A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok feldobottak és nyügösek,
Csak gyors bekukk és amire emléxem.

Adri, a mi bébi-butorunk ugyanilyen csak a sunny változat (vagyis nem natur) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .szerintem nagyon jó ez a sarok szekrény, kellemesen csalodtam benne.

hajfestés, nekem a dokim azt javasolta, hogy a szervek kialakulásig a biztonság kedvéért várjak, kb. a 30. hét utánra ütemezzem. Szóval holnap megyek rendbe rakatni. A fodrászom döbbenetét majd le kellene fotózni :lol: :lol: :lol: Remélem a sok őszességet eltudja tüntetni...

Tim, jól emlékxem? Nagyon csini vagy!

Pumpó, Szerintem Zoli kevét feldobhatnád a zene-ötletemmel: Rém rendes család zenéje, hihihihihi

emi, tuti jó a szőnyeg. nagyon tetszik. na meg a szoba is jó csajos lett. munkával óvatosan, már csak 5 napunk van vissza. (Én is megpróbálom a hetet lazára venni, bár még kell vidékre is mennem...remélem nem szakad le a hó szerdára...)

klarka, Neked is szép jó reggelt! És legyen szép az egész napod!

szibi, a bringa (spinning) állatira hiányzik nekem is...de már csak pár hónap. (gondolom ezt azért majd hamarabb ellehet kezdeni, mint a többi sportot, szerintem a tej-képzést nem veti vissza, de majd még rákérdezek). Ha nagyon unatkozol és imádsz takarítani, ajánlak neked egy jó programot? Nincs kedved átjönni hozzánk takarítani? Na jó, ez most komolytalan volt. Amúgy merre laksz? Hátha összetudnál futni valakivel...

gitka, Ti levettetitek az őssejteket? Melyik "bank" tartott előadást? Szépen növekszik a pocid. Szerintem keress rá a márciusiaknál mommy82-re, ott látni, hogy a szülés után 2 héttel milyen szépen visszament a hasa, és a csíkok is majd biztos szépen elhalványodnak.

keményedés, hát, tegnap én csak a boltig sétáltam el, de alig bírtam hazajönni. azt hittem elbőgöm magam, úgy magfájdult a hasam. nem is keménység volt, hanem hasfájás, bár nagyon lent fájt...aztán feküdtem és elmúlt. most pár napja érzem azt, hogy nem jó az álldogálás, gyaloglás. De már most????Pedig arra számítottam, hogy jövő héttől milyen jókat fogok sétálni a környékünkön...

Na megyek rabszolgázni. Szép napot!

1Bambi

Kép
1bambi

Hmmmm, ezt nem hagyhatom ki:

Ez a 300. hozzászólásom :lol: :lol: :lol:

1Bambi (33+3)

Kép
1bambi

Szibi, nem irigyellek, én megőrülnék, ha nem tudnék mászkálni! Mi hála istennek elég jól megtudjuk oldani az autó kérdést, mert van egy teherautónk is, amivel párom dolgozik, így a személyautó többnyire nálam van, kivéve, ha semmi késztetést nem érzek a kimozdulásra, mint pl most hévégén, mert pihennem kellett, lánykám anyóséknál volt, párom dolgozgatott, így én elvoltam itthon...
Ma is egy csomó helyre kell mennem (még jó hogy apa tegnap teletankolta az autót :) ), nem vagyok miss :oops: , de el nem tudnám képzelni autó nélkül, igaz hozzászokott a popóm, lassan 9 éve élünk együtt, és mindig volt autónk! :)
Persze ez nem jelenti azt, hogy nem szállok néha bkv-ra, de az meg a másik, hogy simán is nehéz a tömegközlekedés, bunkók az emberek, kosz van, és még sorolhatnám, de terhesen :shock: :roll: hát az komoly megmérettetés azthiszem!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Na, jelen a topic legnyűgősebb kismamája... :roll:

Én sajnos nem tudom osztani Nono és Zsu véleményét abban, hogy nem nehezebb a terhesség gyerekkel, mint anélkül. Atissal volt a legkönnyebb terhességem! Dolgoztam, mászkáltam, nem kellett senkinek a kezét fogni, nem kellett futni érte a bölcsibe, oviba, stb. Oda mentem és akkor, amikor csak kedvem tartotta! Barnussal már egy fokkal nehezebb volt, bár akkoris dolgoztam, igy hangulatilag jobban voltam, mint most, bezárva a négy fal közé, keményedő hassal és egy nemtörödöm pasival, aki alig van itthon... bár az ex sem volt itthon sokat, de annak egyszer kellett mindössze szólni, hogy segitsen a házimunkában, mert nem birom egyedül és csinálta (na, ezt jól nézzétek meg, mert én nem szoktam fényezni az exférjemet soha, főleg nem Zolival szemben).... viszont reggel én hurcoltam Atis seggét a bölcsibe, délután az ex haza, viszont emberek közt voltam, igy könnyebb volt átvészelni, gyorsabban telt az idő, de már ott volt az időbeosztás Atis miatt. Most meg..... reggel én viszem-délután én hozom őket, közötte intézzem el, ha van vmi. A házimunka rám marad, Zoli semmit nem csinál, csak idegesit! Ha hétvégén mennék itthonról, akkor cibálnom kell a két gyereket magammal és bizony baromira nem egyszerü három zsömléért sem bemenni a közértbe velük, mert ugye akkor már hazahoznák az egész boltot... ezzel engem az őrületbe kergetve!! Szóval szerintem sokkalta nehezebb, minél több gyerek van!! Én már nem sokáig birom cérnával!!!
Vendég

pumpó,
lehetek bunkó?
Te most mit érzel Zoli iránt?
Te még akarod most ezt az esküvőt? Nem akarsz vele várni?

Bocs, lehet, hogy ezt priviben kellett volna megkérdezni. Ha gondolod, válaszolj úgy.

Csak annyira sajnállak, amikor olvasom a kozzászólásaidat. Egyre szomorúbbnak, mérgesebbnek, stb-nek tűnsz. A jókedvedet már régen "láttam". És tényleg nagyon nehéz lehet Neked.
Én nem bírnám. Nem ismerem Zolit, de biztos sokat gondolkoznék azon, hogy mi legyen a következő lépés. És lépnék valamit. Ezt így nem bírnám.

1Bambi

Kép
1bambi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:03-kor.
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:03-kor.
Vendég

...
Vendég

Csatlakozom a pizsis kismamákhoz, de én ráadásul ágyból netezek :lol: :lol:

Hadd legyek kicsit pozitív én, nem "orraládörgölés" csak hogy picit hadd képviseljem a másik tábort. Mi annyira szerelmesek vagyunk most, hogy nem gondoltam volna hogy ilyen idill van.... Nem az hogy nem veszekszünk, de még egy ingerült szó sem hangzik el soha. Hozzáteszem, hogy Jani annyira türelmes, amit néha nem is értek hogy ilyen lehet egy ember :lol:

Kép Kép
szõlõ

Jó reggelt Lányok :) Én most keltem .. tehát logikusan még én is pizsiben nyomom :D De így fogom elfogyasztani a reggelimet is a gép előtt :P

Én is csatlakozom a "KICSATTANOK A BOLDOGSÁGTÓL KISMAMIK" táborához :) Mi imádjuk ezt az időszakot minden nyűgével együtt ..
Most nem fogok itt áradozni, mert nem lehet pár sorban leírni, mit érzek. A lényeget viszont igen .. párom részéről mérhetetlen szerelmet, tiszteletet, gondoskodást, segítőkészséget, türelmet és boldogságot :)
Sajnálom, hogy lehet ezt a csodás állapotot és időszakot máshogy is megélni :(

Kép
szösszenet

gitka01

Hát igen, váltózóak a méretek! Inkább nekem eddig volt extrém kicsi és most kezd felzárkózni, de talán azért ilyen,mert hátsó tapadású meg magas és széles vagyok és elfér. Azért csodálkoznak azok az ismerősök (akik láttak persze mostanában ruhában) és akik eddig nem is tudták, h lesz baba most meg mondom h május végén!
Tök vicces! :lol: :lol: :lol:
Mondjuk lehet az is számít, h plussz 6-7 kg-nál tartok most.
Mindegy 4 kg nem lesz az már tuti!

gabci v. nono?
Nap közben meg van a min. 3 l folyadékom és este megiszom a 2-3 decit 4 óra alatt .mondjuk durván szomjazom,de ma is tudtam aludni egyben 9 órát!
Nekem muszáj ,mert múltkor 6 óra alvás után (23-5-ig) felkeltem és 8-kor ülve elaludtam . Akkor lefeküdtam és még aludtam 11-ig. Félek is mi lesz, ha elalszom majd szoptatás közben meg mi lesz majd, ha nem tudok semmmit aludni a picitől?

Kép
kritta

szőlő: ma töltöm be a 36. hetet, holnap kezdődik a 37.!!

Mamackáról mi hír?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Pumpoka-sajnálom,hogy még nem jöttél helyre lelkileg.Nem lennék a helyedben.....

Bambi-én nem spinningre járok,hanem terepkerékpározom.Tőlünk bringával max 10 perc az erdőig,a tóig pedig 20 perc.Minden másnap mentem edzeni,ha esett,ha fújt.egyik nap az erdőbe,másik nap a tóhoz.Ha legalább szobabringám lenne,tekerhetnék néha,mert az nem zötykölődik annyira,mint a nyáriutak.
Sajnos senkivel nem tudok összefutni,mert én Vajdaságban lakom.Így a fórumtaliról is lemaradtam.

Nicci-hát igen,nehéz autó nélkül.Eddig nekünk is állandóan 2 jármű volt itthon,de sajnos a férjem eladta a sajátját,mert bővíteni kellett a műhelyét,a pénz elment téglára meg mesterre,na meg a bababútor+kelengye,úgyhogy most várnom kell egy darabig,mire ujra enyém lesz a kiskocsim teljes mértékben.
Nállunk a busz felejtős.A legközelebbi buszállomás 25 perc séta,és az a szerencsétlen busz csak óránként jár :shock: :shock:

Kép
szibi

Ja, bocs Klarka, csaka számláló még nem lépett át. :)

Mamackának most írtam, megkapta az sms-t, még nem jött válasz.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő - Hányra kaptál időpontot a dokihoz? Beszéltél már az aszisztenssel?
Én 13:15-re megyek a védőnőhöz .. de minek? Annyira feleslegesnek érzem .. megkérdi hogy vagyok, lemér és megméri a vérnyomásom. Ebből melyiket nem tudom én magamnak megtenni? ...
Nincs kedvem hozzá ... főleg, hogy utána sietnem kell haza, mert jön a tanítványom. Szívesebben pihegnék itthon a matek előtt :P

Szibi
- Autó-kérdés. Az én kicsi kocsim itt figyel a ház előtt, de én már régen nem vezetek. Alíz kiszámíthatatlan, és nem sodorhatom veszélybe magunkat. 1-2-szer vezettem az utóbbi hetekben, amikor Párommal mentünk valahova kimozdulni, hogy ő ihasson egy sört vagy bármi .. de az más, mert mellettem van, bármi történne :) Egyedül nem indulnék el sehova ..

Klarka
- Gratulálok a 36. héthez :)
De te is nyugodt kismami vagyok, szimpatikus :)
Április elején találkozunk a Szent Imrében :P :D

Kép
szösszenet

Vki nem tud jó szülőköszöntő verset esküvőre?

Eddig egy béna van csak.

Nekem elég elég sok intézni valóm van a héten a polgármesteri hivatalnak pl. több cd-t íratok ,mert nem tudják előtte kipróbálni ott fog majd kiderülni, h jó-e. A termbe se engednek be előtte próbálni pedig 50000-t fizetünk. :cry:
Időpontot is csak 2-t adtak 11 v. 12 ebből lehettet választani.
Szerintem undorító h ők diktálnak ennyi pénzért!
Még virágszirmot kéne szerezni meg cipőt venni,smink stb.
Szombaton jó hideg lesz,de ez se biztos a mostani időjárással.
Azért nem csináltuk februárban h jobb idő legyen :o

Köszi mindenkinek a biztatást ruha-babakocsi ügyben.Most olyan bizonytalan vagyok mindenben egyszerűen nem értek ilyenekhez! :lol: :lol:

Kép
kritta

Nah .. tudok írni :D
Szóval Klarka - Te is nyugodt kismami VAGY (persze én is az vagyok :P :mrgreen: :mrgreen: )

Kép
szösszenet

Szössz, beszéltem vele, de nem volt kéznél a kis füzetkéje, majd fél óra múlva kell hívnom megint. A védőnő nem néz szívhangot? nekem már azért megéri elmenni, azt úgy szeretem :)

Kép Kép
szõlõ

Adri!
Gyönyörű lett a babaszoba!!! egy ilyen szekrény was kostet?

Timi! Szép pocid van ,és nagyon csinos vagy! ? kg plusszod van?
Én félek majd hogy elkezd puffadni az arcom, meg vizesedem.

Hány héttől vizesedtek? szerintem ápr.-május jó meleg lesz és nem fogom tudni megúszni. Vagy már megint feleslegesen parázom mivel eddig se volt semmi gondom,lehet ezután sem lesz.

Ja szombaton a rossz idő miatt tornáztam 25 percet és box aerobicoztam is 25-t.Tök jó izomlázam lett.

Kép
kritta

Sziasztok!

Nem tudom ki hiányolt már,és ki nem,de azért gondoltam jelentkezem! :) Állatira nyűgös vagyok én is...lóti-futi megy ezerrel a költözködés miatt,meghát nődokim is küldözget mindenfelé vizsgálatra,tehát nem panaszkodhatom unalomra... :roll:
Holnap reggel 7.15-re kaptam időpontot CTG-re! :shock: :shock: Kíváncsi leszek mit hoz majd a vizsgálat eredménye... :roll:
Ma délután meg megyek szülésfelkészítőre párommal.Szóval program van...
A baba meg már óriási lehet a pocimban,mert lányok én már szenvedek tőle.Bárhová megyek fél óráig pihegek ha végre leülök,fekve nem találom a helyemet,éjszaka kb.6szor felébredek pisilni,és fáj a hasam alja. :cry: Amúgy mindent összevetve jól vagyok. :P :D
Amúgy én is csatlakozom a pizsis kismamik táborához.Ha megtehetem,bizony van hogy 11ig is pizsiben flangálok a lakásban. :lol: :oops:

Kép

Kép
mezsó

mamackáról,és ercsiről még mindig semmi hír??

babyteve valamilyen úton nem küldött infót magukról,hogy mi újság velük?

Bocsi lányok de nincs időm visszaolvasni...valaki leírhatná ha van a kérdéseimre válasz. :) Köszi :wink:

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok Mamik,

Hát az első otthon pihizős napon én is fél 10-kor kelt
em fel.... :oops: bár 12 után feküdtünk le tegnap....

Boka fájá-vizesedés...
sajna nálam is elkezdődöt...a bokáim, főleg a jobb megdagad és feszül, minde cipő szorítja. A csizma szára is szűk kezd lenni....
Mit is mondtatok, krumpli ebédre vacsira só nélkül? Lehet kipróbálom.

Hasfájás....
én is azt a magnéziumot szedem, mint Pumpóka és azóta nincs olyan sűrűn keményedésem (4 napja szedem), de estefelé nekem is fájdogál, mintha meg akarna jönni.

Amit kaptam lactobacillus-s hüvelytabit a hüvelyflóra és ph visszaállítására a 6-ból csak 3-t mertem elhasználni, mert van benne nagyon minimális ösztrogén is, ami nem valami nyerő most a terhesség alatt. Bár így a 30. hét ut
án már állítólag lehet használni nyugodtan, de azért megnézem, hogy nem elég-e ez a 3 tabi....

Vásárlás:
Jelentem megvan végre a babakocsink!!!!! Mindjárt teszek képet is.
Szőlő, megjött már a hordozótok? Nekünk is meg kellett külön rendelni, remélem nemsokára meglesz! Mi a Baby point v3-t vettük, mert egy kicsit nagyobb és magasabb, mint a TITI.
Mást nem vettünk, semmi kórházi csomag.....de mostmár muszáj lesz, csak nem volt energiám tovább kolbászolni és hát szombat is volt korán zárt minden.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Pizsis reggelekre tipp: a nappaliban (ha ninc sorkán éjjel) nyitva hagyom az ablakot résnyire, így reggel hűvös van és ez rögtön arra késztet, hogy felöltözzek legalább tréningnaciba és pólóba pizsi helyett :wink: Aztán ablak becsuk és nem fagyunk meg, viszont már jártam úgy, hogy egyedül voltam itthon és csöngettek rajtam meg pizsi, a köntös meg valahol a játékkupac alján... :oops: De fésülködni és fogat mosni sokszor csak 10 körül jutok el, pedig 7-re legkésőbb midnig felkelünk.

Rosszkedv: éehet, hogy ez ilyen nap? Ma meg melegfront van, nem tudom, van-e ehhez köze, de lánykám is kész ideg, ma félóránként kiakad valamin és úgy üvölt, ahogy csak tud, pedig amúgy ez nem jellemző rá (max napi 1x) Mennünk is kellene egy-két dolgot elintézni, de annyira nincs kedvem :?
Szóval, kitartás, hátha csak múló dolog ez a rossz hangulat!!!

Vezető kismamik: nektek nem kényelmetlen a pedálok használata a poci miatt? Én már többször jártam úgy,hogy vezetés elején elkezdett fájdogálni emiatt a pocim :( vagy csak bénán állítottam be a széket?

Kép Kép
celesztina

Kép a kocsink
Az üzletben ahol vettük a kocsit (babyfun) megvehettünk volna szinte mindent, de rendesen rámtört a klausztrofóbia.....olyan kicsi és zsúfolt, na meg tele is volt mind az 5 vásárlóval+ 2 eladóval. De ha megyünk a hordozóért erőt veszek magamon és jobban körülnézek :lol:

KépKép
kisfruzsi

ja és a 33. hétbe léptünk!!! Hihetetlen..

KépKép
kisfruzsi

éehet = lehet
elnézést

Van, aki már átvette azt a Felicitas-féle csomit? Lehet, ma megpróbálom egy közeli bababoltban, úgyis megyek babakocsit nézni, csak enm akarok csalódni, mert már annyira vásárolhatnékom van...pedig még annyi időnk van hátra... de már nem bíííírom -ilyesmire tud vki vmit? :shock:

Kép Kép
celesztina

Celsztina,

az enyémben volt 1 cumi, 1 avent cumisüveg és 1 db. pampers pelenka a többi újság és reklám.......szóval ne számíts túl sok mindenre

KépKép
kisfruzsi

...
Vendég

Sziasztok Lányok!

Én ma reggel voltam védőnőnél, minden ok, vérnyomim kicsit alacsony volt, pedig reggel ittam egy kávét... :roll: Nálunk hallgat szívhangot, ezért megérte elmenni :D

Kritta! Képzeld ma hajnalban 4-kor felébredtem pisilni, utána kb másfél órán keresztül ide-oda forgolódtam.. nem bírtam visszaaludni.. közben azon stresszeltem magam, hogy még sehogy sem állunk az előkészületekkel, lóvé meg az ablakban... no comment... :roll:
Egyébként én is mindig este vagyok extrán szomjas!

Szőlő! Drukkolok!!!

Nono! sztem senki nem kövez meg mert így érzel, én is utálom már a kismamaruhákat (ráadásul én 3 évvel ezelőttieket hordom, most nem volt rá pénzem, hogy újakat vegyek több tízezerért :roll: ) szeretnék újra csini lenni, mert már nagyon bálna vagyoki... :roll:

Timi! Én sem érzem úgy, hogy azért nehezebb lenne a terhesség, mert itt van Lili. Sőt olyan szempontból könyebb, hogy itthon nagyobb a nyugi mint a melóhelyen volt, és nem kell napi 3-4 órákat utazgatnom.
Más okai vannak, hogy szeretnék már túllenni rajta.
Mondjuk Lili már 2és fél éves, vele már sokkal könnyebb az élet, ahol egész kicsi a korkülönbség, illetve már 2 gyerek van, mint Pumpókánál biztos sokkal nehezebb.

KépKép

KépKép
gabcika

kisfruzsi, a hordozót elhoztuk, csak az adapterre várunk, az még nem jött meg. A héten fel akarom hívni a palit, már eltelt 1 hónap!

Ercsiék költözködtek azért nem volt eddig, most cuccoltak ki mindent itthonról Németországba, úgyhoy szerintem még pár napig el lesznek foglalva a pakolással, de ő jól van :wink:

Kép Kép
szõlõ

Gabcika, köszi, este 3/4 8-ra kaptam időpontot, ami ismerve a rendelést kb 9 óra, de legalább mára még befértem :)

Kép Kép
szõlõ

Ahhoz képest, hogy mára szép napos időt mondtak.... :? fa..án esik az eső... úúúúútálom... lánykám is tiszta dili, ha nem mehetünk ki... :(

KépKép

KépKép
gabcika

remélem minél hamarabb megérkezik az adapteretek. a pasi egy kicsit szét van esve :lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

Én többször azt hittem el fogja törni azt a szerencsétlen babakocsit :lol:

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"]G írta:szőlőabcika, köszi, este 3/4 8-ra kaptam időpontot, ami ismerve a rendelést kb 9 óra, de legalább mára még befértem :)

Én, képzeld, a múltkor csak 5 percet vártam, el sem akartam hinni... :D

KépKép

KépKép
gabcika

:o :o Mikorra mentél? Én direkt mindig délután 3-ra kérek időpontot, akkor kell a legkevesebbet várnom, de most örültem hogy egyáltalán befértem mára. :)

Kép Kép
szõlõ

Gitka! Szép nagy poci! :D

Fruzsi! Klassz a babakocsi! :D

Kisütött a napocska!!!! :D :D :D

KépKép

KépKép
gabcika

Szőlő! Fél 4-re!

KépKép

KépKép
gabcika

Nem baj, a lényegm hogy kaptál időpontot és megnyugtat majd a dokibá, hogy nincs semmi gond!!! Ezért megéri várni!

KépKép

KépKép
gabcika

Így van :) Ezzel a késő esti időponttal mindig megszívom, de nem baj :) Mikor egy hete felhívtam a dokit, mondja hogy "úgyis találkozunk holnap CTG-n, nem?" :o :o Mondom neeeem, nem, én nem tartok ott. :lol:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!
Csatlakozom a "jól érzem magam" táborhoz. Én is mind lelkileg, mind fizikailag jól vagyok. Nincs okom panaszra.

Celesztina!Nekem is van saját atuóm, én mindenhova azzal közlekedek. Nekem nem fáj a lábam a vezetéstől. Biztos, hogy végig fogok vezetni, szerintem biztonságosabb, mint a tömegközlekedés. A gyerekekért menni, meg vinni őket mindennap edzésre, másképp nem is lehetne. Reggel a férjem viszi őket az iskolába.

Gyerekorvos: hétvégén volt erről szó. SZerintem is a gyerekorvost válaszd, ne a sima körzeti orvost. A Szösszenet írt ezzel kapcsolatban, teljes mértékben egyetértek vele.

Szépek a babaszobák, amiket hétvégén felraktatok.

A hátfájásra legjobb a masszírozás.
emma2008

Akkor képben volt :lol:
A múltkor nekem is ilyen késő esti időpontot akart adni Csilla, de én mondtam, hogy az nekem nem jó... ha még várni is kell.. lett volna éjfél mire hazaérek :?
De persze a Te eseted most más!
Nyugi, nem lesz semmi baj!!! :wink:

KépKép

KépKép
gabcika

Szőlő,

mi a baj, hogy hamarabb mész dokihoz? Biztos írtad, csak nem olvastam vagy elfelejtettem... :oops:

KépKép
kisfruzsi

SZőlő! Valami baj van, hogy soron kívül kell menned az orvoshoz?

Szösszenet! Bocsi, nem tudom hogy került a neved elé a névelő. Nem így akartam.
emma2008

Sziasztok!
Megjöttem szülésfelk. tanfolyamról! Ma a szülés volt a téma! Hát.... ismét megerősített abban, hogy annyira azért nem ragaszkodom a természetes szüléshez! :roll: A doki is mondta, hogy utána a hüvely már soha nem lesz a régi, bár funkcióját el tudja látni.... kösz...

Viszont kiderül, hogy itt nálunk a kórházban nincs EDA! (nincs rá személyzet) Csak tervezett császár esetén lehet kérni. Úgyhogy ha meg császár lenne nekem, akkor altatás, az meg megint nem jó, mert én látom utoljára a babót!!! Szörnyű! Így tehát normál szülés esetén sincs EDA. Pedig megyei kórh, jól felszerelt, modern, PIC-el, sűrgősségi tömbbel stb...
Úgyhogy lányok! szerintem mindenki érdeklődjön, a lehetőségek felől, mert akkor el tudom képzelni, hogy több más kisebb (városi, de akár megyei) kórházban sincs pl. EDA
Ja! És hab a tortán, hogy nálunk ugye nem lehet dokit választani szüléshez. (csak tervezett császárnál) Tiszta jó kilátások, hát nem lettem boldog tőle!!

Viszont megkaptam a Felicitas csomagját! (ugye én reklamáltam nekik korábban, hogy csak 2005-ös újságok voltak benn) Most van benn 1 db Avent cumisüveg, 1 db tejtároló edény (AVENT), rózsaszín cumi (pont jó!!! :D ), Nivea bébisampon (kicsi üveg), meg külön volt csomagolva (gondolom vígaszdíj) egy színes textilkönyv 0 hónapos kortól!

Na, visszaolvasok!

Kép
gabo001

Gabo, amit a dokid mondott, az marhaság!!!!! Ill. tuti nem általános.... Nekem pl mindkét gyerekem után sokkal jobb lett a sex :) Sokkkkal jobb :) Igaz csináltam az intim tornát, már a gyermekágyon is. A párom szokta is emlegetni, hogy mintha nem is szültem volna :)

Nálunk sincs eda a Bajcsy-ban.

Pumpo, természetesen az hogy kinek milyen több gyerekkel, az nagyban függ a gyerek(ek)től, ill az anyától is. Én az a tipikus anyatipus vagyok, akinek mindennél fontosabbak a gyerekei (úgy értem hogy szinte függök tőlük), és a gyerekeim sem hiperaktívak, sem nagyon rosszak. Na jó, Kata kicsit az :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Végre a lista végére jutottam, a hétvégénk elég mozgalmas volt, így akkor nem volt időm még olvasni sem.

A rossz kedvű kismamáknak jobb kedvet kívánok, és örülök, hogy vannak happy-k is. Az én hangulatom olyan köztes.

Szombaton egy csomó mindent sikerült beszereznünk, már csak az ágy hiányzik, de legalább már dönteni sikerült, hogy milyet vegyünk. Meg persze apróságok is hiányoznak, de majd az is meglesz. (Amikor felírtam, hogy most miket szeretnék megvenni, elbőgtem magam, amikor a hajkeféhez értem. A férjem meg csak nézett, hogy ezen meg miért kell meghatódni. Persze nem tudom, csak elképzeltem, hogy szépen megfésülgetem a baba haját, feltéve, ha lesz neki... Na jó, tényleg nem vagyok komplett, mert most is kipotyogtak a könnyeim)

Szombaton a vihar éppen a Mattiban ért minket, aggódtunk az autó miatt, mert pont egy fa alatt sikerült megállnunk. Én egyébként nem csalódtam a Mattiban, viszont a Bippa nem jött be, annyira zavart a kicsi hely, és a sok vásárló, inkább menekültem ki.

Olyan szép babaszobákat raktatok fel! Ügyesek vagytok!Nálunk nem lesz külön szoba, de majd igyekszünk egy hangulatos kis szobarészt kialakítani.

Autóvezetésről annyit, hogy ha mernék is vezetni (nem Bp-en tanultam, ezért itt mindig parázok), akkor sem tudnék, mert sokszor még az anyósülésen is alig tudok ülni. Kézzel-lábbal próbálom kitámasztani magam, hogy a jó kis kátyúkat a hasammal a legkevésbé érezzem, mert különben rögtön keményedik.

Még egy csomó mindent akartam írni, de elfelejtettem, külön-külön pedig reménytelen, hogy reagálni tudjak rátok. Bocs :oops:

KépKép
KépKép
atizka

Zsuzsófi! Ez tök jó hír!! Örülök, hogy megírtad! :D Akkor még van remény szülés utánra is, már ami a szex-et illeti... :oops: :oops: :P

Másnak mi a tapasztalata? (már ki nem találja túl intimnek a kérdést... bocsi :oops: )

Kép
gabo001

Csak egy percre jöttem :)

Babyteve üzeni, hogy haladékot kapott a dokitól péntekig, így nem kell bent feküdnie, hazamehetett, de szigorú ágynyugalomban kell lennie! Így a párja még netezni sem engedi :) :D
De jól vannak, minden OK :)

CSak így tovább nekik :) Ügyesen bent tartja még a piciket :) ;)

Kép
szösszenet

Örülök, hogy Babytevéről jó hirek vannak! :)

Gabo!
Nálam sem lett semmivel sem rosszabb a szex! Legalábbis én nem vettem észre különbséget és senki nem is panaszkodott rám eddig... :roll: pedig nem is intimtornáztam sosem...

Zsu!
Persze, hogy sok mindentől függ, ki hogy viseli gyerekek mellett a terhességet! Nekem is fontosak, de már nem függök tőlük annyira és ők sem tőlem. Az enyémek inkább olyan makacs, maguknak valóak, mármint velem szemben. Nem igénylik a jelenlétemet, sőt, van, hogy el is zavarnak a szobájukból.... eléggé önállóak akarnak lenni és ezért nehéz. Mert még kicsik hozzá, bár amiben tudom, nem korlátozom őket, normál keretek között hagyom, hadd csinálják egyedül amit szeretnének. Ha semmit nem hagynék, akkor még rosszabb lenne. Igyis nagyon nehéz velük, önfejüek rettenetesen és sokszor összefognak ellenem, megbeszélik, hogy mit ne és mit igen, ha kérek valamit, vagy mondok valamit nekik....
Igy sokszor nem tudok egy nevezőre jutni velük, ráadásul most még rosszabbul viselem ezeket a dolgaikat, mert totál padlón vagyok, depi magasfokon.... néha szó szerint idegesitenek!! És igazából terhesség előtt ilyet sosem éreztem!!

De remélem, ha megszületünk, nem fog folytatódni ez a depresszió, vagyis remélem, hogy nem fog átcsapni a szülés utáni és gyermekágyi depresszióba, mert akkor bezárnak valahová az tuti!!
Most is próbálok küzdeni ellene, próbálok jó dolgokra gondolni, lefoglalni magam... de mindig eluralkodik rajtam a lehangoltság...
Esküszöm, lemegyek a dokihoz és megkérdezem, nincs-e vmi antidepresszáns, amit terhesség alatt is lehet szedni??
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?