A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Meri!

Mire gondolsz a hogyan továbbal? 8) csak nem a szexre? Hát én előre félek tőle, mert Peti után is extra szar volt nem egyszer, sőt nem is csak kétszer :oops: :oops: :oops: de lehet csak én voltam ilyen peches, de asszem most sem lesz jobb a helyzet :?

Amúgy igen, megnyugodtam, és már be is jelentkeztünk 4.-ére tanácsadásra. :D

Rota-vírus: nem tudom. Petinek nem adattam be, de most ugye majd Peti megy oviba, így haza tud hurcolni mindenfélét, így meg fogom kérdezni dr. nénitől 4.-én, hogy m it javasol!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

beírtam az aláíráshoz a 3-as aláírást, de megszokásból mg le is írom :oops: :oops: :oops: :oops: ahhhhhhhhhhhhhhhhh

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ez az első kép annnnnnyira tetszik nekem!!!! Olyan kis huncutka!!!

Igen, a szexre gondolok... nem is arra, hogy jó vagy nemjó (arról majd utána beszélünk ;) ), hanem hogy egyáltalán hogyan lesz... hülye vagyok, mi? De egyszerűen nem tudom elképzelni a szitut... Egész nap betétekkel a melltartómban élek... kis szuszókánk olyko-olykor nyüszög... hm... Na mindegy... Majd beszámolok. :D

meri

Viki, köszi a linket is. Mi fogjuk kérni, csak kíváncsi voltam a ti véleményetekre is. (Az első recept már nálam, csak nem váltottuk még ki.)

meri

Ja, újabb kérdésem is van: készített vmelyikőtök talp- meg kézlenyomatot? Érdekelne a technika... Én be akartam festeni szegénynek a talpát, de végül nem vitt rá a lélek. :D Úgyhogy csak körberajzoltam. De azért még foglalkoztat...

meri

Meri!
Mi a rota ellenit kihagyjuk, majd a meningococcus C ellenit adatom be. De az ráér később.

A másik kérdésre, hogy hogy lesz? Hát nálunk még pár hétig sehogy. :(
Ha kedvünk lenne, akkor tuti, hogy valamelyik gyerkőc miatt nem megy, ha meg mindegyik alszik, akkor mi is csak bedőlünk az ágyba. Evvan.

Viki!
Nekem az utolsó kép tetszik a legjobban, mintha Eszti valamit magyarázna Petinek.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Ja, még valami Meri. Én is a keresztezett megkötést használom a kendővel. Szerintem nem rosszabb a gerincének, mintha kézben cipelném. Bedugom a kezeit is a kendő száraiba, sőt, ha elalszik, a fejét is. Így még le is tudok hajolni vele.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Hú, ma 1,5 órát sétáltunk 4-esben! Majd apa még ment Petivel + egy kört, addig Esztit tisztába tettem és megetettem! Hát,azért elfáradtam én is. Nem elég,hogy éjjel nem alszom túl jól azért csak 2 hete szültem, még mindig itt fáj,ott fáj, stb... de annyira jó, hogy már ki lehet menni!!!!!!!!!!! :D :D :D :D és a napsütés tök sok erőt ad :D

Boeske!

Én sem aggódom azon, hogy mikor? :wink: Mire lenne kedvünk is és lehetőség is, addigra tutira Peti jönne át, vagy az Eszti kezdene üvölteni! MIndegy,majd lesz valahogy, csak Peti után még könnyebb volt, de nálatok, hogy már 3 gyerkőc van még izgisebb lehet .

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Most jöttünk meg uhuról... háááát még jó, hogy ingyen volt, mert jóformán semmit nem mutatott magából... még mehetünk a 33. héten is, belefér az ajándékba... hátha akkor.

Rágta a zsinórt takarta az arcát, eleve háttal feküdt, már jóformán a hátamat zselézte a doki, hogy onnan talán látszik.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy tök kedves volt a dokibá, a mi dokibánkkal együtt volt katona.

Mindkét vesén van egy kis vesetágulata, de nem vészes, azért figyeljük.

Íme így rágjuk a zsinórt:
Kép

Meri
Hát a tejci nemhogy csöpögni de spriccelni fog, ugyanis olyankor mégjobban beindul!
Apa úgy fogja magát érezni mint a tejjel mézzel folyó Kánaánban... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szemokzsu
Szívesen!
Küld el priviben a címed mert Wordben van.

Kép
Kép
Kép
mamacka

ja és most fejvégű!
Kedden még faros volt! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszi mindennkinek, hát nem lettem nyugodtabb. :D

Mamacka, ilyen vesetágulatost nekünk is mutattak, aztán pisilt egyet, és már el is tűnt. ;)

Boeske, én is gondoltam erre, hogy ha ölben viszem, akkor is így szeret lenni. Én is eldugom ilyenkor teljesen. :D Annyira imádja!!!!! Úgyhog ajánlom mindenkinek a kendőt!!! nekünk nagyon bejött.

meri

Meri
Szerintem az én dokim is azért nem mondta, mert nem szereti feleslegesen aggasztani a mamákat, ugyanis ez kisfiúknál nagyon gyakori jelenség és csak ritkán okoz valóban problémát, így nem aggódok, ez a doki is mondta, hogy nem akart idegesíteni biztos nincs gond, de azért ő fel akarja írni a papíromra.

Én is nagyon jónak tartom amúgy a kendőt, de nekem nem vált be... olyan macera megkötni, vagy csak én vagyok türelmetlen... de a Baby Bag-et ami hasonlít rá csak egyszerűbb megkötni (csak becsatolni kell) már nagyon sokáig használtuk.. másfél éves korig. Hátránya a kendővel szemben, hogy ebben csak fekvő és csípőpozicióban lehet a babát hordozni.
Nekem annyira tetszett, hogy el is kezdtem gyártani, ugyanis a bolti ára horror... 12-15000 Ft.

Képek itt:
http://gportal.hu/picview.php?prt=49566 ... 53&index=2

Szemokzsu
Elküldtem.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
Szuper ez a hordozó, megnéztem. Olyasmi, mint a karikás kendőm, csak jobb a tartása. (Egyébként én hordozómániás vagyok. És én is magam varrom, amit csak lehet.)
Most épp a rugalmas kendők tetszenek. :D Lehet, hogy varrok olyat is.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Nem írtam sokat mostanában, mert kicsit összefolytak a nappalaink/ éjszakáink.

Márkucink egy kicsit (na jó nem is kicsit) hasfájós. Rendesen bekajál már 90-110 g-kat, aztán úgy félóra/ óra múlva elkezd üvölteni mint akit nyúznának. Nagyon rossz nézni, h. nem tudsz semmit segíteni neki: ilyenkor nem használ a: has/ hátsimi, ringatás, sétálgatás.
Néha nagy nehezen megnyugszik 5 percre, ilyenkor be is alszik, majd ahogy leteszem (továbbra is csak hason tud aludni) 5 perc múlva újra indul az egész.
Ugyanakkor kakis pelus is kevés van: max 2 db/ nap.
Ugyanakkor meg van, h. kaja után leteszem és 4-5-6 órát simán bealszik.

Nektek nincs valami ötletetek a hőmérőzésen kívül, h. mit lehetne iylenkor még tenni? Annyira sajnálom szegényt a hasmars/illetve kaki hiány miatt.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Mamacka, nagyon jó ez a hordozó. A keresztezett kötésre is van ám egyszerűbb megoldás, asszem a brendon katalógusban láttam: tulajdonképpen két "karika": egyiket az egyik válladon teszed magadra, a másikat a másikon. Szerintem te ilyetis tudnál házilag készíteni. ;)

Vera, sajna nem nagyon van ötletem, mi is nagyon sok mindent kipróbálunk, amikor pocifájás van, de nincs varázsmegoldásunk. :( Én adom neki az Infacolt, de nem vagyok benne biztos, hogy ez használ. Így is fájdogál időnként. De azért úgy vagyok vele, ha csak kicsit is enyhít, már jobb. Mi is nagyon szoktuk sajnálni olyankor. Ezt szoktam is neki mondani. ;) Ja, én azt is megfigyeltem, hogy pocifájós sírást apa tud nyugtatni: arra jutottunk, talán azért mert rajta van egy púp (a pocakja), arra fekszik Bia. És ez lehet, hogy jó neki. Egyszer láttam valahol büfipárnát is, az is hasonló elven működött.

Egy kép mára:

a NŐ ;)
Kép

meri

Vera!

Sajnálom a pocakfájást! Remélem találtok valami megoldást, ami segít.

Meri!

Gyönyörű kislány! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vera,
Masszírozás és a torna nálunk sokat segített. Ha nagyon sír akkor hajszárítót bekapcsolod és a pocakját melegíted vele, persze kicsi fokozaton, az megnyugtatja. A másik topicban tanácsolták, és tényleg megnyugszik tőle a baba. Mi nem adunk rá semmi gyógyszert.

Vikci,
Hogy vagytok?

Mamacka,
Nagyon édes :lol:
Vendég

A hajszárítóról jutott eszembe: magos zsákos melegítés nekünk is be szokott válni.

meri

Kismamik!!! Kinőttük (legalábbis már nem annyira kényelmes) a kezdő pelusainkat! :D Viszont mivel a rokonok mind ugyanezt hozták ajiba, van még belőle. Úgyhogy eladnám 3 csomag Pampers New Baby pelusunkat. Akit érdekel, priviben megbeszéljük a részleteket! Köszi. :)

meri

Panda, most néztem meg a táblát: 10-én született Bia. Javítanád? Köszi. :)

meri

Köszönöm a tippeket, a melegen tartást már kipróbáltuk, volt hogy bevált.

Meri!

NAgyon komoly a lányotok.
Tényleg párótoknál láttam ezt a fenékrázós, pihiszéket, mennyiért vettétek? Már ilyen pici korban is bele lehet tenni Őket?
Amit én kinéztem annak nagyon szép ára volt.

Felrakok egy mai termést:
Kép

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Éééédes Márk!!!!

A miénk 13000Ft volt. Ami csak ráz, nem hintázik, lehet kapni használtan is, sokkal olcsóbban is.
Vera, nem kérsz a pelusunkból???

meri

Vera,
Amit én rendeltem az 14 volt, de általában 12-17 között vannak.

Itt van egy pár ilyen, megnézheted őket:
http://www.c-sale.hu/index.php?akt_menu ... =0&limit=9

Van még itt is www.arzuhanas.hu csak pont nem üzemel az oldal.
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Vera!

Tündéri kisfiad van! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

lányok, ezt találtam a másik topikban!

[quote]t írta:iti_27
Régi felhasználó

Üzenetek: 2334

HozzászólásElküldve: 2008 Február 23 Szombat - 14:00 Hozzászólás az előzmény idézésével
Lányok, beszéltem Eszterrel, képzeljétek, kórházban vannak. Domibabának nagyon fájt a pocija, és nem tudod kaksizni sem, még kúpra sem. Elvitték a gyerekorvosi ügyeletre, aztán a kórházban kötöttek ki, mert hányt is, és nagyon meg volt keményedve a pici pocija.
Most megfigyelés alatt tartják, mert a röntgenen hál' Istennek nem találtak semmit. Még a vér eredményére várnak Eszterék.

Remélem, gyorsan rendbe jön a kis lurkó, aztán mehetnek haza. Istenem, mennyi aggodalom!

Eszter!

remélem hamar kiderül, mi is volt a baj és hazaengednek és minden rendben lesz! drukkolunk Nektek!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Domi babának mennek a drukkok, hogy gyorsan meggyógyuljon és otthon lehessen!!

Viki,
Köszi, hogy bemásoltad ide.
Vendég

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak a gépem bekapott egy vírust, és közel egy hétig nem volt netem... Mit mondjak, elvonási tüneteim voltak, keményen... :roll:

Gratulálok minden kibújt csöppség mamijának, gyönyörűek a kiscsibék!!!!!!!!!!!!! ÜGYESEK VAGYTOK!!!

Mi egyelőre egyben, Norton fiatalúr sajnos pontosan tudja, hogy hogy még 12 napig legálisan növeszti bent a potrohát :wink: :roll: , egy szavam sem lehet. Nem is tűnik úgy, mint aki ki akarna bújni. :roll: Méhszáj fent, belső zárva, néhány kósza, nem komoly jósló.
Közben sajnos felment a vérnyomim, és 1 + fehérje a pisiben, így toxémia gyanu van. Szerencsére egyáltalán nem vizesedek. Adtak rá gyógyszert, de egyszerűen képtelen vagyok beszedni, mert rá van írva, hogy terhesen lehet, szoptatás alatt tilos. ÉS ha egy óra múlva kezemben a gyerek??? NANEEEE!!!
Maradt a pihi ( :roll:) és az itthoni mérés. A felső határon van folyamatosan (140/100 körül). Be akarnak fektetni... Ha felmegy tovább, nincs mese... Ne menjen.
A Strepto kontrollom a + eredmény és kezelés után harmadik alkalommal is - lett, így megússzus az antibiotikumot :D kaptam helyette gombácskát, hogy ne unatkozzak, de mostanra azt is kikezeltük.

Várom a soromat, egyre növekvő türelmetlenséggel. :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati,
Bizony ne menjen ,de ha baj van inkább legyél a kórházban, ott a legbiztonságosabb. Azért remélem Norton nem várja meg a kiírt napot, és hamarabb megszületik :wink: Drukkolunk nektek Dorkával :wink:
Norton baba gyereeee :lol:
Vendég

Sziasztok!

Pati!
Szerintem is inkább legyél kórházban inkább, ott biztonságosabb.
Tudom mennyira szar az utolsó napokat bennt tölteni (volt részem benne), de ott legalább tudnak segíteni, az a 11 nap meg mihamarabb elillan.

Panda!
Köszi a tippet, én ennél vészesebb áron láttam. A lépcsőházban van egy kislurkó, akinek egy hasonló széke van, nála kipróbáljuk, ha tetszik a főnöknek megrendeljük.

Eszter!
Mihamarabb gyógyulást kívánok nektek!

Levegőzettésről:
A kicsi Márk annyira élvezte a kinntlétet, h. a 10 perc helyett 1 órát töltött kinnt ebben a gyönyörű napsütésben az erkélyen. (Előtte egész délelőtt nyűgös volt a hasa miatt, de kint nagyon jót aludt, így nem volt szívünk felkelteni).

Nem tudjátok, h. a melegtől kijöhet rajta ilyen pattanás szerű kiütés? Vagy a női hormonjaim miatt "serdül" a gyerek?

Meri!
Igaz elfogyott a Libero Newborn pelus csomagunk, de a köv. méretű Pampers (3-6 kg) is jó már neki, ebből meg nagyon sokat bespájzoltunk, előbb ezt kéne elhasználnunk.
De azért kösz...

Kép

Kép

Kép
nagy vera

Vera,
Ez a másik oldal. www.arzuhanas.com
Szerintem azok a ,,patikˇˇ a tejkiütések lesznek, nekünk is néha kijönnek utána elmúlnak.
Vendég

Pati, olvastalak, engem magas nyomival kezeltek 130/70-80 a max, és jobb hogy bent van az ember lánya, pedig nekem nega fehérje volt a pisiben....ott vigyáznak rád. a toxémia elég komoly sajnos....kívánom, hogy ne menjen fentebb!!!!
Vendég

Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki,
Eszter nagyon édes látszik, hogy Peti nagyon szereti :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok nézzetek körül oldalamon! :)

Találtok kelengyét, hasznos tippeket, olvashattok a védőoltásokról, mamakelengyéről, homeopátiáról, tejserkentésről! :)

KépKépKép
bogyra

Kép Kép Kép

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok!

Érdekelne hogy használtok-e légzésfigyelőt, és ha igen volt-e már riasztás, vagy téves riasztás????Ha igen, olyankor mit kell csinálni, és mennyi idő van minderre???KÖSZI A VÁLASZOKAT!!!

Mindenki úgy elvan tűnve!!!Hol vagytok???

VIKCI?????????
Nagy Vera???

PANDA?????

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Nekünk volt téves riasztás mindegyik gyereknél. Kicsit vastag a matrac.
Én odamegyek, kikapcsolom a légzésfigyelőt, és figyelem, lélegzik-e a gyerkőc. Ha nem lila a bőre, akkor nincs gond.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Már régen voltam. Nem is tudtam jönni, mert egy kicsit összefolynak a napok meg az éjszakák. Most is 5 órája alvás van. Mi lesz éjszaka?
Tejecske,

nekem mától nem elég neki az egyik cici, mert nincs benne annyi. Nme tudom miért, de lecsppant. Lehet, hogy a fáradtság meg, hogy nem ettem annyit. De nagyon fáj a mellem. Megnézte a dokinéni és nagyon elszörnyedt, hog yilyet még most lát másodjára életében. Pedig jól teszem mellre a babót. Teljesen bekapja a bimbóudvart is. Hála Verának kaptam egy kis madela krémet az mintha most jó lenne neki. De nagyon szét van repedve.

Még lógok egy szüléstörténettel.

Nagyon sok szép baba van. Nme is tudom kinek írjak dicséretet, de úgy gondolom, hog ymindenki megérdemli.
Most én is mindjárt tömörítek képet és teszek fel okszi?

Levegőztetés,

én ma nyitottam rá az erkély ajtót nagyon élvezte. Holnap már lehet, hogy ki is megyünk egy kicsit az erkélyre. Még nem tudom.

Mamacka,

én is féltem, hogy nem lesz jó a ruci, de tökéletesek az 56-ok. És nem is biztos, hogy nem áll meg a növésben a manód. Ne izgulj. Jó lesz rá a ruci.

Meri,

nagyon komoly ez a szerkó a kiscsajon. :-)

Eszteréknek mennek a drukkok, hogy minden okszi legyen.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikcy!
Én is hasonlóan jártam a mellemmel. Egy centi hosszan fel van repedve a bőr, és nem gyógyul, mert minden szoptatásnál szétnyílik a seb.
Szólj, ha találsz valami jó megoldást rá. Írtam egy szoptatási tanácsadónak, de még nem válaszolt. :(

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Vikci, nekünk is volt egy pár napos időszak, amikor mintha kevés lett volna a tejcsi. Szerintem ne aggódd túl! Én utólag úgy érzem, csak annyi történt, hogy a babám igénye nőtt, és a cici még nem alkalmazkodott hozzá. (Tehát nem a tej lett kevesebb, hanem az igény nagyobb.) ;)

meri

Zsu, mi használunk légzésfigyelőt, kivéve a nap nagy részében, amikor a kiscsaj a nagyágyban alszik. :D Mi kipróbáltuk még mielőtt Bia megszületett volna, és simán jelezte a készülék, hogy minden rendben, csak azért, mert érzékelte a mi mozgásunkat. Ettől kicsit megingott a belé vetett bizalmam... ;) Szerencsére eddig még nem riasztott, de a barátnőméknek többször is, akiktől kaptuk. Elvileg a lf.-höz mellékelnek cd-t, amin rajta van, mi a teendő riasztás esetén. Neked nincs ilyen? Ha gondolod, megpróbálom átírni a miénket, és ha adsz egy címet, szívesen elküldöm.

meri

Levegőztetés: engem az érdekelne, ti mit adtok a babákra??? Úgy értem mennyi ruhát és egyebet (zsák, takaró srb.).

meri

Sziasztok!

Judy üzenetét továbbítom:

[quote="[size=200]JUDY[/size] sms-ben"] írta:[size=200]JUDY[/size] sms-ben2008. febr.25-én 21.19-kor császármetszéssel megérkeztem végre. Súlyom 3850gr és 58cm-es nagylány vagyok. Anya és apa nagyon boldogok. Puszi. Király BARBARA
Vendég

Sziasztok!

Judy!

Hatalmas gratula Barbarához! :D Jó egészséget és sok sok tejcsit kívánunk!

Pandácska, Szemokzsu!

Gyönyörű gyerkőcök! :)

Vikci!

Sajnálom a cicit :( Én az avent bimbóvédő krémet használtam Petinél, mert ő is eléggé "szétrágta" a melleimet, és akkor bevált! Most egyelőre ezzel nincs bajom (kopp-kopp-kopp)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Judy,
Gratulálok, jó egészséget nektek :D
Vendég

Meri,
Body, rugi, sapka, bundazsák és takaró, én ezt adom rá, ha rossz idő van. Mondjuk nekem teljesen zárt a mózesem a babakocsin, szóval védi mindentől a babát és melegen tartja.
Vendég

nagyon el vagyunk havazva de majd jövünk.... addig is mindenkinek nagy nagy gratula!!!! :)

Kép
Kép
zsofiapu

Meri!

Body, rugi, kardigán, sapka, overál, takaró! :wink: Nekem is mózeses a babakocsim, de annyira nem zárt.(ez egy 1998-as darab még :lol: :lol: :lol: :lol: )

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?