A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Mamacka, én is köszönöm ezt a listát. A melltartót én tényleg későbbre akarom hagyni. Nekem eddig még csak fél számot nőtt, de még reménykedem :lol:

A cukordiétázóknak: nálunk az apósom cukorbeteg. Mi vettünk nekik egy könyvet, mert annyira nem volt ötletük a főzéshez. Ez az: Fövenyi József-Papp Rita: Cukorbetegség és diéta. Azt állítja az anyósom, hogy talált benne jó ötleteket.
Mezsó, a joghurtot is egyéni érzékenység miatt nem eheted? Nekem úgy rémlik, annak is csak 5-6 körüli a szénhidráttartalma (persze a natúrnak).

A melltartóbetétről kérdezem a tapasztaltabbakat: az eldobható a jobb vagy a mosható? Meg az eldobhatóak közt is annyi fajta van.. Vagy nincs olyan nagy különbség köztük?
Vendég

Melltartóbetéből én mindig az eldobhatót használtam. Jó volt, és szerintem sokkal egyszerűbb a használata (nem kell mosni). Amikor tisztára van szükség, csak előveszed a csomagból.
emma2008

Virág én is eldobhatót használtam, de a moshatóval elég sok pénzt lehet megtakarítani!
Gondold át!

Kép
Kép
Kép
mamacka

téjé: na!Megnyugtató némiképp hogy nem vagyok egyedül a comb belső oldalának fájdalmával... :roll: De elég rossz...gondolom neked is. :?: Azért kíváncsi lennék mi okozza.Holnap megyek a védőnőmhöz reggel,majd rákérdezek hátha van rá valami használható magyarázata...Elég érdekesnek találom hogy neked napi 3 zsömlét engedélyeznek a diétában :shock: :shock: Nekem azt határozottan tiltják,és ebből kifolyólag én mióta diétázom azóta nem is ettem zsömlét...

virág: nem a natúr joghurtokra gondoltam,azt tudom hogy lehet korlátozott mértékben...a gyümölcsös joghurtokra gondoltam.Sajna azt nem szabad... :( :( De van a Bauer nevezetű joghurt,az cukorbetegeknek készült,elég drága sajnos de alkalmanként megengedem magamnak! :wink: Egész jó. :wink:

mamacka: köszi a részletes listát,néhány dolgot felírtam róla magamnak,amire még nem gondoltam,főleg a különféle kenceficék...orbáncfű olaj és társai...azokat még megpróbálom beszerezni,mert hasznosnak tűnik valóban.Szóval köszi! :wink:

Kép

Kép
mezsó

mezsó na pont így néztem a dokira, mint ezek a kisfejek. Szerintem úgy gondolta, hogy azon kívül mást ne! ÁÁÁ nem tudom. De én sem eszem, az első között tettem le a pékárut, és a zsemle és kiflit. Kenyeret mivel pótolod? Abonett jó szerinted? Nici küld nekem listát, de addig is érdeklődöm.
Bauer joghurtot hol veszed?

Kép
téjé

Csajok! Aki vett szülés utánra hasleszorítót, az milyent vett? Én a gyógyászati segédeszköz boltban láttam 3000 körül, és 3 db tépőzár van rajta! Ez jó szerintetek? Nem lazul ki a tépőzárja? Mert akkor hanyagolnám a kapcsos Anitát 7000 körüli árért!

Kép
gabo001

téjé: jézusom hogy a zsömlét kívül mást ne??Te atya ég!!Ez milyen doki aki ezt mondta?1db zsemlében 31gram szénhidrát van... :shock: :shock: :shock: Én korpás kenyeret szoktam enni,napi 2 szelet fér bele a diétámba.És reggelire 3db Abonett kenyeret eszem mindig valami szalámival.Bár a cukorgondozós doki nem nagyon díjazza hogy Abonettet eszek,de a cukromat viszont nem dobja meg.És nem érdekel a doki véleménye,mert ha se kenyeret,se zsömlét,se Abonettet akkor mégis mi a túrót???Hát nem?Úgyhogy én eszem az Abonettet.Bauer joghurtot én a Sparba eddig még mindig találtam mikor kerestem. :)

Kép

Kép
mezsó

Gabo
Nekem Anita van... alul kapcsos... ez nem tetszett benne, mert így egyrészt macera felvenni, másrészt pont amikor használni kellene az emberből dől a vér meg a trutyi és tutira eláztatja pillanatok alatt...
Ez milyen? alul kapcsos vagy csak a has részen van? Azzal meg lehet az a baj, hogy felcsúszik.
Széles a tépőzár? tépőzár és tépőzár között is van különbség... én ha most a helyedben lennék lehet azt venném, bár így látatlanban nehéz bármit mondani, de mégiscsak fele annyiba kerül, és rövid ideig használod...

Mezsó
Szívesen
Én használtam az orbáncfüvet gátmasszázsra búzacsíraolajjal keverve, ami megmaradt meg elkentem a gátsebre, nekem úgy tűnt, hogy használ, nyugtatta.
A maradék búzacsíraolajat meg el lehet kenegetni testápolóként a pocakra egyéb területekre, vagy finom salátaolajként is.

Kép
Kép
Kép
mamacka

mamacka! Mekkora a babád a hivatalos 28. heti uhu szerint súlyra?????
Vendég

mamacka, régebben betettél egy weblapot jópofa takarókról. Be tudnád linkelni megint? Nem a patchwork, hanem az a plédes móka. Köszi!!!

Kép Kép
szõlõ

mamacka, köszi a listát, hasznos. végre minden egy listán.
szent imrések, márc. elején állítólag kapok majd egy lsitát a szülésznőtől, majd elküldöm nektek.
kórházi lista, én azért durvának találom, hogy ennyi mindent kell vinni, pelenkától kezdve evőeszközön át a w.c. papírig...röhej. w.c. ülöke - papír: én kolleszos koromban ezt mindig w.c. papír "kipárnázással" oldottam meg...
macis hálóing, ma vettem én is corában :lol: :lol: :lol: és nemcsak macik vannak rajta, hanem LOVE feliratok :lol: :lol: :lol: nekem csak azért téma, mert gyülölöm a gombos dolgokat (valaki nem értette, hogy miért csinálunk ebből ügyet)
idegen helyen pelenkázóra tehető alátét-pelus, vagy mi a neve, nagyon jó, én azt hiszem 1100 körül vettem a mária nagykerben (10 db-ot)
jezsekörülök, hogy itt vagy, nagyon eltűntél. néha egy kis életjelet dobjál! szerintem sokat számít a méreteknél UH-n, hogy a doki hogyan rakja oda egérrel a jelet. 1-2 mm már nagy eltéréseket mutathat. És ugye a mm-es, cm-es adatokból kalkulálnak egy súlyt...de sokan írták már, hogy jósoltak, mértek mindenféle méretű babát szülés előtt, aztán nem sokszor jött be.
hasleszorító párna, most akkor pontosan mi is annak a valaminek a neve, amit szülés után magunkra kellene húzni, hogy menjen visszafelé a hasunk? erről lemaradtam.
hashajtó, régen valaki a LAEVOLAC-ot ajánlotta, amit meg is vettem akkor, de nem használtam még
gátseb, nekem az aloe vera fisrt-öt ajánlotta egy anyuka ill. a biptron (?) lámpát. ez utóbbi nagyon húzos (a kicsi 100 ezer körül van), de nagyon sok mindenre jó...nekem nincs.
kérdés+magamról, nagyon feltornázta magát a bébi a hasamban, így nagyon rosszul alszok, mert egymást nyomjuk. most a 2. nem alvós éjszakám telt el :cry: :cry: :cry: de nem is ez a probléma, hanem iszonyatos módon matat a köldökömnél, ami sokszor fáj is már és nem beszélve arról, hogy kezd belilulni. Nektek is birizgálja a köldököt belülről? És ez mellett nagyon neki feszíti magát a hasfalamnak, a lábai, térdei, popija állandóan ki van nyomva és ööööööö, nem mindig kellemes.
Csuklás Nagyon solat csuklik. De Pumpó megnyugtatott, hogy ez nincs összefüggésben a bukással, így nem zavar...Csak sajnálom szegényt...
Húúú, most ennyi, legyetek rosszak!
1Bambi

Kép
1bambi

melltartó én most is viselek éjjel a pizsi alatt, mert nagyon kényelmetlen lenne az nélkül (noha nem rendelkezek hatalmas méretekkel). remélem ez nem lesz gáz...ill. nem is igazi melltartó, hanem az a belebújhatos (talán sport-melltartónak is hívják?).
régen megörültem volna, ha így kellett volna aludnom, de most meg nélküle nem bírnám

Kép
1bambi

[quote="1bambi"][ írta:1bambib]macis hálóing, ma vettem én is corában :lol: :lol: :lol: és nemcsak macik vannak rajta, hanem LOVE feliratok :lol: :lol: :lol:

Ezt már mondani se mertem :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

hú, jó sok elírásom van
bocs
amúgy nem megörültem, hanem megőrültem volna
na meg biopthron lámpa
stb.
stb.

Kép
1bambi

még jó hogy anyósnak a legnagyobb és legdrágább bioptrhon lámpija van :D azt kölcsönadja szülés után :)

az aszaltszilva és a aszaltszilvalé között annyi a külömbség hogy praktikusabb a lé és hamarabb megy át rajtad..mivel megincsak ugye amiatt hogy lé...
én nem szivesen rágcsálnám a aszaltszilvát..mivel amugysem vagyok nagy szilvás

na megnéztem az csillagpor cimű filmet..olyan kis édes...mostmeg megyek hugiért mert lovagolt..

este még jövök...

ja és felsoa: Timi jó választás. Ő nem mond összeget. Mi 15 ezret adtunk neki. ezt irta nekem egy nála szülő kismami
Vendég

Na, ez az aszaltszilvalé amilyen drága olyan jó! :lol: :lol:
De módjával lányok, aki használni fogja, én megittam 2dl-t és hajjjajjjj! :lol:
A levolac szirup veszettül görcsöltet! Szólok! Atis után a kórházban azzal nyomtak tele, azt hittem ott pusztulok! Aztán később itthon is kipróbáltam kevesebb mennyiséggel, de nagyon nem okés a lötyi! Én majd visszahánytam, mert egy merő cukor az egész és tömény és sürü, a hatása meg... :evil: totál hasgörcs!!

Én spec semmit nem kennék a gátsebre, de mindenkinek a saját döntése! Abszolút nem higiénikus bármiféle krémet rákenni!!
Esetleg lehet fertőtleniteni Betadinnal, mert az nyálkahártya-fertőtlenitő, sebbe is belerakják gond nélkül mütét után.... de azt sem rákenni, hanem vizzel higitva rálocsolni...
nyilt sebről van szó, nem karcolásról, de felőlem aztán kencézheti, akinek lesz kedve nyúlkálni hozzá... kellemes érzés... de majd a tapasztalat kideriti, ki mit csinál vele vagy mit nem!

A mellkencékből hozzátenném, hogy a Bepanthent és a Garmastant le kell mosni!
Vendég

Hasleszorító:Én az Anitásat választottam. A tépőzáras elcsúszhat, és vastagabb, ezért nehéz rá ruhát venni. Az alul tépőzáras Anita viszont teshez simul, simán rá tudod venni pl. a nadrágot, és nem látszik. Amíg friss a gátseb, nem kell alul bekapcsolni. Egyébként ezt nem csak 1 hétig ajánlatos hordani. Az Anita jó minőség, megéri az árát.
emma2008

Sziasztok Lányok!

Voltam dokinál .. méhszáj szépen zárt, tehát nyugalom van :)
Utána át kellett mennem a vesém miatt az urológiára is, ott megnéztek .. ez a kis mértékű pangás, ami van, teljesen normális a terhesség alatt, úgyhogy aggodalomra semmi okom. Nincs vele teendő :) Azt mondták akkor menjek, ha fájdogál vagy balázasodnék .. szerencsére ilyesmiről szó sincs.

UH-ra a 36-37. hét környékén kell mennem, CTG-t pedig a 35. héttől kezdhetem.
Jelen állás szerint (ha nem indul meg hamarabb a szülés) a császár időpontja április 4-5.
De a dokim szerint ez reális, mert Alíz kisebb picit a koránál ...
De ha mégis történne valami, akkor szaladunk a kórházba, ő meg utánunk :lol:

Én nyugodt vagyok :)
Mostantól nem gondolok hamarabb szülésre, csak arra, hogy április 4. vagy 5-én besétálunk kényelmesen, és megszületik Alíz, ahogy tervezzük :)

Majd ha picit szusszantam itthon, visszaolvasok ;) :)

Kép
szösszenet

Bibííííííí:elkezdtem a 35. hetet!!!

Én tusfürdőnek a Balea Medet vettem, tubusos és illatmentes és csak 350.- körül volt!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok!
Végre itt vagyok, és holnaptól remélhetőleg teljesen, mivel végzek az összes könyvelési és bevallási munkámmal. Kb 10 napra lesz egy kis szussz a következőig.
Voltam ma is a dokinál. A CTG-n minden oké volt, Uh szerint is pont 32+0 naposak vagyunk minden méretünkben. (BPD 82, TH 80mm).
Jövőhéten újból megyek, most már végleg hetente. Megvizsgálni csak akkor fog, mert ma műtőből műtőbe ment, és a kettő között megnézte az eredményeket. Csak még mindig haránt fekvésben fekszik a mi "szófogadatlan lánykánk". De az is nem sima haránt, hanem átlós irányban.

Amire gyorsan tudok reagálni, mert még eszemben van: gátsebet általában szokták minden kórházban kezelni, langyos vízzel. Nekem van bioptron lámpán és nagyon jó volt rá. Császárnál addig nem lehet rendesen zuhanyozni, míg a varratok bent vannak, utána lehet. De ezt is úgy kell értelmezni, hogy szabadon zuhanyozhatsz, csak a kötés ne legyen vízes. Hashajtót általában adnak annak, akinek nem sikerül spontán elmennie vécézni. zt minden vizitkor meg is kérdezik, hogy volt-e már eredmény. Nekem az édeskömény tea is nagyon bevált erre. Gyógyszert pedig senki ne vegyen be magától, ha fáj a fejed stb. adnak rá.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Megjöttem a dokitól. Szerencsére nem romlott a méhszájam állapota, ugyanannyira van nyitva és megrövidülve mint két hete. Szóval fekhetek tovább. A haskeményedéseimnek nem örült - mert hát a gyógyszertől sem múltak el teljesen - de az biztató, hogy nem romlott a helyzet.

Az aszaltszilvalé tényleg nagyon hatásos. Mióta fekszem, kicsit lelassult az emésztésem - bár nem olyan rossz a helyzet mint a vastablettától volt korábban -, és muszáj volt valamit bevetni. Én csak 4-5 aszalt szilvával, kb 2-3 dl vízbe szoktam áztatni.

Köszi mindenkinek az infót a melltartóbetétről. Most azért arra hajlok, hogy a kórházba valószínűleg praktikusabb az eldobható - ne kelljen még azzal is foglalkozni, hogy valaki kimossa. Aztán majd meglátom a többit.

Szösszenet, örülök, hogy ti jól vagytok. Derekad is jól bírja?
Vendég

Köszi szépen mindenkinek a biztatást!

Sajnos már most kezdek mindenen beparázni.

Ja tegnap fogadtam orvost nagyon kedves , fiatal. Csak nálunk szerintem a protokoll része a gátmetszés barátnőmnél is metszettek hiába volt a baba koraszülött. Ilyet nem halottam h. itt van-e egyáltalán gátvédelem,masszírozás meg ilyesmi.

Kép
kritta

[quote="virág5"]S írta:virág5zösszenet, örülök, hogy ti jól vagytok. Derekad is jól bírja?

Köszi kérdésed .. elég szarul bírja :) .. de még így is jobban, mint vártuk .. úgyhogy nem panaszkodom.
GYakorlatilag akkor van jól, ha itthon vagyok.
Ha 1 órára elmegyünk vásárolni, akkor már fáj .. szüneteket, pihenőket kell tartani .. de már nincs sok a végéig :)
És az a lényeg, hogy "nem áll be görcsösen" .. így elvagyok vele .. pihenek sokat ;)

Örülök, hogy a te méhszájad sem nyílt tovább.
Remélem a méhösszehúzódások is csak azt jelentik, hogy készül a szervezet a szülésre :) Biztos nem lesz baj ;)

Zsuzsa
- Neked is örülök, hogy minden OK!! :)
Te a 32. héttől már hetente jársz CTG-re?? Nekem miért csak a 35. héten kell akkor kezdeni?? :roll:
És az UH is olyan messze van .. pedig olyan kíváncsi lennék, mekkora Alíz ..
Sebaj .. majd Emi ha megy UH-ra akkor kb. tudni fogom, mert az ő Lilije hasonló kaliberű kicsaj, mint Alíz, ahogy eddig figyeltem az eredményeinket :lol:

Kép
szösszenet

[quote="virág5"]A írta:virág5 melltartóbetétről kérdezem a tapasztaltabbakat: az eldobható a jobb vagy a mosható? Meg az eldobhatóak közt is annyi fajta van.. Vagy nincs olyan nagy különbség köztük?

Én kaptam egy csomag mosható Aventet, de nemigen használtam. Túl vastag, és az amúgy is kőkemény cickók mellé szinte nem is lehetett bepréselni a cicitartóba. :lol: Az eldobható sokkal vékonyabb (jó, nyilván többször kell cserélni), szóval mi eldobhatót használtunk.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szösszenet, örülök, hogy minden oké! :lol: Mikorra is vagy kiírva? Mennyi leszel a csaszikor?

klarka, gratu :)

kerekes, 32.héttől CTG? De furi :) Nálunk csak a 37. hét után van. Dominóval egyszer sikerült eljutnom, aztán megszültem :)

kritta, a koraszülött babáknál protokollból vágnak, mert őket nem tudják kívólről segíteni a pici súlyuk, sérülékenyésgük miatt, és minél hamarabb ki kell bújniuk a szülőcsatornából, ezért segítik vágással majdnem minden esetben.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

na tente van mára..
jó éjt lányok..

igen amit én irtam a hipermangánt vagy mit az is sebfertőtlenitő és vizzel kell felhigitani..krém,olaj eszembe nem jutna :D

szoval a haslefogoval kapcsolatban meg a anita a nyerő eddig ugye? lehet nem veszek ilyet..de ha mégis akkor már most látom hogy az is 6000..ezért inkább gondolkodom rajta..

na megyek..pápá
holnap már 28. és 0 :D
vagyis kezdjük a 29. hetet :D
Vendég

[quote="1bambi"]
írta:
1bambiszent imrések, márc. elején állítólag kapok majd egy lsitát a szülésznőtől, majd elküldöm nektek.

Ez szuper jó hír!!
Én várom!!! ;) :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Csak olvasok-olvasok, és nem akar elfogyni.... :D

Timi, Adri, gyönyörűek a gyerekszobák, úgy irigykedem, mi még sehogy sem állunk :(

Szösszenet, Szőlő, szerintem nagyon szupi hálóingeket vettetek, az enyémek meg sem közelítik ezeket, de engem sem nagyon érdekel, nem divatbemutató lesz... amúgy is el leszek foglalva mással..

Klarka, Lituka! Nagyon csinik a pocik!!! :D

Pumpóka! Jobbulást Neked!
A hashajtásról annyit, hogy az én régi orvosom mindig azt ajánlotta, áztassak pár szem aszaltszilvát vörösborba és azt egyem meg... sosem próbáltam, de lehet, hogy segít.. :wink:

A Laevolac szirup nekem nem vált be, én sima szilvalevet szoktam inni, ha gáz van...

Zorroné! Gratula a jó hírekhez, örülök, hogy minden rendben!! :D

Lituka! Én anno sebhintőporral kezeltem a gátsebet, ezt ajánlotta az orvosom... nem tudom milyen lett volna, ha nem használom, így nekem gyorsan és problémamentesen begyógyult.

Rólunk: Tegnap voltam dokinál, uh-on, Picur odabent még mindig nagyon titokzatos, nem mutatkozott be... de sebaj, a lényeg, hogy minden ok vele.
Viszont visszérproblémáim miatt beutaltak érvizsgálatra... :roll:

Nuska! Ha jól emlékszem Te jársz hasonló cipőben (kompressziós harisnyában), TE voltál esetleg ilyenen?

KépKép

KépKép
gabcika

Lányok, segítsetek! Engem mivel nem érint, ezért nem másztam bele, de:
az létezik, hogy a MAX GYES nettó 25.792.-??
a MAX GYED meg bruttó 96.600.-?? (meg még jön a családi pótlék, igaz?)

26ezer forint???? :shock: :shock: :shock: :shock:

vagy valamit nagyon félreértettem?? ugye igen??

ercsi_3

[quote="1bambi"][ írta:1bambib]kérdés+magamról, nagyon feltornázta magát a bébi a hasamban, így nagyon rosszul alszok, mert egymást nyomjuk. most a 2. nem alvós éjszakám telt el :cry: :cry: :cry: de nem is ez a probléma, hanem iszonyatos módon matat a köldökömnél, ami sokszor fáj is már és nem beszélve arról, hogy kezd belilulni. Nektek is birizgálja a köldököt belülről? És ez mellett nagyon neki feszíti magát a hasfalamnak, a lábai, térdei, popija állandóan ki van nyomva és ööööööö, nem mindig kellemes.

Hát .. Alíz is nagy tornász ..
És néha nekem is kínszenvedés, ahogy feszíti magát .. de legalább tudom, hogy jó erőben van, és próbálgatja a tagjait, kezeit, lábait .. szóval engem ez nyugtat :)
De szerencsére mi jól alszunk.
Nekem ha fáj, akkor megpróbálok pózt váltani .. kiszúrni vele :)
Pl. ha lent rugdos (mert Alíz abban jó .. méhszájon rugásban, és húgyhólyag dögönyözésben csillagos ötös) .. akkor alápárnázom magam hanyatt fekve, és feljebb csúszik :lol: :lol:
Próbálj ki ilyen taktikákat .. hátha ;)

Kép
szösszenet

Ercsi, én úgy tudom, hogy a GYES 28ezer valamennyi most... :roll:
Vendég

Pumpóka, az a bruttó... abból lejön a nyugdíj mifene... így ennyi marad belőle...

ercsi_3

Sziasztok!

Ercsi,
szerintem nem értetted félre, ennyi...és ez már a január elsején emelt összeg. Igaz, bruttó :cry: De Benettke jobban tudja.

gabcika,

igen, én járok kompressziós harisnyában, nappal nincs is bajom, csak éjjel, amikor nem veszem fel. Nekem csak vérvizsgálatom volt, érvizsgálat nem, rámnéztek, és rögtön felírták a harisnyát. Leiden vizsgálatnak hívják a vérvizsgálatot - vagy a betegséget - Litukának van ilyen gondja, ez azt mutatja meg, hogy hajlamos vagy-e genetikailag a trombózisra. Egy szurival megúszod, nekem 3 hét alatt lett eredmény. Hála istennek, negatív.

Jó éjszakát!

Üdv,
Nuska+
nuska1

[quote="csöppke"][ írta:csöppkecolor=green]Szösszenet, örülök, hogy minden oké! :lol: Mikorra is vagy kiírva? Mennyi leszel a csaszikor?

[color=darkblue]Április 9-re vagyok kiírva.
Az UH-k alapján április 13-19-ig mindenféle volt már .. de a 18-19 volt a leggyakoribb.
Hivatalosan 39 hetes leszek, de Alízt nézve lehet csak 37,5-38 hetes.[/color]

Kép
szösszenet

[quote]H írta:ú, valaki -bár már jó rég Embarassed - kérdezte, hogy most Gyes-en van és arról mehet-e Terhességi Gyermekágyi Segélyre? Ha adottak a törvény által megkövetelt feltételek, akkor igen!

Benettke!
Én kérdeztem! Köszönöm a választ!!!
És jól tudom, hogy a 36. héttől lehet igényelni???

KépKép

KépKép
gabcika

[quote="ercsi_3"]L írta:ercsi_3ányok, segítsetek! Engem mivel nem érint, ezért nem másztam bele, de:
az létezik, hogy a MAX GYES nettó 25.792.-??

Annyi... :lol: :lol:
Én ezért jelentettem be magam most 1 hónapra .. hogy legalább vmi kis GYED-et kapjak .. :roll: :roll:

Kép
szösszenet

Én március 9-től TGYÁS-on vagyok .. a dokim írt vmi papírt a háziorvosomnak, aki azalapján ad igazolást .. jó mi??? Nincs túlbonyolítva ... áhhhh ... :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Nuska!

Nekem a háziorvos "ránézésre" írta fel a kompressziós harisnyát. Vérvizsgálat nem volt.
Ez az érvizsgálat, ahová most a nőgyógyászom küldött, ha jól értettem valami uh-os eljárás lehet...
Na mindegy, csütörtökön megyek, majd beszámolok róla!

Amúgy nekem nincs vele problémám, úgy értem nem fáj, meg ilyenek, csak hát ronda és félek nehogy valami komolyabb következménye legyen. Szülés után amint lehet tuti megműttetem!!!

KépKép

KépKép
gabcika

Pumpóka
Nem higénikus... azért ez így nem igaz, persze akármit ne kenjünk rá!, de az orbáncfű fertőtlenítő és sebgyógyító hatású, persze nem kell rákenni ha valaki nem akarja, mindenkinek személyes döntése, hogy mit-hogy csinál...

Szőlő

http://www.davidfussenegger.com/
Erre gondolsz?
A Brendonban meg a Kikában lehet kapni

Nono
Roppant naprakész leszek, most jöttünk meg uhuról igaz ma vagyunk 29 hetesek egy naposak! és ehhez másfél kilósak ami állítólag kicsit több mint az átlag de nem vészes (azért remélem rá tudom adni az 56-os ruhákat. :shock: :roll: :lol:

Adataink
magzat fekvése: far ugyanúgy mint Áron a végén farol be nekem :(
Placenta helyzete: melső
Magzatvíz mennyisége: átlagos
Ép koponya szabályos agyállomány. Szívműködés jó, négyüregű szív, ép kiáramlás
Ép rekeszizom.
Gyomortelődés, hólyagtelődés látható.

Biometria:

BPD: 75 mm
HC: 270mm
AC: 255 mm
FL: 56 mm
Anomália nem látható

Mondtam a hasfájást és a derékfájást, kérdezte, hogy volt-e fizikai, lelki megterhelés, mondtam, hogy de még milyen! :)

Ezért megnézett manuálisan is (életemben most vizsgáltak így még csak harmadszor :) + egyszer szültem) : kissé felpuhult a méhnyak, de ez másodszorra szülőnél normális, zárt a nyakcsatorna.
A hasi uhun meg is mutatta, hogy látszik a zárt méhszáj, kérdeztem, hogy a külsővel mi a helyzet az ugyebár nem látszik, erre azt mondta, hogy az nem is érdekes, a belső állapota a fontos.

Az egyéb hüvelyrepedéses dolgokra tök mást mondott mint aminek én neten utánna néztem, azt mondta, hogy a hüvelyrepedésnek nincs köze az inkontinenciás panaszokhoz, az attól független. Ami még érdekes volt, hogy azt is mondta ilyenkor már nem jó a gátizomtorna mert túlságosan megedzi a gátat és pont, hogy nehezebb lesz a tágulás, ráérek szülés után, akkor viszont kifejezetten ajánlja mert teljesen rendbe tudom vele tenni a panaszos dolgokat... no most légy okos domonkos... :(
Az olajos gátmasszázst ő is ajánlotta.

A labor anyagok elkeverve megint... kiakadt, hogy mennyi felesleges dolgot néztek nekem vérből aminek semmi köze a várandósághoz(volt olyan amiről ő sem tudta, hogy mi fene), de ami fontos lenne az mérhetetlen (bárányhimlő) a toxoplazmát meg nem is nézték... :(
A cukros papírom, meg nem rakták be a mappájába így az nincs nála, majd telefonálni kell.

... és akkor jöhetnek a képek...

Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Énis ezt irtam, hogy mindenkinek saját döntése mit ken bele....
Csak a krémekről és olajokról köztudott, hogy felpuhitják azt, ahova keni őket az ember... de felőlem aztán kenjetek bele amit csak akartok, én nem vágom taccsra semmi kencével...
Már csak józan paraszti ésszel gondolkodva sem kenek bele nyilt sebbe krémet és olajat... de még gyógyulófélben lévőbe sem!
Ezek kb. olyanok mint a sebhintőpor... szórjuk bele... csak éppen nem levegőzik alatta sem a bőr sem a seb... jó kis bacialapanyagok....

DE NEKEM AZTÁN NYOLC!!!!
Vendég

Nem ugyanaz, a sebhintőpor csomókba összeragad, azt én sem ajánlanám.
Önmagában miért lenne probléma ha felpuhítja, legalább nem húzódik annyira és még fertőtleníti is ráadásul elősegíti a sebgyógyulást.
Én használtam és nem tapasztaltam semmi rosszat sőt jól esett.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jó reggelt :D :D

Nagyon sz...rul aludtam :( :( :( A pocaklakó egész idő alatt akrobatikázott.Ilyen még nem volt,hogy ennyire ne engedjen aludni :( :( Majd délután megpróbálom bepótolni.

Klarka-gratula a 35.héthez.Vészesen közeledsz a célegyenes felé :D Úgy szeretnék már én is ott tartani ahol te.Egyre kényelmetlenebb ez a nagy has.Zavar a mozgásban.

Nagyon jó és részletes a lista.Nem tudom ki tette fel.Na de rájöttem,hogy az én listámról egy rakás cucc hiányzik,tehát bővítem a listát.

Lányok :!: szerintetek mennyi eldobható bugyit kellene bevinni a kórházba??Teljesen tanácstalan vagyok :oops:

Kép
szibi

Mamacka,
mit jelent az pontosan, ha a baba faros? Itt gondolok a szülésre, ha nem fordul be, akkor császár lesz belőle, vagy meg lehet úgy szülni? Mi is tegnap voltunk uh-n, és a kicsikém faros, meg a súlya is 1262 g, ami szerintem sok!
Valaki tud erről valamit?
sirkici

Sziasztok,

Szöszke,
örülök, hogy minden rendben.
De jó, hogy tudod, hogy mikor fogsz szülni!! :) Kívánom, hogy addig se legyen semmilyen komplikáció.
Én március 10-én megyek legközelebb UH-ra (akkor leszek szerintem 35+3 a doki szerint 35+5 napos). Majd beszámolok az eredményről :)

Zsuzsa,
örülök, hogy nálatok is minden ok! Arra még van esély, hogy a harántból kikecmeregjen.
Ja és utólag is Boldog Névnapot neked és Zsuzsónak is

Mamacka,
nagyon aranyos pofija van Andor babának :)
köszi a kórházi listát!!

Gabcika,
Ez az érvizsgálat nem hangzik túl jól :( Sajnálom, de gondolom, az feledteti, hogy a babával minden rendben :)

Bambi,
szerencsére az én kincsem eléggé lent helyezkedik el. A hátát szokta néha kinyomni olyankor mindig olyan mókás, asszimetrikus a hasam :) Ha rúg, akkor általában csillagokat látok, olyan ponton szokott eltalálni :)

Bioptron lámpája (kicsi és nagy) anyósnak is van, de ő túl irigy ahhoz, hogy kölcsönadja.... Max abba menne bele, hogy náluk használjam... Na, én viszont inkább beledöglök, akkor sem megyek át szülés után hozzájuk....

Kép
emi29

Sziasztok,

Pumpóka, ezt írtad még pár napja:

Hát akkor az én anyósom megint kivétel minden alól...
Sosem piszkál semmivel, sosem okoskodik, elfogadja a döntéseinket...
Nálunk egyébként Zoli lesz itthon egy hétig szülés után, aztán meg anya mondta, hogy min. egy hetet kivesz majd szabinak Zoli után, ha esetleg mégis kellene segitség... bár nekem Barnus után sem volt (Atis után anya két hétig) és megvoltam a két gyerekkel.. könnyebben, mint eggyel előszörre...

Csak egy kis tanácsot kérnék, hogy vészelted át az első időszakot két gyerekkel.

A Baby Bruin nekünk nagyon nem vált be, vékony és szerintem vacak a minősége. (szerintem) de ezt mindenki máshogy látja, Nononak pl. a Babylove nem tetszett, ami meg nekünk vált be.

Tetra pelusból nekünk van vagy 30, folyamatosan mostuk, vasaltuk... Azt kell tenni a baba feje alá, azt teszed magadra, amikor büfiztetsz, a gyerekorvoshoz is azt viszed vizsgálatra, stb. stb.
mango.

Szép jó reggelt mindenkinek!

Ma éjszaka elég jól sikerült aludnunk, a tegnapival ellentétben, szerintem akkor a front tett be.

Ha minden igaz, ma este találkozok a szülésznővel, akit felkértem, őt ajánlották többen is, remélem tényleg szimpi lesz. Egy kicsit bízom benne, hogy a szülőszobába is be lehet kukkantani (Szt. Imre.)
Kamilla, nagyon szita az agyam, ha nem írok fel valamit elfelejtem, de azt hiszem neked igértem, hogy szülésznővel kapcsolatban viszajelzek. Szóval akiről eddig írtam az Fantha Zsuzsa, akit te is javasoltál.)

Virág! Nagyon köszi a szakácskönyv címet, utána fogok nézni. Örülök, hogy nem rosszabodott nálad a helyzet, ha pihizel sokat, biztosan nem is fog.

Szösszke, Kerekes! Akkor veletek is minden rendben, szuper.
Gabcika! Te még dolgozol? Tedd fel sokat a lábadat (na, ezzel semmi újat nem mondtam, de biztos lehet javítani rajta, ha kell harisnyával. Legalább nem a 40 fokos hőségben kell hordanod...)

Mamacka! Lehet, hogy csak beleképzelem, de szerintem Andor nagyon hasonlít Áronra, főleg az első képen látszik. Örülök, hogy jók lettek az uh eredmények. És köszi a listát, amit feltettél.

Zita

KépKép
KépKép
atizka

Szibi,
Nyugi, már neked sincs olyan sok hátra! Van kismama párnád? Engem kb 1 hónapja meglepett vele a párom és nagyon jó szolgálatot tesz. Nem mondom, hogy nem kelek fel éjszaka, viszont sokkal kipihentebb vagyok mint korábban.

Klarka, Magi
Gratula nektek!!!

Sirkici,
szerintem még ne foglalkozz azzal, hogy faros a baba. Még simán megfordulhat, van ideje és helye is. Az 1262 grammot sem kell szentírásnak venni, ez csak körülbelüli adat.

Kép
emi29

Emi,
kösz! :D
sirkici

Emi-sajnos nincs kismamapárnám,rendes kispárnáim vannak,toll.Azokkal szoktam alápöckölni magam.Eddig nem volt semmi gond az alvással,de az éjszaka nem tudom mi üttött a babóba,hogy ennyire tornázott.Sajnos szinte esélytelen,hogy vegyünk,mert annyi mindenre kell a pénz,ráadásul képzeljétek,májusban 2 lakodalomba vagyunk hivatalosak,az egyik a sógoromé,a másik a kománké,úgyhogy előre kell gyűjteni arra is :( :( Nem állíthatunk oda fityingekkel,mert ők is kitettek magukért a mi lagzinkon.Elég rossz időzítés,ráadásul én nem is mehetek mulatni,csak emberke fogja képviselni a családot.

Kép
szibi

Jah, Mango, most már értem!
Könnyebb volt, mert tudtam, mit kell csinálni egy újszülöttel!
Elsőre ha itt maradtam volna egyedül, tuti elbénázok vmit, de másodszorra már minden simán ment. A főzés, takaritás, stb. is a kettő mellett. Ez is csak először nehéz, szerintem....

Nem fogok regényeket irni, miért nem jó a sebnek ha felpuhitja vmi és tömény, zsiros, ami alá nem jut levegő...
És ha vki hajlamosabb összeszedni akármilyen fertőzést, annak pont jó lesz, ha bekeni... tökéletes táptalaj a baktériumoknak, amiből a kórházban elég sok van! De nem jártatom a számat, mert úgyis megint én leszek a hülye, aki mit sem ért ezekhez a dolgokhoz! :twisted: Ennyi, továbbiakban nem is reagálok ilyesmi sebes és egyéb kérdésekre....
Persze, tutijó a gyógynövényes kencefice meg társaik... aztán néha többet árt vele az ember, mint használ... nemhiába nem kenegetik a kórházban sem ilyesmivel, de még csak nem is ajánlják...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?