A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok! Kép

Bera, Kisegér!
Csak úgy titokban? Kép Gratulálok a fiúkhoz: Bálinthoz és Istvánhoz! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok mindannyiótoknak! Kép

Rebi,
a címem tutijó! Nem tudom, miért nem jött át! Kép

AnnAnn,
kíváncsi lennék a praktikus, rövid frizurádra! Kép Na meg az "új" kéglire is! Kép Ja, küldök 1 kisszekér ellendrukkot! A szülőszobához nem tudok hozzászólni. Én még nem láttam, hogy mi hol fogunk "szenvedni"! Kép

Noi,
fogadjunk, hogy igenis tudok Kép, de olyan jó volt összemosni mindent! Kép Ja és csúcs az új zsebes fotód! Kép

Susie,
tiszta anyja a kiscsaj, mi? Kép Drukk Nektek az osztódáshoz avagy a további 2in1-hoz! Kép

Buborék,
Köszi az infót. Én eddig csak az Aventről hallottam, de utána nézek a Madelának is. Az alapján, amit írsz, nem lehet rossz. S az ára sem sokkal több a másiknál, ami ugyebár nem utolsó szempont! Kép Én úgy vagyok vele egyébként, hogy nem veszem meg előre, csak utánanézek, mi van - hol és mennyiért. Ja és készül 1 lista, mely Kispapinál lesz - ha valamiről később derül ki, hogy szükséges, akkor tudja, hogy hol-merre-mennyiért kapható. Kép

Laura, Susie, Nyuszimanó!
Drukk nektek 1000-el!!!! Többieknek még megy az ellendrukk - hacsak valaki mást nem igényel! Kép
Úristen, már benne vagyok a TOP 16-ban! Vissza akarok menni a 4x. helyre, mert így olyan jóóóóó - vagy nem is, mert dobogós akarok lenni! Kép Hűűűűűűű kezdek bepánikolni!? Kép

Tündimami Kispapija!
Miért nem lehet megnézni az anyukák profilját??????????? Köszi a javítást! Ja és amúgy hogy vagytok? Hogy bírjátok az édes hármast? Kép

S.Emese,
De jó, hogy Te sem aggódsz, hanem inkább örülsz a "súlyfeleslegnek"! Kép Végre nem vagyok egyedül! Igaz, hogy így kicsit szuszogósabb, meg nehezebb is a popsit cipelni (na meg folyton cserélni kell a ruhatárat is Kép), de végre nem kékül be azonnal és nem fáj nagyon minden, amit ide-oda beverek! Kép
Vizesedésre a petrezselymet ajánlották korábban a lányok, meg uborkát, meg ha még kapsz, málnát!

Zsazsa,
Talán a HOPP-por jobban bejönne, mint a garázsból ki-be ugrálás az autóval! Arról nem is beszélve, hogy gyorsabb is! Kép Már csak 1 jó kis kandalló kéne hozzá! Kép

Andi,
Vigyázz magatokra, mert még "jó sok" van hátra az osztódásig! Kép Talira pedig természetesen várunk! Kép Legfeljebb majd beszereztetünk Neked 1 heverőt! Kép

Detti,
mi 23 hetesen vásároltunk be! Igaz, csak azért, mert akkor vehettem meg a kisruhákat sokkal de sokkal olcsóbban. Kép Szóval félre a babonákkal! Kép

Tegnap egész nap sürögtem-forogtam otthon, főztem meg dinnyét tettem el, meg mostam-vasaltam, meg ... Szóval eljátszottam a remek háziasszonyt! Kép Ennek eredményeképpen estére már kellőképpen hullafáradt voltam. Kép. Épp élvezkedtem az ágyon fekve, sajgó derekam és lábaim pihentetve, mikor 1xcsak iszonyú háború vette kezdetét: morrgásokat halottam-észleltem pocim jobbik oldalán, s erre válaszul meg hatalmas dörömbölés-rugkapálás lett úrrá a balabbik oldalamon. Kép Én meg szépen - szinte kívülállóként - végignéztem eme 2-3 percig tartó nagy háborúsdit! Kép Mit ne mondjak, nagy élmény volt - különösen, miután abbamaradt!Kép

Szép és boldog hetet kívánok Nektek! Kép

Boróka 27+5
femõke

Sziasztok!

Végre mi is itthon vagyunk!Kép
Sajnos nincs időm visszaolvasni hogy kivel mi történt az elmúlt két hét alatt, de remélem mindenki jól van! Azt láttam hogy jó sok új baba született és elég sokan korábban jöttek a vártnál. Mint ahogy a mi kis Bencénk isKép
Lányok, ha valaki elolvasná, leírtam a történetünket + tettem fel képeket is a 2003 nyár végére várom a babámat topicba és a MÁVosba is betettem. Ide már nem akartam, mert elég hosszúra sikeredettKép

További jó pocakosodást és ne izguljatok a szüléstől, mert bárhogy is sikerül, ott lesz az eredménye, akiért érdemesKépKép

Üdv mindenkinek:
Vera + Bence

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Csajok!

Először is gratula az új babáknak-mamáknak,hihetetlen,hogy akárhányszor eltűnök,mindig születik 1-2!

Detti!

A börze okt.26-án lesz,és akkor én is akarok már venni egy csomó mindent. Én babonás nem vagyok,és állítólag ott elég jól lehet beszerezni mindent.

Noémi!

Én is minden UH előtt izgulok,bár mióta nagy a mozgás,azóta kezdek megnyugodni.

Hicu!

Mi van már Veled?????

A lakodalomra sikerült nagyon jól kinéznem,voltam fodrásznál,sminkesnél,és úgy alapból is úgy ébredtem,hogy de jól érzem magam a bőrömben. És rengetegen odajöttek,hogy milyen szép vagyok,úgyhogy mintha önbizalom sütiket nyomtam volna egész este. Csak egész nap fájt a derekam, 2-kor kezdődött az egész,és éjfélkor már egy mosolyt sem tudtam magamra erőlteni. A hátsó részem folyamatosan le akart szakadni,még tánc közben volt elviselhető,mert akkor a lábam fájt. És hajnal 1-kor döbenetes dolog történt.A kimerültségtől,hátfájástól,és még ki tudja mitől rámtört a bőgés. Először csak pityeregtem,de képtelen voltam abbahagyni,és kispapim vigasztaló szavaira megindult a lavina,és egy órát zokogtam 400 ember előtt.Egyébként teljesen jólesett,utána megnyugodtam,és hazamentem aludni.Csak tényleg meglepő,hogy ezek a hormonális,érzelmi változások miket tudnak produkálni. Bocsi,csak rég "találkoztunk" és szófosásom van.

Kisbuksi /19 !!!/
kisbuksi

Csajszikák!
Én nem a babonaság miatt nem tudom, hogy mikor vásároljak, hanem azért, mert nem tudom, hogy 2900g, vagy 4500g lesz a Babóca, meg hát aszongyák kisfiú, de én majd ha a kezemben lesz, és megvizsgálom, akkor hiszem... Tehát: ősi dilemma: rózsaszín vagy kék. Leginkább fehér..

Te Nori! Azt az egész asztalt Te pusztítottad le?? Mert ha igen, nagyon jól tartod magad!! Ahogy elnézem, "csak" a pocikád nagyobb Kép Cuki.
Én is megpróbálom ma lefotózni magam. Hátha zoomolva beleférek.

Detti (21+3)
Detti

Sziasztok lányok!

Nagy tragédia ért engem a hétvégén. Autóbalesetben meghalt az egyik legjobb barátnőm. Csak szombaton tudtam meg.
Napokig próbáltam telefonon elérni. Nem ment. Akkor utánatúrtam a férje telefonszámának, és felhívtam.
Ő aztán elmondta. Nincs tovább.
Ez szombat reggel volt. Azóta csak sírok és sírok. Tudom, hogy ennem kéne, aludnom kéne, de nem megy.
Szombat délután ettem egy Hamburgert, de kihánytam. Tegnap hál' Istennek két zsömle bennem maradt. Ma még nem is próbálkoztam, úgyis tudom, nem megy... Féltem a babát, de mit csináljak, mit csináljak?
Higgyétek el, fizikailag FÁJ a szívem.

Fruzsi
cinderella

Sziasztok lányok!
Elôször is gratulálok a két ujonnan született kisfiuhoz. Milyen jó, hogy egészségesek és már a kezetekben foghatjátok. Én is már nagyon vágyom rá. Mostanában állandóan idegeskedem, hogy valami baja lesz a picikének a pocakomban (ha mozog, akkor azért, hogy miért mozog ennyit és nehogy magára tekerje a köldökzsinórt, ha nem mozog, akkor azért, hogy vajon miért nem és, hogy lehet, hogy valami baj van). Sajnos belementem egy topicba, ahol csak ilyeneket olvastam és azóta aggodom. Akkor lesz biztos, hogy minden rendben, ha már itt lesz kint és tudok rá vigyázni. Mert így, ott bent olyan kis védtelen és nem tudok segíteni neki, bármi baja van. Na jó, abbahagyom! Lehet, hogy depis leszek??????
Jaj Fruzsi! Annyira sajnálom ami történt. Átérzem mennyire rossz lehet, de gondolj arra a kisemberre is a pocakodba. Legalább gyümölccsel próbálkozz és pihenj, aludj (legalábbis próbálj). Ilyenkor az a legjobb, ha kikapcsolsz egy kicsit és próbálj beszélni róla (ha kibeszéled az érzéseidet, az szerintem jó) Kár, hogy nem tudok segíteni neked.
Azért mindenkinek küldök erôt, kitartást
Buborék 33+5
Buborek

Sziasztok Lányok!

Fruzsi!
Ez borzasztó, én sem találok szavakat. De enned muszáj és gondolj arra, hogy a barátnőd is azt szeretné ha még élne, hogy egészséges babád legyen és boldog légy. Tudom milyen érzés elveszíteni valakit, aki közel áll hozzánk, (nekem az apukám halt meg pár éve), de mivel változtatni a tényeken sajnos nem lehet, gondolj azokra a szép emlékekre, ami hozzá fűzött.

Lányok!
Nekem a doki vizesedésre azt mondta, hogy egyek több húst! Eszem is, és valóban szinte el is múlt, de lehet, hogy nem ez áll a háttérben, hanem az, hogy hűvösebbre fordult az idő és nem vedelek annyi folyadékot, mint 40 fokban.

Én is szeretnék 4D-s vizsgálatot, elsősorban a vizsgálat miatt, mert az én orvosom nem igazán osztja meg velem a részleteket, babó mekkora, méretei, ilyesmi, csak mindig azt mondja "nagyszerű, zárt méhszáj, hosszú méhnyak", "Jeromos (ő így hívja) nagyon aktív baba, hogy csücsörít a szájával, stb. Minden rendben, vigyázzon rá nagyon".
De hogy mekkora a fejecskéje, lábikója, miegymása, aztat nem tudom. Pedig érdekelne.

Ja! Én eddig 11 kg-t híztam, 9-et amikor legutóbb orvosnál voltam, és nagyon le lettem szidva, hogy hogy hízhatok ennyit (egyébként nem látszik, csak egy kicsit teltebb lettem) és szépen meg lettem kérve, hogy most itt álljak meg. Hazamentem és nem tudtam eldönteni, most egyek, ne egyek? Mert hát nem eszem sokat, inkább keveset a családom szerint. Inkább azzal lehet a probléma, hogy "rossz" dolgokat, hízlalós kajákat eszek.

Gratula a két kisfiúhoz!

Manga
Manga

Drága Fruzsi!
Nehéz erre bármit mondani, nagyon szomorú, mikor az ember elveszít valakit, főleg ha ilyen fiatalon. Amikor apukám 11 éve meghalt (39 éves volt), azt gondoltam, hogy engem már semmi nem érhet ebben az életben. A mai napig nem hevertem ki, azóta sokan haltak meg körülöttem, de mindig uo. sz.r.
Nem akarom az észt oszatni, de Neked a Baba az első most. Kép Sokat segíthet, (nekem segített) ha eltereled a gondolataidat, lefoglalod magad.
Remélem lesz kedved holnap tornázni, a profilomba raktam egy képet, hogy könnyedén megismerj. Nehogy egy másik pocakossal menj el valahova. Kép
Ja! Holnap nem dolgozom, de mailen talán elérsz, remélem este be tudom állítani a telefonomon..
Pusszantás és vigyázz Magatokra!!!
Detti
Detti

MInden friss anyukának óriási gratula. Sok-sok tejcit és egészséget a babákhoz. Kép Kép

Detti Kép
Te beszélsz a vékony lábakról???? Tök csini vagy a képen!
Fiúcskának kék cuccosokat akarsz venni??? Kép

Manga Kép
Te hány hetes várandós vagy?

Buborék Kép
Te mindig találsz magadnak valamit, amin izgulni lehet? Kép Kép Ne csináld és ne olvasgass ilyeneket, jóóóóó? Amúgy bagoly mondja verébnek...

Fruzsi!!!
Olyan szomorú, ami történt, de nem tudod meg nem történtté tenni, és Ő sem kívánná tőled, hogy emészd magadat. "Lécci", gondolj a babóra, megérzi, ha sírsz és rossz kedved van, nem jó neki...

Kisbuksi Kép
A hormonok már rajtam is győzedelmeskedtek és bőgtem már krokodilkönnyekkel csak éppen az okát nem tudtam megmondani, és utána jól kiröhögöm saját magamat. Kép Kép Kép Ez teljesen normális a mi állapotunkban.

Boróka Kép
A chaten már "lekengurumamáztak" a rucimban. Kép De olyan kényelmes és én jól érzem magam benne. Kép

Képzeljétek szombaton meg sem állt a hasam, egész nap ugrált. Kép Ma és tegnap nyugisabb, de nem baj biztosan pihen.

Pusz
Noémi
noémi

Fruzsi!

Nem akarom ismételni a többieket,sem közhelyszerű lenni, de tény,hogy a legfontosabb a baba. vigyázz magatokra!

Noémi vagy bárki!

Hogy kell képet felrakni a profilomba? Meg az e-mail cím sem jó,amit beleírtam,meg szeretném változtatni, csak egy kicsit béna vagyok hozzá. Nem is,nagyon béna. Még ilyen sárga kis mosolygós arcokat sem sikerült megtanulnom,szóval ilyen stílusban próbáljátok meg lécci elmagyarázni. Csak én is megmutatnám a pocimat. Detti,Noémi! Cuki a pocakotok!
kisbuksi

Sziasztok Kép

Köszi az infokat hordozókendőileg. Kép Én is szívesen megvarrnám, csak nemtom hogy néz ki és mekkora. Tud vki segíteni? Zsuzsi, Cory?
Egyébként a börzére nem az ott töltött idő miatt nem megyek, hanem mert nincs kedvem rázatni a fenekem 3 órát (összesen oda és vissza) innen 60ból... a szülés ellőtt 3 nappal. De én nagyon remélem, hogy addigra már inkább szülni és születni fogunk és nem börzézni Kép

Detti, sztem már nyugodtan elkezdhetsz vásárolni, van, ami mérettől független. Ha úgy gondolod, nagyon nagy lesz, tényleg csak 1-2 56-osat, a többi 62-es legyen. Még a születés után közvetlenül is be lehet szerezni.
Mondjuk mi is félidő után kezdtünk el vásárolni - Párizsban vettünk neki egy nagyon édes anyag csörgőt, akkor voltam 20-21 hetes Kép
És mé' akarsz te kéket meg rózsaszínt? Sárga, zöld, krémszín nem jön be??? Mi mindent ilyesmiben vettünk - egybébként is ezek a kedvenc színeim. Csak az lesz más színű, amit örököltünk Kép

Buborek, kedves, mé' olvasol te össze mindenféle kérdéses minőségű topicokat??? Kép Tessék arra gondolni, hogy a Kismanókád jól van, egészséges - merthogy közlöm, h az is!!! És ne feledd a randinkat okt. végén a MÁV ban Kép

Fruzsi drága, nagyon sajnálom, ami veled történt. Kép Hosszú idő el fog telni, mire ezt fel tudod dolgozni, de addig is fontos, hogy nagyon erős legyél magad és a babád miatt. Ez alat nem azt értem, hogy ne sírj: azt lehet, nyugodtan, fejezd ki érzéseidet, így kijön belőled a feszültség. Úgy gondolom, vagy olyan erős nő, hogy ne hagyd el magad! Babucid is megérti, hogy most neked valami nagyon rossz, ami idővel enyhülni fog. De ha lehet tényleg könnyű kaját és gyümölcsöket egyél, hogy bent is maradjon! Keveset, többször.
(Detti, még egy párhuzam (csak1-1 évvel arrébb): az én apukám 12 éve halt meg és 40 éves volt.)

Pusszancs
Ann
annann

Kis Buksi Kép

Na egy kis tanfolyam Kép Kép

Profilba kép:
Klikk Segédletek - profil/regisztráció
Ott belépsz az azonosítóddal / jelszóval.
Ha végigmész a profil űrlapján, akkor látsz egy olyat, hogy KÉPEK alatta egy üres mezőt / mellette klikk a BROWSE-ra, ott kiválasztod a fájlt és feltöltöd.
Ugyanezen az űrlapon tudod kijavítani az e-mail címedet.

Köszi a dícséretet Kép Kép Kép
Holnap lesz nacis kép is. Kép

Ha nem megy, sikíts!
Pusz
Noémi
noémi

Noémi!

Tényleg megint lehagytam, most 27+3 vagyok. 24 hetesen híztam volt 9 kg. azóta +2. De alacsony vagyok 158 cm. De a környezetemben élők szerint (ez remélem nem önmagam vigasztílása) nem látszik rajtam, hogy ennyit híztam. Én sem nagyon érzem, csak egy kicsit, hogy lassabban kell járni, ilyesmi. A doki óta nem iszom dobozos gyümölcsléket, cukor helyett édesítőt használok és igyekszem barnakenyeret enni. Hogy beválik-e nem tom. (Hétvégén én is lagziba megyek, nem tudom senkinek megígérni, hogy ott önmegtartóztató leszek).
Én ennyit tudtam kitalálni, hátha ettől nem hízom annyira, de ha van tippetek, hasznos tanácsotok, szívesen veszem.

Detti!

Te hány hetes vagy? Pociméret? Az én pocim is kb. akkora, mint a tied.

Manga
Manga

Kisbuksika!
A jobb felső sarokban van egy PROFIL felirat. Erre kell kattogni, és beírni a felh. nevedet, jelszavadat.
Ezek után képek link, itt rátallózol arra a helyre, ahonnan a képet csatolni akarod, mentesz a hosszú gombbal, és már kész is vagy.
(megj.: én már ott elbuknék, hogy hol van a jobb felső sarok.. Kép)

Ann!
És még közeliek is vagyunk egymáshoz, mert én egri jány vagyok eredendőleg, azt meg hogy is írjam, hogy 1-2 évig még pólóztam is, igaz 10 évesen, mielőtt Egerben 10 évre megszűnt a női csapat...

Noémi! Te aztán tudod!!! A hétvégén +1 kg megint. És most hirtelen nagyon el kezdett nőni a pocim. És keményedik is esténként, pedig semmi sem indokolná, nagyon ijesztő, és még fáj is. Jujj.

Jajj Ann! Én 8 hetesen Angliában voltam, és sajna szombaton (mikor a bolt zárva volt) az egyik kirakatban láttam egy cukor baba szettet: első kiesett fogam.. stb. Hát meghalok, hogy nem tudtam venni. Felhívás: ha valaki Londonban járna, a Szt. Pál Katedrális környékén.... Kép szóval gondoljon rám.
Pussz: D.
Detti

Manga! 168-170 (mikorhogy) cm vagyok, most már 68 kg, és 95 cm a pocóm a köldökömnél. Ez lehet hogy túlzás 21 hetesen? 2-3 hete úgy beindult, hogy csak na.

Noi! Látod-e mennyivel értelmesebben le tudtad írni, mint én?

D.
Detti

Mostmár nekem is van pocis képem a profilomban, igaz, már 2,5 hetes és még nem rövid hajú Kép Csak óvatosan!
annann

Sziasztok!

Kisegér, Bera, gratula a babákhoz és minden jót kívánok nektek!

Fruzsi, nagyon sajnálom, ami történt. De én is csak csatlakozni tudok a többiekhez. Most tényleg a baba a legfontosabb, gondolj rá és azért valamit próbálj enni.

Kis Buksi! Kép ilyet úgy tudsz csinálni, hogy egy kettőspontot : és egy ) zárójelet gépelsz egymás után, nem kell közé szóköz és automatikusan ilyen lesz belőle Kép

Pusszancs mindenkinek
Tünde
rtünde

Kedves Fruzsi!
Ismeretlenül és úgy, hogy nem ebbe a topikba tartozom, szeretnék írni neked, és ha lehet így a távolból erőt küldeni.
Sajnos, nagyon testközeli élményeim vannak azzal kapcsolatban, hogy az ember elveszíti autóbalesetben egy szerettét.
Nekem 8 éve halt meg a vőlegényem autóbalesetben.
Borzalmas, leírhatatlan tragédia és szerencsére nagyon kevesen tudják, ez mit is jelent, hiszen nem volt ilyen tragédiában részük.
2 hét alatt fogytam 176 cm magasság mellet 58 kg-ról 49 kg-ra.
Hónapokig szerettem volna meghalni és semmi nem érdekelt, pedig egy nagyon életvidám, határozott és optimista nő vagyok.
Kívántam a halált, ami szerencsére nem történt meg velem.
Kívántam, de nem tettem érte semmit, mert tudtam, hogy azok az emberek, akik körülöttem vannak és szeretnek, ugyanolyan fájdalmat éreznének az én elvesztésemtől, amilyet én éreztem a szerelmem halála miatt.

Fruzsi! Rázd meg magad és csináld az életet!
Annak a kismanónak a pocakodban szüksége van rád és egy erős anyukára van szüksége.
Tudom, könnyű ezt kívülről mondani, de azért mondja mindenki, mert ez az igazság.
A barátnőd azt akarja, hogy egy egészséges kisbabát hozz a világra!
Igyál sok-sok folyadékot, ha a szilárd táplálék nem marad benn, de lélegezz és folytasd a küzdelmet, ami maga az élet!

Nem kívánok neked semmi mást, csak rengeteg erőt, hiszen ere van most a leginkább szükséged!

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Detti!

Elismerésem! 21 hetesen nekem 90-91 cm volt, most 96. De látom van köztünk 10 cm magasság különbség. Kilóban kevesebb... de ezt hagyjuk.

Én rendületlenül próbálkozom a Kép és nem változik át.

Manga
Manga

Noémi,Detti!

Köszi a tanfolyamot, sikerrel átmentem a vizsgán! Az egy héttel ezelőtti pocakom a profilomban!

Tünde! Igen-igen,pont így csinálom,de semmi!

Ann!

Jó nagy pocid van! Teljesen klassz kép,csak mintha pont valami nagyon szigorú vizsgáztatóra gondoltál volna közben!Lássuk a rövidhajúsat is!

Tök jó,hogy lassan arcot-pocakot tudunk társítani egymáshoz!

Kisbuksi
kisbuksi

Jaj de jó!!! Átváltozott!

És hogyan csinálom a szomorú arcot?

Manga
Manga

Kis Buksi!

Kitartás, sikerülni fog! Kép
De csak akkor fog átváltozni, amikor küldeni akarod. Amikor írod, akkor hagy úgy és majd ha elküldted meglátod, hogy átváltozott.

Tünde
rtünde

Manga! Örülök, hogy sikerült! Kép

Ugyanúgy kell a szomorú arcot, csak a másik zárójelet használd hozzá. : és ( = Kép

Tünde
rtünde

Tünde!

Jaaaaaaaaaa! Na ezt nem mondta senki!

Tehát:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kisbuksi
kisbuksi

Naggggggggyon jó! Eddig az elküldés előtt vártam a sült galambot! Tünde! Örülök,hogy megfejtetted,mi volt a gond velem! és mi van a táncoló, pusziszkodó,stb. figurákkal??? Ahhoz mit kell már nyomni?
kisbuksi

Kis Buksi!

Gratula neked is! Ügyi vagy! Kép Kép Kép

Tünde
rtünde

Kisbuksi Kép
Nagyon bjutifulos vagy Kép Kép Kép Csuda csini Kép

Detti Kép
Na nehogy máááá, én látom amit látok Kép Jól nézel ki és kész.

Ann Kép
Formás vagy nagyon. Kép

Csajok nekem a pocakom 99 körül van. Ma reggel mértem. Csak bizonytalan vagyok, hogy hol kell mérni. Ahol a legszélesebb vagy? (172 cm, állítólag 73 kiló, 22+1 hét.)

Tudjátok mit, egyezzünk meg, hogy itt mindenki csini kismama és ne foglalkozzunk a kilókkal. Kép

Na pusz
Noémi
noémi

Kis Buksi! Hát sajna idáig terjedt a tudományom, a többi figurához már valami szakértő kell, azt már én sem tudom hogyan kell alkotni.

Noémi! Persze, hogy mindenki csinos kismama! Kép Kép

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Olyan rendesek vagytok (most meg ettől kezdtem bőgni).
Csak tudjátok, még csak 27 éves volt (??!!!??), és oly hirtelen, és olyan vidám-erős, és én ezt egyszerűen nem vagyok hajlandó elfogadni.
Az ő kislánya most múlt három éves és az élete is kezdett végre helyrejönni. És én annyira szerettem. És mindig úgy tette le a telefont, hogy: "Na, most már unlak".
Egész vasárnap vártam, hogy felhív és elmeséli, mi történt... vagy valami ilyesmi érzésem volt.. Merthogy semmit sem tudok, csak azt, hogy baleset. Na, szóval a hablaty lényege: nehéz. Minden idegszálam tiltakozik ellene. Hab a tortán, hogy két hete halt meg az édesapja. Most temették volna, de így megvárják mellé a lányát. Szép lesz. Nem fogok tudni elmenni.

Ma azért jobb, kerestem magamnak munkát (jó, mi, munkahelyen munkát), kötelezem magam, hogy elfoglaljam magam. Ettem egy szelet rántotthúst, mert egy kifőzde előtt mentem el, és megéreztem az illatát, és majd megőrültem egy szelet rántotthúsért, és beültem a kőművesek közé rántotthúst enni.

Detti, most aztán főleg szeretnék menni a tornára, naná, 6-kor a megállóban jó? De ki is mentettem a számodat.
Figyu, 3 hét műlva nekem is ilyen szép pocikám lesz??

Ja, és ma kéne az AFP miatt felhívni a doktorbácsit, de nem veszi fel a telefont.
Ha rossz lesz az eredmény, megőrülök.

Fruzsi
cinderella

Noémi!

Erről van szó! Azt nem lehet,hogy a babánk jól megnőjjön,mindent együnk,ami neki kell,meg ne is hízzunk,meg mit tudom én! Közben meg szidjuk a Rubintos Rékát,vagy hogy hívják,hogy milyen hülye,meg milyen példát mutat! Én speciel tényleg minden kismamát csodásnak látok,és elérzékenyülök! Úgyhogy mindenki gyorsan kapjon valamit be /semmi pajzánság/,hogy még egy grammal nagyobb legyen az a gyerkőc! Amúgy nekem a védőnő azt mondta,hogy a köldöknél kell mérni.

Puszi:

Kisbuksi
kisbuksi

Ann,
Karikas kendore valtozatok (angol oldalak)

http://www.mayawrap.com/sewSling.shtml

http://www.borntolove.com/frugal-column9.html

http://www.jenrose.com/sling/slings.htm

www.heart2heart.ca En innen rendeltem az enyemet evekkel ezelott, es azota is ezt koppintom, ha szukseg van ra! A vall resze egy kicsit mas, mint a magyar kotozose, de kulonben ugyanazt tudja! Kép

http://www.uti.hu/robinson/bolt/magsite/bframe-0.htm
Ez meg itt a Liesel- fele oldal.

Zsuzsi
zsuzsi74

Edit!
Neee mááá, itt zokogok. Sirathatok egy számomra ismeretlen fiatalembert is. Olyan drága vagy! Köszönöm szépen.
Szívemből.
Nem lesz semmi baj, tudom, csak a szívem ne fájna. Éreztétek már azt, hogy FIZIKAILAG fáj a szívetek?

Buksi!
Én nem csatlakozom a gratulációkhoz! Csúnya lány! Én ezt ugyanígy elmagyaráztam neked! H - a - gy - d ú- gy!!!!
Most elég zokni az agyam, de a találkozóig kifundálom neked a jól megérdemelt büntetést (még nem tudom, a Veresegyházi asszonykórus benne lesz-e? Hmm)

Puszi, és köszönök mindent

Fruzsi
cinderella

Fruzsi!

Sajnos,mint mosolygósarckészítéstanár megbuktál,mert a "H-a-gy-dúgy!!!",az elég pontatlan. De örülök,hogy már büntin jár az eszed,ez az a Fruzsi,akit "megismertem"! Tudom,hogy erős csajszi vagy!

Kisbuksi
kisbuksi

Zsuzsi, te egy csúcs vagy Kép Most megfejtem, hogy merre hány méter (talán a szó szoros értelmében) és irány az anyagkeresés! Kép
annann

Fruzsi Kép

Miattam és "az ismeretlen fiatalember" miatta ne sírj!
8 éve történt és szerencsése az oly közhelynek hangzó "az idő sokmindent begyógyít" mondás igaz.
Egy idő után muszáj együttélni az ilyen tragédiák tudatával.
Nem írom, hogy muszáj elfogadni, mert az nekem soha nem fog menni, de együtt kell élni vele és igenis lehet vele élni.
Egy dolog fontos, a miért-et soha ne keresd, úgysem találsz rá elfogadható választ.
Egyébként csúnyán hangzik, de most igenis légy önző és csak magaddal és a babáddal foglalkozz, ha az egészséged most úgy kívánja!

Egyébként pedig a szív igenis TUD FÁJNI FIZIKAILAG. Én tapasztaltam és akinek még soha nem volt komoly tragédia az életében, azt kérem ne mondja, hogy ez hülyeség.
Egyébként, biológiailag/anatómialig lehet, hogy cáfolható a dologm, de laikusként azt mondom, hogy ugyanúgy izom van benne mint sok más szervünkben és akkor fájhat.

De lányok bocs a negatív hangokért.
Tudom ez a topik nem erre van, csak egy kismamának próbálok segíteni, így írásban, bár ez ilyenkor nagyon nehéz.

Nagyon boldog 1-9 hónapot és az azután következő sok-sok évet kívánok mindenkinek.
Én még előtte állok.
Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Lányok! Milyen vagány, hogy Noi példájára mindenki nagy fotóczkodásba fogott!! Nekem spec. a kollégám levágta a lábfejemet.. Kép Minek az?

Manga! Nekem még sosem mérték a pocómat, így én otthon egy ikeás mérőszalaggal vacakolok. De most, ahogy belegondolok, lehet hogy nem is olyan nagy, és hazudtam. Tudod mit, holnapra megmérem. Nekem mért nem mérnek soha pocót, és mért nem írják be a cervixet sem? Kép Hm.

Cső Fruzsi! Örülök nagyon, hogy jövöl holnap. Kép Majd kifenékizmozzuk magunkból a sok gondot!! Kép
Ja! Tuti már most is szép a Pocid, de 3 hét múlva lehet, hogy egy csomóval nagyobb lesz. De okos vagyok! Át kellett adnom a munkámat a Gizda kollégáknak, így most agyelvonásom van. Ilyet!!! December végéig melózni akarok, és már most át kellett adnom a dolgaimat.
Reszkessetek!!! Innentől csak netezek!!!

Kisbuksik! Hogy millyen cuki a Te pocikád is!

Nekem annyit de annyit nőtt most a Babum!!!
Detti

No és akkor emberek, ígéretemhez híven, további riadalomokozás céljából megmondom, hogy csináltam egy fotoalbumot:
KisBocink születése előtt címmel
Ott vagyok, mint kiránylány, meg ott a már kész kiságy és a babakocsi Kép Nemtom, akartam e még valamit...
Pusssz
annann

Sziasztok

Íme Bálint baba születéstörténete:
Az egész teljesen váratlanul történt, csak 2 napja töltöttük be a 37. hetet. Előző nap még vidékre utaztunk anyukámhoz, és elég sokat járkáltunk (ő a 4. emeleten lakik és vagy 4-szer mentünk fel-le a lépcsőn, talán ez okozta a szülés beindulását).

Szóval szombaton este teljesen szokásosan lefeküdtem aludni, majd fél 12-kor felkeltem WC-re. Gondoltam ez a szokásos pisitúra, de valami egész kevés rózsaszínű valami kezdett szivárogni belőlem, de nagyon kevés. Tanakodtam magamban egy fél órát, végül úgy döntöttem, visszafekszem aludni, és ha nem múlik, vagy rosszabbodik másnap bemegyünk megnézetni a kórházba. Aztán ahogy visszafeküdtem hirtelen erős görcsölést éreztem úgy fél percig, lapítottam, most mi lesz, majd egy idő után újra. No akkor elkezdtem mérni az időt. Rendszeres 7 perces fájások voltak. Felébresztettem a férjemet, mondtam mi újság. Tanakodtunk, hogy ezek vajon jóslófájások-e. Mivel a szülésfelkészítőn mondták, hogy azonnal nem kell rohanni, és hogy az első babát nem lehet lekésni, így vártunk egy kicsit. De hamarosan 5 percesekké váltak a fájások, no mondtuk irány a kórház. Éjjel fél három felé felhívtam a választott szülésznőt (kicsit gondban voltam, mert még nem kérdeztem rá, bármikor hívhatom-e, gondoltam erre még lesz idő..) Szerencsére pont ő volt ügyeletben, mondta induljuk el. Hát amint járkálni kezdtem a fájások egyre erősebbek lettek, már alig bírtam kijönni a házból, a kocsiban kissé jobb lett, de a kórházban is vagy 3-4 fájás alatt sikerült feljutni a szülőszobára. Kb háromnegyed 4-re értünk oda. Ott megvizsgált az ügyeletes orvos és mondta, hogy bő három ujjnyira nyitva a méhszáj, értesítették a dokimat, és bementünk a szülőszobára. A szülésznő mondta, hogy ő most ellát egy már megszült kismamát, gondolta addig mi a férjemmel szépen elvajúdgatunk… De alighogy kiment a szülőszobából hirtelen erős tolófájásokat éreztem, mondtam a férjemnek szóljon gyorsan, hogy jöjjön ide valaki, mert nekem tolnom kell kifelé a babát. Így borotválás, beöntés és gátmetszés nélkül azonnal hozzáláttunk a kitolásnak. Gyakorlatilag a szülésznő vezette le a szülést (az ügyeletes orvos, emlékeim szerint csak személte az eseményeket, bár akkor nemigen őrá figyeltem..) Kb 5-6 tolófájás után 4 óra 55 perckor megszületett a kisfiunk. Rögtön odaadták, és a férjem vágta el a köldökzsinórt. Majd megmérték, bebugyolálták és odaadták szopizni. A szülésznő segítségével szopizott is. Majd a férjem kapta meg babusgatni kicsit, (én pedig megszültem a méhlepényt, amit alig éreztem azt hiszem az ügyeletes dokitól kaptam oxitocin injekciót..) Ezen idilli kép közben érkezett meg a választott orvosom, de mivel alig 1 órája értünk be a kórházba, és vagy 40 perce értesíthették, ez teljesen természetes volt. Gratulált a babához, és elvégezte a gátvarrást. Egy kicsit repedtem, de állítólag jóval kisebb a varrás, mint a gátmetszés lett volna.
Ezután feltoltak a csecsemős részlegre, ahol a reggeli vizitre 8 óra körül már hozták is a babámat. A csecsemős részlegről végülis nem mondok rosszat, bár nekem kicsit tömegszállás jellege volt (állítólag teltház volt) Sajna az én babám besárgult, és aluszékony volt, emiatt nehezen indult a szoptatás. Minden műszakban találtam azért 1-1 kedvesebb nővért, de az első 2-3 napban nagyon nehéz volt, hogy információmorzsákból kellett összeraknom, mit kellene tennem, és nem igazán mondták el teljesen, hogy én most mivel tudnám segíteni a szoptatás beindulását, mit kell tenni tejbelövelléskor stb.. Ezenkívül 3 nap alatt 3 különböző szobába raktak át, és a végén már nagyon ideges voltam e miatt, mert nem egy nagy élmény frissen szülten naponta költözködni. Végül a 4. napon felvitték egész napra kékfényezni a babámat egy másik osztályra, ahol főként koraszülött babák voltak, és én is költöztem vele. Bár itt nem volt rooming in, és 3 óránként jártunk anyukák csoportosan szoptatni, nekem nagyon nagy segítséget jelentett az ott töltött 2 és fél nap. Ott a nővérke jobban odafigyelt a cicire helyezésre, és rendszeresen mértük, mennyit szopizik a kicsi. Az, hogy most 8 naposan szépen szopizik mellből nagyrészt az ottani odafigyelésnek köszönhető. Szóval szerintem a rooming in jó dolog, de egy tapasztalatlan első babás anyuka előfordulhat, hogy nem kap olyan segítséget. mint ami a sikeres szoptatáshoz kellene.. Már csütörtökön haza akartak minket küldeni, de kértem a gyerekdokit, hadd maradjunk még egy napot, gyakorolni a szopit (ezzel a kéréssel szerintem évek óta nem találkoztak, ugyanis ahogy én láttam mindenki a mielőbbi hazamenetelre koncentrált, én viszont úgy gondoltam ez az egy nap megér annyit, hogy sikeresebb legyen az otthoni életünk). Így pénteken hazahoztuk a kicsikénket, azóta is ügyesen szopizik, remélem, hogy tej is marad bőven…

Hát ez Bálint születésének és első napjainak története, összességében elmondhatom, hogy a szülés bár fájdalmas, de nagyon szép élmény maradt, és bár elolvastam sokmindent, mi vár ránk az első napokban nagyon sokat tanultam és tapasztaltam, amit remélem a következő babánknál már sokkal könnyebbé teszi az első napokat.

Mindenkinek további jó babásodást, sietek mert elkezdett nyöszörögni a drága...

bera
bera3

AnnAnn! Nagyon édi vagy pocakosan és hosszú hajjal. Kiváncsi vagyok milyen lehetsz még pocakosabban és rövid hajjal. Úgyhogy ilyet is légyszi. Majd én is kerítek valami nem régi képet és akkor a találkozón már könnyen megismer majd mindenki mindenkit.
KisBuksi! Nagyon csini kismama vagy. És már milyen nagy a pocakod. Igaz, ketten laknak benne, úgyhogy nem csoda.
Majd jövök még
Buborék 33+5
Buborek

Jaj, hát és a legfontosabbat elfelejtettem. Szóval ma voltunk megcsinálni az apasági nyilatkozatot. Csak személyi kell hozzá (mindkettôtôké), kiskönyv és hajadonságot igazoló papír. Kb. 5 perces mu˝velet lett volna, de a hölgy nagyon lassan gépelt, úgyhogy lett belôle fél óra. Remélem segítettem azoknak, akik még elôtte állnak.
Buborék
Buborek

Na Csajszik! Mindenki vigyázzon Magukra, én megyek most haza, és holnap nem jövök dolgozni, mert otthon kell maradnom tanulni, hogy szép okos legyek.
Ja Fruzsi, akkor 6-kor a villanyos végállomás, 1. kocsi izé. De majd meglátsz, ha nem bújok el a Pocim mögé. Kép Nagy pusszantás:
Detti
Detti

sziasztok lányok!

visszatértem jól megérdemelt szabadságomról... időközben felmondott a titkárnőnk, így ma titkárnői feladatokat is kénytelen voltam ellátni Kép

először is gratulálok az új babákhoz!

látom, nagyon beindult itt a buli, képek kerültek fel... lehet, hogy nekem is regisztrálnom kéne lassan? Kép

mindenki milyen ügyesen pocisodik! magamhoz képest én is, már ki kell gombolnom a nadrágot, ha ülök, de épp most mondta az egyik kollégám, hogy ő még nem vett észre semmit. hm. (dehát nem tehet róla, hiszen férfi)

én már nagyonis észreveszem, úgy keményedett/ik ma egész nap! lehet, hogy tegnap nem kellett volna 9 órát vezetnem? aztán otthon rendetraktam, lement még 3 mosás... de annyira élvezem, hogy az első néhány hónap ájult fáradtsága után végre aktív vagyok, mint rég. még moziba is akartam menni, de szerencsére senki se ért rá Kép

csütörtökön megyek afp-re. világosítsatok fel, azt is éhgyomorra kell? mert engem 9-re rendeltek be, akkor írja majd az orvos a beutalót a vérvételre, stb, szóval 1/2 10-10-ig ki kell bírnom kaja nélkül? ez elég rosszul hangzik.

buborék!
mi az a lánysági igazolás? ill. hajadon izé?

üdv: ribizli
ribizli

Valamiért nem sikerül feltölteni képet a pocakban lévô babánkról. Pedig úgy csináltam, ahogy Noémi írta. Vajon mit bénázok el? Megprobálom újra.
BuborékKép
Buborek

Jaj, de nem így szerettem volna, hanem a profilomban. Valaki! Segítség! Mindegy. Így is látszik a lényeg. Az, hogy gyönyöru˝!!!!! Pedig ez még csak a 28. hét volt, azóta eltelt már 5 hét.
Ribizli! A családi állapot igazolást a népességnyilvántartóból kell kikérni (ezzel igazolod, hogy hajadon vagy) az Önkormányzatnál van helyben.
Buborék
Buborek

Buborek, gyönyörü a pici csemete Kép Kép Kép Kis pofis, de meggyömöszölném Kép Kép Kép

Egyébként te ügyi vagy, én ide nem tudtam még képet felrakni, a profilomba már igen. Kép
Nekem balra van, amit Noi jobb fent írt (asszem): Profil/regisztráció és abba belépsz, utána fénykép feltöltése.

Meg azt se tudom, hogy hogy kell 32fogas vigyorgást csinyálni... Kép

Pussz
Ann
annann

Ja, Buborek, lehet, h előtte regisztrálnod kell ám!
annann

Szia Bera3!
Gratulálunk Bálint baba születéséhez és kívánunk sok örömet a csöppséghez. Ja és persze sok tejcsit, erőt meg a legjobbakat. Gratulálunk a gyors szüléshez, és kitartást a szopizáshoz!
Ha valamiben tudunk segíteni, mert véletlenül nincs infod róla, természetesen szívesen segítünk ha tudunk. Címünk és telefonszámunk változatlan.
BéOrsi és családja
béorsi

Jó reggelt kismamik!

Megint friss kép a profilban Kép vasárnap készült. Ez nem olyan ápol és eltakar kismamiruhás. Kép

Buborék Kép
Gyönyörűűűűű! Nekem is ilyen kell! Kép

Ann Kép
Megnéztem az albumot. Nagyon jó képek. Most már csak a csöpp hiányzik a képekre, majd hamarosan....

Bera Kép
Jó volt olvasni a szüléstörténetedet, hasonlót szeretnék majd magamnak is.

Sajna ma nem leszek 10-től netközelben... Kép

Pusz
Noémi
noémi

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Stb.
Ezeket a jobb gomb "kép mentése" más néven"-nel elmentitek a gépetekre.
Amikor pedig fel akarjátok tenni egy hozzászólásban, akkor itt (ahol a hozzászólást írjuk) a Nézet/Küldés mellett ott van a "Melléklet feltöltése" gomb. Klikk. Majd "Tallózás". Kiválasztod onnan, ahova leementetted. Klikk-klikk. Majd klikk a feltöltésre.
Ha senkinek nem sikerül, tényleg én vagyok a hülye Kép

Puszi, Fruzsi

Ui.: bárhol mászkáltok a neten, ezeket a kis figurákat gyűjthetitek, ua. jobbgomb...
cinderella

Sziasztok!

Mondtam én, hogy szakértőre van szükség, köszi Fruzsi a figurákat! Majd legközelebb kipróbálom, csak most rohannom kell.

Megnéztem én is a képeket, mindenki nagyon csini! Kép

Tünde
rtünde

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?