végre, hogy a hétvége meghozta a gyógyulást! nem lehetett semmi a hányást takarítani, vannak még emlékeim.
ez a "minden ami nem víz" ebben a formában nem teljesen igaz. pl. ha csinálunk 200 ml tápot, amiből 160 ml víz 40 ml a por, akkor a 160 ml víz igenis bele számít a napi folyadékmennyiségbe. a leveseket, ivóleveket már nem szokták beleszámolni, mert azok elvileg kisebb mennyiséget képeznek, nem osztanak, nem szoroznak.(de nem dehidratálnak, vagy elenyészően) én a vízivás híve vagyok, Lencse is csapvizet iszik 1 éves kora óta, tehát nem az üdítők mellett, hanem a tévhitek ellen lobbizom. (nem beszélve róla, hogy az a gyerek, amelyik anyatejet/bocitejet iszik, annak se kell vízzel pótolnia a mennyiséget)
az alkohol és a koffein ugyan tényleg dehidratál, de nem annyira, mint ahogy az a kóla esetében lett említve. (mert a kólában elenyésző a koffein) aki alkoholizál, vagy olyan mennyiségű koffeint vedel, hogy annak a vízelvonó/vízhajtó hatása jelentkezik, meg is érdemli. (nem beszélve a kábszeresekről) a kólának a sav (szénsav, foszforsav) tartalma már károsabb, persze, csak ha valaki nem mértékkel fogyasztja. néha 1-1 pohár az semmi, de ismerek olyat, aki kifejezetten kólán él! (fogai tropák, hízik mint a fene)
gyümölcsteát kell inni, abban nincs se koffein, se más káros anyag, hacsak nem valaki rummal tunningolja, mégse tiszta víz, mégis itatja magát, mégis bele számít a napi folyadékmennyiségbe és sokszor jobban csúszik, mint a sima víz. én legalábbis, mikor rájöttem, hogy nincs meg a napi két literem se, rászoktam a natúr üres gyümölcs v. gyógyteákra. a csipketea ugyan kicsit vízhajtó, de az ember utána annál többet iszik rá.
a gyerek vízre szoktatása már nagyon nehéz volt, nekem mindig Gréti példája lebegett a szemem előtt, hogy neki se ment elsőre, nyomkodni kellett a szájába a vizet
Zsini!
én is pont ezen gondolkodtam, hogy kíváncsi leszek, hova rajzolja a tesóját.
Tinu!
engem a szülés után akasztottak ki azzal, hogy a látogatóktól kapott finom 100%-os ivóleveket felezve vízzel igyam, mert hogy árt a gyereknek majd a tejen keresztül. (a sav) mondom oké, akkor megiszom a finom ivólevet, és iszom rá ugyanannyi vizet, de én el nem rontom az ízét. a tejjel is így voltam. Lencse ivott mindig vizet a tej után, akkor meg minek a frásznak felezzem?? elejében 1,5%-os tejet adtam neki, nem 5%-os igazit (azt most is csak ritkán), úgyhogy semmi baja nem lett tőle.
hogy a mi védőnőnk mit mondott és mit sem, az lényegében semmit nem jelent. nem állt a helyzet magaslatán
MELLFOGDOSÁS:
bejött a doki, és panaszkodtam neki. emiatt mondta, hogy "na mutassa". nem magától!