerintem. Máshol én se nagyon találok magamra… főleg a nadrág gáz (túl hosszú a lábam… ami nem baj :wink: , csak nadrágot nem találok :evil: ).
Szegény Míra! :cry: Szorítok, hogy mihamarabb eltűnjenek a pöttyök.

Kép

Kép
regcsiken14

Juba, köszi :oops: :oops: :oops: :oops: , én sem tudok választani, egyszerűen mind nagggyon tuti :lol: :lol: :lol: :lol: !

Nyaralni mi sem járunk túl gyakran :cry: . 3 éve voltunk hárman a Balcsin, akkor megfogadtam, hogy akárhogy is, de minden nyáron megyünk, annyira szuper volt, és annyira feltöltődtem :roll: . Azóta sem voltunk hárman, bár én Bencével és a nagy pocakommal voltam a barátnőmmel és az ő 2 gyerekével, jó volt, de fárasztó is :roll: .
Egyébként én nem is vágyom a Balcsinál tovább, mi imádjuk :D , bár én nagy hegymászó voltam, amíg bírtam magam vonszolni, de ezzel a súllyal... 8) .

Timi26, én azt mondanám, ha Rebeka szeretne tanulni, ne tagadd meg tőle. Én mire iskolába kerültem, folyékonyan olvastam. Nagyon érdekelt, gyakorlatilag egy nyár alatt tanultam meg, szaladgáltam az újsággal mamám után, hogy melyik betű mi, ő pedig a homokba rajzolta őket :D . A délelőttös tantónénim csodálatos volt, ő külön foglalkozott velem, de a napközis nehezen emésztette meg, hogy a pad alatt "előre olvasok", és nem a többiekkel haladok :? . Ma már- elvileg- a tanító néninek tudnia kell differentáltan kezelnie a gyerekeket, nálunk első osztályban 6-8 éves gyerekek vannak. Szerintem abból nem lehet baj, ha megtanul olvasni, az írás viszont kemény dió, abból lehetnek gondok.

Silka, köszönöm! Életjelet gyakrabban :wink: :D !

Regi, anyóséknál ebédeltetek 8) ? Puhul :wink: ?

Maggie, gyönyörűek a gyerekeid (bár a nagyokra már inkább azt illene írnom, milyen helyes srácok :oops: ) :D :D !

Mmarica, Linike csodaszép (és milyen divatos) csajszi :wink: :D !

Akkor most elolvasom, amit azóta írtatok, amióta írok :shock: :D !!

De először is:

Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy gondolt rám, tündériek vagytok :cry: :D !!
Kép
dettyk

Dettyk! Igen, már nem szólt bele Anyós a dolgainkba. Sőt, mikor Szeli nyafizott, átpasszolta Apának! :D

Szelikét várom, hogy felébredjen, aztán PANCSIIII! :lol:

Apa meg 9-ig sorozatot néz, úgyhogy lehet, hogy még jövök! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Na folytatom :lol:

Maggie Csodásak a képek. Igazi tyúkanyó vagy sugárzik rólatok a boldogság és a meghittség.

Marica Linike már kész nagylány :lol:

K.Timi Ádika nagyon aranyos, látszik rajta, hogy élvezi a vízet.

Mesi Fotó most sajna nincs :( A bekrepált gépemen vannak azt pedig szerdánál hamarabb nem tudja rendbetenni a párom. Holnap megrendeli az alkatrészt, kedden hozzák. Szerdán este meg már remélem teszek fel új uszis képeket :lol:

Öltözködés Nálunk csak este van gond 8) napközben és reggel is édesen magyaráz közben :lol: Vérbeli kiscsaj :lol:

Regi Ezek a képek Szeliről nagyon jók. Mint mind :lol:
Előfordulhat az alvás :lol: Gréta cica is bújt már úgy hozzám a vízben ahogy aludni szokott. Befészkelte magát a karjaimba, sóhajtott egy nagyot és lehunyta a szemét. Csak én nem hagytam elaludni :lol: Itt jött egy kis figyelemelterelés. Szerintem a meleg víz, az anyu közvetlen közelsége váltja ezt ki.

Tali Igen-igen. legyen. Az influenza járványnak már lassan vége.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Viranka, szegény kis Míra, emlékszem mikor én voltam bárányhimlős kislány, mennyire szendvedtem, van egy pár hely amit jól kivakartam, még most is látszik, sajnos.

Mesi, Zsófika, tündérke, írtam privit!

Jaj hát még amit nem írtam, mindig egymásratalálós story nagyon szuper, egyiken majdnem sírtam, a m ásokon féletem, a harmadikon nevettem. Nagyon jók lányok.

Gyorsan a mienk.

Hát most, lehet, h páran elítéltek majd, de azért ez az egész nem volt egyszerűl.
Szóval az én férjem, az egykori barátnőm volt barátja és nem is akármilyen, merthogy 8 majd 1 évig "jártak". Azért mondom, h csak jártak, mert sosem éltek együtt.
Gyerekkori (16 éves volt a barátnőm, 18 a férjem) szerelem volt az ővék. Nem volt nagy szerelem, inkább olyan sokszor együtt voltak és úgy együtt maradtak, megszerették egymást kapcsolat.
Hárman voltunk barátnők ők ketten régóta egy pasival, míg nekem jöttek, mentek a fiúk, én nem tartottam több vasat a tűzben (ők igen, de hát minden ember a saját életét éli, úgy ahogy neki jó, nem ítélkezem én senki felett) szóval tudtam,h a kapcsulatuk nem túl jó (ekkor már kb. 22 évesek voltunk) a barátnőm rendszeresen csalta, a a férjem pedig élte akkor a saját életét, dolgozott, edzésre járt, barátai voltak, szinte sosem mentek együtt sehová. Ezért én nem is nagyon szerettem Robit, nem jött velünk sehová, a másik barátnőm hozta a mostani férjét mi pedig általában egyedül mentünk.
Robival nem is igazán jöttünk ki jó, állandóan ugattuk egymást, szócsatáztuk ha nagy ritkán találkoztunk, inkább a kép róla a barátnőm által meséltekből alakult ki. Hozzáteszem külsőleg sem tetszett szőke, kékszemű, és testépített (én a magas, barna vállas pasikat szerettem). Aztán szakítotam én az akkor kapcsolatommal, az egy másik story, és utána ők is.
Buliztunk, éltünk stb. Majd összejöttek ismét, most már komolyabban akarták folytatni. Ez sem működött, csak szenvedtek egymás mellett, (igaz akkor még csak az érem egyik felét ismertem). Jött a szilveszter, rengeteget beszélgettünk és hát kissé spicces állapotban elcsattant egy csók, azátn belemerültünk, de csak csók volt, tehát semmi több.
Majd 4 hónap marcangolás. Nem találkoztunk, (csak mindennap hívott, írt), közben ők szakítottak, én elmondtam a barátnőmnek, h hát lehet, hogy alakulna valami, de nem akarom őt bántani, de egyszerűen olyan érzések vannak bennem, amilyet eddig nem éreztem. Persze, én minden egyes megcsalásról tudtam, írtó nehéz volt, ezt nem elmondani. A lényeg, a barátnőm kiakadt az ő kis csendes módján, mi összejöttünk, imádjuk egymást 3 év után megkérte a kezem, összeházasodtunk, gyerek szültem neki, és remélem még fogok is, és egyszerűen imádom, ő az az ember akire mindig is vágytam, és a jelek szerint fordítva. természetesen rengeteg érzelmi hullám volt az elején, de hála istennek a barátnőm férjez ment a második babáját várja és boldog, kb. 1 éve túlléptünk a múlton és most már össze is járunk, persze csak pasik nélkül gyerekkekkel, de már tudunk róla beszélni, és nem fáj neki.
Ekkor tudtam meg, hogy annyira sokat számít kiből mit hoz ki a másik ember, én Robit egyáltalán nem ilyennek ismertem meg a barátnőmtől hallotak alapján, és ő egy teljesen más ember, vagy én hoztam ki mást belőle.

Bocs, hosszú lettem.
Jó éjt, megyek a fiúkhoz.

Kép
Kép
nektarin

Regi De jó, hogy alakultok anyóssal. Csak így tovább :wink: :lol:

Nektarin Hát, nem semmi a történetetek :lol: De nagyon szép a vége.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nektarin! Hasonló sztorim van, csak fordítva. Nekem az exemet "elvette" egy "barátnőm". Az igaz, hogy nekünk már nem volt jó a kapcsolatunk, de elég szar volt látni, hogy szikrázott köztük a levegő, persze ezt az első pillanatban észrevettem. Na, mindegy... Hamar fel is adtam a harcont. (Nem is lett volna már értelme, mert nem jöttünk ki.) Ebben az esetben viszont nem tudott többet kihozni a csajszi... hihihi (gonosz vagyok :twisted: ). Totál ugyanazok a problémák... De nagyon örülök, hogy így alakult!!! Különben nem lenne itt velem Zsolti és a kis Szelikém!!! :D
Ja! Az volt a legdurvább az egészben, hogy a csaj azóta se néz a szemembe. Természetesen sokáig nem is tudtam a kapcsolatukról (bár mi már szakítottunk). Nekem mindegy... ő baja...

na, ezt most nemtom minek írtam le... :roll: csak erről a sztoriról eszembe jutott. Bocsika!!!

Kép

Kép
regcsiken14

De olyan érdekes ezeket a történeteket olvasni!!! Szuper ötlet volt!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Granda!
Megszámoltam: 34 cipősdoboz figyel a gardróbomban. :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Valaki írt mostanság a sírni hagyásról (talán Kolbi és Móni :?: )
Botondot időnkét nyögni (nyekeregni) kell hagyni elalvás előtt. Ma este is ez volt. 20 percet nyekergett magában, én hallgattam a szoba másig végéből. Meg kell ilyenkor várni, hogy sírni kezdjen. Ha nem várnám meg, akkor cumival együtt nyekeregne és dobálná mágát. Kipróbáltam. Ha megvárom, akkor cumi be a szájába és 2 perc múlva alszik. Lehet, hoyg ilyenkor egyszerűen nem álmos? :roll:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! Most hogy ezt írod.... Zsófi nem aludt most 7 órakor. Kicsit megdörgölte a szemét, de nem sírt az álmosságtól. Én meg cumi be a szájába, ölbe kaptam, és kezdtem altatni. Erre Ő nekiállt tekeregni, dobálta magát, cumi ki.
Az lett a vége, hogy nem aludt az utolsó hami előtt.
Valószínűleg nem volt elég álmos.
Szerintem várd meg, míg sírdogál Boti, és akkor altasd.

Kép
Kép
Kép
gremese

Dmaggie! Annyira klassz a családod! És látszik a fiúkon, hogy nem a kép kedvéért eresztenek el egy vigyort, hanem szívből mosolyognak, és látszik, hogy nagyon szeretik egymást mindhárman.
Igaz, én nem ismerem őket, de látszik, hogy jó nevelés!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?