A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Nektarin köszi! Remélem lassan pontot tehetünk ennek az egésznek a végére és eltehetem a porszívót jó mélyre a szekrénybe!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok,
minden hófordulós, névnapos babát ISTEN ÉLTESSEN!!!

Most csak gyorsan párat, mert Ádó már elég álmos (bár érdekes módon ebből kifolyólag elég jól el is van magában, ami ritka):

Regi: a Nők Lapjában olvastam egy párról, akiknek a 8 hn-os babája ébredt 35 percenként, gondolom, éjszaka is. Ott az alváslaborosok azt mondták, hogy éhes, azért. Mondjuk ott tényleg keveset evett a kicsi, hogy "kinek a hibájából", nem tudom. De ha Szeli eszik rendesen, tuti, nem ez a gond. Amennyire tudom, ébredhetnek a babák mozgásfejlődési okból is, a testük mozgásaira ébrednek fel, a jelenség (állítólag) átmeneti. Gy. doki mond vmit?

Maggie: pironkodva vallom be, hogy én ettem már kínait, csípőset is, nem volt negatív hatása Ádira (pedig igazán hasfájós baba volt). Egy hős vagy a disznótorral, én az itthoni dolgokat sem bírom érdemben elvégezni, nemhogy még vágni, tölteni...
Gratu az almakóstoláshoz!!!

Kép
Kép
irina

No, ilyen sem volt még: leraktam Ádit a pihiszékbe, és AZONNAL elaludt. :D

Timi26: teljesen igazad van, ott kell hagyni az ilyen orvost! Szakrendelésre nem is utalt tovább Titeket?

Nézegetem az etetőszékeket, azt hiszem, ez a Peg Perego lesz (bár sajnos ez is elég sokat kóstál):
Kép

Kép
Kép
irina

Granda: drukkolok, hogy Lindácska foga minél előbb kijöjjön. (Nálunk már minden nap szinte erről szól, szerencsére változó mértékben. Fog még sehol persze. 8) ).
Kép

Kép
Kép
irina

No, most egy utolsót, mert rámuntok: Viranka, Dmaggie, Kiskolbi: kiolvastam a HP-t, nagyon tetszett!!! Majd dumcsizhatunk róla, ha Kiskolbi is végzett vele. 8)

Kép
Kép
irina

Vadvirág!
Én ismerem az oldalt. Botond teli szájjal vigyorog, amikor valamelyik állat fölé húzom a kurzort :)

Irina!
Én is valami ilyen etetőszékre gonodltam. Mi a nagyitól fogjuk kapni :)

Hozzátáplálás:
Ma kikérdeztem a gyerekdokit és a védőnőt is. A védőnő szerint még nyugodtan várhatunk, mert Botond csak egyszer egy nap kap tápszert. A gydoki szerint ebben a hónapan (6.) elkezdhetem a leveket. (alma, sütőtök, barack) De csak a leveket. Ő is azt ajánlja, hogy még várjak. Szóval akkor lehet megszem az előre megvásárolt barackpürét is. :)

Maggie!
Én a disznótornak a szagától is rosszul vagyok. És ezt szó szerint értem. Gyerekkoromban, mi is sokszor vágtunk. Utáltam.

Hófordulósok és névnaposok : Isten éltessen benneteket.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ja!
Részeredmények (gyakorlatilag az 5 hónapos) :
7000 g és 67 cm.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Végül egy kép Ádóról (elforgatva, mert így jobban látszik a mosolya ;-))
Kép

Kép
Kép
irina

Sense: gratu a méretekhez! ;-)
Etetőszék: nekem a Bébé Confort tetszik, de az csaknem kétszer ennyi, és nem tud annyival többet (kicsit több döntésfokozat és két kerék a lábaknál, ennyi).

Kép
Kép
irina

Sziasztok! :D

Nem vesztem el, de Máté mostanság 3 órákat van fent egyhuzamban, és igényli is a társaságomat rendesen.
Próbáltam végigfutni az elmúlt pár oldalt. Hát minden Bébi csudapofa! :D A konyháktól meg elájultam, én is szövögetem az álmokat, hogy milyet szeretnék majd a saját otthonunkba egyszer... sajna még odébb van. :(
Babakocsi: én nagyon tanácstalan vagyok, mert a mostani Pierre Cardint nagyon szeretem, 3 állásba dönthető-ültethető a felülete, plusz lábzsák, átfordítható tolókar, miegymás, úgyhogy jövő télre még nagyon kellene (az ülőkocsi-forma masszívsága és zártsága miatt), ugyanakkor jó lenne nyárra egy pehelykönnyű esernyő, mert ezzel a PC-nel elég macera az emelgetés-közlekedés (kb 18 kg). Szóval eredetileg az volt a terv, hogy ezt eladjuk, de azt hiszem, egyelőre nem kéne... :roll:

Nálunk örömhír, hogy elmúltak a pöttyök! :D 4 nap kellett hozzá, de péntekre már az egész gyerek pöttyös volt, úgyhogy kicsit paráztam. Szerencsére hiába. Most épp az étvágya esett vissza, de ez anniyra nem baj, 3-4 hetente mindig csinál ilyen "diétát". Emellett a napi 2-3 kaksi megvan. Egy miatt frusztrál: ilyenkor nem tudom kiszámolni, mikor óhajt legközelebb enni.

És lábbal már szabályosan mászik :shock: 8) , csak a kezeit kéne még összehangolni a tappancsokkal. :lol: Úgy saccolom, 2-3 hét, és meglesz.

Hanyattfekvésből hasrafordulás? Ugyammá! Az nem buli!

Megyek, muszáj vasalnom egy csomót, mert átmostam minden rucit és textilpelenkát az új mosószerrel. És este még dolgozni is fogok (kivételesen örülök, hogy Gergő edzeni készül). Délután meg séta, úgyhogy nem tudom, mikor tudok megint jönni. Igyekszem, higgyétek el. :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

IRINA: a HP-nek kicsivel kevesebb, mint a felénél tartok. :( Egy biztos: van némi Tolkien-analógia, az tuti! Ejnye-bejnye!!!! :evil:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sense, én is így voltam vele vettem, egy pár üveggel aztán még mindig ott van polcon, mi már gyümizünk egy pár hete, de én frisset csinálok neki, azt annyira szereti.
De azért eláll az a püré :lol: nem kell megenni, bár fini egyik, másik :lol:

Etetőszék, mi isazt kaptuk a nagyitól, de most annyira szereti, abban ült míg csináltam neki a gyümit, aztán teregettem közben abban vittem be, olyan ari volt, nemrég unta meg.
Mi chiccot vettünk, neki nagyon bejött, dönthető, nagytálcás, pakolós, szóval jó.

Na megyek, mert itt uncsizik.

Kép
Kép
nektarin

Hello Lányok,

Heni, köszönöm az infót. Felírtam az opcionális listára :wink:
Kaqk, Te is megírod a típusát? Nagyon szupi ez is. :lol:

Akarok csinálni egy összehasonlító táblázatot, ár, súly, előny-hátrány, mielőtt döntünk...

Fleur, semmi kétség, meleg van. De én már egy nagy pokróccal ki akarok költözni a kertbe. :wink:

Nektarin, gratula a fogacskához!

Timi26, köszönöm, már el is szaladtam megvenni a Pósa apót :wink: (Ma anyósom szabin van, úgyhogy szabadon garázdálkodhatok) Meg megvettem a Doktor Bubót :lol:
VikDannak ++++++++++++

Irina, Ádi egy cukorfalat.
Szerintem a görgős kerék hasznos lehet... Legalább is én nagyon látom a hasznát így pár hét után. Van a bébé-nél olcsóbb is görgős kerekekkel. De eldugulok. :wink:

silka
silka

Silka: Jane nomad

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, köszönöm :wink:

silka
silka

Szelinek ez volt a véleménye az őszibarackléről:
Kép
... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk! Szuper a kocsitok! :D

Timi26! Azért betegen ne takaríts annyit, mert visszaesel!!! :wink:

Irina! Hát az igaz, hogy Szeli csökkentette a kajaadagját, de nem eszik meg többet, bármit csinálok (150 ml víz + tápszer, napi 5x). Gyerekdokit holnap megkérdezem, mert úgyis megyünk tápit iratni, és mázsálunk is! Tulajdonképpen azt veszem észre, hogy 4-től van ez a kínlódás, akkor ébred fél-egy óránként… :shock:
Akkor lehet, hogy tényleg a pukikra ébred. Általában felkelés után szokott kakilni is, vagy első evés után. Tehát az első fél órában, miután felébredt. Lehet, hogy ezek a bélmozgások ébresztik… :roll: :?:

Én is hasonló etetőszéket nézegettem, de annak még kereke is van… asszem sikerült az egyik legdrágábban kiválasztanom… :oops:
Ennek állítható a magassága? És dönthető az ülése? :roll:

Ádó egy tünemény! :D

Sense! Anyu is ezt mondta, hogy ő egy hónapig csak leveket adott nekem (gy.doki javaslatára), és csak utána a pépeket. 8) Szerintem nálunk is ez lesz, mert az almaszósz nem tetszik neki. Tolja ki a szájából. :(
Gratu a méretekhez! :D

Nektarin! Muti az etetőszéket!!! (meg mindenki, akinek van!!!) :D
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! ezt az etetőszéket mennyiért osztogatják?

Kép

Kép
regcsiken14

Nekem az volt a bajom még egy hasonlóval, hogy 103,5 cm az ülőmagassága... Az nem magas??? A baba mellett kell közben állni, hogy megetessem??? nem értem... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Köszi a cikket egyébként! :D Apával megvitattuk, szerinte mozgásfejlődési dolog lehet, vagy a szelek bántják. :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi
Mi ilyen etetőszéket kaptunk (kértünk). Ez relax-szék a későbbiekben. De egyelőre visszaküldtük, hogy hozzanak egy újat, mert biceg....Ha az új sem tökéletes, akkor a tesómékét fogjuk használni, az műanyag.
Kép Kép Kép

Kép
granda

Irina! Igen, pont ugyanilyet néztem ki először én is:
Kép
Aztán belezúgtam ebbe:
Kép

Granda! Te mindig olyat mutatsz, amit én még sose láttam!!! :wink: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi
Ez az a webbolt, ahol a bölcsőnket vettük és ahol (ha jól emlékszem) Mesi vette a járókát.
http://www.e-bababolt.hu/index.html

Kép
granda

Regi
Fekvőhellyé alakítható!!!: (Hogy miket ki nem találnak) :shock:
http://www.matti.hu/neo_eszekek.php?menu=Multiplo

Kép
granda

Kép
granda

granda!
ez milyen márkájú szék?

Ildikó
KépKépKép
sense4

bocsi!
nem frissítettem :)))

Ildikó
KépKépKép
sense4

Regi: szerintem a Brendonnál vannak olcsóbb helyek is (bár nem mindegyik), itt az én vágyom etetőszék árastul:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=43

Silka: nem, igazad van, biztos van a Peregónál olcsóbb, de görgős etetőszék is. Nekem a görgők annyira nem számítanak, mert így is olyan kicsi a hely, hogy nem lenne hová tologatni (mindenbe beleakad). Férjem íróasztala, széke stb. is görgős, de sokra nem megyünk vele a helyszűke és a szőnyegek miatt. De még nagyon körbeszaglászok.

Granda: hú, ez egy nagyon izgalmas etetőszék (ami Nektek van)!

Kép
Kép
irina

Regi: ülőmagasság: hm, a 103 centi az kb. csípőmagasság (Te magas nő vagy, úgyhogy kb.), de a jobb etetőszékek magassága állítható. Elvileg a babának magasabban kell ülnie, mint nekünk, mert kisebbek, s így lesznek velünk kb. egy vonalban. Kábé. 8) Ha nem így van, akkor az egy rossz etetőszék. :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Micsoda etetőszékek.... Csak ámulok és bámulok.
A mi etetőszékünk egyelőre a pihenőszék. Meg is látszik a huzaton, itt-ott van rajta folt. :D Rálépek, hogy ne hintázzon, és így használjuk.
Ha már ülni tud, akkor - ha jó lesz neki -, megy a merev IKEA-sba, amit örököltünk.

Dmaggie! Te szegény! Próbálj meg sokat pihenni. Bár ez a három gyerkőc melett nem tudom hogyan kivitelezhető... Disznótoros, nyamm!!!!!!

Regi! A védőnénink azt mondta, ennyi idős korban általában a mozgásfejlődés miatt riadnak fel, valamint azért, mert pl. elkezdenek kúszni, és beütik magukat.
Éhes elméletileg nem éhes, hiszen mi sem ébredünk fel az éjszaka közepén, hogy ennénk valamit. Vagy igen? :roll: :lol:

Nem semmi azzal az őszilével. :lol:

Felébredt...

Kép
Kép
Kép
gremese

Etetőszék: nekünk marad a régi fa. Már kisuvickoltam, várja a gazdiját, hogy megtanuljon ülni!!! :D

Regi: takarítást abbahagytam, amint éreztem, hogy elmegy az erőm! :D Sajna csak a negyedéig jutottam, annyira szutykos volt a gáztűzhely, végig azzal bíbelődtem! :D :lol: :cry:

Na lányok! Van jó és rossz hírem!!! :D :(

Drága édsanyám nem bírta megvárni a holnapot, kihívta hozzánk a családorvosunkat!

Jó hír: úgy néz ki megvan VikDan sűrű betegségeinek oka! :D

Rossz hír: valószínűleg vele született asztmás hörghurutja van! :cry:

Holnap megyünk gyermek pulmotológushoz, aki elküld minket vérvételre meg allergiavizsgálatra meg mindenfélére!
Utána ha kiderült a pontos diagnózis megkapjuk a megfelelő ellátást! Ami enyhíti a tüneteket!
Valószínűleg ki fogja nőni, bízom benne!

Hogy ezt a gyermekorvos miért nem gyanította??? :shock: Foggalmam sincs!!!
De tuti leváltjuk!!!

Kép
Kép
timi26

Ádó lealudta a félóráját, úgyhogy etetés előtt gyorsan beugrottam ;-)

Timi26: annak örülök, hogy kiderült, mi a baj, én is nagyon szorítok, hogy Vikdan kinőjje!!!!!!!!!!!!!De hogy a gy.orvos odáig nem jutott el, hogy gyerekpulmonológushoz elküldjön Titeket... eszem megáll.

Gremesi: tőled merítve az ötletet én is szerettem volna az ülcsit használni kvázi etetőszékként, de Ádi annyira mohó és fuldoklós fajta, hogy erre esélyem sincs. Amikor a vitaminjait teával adom be neki a térdemnek döntve őt, az is horror jeleneteket tud eredményezni, holott szinte teljesen ül. A dönthető etetőszék esetében azt remélem, hogyha felfelé kell néznie, mert majd onnan tornyosulok felé, akkor talán jobb lesz a helyzet a félrenyelések terén.

Amúgy édóbédó kisfiam állandóan ülni akarna, ha tudna. Ha félfekvő helyzetben a kezemet nyújtom neki, felhúzza magát ülésbe, halál édes. :D De ha ül és nem fogom valahol, eldől, mint a liszteszsák. Az ülés amúgy azt okozta, hogy nagy barátságba keveredett a zoknijaival (és most már hanyatt fekve is megszeretgeti őket). 8)

Kép
Kép
irina

Irina! Sajnos Dunaújvárosban nem túl nagy a választék, van kb. 2 bababolt, és azok is drágák… :evil: Kerestem ilyen kategóriájút olcsóbban, de egyelőre nem találtam. :(
És Te úgy fogsz etetni, hogy Ádó mellett állsz vagy ülsz egy magasabb széken??? :roll:
(Basszus, biztos én vagyok a hülye, és valamit nem értek, de én leültem a konyhaszékre, hozzámértem a 103 centit, hogy ott lesz Szeli popója, és onnan még feljebb a szája… hát nem jó… Vagy állva etessek??? :shock: :roll: ) :?:

Nekünk is van ülcsink, de a barátnőm, akitől kaptuk, megint pocakos, így nem ártana visszaadni! Meg én olyan jól kitaláltam, hogy Szelikét beteszem az etetőszékbe (persze csak ha már nem bírja a szobában egyedül), és úgy főzőcskézek. :D Nekünk olyan pici a konyhánk, hogy nem tudom máshová tenni, életveszélyes lenne. :?

Ádó nagyon aranyos lehet!!! :D

Timi26! Jaj, szegény VikDan!!! :cry: Szorítunk, hogy kinője!!!
Gy.dokit váltsd le!!! :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi! Köszönöm az infót! :D

Ne haragudjatok, hogy itt traktállak Titeket a dolgaimmal... Bocsi! :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Ne kérj bocsánatot! Ezért vagyunk itt egymásnak! :wink:

Timi26! Gy.dokinak nagy feketepont.
Hú.... Nekem az ilyen nagytakarításokhoz óriási ihlet kell. De ha egyszer jön, akkor nincs megállás. (Már egy ideje várom... :oops: )

Kép
Kép
Kép
gremese

Mármint az ágyban álmában vagy félálomban mászik, és úgy üti be magát.

Kép
Kép
Kép
gremese

Ez a mi székünk. állítható magasság, dönthető támla, gurulós, fékezhetős, 5 pontos bizti öv, levehető dupla tálcás.
Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja és persze nayrancssárga!! :lol: :lol: :lol:
Mint minden! :D

Ma is voltam Spiningen. Wow nagyon jó volt. Bár 7:34 kor keltem és 8-9 van az edzés...de ...odaértem időben. Jól elfáradtam. Most meg apávla 2-2,5 órát sétáltunk emmával. Olyan szép idő volt. Sütött a nap, 14-15 fok. Tiszta tavasz.
Most meg megint búrával a fejemen szárad a hajam és lefoglalom magam a neten.! :lol:

Holnap megyünk mázsálni.....Lehet meglesz a 6kg.!!!!! :lol: :lol: :lol:

Olyan műsor van... kacag, dumál, brrrrög.... olyan édi!!!!!!!!!!!!!!!! már telefonnal sikerült felvennem, de nem tudom áttölteni.

Most éppen apa nyakában ül Emma és hóc hóc-olnak! KACAG de nagyon!!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Ari nagyon Szeli!!!!

És minden babóca!!!!!!!!!!!!!!!!!4

KépKép
kaqk
Debrecen

Apa nyakában Kép

Hintaszékben!
Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Hello Lányok,

Irina, így más a helyzet. :lol: Nálunk ahol etetni tudom, ott folyton útban lenne és van 1 lyuk a nappaliban (korábbi virág kidöglött) és oda szoktam tolni. No meg, ha főzök és nyüszi van, akkor is magam mellé hurcibálom.

Regi, lemértem mindent. :wink: Az én székem ülőmagassága 45 cm, az etetőszéké legfölső pozícióban 65 cm. Ha én ülök, és magammal szembe fordítom, akkor pont jól tudom etetni. Állva nagyon alacsony lenne (pedig én 161 centi vagyok). 103 centis ülőmagasság? Az nekem nagyon soknak tűnik. :roll: (A boltban, ahol a mienk is ki volt téve, a többi etetőszék is hasonló magasságúnak tűnt) És egy kép, amit már korábban is felraktam. A tálcát éppen levettem róla.
Kép
Merykééknek is uilyen van! :wink:

Szeli, Emma cukikák!

Délután leléptem egyet napozni, bő 1 éve nem voltam. 12 perc alatt teljesen szénné égtem. 6 pulóver van rajtam, úgy fázom, mert tiszta vörös mindenem. Megyek, jegelem magam.

silka
silka

Silka: :? leégtél, az pokoli, akkor nem fogsz sokat aludni sem! :-( De szép lesz ha bebarnul...:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Mamócák!
Csak pár képpel jöttem :oops: látom nagyba babakocsi és etetőszék téma van:
Kép
ilyen az új babakocsink (használt, a barátnőmtől kaptuk :lol: )
és Silka! Van hozzá lábzsák :lol: szóval érdemes keresgélni
Kép
itt épp balhézik Noel, hogy nem lát ki tőle :lol:
egyébként simán felkapom Nolkával együtt, olyan 4-5kiló lehet a babakocsi
és az elégedett Nolka:
Kép
végre kilátok :lol:
Az etetőszéket pedig lehet használtan is kapni, Pegperego-t is :lol:
Kép
8750Ft-ért vittem el a teszveszen http://www.teszvesz.hu/item314802637_pe ... oszek.html tegnap
Szóval hajrá Lányok!!!
A szemétről meg nem is beszélve, ugye tudjátok ha a dolgokat többször felhasználjuk védjük a környezetet :lol:
Na puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Köszi Csajok az etetőszék infókat! :D
Silka! Én is ezért vagyok kiakadva. Direkt rákérdeztem e-mail-ben. A válasz:

Kedves Regina!

A Peg Perego Merenda Patchwork Toffee etetőszék 15 kg-ig, körülbelül 3 éves korig használható. Összsúlya 7,9 kg. Ülőmagassága pedig 103,5 cm (ami nem állítható).

Üdvözlettel: Brendon

És ez ugyanoly, mint amit Te néztél Irina! Nem kérdeznél rá Te is??? Hátha más választ kapsz... :?

Emma és Nolek nagyon édesek!!!
Anitja! Szupi könnyű a babakocsitok! :D
Kaqk! Neked van türelmed mindig csavargatni a hajadat? :o Minden tiszteletem! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Na akkor én is dobok képet a cuki Ádó, Emma, Liza és Nolka után!

Sába királynő:

Kép

Nem én vagyok kicsi, hanem Te vagy nagy!!!:

Kép

Kép
granda

... folyt köv.

Boldog hófordulót Marcinak és Raniának!

Nektarin! Gratulálok az első fogacskához! A foga miatt - ha ráharap a cicidre -, az utána nem fáj, csak éppen akkor érzed, mikor csinálja. Remélem nem mellgyuszi! :roll:

Nicknév: Silka, Sense, és még nem tudom kik, adósok vagytok a nevetek jelentésével! :)

Kiskolbi! Jaj, de jó, hogy elmúltak a pöttyök! Most már megnyugodhatsz! Tudom, továbbra is oda kell figyelned nagyon, de a lényeg, hogy ezek el tudnak múlni! És hogy nagyon jól van a mi kis Pasikánk! :wink:

Irina! Édi Ádi! Micsoda férfias mosoly! Nem fülig érő, hanem olyan pasis... :P

Én is ettem már úgy csípőset, hogy Zsófinak nem volt baja.

Sőőőőt, a lucskos káposztától sem!

Kakqk! Milyen jókedvű vidám ez az Emma baba! Kacag, berreg... Szupi! :lol:

Granda jól mondta, az e-bababolt-ból van a járókánk. A teszveszen bukkantam rá.

Annyira szuperek ezek az etetőszékek! Némelyikük már meg is eteti a babát! :lol:

Szombaton Anyóséknál én etettem Zsófit. Apa nagyon éhes volt, így Ő ebédelt, én meg kanalas hamit adtam neki.
Ráültettem a bal térdemre, a hónom alá csapta, megfogtam a bal kezét, és hajrá.
NAgyon kényelmes volt. Mit nekem etetőszék? :lol:

Ma voltunk az IKEJÁban anyuval, Zsofkával. Láttam rajta, hogy nagyon éhes. Anyu sorban állt a pénztárnál, mi meg kijöttünk az előtérbe. Ülő pozícióba csaptam a bkocsit, és adtam neki a vilmoskörte desszertet. Az egész üveget bevágta! :shock: Rá egy órára itthon meg szopizott. Egy teljes adagot. :shock: (Ugyanis a kimaradt szopi miatt feszített a cicim, gondoltam eszik egy kicsit. Ja! Kiszívta az egészet.) :lol:

Éééééés Zsófi "beszél". Ezeket mondja tök érthetően: bababa, ami néha csak két szótagú, azaz: baba.
Ami még új: az az "emm", "emm", "emme", "mmámámá", ami sokszor: mámmá (mama).
Tényleg elképesztő! És olyan tisztán mondja....
Jó, tudom, ezek még nem az első szavai, de ezek nem olyan egybefolyó gagyogások. Ráadásul artikulál ezerrel hozzá.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Anyukák!

Megvagyunk ám mi is, csak annyira el vagyok havazva. A két lurkó teljesen lefoglal. Esélyem sincs, hogy behozzam a lemaradásom. Az utolsó két oldalt olvasgattam el. Látom, az etetőszék és a babakocsi a téma. Nekünk egyenlőre a hordozónk az etetőszék - amit Gergő rendesen ellátott már rizspéppel, Zsuzska pedig őszibarackkal, úgyhogy szépen néz ki....
Babakocsinkat pedig kinőtte Gergő, úgyhogy nincs mese, vennünk kell valami könnyű nyári duplajárgányt.
Nekem ez a hozzátápi kicsit bonyolult. A tápis etetést már tökélyre vittem, mert egyszerre etettem a gyerekeket cumisüvegből. De a főzeléket nem tudom egyszerre adni egyenlőre. De gondolom ahogy nőnek és türelemesebbek és rutinosabbak lesznek, majd ez is kialakul.
Regi!
Sajnálom az éjszakáitokat. Megnyugatásul közlöm, hogy nálunk sem teljesen rózsás a helyzet. Zsuzska sokszor felsír a cumijáért vagy csak úgy és akkor már én is kelek. Mi amúgy 4-5 között még mindig eszünk. Nem tudom egyáltalán ez normális-e... :shock:

Anitja!
Nolka nagyon hasonlít rád!
Nagyon aranyos!

Granda!
A picilány egyszerűen bűbáj! :) Tényleg egy királynő!

Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Gremese!
Zsófi beszél? Nagyon szuper!

Nicknév:
Ági
Gica

Kép
gica1

Sziasztok!

Emese de jó, hogy Zsófikád beszélget. Nálunk is van duma bőven: em, ma, mama. Most főleg az m betűs dumák mennek.

Evés: ha már látja a tálkáját, mint akit hipnotizáltak, nyitja a száját:-)

Nektarin, nekem is elkezdett fájni a mellem, igy elkezdtem fejni, maszirozni, meg melegiteni forró zuhannyal, remélem gyorsan elmúlik.

Granda nagyon szép sába királynője:-)

Etetőszék: én még nem dönöttem.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok !

Először is .
Minden konyha szuper.
Majd én is teszek az enyémről a mienkét én terveztem és az asztalos kivitelezte.

Baba képek gyönyörűek.

Minden Hófordulósnak, szülinaposnak, névnaposnak sok boldogságot.

Helyzet jelentés :
Ádámnak olyan hangja van mint aki egy foci meccset végig drukkolt volna.
Kis repedt fazék bár az apja Pavarottinak hívja.
A hőemelkedés távozott és csak a rekedt hangja maradt meg.

A mi hétvégénk is mozgalmas volt.
Szombaton anyósék voltak itt.
Vasárnap meg egy barátunkhoz mentünk ebédre.
ÁDi nagyon jól viselte aztán ott megkajoltattam és indultunk haza.
Haza fele apa kitalálta álljunk meg a ligetnél sétálni. Közel 2 órát sétáltunk. Nagyon szép idő volt csak nagyon sokan voltak.

Mi felbuzdúlva ma kétszer voltunk sétálni annyira jó idő volt.

Látom a babakocsi is téma.
Nekünk Peg Perego Pliko P3-unk van.
Én nagyon megvagyok vele elégedve. Eddig a mózest hasnáltuk és nagyon szuper mert a mózesnek is lehet a háttámla dőlés szögét állítani. Igaz tegnap meg ma a hordozóval mentünk sétálni mert ha Ádi fel kell séta közbe akkor nézeődik és így jobban bírja a sétákat. Egy darabig nézelődik aztán vissza alszik.
Kép Babakocsi mózessel és hordózóval
Kép Babakocsi sport résszel és lábzsákkal
Ez a kocsi szuper mert esernyőre lehet összecsukni és elég könnyű is.

Másik téma az etetőszék.
Mi abból is Peg perego Prima Pappt vettünk. Nagyon szupi a magasságát és hátáámláját is több fokozatban lehet állítani.
Dupla tálcás ami marha nagy későbbikeben a gyerek jól eltud majd játszani rajta. Kettő görgős kereke van és kettő fix. Ez már eu-s előírás, hogy az etetőszékeknek nem lehet mind a 4 kereke görgős.
Kép Eteteőszék.

Hozzátáplálás :
Mi 3,5 hónaposan kezdtük. Most ma cukkinit evett krumplival. Viszonylag mindent megevett eddig kivéva a sima krumpli főzit. Igaz annak tényleg szörnyű íze van.

Napi kaják :
8-kor 200ml tápszer
11:30-kor főzelék ( álltalában egy 190g-os üvegnyi )
14:30-kor 170 ml tápszer
18-kor gyümölcs pép abból is egy nagy üveges
21-kor 180ml tápszer
Persze a főzelék és a gyümölcs után kap teát. Abból napi szinten iszik meg kb 120ml-t.

Mivel a párom allergiás így Ádi 1 éves koráig semmilyen tej terméket nem ehet így a tejpép is kimarad addig nekünk. Helyette kaptunk Milupa HA-s pépet ami vaniliás ízű. A héten azt is megkóstoljuk. Remélem ízleni fog neki mert nagyon jó illata van.

Na most ennyi jutott eszembe.
Mindenkinek kellemes éjszakát.
20200310173350

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?