Gréti minden nap megkérdezi milyen idő van kint, hány fok van, miért fúj a szél, hol lakik a szél, miért süt a nap, miért nem süt a nap, stb.
Naponta többször megkérdezi hogy hány óra van. Nem tudom ebből mit fog fel, valószínűleg semmit, de bizonyos időközönként szereti tudni.
Ilyeneket szokott csinálni: Apa, hány óra? Apa: Háromnegyed 1.
Gréti: Anya, hány óra?
Ha véletlenül nem ugyanazt mondjuk, mondjuk én azt mondom hogy 10 perc múlva 1, akkor Gréti mérgesen apjának: Anya azt mondta hogy 10 perc múlva 1!!!!!!!!!!!
Mindig nekem van igazam
Mágneses tér
Gira: És az ilyennek született után nem volt még egy miért? A legrosszabb ha belekerülünk egy ilyen értelmetlen körforgásba hogy mondok valamit, miért, elmondom, miért, elmondom, miért.....hetekig csinálná. Ilyenkor a 2. miért után el szoktuk terelni a témát...
Az a nehéz hogy mindig ki kell találni hogy hogyan mondjuk el a dolgokat az ő szintjükön, tudományos magyarázatokra nincs szükségük, de néha olyan nehéz egyszerűen elmondani bizonyos dolgokat. Meg aztán becsapni se akarjuk, szóval hülyeséget csak ne mondjunk már a gyereknek....
Aztán meg ha olyan kérdez amiről fogalmam sincs, na az a nagy probléma...de ilyenkor általában türelmesen kivárja hogy utána nézzek