A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szia Detti!

A tegnapi jókedv után ma egy kicsit megint depis lettem. Kép Olyan nehéz megnyugtatni magát az embernek.
Szerintem a torna nagyon jó volt, tudod, nem csak az, hogy picikét mozog az ember, de az is, hogy így együtt lehetünk. Kicsit ugye le voltam döbbenve a pocakméretektől. Elképesztő. Én már most meg vagyok győződve róla, hogy először, egyedüliként a világtörténelemben ki fogok durranni. Hóttuti.

Lányok!

Amit írtok, küldés előtt -> jobbgomb, másolás, ha elszáll, még mindig "meg van jegyezve". Én már nem kockáztatok, hogy bepötyögök valamit és eltűnik.

A pocakmozgás nulla. Ma éjjel pedig hallgatóztam, még az is eszembe jutott, remélem, nincs valami baj.
Ez a hülye fiú-lány kérdés engem megőrjít. Ha valaki egyetlen utalást is tenne a "jobban örülnék a fiúnak" c. tragikomédiára, ne féljetek, megkapná, hogy a lányt akkor nem hozom el, okés??
És lehet, hogy megtenné. A párom is jobban fiúpárti (a hugicát megvédje, blabla) megkérdezném tőle: én kellek neked? Nem kéne helyettem egy fiú?????
Bocsi, hogy ilyen drasztikus vagyok, de engem ez felháborít. Így, a maga valójában, 2003-ban.

HICU!!!!!
De jó, hogy jelentkeztél, és hogy, nagyjából jól vagy.. Puszi!! (Már Te is lassan a kidurranós korszakban vag, nem?? Kép )

FIGYELEM!!! FIGYELEM!!!! FIGYELEM!!!!!

Újabb toborzás! Akinek kedve van eljönni, ne habozzon! BÁRKI!!!
Holnap lefoglalom a helyet (20 fős a terem, úgy néz ki, lassan be is telik!!)

Pocaktalálkozó, 2003.09.26., péntek, 18:00,
1024 Budapest II. Lövőház utca 17.

1. Fruzsi
2. Zsazsa
3. Judit
4. Tünde
5. Boróka
6. Kis Buksi
7. Detti
8. Zsófi
9. Buborék
10. Bencebaba
11. AnnAnn
12. Ribizli
13. Szilvi
14. Andi
15. Rebi
16. Manga

Ez volt az utolsó lista???

Na, puszi: Fruzsi
cinderella

Szia Bogi.Én ugyan épp nem vagyok állapotos,de már harmadszor is dolgozunk rajta./már két lányom van/Az allergia nekem is mindkét pocakos koromban problémát okozott.A nagyobbiknál szerencsémre már a hatodik hónapban voltunk,így szedhettem claritint.A kicsivel az első hónapokra esett az allergia szezon,semmit nem szedhettem csak homeopátiás orrcseppet meg bogyókat,de semmit nem használt.Sokat fájt a hasam a tüsszentéstől,de a gyereknek semmi baja nem lett.Az orvosom mondta,ha nem kapok levegőt mert bedugul az orrom az sokkal rosszabb.Most is szedem a gyógyszert mert parlagfű szezon van.Utána jöhet a harmadik bébi.Ha szerencsém lesz mire ismét kezdődik júliusban az allergia,már túl leszek az első három hónapon.
Sziasztok a többieknek is.Egy hasznos infó bár még nem tartotok ott.Szülés előtt és közben rajtam volt a ctg,az ideiglenes szülőszobában egyedül voltam a párommal/se orvos ,se nővér.../meg persze a gyerekkel a pocakban,amikor megszűnt a szívhang.A frász kerülgetett,hogy baj van a gyerekkel.Éjjel volt.5 perc után talált apa végre egy szülésznőt aki megnyugtatott csak elmozdult a baba azért nem hallani a szívdobogást.Mondhatták volna előre is.
Mindenkinek szép egészséges babát,kívánok.
linato

MÁRKUS ÉTTEREM!!!
cinderella

Miért nem felel nekem senki? Fruzsi, miért nem árulod el hova jársz?

Brühühü
sarah

Detti!
Bocs', ha félreérthető voltam és úgy tűnt mintha óriásnak néznélek.Utólag visszaolvasva, lehet, hogy kihagytam a gépelésből pár szót, de a feles kilókkal magamra céloztam, mivel én 10 cm-vel kisebb vagyok. De szép nagy pocid van a képen, amire büszke lehetsz.

Nikie és a többiek!
A torna engem is érdekelne. Pont ma voltam a Szt. Imrében, azt hittem (én naív bölcsész), hogy be lehet menni szétnézni a szülészetre is, de persze csak a portáig jutottam. És itt egy kedves hölgy nekem is ajánlgatta az előadásokat, meg a tornát. Én szívesen mennék, ha ismernék valakit. Októbertől már talán nem dolgozom és akkor elkelne a mozgás.
Aki jár, megírná, hogy pontosan mikor van és mit kell vinni (felszerelés, ruházat, cipő?).
Köszi.

Manga
Manga

Fruzsikám!!!!
No Depi!!!
Aki ki fog durranni, az én vagyok. A délelőtti dőzs után most Edit napot ülünk: oroszkrém torta stb...
Pusszancs a Szexi Pocidra D.
Detti

Sziasztok Kép
Végre hazaértem:
2 órát ültem a védő néninél HURRÁ!!!, utána meg bementem még elintézni egy-két dolgot az oviban, közel 3,5 óra... elment a nap Kép
Pisi, vérnyomás, súly, szívhang, rendben. Csak azt nem értem, mér akar mostmár 2 hét múlva, utána meg hetente látni...

KisBuksi, egyébként a 2 ikerlány uncsitesóm is fiú volt, amig ki nem bújt Kép Persze 12 évvel ezelőtt még nem volt ilyen felbontású az UH, meg úgy mondták, hogy egypetéjűek és az egyik fiú = 2 fiú. Oszt gyüttek sorba' a lyányok Kép

Buborek, jó a story a lányból lett fiúról... én nem vgyok meggyőződve róla, hogy tuti biztosak voltak benne, h lány. Ha nem lát semmit, akkor lány, szóval még minden lehet. De olyan ciki már ennyi idő után, folyton a nevén szólítjuk, erre kiderülne, hogy bocseee, de te mégse az vagy. Hmmmm
Manga, egyébként azért titkos a név, mert ez az egyetlen egy babonám. Vásároltam, készülök, az nem érdekelt. Főleg, hogy még - elvileg - a nemét is tudjuk, legalább maradjon valami, ami meglepetés másoknak Kép
Egyébként az én párom kifejezetten örült a kislánynak - sőt! Ott sírt az UH mellett Kép

Bogi, Fruzsi, nekem is volt olyan idő, hogy nem mozgott - és rendesen be is pánikoltam, amilyen hülye vagyok. Én a 2. trimeszterben már elkezdtem érezni, szal úgy a 13. hét körül a buborékolást, 17 hetesen már kívülről is lehetett érezni (kispapim is). De ugye még nem bizti, hogy minden nap, vagy naponta többször. Meg velem is úgy volt, hogy ha el voltam foglalva, akkor nem éreztem, csak este, nyugalomban. No meg a hidegfront és az eső - nem szereti és nem mozog akkor. Szóval nem mindig éreztem, így ha egy nap pl. nem éreztem, akkor jött a pánik, hogy mi van... Persze nem volt semmi, de azért kezdtem odafigyelni, hogy naponta legalább egyszer érezzem. Saját magam miatt is, mert úgy be tudok pánikolni, hogy hajde! Persze jó ideje már ha odafigyelek, ha nem, érzem Kép Most mondta a védőnénim, hogy du. 5 és 11 között min. 10x kellene érezni ennyi idősen. Ez lazán megvan, mert akkor tart többbszörös edzést Kép szóval nyugi csajok, bent minden ok, de vannak olyan napjaik a manóknak, amikor nincs kedvük mozogni!

Buborek, ez a szivbetegség jár a későbbiekre nézve is kövekezményekkel? Sajnálom, hogy problémák adódtak Kép

KisBuksi, én tood hogy voltam az alvással? Amikor igazán elkezdett pocim lenni - 18. héten kb? - akkor egy ideig nem volt jó semmi: se oldalt, se hanyatt (eredetileg hason alszom), csak kínlódtam. Aztán egyszercsak elmúlt. Lehet, hogy megszoktam? Hanyatt vagy félig hanyatt-félig oldalt alszom asszem, mert olyankor nem vagyok ébren Kép . De engem KisBocim nem zaklat éjjel, csak az zavarja (de ezt is csak este veszem észre), ha oldalt fekszem, és akkor ő is leér az ágyra... na azokon a pontokon intenzív ellentámadásba megy át :oPPP Összességében most már nagyon jól alszom éjjel, de az eddigi 2 pisitúra most 3 lett Kép végül is nem gond, utána rögtön elalszom...

Fruzsi, ez a kidurranás nagyon teccett Kép !!!

Na leállítom magam.
Pussszantás!
Ann
annann

Sziasztok Kismamekok!

Lányok, most csak 2 szó, jövő héten a talin majd háborgok és mesélek.

Ribizli, 2 ismerősöm is keres munkát. Sz'al ha még aktuális, megadnám a számod Nekik (vagy fordítva), hogy megdumcsizhassátok a közös jövőt (már ha lesz). Kép

Ja üdv az új kismainak és kellemes pocakosodást kívánok! Kép

Boróka 28+0!!!!!!!!!!! (Mág csak 12 hét van hátra. Jaj-jaj-jaj Kép)
femõke

Halihó!

Végre rászántam magam, és leírtam a szüléssztorit. Bocs, egy kicsit hosszú lett.

5-re kellett mennem szerdán a dokihoz, aki végre hazajött a nyaralásból a hétvégén. Reggel még bevettem az utolsó méhlazító gyógyszeremet, délután négyre jött értem apu, hogy elvigyen kocsival a dokihoz a Bécsi útra, ami tőlünk elég messze van. Mikor ideért, pont előtte volt egy elég durva keményedésem, pedig egész nap alig volt. Úgy gondoltam, hogy viszem inkább magammal a kórházi cuccot, mert előtte való nap a ctg-n erős összehúzódásokat produkáltam, és el volt simulva a méhnyak. Az út közben egyre több keményedés jött, a macskaköveken már nagyon gyakran, de az útra fogtam, mert eddig sem nagyon bírtam a rázkódást. Odaértünk, és nem akartak múlni a fájások, gondoltam, most már mérem, hogy mennyi időnként jönnek, mert nagyon gyakorinak tűntek. Hát 2.5-3 percesek voltak. Szóltam is az asszisztensnek, aki mellesleg a szülésznőm is volt, hogy mi a helyzet, erre behívott a doki hamarabb, és megvizsgált, azt mondta, szűk egy ujjnyi vagyok. Mikor leszálltam a székből, bekeményedtem, ő megtapintott, és azt mondta, hogy inkább rögtön a kórházba menjek, mert ez erős kontrakció, lehet, hogy szülünk, majd az ügyeletes megvizsgál, és tájékoztatja őket. Bementünk, a férjemet felhívtam, hogy mi van, kicsit meglepődött. Szerencsém volt, mert pont szabad volt az egyágyas szülőszoba, amihez külön fürdő is tartozott. Az ügyeletes megvizsgált, rám kötötték a ctg-t, és mondták, hogy szülünk. Telcsi a férjemnek, hogy jöjjön, mert most már biztosan szülünk. A szülésznőnek szóltak, aki 8 körül érkezett be, és ő is megvizsgált. Meg kell mondanom, hogy a vizsgálatok szörnyűek voltak, és ahogy az idő haladt, egyre szörnyűbbek lettek, hiába gondoltam, hogy én nem fogok kiabálni, nem bírtam ki közben. Sajnos 8-kor is csak szűk két ujjnyi voltam, pedig a ctg szerint nagyon erős kontrakcióim voltak, bár nem voltak túl fájdalmasak, csodálkoztak is a szülésznők, hogy milyen jó kedvem van. Mivel továbbra sem tágultam, 10 körül kaptam beöntést és leborotváltak. Ekkor egy kis ideig nagyon rossz lett, mert a beöntés miatt a beleim is elkezdtek görcsölni, és a fájások is erősödtek. Belek tisztulása utánKép vissza a szülőszobába, álltam és sétáltam, mert úgy jobban tágulok ugye (francokat), a fájdalmak már erősek, de kibírhatóak voltak, főleg férj vállára támaszkodva. A szülésznő tündéri volt, mikor a ctg-re voltam csatlakoztatva, nem tudtam kényelmesen feküdni, és hozott még párnákat, a lábam alá is, hogy könnyebb legyen tartani, állás közben meg masszírozta a derekamat. Hajnali fél kettő körülre elértem a bő két ujjnyi tágulást, ekkor a szülésznőm szólt a dokinak, hogy jöjjön be. Fél háromkor beért, és megvizsgált, hát én üvöltöttem, és majdnem sírógörcsöt kaptam, annyira fájt. Szerintem a doki tágított is egy kicsit, kaptam lazító injekciót, hogy jobban táguljak, és burkot is repesztett. Na ezután kezdődött a pokol. Olyan fájásaim voltak, hogy alig bírtam ki, mondták, hogy járkáljak, de állva meg aztán elviselhetetlen volt, arról nem is beszélve, hogy a négy és fél hónap fekvés után teljesen el voltam gyengülve, nem tudtam megállni a saját lábamon, egyik oldalon a férjem, a másikon a szülésznő támogatott, a lábam remegett, én meg majdnem sírtam, de mondták, hogy ne tegyem, mert a baba nem kap elég oxigént. A baba szívhangját folyton nézték, próbáltam erre a hangra figyelni, és lélegeztem, ahogy a férjem diktálta (már a beöntés után mondtam neki, hogy vezényelje a légzéseket, mert így jobban tudtam erre figyelni). Egy perc állás után mondtam, hogy én ezt nem bírom, annyira fáj, muszáj visszafeküdnöm. (Kicsit már kezdtem úgy érezni, hogy valaki más szüljön, én most inkább hazamegyek. Persze senki sem jelentkezett). Fekvés közben a férjem kezét szorongattam, amikor jött egy fájás, és fújtattam, mint egy gőzgép, de alig bírtam. Valamikor hajnalban (nekem itt már nagyon egybefolyt az idő) a doki megint megvizsgált, ez még rosszabb volt, mint az előző, a doki arcát egy pillanatra láttam (egyébként az egész szülésből nem is emlékszem a dokiból, csak ennyire), és semmi jó nem volt rajta. Vizsgálat közben jól kiosztottamKép, mikor mondta, hogy „tudom, hogy fáj”, mondtam neki, hogy honnan tudná, ő sosem szült.Kép Remélem, azért nem sértődött meg (utólag amúgy elnézést kértem mindenért, amit esetleg közben mondtam). Mondta, hogy három ujjnyi vagyok csak, és hogy a méhösszehúzódások ereje csökkent („fájásgyengeség”, ami szerintem nem a megfelelő szó, mert iszonyúan fájt)), ezért kapok oxitocin infúziót. Mondanom sem kell, hogy a fájásokat az infúzió még inkább felerősítette, ekkor már alig voltam tudatomnál, csak a férjem hangjára figyeltem fájás közben, alig bírtam lélegezni, amikor meg nem fájtam, akkor meg elaludtam a fáradtságtól. Arcokra egyáltalán nem emlékszem ebből az időből, sőt az idő múlására sem, csak arra, hogy a végén már összefüggő fájások jöttek, és ettől nagyon kiakadtam, hogy nem igaz, hogy egy szusszanásnyi pihenés sincsen. Na végre a doki azt mondta, hogy szóljak, ha székelési ingert érzek, és szép lassan jöttek is, és erősödtek az ingerek. Mondta, hogy szóljak, ha nyomnom kell, és nyomjak erősen. Én ezt is tettem, de ott mocorgott bennem a gondolat, hogy egy nagy babát kell egy szűk nyíláson kitolnom, ezért az elején nem nyomtam elég erősen. Iszonyú fáradt voltam, nem tudtam tartani a lábamat egyedül, ezért egyik oldalon a szülésznő, másikon a férjem fogott, én meg csak nyomtam, közben meg el-elaludtam, legalábbis álmodtam vagy hallucináltam. Egyszer csak arra eszméltem, hogy mondják, hogy ne lihegjek, hanem nyomjak, és ekkor döbbentem rá, hogy én valójában szülök (előtte épp teljesen máshol voltam agyilag), és hogy nekem ki kell nyomnom a lányomat. Ekkor összeszedtem a maradék erőmet, és csak a férjem hangjára koncentrálva nyomtam, amikor kellett, és ahogy csak bírtam. (Bár, bevallom őszintén, az egyik tolófájást el akartam titkolni, mert pihenni akartam egy kicsit, de nem sikerült, ekkor már minden önmagát irányította.) Egyszer csak éreztem, hogy vág a doki, és utána mondták, hogy látják a fejét, és van haja, és utána egyszerre kicsusszant belőlem az egész baba. Ez negyed nyolckor volt reggel, én annyira meghatódtam, hogy rögtön sírni kezdtem. Szegény Gabi tiszta kék volt, nem sírt fel, és lógtak a végtagjai lefelé, nem is rakták rám, hanem egyből vitték el magához téríteni, én meg kérdezgettem, hogy minden rendben van-e vele. Nagyon megviselte őt is a szülés. A méhlepény sitty-sutty megvolt, aztán fél órán keresztül varrtak, mert a babó végigrepesztette a hüvelyemet is a vállával, és ebből a repedésből kiindulva a gátam is repedt, még mielőtt a doki rendesen vághatott volna. (Így nem sikerült megismernem a dokim spéci gátmetszés-technikáját, pedig ez is az egyik oka volt, hogy őt választottuk). Egy óra múlva visszahozták a picit, és megszoptathattam (közben végig folyt a könny a szememből a meghatottságtól), aztán elvitték. Azon a napon három óránként hozták fel, ugyanis nem kelhettem fel a vérveszteség miatt, így nem tarthattam ott. A második nap nappalra ott tartottam, a harmadiktól pedig végig velem volt, éjjel is, leszámítva a reggeli és esti vizitet a gyerekosztályon. Már egy órás korában ügyesen szopott, ez azóta csak romlott, ahogy egyre hisztisebben követeli a cicit.Kép Meg kell mondanom, hogy a férjem nélkül nem tudom, hogyan bírtam volna a szülést végigcsinálni. Végig tartotta bennem a lelket, és mint megtudtam utólag, a végén egész komplex feladata volt: az egyik karjával tartotta a lábamat, ugyanazzal a kezével fogta a kezemet (én hisztiztem érte), a másik kezével a fejemet támasztotta, és ezen kívül mondta, hogy hogyan lélegezzek. Szegényt nagyon sajnálom, így visszanézve, nagyon nehéz lehetett neki, szerintem rosszabb, mint nekem. Mondta is, hogy az utolsó pár órában már úgy kellett visszatartania a sírást, alig bírta, de tudta, hogy az nekem nagyon betenne, ezért irtó keményen tartotta magát. Mondta, hogy az is szörnyű volt, hogy én annyira szenvedtem, és az is, hogy a doki és a szülésznő arca nem volt éppen derűlátó, ezért nagyon aggódott. Szerintem a szülés még közelebb hozott minket egymáshoz. A szülés után egy hétig nem halványultak az emlékek, mikor eszembe jutott a dolog, mindig sírva fakadtam, és azon gondolkodtam, hogy biztosan kell-e több gyerek. Egy hét után azonban már úgy éreztem és érzem, hogy nincs ennél szebb dolog, és a fájdalmat, ha nehezen is, de ki lehet bírni, a baba pedig mindent megér. (Bár legközelebb inkább EDÁ-val szülök.Kép) A fura ugye az az egészben, hogy négy és fél hónapig küszködtünk, hogy meg ne szülessen, erre amikor eljött az idő, nem haladtak a dolgok. Pedig mindenki azt hitte, hogy hamar meglesz. De hát ez van. Nos, ennyi lenne a szüléssztorim, kissé hosszú lett, és remélem, hogy azért nem ijesztett meg senkit.

Mindenkinek ennél könnyebb szülést kívánok!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

A számok a közepén idézőjelek akartak lenni.Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Jah, és azt kihagytam a fiú-lány témához, hogy a védőnénim, ma közölte, hogy "Ugye fiú lesz", mert olyan függőlegesen áll... Hmmmm.... Összefüggés?

Ann (34+0)
annann

Zsizsa,
köszi a beszámolót, nagyon ügyes és erős vagy! Kép A lényeg, hogy mindezek ellenére boldogan gondolsz vissza rá, és persze hogy Gabi egészséges baba! Sok boldogságot és tejcsit nektek! Kép
Ann
annann

Zsizsa!

Szétbőgtem az agyam,és szétizzadtam a tenyerem! Jól megszenvedtél ezzel a babócával,de nagyon ügyi vagy! Gratula még egyszer!

Ann!

na az ilyentől én is rosszul vagyok! Állítólag nekem is olyan fiús a hasam, ja,meg fiúsan hízok! Ez sem semmi!

Kisbuksi
kisbuksi

Zsizsa!

Nagyon gratulálok a kislányodhoz és együttérzek veled, az én első szülésem kb. ilyen volt. Egy darabig én is azt mondtam, hogy soha többé nem szülök.
De hogy bíztassalak, a második szülésem nagyon gyors és könnyű volt, talán 10 nehéz percem volt a végén, a többit mosolyogva csináltam végig (EDA nélkül).
A harmadikról még nem tudok nyilatkozni, majd kb. 11 hét múlva Kép.
johitimi

Sziasztok!

Zsizsa! Csatlakozom Kisbuksihoz bőgés terén. Amúgy is érzékenyülős vagyok, de ez... A férjemnek is megmutatom, edződnie kell.

Köszi a bíztatást mindenkinek. Egyébként már biztos vagyok benne, hogy én is éreztem a babámat párszor, de eddig bárkinek mondtam: Még korai, még nem érezheted, stb. Hát mindegy, kénytelen vagyok várni, nem?

Győrben eddig sehol nem találtam terhestornát, vagy úszást. Mivel én Győrtől kb. 8 km-re lakom nincs közel a kórház (3 hónapja lakunk Győrújbaráton, ahol építkeztünk. Előtte a kórházzal szemben laktunk Kép ).

Én egyenlőre nem félek a szülés gondolatától, mert ugye ismeretlen előttem a dolog. Bár én nehezen születtem, ráadásul burokban (lehet, hogy ezért vagyok szerencsés? Kép Kép ), de én mindig arra gondolok, hogy ha nem is könnyű szülésem lesz, de a végeredményért megéri.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Zsizsa!
Engem is jól megríkattálKép Köszönjük atörténetedKép Csodaszép volt a nehézségek ellenére, és teljesen át tudtam élniKép
Hogy növekszik a csöpp Gabi?

KisBuksi!
Megvannak a képek, Tamás teljesen el van ájulva. Majs ha beszkennelek egy párat átküldömKép (Kicsit drága volt 5500 Ft-ért a CD, ezért egy ismerősnél elintézzük:D)

Bogi!
Nyugodtan érezhetedKép Én a 12. hét környékén éreztem először vmit. mintha buborékok lennének a hasamban, nem hitte el senki, azután anővérem egyszer megérezte. Utána hetekig semmiKép Teljesen el voltam keseredve, de a 18. héttől úgy belehúzott, hogy csak naKép!

Puszi mindenkinek!
Holnap 24 órás vérnyomimérő lesz rajtam. Nem tudom hogy jövök haza vele akórházból.Kép A 4-6-os villamos közönsége majd jól ledobat, mert azt hiszik bomba van rajtam, ha elkezd zümmögni:D:D:D

Emőke+Édua (33+1)

hicudzsi

KépKépKép
Ez akart lenni a végeKép

hicudzsi

Zsizsa!

Gratulálok a kislányodhozKép Rémisztően emlékeztetett a kislányod születése a kisfiam születéséhez... Én kb 1 hónapig hallani se akartam másik gyerekrőlKép HOl van az már lassan így 1 év távlatában?!Kép Már nem is emlékszem a fájások milyenségére, meg erősségére.

sasha

Kép
sasha

Zsizsa!
Hősnők vagytok! Gratulálok! Csak azért tartottam magam, hogy ne bőgjek, mert melóban vagyok. Legyen sok örömötök egymásban!

Detti
Detti

Jó reggelt Kismamik!

Zsizsa! Hát ez tényleg egy nem semmi történet! Nagyon ügyes voltál! Gratulálok! Kép

Bogi! Ne törödj azzal, ha azt mondják, hogy még biztos nem érezheted. Nekem is ezt próbálták mondani, de hát csak én érzem. Bízzál magadban, ha valami "olyasmit" érzel, az már biztos a baba! Kép

Hicu! Azért vigyázz magadra a villamoson! Kép

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Este lefekvéskor próbáltam kicsit koncentrálni, és noszogatni a lelkem, hogy mozogjon, de vagy nem éreztem, vagy lusti volt Kép Ma felhívtam a dokim, hogy nem emlékszem mit mondott, mikor kell UH-ra menni,- gondoltam hátha megszán, egy próbát megér- de még várnom kell Kép Egyben rákérdeztem mégegyszer az AFP-re, és bizony nincs eredmény, csak távirat, ha valami nem jó. Kegyetlen. Na nem mintha izgulnék miatta, mert valahogy totál úgy érzem, hogy nincs jelentősége számomra. Ráérek akkor izgulni, ha kapok táviratot Kép

Férjem már ki van akadva, hogy minek parázok annyit, de hát ugye ő nem tudhatja Kép Kép

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szasztok Csajszikák!
Tudom, hogy megrovás jár érte, de vagy 2hete nem bírtam időt szakítani rátok, annyira sok volt a munkám.
Van ennek azért jó oldala is, mert legalább megkíméltelek benneteket pár OFF napomtól, bár akadt nagyon boldog is. Voltam közben újra védőnéninél, levették az AFP-t, minden egyéb leletem OK. Szóval papír szerint jól vagyok.

Amúgy hízom,mint akit pumpálnak, és elégedetlenkedem, hogy a párom, ahelyett, hogy a páromként viselkedne, most átváltott építési fővállalkozóvá. (megvan a vásárolt lakás kulcsa, és elég ramaty állapotban van, és a kedves minden idegszálával a TVre és erre a lakásra koncentrál)

Gratula z újkisbabóciknak, biztosan van néhány iskolakezdős picúr is, és üdvözlet minden újnak akivel még nem traccsoltunk.
Pocaktalira jövök, de a bronz érmem kötelez is KépKépKép

Bogi
Szaszi, és már megint tiszta para vagy! Nem kell! Az AFPt külföldön nem csinálják, gondolj úgy rá, mintha misem történt volna, a genetikai UH sokkal többet tud elárulni. MINDEN RENDBEN LESZ!

Zsizsa
Nagyon bátor voltál, és jó hogy ilyen őszinte, köszönjük! Mostantól rátok már csak az örömök várnak!!

Küldök nektek napocskát, ha valaki a kintit esetleg nem látná..KépKép

Kép

pusz'
Judit
holophernes

Helló Sarah!
Csak a fittséged kedvéért:
Király utca 14. 1. emelet, keddenként, és csütörtökönként várandós torna gyógytornász vezetésével, 1000 Ft/alkalom, vagy vannak bérletek is, de azok árát nem tudom..
Ha bővebben érdekel, akkor mailezz a profilomban lévő címre. Én ugyanis október 13-ig nem jövök dolgozni.
De azért nem kell irigyelni, mert nem otthon fogom a lábam lóbálni, hanem vizsgáim lesznek, ill. még egy szakmai továbbképzésre is elküldtek így szülés előtt. Biztos, hogy ne legyek túl h...e ha visszajövök..
Na pussz: Detti (21+6)

ui.: futópálya a pocakom!!!
Detti

Sziasztok lányok!
Zsizsa, gratulálok a kislányodhoz és a rengeteg erôdhöz. Én nem is tudom, hogy fogom elviselni a fájdalmat (nagyon kicsi a fájdalomküszöböm és pánikolos is vagyok), de azthiszem a gyerek miatt mindenre képes leszek. Legalábbis majd probálkozom.
Tegnap délután megint sikerült megbotlanom és egy óriásit esni. Nagyon megijedtem, bôgtem és egybôl hívtam a nôvéremet (a párom motorozni volt, így ugysem hallotta volna a telefont), hogy menjünk a kórházba, mert érzem, hogy baj van. Aztmondta menjek gyorsan wc-re nézzem meg nem vérzek-e és nem e folyik víz belôlem, ô addig elindul. Kb. fél órát vártam és megérkezett szegény, ô is megijedt, de mondtam, hogy nem vérzek, nincs víz sem, de görcsöl a hasam (nem egyfolytában). Irány a kórház! 6 körül értünk be és már csak egy doki volt a kórházba, aki nagyon kedves és türelmes volt velem. Én akkor is bôgtem. Megnézte a babócát UH-val és mutatta a kicsi szívét, hogy rendben van és megnézte a méhlepényt is, azt is rendben találta. Azt mondta menjek haza, feküdjek le pihenni és magnéziumot nyomjak magamba. Ha rendszeresek lennének a görcsök, akkor irány vissza a kórházba. De azt mondta ez ennyi idôs terhesen normális, mert a méh már készülödik a szülésre és már produkálja a fájásokat (csak gyengébben) + még rátettem egy lapáttal az eséssel, de szerinte nem lesz semmi baj. Úgyhogy hazamentünk és lefeküdtem, de még éjjel is görcsöltem. Ô meg olyankor nagyon-nagyon kapálozik a hasamban. Úgyhogy megint sikerült jól frászt hozni szegény családomra és persze saját magamra. A lényeg, hogy nem lett nagyobb baj. Én életemben nem estem el. Mióta várandós vagyok ez volt a harmadik, de a legnagyobb is egyben. Eddig mikor elestem mindig éreztem, hogy én megütöttem magam, de tudtam, hogy a babának nincs baja. De most annyira úgy éreztem, hogy baj lesz! Ezért ijedtem meg nagyon. Na jó, abbahagyom. Most már próbálok nagyon vigyázni és ti is vigyázzatok, mert egy pillanat alatt lehet baj.
Szép napot mindenkinek,
Buborék 34+1
Buborek

Szia Buborék!

Kérlek nagyon vigyázz magatokra! Örülök, hogy nem lett baj.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sarah!!!!!!! Kép
Bocsi, kissé kavart vagyok. Dettivel voltam a Király utca 14-ben a Kriston Andrea féle női egészségcentrumban tornázni. Ha budapesti vagy, gyere Te is! Úgy tervezem, egy héten egyszer odamegyek + van kismamatorna kazettám és intimtorna kazettám is, azt egy másik alkalommal + minden héten egyszer nagyobb túra az erdőben (ha majd esik a hó, akkor is Kép van csúszhatatlan túrabakncsom Kép ) Most is megyek vasárnap, tervezett táv: 11 km.
Mozogni mindenképpen akarok. Ami nagyon furi, hogy pár hete nagyon megnőtt erre az igényem. Azért is túrázom, mert soha nem volt ilyen mehetnékem még Kép

Zsizsa!
A lányok már tudják, milyen parás vagyok, + 1 lapát Kép
Kispapim is olvasta tegnap este, na el is maradt a szokásos ne aggódj már, meglesz a baba, és.. kész szöveg, inkább az ölébe húzott.
Én a munkahelyen olvastam, de pár sor után gyorsan kinyomtattam, hogy levonulhassak az udvarra Kép
Majd az élet kiegyenlíti neked ezt a nehéz szülést, ne félj, mondjuk egy nem síró babával Kép Na?
Minden gyönyörűségeset neked, szeretettel: Fruzsi

Lányok!
A kórházban, ahol én fogok szülni van különszoba, szépszoba meg mifene. Hogyan lehet arra igényt tartani? Most nem úgy értem, hogy nem lesz hely, hanem: ki vagyok írva febr. 18-ra, lefoglalom. Kb. 1% az esélyem, hogy febr. 18-án jön malacka.
Akkor?
Vagy ne foglalkozzam még ilyennel?
SZerintetek kispapimat érdemes kitenni a lelki traumának, hogy jöjjön velem szülésfelkészítőre? Mikor járjak? Detti, Te most 21-22, ugye, és te most tervezed. Valahogy én is úgy a 25 hét környékére, nem később, mert mi van ugye, ha előbb születeik (de persze nem Kép ).

Detti!
Nem tom, Te hogy vagy vele, de én meg fogok pusztulni itt a munkahelyemen, ma még nem csináltam semmit! Tegnap summa kb. 1,5 órát dolgoztam. De ma haza fogok menni 1-2 között, majd mondok valamit, mert különben megőrülök. Most ilyen halott hetek-napok vannak. Tornázok, netezek, olvasok, és mindezért még fizetnek is. Csak ismételni tudom magam, már Lenin atyánk is ezt mondta : Ó, a rothadó kapitalizmus!

Apropó: Márkus étterem különterme lefoglalva! 20 fős. Úhogy van még 4 hely! Kép Csak tessék, csak tessék!!! Kép

Márkus Étterem

1. Fruzsi
2. Zsazsa
3. Judit
4. Tünde
5. Boróka
6. Kis Buksi
7. Detti
8. Zsófi
9. Buborék
10. Bencebaba
11. AnnAnn
12. Ribizli
13. Szilvi
14. Andi
15. Rebi
16. Manga

Drága Buborék, ugye most már 100 %-ig nyugodt vagy? Kép Kép

Ja, ez nem létezik, hogy a bp-i és a vidéki ellátás között ekkora különbség legyen! Már bocs, de kira tartozik leginkább az eredmény, ha nem ránk? Darab darab, nem? Mama az mama, a baba meg baba a II. kerületben és Nagykutason is, nem???

Na, csók!

Fruzsi
cinderella

Buborék!
JAJJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(u.i.: még egy anyuka sem halt bele a szülési fájdalmakba, szóval, biztos túl lehet élni. Én könnyen beszélek 17hetesen , igaz KépKépKép. Pénteken (26.án) megbeszéljük Kép )
holophernes

Buborék!
Én esküszöm megbúbollak, ha talákszunk!!! Abbiztos! Kép

Addig is: Kép

Fruzsi
cinderella

Cső Fruzsi Bébi! Kép
Hónap leszek 22 hetes, és október 07-én megyek először erre a fránya oktatásra (akkor mán a 24 táján evickélünk). Mivel keddenként lesz, hát remélem, hogy átteszed magad csütörtökre tornailag, hogy láthassalak azért: hogy gyarapdsz ilyesmi. Kép Kép
Azért kezdem el most, mert valóban, lehet hogy hamarabb akar jönni, meg én nem akarok annyira a jeges úton balettozni (főleg, ha ez a rendetlen Buborék jég nélkül is megcsinálja a magukét)... Buborék!!!! Kép
Hogy jön-e az Uram, még nem tudni, én nem vagyok erőszakos, Ő dönt. De nem tudom, ha nem lesz ott az oktatáson, akkor egyáltalán lehet-e szósz arról hogy bejöjjön? Mert ha nem, akkor most kell döntenie, és nem tudom megbánja-é később. Kép Persze akárhogy dönt megbánhatja..
Munka: ma eddig csak kajáltam, teáztam, meg tanultam ezt a b. közizgatást. Mához 2 hétre bukok meg. De lesz@r. decemberben lesz uv. a 8. hónapom végén..... Majd szülész dokival, meg aneszteziológussal megyek. Kép Kép
Este megyek tornázni. Kár, hogy ma nem jössz. Kép
Pápá: Detti
Detti

Ja! Találtam otthon egy Callentetics v. miabánat jóga kazettát. Hát,,, ollyan izomlázam lett, hogy legszívesebben csak a szememet forgatom ma.Kép
Detti
Detti

Buborék, vigyázz már magadra kedves!!! Látom, titkos vágyad, hogy ne kelljen eljönni a randinkra, jóvan... hüpp hüpp!!! Nem baj, majd megengedem Fruzsinak, hogy megbúboljon! Kép
Most viccet félretéve, az én terhestorna nevű videomon mondja a néni, hogy gyakran elesnek a kismamák az utsó időben és erre is jó a torna. Vannak olyan gyakik, amik az egyensúly javítására szolgálnak. Én úgy érzem, nekem igenis jót tett! Én párszor a kádban vágódtam majdnem hanyatt, de nem jött össze Kép

Fruzsi,
A MÁV-ban pl van külön szoba, fizetős, de érkezési sorrend van, nem lehet lefoglalni.
És igen is cipeld el kispapidat a szülésfelkészítőre, az a dóga, hogy ott legyen!!! A MÁVoson, amin én voltam, 90% kispapival érkezett.

Hicu, végre jelentkeztél! Vigyázz nagyon magatokra!!! Kép

Pussz
Ann
annann

HOZZÁM IS FOG SZÓLNI VALAKI, vagy büntiben vagyok?
Tuok ám én is undi lenni:

Kép

(VISSZAVONTAM. Kussolok)
holophernes

zsizsa!
fantasztikus vagy!

boróka!
köszi a figyelmet! mail ment!

üdv mindenkinek:
ribizli
ribizli

[color=#ff0000]
Itt mindenféle sárkányok hisztiznek!!!

[size=-2]én félek[/size]
annann

Juditkám!!!
Mesélj, hogy vagy? Mit csinálsz mostanság? Mit ebédelsz ma? Jut eszembe majd kilyukad a gyomrom..

Ann! Nekem is mondták tornán, hogy kell csinálni ilyen egyensúlyos gyakorlatokat. Fruzsi mesélhetne, Ő majdnem eldőlt a múltkor Kép Hihihi. (Bocsi Fruzsi, olyan cuki volt..) Becsukott szemmel csináljuk, mindenféle testrészünkre koncentrálunk, aztán ha kész, meg lehet nézni a tükörben, hogy hogyan is állsz. Hát kezdetben rémisztő volt, de most már egyre jobban megy.

Puszó: Detti
Detti

Kép
Köszi csajszikák, mostmár őrült jól vagyok!
Amúgy az a dühöngő sárkány, csak az egyik fejem a sok közül, és én sem vagyok vele jóban, de általában hamar elhümmed. Péntekre hozzam??

Tornáról jut eszembe, hogy én is beruháztam egy Kállai Ildikó (többxös aerobicbajnok) féle terhes tornára. Nem tudom, hogy tényleg használ-e, nem igazán fárasztott el, de bizos az a jó. (?) (bár nemterhesen sokat sportoltam, bár akkor más csúnya dolgokat is csináltam, pl pityókás is voltam néha. (szégyell, szégyell) Bár azért most is eszembe jut, hogy jól esne egy kellemes kis zsibbadás... már csak 1.5év KépKépKép )

Vicces lehet az a sok krumliszsák alakú kismami, amint dülöngélnek egy tornateremben, kiváló videoclip téma lehetne Björknek Kép
J
holophernes

na végre ,beindult az élet!

Ann!

Hát így számoljak be,válaszolhatnál! Mail ment Neked régesrég,és én is hisztis agressziócska leszek!

Csajok!

Utolért a nagy fészekrakó nyavalya! Úgy érzem,mindjárt félidő,és még annyi mindent nem tudok, mikor mit vegyek a gyrekeknek,meg hogyan készüljek,stb. Van kb. egymillió gyakorlati kérdésem,de majd a talin jól lefárasztalak Titeket! Egyet felteszek most,mert ma 19+3 hetesen, 11 óra 35-kor egy percet sem élhetek hasznos infó nélkül: hogy gondoljátok kókuszmatrac pro vagy kontra?

Buborék!

Mit művelsz?! Már az előző esés sztori is kicsinált,de egyre durvulsz! Nagyon vigyázz magadra!

Kisbuksi
kisbuksi

Judit!
A Fruzsi egyáltalán nem krumpliszsák!! Majd csak lesz nemsokára. Kb 18 évesen néztem ki utoljára olyan jól mint Ő. Bár akkor is 15 cm-rel alacsonyabb voltam..
A többiekről nem nyilatkozom, tényleg vicces, bár ahova mi járunk, ott pont a krumpliszsákok vannak a lagjobb formában, a minipocik meg dőlöngélnek. (Jajj de vagány vagyok, mert kb 3 hete megeredt az én pocim is homorúból domborúba..)
A hűtő pedig egész nyáron tele volt Bacardi Breezerrel, és az Uram nem volt hajlandó meginni, én pedig csorgattam a nyálam, Ő pedig röhögött .. 1,5 év.
Ja! Nekem az otthoni torna nem nagyon jön be, mert nem biztos hogy úgy csinálok mindent ahogy kell, itt kijavítanak, meg jól szórakozunk egyébként is.
Amúgy én leginkább egy németalföldi parasztasszonyhoz kezdek hasonlítani, és még az arcomon is kis kerek piros foltok keletkeztek. Amolyan Kalán nénisek.
Detti
Detti

lányok!

mocorgásfélét érzek a pocimból! nem kimondott ficánkolást, hanem valami finom kis motoszkálást. szerintetek ez már AZ?
buborékok és pillangószárnyak már voltak régebben is, de ez mintha konkrét mocimoci lenne!
jaj, el se hiszem!

ribizli
ribizli

KisBuksi,
mél ment, ha má' kihisztizted magadnak :oPPP, csak sajna nem vagyok a legjobb formámban Kép
Olyan hihetetlen, hogy mindjárt félidős vagy!!! Döbb...
És nekünk kókuszmatrac Kép Kép Kép

Detti, de jó neked, hogy volt homorú pocid!!! Nekem olyan gyárilag nincs, még életemben nem is volt Kép ... ha belegondolunk, nem is lesz.
Bár nekem már 2 hónaposan akkora pocim volt, hogy csak azok a cuccok jöttek rám (3 db), amik eredetileg lötyögtek. Kép

Ann
annann

Hajrá ribizli!!! Ez már AAAAz!
annann

köszi ann! Kép

hogy lett neked PIROS?
ribizli

Hát lányok, asszonyok!

Orvosom engedélyével én 1x felhajtottam egy pofa sört, és asszem kétszer már leszúszott 1,5 deci vörösbor. Sőt, a múltkor a pezsgős koccintáskor: abból is ittam kb. 1 decit!
Hol itt a probléma? Olyan vérszegény vagyok, mint állat, vörösbort kéne innom. Mielőtt jövendő gyermekem agytérfogatának kiszámolásába kezdenétek, felhívom a figyelmet a dolog tudományos voltára. Heti 1-1 deci vörösbor. Kéne, de nem bírom meginni. Marad a vas szedése, stb.
De higgyétek el, ártani nem használ.

Juditkám, dícséretes, dícséretes. Én voltam már olyan részeg is, mint a csacsi. Mégsem szégyell, mégsem szégyell Kép
Az mongyuk igaz, hogy alkoholista korszakom egy erőteljes másanposság után véget is ért Kép
De azért jó volt legurítani egy-két (na jó, három) korsó sört a csajokkal Kép
Viszont mostanában ha a környezetmben valakinek alkoholszaga van, attól is rosszul vagyok.
A csajokkal meg túrázni járunk kocsma helyett. Kép

Istenem, szinte hallom ahogy zörögnek a szentképek, s többetek belekezd a rózsafüzérbe lelki üdvömért sopánkodva....................

Kép

puszika, Fruzsika
cinderella

Ribizli!

Ez tuti az,gratula!
Most,hogy nagy nehezen már tudok mosolygós figurát,ne kavarj be ezzel a pirosozással!
kisbuksi

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07.[/size] 40+5 27 év/1.b. Budapest 2003.09.20. [size=-2]2003.09.13.[/size]
[size=-2]2.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 39+0 26 év/1.b. 2003.09.25. [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]3.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=nyuszimanó-public]Nyuszimanó[/url] [size=-2]2002.12.21.[/size] 38+5 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003.09.26. [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]4.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 37+0 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003.10.09. [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]5.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 36+5 29 év/3.b. Gödöll&otilde; 2003.10.11. [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]6.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 34+6 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24. [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]7.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 34+1 28 év/1.b. Hatvan 2003.10.29. [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]8.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 33+3 26 év/1.b. Budapest 2003.11.03. [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]9.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 32+2 29 év/1.b. Budapest 2003.11.11. [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]10.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 32+1 35 év/3. b. Szeged 2003.11.12. [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]N&otilde;i Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]11.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 32+0 28 év/1.b. Budapest környéke 2003.11.13. [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]12.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 30+0 1.b. Zala 2003.11.27. [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]13.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 30+0 27 év/2.b. Budapest 2003.11.27. [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]14.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 29+1 28 év/3.b. Budapest 2003.12.01. [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]15.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 29+0 29 év/3.b. Budapest 2003.12.04. [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]16.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 28+1 31 év/1.b. Budapest 2003.12.10. [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]17.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 27+6 30 év/1-2.b. Svájc 2003.12.15. [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]18.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 27+6 Dunaújváros 2003.12.14. [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]19.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 27+0 29 év/2.b. Budapest 2003.12.20. [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]20.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 26+6 29 év/1.b. Budapest 2003.12.21. [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]21.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 25+2 29 év/1.b. Svédország 2003.12.31. [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]22.[/size] Andi68 [size=-2]2003.03.27.[/size] 25+0 35 év/2. b. Budapest 2004.01.03. [size=-2]2004.01.01.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Rácz Tibor[/size]
[size=-2]23.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 22+5 25 év/1.b. 2004.01.19. [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]24.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 22+5 25 év/1.b. Budakalász 2004.01.22. [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Sz&ucirc;cs Géza[/size]
[size=-2]25.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 22+3 26 év/1. b. Szeged 2004.01.21. [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]26.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 21+6 27 év/2.b. Ócsa 2004.01.25. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]27.[/size] Detti [size=-2]2003.04.18.[/size] 21+6 29 év/1.b. Budapest 2004.01.23. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]28.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 21+2 29 év/1.b. Budapest 2004.01.27. [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]29.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 19+6 33 év Szeged 2004.02.06. [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]30.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 19+5 25 év/2.b. Budapest 2004.02.07. [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]31.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 19+3 27 év Budapest 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]32.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 19+3 31 év/2.b. Csömör 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]33.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 18+3 26 év/1.b. Budapest 2004.02.21. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]34.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 18+2 35 év/3. b. 2004.02.10. [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]35.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 18+1 26 év Budapest 2004.02.18. [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]36.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 17+1 30 év/1.b. Budapest 2004.02.25. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serf&otilde;z&otilde;[/size]
[size=-2]37.[/size] Rebi [size=-2]2003.05.21.[/size] 17+1 32 év/2.b. Budapest 2004.02.29. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]MÁV kórház[/size]
[size=-2]38.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 15+1 24 év/3.b. Szigethalom 2004.03.10. [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
Névtelen

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 54cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap 9/10
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2005.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér Ilang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz Boróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa Gabriella 2830g, 48cm 2003.08.28. ( -16 ) nap
Cory Zsombor 2280g, 48cm 2003.08.31. ( - 43 ) nap 10/10
76vera KépBence 2150g, 48cm 2003.09.02. ( - 24 ) nap
Batkamano KépEmma 3925g, 53.5cm 2003.09.03. ( - 2 ) nap 10/10
Böbi KépPatrik 2850g, 49cm 2003.09.05. ( - 13 ) nap
Bera3 KépBálint 2800g, 54cm 2003.09.07. ( - 20 ) nap
Kisegér KépIstván 3200g, 50cm 2003.09.03. ( -9 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
Névtelen

Lányok, olyan aranyosak vagytok, de elhihetitek nem direkt csinálom az akrobatikus mutatványokat (azt már hozzá sem teszem, hogy a HÉV megállóban egy ember sem jött oda segíteni). Ilyen szerencsétlen, béna vagyok. Pedig szegény gyereknek mindig azt mondom, hogy ô csak magával foglalkozzon ott bent és szépen gyarapodjon és vigyázzon magára stb. és én meg itt kint vigyázok mindenre. Hát, már most ilyen anya vagyok. Ütöm-vágom magamat és a gyerekemet. Na, mindegy, remélem megbocsátja ezeket, de az is lehet, hogy kibújik és jól fejbe ver, hogy mit mu˝veltem vele 9 hónapig.
KisBuksi! Én is kókuszmatracra szavazok, a nôvéreméknek nagyon bevált. Nekünk is az lesz!!!!
Ribizli! Szerintem is a baba mocorgását érzed, de este ha lefekszel hanyat, akkor lehet a legjobban érezni (legalábbis nálunk így volt). Nem szabad sokáig csak egy 5 percig, mert ilyenkor a vérellátás állítólag romlik.
Buborék 34+1
Buborek

Elnezest minden kismamitol a tablazat keslekedese miatt, de sajnos csaladi gondok miatt nem tudtam gepkozelbe jutni mostanaig.

Meg egyszer elnezest es jo pocakosodast!
A tablazat kezeloje
Névtelen

Buborék!
Most már ne aggódj, túl vagyunk a kritikus 33. hétenKép Innen már csak híznak a babákKép Bajuk nem lehet, két hét elteltével akár már szülhetünk isKép

Fruzsi!
A nővérem azt mesélte, hogy kint Olaszországban rendszeresen itatnak bort a kismamákkal. Mondjuk az kevésbé testes mint a magyar borokKép

Már rajtam van a vérnyomásmérő ketyere. Kistáska méretű és ráadásul hangos, csodálkozom, hogy nem cirilbetűs írást találtam rajtaKépKép Cuki volt hazafelé jövetKép Zyúfolva volt a 4-es vili. én meg persze állta, oldalamon ezzel a kis döggel, ami félóránként sunyi módon le akarja amputálni a bal karomat. Persze két plázacsaj felszaladt előttem a lépcsőn és levágták magukat egy-egy helyre (a két utolsóra) Az orruk előtt lengett a gép+pocakom, de nem álltak volna fel. Mikor leszálltam, közöltem velük, hogy nekik is biztosan jól fog esni ha 8 hónapos terhesen így adják át nekik a helyetKép Megpróbáltak vmit. visszamekegni, de szegényeknek az agyi sötétségükben csak annyira futotta: "Nekem sem adták át...+" Hogy ezt mire mondtaKép

Na ennyiKép Most mindjárt megint fúj, ezért leálok a gépelésselKép

hicudzsi

leállokKép
Ha tudok én is mennék a találkozóra, gondolom egy székkel többet be tudnak hozniKép

hicudzsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?