A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Kérdezd meg, hogy érdekel-e hogy mit gondolsz a közlési módomról és arról ahogy előadom... én igy adom elő, ez van....
Nekem ilyen a stilusom és nem fogom másnak mutatni magam, mint aki vagyok... csak azért, hogy mindenki szeressen... két véglet van, engem vagy k...vára utál valaki, vagy bír.. :twisted: :twisted:
Én ha kiakadok vmin, nem fogom köritéssel előadni, és szélesen mosolyogni hozzá... az őszinteségnek ez az ára, hogy sokan utálnak.. De én vagyok az, akiről ez lepereg! :twisted:
Vendég

Nuska - Dehogy baj a kérdés :)
Hát az van, hogy nálam mindenképp el kellene kerülni a fájások megindulását a sérv miatt. Ezért próbál a doki egy olyan időpontot belőni, amikor Alíz már útra kész, mégsem indul még el .. ez nagyon nehéz. Hivatalosan az április 9-et kell figyelembe vennie, mert a korong szerint akkorra vagyok kiírva. Az UH-k magzati méretei (ahogy itt is volt téma) .. 1-1 mm arrébb kattintástól is változhatnak, ill. Alíz azért is lehet kisebb, mert mi is Pindurik voltunk Férjemmel :)
Szerinte nem korai a 4-5 a 9-hez képest - örülünk, ha addig nem indul meg. A legtöbb "sztár" 8 hónapra szül, én örülök, hogy az én dokim nem rendez le ennyivel, és nem veszi ki Alízt a 36. héten .. hanem próbál sakkozni, hogy a legjobb legyen a Picinek :)
39. hetet betöltjük már a szüléskor, ami szuper lenne!

Szofi - Sajnálom, hogy ezek mind-mind nem segítenek :( Hát .. én sem vagyok fogorvos (SŐT :lol:) csak nekem is ez a bajom, azt hittem még friss a problémád ;)

Csöppke
- Úristen, mekkora a pocid!!! De nagyon vékony vagy :) Nem csoda nálad sem, ilyen vékony testalkatnál, hogy előrefelé terebélyesedik a poci :) cuki :)
Viszont nehéz lehet cipelni .. én is küszködöm a vékonyka csontozatommal és a tropa derekammal a súllyal :? :?
És a súly nem jelent semmit .. rajtam már 12 kg van :lol: :oops: :oops:

Gabo
- Kíváncsi leszek arra a kórházi kismama csomagra ;) :P

Kép
szösszenet

Na-na lányok!!!

Semmi értelme ennek a nem is tudom minek nevezzem, mert ez nem is vita.
Mindenki azt ír amit akar, abban igazad van Pumpóka. De szerintem nem kell rögtön harapni, ha valaki megkritizál! :wink:
Ha nem egyezik a véleményünk az egy dolog, de attól még nem kell morogni egymásra.
Nem vagyok psziho-doki, de ezt muszáj volt leírjam :lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

Szöszke,
egyáltalán nem látszik rajtad az a 12 kg.

Kép
emi29

Magika, Mamacka - Iszonyat ronda az a Tenna háló, de akkor ezek szerint az legalább tartja a betétet .. mert (már bocsánat) nyakig véresnek lenni még rosszabb, miont ezt a förmedvényt felvenni :D
Aztán ki tudja. .. ezek szerint különböző erősségű vérzések vannak .. ki így .. ki úgy .. De mi van, ha én pont az "erős" kategória leszek?
Szóvalé szerintem 2-3 ilyen hálót beviszek, meg pamut bugyit is 2-3-at és majd ott alakul, mire lesz szükségem ;) :)
De mindenképp hasznosak az infok .. mert fogalmam nem volt 1-2 dologról .. most meg felszállt a köd :lol: :lol:

Kép
szösszenet

[quote="emi29"]S írta:emi29zöszke,
egyáltalán nem látszik rajtad az a 12 kg.

Köszi Emi, én látom :lol: :lol: :lol:
De most megálltam a hízásban .. tényleg csak poci nő ... jobban is érzem magam, mint pár hete .. :D

Kép
szösszenet

Pumpóka
Az őszinteség nagy kics csak éppen a nevében durván belegázolni másokba már kevésbé az.
Egyfolytában védekezel, hogy most téged biztos mindenki bántani fog, pedig nem bánt senki, inkább te vagy az aki az imént is nem túl megnyerő hangnemben szóltál hozzám.
Én nem beszéltem így veled és ezután sem fogok.
Ha téged úgy gondolod, hogy olyannak kell elfogadni amilyen vagy, tán megpróbálhatnád ugyanezt másokkal is.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jesszus: én hoztam fel a gátsebes témát..ugyh bocsánat ha lavinát inditottam..
Pumpit igy kell elfogadni :D nem hiszem hogy bunkóságnak szánta amit irt..

amugy mindenkinek köszönöm aki leirta a személyes tapasztalatait.

haskötő vagy mi: én lemérem szülés után és apa elmegy venni a boltba..de elötte még doki véleményét is kikérem.

tena bugyi: patika..énis azt veszek de viszek sátorbugyeszt is.
amugy a brendonban nehogy vegyne vki...2100 ft 5 dbos eldobható bugyesz..

tena betét: én ma vettem dmben jessa márkájút..ugyanolyan jó mint a tenna és olcsobb..10 db van benne és nagyon franyesz..elefántokra tervezték :D
sima betétet is 4 cseppeset vettem ugyanezen Dmes márkából

még DM: vettem melltartóbetétet nagyon jó és babylove..
meg dmes illatmentes tusifürdőt és testápolót nagyon jó áron
orrszivót porszivósat azt a brendonban 1500ért..
babykefét..ajánlom a NUK márkájut.nagyon pihe puha
aztán vettem papirülőkét 180 ftért 10 dbot
meg végülis mindent ami a kórházba kell

ja folyásügyileg ugyanaz a helyzet nálam is csatlakozom a klubhoz :D

ja egyébként mindenki ugy aggodik a baba súlya miatt..sztetek én ne aggodjak hogy 26 cm az ilyenkor átlagos 33 cmhez képest??
merta suly rendben van..de a cm is lényeg vagy nem?
nem aggodom miatta csak gondoltam rákérdezek

csöppke: huuuuuuuu..mekkora pocak :D

ha vki majd vmit tudni akar DM ügyileg én most kivagyok képezve :D

na nem tudom mit akartam még..ja de:

tessék én ebből a 4 listából állitottam össze a sajátom: ja és még 1 van ami vajudással kapcsolatos..

1203517083.905.doc 1203517109.2872.doc 1203517127.4751.doc 1203517145.1339.doc 1203517311.7079.doc
Vendég

[quote]G írta:abicka!Engem a harmadik szülés után műtöttek visszérrel. Azzal a módszerrel, ami után semmi nyom nem látszik. Pár mm hosszan metszik, és kipörgetik az eret. Gyógyulás után még heg sem marad. Én a 6. héttől használom a kompressziós harisnyát. A visszerem csak egy kicsit jött elő a jobb lábamon, viszont ugyanezen a lábam tele van hajszálér elpattanással. Foltokban lila a lábam. Ezt majd lézerrel kell kezeltetni. Azt korábban a Bársony Klinikán csinálták, és nagyon jó volt. Most is oda fogok menni. Az igaz, hogy a műtét óta megérzem a lábamban az időjárás változást. Sajnos.

A hajszálerek nekem is megvannak még plusszban :(
Ez a Bársony Klinika merre van? És mennyit kell fizetni? És tényleg szépen eltűnnek a hajszálerek?

Mert nemrég nézegettem az Ars Medica Lézerklinika honlapját, amiről már sok jót hallottam, és ott pl tb támogatja a visszérműtétet...

Nekem amúgy ez a kompressziós harisnya nagyon nem vált be, kényelmetlen, estére össze-vissza vágja a lábamat a hajlatokban :(

KépKép

KépKép
gabcika

Ja, én a málnalevél teát a Lehel csarnokban vettem egy gyógynövényboltban!

KépKép

KépKép
gabcika

Csöppke!
Nagyon csini vagy! Mekkora poci :lol:

KépKép

KépKép
gabcika

Csajok, ez a Tena bugyi nem vágja le a lábam? :lol: :lol: OK, viccet félrtéve, a combnál nem szorít el baromira? Ez a hölgyemény a képen eléggé vékony, és neki is tök bevág. Nem kényelmetlen az kissé hogy ott egy ilyen cérna szerű valami vágja a bőrt?

Kép Kép
szõlõ

Szőlő
Megfelelő méretet kell venni... nekem az első kicsi volt ezért kicsit vágott is... de már sajnos nem emlékszem melyik lett végül jó... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Lituka,

gyorsan átfutottam a doksikat.
Ez azonban szemet szúrt:

Esetleg hasleszorító bugyi (Gyógyászati segédeszköz boltban kapható, vagy van az Anitának is ilyen bugyija. Segít megtartani a szöveteket, amíg a helyére vissza nem rendeződnek a szervek. Nem szabad császárosoknak használni, és a hüvelyen szülteknek sem egész nap!) Szössz???

KépKép
kisfruzsi

málnalevél tea,
én gyógyitárban vettem...
hmmm, majd előkeresem, hogy mikortól kell iszogatni és milyen adagban, mert a zacsin semmi infó nincs...mamac írt róla.
de láttam a márciusiak is komoly gondban voltak az adagokkal...

néha nevetnem kell rajtunk, hogy egy-egy témában milyen részletesen beletudunk menni, pl. most ebbe a bugyi dologba, vagy a macis hálóingbe :lol: :lol: :lol: de én örülök neki, mert hát nem tanultam csecsemő-gondozást eddig, meg még szülni sem szültem :lol: :lol: :lol: és úgy gondolom, hogy az infók után tök okos leszek, aztán nem mindig sikerül. de legalább tudom, hogy milyen tapasztalatok,élmények vannak.

pumpi, lituka
én reggel amikor pumpitól valami ilyesmit kérdeztem, hogy morcos vagy? - nem gondoltam, hogy lavinát indítok.
de nem lesz ebből lavina, ugye???????

Kép
1bambi

Kisfruzsi - Nekem nem hasleszorító bugyim lesz a kórházban, hanem haskötő, aminek nincs alul pánt része .. nem bugyi fazonú, inkább fűző. És nekem nem is szabad majd szorosra venni, csak hogy tartsa a sebet, mert ott lötyög minden, és fáj .. császáros ismerős is ezt mondta, meg doki is ;) Az ismerősöm, akit császároztak, alig bírt enélkül felkelni :? :?
Én ennyit tudok :roll:

Kép
szösszenet

őőőőőőőő..igen..
de például nem tudom..sztem embere válogatja..
lehet azért nem ajánlják mert nem szellőzik rendesne esetleg a seb de nem akarok hülyeséget irni..
meg kell kérdezni dokibácsit..
azt viszont tudom ha rendesen szülök is nekem a dokim azt mondta ami ide van irva hogy nem szabad egész nap viselni..
passz...
Vendég

Na mi van mar, ugy van vita, hogy nem en dobtam fel egy temat.. :?: :wink:

Csoppke, klassz mami vagy, fotoznivalo. Talan teszek fel en is a napokban friss kepeket, csak bena vagyok letolteni a fenykepezogeprol.

Szolonek is koszi a valaszt: szoval nem volt topiktali. Akkor nincs is lelkiismeretfurdalasom. En a tovabbiakon biztosan nem tudok ott lenni, de remelem, jol sikerul.

Latom eppen a halos bugyeszko a tema. Nekem a haldoklo oregek jutnak rola eszembe. Amolyan korhazi eldobhato fele. Vegul is celnak (osszeverezes) teljesen megfelel.
katavirag

Látszik hog tudatlan vagyok a haszorító-haskötő témában :lol:
Eddig azt hittem mind a kettő ugyanazt a célt szolgálja, de már látom, hogy nem :oops:

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi - Amúgy itt olvastam sokat erről ..
A legtöbb császáros kismami írja is, hogy a kórházban adtak neki haskötőt .. persze kissé más célból, mint annak, aki természetesen szült. Igazából azért, hogy tartsa a sebet, mert másnap ki kell kelni az ágyból .. mozogni, és babázni .. és ott minden lóg, lötyög, ha nem tartja semmi, írtózatosan fáj!

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=4326

Kép
szösszenet

hasleszorító bugyi! Én használtam, a játszótéren minden kismama használta és itt is úgy látom sokaknak bevált.
A csaszisok külön áldották mert nem semmi egy vágott lógós hasat azért cipelni.
És az algopirinre is ráírják h inkább ne, ne az első ill. az ucsó harmadban. Ettől még sokan szedik. Azért írják rá h ne perelhesd őket, mert ők megmondták.
Szerintem nincs jelentősége. Ugyesm bírod egész nap hordani mert azért hasszorító mert szorít.
Anno Szandi ( a sztár) is mondta h mind a 3 gyerek csaszi volt és amint menni tudott már vette is fel és segített neki tartani is és leszorítani is a pocakot.

Valaki írta h a chicho is vagy melyik márka is csinál kifejezetten szülés utáni betétet! Nem találtam mi a neve és h ki gyártja. Ha esetleg feltenné h mi a neve megköszönném!
Vendég

érthető teljesen, csak eddig erre nem is gondoltam. Mivel term. szülésre készülök, aztán ember tervez....
Nem árt erről is tájékozódni.

KépKép
kisfruzsi

Szösszenet!
Először neked válaszolok, bár már Judit megírta a választ, hogy miért járok már most CTG-re. Nos sokat görcsöltem az elmúlt hónapban, most szerencsére már nem, csak a keményedés maradt meg. Valamint az UH szerint kisebb volt a babó 3 héttel az átlagnál, és figyelni akarta a doki, hogy minden oké-e a keringésével. Emiatt én már a 28. hét óta látogatom a CTG-t és az Uh-t hetente. Hivatalosan csak a 37. héttől kellene járni erre. Irigykedhettek is egy kicsit rám, mivel én minden héten látom a picurt az Uh-n. És olyan jó érzés. :D

Tena téma még mindig: ezen az oldalon megnézhetitek a méreteket, hogy esetleg mekkora kell. A használatáról is van kép, és szokványos bugyin mutatják meg. Bár nekünk gyógyszertárunk van, de nem is igen szoktunk rendelni hozzá hálós bugyit, mivel nem igazán viszik. Mi azt szoktuk tanácsolni, hogy olyan nedvszívó képességűt kell venni, mint amilyet rendes betétből vennél. Ez is személyre szabott. Egyébként pedig volt régen nekik is kimondottan szárnyas egészségügyi betétjük, az nagyon jó volt, de sajnos megszüntették, és a simával helyettesítik. Remélem tudtam segíteni nektek. Én is csak a tapasztalatot tudom leírni, ami ugyebár mindenkinél más. Nos az oldal: www.tena.hu

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!

Csak nagyjából átfutottam a mai termést, mert nem igazán volt időm...

Magunkról: ma voltam dokinál 31 hetes UH-n. Minden O.K., kb. 1700 gramm a babó, ami picivel nagyobb az átlagnál, de hát stramm fiú a lelkem :wink:

Valaki kérdezett Gyed-ről és Gyes-ről:

Gyes: Bruttó 28500 Ft, Nettó 25793 Ft

Gyed: Bruttó 96600 Ft, Nettó 79035 Ft /9000Ft-os adójóváírás figyelembe vételét/

Tena hálós bugyi: én kaptam 2-t az egyik barinőmtől (rossz méretet vett magának). Hát, csajok :roll: ! Felpróbáltam...brrrrrrrrrrrrrrrrrr :shock: ! És betét még nem is volt benne :roll: ! Viszont tudtam fokozni a hatást, mert felvettem hozzá a szoptatós melltartómat :wink: Uram úgy kiröhögött, mint még soha :( Sztem biztosítottam magamnak, hogy az elkövetkező pár hóban ne is gondoljon a szexre :wink:

Lituka!
Én egy másik topikban jártam így...kérdeztem valamit és jó nagy vita lett belőle :oops: Azóta azzal húznak a csajok, hogy tegyek már fel egy körkérdést újra :wink: (amúgy itt meg a szoli témát indítottam én :oops: )

Mamacka!

Szupi az a lista, amit feltettél :lol: ! Mail-eket újra elküldtem...remélem most megkapod!

Csajok HELP!

Még mindig nem tudom a mango címét!!!!! Ő átküldte nekem, de valamiért nem kaptam meg :roll: Valaki átküldené :?: Ja, és a telcsiszámát is.

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

[quote="nono26"]V írta:nono26alaki írta h a chicho is vagy melyik márka is csinál kifejezetten szülés utáni betétet! Nem találtam mi a neve és h ki gyártja. Ha esetleg feltenné h mi a neve megköszönném!

Gondolom erre gondolt :D
http://teszvesz.hu/item315205139_chicco ... html#photo
http://www.bababorze.hu/popup_image.php/pID/2860
(Mamma Donna .. de elég drága szerintem)

Kép
szösszenet

Amúgy itt vannak ezek a Mamma Donna termékek .. eldobható bugyi .. stb:
http://www.bababorze.hu/index.php/cPath/99

Kép
szösszenet

[quote="benettke"]
írta:
benettkeMég mindig nem tudom a mango címét!!!!! Ő átküldte nekem, de valamiért nem kaptam meg :roll: Valaki átküldené :?: Ja, és a telcsiszámát is.

Átküldtem :)
Most megyek enni .. mert Alíz tombol :D

Kép
szösszenet

Szössz!

Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Megkaptam :shock: Lehet, hogy csak némelyik privi jön át nekem :roll:? Nem túl megnyugtató :evil:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

lituka! úgy látszik ma egyre járt az agyunk! Én is a dm-be vettem azokat amiket te! (kivéve a tusfürdőt) Meg a Brendonba porszívós orrszívót! (többek között) 1500 volt, és "pisze" márkájú.

Szerintem is egyedi dolog ez a szülés utáni vérzés dolog. Mondom anyukám nagyot nézett, amikor előálltam neki a pelus méretű tenával! :D Majd ott kiderül. Ebből is meg abból is kellene talán vinni pár darabot....

Kép
gabo001

Csajok TÉNYLEG kell EKKORA pelus nekünk?? :shock: Miért kell, hogy a hátam közepéig felérjen? jajj, én mindig gyűlöltem a betéteket... most meg ilyennel riogattok... a hálóing nem érdekel milyen, a köntös se, de ez durvaaaaa!! :lol: :lol: előbújt belőlem a szőőőőőke... (sorry minden TÉNYLEG szőkétől! értitek, hogy értem... :wink: )

Benettke, köszi a nettósítást, én kérdeztem, hogy TÉNYLEG ennyi-e... nem akarok belemenni, de minden elismerésem azoké, akik ebből el tudnak tartani egy CSALÁDOT... (egyedülálló Anyukákról nem is beszélve...) ez siralmas... :(

ercsi_3

Ha valaki 34 hetesen szül, veszélyes??? Ilyenkor még koraszülöttnek számít a baba?

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary!
Nem veszélytelen idő előtt szülni, főképp a 36.hét (vagy 37) előtt... a tüdeje még éretlen lehet...
Miért?
Vendég

Ercsi,

a sudocrem-re gondolsz?
Azt recept nélkül is lehet kapni. Nem olcsó, de tényleg nagyon jó.

Szofi,
Az én fogam is eléggé érzékeny mostanában. Ráadásul folyamatosan vérzik. Én aloes fogkrémet használok és a doki javaslatára corsodyl fogkrémmel is szoktam fogat mosni. Corsodylt gyógyszertárban lehet kapni, nagyon jó gyulladáscsökkentő.

Kép
emi29

Mary,
Az a normális ha a 37. és 41. hét között születik meg a baba.
Remélem nincsen semmi baj!

Kép
emi29

Emi, köszi! Arra gondoltam... :oops: :lol: :lol: amúgy az én fogínyem is nagyon vérzik, tiszta mészárszék olyankor a csap... :? :)

ercsi_3

Benettke,

örülök a jó eredményeknek.

A GYED összege tényleg elég siralmas :( Pont arra elég, hogy a lakáshitelt kifizessük :( Már előre sajnálom a páromat....

Erről jut eszembe... A családi pótlékot és a TGyást hogyan/hol kell igényelni? A Tgyást lehet munkáltatón keresztül, ha az TB kifizetőhely?

Kép
emi29

Pumpóka, Emi!

Nincs semmi baj, csak visszatérő álmom, hogy 34 hetesen szülök.... :oops: Úgy látszik, már nagyon parázok... :oops:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="emi29"]
írta:
emi29Erről jut eszembe... A családi pótlékot és a TGyást hogyan/hol kell igényelni? A Tgyást lehet munkáltatón keresztül, ha az TB kifizetőhely?

Az OEP honlapján mindegyikről van info, hogy hol kell igényelni .. ki jogosult .. stb.
És még a dokumentumok is fent vannak, amiket le lehet tölteni hozzá.
Én most intézem a TGYÁS-t .. de az a GYED-et megelőzi .. nem egyidejűleg jár ám (gondolom így érted te is). Szülés előtt már el szeretnéd kezdeni a TGYÁS-t?

Kép
szösszenet

[quote="ercsi_3"]E írta:ercsi_3mi, köszi! Arra gondoltam... :oops: :lol: :lol: amúgy az én fogínyem is nagyon vérzik, tiszta mészárszék olyankor a csap... :? :)

Akkor neked főleg ajánlom a Corsodylt. Én hetente egyszer/kétszer használom. Először az aloes fogkrémmel mosom meg a fogam és miután végeztem, megmosom corsodyllal is. Utána napokig nem vérzik a fogam. Tényleg jó

Kép
emi29

Szöszi,

Szülés után szeretném elkezdeni a Tgyást, viszont a hitel miatt fontos, hogy folyamatos legyen a jövedelmem. Remélem nem kell majd hónapokat várni az első utalásra... Azt tudom, hogy a Gyed a Tgyás után jön. Azt hiszem, most meglátogatom az OEP honlapját...

Kép
emi29

Emi!
A papírok beadásától legkésőbb 30 napon belül utalják a pénzt. Sőt sokszor még korábban is.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Bambi,
kösz az infót, akkor megnyugodtam, hogy nem nagyobb a kelleténél.

Emma,
én is hallottam, hogy meg lehet szülni a faros babát is, de azt is, hogy ma már a dokik inkább császároznak ilyen esetben. De azért még reménykedem, hogy befordul, elvégre van még ideje!

Szofi,
igen, a többi adata pont a korának megfelelő!

Mamacka,
akkor tényleg nem nagy a babám, ez nagyon megnyugtató. Én is erre gondoltam, hogy elsőnél nemhiszem, hogy engedik, de ezt dokija válogatja gondolom, és nemtudom az enyém milyen ilyen téren, de remélem nem is kell megtudnom!

Csöppke,
nagyon jól nézel, alig hiztál! Ügyi vagy!

Folyásügyileg én is csatlakozom a klubbhoz, tisztasági betét nélkül már nem is tudnék létezni, de ez van, és megnyugtató, hogy
másnak is van, hisz akkor ez normális!

Ollem,
nyugi, az álmok nem mindig jósló álmok, sőt ritkák az olyanok!
sirkici

OLLEM! sorry, apa reggel elrohant és itthon felejtette a csomagot, de holnap feladja! Szonjánál folyamatos rémálmaim voltak hogy koraszülött lett.....és 40 hétig kitartott odabennt. No para! A 34. hét már amúgy jó mert a tüdeje onnantól képes állítólag rásegítés nélkül működni, persze baba válogatja, de alapvetően a 34. hét már jó. Nekem mindig vannak céljaim amit el kell érnem és akkor egy kicsit megynugszom, ez most a 34. hét ideát!

Szösszenet! Köszi a chicco-s betétet! Akartam rendelni neten, mert elborzasztott ez a tena-s pelenka és anno a kórházban mi ilyen kicsit humánusabb chicco-s formájút kaptunk. De! a 2000 forintos betétet 1500 forintért hozzák ki és nincs más átvételi mód...szóval majd gyógyszertárban veszek inkább. Apa mondta h a cége nagyon soxor igénybe vesz futárszolgálatot és csak kiírják az 1500-at de valójában 2500 alatt nem nagyon van futárcég. Szóval 2000 lenne a betét és 2500-ért meg is kapnám????? Minek néznek engem ezek? :shock:

Ja és egy kérdés...jellemző h pont én teszem fel, de ha valakinek nagyon erős a vérzése az első napokban elég egy 30db-os betét csomag ebből a nagyból? Ez a része teljesen kiesett Szonjánál is. Meg az is hogy meddig kellett ilyen giga-méretű, bár úgy rémlik csak 3 napig. Szóval ha a legrosszabbra készülök fel, akkor vajon elég a 30 db-os betét?
Vendég

Benettke: a szolis témában meg pont én vélekedtem máshogy mint az átlag :D

csajok mondom a DMben van nem tena hanem saját márkás inkontinencia betét..én azt vettem és nagyon franyesz..kibontottam és azon kivül hogy elefánt méret nekem nagyon bejött..mert látszik h jó a nedvszívóképessége

Gabo: igen :D én is a piszét vettem..a müanyagot.

na mára bedugulok...vár a férjem..

jó éjt
Vendég

Emi!

Ha TB kifizetőhely a munkáltató, akkor onnan fogod kapni a Tgyást, (kötelező nekik folyósítani) és ha "top"-on van a TB-setek és időben jelzitek neki, hogy megszületett a babó, akkor teljesen folyamatos lesz a jövedelmed, hisz szülésig Táppénzt kapsz (gondolom nem dolgozol olyan sokáig már, hogy kitartson odáig a betegszabid) a szülés napjától pedig indul a Tgyás. Nálam is így lesz :wink: .

A családi pótlékot sajna már csak a MÁK-tól lehet igényelni :? Szükséges nyomtatványok -ahogy Szössz írta-az OEP honlapról letölthetőek. Abban nem vagyok biztos, hogy tudják majd tartani a 30 napos határidőt, hisz pont most van nekik az átállás a Csp és anyasági terén... :x Ja, mert az anyaságit is ők folyósítják már :? (de gondolom ezt tudtad) Én úgy gondolom postán fogom intézni, mert nem szeretném Uramat kitenni annak a procedúrának ami ott zajlik... :roll: én meg ugye tuti, hogy nem megyek intézkedni!

Amúgy a helyzet nálunk is ugyanaz: a Gyed majdan csak a hiteltörlesztésünkre lesz elég :shock: :(

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Ercsi!

Szívesen :lol: ! (bocsi, hogy nem emlékeztem ki kérdezte :oops: , de csak nagyjából tudtam átfutni a hsz-eket)

Amúgy sztem ennyiből senki sem tud eltartani egy családot :roll: kizárt dolog!

A Gyes összege meg egyenesen horror :twisted: !!!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Ugyan! nem gond, hogy nem emlékeztél! Sőt! Szerintem gyakorlatilag jegyzetelés nélkül nem is lehet megjegyezni ki mit mond, annyian vagyunk! :wink: :D

ercsi_3

Sziasztok!

[quote="ercsi_3"]E írta:ercsi_3mi, köszi! Arra gondoltam... :oops: :lol: :lol: amúgy az én fogínyem is nagyon vérzik, tiszta mészárszék olyankor a csap... :? :)

Nekem a cserszömörcés szájvíz jött be, nem is drága, és mivel épp jön a bolcsességfogam is, szokott fájni az ínyem, arra is nagyon bevált! Egyik kismama újságban olvastam, hogy jó ezekre, megvettem, és tényleg hatásos!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?