Most gyorsan írok, azután vagy lesz időm olvasni, vagy nem.

Tartottunk egy jó kis hosszú hétvégét a szüleimnél, mert végre hazaengedték Apukámat, Laci meg úgyis betegácsiban van. Hát, csupa rossz hír, mert Apa nagyon belázasodott, most vizsgálják, hogy mitől.
Talán vesemedence gyulladás, de még nem biztos. Laci se gyógyult meg
, tegnap kellett visszamennie a körzeti dokihoz, aki további vizsgálatokra küldte.
Most azt járja szegénykém. Ha végez úgy, hogy még ma délig le tudja adni a leleteket, akkor lehet, hogy már délután vissza is megyünk a szüleimhez. Azt mondta Laci, hogy ő sehol máshol nem tud úgy pihenni, mint Tiszasason.
TGYS és GYED ügyben sikerült végre beszélnem a TB-s kolléganőmmel. Jó hír nekem, és mindazoknak, akik az első baba alőtt a minimálbér kétszeresénél többet kerestek. Ha terhes leszek, és betegácsiba megyek, akkor az eredeti fizum alapján fogom kapni a táppénzt, és a munkáltatómnak mindegy, mert a TB fizeti. A TGYS és a GYED pedig az akkori minimálbér kétszerese lesz, amikor megkezdem.
Ha a fizum kevesebb lett volna, akkor is az lenne a TGYS és a GYED alapja, amit az első baba előtt kerestem, és annak kapnám a 70%-át. Azért ez még mindig jobb, mintha a mostani GYED 70%-át kapná az ember.
Ja, és aki visszamegy arra a 180 napra dolgozni, annak a 180 nap alatti keresete lesz az alap, amiből számolnak, nem csökkenti az, hogy az elmúlt évben GYED-en is volt. Ez most nagyon tuti, mindent apróra megkérdeztem attól a csajtól, aki nekem fogja elszámolni a pénzecskémet. Ha valaki, ő csak tudja.
A TESCO-ban a szülinapi 4 hetes akcióban a baba cuccok akciósak (vagy legalábbis pénteken még azok voltak), de ha valaki TESCO-ban vásárol, figyeljen nagyon oda, mert úgy becsapják, mint engem.
Elvileg -20% (volt?) a kedvezmény minden baba holmira. Ki volt írva a baba-osztályon, hogy a kedvezmény a kiírt árból jön le, és a kasszánál érvényesítik. Na, a kasszánál Lacika már nagyon unta, Laci meg nem érezte jól magát, kisebb gondom is nagyobb volt, mint azt ellenőrizni, hogy hogyan érvénesítik a kedvezményemet. Pedig direkt az akció miatt egy csomó mindent vettem Lacikának. Otthon vettem észre, hogy egy nagy túrót kaptam engedményt, a blokkon minden annyi, mint az árcimkén, és sehol semmi jóváírás.
Viszont a Huggies pelenka ettől függetlenül volt akciós, nagyon jó áron. Az L-es méret nem egészen 54 Ft volt, az M-es meg, ha jól emlékszem 48 körül. Lacikáról egy-két jó hír még gyorsan.
Nem lett semmi baja a mosószertől, most már tuti.
Nagyon élvezte a nagyszülőknél töltött hétvégét, volt ott kert, homokozó, autók, unokatesók, szóval minden, ami szem-szájnak ingere (21 hónaposan
). és aminek legjobban örülök, kezd végre egyértelműen beszélni próbálgatni! Eddig leginkább csak a brüm-brüm meg a vau-vau ment, meg mindenféle nagy csatakiáltások babanyelven (gliglaglá, galigaligaliga, tudúúúúú, meg ilyenek). Most kezdem látni, hogy figyeli nagyon a számat, és az első szótagot megpróbálja utánam mondani.
Pl. a kávéra mondja, hogy KÁ! és ha azt akarja, hogy sünit rajzoljak, akkor mutat a papírra, és mondja, hogy KO! (Kopasz dombon nő a fű...
) Eddig mondta, hogy papa és hogy mama, és azt hittük, hogy ez az, aminek hallatszik. Most meg szalad Apukámhoz, és mondja neki, hogy PA!.
Tudom ám, hogy más hasonló korú gyerekek már mondatokban beszélnek, de nekem akkor is nagy dolog, hogy végre az enyém is mond egy-egy szótagot!
Na megyek, talán lesz még egy kis időm visszaolvasni, hogy kivel mi újság.
BMárti

, de azért gyorsan írok egy pár szót bölcsis élményéről.

éjjel aludna így...