A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Gabcika, én a SOTE-ra megyek, én amúgy is oda mentem volna, nekem nincs kapcsolatom a MÁV kh-al. Remélem nem fogsz csalódni a MÁV után, mi kedden voltunk szül.szoba látogatáson, és nagyon jó volt a benyomás!Minden szempontból.

Nici, nagyon csini az a hálóing, látom igazi szoptatós. És főleg ennyi pénzért..Tényleg jó vásárt csináltál vele. És a lánykád nagyon édi, a hozzáfűzése nagyon mosolyogtató!!

Kép
tim27

...!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:06-kor.
Vendég

Nici! Örülök, hogy jobban vagy valamivel. Tudsz azért jönni holnap a diabetológiára?
Nem is láttam a Corában ilyen szoptatós hálóinget, pedig szombaton voltunk. Egyébként mindegy,, mert elhatároztam, hogy már egy darabot sem veszek, úgy döntöttem elég ami van.

A Sz. Imrés 2. csütörtöki kismamaklubba én is mennék, remélem jövő kedden nem mondja a nődoki, hogy most már csak fekvés. Igaz, ami igaz, mostanában elég merészen mászkáltam, de mit csináljak, most kaptam erőre, és sokkal jobb a közérzetem is, mint eddig bármikor a terhesség alatt. (Mondjuk mostanában egyre jobban megtapasztalom, milyen lehet egy asztmás élete, mert néha alig kapok levegőt.)
A 2. csütörtök tényleg jövő héten lesz.
És jól tudom? A holnapi előadáson videófilm vetítés lesz? De jó lenne eljutni!

Hétvégi vásárlásunk eredménye: lepedők, kifogók, plédek, vízhőmérő, orrszívó, eldobható bugyogó, bébikesztyű (hogy ne karmolja össze magát), fürdetőkesztyű. És amirt még nem akartam megvenni, de mégis: Avent kezdőkészlet. Ugyanis néztük több helyen, és a Corában találtunk 20 000 alatt (azt hiszem kemény 1 forinttal, ami már úgysem számít). Szerintem maradt még az akciós készletükből, és azon az áron adták. Végül férjecském beszélt rá.

KépKép
KépKép
atizka

Zita, megyek persze, próbálok minél előbb odaérni, 8 körül remélem!
Én sajna a jövő csütrütökire nem tudok menni, mert szombaton indulunk Ausztriába, és 15-én jövünk, de a 4. csütrötökösre szeretnék menni, ki tart velem? :)
Ügyik vagytok a vásárlással, most akkor már Neked is szinte minden megvan :)
A hálóing a sorban volt bent, középen, volt pizsiben is, de azt picit drágának találtam (4500 vagy 5000 Ft asszem).

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

[quote="nici"] írta:nicide a 4. csütrötökösre szeretnék menni, ki tart velem? :)).

Nem igérek semmit, de tényleg jó lenne oda is elmenni.

KépKép
KépKép
atizka

Sziasztok,

hú mennyit írtatok:)

Ma reggel voltam a 2. vércukortesztes vackon, fú de utáltam most is, remélem holnap jó eredményeket kapok, és akkor egy jóidőre elfelejthetem :D
Dokihoz szerdán kell mennem, kíváncsi vagyok hogy áll a méhszájam, Dominóval 30 hetesen már elkezdett megrövidülni, aztán 32 hetesen már nyíltam is.Majd kiderül :)

Bambi, boldog születésnapot!

Nem próbálkozom a konkrét reagálással mindenkire, mert tuti hogy éjfélig verném a klaviatúrát. :lol:
De nagyon nagy és csini pocakokat láttam :wink:

Lassan beindul a bébibumm, tök izgi :)

É is hoztam pociképet:

Kép

Kép

Szép estét!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Pumpóka! Így már értem, hogy a házasság az egyszerűbb út.
Azért az nevetséges, hogy akik házasok, járkálnak a házassági levelük után, hogy az ne legyen régebben kiadva, mint 300 nap. Akik meg elváltak, ott automatikusan az ex nevére kerül a gyerek.
„Hogy tudjunk minél jobban ki... mindenkivel?”
Sajnálom, hogy még mindig rossz a kedved.:(

Nono! Aranyos lehetett Szonja, persze mikor már biztonságban volt. Azért tényleg ijesztő, hogy ilyen kis korban még nincs veszélyérzetük.

Gabo! Nálunk a 30. héten is van kötelező uh. Utána nem tudom, még.
Örülök, hogy minden rendben van a kiscsajjal. Szép súllyal rendelkezik.:)
Örülök, hogy rendeződött a várandós csomag-probléma.
Nálunk van lehetőség EDÁra, ha fogadunk altatóorvost.

Mezso! Látom már nagyon készülődik a babád megszületni. Azért remélem, még marad egy kicsit.

Nuska! Nem vagy maradi. Nekem tetszik, amit írsz. Én is szoktam gondolkodni olyasmin, hogy majd énekelek, mesét mondok a babának.

Xsara! A magyarázat alapján, ki lehet venni a babád fejecskéjét. Aranyos. :)

Nici! Grat. a jó cukor eredményhez! A többi viszont nagyon komolyan hangzik. Jobb lesz, ha most már pihensz. Vigyázz magatokra!
Szandi aranyos.:)

Nono! Végre láttuk Szonját! Nagyon édes! :)
És csinos darabokat gyűjtöttél be a hétvégén!:)

Borakata! Üdv itt! Már nemsokára babázhatsz! :)

Gabcika! Lili nagyon aranyos!:)

Timi! Örülök, hogy jelentkeztél! Aranyosak voltak a kollégáid!
És csini vagy a képeken!:)

Emi! Ajándék mellé még buli is? Tényleg kitettek magukért! :)
Nagyon szép lett a szoba!:)

Szibi! Szép nevet választottatok.:)

Celesztina! Azt a kacsát én is a kosarunkba csentem, de a párom visszarakta a polcra.:) Persze, én sem akartam megvenni, volt más fontosabb dolog, de olyan puha és aranyos...A kislány nagyon édes!:)

Toncsi! Örülök, hogy jelentkeztél. Csini vagy!

Mary! Szép kiságya és lámpája lesz Boginak!:)És egyáltalán nem volt drága a kiságy.

Kritta! Biztos szép lesz a ruhád. Jó lenne majd egészen is látni. Ne idegeskedj, biztos mindennel elkészültök mire eljön a nagy nap.
Szép a kinézett babajárgány!:)
És tényleg látványos a pocinövekedés.

Zsu! Jobbulást a gyerekeknek!Bár, remélem azóta már jól vannak.

Mannogab! Üdv köztünk!

Junag! Üdv. Itt újra!
Jobbulást a lányodnak!

Adri! A ti Lilitek szobája is csodás!:)

Szösszenet! Sajnálom, hogy ismét fáj a derekad.:(
Párodnak jobbulást!

Gitka! Szép nagy a pocid!:)

Kisfruzsi! Grat. A babakocsihoz! És a 33. héthez is!

Örülök, hogy Babytevéék jól vannak és hogy még egyben vannak.:) Kitartást nektek! Gondolok rátok!

Ezzel visszaolvastam a hétvégi termést. Bocsi azoktól, akiknek nem reagáltam külön. Sokat írtatok. És mire behoztam a lemaradást, látom már ismét oldalakkal vagyok lemaradva. :) Közben pihennem is kellett, mert fáj a lábam, a baba is sokat mocorog, olyankor csak az segít, ha kicsit ledőlök.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

sziasztok Lányok,

ha megengeditek, jobb később mint soha alapon csatlakoznék Hozzátok.)
Tegnap kezdtük meg a 34. hetünket Babóval.(Vonalzóm nincs, nincs hozzá türelmem, hogy megcsináljam.-)
Nem is tudom, mit írjak még.Régebben a "ma megint megjött" topikba írogattam, merthát egy évbe telt, mire sikerült összehoznunk Boldizsárt, úgyhogy nagy izgalommal várjuk/vártuk az érkezését.
Elvileg ápr.17.-re vagyunk kiírva, de nem lepődnék meg, ha nem húznánk addig, ugyanis a múlt heti (33hetes) ultrahang alapján a pocaklakónk már 2900gramm.)
Ha esetleg bekerülhetek én is a táblába, az István kórházban fogok szülni.
Valamelyikőtök kérdezte, hogy hol lehet mintás textilpelenkát kapni!A Babyplanet-ben láttam múlt héten, nagyon aranyosak voltak, és jó áron!Én a Csillaghegyi üzletben láttam, mert Szentendrén lakunk, de van még boltjuk máshol is.
Próbáltam képet is feltenni, hogy ne így arctalanul írogassak, csak nem nagyon sikerült.)Ti hogy csináltátok?.-)Pontosan mekkorára kell?Mert én próbáltam a kiírt méretet, de még arra is azt írta ki, hogy nagy.)
Na, nem akarok így egyszerre sok lenni, mindenkinek szép estét, jó éjszakát kívánok.

üdv,

Timi

KépKépKépKép
moti

Megjöttem a suliból és visszaolvastam.
Katavirág mindenféle testápolóval amit ajándékba kaptam mert a csikosodás elleni krém nekem drága,most még olajat is használok fürdés közben-után a testápoló alá.Meg azért se vettem külön krémet mer azt mondják aki hajlamos rá annak mindegy és mindkét nővérem csíkosodott meg az én se...m is hízás után.Nem akartam de semmi se úgy alakul ahogy terveztem ugyhogy feladom.Majd a végén összegzem az amortizálódást aztán megpróbálom elfogadni. :D
Csöppke neked ia és még valakinek :oops: bicsi elfelejtettem aranyos a pocitok de Zsuzsófié se semmi nem cserélnék vele :oops: :D
Ja elfelejtettem üdv az újaknak!
Megint jöttem panaszkodni de felhúztam magam rendesen.A suliból hazajövet 1óráig cigifüstben ültem a vonaton ami nemdohányzó.Én is cigiztem amig ki nem derült a terhesség de azóta nem.Ja és kaller persze nem jött de vagy leülök a kocsmakocsiban vagy állok 1 órát.Persze egyik se kapott észba sőt!Egymás utám szívták és ez szó szerint így volt :evil: A vonatra felszállni senki se segített még elém is tolakodtak a pasik.Kőbánya felsőn meg nincs peron így nagy pocival élmény felszállni de persze kötelező bejárni az órákra.Még jó h esti gimi.
Hazaérve telefon apának elújságolni milyen tirpákok vannak erre közli h neki meg szóltak h most már nem fogok bérletet kapni a cégtől.(egy helyen dolgozunk)Nemigaz h ezt a két hónapot nem bírták volnaki érettségiig.Már mindent megvontak tőlem a cégnél ami nemújdonság.Mindig van mire fogniuk h miért nem kapok karácsonyi prémiumot stb.Most az éves jutalmat se látom mert a tavalyi évből hiányzik 2 hónap.Igaz h ez lenne a 8.ik évem a cégnél de kit érdekel?Eldurran az agyam ettől a munkahelytől.Majd megnézhetik mennyit teszek én értük ha visszamegyek. :evil: :evil: :evil:
Na abbahagyom!
Magika nem akarok beleszólni de még bírd ki egy kicsit.Tudom mi van h érett meg vannak akik nem várnak 40 hétig de nemár március elején induljunk be. :lol: Így utólag azért hamar elment az idő de most máár várják meg a babók az igazi tavaszt!
Remélem Babyteve is rá tudja venni a törpöket és Virágnak se lesz semmi komoly idő előtt!
Vendég

SZiasztok, van 2 jó hírem!!

Az első: hívott Mamacka, köszöni az aggódást, minden rendben van velük, csak nem nagyon van netközelben. :)

A második: velünk is minden OK! Méhszáj zárt (aggódtam a fájások miatt), Mazsi is jól van! :) Kb 1700-1800 gramm, a többi méretét nem jegyeztem meg fejből. :oops:

Kép Kép
szõlõ

Nézzétek el a helyesírási hibákat légyszi.Általában ez a gyengém idegesít ha hibás szöveget látok de most beleestem mert ideges vagyok és kapkodok.Remélem sikerül kihámozni mit akarok :oops: :oops:
Vendég

Szőlő gratulálok!Én is úgy szeretnék már tudni vmit de majd csak húsvét környékén megyünk uh-ra.
Ez a hülye tv nha akkorát reccsen nemtom miért és én úgy utálok megijedni.......... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

[quote="szőlő"]A írta:szőlő második: velünk is minden OK! Méhszáj zárt (aggódtam a fájások miatt), Mazsi is jól van! :) Kb 1700-1800 gramm, a többi méretét nem jegyeztem meg fejből. :oops:

Nagyon örülök :)
Akkor remélem megnyugodtál ;)
Mazsi is egyre sezbb súllyal rendelkezik ;)
(Mi jövő hét szerdán megyünk legközelebb UH-ra ;))

Kép
szösszenet

Sziasztok, jó estét!

Kicsit off kérdés: szerintetek nem jobb két lánytesónál, akik között kb 2 év (lesz) a korkülönbség, ha nagyjából ugyanakkor van a névnapjuk és lehet egyszerre ünnepelni? Mert akkor nem lenne az, hogy most csak az egyik kap ajándékot és a másik irigykedik (bár a rokonságnak a közös ünnep megterhelőbb anyagilag, de akkor lehet kérni esetleg nagyobb közös ajszikat is nekik, nem?)
Vagy az a jobb, ha külön-külön van?
Nálunk pont úgy jönne ki, hogy június 17 és 19 (ha jól emlékszem), amúgy férjem szerint maradjunk a febr. 16 és október 19-ben...

Csöppke: cuki a pocid :)

Szőlő: klassz, hogy minden rendben :)

Nálunk megvan a zsebes tároló a kiságyra -eredetileg bababoltit terveztem (olyan "hagyományosat") de ez Micimackós (Laura aktuális kedvence) és jó sok zsebe van (meg olcsóbb)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1204576991.9491.jpg[/img] zsebes tároló kiságyra

Kép Kép
celesztina

Szőlő, örülök, hogy minden ok! Remélem megnyugodtál :)
Szép kis súlya van már Mazsinak :)

Jaaaj... úgy várom a pénteki uh-t, én is nagyon kiváncsi vagyok már a méreteire :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Celesztina - A Hugim és köztem pár év van, és távol van a névnapunk egymásétól .. Sosem volt fújás .. fel tudják fogni a gyerekek már pici korban :)
Én azt mondom, hogy jobb, ha a gyerkőcöknek távol esnek az ünnepelnivalóik :lol: A születésnapot nem tudjuk nagyon befolyásolni (kivéve aki nagyon megtervezte a dolgot), de a névnapot igen.
Szerintem ez legalább olyan fontos, mint az, hogy a születendő baba születésnapja és névnapja ne legyen közel egymáshoz.
(ez egy vélemény, kíváncsi vagyok, ki hogy vélekedik majd :) ;) )

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Hú, nekem mér megint követhetetlen lett ez a topic... Azért olvastam szorgalmasan vissza, de nem sok minden maradt meg!

A jövő heti Szent Imrés kismama klubba csatlakoznék én is!

Lituka: remélem sikerült megvenni a matracot!

Szösszenet: örülük, hogy vasárnap végre sikerül bejutnotok körülnézni a kórházba!

Bambi: Boldog Szülinapot!

Atizka: azt hiszem holnap tényleg videóvetítés lesz a szülés előkészítőn, én szándékozok menni, mert már rég voltam, remélem oda is érek.

Szőlő: örülük, hogy minden oké volt a dokinál!

Velünk csak annyi van, hogy múlt hétvége óta már olyan erőteljes mozgásokat végez Beni, hogy időnként határozottan fáj és előfordul, hogy levegőt is alig kapok és néha úgy megfeszíti magát, hogy azt hiszem szétszakadok! :shock: :shock: :shock: Éjszaka egyre kevésbé alszunk, amikor végre találok valami kényelmes pózt, egyből jelzi, hogy az neki baromira nem kényelmes... :roll: :roll: :roll:
Így aztán kicsit ki vagyok ütve meg le vagyok lassulva napközben, ami miatt ma is jó korán hajöttem a melóból, de már egyáltalán nincs lelkifurdalásom... Ez van és kész!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

[quote="tim27"][ írta:tim27b]Gabcika, én a SOTE-ra megyek, én amúgy is oda mentem volna, nekem nincs kapcsolatom a MÁV kh-al. Remélem nem fogsz csalódni a MÁV után, mi kedden voltunk szül.szoba látogatáson, és nagyon jó volt a benyomás!Minden szempontból.

Nici, nagyon csini az a hálóing, látom igazi szoptatós. És főleg ennyi pénzért..Tényleg jó vásárt csináltál vele. És a lánykád nagyon édi, a hozzáfűzése nagyon mosolyogtató!!

Bocsi Timi! mostmár leesett.... :oops: Csak bekavart, hogy szoktál írni a Kisfalvis topikba is.... mert ő még rendel a mávban is, és írják a lányok, hogy őket még oda is küldi ctg-re...

KépKép

KépKép
gabcika

Ja, amúgy voltam én is már a sote szülőszobán, nagyon tetszett!!!
A mávban én is csak 1x voltam uh-on...

KépKép

KépKép
gabcika

Szőlő! Örülök, hogy minden ok! :wink:

És annak is, hogy Mamacka megvan... :)

Csöppke! Csini poci! :D Még mindig nagyon vékony vagy.. már biztos ilyen is maradsz.. jó neked!!!

Gitka! Szomorú, hogy ilyenek a munkahelyeden veled, 8 év után nem ezt érdemelnéd... :roll:

Moti! Üdv itt! :D

Celesztina! Mi gondolkozunk azon, hogy ha kislányunk lesz újra, akkor Nórának hívjuk, akkor egy napon lenne a névnapjuk Lilivel :D Szerintem jópofa lenne... :D

Zorroné! Ne is legyen lelkiismeretfurdalásod, pihenj, amíg még lehet!!!

KépKép

KépKép
gabcika

Gabo! Köszi, minden tanács jól fog most.

Magika! Aranyosak azok a pici cipők a pocakodon! Már tényleg nincs sok hátra neked.:)

Adri! Csini vagy!:)

Celesztina! Köszi. Sült alma? Nem is tudom. Azt hogy kell csinálni?
Aközeli ünnepnapoknak szerintem megvan az előnye is és a hátránya is. Mindkettőről olvastam már a hsz-okban. Én nem tartom tragédiának, ha közel esnek az ünnepelni valók. Mi is nézegettük a neveket és pl. 3 lány esetén nagyon közeli időpontokat találtunk névnapra.:) És érdekesnek tűnik. Tudom kicsit zavaros vagyok, de már elfáradtam, bocs.

Zsu! Ez nem semmi! Ekkora pocakkal még cipeled a kiscsajt is! :)

Gabcika! A www.szopiparna.hu oldalról most rendeltem én is falvédőt. Több mintából lehet választani. És március 8.-ig 10% kedvezmény is van minden termékre. Amúgy a falvédő ára itt 3500 Ft.

Andi! Örülök, hogy jelentkeztél. Biztos elkészül időben a Beni-szoba.:)

Bambi! Először is boldog szülinapot!Kép
Diétáznom kell. 1 hét múlva azt akarják látni, mennyit fogytam.

Timi! Köszi, én is gondoltam már arra, hogy 1-2 zöldséget is beiktatok, jó, hogy említetted.
Babaruhákat, kisplédeket, előkét, hordozót, kisollót, cumisüvegmosót, nekem hálóingeket, sátorbugyikat, szopis melltartót vettünk Most rendeltem ágyneműt, fejvédőt és falvédőt. Jó, hogy még azelőtt, hogy esetleg kórházba kerülök. :(

Nici! Pont ilyen hálóinget kaptam hétvégén a tesóméktól. Csinos darab.:D

Csöppke! Szép nagy poci!:)

Moti! Üdv. Itt!
Szép súllyal rendelkezik a babád!:)

Gitka! Sajnálom a rossz dolgokat, amik veled történtek. Tudom milyen az, amikor nincsenek tekintettel a dohányzók a kismamára. Egy keresztelőn folyamatosan szemembe fújták a cigifüstöt, órákon át. Nem is bírtam csak úgy, hogy kb. félóránként kijártam, aztán leléptünk még a desszert előtt.

Szőlő! Nagyon örülök mind a két jó híreknek. :) Gondoltam ma rátok.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok
Aranyosak vagytok, hogy aggódtatok! Nagyon jól esett! :)
Kicsit visszaolvasgattam, de reagálni most nem nagyon tudok...
Iszonyat fáradt vagyok reggel 10-től délután 4-ig a várost jártuk, a buszon meg persze, hogy senki nem adta át a helyet...
Holnap ha sikerül én is teszek fel pocakfotót!

Tegnap éjjel volt az első alkalom, hogy fiamtól távol aludtam... nagyon furcsa volt... a mama vigyázott rá. Úúúúgy fog hiányozni a kórházban! :)

Szépek a szobák, a rucik és a pocakok!

Annyit azért mégis...

Szöszi
A Muskotályzsályát én is úgy tudom, hogy nem szabad szagolgatni, mert görcsöket okozhat ezért segít a vajúdás alatt... kérdezd meg a szülész dokit is, mert lehet az ortopéd doki ezzel nincs tisztában. Mindenesetre figyeld magad, ha esetleg kenegetéskor begörcsölnél, keményednél akkor inkább ne használd.

Szőlő
Nagyon örülök, hogy minden rendben! :)
Szép nagy a kis ember! :)

Jó éjt!

mamac és a fiúk

Kép
Kép
Kép
mamacka

juj de furi a vonalzóm... nem sikerül kivenni, hogy mi a szösz az a pocakban... :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Több topicba beleolvastam már, de ti bezzeg ezerrel írtok...alig lehet követni! Nagyon szuper!

szösszenet: köszi a táblázatot, közületek tényleg nagyon sokan szülnek a szt.Imrében, alig találtam szt. Istvános kismamit...milyen nagy poén lesz, ha többen együtt lesztek egy szobában!
1bambi: köszi a vizesdésre a krumpli-ötletet, kipróbálom holnap, mert tegnap este is, és sajnos ma is ijesztően elefánt-lábam van... :(
emi: gyönyörű a szoba, a többieké is nagyon édi!
[b]kisfruzsi
: mi is babypoint v3 babkocsit vettünk, csak narancs színben :)

Többen írtatok egy csomagról (Felicitas), ti azt a kórházban kaptátok a szülésfelkészítőn, vagy miről van szó?

Jó olvasni, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki később csatlakozott... :roll:

Üdv és jó éjt
borakata
Vendég

Mamacka - Örülök, hogy jelentkeztél :)

Lányok - Ha valaki még küzdene székrekedési problémákkal, lenne egy tippem :)
Nem kell hozzá más, csak a Benettke receptje segítségével elkészített tejszínes gyümölcsleves (4-6 fő részére), egy olyan férj, aki nem csípi az ilyen jellegű ételt (mert nem tartalmaz húst :mrgreen: :mrgreen:) és egy jó adag kívánósság ..
Nah, én ma egyedül megettem ezt a nem kis mennyiséget az isteni találmányból :) Szuper volt, és az anyagcserém is rendben :mrgreen: :lol: :lol:

Jó éjt mindenkinek :D

Kép
szösszenet

Szössz :lol: :lol: :lol: Köszi a tippet

Mamacka, a képen valami olyasmit tudok kivenni, hogy van egy láb felül (behajlítva), az belelóg egy fej tarkójába és mindez van két tenyérben.... :shock: :lol: Őőőő, lehet hogy nem.

Borakata, a Felicitas csomag amiről beszéltünk, az a várandós csomag. Elvileg a védőnő adott egy kis Felicitas füzetkék, amiben van egy kupon, azzal lehet átvenni az ingyenes várandós csomagot általában bababoltokban.

Csöppke nagyon szép a pocid!!! :D

Zorróné Mazsi is ezt csinálja.... Végre találok egy kényelmes pózt és olyan vad rugdosásba kezd ohgy rendesen fáj :lol: Ááááá, nem az van amit Ő akar, már most, dehogyis :lol:

Klönben nagy franc a gyerek.... Szerintem kb összevissza forog, tuti hogy sokszor keresztben fekszik (gondolom mikor jobb és bal oldalon egyszerre érzem mozogni, akkor tuti nem fejvégű) , de orvosnál olyan kis rendesen befekszik fejvégűbe hogy öröm nézni :D

Kép Kép
szõlõ

Borakata!
Ha jól emlékszem te dabasi vagy.Az Sztk melletti üzletház aljában van egy Photohall üzlet.Elvileg a Felicitas csomagot ott át tudod venni.

Kép
ágnes27

Sziasztok!

Elnézést kérek a betolakodásért, de kis segítségeteket szeretném kérni.
Első várva várt babánk áprilisban fog születni.
Tegnap voltam 32.hetes uh-n és a szonográfus 1fokban érettnek látta a lepényt és a baba értékeit is nagyobbnak.
Méreteink:
BPD: 89mm
Thorax Ap: 90mm*85mm
Femur: 68mm
A neten semmi infót nem találtam arról, hogy melyik héten milyen fokban kell érettnek lenni a lepénynek, szeretem tudni a dolgokat és ez most kicsit zavar, a dokimmal csak 36.héten találkoznánk.
Ha beírnátok a ti eredményeiteket vagy információtok lenne azt megköszönöm!
Jó egészséget és kellemes babavárást az utolsó hetekre!!
Vendég

Hali!
Gyorsan írok magunkról pár sort, aztán vissza kell olvasnom ezer oldalt.

Sz'al, tegnap voltunk dokibácsinál. méhszáj még mindig 1 ujjnyi, szerencsére nem több.
Gyerekek 1660g-.osak. Egyformán fejlődnek. Minden ok. Csak a csajsziról tudott képet csinálni, mert a kisfickó befúrta magát a lepénybe. Majd rakok fel egy képet.

Legközelebb április 7-én kell mennem. Az 5 hét múlva van. Nem értem én ezt. Addig simán megszülök. Ez nem valami megnyugtató. Ja, és április közepén legkésőbb be kell feküdnöm és akkor megbeszéljük, hogy mikor szedik ki belőlem a kölköket. A természetes szülésnek egyre csökken az esélye. Mondhatni 1%.

Kép

Kép
kamilla306

Jó reggelt!

Nagyon rosszul aludtam, ami nem csoda, a tegnap egész nap azon idegeskedtem, amit a terhesgondozóban mondtak. :(
Ráadásul most reggel mindkét lábam görcsbe rándult. Csodás érzés. :(

És a babám is megérezte, hogy gáz van, mert már jó ideje átalussza az éjszakákat, de most ő is pörgött-forgott úgy 3 órától hajnalig. :(

Voltam vérnyomásmérésen. Ma kisebb lett: 130/80. De még nem vagyok teljesen nyúgodt.

És érdekes, ma reggel kétszer is megmértem magam, mielőtt elmentem itthonról és mikor hazaértem és 3 kilóval kevesebbet mutatott a mérleg. Pedig a lábaim még mindig olyanok, mint egy kiselefántnak.

Azért betartom a diétát, legalább ezen a héten. Hétfőn lesz kontroll. Ma gyümölcsnapom lesz. Így szerintem nem lesz erőm semmire sem, lehet, hogy még arra sem, hogy a számítógép elé üljek. De akkor majd holnap jelentkezem. :)

Ami még idegesít, hogy ezért a +3,5 kg-ért diétáztatnak, pedig összességében +8,5 kg-nál tartok. :roll: És mondtam, hogy ebből a 3,5-ből a legtöbb 1 nap alatt jött fel. De mindegy. Nem panaszkodom tovább.

Szép napot mindenkinek!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci van EDA, ha fogadok altatóorvosot. NE? Nem hiszem el. Akkor szeretnék egy saját nővért is, aki majd cserél ágyneműt ha kérek. Döbbenet tényleg!
Sült alma Az egész alma magházát kiszeded (ha van kiszúrod az a jó) , és felszeleteted karikákra. Megszórod pici fahéjjal (esetleg cukorral) és a serpenyőben mindkét oldalán megforgatod. Egy-egy perc míg felpuhul. Hozzá pirithatsz diót is, ugyanabban a "lében" nagy jó ízű így egyben. alma+dióbél.

Celesztina
nálunk első baba, de én külön tenném.
Mi úgy gondolkodunk, hogy a baba név- és szülinapja külön legyen. Jobb ha egy gyerekecske külön figyelmet kap, mintha egyszerre van ünnepelve kettő. Szerintem…

Borakata a Fecitias csomag kuponját a védőnőtől kaptuk az első találkozáskor. A Felicitas füzetben van. Nézd meg, remélejük te is kaptál. Bár sokat nem ér, de azért mégis valami. Benne van a lista, hogy melyik kerületben hol lehet beváltani. Általában bababoltban, vagy Photohall boltban.

7kincs Szerintem nincs erre szabály, hogy milyen érettségűnek kell lennie egy adott időszakra. Ha jó az áramlás a lepényben lehet meszes is, de a baba jól érzi magát. Az én dokim nem tulajdonít ennek jelentőséget, szerinte a baba állapota számít, azt meg látják az UH-n. Van akinek azt mondták, hogy a IIIas fokban érett lepénynél megindítják a szülést. De ahány ház, annyi szokás. Inkább kérdezd mega dokidat, ő mit gondol erről. Az a legfontosabb.

Kép
téjé

Sziasztok!

Én tavaly májusban szültem, jó titeket olvasni.... kis nosztalgia! :)

Kitartást lányok! Remélem nektek nem lesz olyan dög meleg májusban mint nekünk volt.... :)

KépKépKép
bogyra

Szösszenet: köszi a tippet a névnapról, pont azért vetettem fel, mert nekem nincs tesóm, páromé meg sokkal idősebb, pláne két pasi, így nem tudtam, mi a jobb, de mindig azt hallom, hogy a kis korkülönbségű tesók sokszor irigyek, pláne a lányok (persze majd kiderül nálunk mi lesz) és ezért jutott eszembe.
A szülinapjuk szerencsére viszonylag szintén messze van egymástól: márc vége és május közepe (?) -bár ez utóbbi persze még nem biztos :lol: azért egy hónap legalább lesz szerintem köztük biztosan a szülinap terén.
Persze mi is elsősorban úgy terveztük a névnap-választást, hogy messze legyen: ez Lauránál tök jó, mert márc végi és van október 19-n is Laura nap, bár a naptárak nem jelölik, mert a júniusiak a fő napjai, de szerintünk jobb ez így, a rokonok is már nagyjából megjegyezték. Ezért is gondoltuk, hogy tesónál a májushoz képest a február van a legmesszebb a választható napok közül (lenne még június, meg vmikor még május körül...) Így legalább év közben elég jól eloszlanak az ünnepek (ajándékozások)

Zorróné: próbálkoztál már párnákkal kényelmesebb alvási pózt találni? Nekem nagyon bejönnek -most nem is szopipárnát használok, hanem a kanapénkhoz való díszpárnát, ami jó széles és kemény és így sokkal kényelmesebb :D Meg a gyomorégés sem kínoz azóta éjjel. Sőt, néha még hanyatt is tudok feküdni!
Erről jut eszembe, nem hiányzik a hason alvás? Én régen mindig úgy aludtam el ...

Gabcika: valóban szerintem is jópofa a közös névnap -meg akkor a rokonoknak is könnyebb időpontot találniuk az ünneplésre (tavaly Lau névnapját apósomékkal majdnem Karácsonykor ünnepeltük, pedig okt.19-én van a napja, de nem értek rá ami baromi kedves volt tőlük :evil:
Meg most is tesó születése is jön de előtte még lesz a "nagy" szülinapja, viszont aminek tényleg örülne az vagy hiperolcsó (pl gyurma max ezres) vagy drágább (pl hintaszék bébiknek vagy 15ezerbe kerül) és akkor ilyesmit lehetne kérni a közös névnap alkalmából ha egyszerre tartanánk...

Gumimaci: a sült almát én úgy szoktam készíteni, hogy meghámozom és karikázom (kb ujjnyira) az almát (magházat kivágom) és így rakom sütőpapíros tepsiben a sütőbe olyan kb közepes fokozatra (nálunk a fokok nincsenek jelölve, így pontosan nem tudom) aztán érezni az illatát amikor kész. Ennyi az egész. (Múltkor elkaptam kicsit azt a hányós vírust és akkor nagyon jól esett, ezt ettem ebédre és egész jóllaktam. )

Bambi: elnézést, hogy utólag, de BOLDOG SZÜLINAPOT!

Mamacka: szia, szerintem a vonalzón a kép úgy van, hogy fejjel lefele van a baba, balra a feje és a lábait is a fejéhez húzza (és közben mutatja, hogy kislány... :wink: )

Borakata: a védőnő adott újságot vagy mit (olyan újságszerű kiskönyv vagy kiskönyv szerű újság) és abban volt a kupon meg a boltlista, hogy hol lehet beváltani. A Felicitas.hu -n van több info. De ha nincs ilyened nem maradsz le semmiről szerintem :-( A reklámokon kívül használható dolog nem igazán van benne (pelus 1 db meg egy avent mini cumisüveg)

Szőlő: nagyobb lánykám március végi, így aki még ápr.21. előtt szül, annak szintén kos babócája lesz és én is anno azt tapasztaltam, hogy eléggé beleszólt a dolgokba már a pocakból... Persze nem vagyok horoszkóp-fanatikus, de ismerek több kost is és ez a tapasztalatom szerint jellemző rájuk :) Kisebbem meg Bika lesz, ő jó nyugis, szinte észre se venni. Csodálkoztam is, mert nagyot úgy éreztem először rúgni, hogy éhes voltam, de nem volt kedvem enni, erre "belémrúgott" kedvesen, hogy neki sürgős... (azóta is türelmetlen mindenben) (bocsi, nem emlékszem, mikorra vagy kiírva, meg a vonalzód is azt írja, hány nap van vissza és bevallom, lusta voltam kiszámolni, hogy a kosbaba várható-e)

Kép Kép
celesztina

Gumimaci: sajnálom, hogy diétával szenvesztenek! :x De drukkolok, hogy tudj lazítani és ne idegeskedj sokat!!!

Téjé: sokszor járunk úgy, hogy jó lenne valami ami drágább és mi már mást terveztünk adni és a rokonok közül meg olyan nehéz összehozni, hogy ketten adják azt a drágábbat így megfelezve a költségét... Ha meg egybe lenne a két névnap akkor kérhetnénk egy rokontól a drágább cumót a két gyereknek... Vagy már ez is gáz, hogy egy ajszit kapnak ketten? Hát, azt hiszem maradunk a külön névnapozásban... Majd ha nekik nem tetszik nagyobb korukban átrakjuk :lol:
Köszönöm a segítséget! :D

Kép Kép
celesztina

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:07-kor.
Vendég

Celesztina, ha jógyerek lesz, és a kiírt időpont körül születik (május 1.), akkor már bika lesz. :wink: Ezt a "kosos" beütést betudom a kedves apukának aki viszont kos. :lol: Aztán majd meglátjuk, de azért jó lenne ha legalább április 25-öt megvárná.

Kép Kép
szõlõ

Nnnnnnna, befejeztem a maratoni visszaolvasást.

Emi, Adri! Nagyon szép kis szobácskát alkottatok!!! Nekünk még hiányzik a szőnyeg, a függöny meg a lámpa. Egyébként minden más megvan. Apa olyan ügyesen bevásárolt a hétvégén!

Csöppke, az esküvős bevonulós zenével én is úgy voltam, hogy előtte mikor hallgattam mindig elbőgtem magam. Aztán a nagy pillanatban meg nem tudtam már sírni.

Klarka! A két héten belüli babát nem magamra értettem. :D

Látom már itt mindenkinek minden baja van a vége felé. Na, ez az egy jó a fekvésben, hogy legalább a derekam nem purcan ki és a lábam se dagad be! A legnagyobb problémám, hogy a fiam a méhszájamat tapossa folyamatosan és nagyon erősen!

Nekem olyan aranyos Anyuckám van, hogy minden babaruhát kimosott, kivasalt és szépen bepakolta nekem a szekrénykébe. Majd most mondom neki, hogy a takarók még hátra vannak. :D

Hát sajna én nem tudok csatlakozni a KICSATTANó kismamik táborába, de a férjecskémet napról napra jobban imádom. És az tény, hogy ez a terhesség teljesen átformálta a kapcsolatunkat. Talán most lettünk igazi család, vagy nem is tudom.
Tegnap azért kicsit megharagudtam rá, mert kinevette a tena-bugyimat. :?

Segítsetek! A gyerekorvoshoz mikor kell először menni? Még szülés előtt? Mert úgy tudom, hogy ír fel egy csomó mindent receptre. Vagy majd csak, ha megszületett a baba?

Szössz! Neked mit mondott a doki? Érzéstelenítéssel lesz a császár vagy altatásban? Nekem azt mondta, nem javasolja az altatást, de végül nem beszéltünk róla sokat.

Pocak. Látom növeszti szépen mindenki. Azért nagy különbségek vannak! És nem is biztos, hogy a nagyobb hasban, nagyobb baba van. Egyik ikres topiktársamnak nem volt nagy hasa és két 2800g-os gyerek jött ki belőle!

Én nem szeretnék KOS babákat. Inkább BIKÁt. Csak akkor sanszos, hogy szegény fiacskám a névnapján fog születni. Vagy legalábbis közel hozzá.

Kép

Kép
kamilla306

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:08-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:08-kor.
Vendég

Nono: milyen jó, hogy írtad, hogy venni kell a nem ünnepeltnek is valamit, potn ezt szeretném elkerülni... De igazad van, hogy egy játék kettőnek...Amúgy nálunk már Lau születésekor se igen hoztak ajándékot.. de majd tervezünk persze tesó-hozta ajándékot a nagynak, de kisebbeket nem terveztem, persze lehet, hogy beruházunk, jó, hogy írtad, még átgondolom.
Szerintem is akkor lesz nehéz, ha már a kezdeti varázs elmúlt, csak a sírós bébi marad... De mi azért is terveztünk kis korkülit mert a nagy imádja a bébiket, meg szeret barátkozni is, de persze arra még várni kell, hogy a kicsi ebben partnere legyen. Csak a nagy azt nőjje ki, hogy mindig elkezd sírni, ha hallja, hogy egy baba sír!
Én is olvasgatok a témában -kivettem pár könyvet a könyvtárból, pl. a Testvérek féltékenység nélkült is, de most abbahagytam az olvasását, mert megijesztett!

Nono + Kamilla: miért nem akartok Kos babát? Csak kíváncsi vagyok. Nálunk ugye 1 Kos + 1 Bika (ha minden igaz) és én inkább a Bikától ijedtem meg (akiket ismerek vagy híres emberek és Bikák nem szimpik)

Szőlő: bocsi, nem akartalak ijesztgetni, úgy tudom az aszcendens is számíthat sokat a temperamentumban! Az meg a születés órájától függ. Ezek szerint gondolom nem mentek majálisozni... Én nagyon szeretem a városligeti banzájt (főleg a fánkot) de lehet, hogy idén mi sem jutunk el -bár nálunk elvileg 11.

Kamilla: gratula a nagyszerű Mamidhoz Férjed meg jó, hogy "csak" a bugyit nevette ki és nem azt, ha pl sírsz valami érzelgős dolgon -az enyém ilyenkor mosolyog minimum... még jó, hogy nem látta amikor ma reggel elsírtam magam a narancsléreklámon...
A gyerekorvosnak szólni kell amikor megszületett a baba és még a kórházban vagy -férjed telefonál neki- mert a dokinak miután hazaértetek a szabály szerint valami max 2 napon belül ki kell mennie házhoz, hogy megnézze a bébit. Nálunk amikor Laura megszületett és vasárnap hazamentünk már hétfőn jött a védőnővel (ált együtt / egymás után szoktak jönni -legalábbis ezt mondták)
A recepteket meg ha beszélsz a dokival előre, akkor a férjed elhozhatja mikor ti a kórházban vagytok a csöppséggel, nem kell feltétlenül megvárni a babaváal való személyes találkozását. Nekünk még azt is mondta a doki (bár már 2 éve hozzá járunk a naggyal) hogy amikor a vége felé leszek már odaadja a receptet, mert úgyis a mama taj-számára megy, valami 1-est vagy mit kell eléje írni és úgy.

Kép Kép
celesztina

Megvolt ma a vérvétel.
Megint megkaptam "Magának nincs is vénája..."
Másodszorra már elég fájdalmasan kereste a nő, de megtalálta. Annyira megtalálta, hogy ömlött belőle a vér....3 szor cserélte azt a vattát vagy mit. nem is tudtam elindulni, ott vártam pár percet...
Most meg fáj a karom... :evil: :( Jól megszurkáltak.
Eredmény: holnap!!! Már nagyon kíváncsi vagyok..... :roll:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kamilla gyerekorvosa válogatja. Én jövő héten kedden megyek hozzá, pont most beszéltem a védőnőmmel. Ő előre fel tudja írni a kencéket, és ki lehet váltani szülés előtt. De, volt aki azt írta, hogy csak a baba megszületése után ír fel. Azért én érdemesnek tartom előtte megismerkedni. (de lehet váltani is később)

Kép
téjé

Celesztina, neeeem, dehogy ijesztettél meg :D Nekem semmi bajom a kosokkal, elvégre egy koshoz mentem hozzá, "kissé" ugyan makacs meg önfejű, de még mindig jobb mint az elviselhetetlen tipikus szűz (mint pl én). 8)

Kép Kép
szõlõ

Első főzésem otthon Kép
Kép Kép

Így áll Bogi szobája! Még azért van mit szépíteni rajta...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="kamilla306"]S írta:kamilla306zössz! Neked mit mondott a doki? Érzéstelenítéssel lesz a császár vagy altatásban? Nekem azt mondta, nem javasolja az altatást, de végül nem beszéltünk róla sokat.

Mi is csak pár szó erejéig beszéltünk róla ..
Nekem azt mondta, hogy ezt nem ő, hanem az altatóorvos dönti majd el. Ő valami olyasmit mondott, hogy az altatóorvos tudja, hogy lehet-e az én esetemben (porckorongsérv a csigolyában) szurit adni oda.. és ezen múlik a történet.
Az olvasottak/hallottak alapján én is húzok az altatás felé, de jövő héten kedden megyek hozzá, és részletesebben elbeszélgetünk erről.
Az a 12 órás fekvés nem annyira szimpatikus ám nekem, anno amikor a térdemet műtötték, akkor is altattak, és amint felébredtem, teljesen észnél voltam ..

Kép
szösszenet

A horoszkóphoz jut eszembe, hogy nagyon örültem anno, hogy Kata halak lesz, mert az jó kis nyugis, meg művészi hajlamú, meg alig lehet észrevenni...stb. Nos ebből a művészi hajlam az egyetlen ami bejött :) Akaratos, hangoskodó szófogadatlan halakom vam :) Szóval nem kell feltétlen hinni benne, de én is aggódom, se a kos, se a bika nem szimpi, dehát nem néztünk naptárt agusztusban :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Csak bekukkantottam, hogy ki hogy van és melyik hétben. Drukkolok mindenkinek, hogy minden rendben legyen. :)
Nálam is minden OK, a héten lesz csak az AFP és majd két hét múlva a 18. heti genetikai UH, úgyhogy én még az elején vagyok hozzátok képest, de azért haladunk.

Vigyázzatok magatokra!!

Ciaó:Lei
lei

zsuzsófi: lehet, hogy az aszcendens kavar be a lányodnál és ezért nincsenek átlagos halak tulajdonságai :?:
lei

Ez a horoszkóp-nyavaja engem sem hoz lázba ..
Annyira változó, kiben milyen jegyek bújnak meg :) ez genetika .. ne a naptárat, önmagunkat tessék esetlegesen "ostorozni" ha makacs a gyerkőc és hiperaktív (én pl. biztos vagyok benne, hogy nehéz eset lesz a lányom, de imádni fogom úgy!).
A párom és én egy napon születtünk és tűz-víz, ég-föld a személyiségünk egymáshoz képest ..

Kép
szösszenet

Akinek vizesedik a lába, nagyon ajánlom az aszalt sárgabarackot.Bárkinek mondtam eddig (a 85 éves nagymamámat is beleértve), használt.És még finom is!Nagymamimnak olyan szép lett tőle a lába, mint egy tinédzsernek.)
Szösszenet, megkérdezhetem, hogy Téged műtöttek már a porckorongsérveddel?Gyógytornáztál vele esetleg?csak azért érdeklődöm, mert nekem is elég gázos porckorongkopásom van, 2 éve feküdtem vele 2 hónapot, de sikerült megelőzni a nagyobb bajt.Akkoriban elég jól körbejártuk a témát, több orvosnál jártunk, stb, és végül arra jutottunk, hogy egyrészt abba kell hagynom az ülőmunkát, másrészt gyógytorna ezerrel....más opció nincs.a gyógyszerekben nem bízom.)
ez a felicitas csomag érdekes, nekem egy szóval sem említette a védőnő....mondjuk eddig kb. semmit nem segített, csak azért mentem néha hozzá, mert muszáj volt...de ezt már többen írtátok Ti is.
Borakata, én is azért vettem a bátorságot, hogy csatlakozzak, mert láttam, hogy többen is a vége felé kapcsolódtak be.Olvasgatni már régóta olvasgattam, csak az elején annyira nehezen mertem beleélni magam abba, hogy itt van a kisfiunk a pocimban, hogy semmi ilyesmibe nem akartam beleásni magam.Kismamaruhákat, meg egyáltalán semmit sem vettünk, egészen januárig.Akkor szólt a család, hogy talán ideje lenne elkezdeni bútorozni, stb, mert a végén nem leszünk kész, mire megszületik Boldizsár.)És igazuk volt, épphogy elkészülünk.)

na, megyek kozmetikushoz, amíg még lehet,

mindenkinek szép napot, este még benézek Hozzátok
(az a jó ebben a topikban, hogy sokan írtok és sokat, van mit olvasni és okosodni!)

KépKépKépKép
moti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?