A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Lindi,
végre, hogy a hétvége meghozta a gyógyulást! nem lehetett semmi a hányást takarítani, vannak még emlékeim. :(

ez a "minden ami nem víz" ebben a formában nem teljesen igaz. pl. ha csinálunk 200 ml tápot, amiből 160 ml víz 40 ml a por, akkor a 160 ml víz igenis bele számít a napi folyadékmennyiségbe. a leveseket, ivóleveket már nem szokták beleszámolni, mert azok elvileg kisebb mennyiséget képeznek, nem osztanak, nem szoroznak.(de nem dehidratálnak, vagy elenyészően) én a vízivás híve vagyok, Lencse is csapvizet iszik 1 éves kora óta, tehát nem az üdítők mellett, hanem a tévhitek ellen lobbizom. (nem beszélve róla, hogy az a gyerek, amelyik anyatejet/bocitejet iszik, annak se kell vízzel pótolnia a mennyiséget)
az alkohol és a koffein ugyan tényleg dehidratál, de nem annyira, mint ahogy az a kóla esetében lett említve. (mert a kólában elenyésző a koffein) aki alkoholizál, vagy olyan mennyiségű koffeint vedel, hogy annak a vízelvonó/vízhajtó hatása jelentkezik, meg is érdemli. (nem beszélve a kábszeresekről) a kólának a sav (szénsav, foszforsav) tartalma már károsabb, persze, csak ha valaki nem mértékkel fogyasztja. néha 1-1 pohár az semmi, de ismerek olyat, aki kifejezetten kólán él! (fogai tropák, hízik mint a fene)

gyümölcsteát kell inni, abban nincs se koffein, se más káros anyag, hacsak nem valaki rummal tunningolja, mégse tiszta víz, mégis itatja magát, mégis bele számít a napi folyadékmennyiségbe és sokszor jobban csúszik, mint a sima víz. én legalábbis, mikor rájöttem, hogy nincs meg a napi két literem se, rászoktam a natúr üres gyümölcs v. gyógyteákra. a csipketea ugyan kicsit vízhajtó, de az ember utána annál többet iszik rá.

a gyerek vízre szoktatása már nagyon nehéz volt, nekem mindig Gréti példája lebegett a szemem előtt, hogy neki se ment elsőre, nyomkodni kellett a szájába a vizet :), ez megnyugtatott. s aztán kb. 1-2 hónap alatt rájött Lencse, hogyha szomjas, nem tej/tápi jön, hanem a vizecske. ekkor meg úgy megszerette, hogy mai napig alig iszik mást, s ezt is magától kéri, folyton töltögetnem kell a szívószálas itatóját. a múlt héten rekordot döntött, mert megivott 2 deci bodzateát (ízesített), de azóta se kell neki. igazából nem mérem, hogy mennyit iszik, úgy vagyok vele, hogy a szervezet rendesen jelez.

Zsini!
én is pont ezen gondolkodtam, hogy kíváncsi leszek, hova rajzolja a tesóját.

Tinu!
engem a szülés után akasztottak ki azzal, hogy a látogatóktól kapott finom 100%-os ivóleveket felezve vízzel igyam, mert hogy árt a gyereknek majd a tejen keresztül. (a sav) mondom oké, akkor megiszom a finom ivólevet, és iszom rá ugyanannyi vizet, de én el nem rontom az ízét. a tejjel is így voltam. Lencse ivott mindig vizet a tej után, akkor meg minek a frásznak felezzem?? elejében 1,5%-os tejet adtam neki, nem 5%-os igazit (azt most is csak ritkán), úgyhogy semmi baja nem lett tőle.
hogy a mi védőnőnk mit mondott és mit sem, az lényegében semmit nem jelent. nem állt a helyzet magaslatán :).

MELLFOGDOSÁS:
bejött a doki, és panaszkodtam neki. emiatt mondta, hogy "na mutassa". nem magától! :) (és ezt a csecsemős nővér is megcsinálta)
ancsipancsi

Macs!
lányom annyira macskabuzi, mint amennyire én nem. folyton rajtad jár az eszem, meg Fülesen, mikor látom, hogy mennyire szereti a macskákat. 2 elválaszthatatlan plüssmacskája is van, s az alvásból is mindig úgy ébred, hogy "nyau". (nem ám szia anya :D)

az antanténuszt meg én hiába tanítom neki, apja mindig leállít, mert szerinte marhaság, pedig szerintem a ritmusérzéket tök jól fejleszti.

Lindi!
akkor most unokaöcsi látogatóba se tudtok menni így betegen?? :(

GYEREKSZÁJ:
Lencse ma mesélte, hogy az Ikeja játszóban aszonta neki egy lány, hogy "nem vagyok értelem" :), mert sok kis labdát vitt fel a csúszdára és onnan hajigálta le. pedig szerintem igenis értelem a lányom :D
ancsipancsi

Ancsi,
akkor mit szólna a férjed, ha az "ekete-fekete cupota pé" kezdetű versikét tanítanád? :mrgreen:

egyébként ez a beszédfejlődéshez és szóformáláshoz használatos, játékos nyelvgyakorlás, amit a legtöbb gyerek imád :) Füles 5 perc alatt vágta mindkettőt.

Új avatarod rulezz!

És nekem meg a macskás írományodról az jut eszembe, hogy vót nékem egy évfolyamtársam (fiú), aki nem bírta a macskákat és direkt tartott egyet, hátha megszereti, ill. rájön, mások mit szeretnek benne... jelntem sikerrel járt, közel 1 év macskatartás után rájött :mrgreen:
macskanyu

Ancsi: nekem csak azt mondták, hogy ezért ne igyak annyi 100%-os levet, mert nagyon hízlal. Meg a citrusféléknél mondták, hogy az átmehet a tejbe és így allergizálhat. Úgyhogy csak ezért nem ittam olyan sok gyümilevet. A tejet meg nem kell felezni a gyereknek, másnak a védőnője is manapság ezt szokta mondani. Meg utánanéztem a neten is, és ez a mai álláspont. Szerintem azért, mert régebben sokkal korábban adták a tehéntejet. Manapság tényleg 1 éves kor után szokás, akkor meg már talán felesleges felezni.

Kép
Kép
tinu

Barbi: elfelejtettem írni még, hogy olyan jó volt olvasni, amit írtál a szopiról, hogy te is besokalltál már. Mert én azt érzem (azóta csak, mióta Tünci ennyire kényszerszopó lett és ráadásul még fáj is), hogy belehalnék, ha még egy évig "kéne" szoptatnom. :oops: Innen tudom, hogy tényleg el kell választanom. Na ez onnan jutott eszembe, hogy Angi is már nemsoká 2 éves, és még mindig a finom cicicsökkentésnél tartotok. Amúgy rájöttem, hogy a szopómozgást tényleg ki lehet váltani a cumisüveggel, meg már az is sokat segít, hogy tudom, Tünci akkor van ráindulva a leginkább a szopira, ha álmos. Felkapom és ha hurcibálom, akkor az neki elég is. Annyira azért nem szokott erőszakoskodni, hogy még kézben is rángassa a pólóm. :)

Kép
Kép
tinu

Jóreg, jelentkezem a kórházból! :(
Én vagyok a legsz@rabbul, P csak köhög, de azt gyakorlatilag folyamatosan... B megy egyelőre tök jól van, hihetetlen. Apjuk meg dógoz.

Lányok, télleg ne írjatok már olyat,h visszataszító, meg ilyesmi, ha egy 2 éves szopizik! Gondolhatjátok,h az ember nem látja a sajátját visszataszítónak... Télleg kezdem emiatt magam hülyén érezni! Annyi mindenről megállapítottuk már, hogy kinek így jó, kinek úgy, és nem minősítettük azt, aki másképp csinálja, mint mi, vagy mint a többség!
Tökmás megélni azt FOLYAMATÁBAN, hogy a szopizó gyereked megnő, mint látni másnak a 2 évesét szopni...
Én akkor sokalltam be, amikor 2,5 lett P, így akkor tettem lépéseket a leszoktatására. De tökéletesen megértem azt is, aki ezt egy 8-10-12-18...hóssal teszi meg. Nincs ennek ekkora jelentősége sztem.
rídonli#

Ríd: szerintem sem kell visszataszítónak mondani. De asszem Szrek a 5-6 éves és még mindig szopizikra gondolta. Az szerintem sincs már rendben. A 2-3 évesre nem gondolom, hogy perverz lenne, vagy ilyesmi. :wink: Abszolút rendben van manapság, ha valaki 2-3 éves koráig szoptatja a gyerekét. Efelé megy ma a trend. Vagy legalábbis én így érzem. Ne érezd magad hülyén, itt a topikon is sokan szoptatták sokáig a gyereküket, csak éppen most nem szólaltak meg. Pillanatnyilag az egy éves korukig szoptatók jártatták a szájukat. :) De ez nem jelenti az, legalábbis a részemről, hogy minősíteném a máshogy csinálokat!

Kép
Kép
tinu

AMúgy meg jobbulást!++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Ruz jelentkezik a dolgozdából! :)

Én is 28 hónapig szoptattam...és saját gyerek nem volt fura, hogy ennyi ideig szopik, de előtte amikor még fiatalabb voltam és egy volt osztálytársam 2 évese még szopizott én is furán néztem ám..de aztán minden megváltozott. :)

Ja Neet, hát ugye a 28 hónaphoz képest a 10 hónap az rövid idő. :wink: És csak írigykedünk, hogy van olyan gyerek aki magától abbahagyja, mert nekem is nagyon vegyes érzés volt, sokszor már kellemetlen volt, hogy folyton rajtam lóg és éjjel is felkel meg nem ehetek, ihatok amit akarok és nem csinálhatom azt amit akarok (pl. szaunázást nem javasolják szopi alatt stb), de ugyanakkor meg nem akartam elvenni se a jót a gyerektől, így már egy év után is folyton két tűz között örlődtem, hogy leszoktassam v. ne szoktassam le és abban reménykedtem egész idő alatt, hogy majd csak magától és akkor tuti, hogy neki az úgy volt jó. De 28 hónap után nem bírtam tovább és én szoktattam le... :? Szóval most ez is egy rossz érzés, hogy nem ő magától, amikor neki már úgy volt jó, hanem az én önzőségem miatt, de ugyanakkor meg előbb-utóbb csak abba kell hagyni. :roll:

Vízivás meg nálunk is nehezen ment az elején, de mivel akkor még szopizott, így nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Most meg már az van, hogy ha édes italt kap sokkat többet iszik, vagyis általában vizet kap otthon, de nagymamánál kap cukros löttyöket, kubut ilyesmit, mi nem tiltjuk tőle, mert otthon mi úgyse adunk neki olyat, ha néha ad nagymama, nem fog belehalni, de azt sokkal nagyobb lelkesedéssel issza, mint otthon a vizet... :? én abban bízom, hogy ez azért van, mert a vizet valóban szomjoltásra, meg szükség szerint issza, a cukros levet, meg élvezetből. (mondjuk nem is ebédelt vasárnap miután megivott egy üveg kubut...)

Ancsi

Lencse nem semmiket rajzol már, de ő egyébként is mindent sokkal korábban csinál, mint a többi gyerek. Nem? Nagyon kis ügyes.

Na most mennem kell, és betegeknek mielőbbi jobbulást kívánok! +++++++++++++++++++++++++++

ruz
ruzicsky

Ruz, Zsan, sorstársak :) végre!
Még annyit tennék hozzá a témához,h nekem nem volt kellemetlen, egészen a végéig a szoptatás, pia, ilyesmi nem hiányoztak (kv-t ittam, mértékkel). Ha az lett volna, előbb abbahagytuk volna.

Áááááá, ezek itt nyávognak mindenen, B nem hagyja Pt építeni, P folyamatosan köhög...én meg legszívesebben az ágyat nyomnám. :(
rídonli#

Ríd,
nincs időm visszakeresni:mi volt a szer,ami segíti a mell kiürülését???A balt nem szívja ki A rendesen és nekem is fáj,így nem bírom elég ideig rajta hagyni, kifejni nem bírom és csomósodik :-( Help me!

Kép
Kép
szelloke

Ja és azt még nem is mondtam, hogy még a mai napig is Bendi sokszor fogdossa, szagolgatja a ciciket... :oops: még mindig éjjel ha felébred és nyűgi, az a legjobb nyugtató szer, ha benyúl a pólóm alá és simizi meg csavargatja, szerintetek nem perverz ez egy kicsit? :oops: Egyelőre próbálom azzal nyugtatni magam, hogy kis gyerek még (mindjárt 3) majd csak kinövi.

ruz
ruzicsky

Rid,
bulást +++++

akkor csatlakozom: B 2 éves koráig cicin aludt el, és csak azért hagytuk abba, mert nagyon érzékeny lett a mellem a várandosság alatt. amugy hagytam volna, hogy magátol mondja azt, hogy elég volt (akkor is már nagy dumás volt :lol: ), mert én szerettem ezt az állapotot, egyfajta összeolvadás, szimbiózis :) ugyis hamar lecserélnek majd egy másik csajra, ezt a pár évet szivesen adom nekik, már alig vártam h Ábel is szopizzon. Ha ettöl megnyugszik, miért ne. De ezzel nem beszólni akarok senkinek :wink: (és az is teljesen más, amikor a gyerek elfordul, hogy na, elég volt belöle....)

cicitapi: nekem BB megfogdosta a 6 hos kontrollon 8) (Zsan, bebebe :lol: )

Angi, Füli és Lencsi gyerekszájak rulnak :D :D

Macs,
lécci nekem is ird meg priviben Indi eltünésének okát :)

na ennyi, mert elökerültek a könyvesdobozok.... :lol:

KépKép
fibi

Ruz: úgy tűnik, hogy Bendi még félúton van az átmeneti tárgy felé. :) Már nem szopi, de azért még legyen kézzelfogható. Ezek szerint együtt alszotok? Így biztos nehezebb, mert nagyon konkrétan ott van mellette, ha kell. De gondolom, hogy nem fog még 5 évesen is anyamellet simogatni. :wink: Mondjuk azon is múlik biztos, hogy te mennyire engeded. Ha egy idő után már kellemetlen lesz neked, biztos nem fogod hagyni.

Kép
Kép
tinu

ja, ami kimaradt, h sztem amig anyának lelkifurija van a szopi abbahagyás miatt, addig nem biztos h jól müködne a projekt. mint ahogy ezt Barbi is leirta hasonló szavakkal az ö esetükre levetitve.

Ruz,
ha Recca itt lenne, biztos azt irná, hogy nem perverz dolog ez :lol:
fibi

Fibi: tudom, hogy nem így értetted, ahogy én, csak nekem azért mégis kibújik, hogy azért 2 évesen már bőven túl kéne lenni a szimbiózison és az összeolvadáson. :wink: Szerintem ez tényleg azon is múlik, hogy ki mennyire szeretné elengedni a gyerekét magától távolabb. Az se véletlen talán, hogy sokan írtátok, a második gyerek kevésbé szopis, mint az első volt. Lehet, hogy a másodikat jobban el tudjuk engedni magunktól távolabb, mint az elsőt? Mindenesetre én nagyon kivi vagyok, mi lesz nálunk a 2. gyereknél, hogyan fogok másképp érezni ezzel kapcsolatban is. Persze lehet, hogy valaki meg a 2. gyerekét kötné jobban, mert hogy nem lesz több.

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt!

Ríd! Bulást nektek családilag :)

Jelentem, a gyerekek meggyógyultak. De extra-mega-giga nyávogós, hisztis mind a kettő. A hajnali szopikor Bajnim annyira sírt, hogy a cici sem nyugtatta meg, 1 óra popórázás után minden elvem ellenére kapott egy adag Baby Panadolt. És hatott :) Szinte azonnal, és aludt 3/4 9-ig.

Ancsi! A rajzok nagyon klasszak, szerintem ez tényleg nem átlagos. Kis művész lezs a lánykád :)

Macs! De édes lehet Füles a kis mondókákkal :)

Kicsit kivagyok, kezdenek összecsapni a fejem felett a hullámok. Mire befejezem az egyik fordítást, már jön is a következő :( Ami végül is valahol jó, de jó lenne már egy estét pihenéssel tölteni.

Ettől függetlenül ma ugyan sírva (Gréti kicsit kikészített reggel ...) és egy Quarelin bevétele után, de lementem a spin bike órára. Bakker, aszt hittem ott halok meg. 15 perc után majdnem feladtam, de aztán erőt vettem magamon és próbáltam csak a zenére koncentrálni és így VÉGIGCSINÁLTAM. Aztán majdnem úgy jártam, mint Bridget Jones :lol: Tényleg nagyon gyilkos volt, de ezzel azt hiszem klasszul le lehet fogyni.

Cici: én Grétit 15,5 hónapig szoptattam, azt tűztem ki célul, hogy Bajnit is legalább ennyi ideig szeretném. Grétit anno én szoktattam le, mert akkora hisztiket csapott, ha valami miatt nem kapta mg időben, hogy csak na, és ráadásul nem is szopizott, hanem csak játszadozott vele, szívott kettőt, elrohant, bohócodott, visszajött és ezt volt, hogy 1 órán keresztül is, és ha én vetettem neki véget, cirkuszolt.

KépKép
KépKép
lindicita

Elnézést, ha sikerült megbántani néhányotokat, nem akartam :( Igen, az 5-6éves az már perverz kategória (köszi Tinu a megvédést :lol: ).
Kívülállónak a 2-3éves is fura azért, hiszen már olyan nagy és látványosan kényelmetlen bír lenni anyukának, de írtam, hogy biztos másképp fogom gondolni, ha nekem is összejön majd a szoptatás.
Volt egyszer egy rész a nagyszerű Little Britain angol komédia-sorozatban, hogy fiú hazaviszi bemutatni a szülőknek a menyasszonyát és anyucival hosszasan "vitatkoznak" h kicsi lécci vacsi előtt hadd - és amikor anyuka beadja a derekát, a 30éves gyerek odafekszik szopizni - asszem a csattanó ezen felül még az, hogy még ők vanak kiakadva, hogy menniyre nem bírják egyesek elengedni a gyereküket :mrgreen: akit érdekel, itt megnézheti: http://www.youtube.com/watch?v=l8orUaCJ0GY

Egyszóval senkit nem akartam megbántani, tényleg elnézést - de legalább Neetnek megvan az öröm h nem lett túl rózsaszín a téma :mrgreen: :lol:
Én csak 1,5 hónapig próbálkoztam, sok összetevője van, hogy miért nem jött össze. Ennyi tapasztalat és magam ismerete alapján mondtam, hogy valószínúleg nem bírnám 1,5éves koruknál tovább szoptatni a gyerkőcöket. De Ríd is írta, hogy ez még közben is változik. Elnzést a szóhasználatért de ne is tessék most kipécézni ;) :D

Ríd,
bulást nektek! ++++++++++++++ :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Nem akarok szavakon lovagolni, de taszítót írtam, nem visszataszítót, és szerintem van különbség a kettő között. Szóval a visszataszítót tessék másra lőcsölni :mrgreen: :lol:

Macs,
köszi a hasfájós tippeket, átadom! :D

Kép

Kép

szrekuc

Második gyereket uolyan nehéz volt "leapplikálni" mellről, mint az elsőt. Bár eleinte úgy tűnt, h ő majd kevésbé akarja, mert sokkal inkább kajára kellett neki, de ahogy nőtt, úgy jött rá, h ez azért nem is csak kaja.
És: vhogy nem hiszem azt, h ha ÉN nem akarom, de a gyerek meg igen, és csak azért nem hagyom abba, mert a gyerek annyira AKARJA, h akkor arról van szó, h én TUDAT ALATT (esetleg) nem is akarom elengedi őt!
Mert DE, nagyon is fárasztó tud lenni a szopi (éjjel-nappal), és ha gyerek azt mondaná,h köszi, én lennék a legboldogabb, de nem, mert ők vmiért még akarták.
Én vagyok az, aki mindkettőt két évesen beadta bölcsibe, tehát nem igazán hiszek abban, hogy nem akarnám ÉN ezt a szimbiózist megbontani...
bár nagyon jó együtt, de szükségem van függetlenségre. Én beleőrülnék, ha napi 24 órában kéne együtt lennem velük, bár az is igaz, h azt sem tudom elképzelni, h egy egy éves forma gyereket "lepasszoljak" pár napra a nagyszüleihez, mégpedig olyanokhoz, akiket szinte nem is ismer. Akkor már inkább a szomszédnénire bizom, akivel naponta találkozik.
szal, kettősség azért van...
De én abban sem hiszek, és ezzel vitáztam is anno Reccával, h ha anya NAGYON NEM akarja, akkor is "Illik" szoptatnia a gyerekét, mert szegény gyereknek az milyen jó. Egy nyögve nyelős kapcsolat nem lehet jó. És amikor nekem már NAGYON terhes volt, szakitottunk. Nem úgy,ahogy elképzeltem, de valahogy...
Tinu,
gondolom most mint magánember és nem pszichológus mondtad ezt a 2 éves korig már túl kéne lenni a szimbiózison. Mert biztos lehet olyan pszichológiai irányzatot találni, akik szerint ez nem igaz.
ÉS félek, h sokan esetlen készpénznek vennék azt, amit te mondasz, azért, mert értesz hozzá, ezt tanultad.

Lencsi és Adél NAGYON ÜGYESEK, én tényleg el voltam képedve, hogy miket rajzol...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan: én nem ismerek olyan pszichológiai irányzatot, akik szerint a gyerek szimbiotikus fázisban van, kéne, hogy legyen 2 évesen. De azt is írtam, hogy valszeg másképp értitek ti a szimbiózist, mint én. Szakszóként ez azt jelenti, hogy a gyerek fejében nincs külön anya és gyerek, hanem egyben képeződik le anya-gyerek képzetként. Nyilván ez nagyon korai, szinte összeolvadásos, szimbiotikus egység már a csecsemőkorban felbomlik (olyan pszicho irányzat meg igenis van, amely szerint ez sosem létezett, mert a csecsemő mindig is "tudja", hogy az anya nem része saját magának), és a csecsemő számára mégis világossá válik, hogy mi az, ami ő és mi az, ami az anya. Nyilván ti nem így értettétek a szimbiózist.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Még egyben,de most azért kérnék egy kis drukkot,hogy a héten így is maradjon :roll: Sajnos a férjemet kiütötte az influenza:láz,fejfájás stb.Itthon van,ápolgatom és bizakodok,hogy a csajokkal megússzam :?

petergabi

Macs:
pü-ben átküldtem :wink:

petergabi

Tinu

Nem tudom, lehet, hogy így van, de tény, hogy még mindig nagyon megnyugtató dolog neki a cici, attól függetlenül, hogy tej már nincs benne. És elvileg nem alszunk együtt, de ha előfordul, hogy sírva ébred éjjel és bemegyek hozzá, vagy felébred és ő átjön hozzánk, akkor odabújik és fogdossa a cicim. Végül is én megengedem neki olyankor, mert félek, hogy másképp még jobban felébred és nem fogunk tudni pihenni, mert amúgy se egy nagy alvó...szóval saját érdekemben, hagyom, mert így gyorsan visszaalszik, napközben ha fogdossa, akkor mondom neki, hogy ezt már nem kéne. Hát végül is remélem én is, hogy 5 évesen már nem lesz ez. :D Bár persze én szeretnék bizalmas kapcsolatot ápolni a fiammal életem végéig, de azért nem ennyire bizalmasat... :lol: :lol: Egyszer én is láttam egy dokumentum filmet, ahol a 8 éves gyerek szopizott...érdekes volt, de itt tényleg nehéz megmondani, hogy meddig jó, nincs és talán nem is lehet ezekre szabályt felállítani.

Lindi

Jó, hogy jobban vannak a gyerkőcök, te meg inkább pihizzél, meg sztem fokozatosan növeld a terhelést az edzéseken, nem jó rögtön nagyon keményen nekikezdeni. Én ezért sem szeretem az ilyen terembe járós tornákat, mert ott egy edzéstől elszokott embernek is rögtön fel kell venni a tempót és az nem biztos, hogy jó. :wink:

ruz
ruzicsky

Szombat du. egyszercsak eltűnt az internetünk, se kép se hang, pedig férjnek igencsak kellett volna a munkához... :shock: Kb. 20 perce van, de mailek pl. egy sem jön be :!: :?: Mi a csuda lehet?
Mindegy, most itt vagyok, nagyjából visszaolvastam a kimaradt napokat :lol: Először is minden babának rengeteg pozitív energia, látom elkel....

Lindi,
nem semmi hallod, még olvasni is sok volt a hétvégéteket :( , de látom már jobban vannak a kis betegek :) Drukkolok,hogy ne is legyen már semmi, ahogy jött, menjen is a nyavaja :wink:
Amúgy meg komolyan, le a kalappal előtted, ami a tornát illeti. Én sajnos annnnyira lustadisznó vagyok, pláne hozzád képest. Pedig bőven rámférne, mert majdnem annyi kiló vagyok mint centi :oops: (172/71) Mindig inkább vékony voltam, szóval alkatilag adott lenne a dolog, de egyszerűen mostanában nem megy le semmi.

Szopi
témában nem vagyok mérvadó, mert nem úgy sikerült egyik alkalommal sem ahogy elképzeltem és szerettem volna :roll: Mindkét manót végül 6 hónapig szoptattam, de ehhez rengeteget kellett tenni , ittam literszámra a vizet, teákat, rántott levest, szedtem a homeós golyókat, minden trükk be lett vetve, és így is csak ennyi ideig volt tejem. Bevallom irígykedve néztem a sógornőmet, aki simán szoptatott 1 évig, mellette kávé, semmi extra folyadék, simán kihagyott napi több szopit is, stb és mégis annyi teje volt mint nekem összesen :oops: Úgyhogy nálunk most is már 9 hónapja tápszer van, azt szereti így még nem adok egyelőre tejet. Van egy bizonyos junior tápszer, hiszek benne hogy jobb mint a tehéntej (még ha az lenne a bolti....). :|

üdv.
melody :wink:
melody11

..már azt hittem eltűnt az előbbi, egyszercsak elugrott az oldal írás közben :shock: :o

Írtátok a biztosítást (törés), erről még egy szót sem hallottunk a suliból :? Nekem is rémlik, hogy ha bent történik bármilyen baleset, akkor van valami bizt. rá, de nem tudom hol kell elindulni.....fel kell őket hívnom? Vagy a tanítónővel beszéljek? Van nekünk is Szimba biztosításunk, de bevallom, ha nem írjátok, eszembe sem jut hogy jár(na) valami :oops: Béna vagyok ilyen téren.....

Hű, most látom a lenti oldalszámok alapján, hogy val.szeg kihagytam egy oldalt..... sőt, már biztos vagyok benne. Megyek, megnézem mit írtatok:P

üdv.
melody11

petrgabi
csíkodat csak most néztem....
mennek a +++++++++++++++++++++++++++++++ enerdzsik!!!!!

üdv.
melody11

Ruz: szerintem ne aggódj a gyereked "perverzitásán". :wink:

Kép
Kép
tinu

Gabi!

++++++++++++++++++++

ruz
ruzicsky

Gabi!
+++++, de ha mégis most akarna jönni,akkor férj úgyis hipp-hopp összeszedné magát, és az adrenalin helyretenné gyengélkedést! :lol:

A többit később, most ezerrel keresem Ríd hsz-t a mellürítős homeóról :(

Kép
Kép
szelloke

szrek
vidijó nagyon tuti :lol: ,hát persze hogy angol :P

üdv.
melody11

Zsan: a szülők alulértékelik gyereküket?? :o Én eddig csak az ellenkezőjével találkoztam és szegény gyerek mindig megszívta :(

Macs: leborulós szmájli! Köszike a segítséget!!

Curse: Adél csak 2,5 dl vizet iszik??? :o :o Én ezen teljesen fennakadtam...(nem kiakadtam!) ugyanis nekem azóta parám az ivás, amióta a HPbe mondták, már az első alkalommal (akkor volt Kamilla kb annyi mint most Adél), hogy 1,2 l/nap a kivánt mennyiség! És ez nem csak a láz miatt meg a gyógyszerek miatt, hanem egyébként is! Közben megkérdeztem ezt más dokiktól is (még kettőtől) és mind a kettő mondta, hogy hát igen, ennyit kéne inni (ebbe beleszámolandó a főzelék a leves stb) de nem nagy gáz ha egy KICSIT kevesebbet iszik! :? Szóval én a HP óta tiszta stresszbe vagyok az ivás miatt és számoljuk ezerrel és nagyon odafigyelünk és igy, hogy erőst koncentrálunk az ügyre kb átlag 8-9 dl-t iszik/nap híg kaját beleszámolva mint pl leves.
Szóval nekem a 2,5 dl valóban kevésnek tűnik... :roll: de ha nagyon szomjas lenne úgyis kérne!!! Esetleg próbálj meg leveseket is bevetni, hm?

Szopi: nekem a SZF egyik része jutott eszembe arról amiket írtatok, hogy a csaj az 5 v 6 éves fiával tartotta az alakját karban :lol: az nekem sokk volt!!
És szemétség, de valahol "jó" is volt ez a tejmizériánk, mert erre fogva seperc alatt leszoktattam a dedet a cicinalvásról! MErthogy már baromira zavart a dolog és hát be se durrant egyik mellem se, szal valóban már az üres zacsikon lógótt csak.

Ruz: ellenben alvásnál Kamilla is simizi a dekoltázsomat meg a cicimet is, bár ezt már nem hagyom, mert érzékenyek és zavar engemet. De a közvetlen bőrkontaktus úgy vettem észre kell neki és nem is bánom ha simiz, de túl "mélyre" már nem nyúlhat :lol:

PGABI: Drukk++++++ , hogy előbb Apjuk felgyógyuljon és a csajok ne kapják el és csak aztán jöjjön Boti!!!

Lindi: TE HŐS! :lol: (a spinning miatt) és egyébként a gyerkők miatt is persze és szuper, hogy már jól vannak!!

Ancsi: rajzok de szuperek!!!! Kamillát nem annyira köti le a rajzolás még, bár keresztrejtvény szeret fejteni :) Az ő művészi tevékenysége kimerül a táncolásban és az éneklésben. Nem is tudom melyik a jobban fizetett állás: festőművész vagy táncosművésznő :roll: :lol:

Macs: Azt a mondókát leírod ami öö nem az antanténuszt hanem a másikat!! Nem ismerem :roll:

Mondókák nagyon szuperek szerintem is és én spec azt vettem észre Kamillán, hogy miközben mondja teljesen az Ili mimikáját és hanglejtését utánozza amin majd be tojok :) (Ili a Ringatós néni)

Votiv: Józsi a kis porszívó :) és Isti szöveg is jóóó

Melody: én úgy tudom, hogy minden kisiskolásra van valamilyen biztosítás, legalábbis még tesóm idejében is volt :roll: de passz, hogy hol lehetne utánaérdeklődni, talán ofő???

Indi igazán írhatna, bár sejtem, hogy a sok autós téma borzolta a kedélyeit egy időben, de közben annyi minden másról is írunk, nemmm?

Szrek: gyertek át Ábellel, itt van számítógép: te írsz mi meg játszunk, hm? ;)

Enyém szakdoli egész jól áll, 3/4 -ét megírtam. És ÉN elégedett vagyok vele, az más kérdés kispöcsölő mit fog hozzá szólni :? 8)

Deni: Bence az asztal alatt :) és B jöhet, szerintem egy hét alatt simán bilis lenne mindkettő!

Fibi: Aptyúk beszélgetés dejóóó...én múltkor úgy tudtam neki "elmondani" a bajom, hogy előtte skypon leveleztem a barinőmmel és aztán mondtam Apának olvassa el, hogy mi a bajom :oops: igaz aztán már nem jutott rá idő, hogy át is beszéljük, de már ez is sokat jelentett számomra, mert könnyebb lett a lelkemnek.

Jaa nekem a védőnő nyomoríntotta össze a bimbim a kórházba, hogy "nézze meg ebből jön az előtej ez épp elég a dednek!" :)
orvos engem se tapizott! szerencsére...

Biztos akartam még valamit, de ...

Jaaaa: Hajrá Adél szedd a lábad!!! :lol:

Kamillaszáj:
Tegnap megyünk le a lépcsőn, apja cügöli: Anya-Apa, Kamilla többet akar az élettől!!
Ma meg alvás előtt fekszik már, egyszer csak felkel és felkiabál:
Anya! Szőrősödik a szemgolyóm!!! :lol: :lol:
Behaltam.

Mindkét szöveg a Garfield-ból van, amit mostanában előszeretettel olvastat velünk! Hogy mi a vicces abban ha képregényt olvasunk azt nemtom, de a szöveget már tudja ezek szerint :lol:

Off: ti hány fokon mossátok a fehér ruhákat???? :roll:

Na mék
Rylie
rylie

Zsan nagyjából leírta a véleményemet.
És igen, valszeg 2 féleképp merült itten föl a szimbiózis fogalma.
Sztem egy éves kor után PONt AZÉRT (is) ragaszkodik a gyerek a szopihoz, mert tudja, hogy az anya nincs állandóan vele.
Ez személyiségfüggő sztem,h ki mikor sokall be, gyerek, anya egyaránt.

Szrek:) Bocs, lehet,h én ferdítettem el a szavaidat (vissza-taszító), nekem ebben az esetben a taszító is kicsit erős, de lehet,h neked tényleg az ilyet látni. Nekem is furcsa volt, sőt kicsit talán taszító is, amíg nem éltem át. No harag, ugye?
rídonli#

Most el dokihoz, P FOLYAMATOSAN köhög.
rídonli#

Ríd,
++++++++++++

Gabi,
köszi :)

Rájli,
nincs mit :) kispöcsölő kapja be! Mint Füles mondá, mikoron Apja elé bevágott szabálytalanul egy másik autós: " Itt a köcsög bácsi!"

Mondóka:

Ekete-fekete cupota pé
Ábel-bábel dominé
Csiszi Á
Csiszi É
Csiszi-csoszi kompodé

ezt még én tanultam óvodában, de máig emlékszem rá :mrgreen:
macskanyu

Ríd:++++

Macs: Itt a köcsög :mrgreen:
Mondókát (is) kösz, és ez legalább akkora baromság, mint amit mi játszottunk, éspedig: sokan (lányok) álltunk egy gumimadzagba azt kifeszítve és egy lány bekiabált egy fiú nevet (oszt.társ stb ) és egyszerre ki kellett ugrani a gumiból, aki bent maradt az szerelmes volt az illető fijúba :mrgreen:

Tökre megaoff:
Ugye nem lesz Koszovó miatt háború??? :roll: Tegnap kb 3 hónap után apjuk nézte a M1 Híradót és utána mesélte, hogy mi a helyzet és, hogy az oroszoknak nagyon nem tetszik ez a koszovói önállósódás és az EUnak is beszóltak, hogy csináljon vlamit ellene. Na este/éjjel én ezt persze jól továbbkombináltam és már azon paráztam, hogy hova fogunk elbújdokolni és a lánygyerekem mekkora veszélynek lesz kitéve és és és láttam magam előtt, hogy az összes nagyhatalom rajtunk fogja kipróbálni a titkos hadifegyverét stb stb és persze újra pánik, vérnyomás egekbe :cry: Tényleg nem szabad híradót nézni :(
De ugye nem lesz háború, max elzárják a ruszkik a gázt és megfagyunk vagy felszedjük a parkettot és azzal fűtünk...

hüjeparázóskényszeresszorongósrylie
rylie

ríd
++++++++++++ !!!

Á-nak folyik az orra reggel óta és állandóan könnyes a szeme, jajjj de nem akarom hogy beteg legyen :mrgreen:

rylie
60 fok szigorújjjan, de ha nemisannyirakoszos akkor csak 50 :lol:

üdv.
melody11

Rylie, ne mááár, nem akarok háborút!!!!
Komolyra ford.: szerintem nem kell félnünk! :oops:

üdv.
melody11

Tinu,
igen, jol látod! a szimbiózist nem szakszerüen értettem (minek használok akkor szakszavakat, mi? :lol: ), hanem csak mint egyfajta "összeolvadás", ami nekem személy szerint jó érzés. szerettem a terhességet is nagyon, azt hiszem erre irta konkrétan Feldmár a szimbiózis kifejezést. de lehet h keverem vkivel, nem teljesen tiszta a fejem (Ábel oránként keltett éjszaka...)
Az hogy 2 éves korban már ez sok lenne, szerintem is személyfüggö teljesen. Kinek mi esik jol és meddig. ÉS én is ugy gondolom, hogy kettön áll a vásár, ebben egyetértünk. amig az anya nem akarja TELJESEN elengedni a gyereket, addig nem is megy az zökkenömentesen. és forditva.

Amit Zsan irt, az számomra kicsit kusza, de hogy mi zajlik tudatalatt, az is befolyásoló tényezö. lehet h ö is igy gondolta, lehet h tök másképp, mondom, nem értettem teljesen.

Amit a dilemmádra szerettem volna reagálni, az tkp. az, hogy amig nem engeded el öt lelkifuri nélkül, addig szerintem nem müködik olyan jol a leválasztás. De ha csak rágogatja meg cumizza, és Neked ez tényleg kellemetlen, akkor biztos megtalálod a módját, hogy nagyon kedvesen mással helyettesitsd ezt a megnyugvást neki, pl összebujás, mesélés, simogatás, ölelgetés, stb.
Nekem is hetekig tartott hogy keményen elhatározzam magam, h Bálintot teljesen elválasszam, pedig neki az elalváshoz kellett, mert mindig is nehezen alvo gyerek volt. és persze nyugtatgattam magam, hogy neki igy is jo lesz, végülis mellette vagyok, és hogy már okos nagyfiu, stb. (tudod, ez kicsit olyan mint a kognitiv disszonancia elve :wink: ). De tényleg, ha szeretettel teszed mindezt, és biztos vagy benne, hogy megérett a helyzet, akkor nem hiszem, hogy sérülhet a kicsi lány. Ugyhogy hajrá! Érleld magadban, és eljön az a pillanat, hogy lépj, biztosan! :)

Bocs hogy ilyen hosszan, és bocs hogy most másra nem, de már mennem kell...
fibi

A hosszantartó szopi a téma, és én nem vagyok itt????????????????? :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sziasztok!!!! :D

Nuknak megígértem, hogy bekukkantok, ma összefutottunk cranio sacrális terápián :D

Nálunk újra betegség van, komolyan, már hiányozna, ha nem kellene orrot szívni :roll: :twisted: Ennke megfelelően éjszaka sem alszunk + Pannuska már szemmel láthatóan örlő fogakat növeszt :twisted:

szopi témához annyira tudnék mit írni, csak félek, felébred a másodszülöttem:
DE: 1. Én nem érzem, hogy visszataszító lettem volna, mert B-t olyan sokáig szoptattam, sőt, örülök, hogy ilyen sokat adhattam neki, még ha nektek főként a nehézségeket ecseteltem
2. Pannuska sokkal szopimánabb, mint B.
3. vicces, ahogy előre elhatározza valaki, hogy fog majd szopizni a ded :lol:
honnan tudnám én előre, hogy a 14 hós lányom is csak ímmel ámmal fogadja majd el a kaját? Hogy tilthatnám én meg egy igény szerint szoptatott gyereknek az éjjeli szopit? ha meg nem igény szerint megy, abból nagy valószínűség szerint pótlás lesz.
4. azoknak, akik nem tudtak szoptatni: az első pár hét valóban nagy meló, és sajnos Nektek ez az élmény maradt meg, de pár hónaposan már tényleg nagyon jó szoptatni!!!!!
5. méghogy a társadalom szerint sokáig kell szoptatni! úgy néz rám mindenki, mint egy csodabogárra!!!
6. A legtöbb nő nem bírja az éjszakai szoptatásokat, és ha ded gyakran ébred, azt mondja, hogy nincs elég teje, ezt alátámasztja a doki és a védőnő. ez a legáltalánosabb.
:cry:
7. gasztoenterológusok és szakemberek szerint 6 hó alatt nem elég fejlett egy baba a hozzátápihoz függetlenül attól, hogy anyatejes-e. (persze azért nem lehet minden gyereknél betartani ilyen fix napokat)

Pannus persze felébredt, így nem igazán tudtam árnyaltan fogalmazni, de úgy éreztem, hogy meg kell szólalnom a témában :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

egyébként minden szülinaposnak névnaposnak minden jót és szépet, hézvégén mi is ünnepeltünk, kicsit megkésve B névnapját. jó buli volt! :D

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz,
esküszöm, most gondoltam Rád a szopitéma miatt, mert abban (is) hasonlo cipöben járunk :lol:
+++++ nektek is!
fibi

Fibi!
:wink:

És akkor, hogy miért is jó a tesó: esküszöm, Pannust már nem is kell nevelni, megteszi ezt B. Pannus mindenben utánozza. Most hozta ki a koszos pelut a szobából, és dobta ki a kukábas. És tök tudatosan használja a kukát, csak a szemetet dobja ki! És múltkor Ancsiáknál megtanult csúzdázni :shock: . A nagyok )Lencsi és KAmilla) megtanították kb 5 perc alatt :shock:
zuzmo1

Helló!
Pnek hörghurutja van.
(Spiropentet kapott, de azt nem szoktam beadni, mert rajta van a dopping-tiltólistán... :? ) Most szerzek neki vmi köhögéscsillapítót,h tudjon majd éjjel aludni. Meg a Salvus. Szerencsére nem érzi nagyon rosszul magát, a hője is csak 37ig ment föl. De egyszerűen egyfolytában köhög. :(
B még mindig jól van!

Zuzi, köszi, sztem mindent leírtál, ami a témában fontos, hiába a szakértelem :lol:
rídonli#

Eszti azt akarja, h "foglalkozzá vejem!" így nincs időm, este meg egy csomó tézét, röpit javítok, de azt musz leírnom, hogy éljen az anti-gicces-topik, és éljenek a szaranyák, akik idő előtt abbahagyják a szopit és éljenek a perverz és ellenkező irányba lökő anyák, akik extrém sportot űznek a nagybabák szopijából. ;)

E már nyomkodja a bill.t, nem maradhatok...
neeet
neet

Ríd,
persze h no harag, inkább nekem kéne kérdezni ;) :D úgyh én is remélem, hogy no harag :D
jobbulást nektek!!!! +++++++++ :D

Neet,
:P

egyébként ez kicsit olyan, mint az a játék, hogy körben ülünk, valaki súg egy mondatot a mellette ülőnek, az meg továbbadja, a végén mégis tök más jön ki, mint ami az induló mondat volt - csak ez online :mrgreen: :lol: :P

Zuz,
én nem előre eltervezésre gondoltam, hanem csak annyi, hogy a mostani magammal gondolkozva egy idő után biztos vissza szeretném kapni a testemet és visszautasítanám az eleven cumi státuszt; de írtam, hogy lehet, hogyha megtapasztalom, akkor más lesz a véleményem, és itt fogok nektek sírni, hogy ketteskének majd sok év múlva hogyan csomagoljam a cicit elvitelre az oviba :mrgreen: :lol:
és ez a szopi-téma nagyon érzékeny pont úgy tűnik mindannyiunknak :D és ez így van jól és mindenki csinálja úgy, ahogy tudja illetve ahogy a kőcnek meg neki jól esik ;) :D
pííííííísz :D

Kép

Kép

szrekuc

ÉN irtam a visszataszitót, ezért elnézést!
Tehát, nekem az is fura, hogy valakinek taszitó, ha egy nagy gyerek szopizik! (de ez my own private vélemény, ami csak az enyém!)

Tinu,
köszi, amit irtál!

Rid,
JOBBULÁST!

Gabi,
+++++++++
és akkor légyszi gyúrjatok 25-re! :wink:
zsancikant

Szrek!
Én csak idecsöppentem, beleolvastam a termésbe, és olyan jó volt írni valamit :P
Egyébként sok mindenben egyet gondolunk. Test-visszakapás: tudnék mesélni. VAlóban eljut egy nő oda, hogy újra vissza akarja kapni magát.
Nekem csak az az érdekes, hogy míg a WHO ajánlása szerint (ők meg má csak tudják) egy 1 éves gyereknek a táplálkozását még nagyrészt az anyatejnek kellene kitennie (és 2 éves korig frankó lenne, ha lenne), ezt mégis perverznek tartják, addig egy "koszos" négylábú tejének a megivását nem. Félreértés ne essék, semmi bajom a tejjel, sőt!!!! De éppen ezért nem tartom gusztustalannak az anyatejet sem. Mert ugye akkor mit iszik a gyerek???? HA nem anyatejet, akkor bocitejet :P Ha ez utóbbi okés, már pedig miért ne lenne az, akkor az előbbivel sincs gond...
zuzmo1

Macs!
ez a kupota pé nem úgy van, hogy csiszi á, csiszi bé? :)

Tinu,
én sosem ittam annyi gyümilét, hogy hízlaljon. naponta max. 1 pohárral, még ha beteg vagyok, akkor is csak. (de van, hogy egész hónapban egy kortyot se iszom)

Ríd,
én nem írtam, hogy a 2 éves szopizása visszataszító lenne, ám a 4-5 éves gyerekek szoptatását morbidnak tartom.

Lindi,
szét fogod fogyni magadat!

Gabika,
milyen rendes vagy, hogy azért akarsz egyben maradni, hogy apát ápolhasd! :D
de én drukkolok!

Melody,
van valami olyan biztosítás, hogy az állam biztosítja az összes gyereket. tehát gondolom ÁB.

Lencse úgy rajzolja ezeket, hogy kb. hetente egyszer rajzolunk amúgy max, mert utána utálom az asztalt takarítani. :)
és marokra fogja a filcet.

AMI IGAZÁN VISSZATASZÍTÓ, hogy itt mindenki frankóbb nálam szopiztatásban :). de majd a második gyerekkel bizonyítok!!! :)

és ma elkezdtem Hello Kittyt gyártani Lencsének. maga a jószág (mondjuk jó kókány) már rég készen van, csak a kis pulcsijával szívok. nem megy nekem ez a kötés :(

ancsipancsi

Zuzi,
az anyatej nem gusztustalan, hanem nagyon finom. ha majd túl sok lesz neked, adhatsz nekünk is ;-).
gyerkőknek bulást. gondoltam rátok sokat a hétvégén!
ancsipancsi

Zuz,
:lol: nekem a pohárba belefejés az okés, amivel gondom van, az az, hogy a cicimet szopizza, ergo nem az anyatej a fura, hanem hogy hogyan veszem az ölembe illetve hogy a 2,5éves már magának húzogatja a kukiját és aztán 3éves kor körül jön az önfelfedezés - mindezek mellett már rosszul érezném magam, ha a cicimen lógna egy nagyobb gyerkőc;

tényleg sorry, ha bántót írtam, nem akartam :(

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?