A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi! Mihamarabbi gyógyulást kívánok a testvérednek!

Dettyk! Drága! Nem is tudom, hogyan vígasztaljalak meg?! Én nem emlékszem, hogy hány éves vagy, talán 20? Á, dehogy, hiszen csak most lették nagykorú! :lol: Arra viszont emléxem, hogy a fényképeiden egy nappal sem nézel ki többnek, mint 50. :lol: :lol: :lol: :lol: No, de komolyan. Én meg sem merem tippelni, hogy hány éves vagy, nem vagyok jó benne, de nagyon fiatalnak nézel ki a képeken.

Tudod mit, majdnem azt írtam, hogy ne sírdogálj, de ha jobb lesz utána, akkor nyugodtan, aztán tessék visszaváltozni a mi kis mosolygós, vidám, kreatív showlányunkká! :lol: :lol: :lol:

Pankát meg nem tudod ideküldeni valahogyan? Postafordultával visszaküldöm, csak előbb jól megszeretgetem, megeszem. Hááát nem panaszkodhat a kajcsira, jó kis sűrű gyerek ő is. :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Sziasztok!

Megjöttünk ma megpróbálok visszaolvasni.

Köszönjük a hós és szülis köszöntéseket. :)

Jól be is sütiztem,szombaton egybe tartottuk Beniét és Anyumét két torta stb. (gondolhatjátok) :shock: 8)

Utánna meg csináltuk a gyerekszobát,szigetelés gipszkartonozás.Vissza van mág egy csomó meló. Dodika meg csak cicin és ölben tudott napközben aludni,tökre fárasztó már a 8kg-ját cipelni..

Kaja téren gyümiből alma fúj öszibarack ugyan úgy, aggaszt egy kicsit,se krupli semmi. Viszont érdekes,mert kapott banán-alma-húsis kajcsit azt meg ette. :shock: Értitek ezt? Mert én nem,viszont tejpép az jöhet minden mennyiségben. ??

Na lépek,mert reklámáció van a másik szobában.. :wink: :lol:

Huuu a legfontosabb már 4 fogunk van!
varga tünde

Dettyk Kolbi

Boldog névKép-ot!

Domi

Boldog Képfordulót!

Kép
granda

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket.

És íme egy példa, h milyen b@rom egy anya vagyok.
A történet ismert, Lilla köszöni, de nem kéri a tápit.
Tegnap vettem neki még 2 félét, azt sem. Megsem kóstolja, az üveget köpi ki....
Reggel elküldtem apát a Brendonba , h hozzon más cumisüveget, hátha...
Vett 2 félét. Este nem evett, hajnalban sem sokat. Így 9 kor sír, mondom megetetem. Löki ki az üveget. Hazaér apa, cumisüveg kifőz. Tommee Tipee a cumisüveg, tápszer megcsinál, Lilla szájába rak, gyerek nem eszik... Átöntöttem a másikba MAM Ultivent. Lilla szó nélkül szívta, megitta a 180 ml-t egy mukk nélkül és szívja.. Csináltam neki még 40-t, azt is megitta és elégedetten vigyorgott.
Ez volt fél11-kor, fél2kor 140 ml-t ivott és elaludt, gond nélkül simán szívta. 5kor pici pépet kapott ( 80 ml), most fürcsi, utána 180 ml-t most is megitta és elaludt rajta.
Szval kipróbáltam mindent. Vettem 9 féle tápszert, tejpépet, minden szart. HA-t más félét, nem HA-t a dokinő javaslatára, hátha... Erre szépen issza a régi tápit, csak az üveg ( Avent) nem tetszett neki. Ennek a MAM-nak más a cumija, lehet, h a foga jön és az Avent dörzsölte neki, vagy nem tudom.....
Ill, ilyenkor már fáradt, így legkésőbb fél8kor megkell etetnem, mert már most is vekengett közben. Régen 10-fél11kor evett este.
Szval remélem, h ezzel megoldódott az ügy. :wink:

Próbálok majd lépést tartani Veletek. :)

Kép
Kép
h@jni

Dettyk::
boldog névnapot!

Kép
Kép
h@jni

Irina, ezek olyan jó hírek! Közös babázás, beszélgetés a legjobb barátnővel?! Szuuuuper! :lol: :lol:

Tünde! Én detto. Szombatra Gergő kért csokibombát, tegnap csak 3 tortával állítottak be a vendégek. Sok erőt és kitartást a költözködéshez! 4 fogacsak? Ez igen! :lol:

Hajni, de jó! Nem gondoltam volna, hogy eltalálom?! Tényleg a cumi volt a ludas?? :?: :roll: Remélem ezzel az ügy már megoldódott. Jó étvágyat a kicsi Lillának!
dmaggie

Dettyk, Kiskolbi nagyon boldog névnapot Nektek!
Domikának boldog hófordulót kívánok!

Granda, Sense
Cipők :lol: :lol: :lol: nagyon ott vannak

Granda, hát énis ezt gondoltam 5 éve, h nemfog menni, sosem voltam ilyen helyzetben, de az élet kiszámíthatatlan, és 5 perc alatt fenekestül fel tud fordulni. A lelkiismeretem azt diktálta, h hagyjuk a francba, de aztán a szívem mást mondott, és be is igazolódott, igaz utáltam érte magam, jó sokáig, de aztán túl lettünk rajta és most már jóban is vagyunk, no nem úgy mint régen.

Regi, tudom és gondolom, h mit érezhettél, meg is értem, én sem így terveztem az életem, de hát ezt a lapot húztam.

Képek nagyon jók!

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!
Hát szuperek a képek mindegyik nagyon jó.
A cipő gyűjtemények is és az a hercegnő topánka Granda woow!

Detti és Kolbi Boldog Névnapot nektek!

Kép

Dominak Boldog hófordulót!

Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Megint nagyon lemaradtam. :( Hétvégén nem voltunk itthon és pénteken ismét utazunk.

Majd megpróbálok visszaolvasni.

Gremese:sikerült megbeszélni a dolgokat. :wink:

Lenne egy kérdésem hozzátok:mostanában Zétinek gondjai vannak a pelus megpakolásával.Eddig mindig minden nap volt széklete,most már másodjára volt,hogy 3 napig semmi.Csak anyatejet kap,némi Hippes almát/barackot hozzá naponta 1x.Már két napja nem adtam neki hátha rendeződik...De nem nagyon akar.Őszilevet próbáltam,kamillát...Ma adtam neki sütőtöklevet.(Szerencsére megitta,mert a pépet nem ette meg.)Tudom,hogy a 3 nap még belefér,de annyira nyűglődik a hasával,nem tudok mit kezdeni vele.
Nem akartam hőmérőzni,de a védőnő azt mondta próbáljam meg.Így össze is jött,egyébként nem kemény a széklete.

Valami tipp?Ti mit adtok ilyenkor?A sütőtököt is egy anyuka mondta,nekik beválik.Tornáztatásra is csak a szél jön tőle. :(

Majd jövök,valamikor leírom a mi megismerkedési sztorinkat.

Előre is köszi a válaszokat!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Névnaposoknak és hófordulós babáknak sok puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Dmaggie: köszi kell is hozzá,már most elrohannák jó messzire. :shock: hát igen jönnek sorban,apa viccesen mit mondot? kellenek is a fogak felülre is,mert hogyan szotyizon szegény gyerek,ha nincs felülről. :shock: 8) :lol:

A cipők wow.. talán nekem van 10 pár nem 35 uhh.. :D

Igen a képek nagyon szépek,jó nézegetni őket. :)

Én is dobok fel párat,ha nem baj. :oops:

Kép a torta

Kép kis tüzijáték hozzá

Kép egy kis kalozkodás. :)

Kép vagány nagyfiú. :D

Kép Domi 5 hónaposan.

Kép

Kép pedig anya keze sem valami nagy. :)

Kép a harmadik fog negyediket nem sikerült lekapni,még. :)

Azt hiszem most ennyit rakok fel,nehogy sok legyek. :) :oops:
varga tünde

Az találkozos történetek nagyon jók olyan romantikusak!

Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Dominiknak boldog hófordulót!!!

Kolbi, Dettyk!
Boldog Névnapot!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Bocsi! A névnapos köszöntés is nagyobb betűnek indult. Tehát akkor mégegyszer:
Kolbi, Dettyk!
Boldog Névnapot

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hello,

a hétvégén kicsit lemaradtam.
Tegnap voltunk Uszizni, nagyon tetszett Emmának, olyan jól érezte magát! Most apa is bent volt a vízben.

Ma reggel végre voltam Spiningelni!!!!! WOWOW 3 éve voltam utoljára, de már nagyon hiányzott a mozgás. Semmi más nem jön be csak a kerékpározás! Huh hát nem volt semmi 8-9ig úgy elfáradtam.... de nagyon jól esett. Apa kimenőt ad hétfőn reggelente és így akkor el tudok járni.

Cipők: wowo, az esküvős egyszerűen gyönyörű.

Granda: Tehetnél fel esküvős képet! a cipőből ítélve a ruha is csodaszép lehetett!

Sőt mindneki tegyen, ahol volt esküvő!!! persze ha akartok.
Én még jövök az egymásratalálós sztorival....... majd később.

Dettyk, Kiskolbi nagyon boldog névnapot Nektek!
Domikának boldog hófordulót kívánok!

KépKép
kaqk
Debrecen

Dettyk,Kiskolbi Boldog névnapot!!!
Kép Kép

Domikának boldog hófordulót! Kép

Cipők!Csúcs milyen szép kis cipellőitek vannak!Én nem tudok magas sarkuba menni :cry: Ugyhogy nem nagyon vannak szép cipőim viszont van egy nagyon állat csizmám,olyan vagyány,nagyon imádom. 8)

Az összes kép ami tegnap és ma fel lett téve mind nagyon kedves a szivemnek! Nagyon jók az uszisak,a távirányítós Máté,Lincsike,Pankesz!Domika és persze Bencus,Magie és a családja!Mind-mind nagyon jók!!!!!!!!!

Móni voltan tegnap este egy darabig de csak olvasó üzemmódba,aztán Bertus felkelt és már nem tudtam visszajönni :cry:

Timi!Jobbulást a bátyádnak!!Remélem minden oké!! Lehet már tudni valamit róla??

Tündi!Gratula a 4 fogacskához,nekünk még mindig nincs csak a nyáltenger.

Hajni!De jó,hogy megoldódott!!Nekünk is van Aventes cumisüvegünk de Bertus se hajlandó inni belőle.Rájöttem,hogy azért mert kemény neki a szilikon,én baba kora óta gumisból adtam neki teát vagy vizet és már nem fogadja el a szilikonosat. A cumiba ugyan ez van csak a gumisat szereti.

Miléna!Sajnos nem tudok segíteni mert nálunk meg inkább hasmenél van.De én úgy tudom,hogy a barackél az hajt.

KépKép
juba

Varga Tündi Nagyon jók a képek. Gyönyörűek a srácok :lol:

Hajni Jó, hogy végre kiderült mi a gond. Jó étvágyat Lillácskának :lol:

Dettyk Mindenki annyi idős amennyinek érzi magát :wink: Sírd ki magad aztán örülj a csodás gyermekeidnek. Vagy tudod mit szülj gyorsan még egyet, hisz a gyerekek fiatalítanak :wink: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Boldog szülinapot Bence, Gergő (Maggie igaz kicsit megkésve, de azért ezt is mutasd meg :))
Kép[/url]

Boldog hófordulót Nolka, Linike, Berta, Pálma, Lara, Domi
Kép[/url]

Kedves Másik Lilla baba neked is nagyon boldog névnapot!
Kép

Dettyk Bóóódog szülinapot!
Kép[/url]

Kiskolbi, Dettyk Boldog névnapot!
Kép

Irina
:) hát milyen érdekes, h érzelmileg a mi történetünk is hasonló :)
No de majd ha leírtam. Nagyon tetszett.

Már nem írom külön, de minden babóca éééédes.

Viranka
Hogy van Mira?
Hát ez a Valentin napi vers :lol: dőltem a röögéstől :lol: :lol: :lol:

Timi
:) az számít, ha ennyi mindenen keresztülmentetek egymásért (gondolom a vállás nem volt eccerű) akkor tartsatok is ki!!!!!!

Meryke
:)
Gratula a forduláshoz. Nem. Lilla is inkább csak balra fordul, de tudna jobbra is csak nem akar :)

Móni
:lol: mikor szeretnél mélytányért próbálni??? :lol: Gréta már jól van? Lilla már teljesen ok.
:) történet nagyon tetszik :)

Nem tudom kinek az ötlete volt ez a megismerkedési történet, de jó ötlet volt :)

Tegnap volt egy szavunk fürdés utáni hiszti közben :lol: mamama :) no mit szóltok :) úgy odavagyok mintha tudatos lett volna :)

Altatás: néha Lilla is úgy küzd mint ahogy ti írtátok. Olyankor lilára :) üvölti a feját nevéhez méltóan :) Ez általában akkor következik be mikor valami miatt túlpörög, sok élmény éri, sokáig van fent egyszerre.
Nekünk a 3 óra és felette még soknak számít egyszerre. Én ilyenkor kicsit babusgatom. Persze üvölt vagy 10-15 percig, de egyszercsak megnyugszik és elalszik.

Tejcsi: Csajok szertintem nem kevesebb, csak a ciciket jobban kiszívják a lurkók, mint korábban és ezért más. Én úgy veszem észre teljesen elég Lillának.

Mesi
Nemsokára futsz utánna, ő meg előled el a távvezérlóval :lol:
Sztem ok a tejcsid. Csak több az igényük. Lilla is 3 óránként szopizik. Tudod, ha többet szopizik, több lesz :)
Azért sem gondolok rosszat, mert pont pár napja volt egy ilyen kirohanásom. Szerintem ez annyira természetes. Az ember elfárad még akkor is, ha egyesek szemében "CSAK" ennyi a dolgunk, hogy egész nap ellásuk a babát és a háztartásunkban sürögjünk forogjunk.
A tejcsit már írtam aggódni nem szabad, már gyümiztek is!!! Remélem újra sikerül visszabillened a nyugodt kiegyensúlyozott Mesivé :)

Köszönjük a névnapi köszöntést :)

Vadvirág
Jajj nagyon megértem, h nincs időd ennyi gyerkőc mellett az is csoda, h jössz ennyit is :lol: és ez is nagyon szuper!
Szuperek a képek :)

Bongyi
:lol:

Granda
No ezt nem bírom szó nélkül hagyni ez a történet azért nem semmi :) főleg azért mert általában az ember nem áll le csevegni idegenekkel, főleg nem egy kihalt utcában :)
És Lindusnak ez a csíkos fürdőbugyi :lol:
Jajj de én most már egy táncolós képet is nagyon szívesen megnéztem.
wow micsoda cipő arzenál :) az esküvői meg gyönyörű :) a ruhád sem volt kutya arról nem tennél??? :lol:

Kaqk
Miért nem volt jó a színház? Mit néztél?

Maggie
Ez aranyos :lol: én pont így szoktam közölni, h ha vettem valamit :) az én férjem is nevetni szokott :) sosem haragudna, ha veszek valamit.
ÁÁÁÁ tuttti nincs túlsúlyod, annyira jól nézel ki :)

Silka
Remélem azért ettől kicsit többet is írtál :lol:

Tali IGEN IGEN IGEN

Annyira jók az uszis képek is :) teljesen kedvet kap az ember :)

Nektarin
Nem is értem miért írtad, h lehet, h elítéltek. Teljesen fair voltál.

Kolbi
ÁÁÁÁ a távvezérlős :lol:

Timi
Gyógyuljon hamar!!!

Irina
De jó hír :lol: na vééégre ki tudsz szabadulni.

Úgy látom idén a kalózosdi a menő :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Miléna Állítólag ha iszol paradicsomlevet az segíthet Zétinek. Én is csak hallottam, mert szerencsére ilyen gondunk nincs (kop-kop-kop)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fleur Gréticica teljesen rendben. Amikor te is ráérsz :lol: :lol: Kocsi még nincs :( de valahogy megoldom. Majd küld el kérlek priviben a címedet mert küldöm a 2 DVD-t :lol:
Milye volt a hétvége? Lillának hogy tetszett? És nektek?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Ma egy kicsit zombi vagyok, mert a Kismanóm reggel fél6-kor kelt a szokásos 7 helyett. :shock: Tegnap pedig fél5-kor :shock: :shock: (de tegnap legalább hajlandó volt szopizás után gyorsan visszaaludni)
Így tegnap hétszer evett a szokásos 5-6 helyett, és gyanítom, hogy ma is így lesz :roll:

Dettyk, Kiskolbi, boldog névnapot Nektek!

Domikának pedig boldog hófordulót!

Bongyi, igen, jól látod: azt mondják, hogy egyforma a szemünk Dorkával :)

Maggie, te jó ég, 184 cm Dávid! Az igen!

Gremese, igen, szerintem aki uszizni akarja vinni a csemetéjét, az kezdje el mielőbb!
Öltöztetés: van egy nagy helyiség a medencés rész szomszédságában, ott lehet öltöztetni a babákat egy nagy szivacson (teszek fel képet). Anyuka, Apuka meg a férfi ill. női öltözőben.
Szupi lenne, ha jönnétek, és összefutnánk! :wink:

Tündi, gratula a 4 fogacskához! Micsoda kis kalózod van!

Dettyk: Panka kész hölgy lett :D

Hajni: Te aztán megjártad a hadak útját! De legalább kiderült, mi volt a probléma!

Granda: én is nagyon kíváncsi vagyok az esküvői ruhádra!!! Fotót kérünk!

Kép
dotildi

Az összes kép tüneményes,imádom nézegetni Őket! Mind-mind nagyon jó!

Tündi!Gratulálok a 4 fogacskához,nekünk még mindig nincs csak a nyálazás, orrfolyűs, és sírás időnként!!!.

Hajni!Klassz, hogy megoldódott!!Mi is Aventes cumisüveget használunk de eddig minden ok,de ha vmi lesz, már tudom hogy először a cumit kell cserélni. :-))

Fleur: Uri muri, volt a darab, nagyon jók voltaka színészek, ( Cserhalmi) csak anyu elfelejtett szólni hogy ez lesz, inkább vmi vidám darabra mentem volna, ja és fél 12-ig tartott volna, ...10 ig bírtam, pedig jól játszottak, csak olyan lehangoló volt a történet és nekem inkébb vmi vidám kellett volna. :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Fogacskás Anyukák (mármint ahol a babának van már fogacskája):
Dorkának az a legújabb szokása, hogy belenyúl az ujjával a szájába, és úgy csinál, mintha ki akarná "pöckölni" a fogát. Szörnyű hangja van, és frászt kapok, hogy egyszer valahogy tényleg kipöcköli... Nálatok is van ilyen?

Gremese kérésére még 1-2 fotó az úszásról:

babaöltöző (itt épp Anyukám vetkőzteti Dorkát; a fotókat egyébként Anyunak köszönhetjük - Köszi, Anyu!!!):
Kép

háton lebegve 1-2
Kép Kép

merülés (a második fotón a Nagypapával; egyik hétköznap Ő vitt el minket)
Kép Kép

Apával és a Nagypapával:
Kép Kép

Kép
dotildi

Viranka, ha jól emlékszem, Te írtad, hogy Mírának fagyasztottál annak idején húspépet. Egész pontosan hogyan csináltad?
Míra pöttyei tünedeznek már? Hogy viseli a viszketést?

Kép
dotildi

Dettyk!Ne legyen rossz kedved!Bár nem tudom hány éves lehetsz de ezen ar avatar képen pl olyan mintha tesevérek lennétek!!! Nagyon jól nézel ki!!
Fel a fejjel jó csaj vagy!!!

Kép

KépKép
juba

Dotildi!

Jajj de szuperek a képek látszik,hogy
mindenki élvezi. :D

Én is szivesen vinném Ildikét de nálunk helyben nincs 20km-re van
lehetőség,csak hát oda kéne jutni.
Vonat nem jó apumnak van kocsi de ő meg nem mindig van itthon.

Timi26!
Tesód hogy van?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

És egy kis vidámság!

Kép

KépKép
juba

Dotildi!Nagyon jók az uszis képek,látszik Dorkán,hogy mennyire élvezi!!!!Annyira édes!!

KépKép
juba

Fleur!Kaqk!Ti még nem írtátok le a lávsztoritokat!!!!Tessék minél elöbb bepótolni!

Dotildi te? :oops: Ebbe most nem vagyok biztos.

KépKép
juba

Dettyk!Ezt neked találtam! :lol: Ha már az étterembe kihagytad... :lol: :lol: Kép

KépKép
juba

Köszönjük a dícséreteket! :D

Juba, én már megírtam (egy házibulin egy tánccal kezdődött minden, és azóta együtt vagyunk; ill. a szintén házibuliban történő első randin "kicsit" váratlanul és sokkolóan ért, hogy be lettem mutatva a szüleinek).
Kipróbáltam Dorkával azt a forgatós módszert, ami Bertusnál bevált (kezembe kapaszkodva forog), működik nálunk is!
Bertus azóta forog már magától is? (lehet,h írtad már :oops: )

Mennem kell, hívásom van :wink:

Kép
dotildi

Dotildi!Akkor én a tiédről valahogy lemaradtam :cry: De mindjárt megkeresem!!!

A forgást azóta csak ruha nélkül csinálta meg kétszer,nem viszi túlzásba.De a kezembe azóta is belekapaszkodik :lol:

KépKép
juba

Jubaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
Kép

Dotildi! Ti megetetitek Dorkát az uszi után? Ma volt itt a védőnő, és mondta, hogy érdemes utána vagy gyümit adni, vagy megszoptatni, mert éhesek lesznek.
Ajánlott közelebb lévő babauszi helyet, de talán azért is mennék Csömörre (a II. kerületből azért messze van), mert bőven tudna odafelé, és visszafelé is aludni.
Szerinted azért kivitelezhető úgy, hogy nincs segítségem? (Tudnék, csak egyszerűbb lenne, ha egyedül mennénk).

Annyit írtatok, mindent elfelejtettem.

A védőnő megdícsérte Zsófit, hogy milyen szépen fejlődik. Mondtam, hogy állandóan forgolódik a hasára, de csak balra. Azt mondta, nagyon szépen csinálja, semmi gond, majd fordul jobbra is.
A hátára pár hete fordult, azóta semmi, de ami késik, nem múlik! :wink:

Ja, közben jutnak eszembe a dolgok...

Miléna! Nagyon örülök, hogy sikerült mindent megbeszélni! Ügyes vagy!!!!!
Próbálj meg Zétinek szilvát adni. A kecskemétinek van üveges szilvája. Hátha segít.

Még azt is mondta a védőnő, hogy Zsófi nemsokára négykézlábra fog állni. Illetve maga alá húzza a térdét, a karját meg kinyomja. Ezt egy pár baba itt a topikban - ha jól tudom -, már csinálja.
Ilyenkor kell lejjebb ereszteni a kiságyat, és a járókát, mert ebből a pózból egy pillanat alatt felkapaszkodik, és mivel még a feje a legnehezebb, pillanatok alatt átbillenhet, és kieshet.

Zsófi ha bele gebed is, állandóan hasra fordul. Bökékel, meg sír, mert nem tud visszafordulni, és nem halad, de ha a hátára fektetem, csak azért is hasra fordul, és rögtön sír. Hiába... akaratos kis oroszlán. :wink:

Irina! Jaj, de jó, hogy tudsz majd barátnőzni! Sok tapasztalatot is bezsebelhetsz majd. Én is jobban szeretek inkább máshoz menni - ha tehetem -, mert az is kimozdulás, pláne meg egy új környezet.
A héten én is megyek, ott 10 hónapos a baba.

Tejcsi: Ma reggel a jó ciciből fejnem kellett, mert majd' szétdurrantam. Normalizálódott a helyzet (kop-kop-kop).
Tuti közrejátszott az, hogy csúzli voltam, és ki kellett szellőztetni a fejem, le kellett nyugodnom.
Szívem szerint visszamennék röplabdázni, mert ott igazán ki tudok adni magamból mindent. Csak a szopi....
De inkább a szopi! :D

Jaj, én hülye! :oops:

BOLDOG NÉVNAPOT DETTYK ÉS KISKOLBI!!!!!!
Kép Kép

DOMINAK BOLDOG 5. HÓNAPOT!
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, nagyon ügyes Zsófi, hogy mindjárt négykézláb "nyomul" :D

Szerintem egyedül is kivitelezhető az úszás (a fölső szomszédunk is egyedül vitte a kisfiát); főleg, ha Zsófi türelmes baba (Dorka nem mindig az).
A levetkőzésnél nincs semmi gond: ha előre felveszed a fürdőrucit, akkor Te is csak ledobod magadról a többi ruhát a "babaöltözőben".
A felöltözés a macerásabb: gondolom, előbb Zsófit kéne felöltöztetni, utána hordozóstul magaddal tudod vinni a női öltözőbe.
A medencénél az oktató szokott figyelni, segíteni: ha vki egyedül megy, ő megfogja a babát addig, amíg a szülő is be-/kimászik a vízbe/ből.
A 3 alkalom közül Dorka csak a legelsőnél volt éhes, de akkor is csak az egyik ciciből kért enni, annyi elég volt neki (a babaöltöztetőben elvonultam Dorkával egy sarokba, a többieknek háttal fordítottam egy széket, és ott szoptattam meg; Apukák is voltak, de így nem láttak semmit. A női öltözőben is meg lehet szoptatni a babát, de ott csak padok vannak).

Kép
dotildi

Dotildi! Nem tudom, mikor fog négykézlábra állni, csak a védőnő mondta, hogy ez lesz majd a következő lépés. Kíváncsian várom! :D

Türelmes? Hááááát.... Ha fel kell öltözni, akkor nemigen.... Ritka kivételek azért vannak.
Ezek megint jó információk, köszi szépen! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Szívesen! :)
Remélem, jöttök, és akkor összefutunk! :D

Kép
dotildi

Dotildi!
Ez a csömöri uszoda nagyon felizgatta a fantáziámat. Azt hiszem, ma megbeszélem Balázzsal, hogy holnap menjünk el megnézni. Hátha megtetszik.
Itt mennyibe kerül egy foglalkozás?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Dotildi! Az engem is érdekelne. (Összeg). De nekem még kell a dokinénitől papírt kérni, hogy Zsófi egészséges. Gondolom kérik az usziban... :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Csajok!

SINLAC: aki sinlac-ot ad a babának, azt hogy szerzitek be, nekem a doki csak akkor írja ki, ha a klinikáról ajánlást írnak hogy allergiás a kicsi és ez kell neki, akkor tudja kiírni, egyébként a gyógyszertárban sincs és recept nélkül nem lehet kapni. Ti mit tudtok???

Helyette vmi más???

köszike

KépKép
kaqk
Debrecen

jaja! nekem is kell még papír.
bár képzeljétek!
a mi dokinénink azt mondta, hogy inkább vegyünk otthonra egy gumi medencét, és abban úsztassuk botondot!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hát, dokinénitől papírt nem kértek... Gondolom, feltételezik, hogy előtte mindenki megbeszéli a gyerekorvossal a dolgot.
1 baba & 1 felnőtt = 2.000 Ft/alkalom
1 baba & 2 felnőtt a vízben = 2.800 Ft
kísérőjegy (ezzel nem lehet a vízbe menni, csak a medence partjára) = 350 Ft
úszópelus = 300 Ft (ez drágább, mint ha magunk visszük)

Kép
dotildi

Küldtem videót a g-mail-re. Főleg azoknak ajánlom, akiknek a babája még nem nagyon fordul. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense! Furi 5let... :roll:

Dotildi! Köszi! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense, én biztos nem merném csak úgy lenyomni Dorkát a víz alá, hogy nincs ott szakember, és nem mutatja meg előtte a gyakorlatot, ill. nem ellenőrzi, hogy rendben van-e a búvárreflex a babánál.... tényleg fura ötlet a dokidtól!

Lehet, hogy mi is megyünk holnap, de még nem 100% (Apumtól függ, mert a mi autónk most szervízben van :cry: )

Kép
dotildi

Sense: nem semmi a dokitok. :shock:

KépKép
kaqk
Debrecen

Babaúszás, nekünk is azt mondta a gégész, mikor Robeszt elvittük a furi hang miatt, h ne vigyük úszásra egyenlőre. Majd ha jó idő lesz és ő is kissé megnő.
Ő is azt javasolta, hogy kádban úsztassuk.

Valaki a szopisok között váltott már ki étkezést gyümivel, főzelékkel. Mi ugye még csak egyszer eszünk gyümit délelőtt, egyenlőre szopi után, bár tegnap és ma szopi előtt ettük és annyit megevett, h csak lestem, fél alma + fél körete + negyed barack mixet, annyira édesen cuppogot. Szerdán megyünk a védőnőhöz majd megkérdezem ő mit mond.

Dotildi, ez a Csömör jól hangzik, csak nekem piszok messze van :(

Kép
Kép
nektarin

Mesi!

Hát nem semmi csak úgy pördül Zsófka! :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Gremese: nem semmi gyorsasággal fordul Zsófika!!! :D :D :D
VikDan olyan komótosan, öregesen fordul. Mint aki megfontolja, hogy úgy biztosan jó lesz-e neki!

Köszönöm kérdéseteket, bátyámaz még tegnap éjjel hazaengedték, de nem derült ki mi a baj! Vesekőre gyanakodnak, ami a görcsroham következtében valószínűleg távozott!

Unokahúgom itt volt ma délelőtt (2,5 éves), háát...minden elismerésem a kis korkülönbséggel szülőknek!!! Én úgy érzem jól döntöttem!!!
Ééégtelen rossz kislány!!!!!!!!!!!!!
De ugyanannyira imádnivaló is! :D :D :D Panaszkodni nem akarok de a sógornőmre nagyon ki vagyok akadva!!! :x
Gremese: zárójelben megjegyezném külön neked, hogy Zsófinak hívják és OROSZLÁN!!!! :shock:

Megjött apa majd még jövök!

Kép
Kép
timi26

Nektarin, mi még nem váltottuk ki egy étkezésnél sem a szoptatást teljes mértékben; mindig szoptatás után kínálom Dorkát gyümölccsel, főzelékkel. Én úgy tervezem, hogy 6 hós kora után kezdem el nagyon fokozatosan kiváltani a szoptatásokat (pl első körben csak a tízórainál). Hacsak Dorka másképp nem gondolja :wink:

Gremese, a távirányító hatalma :lol: :lol: :lol: Nagyon profin fordul Zsófi!

Kép
dotildi

l.Móni, Dmaggie: Most írt a volt kolléganőm, hogy az Alexandra Károly krt.-i boltjában van 4 darab a könyvből. (Baba-móka) Móni, meg tudod valakivel vetetni, vagy ha gondoljátok szívesen megvetetem Apával, aztán elpostázom????

Bocsi, most csak ennyi, mennem kell.

KépKépKépKép
meryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?