A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Pumpóka!

Most már látom, hogy hogyan van...
Na ez egy nagy baromság...Magyarország.... :evil:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Már úgy értem baromság az, hogy még az ex nevére anyakönyvezik a gyerkőt autómatikusan.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Megjöttem dokitól! Strepto negatív, babó szívhangja jó, koponyavégű, zárt méhszáj (Cg 3000). Uh. hétfőn lesz. És 2 hét múlva kell mennem ismét, tehát tényleg sűrűsödnek a vizsgálatok!

Xsara! Mi is láttuk a férjemmel azt a vonaton megszülő nőt, akinek kipottyant a gyereke a WC- n keresztül a sínekre! Erre csak annyit kérdezett a férjem, hogy a köldökzsinórt ki vágta el???? Na úgyhogy nem tudom mi lehet belőle igaz! :roll:

Kép
gabo001

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 09:51-kor.
Vendég

Kép
Vendég

Mary - Azért nem annyira baromság az a törvény. Persze, ebben az esetben Pumpókának kellemetlen meg macera, de van olyan eset, amikor ez egy "tényleges apának" fontos szabályozás .. ezzel van levédve. Ez a törvény nem Pumpóka ellen van, hanem az olyan apukáknak egy védőháló, akiket egy válással az ex ki szeretne szorítani a tényleges apasági szerepből .. mert hát egy terhesség nem pár nap .. 40 héttel számolva 280 nap :)

Pumpóka - Kitartás az ügyintézéshez :)
A védőnénit meg rendeld magatokhoz .. nem kell neked hegyet másznod miatta. Főleg, hogy megteszed elégszer a lurkók miatt.

Gaboo - Örülök, hogy minden rendben :) Helyes!!!!
Kíváncsi leszek az UH eredményedre, hogy mekkorák vagytok ..
én olyan sokára megyek :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
szösszenet

Szösszenet! Köszi! Te mikor mész uh-ra? Nálatok még van ilyen későn is? :shock: Én is kíváncsi vagyok a súlyára, na meg arra a bizonyos lepényérettségre!! Úgy kértem ezt az uh-ot, mert nálunk a 18. hét után nincs kötelező!!!! :roll: Tényleg lányok van még ahol így van??: 2 kötelező uh. van az egyik a 13. héten a második a 18. héten?

nono! nem semmi történet! Aranyos lehetett Szonja! :D De gondolom nagyon megijedtél!!! Mikre nem képes egy anya, itt meg nyavajgunk, hogy alig tudunk menni, te meg sprintelsz! Meg gondolom ilyenkor mindenki megtáltosodna!

Kép
gabo001

Az tényleg nem semmi csajok, hogy a márciusi topikban már 9 (!) baba van!! Azért még csak holnap kezdődik a március!
Tényleg sok az a császár, amit Szöszi írt. De ma tényleg ez van. Nem tudom miért! Nagyobbak a babák, mint 20-30 éve??

Kép
gabo001

Sziasztok!

Itt vagyok én is,csakhát valamelyik nap írtam,hogy mostanában nem fogok tudni sűrűn jönni,mert csomó intézni valóm van...

Babyteve: téged kiszúrtalak egyből!Sajnálom! :( Tarts ki még egy picit!!Drukkolok,és küldd az infót tényleg hogy mi újság veletek!!

Mi sem vagyunk babócával a helyzet magaslatán...Tegnap voltam a nődokinál,a tágulat stagnált,ugyanakkora mint amekkorának 33hetesen mérték.A lepényem viszont már nagyon nagyon érik...Már 2/3-as fokban érett.De azt mondta a doki hogy inkább 3-as felé hajlik már,és mondta is hogy tudjam,hogy a 3-as fokú lepény a terhesség automatikus gondolkodás nélküli befejezését jelenti.El is küldött NST-re.Oda csak a betöltött 36.hét után kellene menni,de ő fontosnak találja hogy jövő hét elején ezt intézzem el,aztán még mennem kell ismét a kórházba UH kontrollra,és a kettő vizsgálat eredménye alapján fogunk beszélni róla hogy mi történjen...Szóval lehet szülésindítás lesz a lepényem miatt... :roll:

Hát ennyi újság van velünk.

Remélem ti jobban vagytok!!!

Kép

Kép
mezsó

Mezsó, együttérzek veled, hiszen mi egyidősek vagyunk..

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

mezsó! Kitartás, nem lesz baj, hiszen már mindjárt itt a 36. hét! Az már jó!! A tűdő akkor már érett, önállóan tud lélegezni!!

Ja! Lányok! Eszembe jutott, hogy Mamacka talán amiatt nem ír, mert Kispesten lakik???? Ott ugyanis ellopták a rézkábeleket vagy miket, és két kerületben sincs telefon + internet!!

Kép
gabo001

Sziasztok!

Úgy irigylem azokat, akik már csak ma dolgoznak, de gart is nekik, és mostantól jó pihit, meg minden :)

Gaboo, tök jó, hogy minden ok volt a dokinál!

Babyteve, sajnálom, vigyizz magatokra, és kitartás a kórházban is, gondolunk Rátok!

Nono, nem semmi a lánykád, a bociszem ismerős, nálunk is sűrűn előfordul ez a nézés, imádnivalók ilyenkor, én alig állom meg, hogy ne nevessek előtte, mert akkor tudja, elérte a célját :) Nagy rafkósok ám :lol:

Szössz, elhiszem, hogy már várod a fotózást, biztos tök szupi lesz! :)

Én pénteken megyek majd 4D Genesisbe, tökre várom már, kivi vagyok a méretekre, fekvésére, mindenre :)

Reggel voltunk Zitával újabb kontrolon (cukor), remélem ismét minden ok, majd délután telcsizek is, és kiderül :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

sziasztok,

Mezsó,

biztosan minden orvos és kórház mást gondol a lepény érettségéről...Nekem a nagyobbik lányomnál kb. ugyanakkor nézte az UH-n a doki az érettséget, amennyi most te vagy. Idézem: méhlepény III. fokban érett, erősen meszes. És annyit írt még rá, hogy gyakrabban nézzenek áramlást, és szorosabban kövessék a terhességet. A baba 39+4-re született meg, és szó sem volt szülésindításról előtte. Persze a CTG-k mentek hetente. A másodiknál is hamarabb meszesedett, akkor mondta a doki, hogy vszleg alkatilag ilyen vagyok. Ne ijedj meg emiatt!

Csöppke,

igen, a kisebbikem eljátszik egyedül a játszótéren, ráadásul nem 23, hanem 21 hónapos :) májusi a lelkem. Nagyon szeret homokozni, motorozik, csúszdázik is, nagyon ügyesen mozog. Szerintem ez a remek természetésn kívül annak is köszönhető, hogy ő már a második gyerek, én is többet engedek, ő is többet tapasztal. Igaz, a homloka most is két helyen zöld a múlt szombati púpoktól :roll:

Pihenőszék:

Nem tudom, én biztosan nem vennék...Egyiknek sem volt. Néha kivittem őket hordozóban a konyhába, ha együtt evett a család pl. de jobban szerettem őket a földre kitenni játszani. Inkább tapasztaljon ott a gyerek, mocorogjon, forogjon. Most olvastam hogy Emié még kétféleképpen rezeg is...háááát, nekem ez olyan furcsa...én nagyon maradi vagyok biztosan, de esténként énekelek a babáknak, mert nincs forgós zenélőnk (forgónk van, én varrtam, de az nem zenél), meg felveszem és ringatom, ha kell neki, és ha a földön van, teszek mellé játékokat, hogy lekösse, nézegesse. Hármaskát pedig majd magamra kötöm, ha szükségét érzem. De mondom, én nagyon maradi vagyok :oops:

Ma jól megijesztett egy védőnő, pont akkor volt bent az iskolai védőnéni a sulimban, amikor bementem a lányokkal. Eddig sosem találkoztunk. Rámnézett, és azt mondta, három hetet ad, és a húsvétunk már necces lesz :shock: És hogy be szoktak jönni a jóslatai...Pedig rengeteg dolgom lenne még, és ráadásul nincs fiúnevünk, csak lány...Olyan jóóóól megijedtem, lehet, hogy én leszek az egyik, aki márciusban szül? Pedig még az április elseje is jobb lenne :lol:

Vigyázzatok magatokra, jönnek-mennek a frontok!

Üdv,
Nuska+ (34+0)
nuska1

Mamacka kőbányai, itt van internet...

ja, és olvastam, milyen sok jogász van köztünk, muris volt...Még szerencse, hogy gyógypedagógusból is itt van Atizka rajtam kívül :lol:

Nuska+
nuska1

Mezsó - Sajnálom, hogy ez a lepény ilyen rohamosan érik .. bízom benne, hogy bírjátok még egyben egy darabig.
Amúgy NST-re (vagy CTG - elvileg ugyanaz, nem? :roll: :roll: ) nekem is a betöltött 35. héttől kell járnom, így jövő héten kezdenem kell ..
Aztán 36. héten doki meg labor .. meg utána UH .. lesznek még vizsgálatok bőven :shock: .. csak győzzek elmenni mindezekre .. mert itthon jól elvagyok, de a múltkori dokis napom után is 2-t feküdtem, úgy fájt a derekam.. :(

Gabo
- Nekem a 30. héten volt az utolsó kötelező UH, de kértem a dokitól még egyet, mert a baba méretét próbáljuk majd megsaccolni meg ilyenek .. és az a 37. héten lesz (ő 38.-at akart, de addig nem bírom ki :D).

Nici - Szorítunk, hogy a cukorral minden OK legyen :)

Kép
szösszenet

Köszönöm Szössz :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Nuska - Amiket írsz, az szerintem nem maradiság :) nekem szimpatikus :)

Kép
szösszenet

Nuska: köszi a bíztatást. :) Nem ijedtem ám meg,mert az hogy a dokim küldözget erre-arra,az nekem csak azt jelenti hogy alapos,és vigyáz ránk. :wink: Maximálisan megbízom benne,és a döntéseibe.
Csak most az bosszant hogy hívom az CTG labort itt nálunk,hogy időpontot kérjek/mert nálunk kell,nem tudom máshol ez hogy van/,de nem veszi fel senki... :evil: :evil: szuper!!Nekem meg már az volna a legjobb ha hétfőn mehetnék/mehettem volna. :roll: De így nehéz lesz a franc egye meg őket!!

Ja front...nem tudom hogy azt érzem-e de már második éjjel mensi szerű fájdalom volt a pocimban,és ma egész nap fájdogál.Nem görcsöl,csak fáj,és írtó kellemetlen. :cry: Pont mikor meg akar jönni,olyan jellegű...

klarka,gabo: nektek is köszi a bátorítást,vígasztalást!

Kép

Kép
mezsó

szösszenet,gabo: érdekesek ezek a városok közti eltérések...nálunk labor már nincs,32hetesen volt az utolsó,viszont kötelező UH elvileg még van a 38.héten is annak aki még egyben megéli. :wink:

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!

Szülinaposoknak utólag boldog szülinapot kívánok!

Babyteve

Tudom rossz a kórházban,de ott figyelnek majd rátok nagyon.Drukkolok!

Mezsó

Sajnálom ezt a lepény dolgot,írd meg majd mit döntött a dokid!
Itt is kell időpontot kérni a ctg-re.Sőt a multkori vérvételnél jól lecsesztek, hogy nem kértem időpontot /próbáltam többször is de nem vették fel a telefont/pedig csak egy kémcsövet kértem az ellenanyag szűrés miatt.

Gaboo :Ultrahang nálunk a 32 és 36.héten is van kötelező.Hétfőn este megyek én is a 32 hetesre.

Azt hiszem erősen depizek ma már kétszer sírtam.A bolba beszólt a pénztáros csaj bunkón,hogy mindent fel kell tenni a szalagra /eddig az volt a baja,hogy ne tegyem fel a karton tejet,mert nem bírja a szalag/.Adtam a kezébe a tejet és mondtam 12 van belőle,és annyira bunkó hangnembe szólt nagyon rosszul esett,köpni,nyelni nem tudtam:(. A gyerekeimbe meg nem tudom mi ütött egyszerűen nem fogadnak szót és olyanokat csainálnak hogy égnek áll a hajam.

Nono

Ismerős sztori Lilla is kihozta már belőlem ezt a sebességet.Néha komolyan elgondolkodom a gyerekpórázon

:oops:

Gyomor és nyelőcső égés sajnos nálam is van szinte már egész nap is kínoz nem csak éjjel.Nem használ már semmi.

Megnézem én is a márciusiakat...

KépKépKép
bambika

Először is mindenkinek nagyon köszönöm a születésnapi jókívánságokat!

Csöppke, adandó alkalommal ki is javíthatod eggyel többre a táblázatban a koromat.

Mezsó, Babyteve! Mindkettőtökre sokat gondolok és szorítok, hogy minden rendben legyen veletek és a babákkal!

Benettke, Kisfruzsi! Már csak néhány óra, és pihi? Nagyon megérdemlitek, szerintem egy hős, aki eddig bír dolgozni (akik meg még tovább is..., hát én már rég feladtam volna akkor is, ha nem lenne semmi bajom..)

Xsara! Remélem Dani már jobban van!

Gabó! Olyan jó jó híreket is hallani.

Nuska! Mért lennél maradi, sőt! Én a bölcsőhöz ragaszkodtam, mert szerintem nagon jó a babának. Mindenki le akart beszélni (főleg anyós, hogy hozzászokok majd a ringatáshoz), de elmagyaráztam, hogy miért jó. És csodák csodája, de éppen apósomtól kaptunk bőlcsőt, ő készítette.
Azt meg nem is tudtam (bocs, ha írtad, de akkor úgy látszik elkerülte a figyelmemet), hogy te is gyógypedagógus vagy.

KépKép
KépKép
atizka

Sziasztok Lányok!

Nem nagyon van időm visszaolvasgatni, épp csak átfutottam...

Atizka! Boldog szülinapot utólag... :D

Pumpóka! Szerintem mindenképp próbálj meg Zolival beszélni, még ha nehezedre esik is, de így nem lehet nekiindulni egy házasságnak!!!

Babyteve! Nagyon sajnálom, hogy be kell feküdnöd, azért remélem, majd tudsz magadról infot küldeni!!! Kitartás!!!

Mezsó, neked is szorítok, hogy minden rendben legyen!!!

KépKép

KépKép
gabcika

Most készülök megsütni Mamacka pizzáját! :)

KépKép

KépKép
gabcika

Sziasztok!

Nono26: nálunk (még) nincs ilyen enyém-korszak, kicsim nem igen ragaszkodik egyik játékához sem, max a cumijaihoz sajna :( meg a csokijához -pedig már én is úúgy ennéke gy kis csokit, de apa mindig csak neki hoz :?
hú, amit írtál, azon majdnem elpityeredtem, olyan aranyos -mármint amikor megígérei, hogy többet nem csinál ilyet.
Olyan lakóparkban laktok, ahol a közös kertben van játszórész is? Jó? Mármint idővel majd ha költözünk érdemes ilyesmit nézni? azért jó lehet, hogy nem kell messze menni és sok más gyerek is van, akikkel játszhat meg jóba lehet -bár nem veszti el a varázsát attól, hogy "túl" közel van? Itt a panel mellett is van két játszótér is, de kétszer ugyanazzal a gyerekkel találkozni nem könnyű -nem mintha igényelné kicsim egyelőre.
Attól viszont, hogy lánykám megfogja a tesóját maga hááát nagyon parázok... Max a nagy franciaágyon.... Plusz mostanában lett divat nála, hogy mindenfélét tömköd a játékbabák szájába :roll: remélem, ezt nem, próbálja ki a tesójával!

Nuska: milyen jó Neked, picit irigyellek: mindig is arról álmodoztam, hogy majd amikor egyedül leszek a babával ringatgatom és dalolok neki, de sajnos fahangom van és ez ugyan engem nem zavar, de kislányom szó szerint utálja, ha éneklek :( Számra teszi a kezét és olyan arcot vág közben.... De amikor pár hós volt és apa félreütött egy hangot a zongorán is jelezte -kiakadt.

Mezsó: nekem is fáj a hasam, derekam, mint mensikor, pedig már hetek óta semmi bajom nem volt :cry: most meg hiába pihizek, semmit sem segít.

Csöppke: nem is figyeltem, hogy nálatok is márciusban lesz ünneplés :) Tényleg nagyon furi, hogy már nemcsak is egy gyertya lesz a tortán :wink: Te tudod már, mi lesz az ajszi?

Lepényről: nekem olyat még nem néztek pontosabban nem mondott a dokim, de most megyek több, mint egy hó után újra hozzá -akkor számítsak ilyesmire? És elvileg mond súlyt vagy az "extra"?

Kép Kép
celesztina

bambika: persze majd megírom,de a döntése még odébb lesz mert egyenlőre nem sikerült még a CTG-re sem időpontot kérnem... :evil:

atizka: szülinapod volt/van?Sok boldogságot!! :wink:

gabcika: pizza?...jó annak aki nem diétázik! :wink: jó étvágyat! :wink:

Kép

Kép
mezsó

celesztina: ez némiképp nyugtat,hogy nem csak nekem vannak mensi szerű kellemetlenségeim... :roll: nekem se segít semmi...lehet frontra reagálunk így?

Kép

Kép
mezsó

Mezsó: most ittam egy keverős kávét és nagyon jólesett, jobban is vagyok. Nem tudom, hogy biztosan ettől-e, mindenesetre egész nap nyüglődtem eddig és most jobb :D
A frontra érzékenység úgy tudom erősebb a várandósság vége felé -ehhez Te már közelebb vagy, de végül is csak kb 5 héttel :wink:
Mindenesetre ha nem vagy eltiltva az ilyesmitől próbálj meg kávézni, hátha segít -drukkolok mindenesetre, hogy mielőbb jobb legyen a közérzeted! :!:

Kép Kép
celesztina

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 09:52-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 09:53-kor.
Vendég

emi-veled együtt örülök a szőnyegnek :D Jól esik az embernek egy kis figyelmesség,és meglepi ilyenkor.Bárcsak nekem is ilyen kollégáim lennének.

Babyteve és Mezso-sajnálom a gondjaitokat.Remélem nem lesz semmi baj,ha már eddig épségben megúsztátok.Pihenés,lazulás,és minden jó lesz.

Nono-azt hiszem erre a közjátékra bennem is megállt volna az ütő.De az anyaság ezzel jár,Mindig csak az aggódás......De minden pénzt megér.

Nuska-osztom a véleményed.Szerintem nem vagy maradi.Én sem veszek pihenőszéket,nem is gondoltam rá.Persze,ha kapnánk,lehet,hogy használnám,de számomra felesleges beruházásnak tartom.Én is felnőttem anélkül,és a környezetemben sincs egyik babának sem.

Rólunk:keddre bejelentkeztem szemfenék vizsgálatra.Remélem minden oké lesz,mert én nagyon szeretnék normál úton szülni.
Csütörtök vagy péntek pedig nődoki.

Kép
szibi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 09:53-kor.
Vendég

Sziasztok :!:

Emikem, gratulalok a szonyegedhez :lol: Repitsen meseorszagba :!:

Nici, en a 37. het vegeig dolgozom. Es nem irigylem azokat, akik mar nem, mert nagyon-nagyon unatkoznek munka nelkul es sokkal rosszabb lenne fekvesre kenyszerulten :lol:

Nono, hat edi a torteneted: a pingvin, aki megmutatja, hogyan is tud sprintelni. Bizony en a 7. honapban 15 percet futottam megallas nelkul egy repuloteri atszallas kapcsan, es hihetetlen, micsoda tartalekai vannak az embernek, ha valami muszaj.

Ollem, gratulalok a -3kg-hoz. En csak hizom es hizom :lol:

Babyteve, Mezso, Pumpo , olvastam mi van, es kiatrtas es bizakodas :wink: :!:

Xsara, ez az indiai budis szulestortenet nagggyon gaaaz :!:

Na, megyek, megnezem azokat a marciusi babcikakat :!:

Es mar megint....
Kép
katavirag

Neeem, Nono, nem arra értettem, hogy ITT mondják, hogy kicsi a hasam. Közvetlen környezetem, meg az oviban, stb. akiken ki tudok akadni, hogy néznek rám, mi fájhat vajon nekem ilyen kicsi hassal??
Énis mondtam már itt, hogy nincs nagy hasa vagy nagy hasa van... meg nekem is mondtdák sokan, hogy nem óriás, de itt még senki nem röhögött ki, hogy ugyanmá, mit akarok én ezzel a minihassal.... úgyhogy másokon akadtam ki, nem rajtad/rajtatok!!!! :wink:

Mezsó! Drukk nektek, de már szerintem sem lenne baja, ha megszületne. Gyönyörü súllyal rendelkezik!!!!! :wink:

Épp ma mondtam a védőnőnek, hogy én a 37.héttől túrázni fogok, Zolit minden este leteperem vagy 2 menetre... :lol: legyen meg az esküvő, beadva a személyi kérő papir a névváltozás miatt (azt már úgyis küldik postán, ha kész van) oszt nekieshetünk a kisasszonynak. Nem feltétlen kötelező megvárnia a kiirt időpontot!!! 8)

Bambika!
Ez a gyerekviselkedés nálunk is hasonló!! :twisted: Ma úgy voltam, hogy Attilát úgy ahogy van, felképelem az óvóda kellős közepén. Elkezdett nekem hisztizni, hogy márpedig ő nem veszi fel a cipőjét egyedül... vagy fél órát könyörögtem neki, hogy vegye fel, mert nem tudok hajolgatni és egyébként is, egy 7 éves gyereket már ne az anyja öltöztessen... ja, és tépőzáras a cipője... Nem, csakazért sem vette fel! :evil: Fogtam és kimentem... vagy 100-ig elszámoltam, visszamentem és közöltem vele, vegye fel, nagyon szépen kérem. Nem, ő nem veszi fel! Ráadtam, de úgy vágtam ki az ajtón, hogy puffant... és ismét elszámoltam nagyon sokig, hogy ne verjem el, de istenesen! Nem tudom, ilyenkor mi üt belé, de én robbanóhatáron vagyok. A másik, mikor ő nem akar oviba menni (bár néha nem csodálom, ilyen kretén helyre) és akkor húzom végig emelkedőn felfelé a 25kilóját.... :evil: úgyhogy nálunk is van csodás nap! A kicsi meg olyan rendesen viselkedik... néha ő is megbolondul (de szerintem csak azért hogy ne lógjon ki a sorból), de neki elég egy rászólás eréjesebben és abbahagyja. Attila kiröhög, ha kiabálok vele, de már akkoris, ha a seggére húzok.
De ez csak egy-két dolog a sok közül, amivel boldogit.... minden napra van neki tartalék, amivel kihoz a sodromból... komolyan, mintha direkt élvezné (az apja ilyen sajnos)!!!!
Vendég

[quote="katavirag"][ írta:kataviragcolor=red]Nici[/color], en a 37. het vegeig dolgozom. Es nem irigylem azokat, akik mar nem, mert nagyon-nagyon unatkoznek munka nelkul es sokkal rosszabb lenne fekvesre kenyszerulten :lol:

Szia :)
Félreértettél... én sem azokat irigylem, akik fekvésre vannak ítélve!!! Hanem akik jól vannak, és most leteszeik a lantot, és lesz idejük picit magukra, meg a pihire!
Én március végéig dolgozom még, tehát nekem is van még durván 5 hetem, és nem mondom, hogy jobb lenne unatkozni, de én azt otthon sem tudnék... család, gyerek, háztartás mellett szerintem nem lehet :) És a pihi is jól fog esni asszem :wink:

nici

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 09:54-kor.
Vendég

Beszereztem egy csomag Tenna Extrát .. hát .. a csomag méretéből kiindulva ez bizony pelenka ..
Néztem a Supert is, de azt már erős túlzásnak éreztem .. (és a gyógyszertáros nő is, aki szerint még ez is nagy ... de mindenki ezt viszi, vagy a Supert :?).
Nah, még egy dolog kipipálva .. alakulunk.

Kép
szösszenet

Munka vs. Otthonlét:

Én ÍGY, hogy nincsen semmi bajom, jó a kedvem :) Alíz aktívan ficánkol odabent, nagyon élvezem az otthonlétet, a babavárást :)
Egyáltalán nem untakozom.
Mondjuk tény, hogy a tanítványaim még megvannak .. és szülésig jönni is fognak hozzám minden nap. De komolyan .. ennyi (napi 2-3 óra) agyi munka kell a szellemnek - szerintem :) Én ezt tervezem folytatni Alíz mellett is .. persze nem az első hetekben, de minél hamarabb! :)

Téma volt, hogy ki meddig marad otthon a babával .. én biztosan itthon maradok 2 évet, szeretnék én foglalkozni vele, tanítgatni. Szeretném én megélni mellette az első fontos dolgokat, fejlődési szakaszokat :) Így max. 1 év bölcsit tervezek, mert amúgy (anyum miatt is) nagyon "bölcsipárti" vagyok, nagyon szeretik a gyerkőcök :)

Kép
szösszenet

[quote]g írta:abcika: pizza?...jó annak aki nem diétázik! Wink jó étvágyat! Wink

Bocsi a diétázóktól!!! :oops:
Képet ígérem nem rakok fel! :)

KépKép

KépKép
gabcika

Sziasztok!

Megjöttünk az ultrahanról + a dokitól!

Minden rendben van a kiscsajjal, jól érzi magát, bár a 3 óra várakozást már nehezen viselte.
Azt mondta a doki 38. héten megcsászároz, de megbeszéljük pontosan a köv. találkozásnál! Betojtam! Én még nem szeretném, várjuk csak ki a május elejét! :oops: :?
Kaptunk képet, bár elég car lett... :cry:

Danim ma még nem volt wc-n, remélem lassan rendbe jön, már unja a kekszet+ a krumplit. :o

Tényleg nekem eszembe sem jutott a köldökzsinor ( indiai történetnél).....

Babyteve
sok sok drukk neked! Vigyázz nagyon magatokra!
Kitartást a fekvéshez!

Mezso neked is! Biztos nem lesz semmi gond, hátha lehet még húzni 1-2 hetet!

Megyek mert Danimnak megigértem jöhet 1 kicsikét játszani!
Jobban kezeli a gépet mint én, dehát mit lehet várni egy programozó gyerekétől!!!! :lol:

pussza

Kép
a fejecskéja látszik, bár elég nehéz megfejteni

Kép az adatai

KépKép
Kép
xsara
Érd

Én Lilivel mindenképp itthon akartam maradni 3 évig, meg sajnos nálunk itt a közelben nincs is bölcsi, csak magán, ami megfizethetetlen. És mivel jön a tesó :D így nem is volt kérdés...
De a tesóval már nem biztos, hogy maradok 3 évet, mert a gyes nevetségesen kevés, és most még ráadásul apának sem megy úgy a szekér... szóval nem könnyű megélni.
Szerencsére anyósom már nyugdíjas, így rá majd számíthatok, ha más nem heti egy két alkalommal elmegyek akár takarítani gyes mellett... de ez még a jövő zenéje.

KépKép

KépKép
gabcika

celesztina: a kávétól nem vagyok eltiltva,köszi a javaslatot. :wink: Ma már megvolt az aktuális koffeinbevitelem,úgyhogy már ezzel nem segíthetek magamon... :( /egyébként szeretem nagyon a kávét,de napi 1 kávétól többet nem mernék elfogyasztani így terhesség alatt/De örülök hogy neked jobb lett a közérzeted. :)

nono: parásnak tűnök/tűntem??Akkor bocsi. :) Nem különösebben vagyok ideges,talán csak éppen egy minimálisan amennyire egészséges.Én is úgy érzem hogy mi baja lehetne?? :D Sőőt türelmetlen vagyok... :oops: kíváncsi vagyok már rá. :oops: 8) :) És ha a dokim ennyire ad a lepény állapotára/aminek rettentően örülök,mert szerintem így helyes :) /,akkor valószínű már nem kell sokat várjak a drágaságunkra. :) Amúgy is a cukrosoknál nagyon ritka az olyan terhesség amivel meghaladják a 37.hetet.Álltalánosan jellemző hogy addigra megindítják a szülést.Elmeszesedett lepénnyel a baba életveszélyben lenne odabent,és kint meg tárt karokkal várják szerető szülei.Akkor mire a tétlenkedés? :) Jaja...ha a lepényen fehér foltok vannak,akkor bizony meszesedik...Az én lepényemen lévő fehér foltok... 8) A katica pöttyös háta kutya f.sz. ehhez képest...Enyém már szinte teljesen fehér,alig vannak rajta sötét részek...

Kép

Kép
mezsó

Xsara - Miért akar a dokid a 38. héten megcsászározni ha semmi ok nincsen rá? Ha jól érzi a picike megát odabent? Nem értem .. engem a kiírt időpontnál csak 4-5 nappal hamarabb császároz, kivéve ha megindul a szülés :roll: :roll:

Kép
szösszenet

xsara: én isten bizony szugerálom a képet,de nem látom!! :( :oops: Egyébként grat az értékekhez.Miért kell a császár?Lehet már írtad csak én nem emlékszem? :oops:

Kép

Kép
mezsó

A képre nekem az a tippem, hogy az koponyája van csak rajta ..
Aztán lehet tévedek :lol: :lol: :lol: :lol:

Xsara - Segíts nekünk :)

Kép
szösszenet

szösszenet: ez jó :) nekem még tippem sincs :oops:

Kép

Kép
mezsó

Én szemből vélek felfedezni szemet, meg orrot, csak vízszintesbe van... bár lehet délibáb :)

nici

Hát a kép nekem is fejtörést okozott, a fejecskéje látszik
Balra a nyaka, kezecskével ill. a szeme + a szája "gödre" :wink:

A császár időpontját én sem értettem, de még visszatérünk rá!

Műtött a méhszájam és már a Daninál se tágultam ki...

Nézi a Dani a babavonalzókat , nagyon tetszik neki sok mini baba!!! :lol:

KépKép
Kép
xsara
Érd

Na szóval, akkor leírom mégegyszer, mert az előző elszállt :?
Szóval megvan az újabb cukor eredményem, 4,9!!!!
Annyira örülök neki, azt gondolom mivel ez már a második jó eredmény, nincs itt gond! :) Hát ezért koplalok én? :roll: :lol: :lol:

nici

Pumpóka Az édesapja nevét kell kapnia, és márc 22-ig még van idő. Én hiszem, minden rendbe jön!

Emi majd bőgök én helyetted. Nagyon kedves tőlük. Én meg még leba…t is kaptam, hogy várandós lettem.

Babyteve nagyon szorítok!

Gabo nálam 12, 18, 28, 38 a kötelező Uh.

Nono ha elgondolom, hogy hasonló fájdalmakat élsz meg mint én. Futni? Azért levert a víz egy kicsit. Micsoda erő van bennünk.

Nici cukorkád??

Mezsó én is érzem a "mindjárt megjön fájást", nem erős, csak mint amikor kezdődik. Nem is ritmusos.
CTG-re itt is időpontra megyünk.

Celesztina Súlyt és a lepényérettséget csak a 4D-n mondtak. (amiért ugye extrán fizettünk) Alapból a kórháziban sosem volt benne.

A szülésznőm szerint a 38. hétig bent kéne tartani a babámat. Persze függ, hogy cukrot hogy sikerül lehúzni. A cukor miatt ugyanis a súlya meglesz, de még éretlen az életre. Úgyhogy beszélgetek vele mindennap. :)

Ma voltam a diétás okításon. Nem lesz könnyű, de megcsinálom! Viszont már maradtam CTG-n. És minden pénteken mennem kell reggel vérvételre és utána CTG-n. Zsuzsa én is költözöm! :lol: Csak én másik nap bérlem az ágyat, mint te, ugye?

A lepényérettségre nekem is ezt mondta a dokim, mint Nuska írja. Lehet meszes és még a babó tök jól van odabent, és nem indítanak szülést ettől. Ahány ház, annyi szokás.

Körkérdés: akinek kombiágya van, és 50*70-es a pelenkázója. Milyen pelenkázólapotok van? Én háromoldalasat keresek, de hiába. Kétoldalas van csak.

Kép
téjé

babyteve, vigyázz Magatokra! :) És jelentkezz ha tudsz!

nono, huhh, nemsemmi Szonja motorozása :shock: Biztos nagyon megijedtél.

gaboo, szuper hogx minden oké volt. Errefelé csak 35-36 hetesen csinálják a kókusz-szűrést.

Tényleg egyre több a császár, de sztem nem azért mert nagyobbak a babák, mint régen. Hanem azért mert sajnos sok orvos a kelleténél több művi beavatkozást csinál...oxitocin, stb, csak hogy gyorsítsák a folyamatokat. Ez pedig sokszor vezet komplikációkhoz, amiből adódik a császár.

mezso, nekem a fiammal 32 hetesen már 2-3 fokban érett volt a lepény. 36 hetesen pedig már egyértelműen 3-as érettségű volt. De ameddig a flow jó, nem volt semmi gond. Ilyet nem is hallottam hogy automatice szülésindítás emiatt... :shock:

szössz, a CTG maga a gép neve (cardiotográf) az NTS pedig a vizsgálaté (non stress test), szal ugyanaz. :)

xsara, szuper hogy nálatok is minden oké volt az UH-n :)
A kép sztem szemből mutatja a baba arcát, jobbra van a feje búbja, körépen a nózija, mellette a két szem :D
Ja máőr közben megfejtődött :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?