A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Haho!Kép
OFF:En mar itthon vagyok es itt duhongok magamban,hogy miert nem hozzak mar azt a franya ajtot.A bejaratit,amit cserelunk,akkor vettem,mikor Cat a kosztumjet.KépNa,azt mondtak 15.-re lesz meg,aztan szoltak,hogy kesik,aztan,hogy ma jonnek,legyek itthon 1/2 3-ra,erre 2-kor felhivtak,hogy nem jo-e nekem a holnap,mert egyik vevojuknek surgos es adjam at a mai beszerelest.Hat egy fraszt!!!Nekem is surgos!Mar 10 napja!Meg van pofajuk ilyet kerdezni.Ez azert van mert nem cirkuszoltam.Rajottem,aki nem pofazik,arrol azt hiszik barmit megtehetnek vele.Erre most itt ulok es sehol senki!ON.
Bocs,hogy itt uritettem ki a mergem.Kép
Cat!KépKép
Mar akartam kerdezni,azt mondtad,hogy mivel van tuszo,most meg probalkoztok es aztan vizsgalat es ha semmi,akkor a 21.-ik napon leallitjak a petefeszkek mukodeset.Jol ertettem?Akkor Neked mar megallapitjak a 21.-ik napon,hogy terhes vagy-e?Hiszen meg csak olyan korul agyazodik be,nem?7 nap mire beagyazodik,vagy rosszul tudom?Hogy nezik olyan hamar?Kép
-szoszi-
Kép
szoszi

Edit,

jó majd bedobom az eredményt ,de az jó sokára lesz mert azt mondták ha szerencsém van 1 hét ha nem akkor akár 3 hét is lehet mire kész lesz mind.
Én sem értem miért fáj most mikor a múltkor már meg sem éreztem.
Na sebaj ,már csak egy van hátra:-)))

Szöszi,

Látlak magam előtt ahogy mérgelődsz .Ismerős a téma.Mi így állunk a gázszereléssel.
Azt mondták hogy a fűtésszezon előtt kész lesz.Hát remélem még jó sokáig nem kell fűteni...:-))) Bár van kandallónk és most azzal melegítünk,de azért én már nagyon szeretnék jó melegbe hazamenni:-)

Orsi:-))

jó tudni hogy azért "jelen" vagy te is :-)))
Zsebi

SzösziKép
Te jobban emlékszel mint én, hogy mikor vettem kosztümöt.KépKép Hol van már az ? Már azóta megint nincs egy rongyom sem amit felvegyek.KépKép

A 21. és a 24. napon is lesz még vérvételem, mert a progit nézik, és az alapján lövik be a gyógyszereket, és HCG teszt is, aminek már a 24. napon mutatnia kell a babát, és csak utánna adják a Decapeptylt. Még addig a páromat is megnézik, hogy nincs-e bacija.

Én is itt fogok még kukorékolni, mert este színházba megyek (remélem VirágKép nem olvassa, mert mindig röhög, hogy állandóan színházba megyek), és már nem tudok hazamenni addig.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Csajok Kép
Tudom, hogy milliószor volt már róla szó és bocs, hogy megint ezzel jövök elő.
Erazmusztól sajnos nem kaptam még választ (szegény biztos nagyon elfoglalt), így gondoltam kikérem a ti véleményeteket.
Bemásolom Erazmusz topikból a kérdésem:

Lenne néhány kérdésem, mert a Gynevac kúra ideje alatt férjem többször lesz külföldön, így a pontos 10 napokat nem tudjuk betartani:
1.) Fontos-e, hogy mindketten ugyanazokon a napokon kapjuk vagy nem gond a 3-4 napos eltérés?
2.) Ha a 10 napot férjem nem tudja tartani, mert pont akkor lesz külföldön, akkor inkább 8 napra adassa be vagy 18-ra? Ettől függetlenül én adathatom-e a 10. napon?
3.) Korábban olvastam olyat, csak most nem tudom visszakeresni, hogy eleinte javasolt a 10 nap az első 1-2 szurinál, utána jó az 1 hetes is. Ez mennyire igaz?

Lányok,
Jó lenne, ha véleményeznétek, mert holnap lenne a 2. szuri, ha 7 napra adatjuk, de ha 10-re akkor hétfőn. Tudom, hogy a 10 nap az optimális, de ha nem megy mindig 10-re, akkor nem jobb-e ha végig 7-re adatjuk be?

Köszi
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Vanda Kép
köszi az infókat, mail ment.

R. Edit Kép

"ő: Picim nagyon örülök, ez olyan jó. De azt majd este elmeséled, hogy ez micsoda is! Jó?!
Hozzáteszem 3 hete csak ezen zizegek."
Az én férjem is pont ilyen Kép Napok óta ecsetelgetek valamit, odaadóan csügg minden szavamon, aztán hasonló szituk vannak Kép Kép

Cat Kép

Mit nézel meg?
phajni

Erazmusz nekunk azt mondta,hogy 10 nap az optimalis,de 7 es 14 kozott barmikor beadhato.Szerintem a 8 es 18 kozul inkabb a 8-at valasszatok.Te megkaphatod rendesen,nem hiszem,hogy be kellene egymast varni.Es ha kesobb van lehetoseg tartani a 10-et,akkor ugy.Ez az en velemenyem,lehet,hogy tevedek.
-szoszi-
U.i:Meg sehol az ajto...Felrobbanok!!!
szoszi

R. Edit Kép
Csak az egyik kérdéshez tudok hozzá szólni, mert az immunológiához értek egy keveset. Szerintem nem baj, ha van a beadási időtök között 1- 2 nap eltérés. A lényeg az, hogy mind a ketten egy immunizációs folyamatban vesztek részt és az 5 ampulla végére mind ketten megszerzitek ezt az immunizációt. nincs jelentősége még annak sem, ha az egész kúrátok elcsúszna egymáshoz képest.Az a lényeg, hogy bennetek egyénileg összejöjjön a folyamat. Nincs jelentősége még annak sem ha nem egyszerre zajlik.Egy antibiotikumos kúránál lenne jelentősége,mert ott visszafertőzhetne egyik forrás a másikat, de itt nem erről van szó, hanem egy védettség megszerzéséről.
Ha a férjed a 10 napot nem tudja tartani, akkor szerény véleményem szerint, inkább a 8, mint a 18.
Hajni
phajni

Edit

csatlakozom Szöszihez.A 10 nap a legjobb ,de ha nem jön ki pont mindig 10-re akkor sincs nagy baj.De túl nagy szünetet ne hagyjatok közötte.Az meg hogy nem pont egy napon kapjátok biztos nem baj.
Én se tudtam mindig pont 10 napra beadatni ,mert volt hogy szombatra jött ki és akkor én utána hétfőn adattam be és most is így jön ki az 5.szuri. És ugyanúgy fájt mintha 10 napra kaptam volna :-)))))

Dr. Orsi te mit szólsz a témához? :-)
Zsebi

HajniKép
A Balfácánt vacsorára a József Attilába. Remélem jó lesz, mert egész nap nagyon kényelmetlen volt itt gálában dolgozniKép

EditKép
Szerintem nincs jelentősége, hogy egy napon kapjátok-e vagy sem, főleg ha ez nem hetekben mérhető, hanem napokban. A 10 nap az optimális, de az a lényeg, hogy min. 1 hét legyen a szurik között.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Szöszi Kép Hajni Kép Zsebi Kép Cat Kép (talán mindenki megvolt Kép )

Nagyon köszönöm.

Megyek haza, elegem volt a munkából mára.
Kellemes estét, jó színházazást, szép ajtót és hasonló jókat mindannyiotoknak.
Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Kép
Hat,a szinhaz lehet,hogy jo lesz,de az ajto...Most vesztem ossze a fonokukkel,mondanom sem kell gondolom,hogy meg most sincsenek itt.Mar nincs is kedvem leirni az egeszet...Kép
Viszont ma egesz nap olyan furcsan ereztem magam,fajdogal a pocim(de nem a petefeszkek szurnak) es minden bajom van.Erre meg meg jon ez az ajtos sztori is.Csak egyszer erjenek ide,kitekerem a nyakukat!Kép
Cat!KépJo szorakozast!
-szoszi-
Kép
szoszi

SzösziKép
Nyugodj meg, mert biztos attól fáj a pocid. Hamarosan ajtóstul dőlnek a házbaKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok! bocs, de a vizsgálat után nagyon szigoruan kellett feküdni, éreztem is a hasamon, igy most keltem fel elöször. Nem ment minden simán, hiába várták az orvost nem jött, mérgesen mondtam végül fél 10kor, akkor csinálja más orvos, csak legyek tul. Éhes is voltam már nagyon.
Szerencsémre az orvost ismertem, évfolyamtársam volt a gimiben, igy kevésbé féltem, odanézni nem mertem, de nem fájt. Ill. kicsit, mert eleinte véreztem, és a magzatviz is véres volt, valszeg köldökzsinort megszurta, de sikerült végül tiszta vizet vennie. Ez volt kellemetlen kicsit, amikor mozgatta a tüt, de nem fájt az egész. Egy biztos, én minden terhességnél vállalom mert semmiség volt, és biztosra akarom tudni a baba egészséges-e. Jól vagyok, csak nem tudtam géphez jönni, köszönöm a drukkokat, biztos azért nem fájt Kép Sajna az eredmény 3-4 hét, igy kicsuszunk a 24 hétböl, de nem félünk.

Elnézést, de tényleg nem kelhettem fel hamarabb, és nem mertem kockáztatni köszönöm mindenkinek hogy gondolt rám, és vártatok! Most megyek is visszafekszek, már ez is elég volt. Majd erösödök és jövök.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kedves Mindenki!

Amina Lawal halálbüntetését a nigériai kormány a több százezres nemzetközi tiltakozó lista és az Amnesty International tevékenységének hatására ma jogerősen MEGSEMMISÍTETTE. Részletek itt:
www.amnesty.org
Itt a topicon is szeretném megköszönni azoknak, akik a tiltakozó ívet aláírták a felhívásra.
phajni

bnémethKép
Szerintem sincs sok értelme inszemnek ilyen eredmények mellett, mert kicsi a siker esélye.

SzösziKép
A jelem körte volt és utáltam egy darabig, mert az én csodás kézügyességemmel nem tudtam lerajzolni normálisan sokáig.

ZsebiKép
Én jó vastag tűvel kapom és mélyre, hogy egész biztosan felszívódjon. Szerintem csak van egy kis szadista beütése a nővérkének, a többi csak elterelő duma.

SzösziKép
Én pontosan egy hónapja rendeltem meg a párkányaimat és egy hétre rá ígérték. Mondanom sem kell, hogy párkány sehol. Felhívtam a céget és igen kedvesen, de nagyon határozottan elküldtem őket melegebb éghajlatra. A nyomorékok talán most bányásszák az alumíniumot?

CatKép
Senki nem házasodik a rokonságban? Jó ürügy lenne az ismételt ruhavásárra/mindjárt kettőt is vehetnél/.Kép

EditKép
A Gynevacos témát a lányok már kifejtették, egyetértek velük.

KarmenKép
Örülök, hogy jelentkeztél. Pihengess csak, lényeg, hogy minden OK legyen!

EgcsiKép(Szöszi, kenyeret holnap küldök hozzá!)Kép
egcsi

Sziasztok!

Tegnap voltam nőgygyásznál. Szerinte az emelkedett 736 -os prolaktinomat nem kell kezelni, mert elég ha a progeszteron szintet rendezzük, ha nem lesznek jók az értékek.De ezzel nem kell foglalkozni

Azt mondja, hogy a ciklus 2. felében 5 napot kell fent lennie a hőmérsékletnek (én úgy tudtam az elején1-2 napot nem és a végén 1-2 napot nem) és szerinte ez a görbe normális:

<!--attachment: agusztus-37433.doc*mime_msword.gif*application/msword*37.4**agusztus%2edoc --><center><pre>
Kép
agusztus.doc (37.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ti mit szóltok ehhez?
phajni

Lányok!

Köszönöm a hozzászólásokat, én is így gondolom, hogy értelme és esélye nincs az inszemnek.
Hétfőn megyek vissza a dokihoz, akkor beszéljük meg a továbbiakat.

bnemethm
bnemethm

Jo reggelt!Kép
Lanyok az ajtot este 10-re fejeztek be!!!!A szomszedok orokre a szivukbe zartak,gondolhatjatok!Kép
Karmen!KépOrulunk,hogy nem fajt es jo hogy beszoltal,mar nagyon aggodtunk!
Egcsi!Kép
A kolbasz nagyon aranyos volt!!!Es ehes is vagyok,mert tegnap nem voltam vasarolni,mert egesz du az ajtot vartam,igy hat nem volt otthon kenyer.Kép
Hajni!Kép
A prolaktinod nagyon magas.Mensid volt ilyen ertek mellett?Nekem a harmadaval mar nem volt!Erdekes,amit az orvos mond,nem vagyok doki,nekem kezeltek,pedig 250 korul volt csak.Nem tudom.A hodre majd Cat vagy a tapaztaltabbak mondanak vmit,ahhoz (semKép)ertek.
Cat!KépMilyen volt a szinhaz?
Hat,szep jo reggelt kivanok es teljen gyorsan,kellemesen a napotok!Mindjart hetvege!!!Kép
(Mehetek haza eltakaritani a tormeleket es a 2 cm-es port.HURRA!)
-szoszi-
szoszi

Hajni Kép
A prolatinos értékednek mi a mértékegysége? Anélkül nem tudok ezzel a számmal semmit kezdeni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szép Jó Reggelt Mindenkinek:-)))!!!

Hajni,

A hődhöz csak annyit szólnék hozzá hogy ÍRIGYKEDEK mint a fene ! :-))) Nem vagyok szakértő de szépen elkülönül a 2 fázisod.Hol lehet ilyen "táblázatot" venni ??? :-))))

Szöszi,

Örülök hogy megjött az ajtód .És látod még fogyókúrázhattál is este :-)))
JA ma reggel volt a Norbi a RTL-en.Nem emlékszem már kinek a kedvence .De hízott 5 kg-t !!! Persze nem zsírban ,hanem izomban. Most sokkal szebb lett mint eddig volt !!:-))))

Edit,

nem tudom mi a mélység a szurinál? én szerintem nem kapom túlságosan mélyre ,de így is érzem a hatását.Sőt !!! Bár tegnap este már rá tudtam feküdni.Hát hamarosan kiderül hogy nekem használt e.Jövő héten van egy és utána 2 hétre megyek a dokimhoz.Remélem eltűnt a p3-s értékem és az új szűrés után p2 lesz.
Zsebi

Szerintem umol/l.Ha ugr-ban lenne,akkor 25 koruli ertek a normalis,azt hiszem.
-szoszi-
szoszi

Sziasztok!
Szép jó napot mindenkinek!

Hajni!
Olyan boldog vagyok, hogy megmenekült! Kép

A prolaktinod igenis nagyon magas! Menj másik dokihoz!!! A magas prolaktin megakadályozza a teherbe esést, mert olyan, mintha szoptatnál! A szoptató nők is ritkán esnek teherbe!

Kármen!
Drukk ment, legyetek jól mindnyájan! Kép Kicsit megijedtem, amikor azt írtad, hogy megszúrta a köldökzsinórt. Remélem, minden rendben van nálatok! Kép

Zsebi!
P3? Vissza ne jöjjön! Kép Drukk megy!

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok!

Beköszönök, mert már olyan régen jártam erre.

KármenKépLeoneKép
Vigyázzatok magatokra és pihenjetek sokat. Leone igyál sokat, nehogy kiszáradj!!

BnémethKép
Én még emlékszem rád, arra is, hogy az 1. ciklusban terhes lettél. (Tudom, hogy aztán elveszítetted.) Akkor mégis csak van esély az inszemnél is nem? De lehet, hogy tévedek.

HajniKép
nekem irreálisnak tűnik a prolaktinod. Nagyon magas, szerintem. Vanda tanácsait érdemes lenne megfontolni, ő nagy szakember és sajnos szenvedő alanya is volt a magas prolaktinnak. Kellene neked is egy MRI vizsgálat.

EditKép
A Gynevac kérdésben egyetértek a többiekkel, én most hetente kapom, mert úgy tudom beadatni. Nekünk is volt chl. fertőzésünk tavaly, sajnos. Mennyi idő után kell szerinted megnézetni megint, hogy most nem vagyunk-e fertőzöttek? Ha jól tudom, Amerikában félévente szűrik a nőket.

Nálunk csak annyi van, hogy UH-n nézte a doki, hogy szépen megnő a tüszőcske, aztán meg nem repedt megKép. Köv. hónap closty+középidőben repesztés. Azon kívül sokat dolgozom, és mint remélem észrevettétek (már mint a hiányomatKép)nem nagyon vagyok itt sem, megpróbálok egy kicsit másra koncentrálni. Hátha segít.Több mint 2 évKép van már mögöttem (+1 vetélés) és idegileg nem igazán vagyok a topon.

A többieknek is pusziKép.

Levendula
Levendula

Gitta,

Köszi a drukkot!! :-)Én is remélem hogy a p3 a gyulladástól van-(volt?).Mert ha nem akkor mehetek kisműtétre.1 hónap múlva kiderül majd.
Zsebi

Levendula!

Nem voltam terhes, hanem az első olyan ciklusomnál, amikor már nem szedtem a fogigátlót, akkor kavargott a ciklusom, a tesztet meg elcsesztem, mert jóval később néztem meg, és ugye az már nem mérvadó! Szerintem Te erre emléxel, hogy halvány csíkos tesztet reméltem!

bnemethm
bnemethm

HajniKép
Sürgősen válts orvost. Szerintem ez a prolaktin nagyon magas, és attól hogy progit szedet veled nem fog megoldódni. Ha lenyomná a prolaktint, akkor megnőne a progid is, mert a hőgörbédből látszik, hogy a nagy proli ellenére is ovulálsz, és szépen felmegy a hőd, de nem marad ott tartósan, mert alacsony a progi. Az 5 nap emelkedett hő, az kevés, 10 napot hallottam én, és utánna már tesztelni is lehetKépKép

SzösziKép
Színház szuper volt, aztán otthon bejelzett az ov. teszt, bár kicsit halványabb volt szerintem a T vonal mint a C, de a párom szerint nagyon gyorsan beerősödött a T, mert Ő ott bűvölte 5 percig. Aztán így otthon is lett előadásKépKépKép

ZsebiKép
Hosszában nem nőtt Norbi? Mert anélkül hiába acélozza az izmait, nem jön férfiszámbaKépKép

KarmenKép
De jó, hogy jelentkeztél. Egy barátnőm tegnap hívott, hogy lacsony lett az AFP-je, és a genetikai UH-n azt mondták, hogy nagy a rizikó a Down-ra 1 a 100-hoz, így jövőhét szerdán megy magzatvízvételre. Nem fél tőle, mert ahol volt ott sok lány ment a kész leletéért, és azt mondták, hogy olyan volt mint egy erősebb vérvétel, de mindenkinek negatív lett a lelet. Ő is túl lesz a 24. héten, mert a MÁV-ban 3 hét késéssel kapta meg az AFP eredményét.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Szia Cat,

Norbi nem nőtt hosszában és hogy kicsit izmosabb lett (kihangsúlyozom nem zsírosabb:-)))) !!!) még kisebbnek látszik.Nekem már a fejénél is gondjaim vannak.Nem szeretem nézni mert olyan bénán vigyorog ....:-)
Viszont a Fábri show nagyon jó volt tegnap,majd bepisiltem a röhögéstől.:-)
Mennyibe kerül az Ovu teszt ? Hány darab van benne?

Zsebi
Zsebi

Szia Mindenkinek!
Már elég régen nem jelentkeztem, csak olvasgattam az írásaitokat. Velem egyenlőre semmi, 12. napon volt 14mm-es tüszőm a bal pf-ben. Azóta semmi, ma már a 33. napon vagyok, mensi meg sehol, bár egy hete pénteken-szombaton úgy éreztem, mintha megjönne vasárnap tájékán, tesztet meg megfogadtam, hogy még hétfőig nem csinálok. Hőmérőzgetek szorgalmasan (bár még mindig nem nagyon hiszek benne), aszerint nem volt ovulációm. Azt hiszem, dokit fogok váltani. Sok a kérdésem, a rendelőben meg mintha gépsoron volnék egy darab... no mindegy.
A saját - és mások - megnyugatására feldobok egy görbét, ami nem az enyém, úgy találtam egy német oldalon. Érdemes rajta elgondolkodni. Ez ugyanis egy totál furcsa, ámde mégis TERHES-görbe!!!
http://www.9monate.de/OvulaShowImage-1451134.html
Nézzétek csak meg! És még valami: ezen az oldalon tudtok magatoknak nagyon klassz görbét vezetni, nézegetni mások görbéit is.

Mindenkinek üdv.
Judit-ka
h_juditka

Cat!Kép
Orulok,hogy jo volt a szinhaz.En is szivesen megneznek vmi jot,sajnos nalunk annyira pancser a helyi tarsulat,hogy szinte le is szoktunk mar rola.Kép
Az otthoni eloadast meg kulonosen irigylem,nalunk elmaradt,mert az ajto-cirkusz mindent kivett belolunkKép
Nem tudom volt-e pe ebben a honapban,ma ment fel 36.7-re a hom.Olyan furcsa a hom,ez az elso honap,hogy lelkiismeretesen merem,de nem is hasonlit azokra a gorbekre amiket nalatok latok.Kép
17.-ik napon vagyok,beirom ide hogy alakult eddig,jo?
6.nap-36.8 x
7.nap-36.9
8.nap-36.8
9.nap-36.9 x
10.nap-36.8
11.nap-36.6 x
12.nap-36.6 x
13.nap-36.6
14.nap-36.6 x
15.nap-36.6
16.nap-36.7
Szerintem ez nem is gorbe.Ez lapos kozepidoben,nem?Ilyet nem lattam senkinel.Kép
-szoszi-
U.I: x=Kép
szoszi

Sziasztok,

Nekem is teljesen furcsa dolgokat produkál a hőm. Az előző hónapban, ami az első Serophenes volt, nagyon szép görbét produkáltam, még magam is meglepődtem.KépMost viszont nem értem, mi van. A 7. napon vagyok, és a hőm 36,8-36,9. Ma reggel meg 37.0-et mutatott. Ezt nem értem. Mit szóltok?

Cat Kép
Ez aranyos volt, hogy "otthon is lett előadás". Jót nevettem.

Alena
alena

Szöszi!
Bocsi, hogy belekotyogok, de az én görbém is ilyen, csakhogy én a 33. napon vagyok, és el sem mozdul 36,6-36,8 közül. (Eléggé el is vagyok kenődve tőle, semmihez nincs kedvem.)
http://ovula.qualimedic.de/OvulaShowImage-1240971.html
Judit-ka
h_juditka

JuditkaKép
Ez egy anovulációs ciklus egyértelműen, de nem biztos, hogy nem menthető. Kittynek egyszer ilyen volt a ciklusa, és elment 30. cn környékén a dokijához, aki megerősítette, hogy ott van a petefészkében a tüsző. Megrepesztette Profasi injekcióval, és lám-lám abban a ciklusban babás lett. Tehát irány egy jó orvos!!!

SzösziKép
Hát laposka-laposka, de lehet, hogy csak el fog húzódni a ciklus, és később reped a tüsző, vagy ebben a ciklusban sztrájkol a szervezeted a gyógyszer ellen.Kép

AlenaKép
Amikor clostyt szedtem nekem sem volt ritka a ciklus első felében a 37-es hő, de az visszament a 14. nap környékére 36,5-36,6-ra.
Ma kíváncsiságból megmértem nekem 36,6 volt, és most ovulálok kb.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Köszi az infot, sejtem, hogy anov., de dokihoz már csak jövőhéten tudok menni, addig mondogatom majd magamnak, hogy "kitartás"! Most úgy érzem, hogy elegem van a világból, a melóhelyemről is úgy kell elkönyörögnöm magam dokihoz, úgyhogy nagyon odavagyok, és kilátástalannak érzem ezt az egészet. Bocsi a negatív dumáért, de most ez van...
Judit-ka
h_juditka

Sziasztok lányok Kép

Most nincs időm végigolvasni a termést (bezzeg ma van termés, amikor nem érek rá Kép )

Csak Levendulánál Kép láttam magam megszólítva, azt gyorsan elolvastam.
Nem tudom milyen gyakran kell nézetni.
Mivel engem anno nagyon félrekezeltek és eléggé elburjánzott a dolog, majd mikor rájöttek, hogy Chlamy, még akkor is másfél év volt mire el tudták tüntetni.
Én azóta most nézettem csak meg újra (most váltottam dokit - nem hiába, ezek szerint).
Viszont van itt egy kis anyag róla:
Chlamydia egy baktérium, amely nemi úton terjed.

Számtalan esetben egyáltalán nem okoz panaszokat, tüneteket a baktérium, viszont szövődmények alakulhatnak ki, és ez a baktérium többek között meddőséghez is vezethet.
A Chlamydia eléggé alattomos kórokozó, sokszor tünet nélkül jelen lehet. Akár egy évig is és csak a véletlen vizsgálat derít rá fényt.

A kórokozó jelenléte a szervezetben esetenként monogám párkapcsolat idején manifesztálódó megbetegedést eredményez.

A Chlamydia - ez a szexuális érintkezés útján terjedő, felnőtt nőket érintő komoly betegség - egyre korábban és egyre gyakrabban jelentkezik fiatal lányok körében is.

A Johns Hopkins Egyetem által vezetett, Baltimore-ban és környékén végzett 33 hónapos vizsgálat kimutatta, hogy a 12-19 éves korcsoportban majdnem minden harmadik szexuálisan aktív fiatal lány szenved a fertőzésben. A The Journal of the American Medical Association-ban megjelent tanulmány szerint a 14 éves lányok között a legmagasabb a fertőzöttségi arány, 27,5 százalék.

A tanulmány jelentőssége abban rejlik, hogy a Chlamydia - az egyik legveszélyesebb nemi úton terjedő fertőzés -, gyakran okoz meddőséget, krónikus fájdalmakat, és némely esetben a terhesség ideje alatt bekövetkező halált is. A Chlamydia fertőzés nemi érintkezés útján terjed, de egyszerűen gyógyítható antibiotikumokkal. Gyakori azonban, hogy semmiféle szimptóma nem mutatkozik és a beteg csak akkor fordul orvoshoz, amikor a fertőzés már előrehaladott stádiumban van.

A Chlamydia trachomatis D-K szerotípusai által okozott urogenitális fertőzések és azok szövődményei a leggyakrabban előforduló szexuálisan terjedő megbetegedések (STD) közé tartoznak. A fertőzések különösen a szexuálisan aktív, fiatal korosztályt érintik. A sokszor csekély tünetekkel vagy tünetmentesen zajló fertőzések viszonylag gyorsan és gyakran vezetnek a nemzőképességet jelentősen befolyásoló szövődményekhez. Az infekció felismerése célzott mikrobiológiai vizsgálatokkal, a kórokozó direkt kimutatásával lehetséges. A felismert fertőzés kellő ideig és dózisban adott antibiotikumokkal kezelve eredményesen gyógyítható. A sikeres kezeléshez a sokszor panasz és tünetmentes partner vagy part nerek kezelése is szükséges.

Edit

Ha ma nem fogok tudni jönni, akkor szép hétvégét mindenkinek!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Judit Kép
szerintem is anov.

Szöszi Kép
ez elég lapos. UH mit mond?

Az innen onnan vett babás görbékhez: nem tudjuk, ki és hogyan mérte, és nem jó kapaszkodó. A másik. Babássá válni és a babát kihordani és megszülni két külön dolog. Sajnos mi is láttunk olyat, hogy valakinek babásan is csak 36,8 volt a hője, és sajnos el is vetélt. Ezeket az utóéleteket már nem látjuk a görbén.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Judit_ka Kép
Még annyit, hogy attól, hogy az UH mutat tüszőt még lehet anovulációs a ciklusod, ha nem tud megrepedni, mert ilyenkor semmilyen hormonváltozás nem alakul ki, így a görbéd akár jól is mutathatja a dolgokat. Catnek teljesen igaza van, meg kéne nézetni magad, és, ha még mindig ott a tüsző akkor megrepesztetni. A következő ciklusokban pedig nem csak egyszer kellen Uht csináltatni, hanem gyakrabban, hogy ellenőrizve legyen, hogy tényleg megrepedt-e a tüsző.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Latom senki sem biztat.Hat,ez nagyon rossz hir.KépEs ha most felmenne akkor azt jelenti minden ok?Azon zurkoljak,hogy menjen fel es akkor nem szamit,hogy 4-5 napig stagnalt?Vagy mar ugyis mindegy,mert nem volt hirtelen zuhanas?
-szoszi-
Most olvasom,hogy a Bombera Kriszta terhes.Tudtatok?
szoszi

Orsi!

Tudom, hogy ezt így kéne csinálni, de az orvosnak is én mondjam meg? Itt már annyi mindent megtudtam tőletek, hogy ihaj, de a dokik ezt miért nem csinálják maguktól? Már annyi dokit "megjártam"! Fél éven belül "ez" az ötödik. Nem semmi, hm?! És még azt sem értem, hogy miért csak magánrendelésre tudják hívni az embert, mert ha pl. elmegyek a TB-által finanszírozott rendelésre, akkor ott azt mondják, hogy jöjjön 12-dik napon, és mond valamit a tűszőről, és ha nem jön meg, akkor jöjjön vissza, meg ha megjött akkor is. Magánrendelésekre pedig menjél 2-3 naponta, hagyjál ott alkalmanként 4-5 ezer forintokat. Hát szép! Tudom, nem olcsó mulatság, az előző ciklusban is otthagytam a magándokinál kb. 80 ezer forintot (az injekciókkal, gyógyszerekkel együtt). De akkor is jogom van (lenne!) a normális orvosi ellátáshoz!
Bocsi, de egyszer muszáj volt kiöntenem magamból a dühömet, nem bírom már tovább!
Judit
h_juditka

Judit Kép
Teljesen igazad van. Ha jól emlékszem Székesfehérvári vagy? Sajnos orvos ügyben nem tudok segíteni. DE! Megmondhatod az orvosodnak, hogy mit akarsz, és, hogy mit csináljon. Egy sima UH miatt nem kell magánrendelésre menni, felesleges pénzkidobás. Harcolj! Te is fizetsz tb járulékot, akkor legalább adjanak valamit azért a rengeted befizetett pénzért. Állj a sarkadra és mondd meg a dokinak a véleményed.
Ahány orvost váltottál az nagyon sok. Szerintem tarts ki amelett, aki szakmailag jó, és mondd meg mindig neki, hogy Te mit szeretnél!
Remélem kicsit tudtam segíteni.

Ha rosszul emlékszem arra, hogy hol laksz, akkor ne haragudj!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok csajok!KépKép

Jaj, nagyon nagy volt a lemaradásom, de hősiesen visszaolvastamKép

HurkiKép Nagyon örülök, hogy jók lettek a hormoneredményeid. Akkor most nekikezdtek? Nagyon szurkolokKép

HumiKép Gratula és nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen. Ez az immun dolog hogy derült ki? De egyetétek veled, legalább most tudják mi lehetett a baj és most ez nem fordulhat elő. Nagyon irigyellek a kitartásodért és a hozzáállásodért, remélem a szirukat is könnyedén fogod venni.

Mandula kedvesKép A hír már régi én a 4. hónapot taposom és hangsúlyozom többek miatt, hogy nekem a legmagasabb 36,8 volt a hőm.Kép

SzoszikémKépKép a Te hozzászólásaidat élmény olvasniKép Nem mentünk másik topicba, mlg ezt se győztem mostanában, annyi dolgom volt.

CatKép Akkor nálatok mikor várható a lombik? Nagyon drukkolok Nektek is. Nagyon tetszett a férjed pete lerakó megjegyzése. Igazad van, szerintem direkt veszik hülyére magukat.

LeoneKép Nagyon örülök továbbra is, ne izgulj a tünetek teljesen normális, ha naponta, sőt napjában többször is változnak.

GittaKép Drukk a jövő heti HSG-hez. És kívánom, hogy az eredmény az legyen amit szeretnél.

Hú jó hosszú lettem, bocsika. IlducirólKépKépKép Van híretek?

Kele
Kele

Szoszi!

Pár naoja most reggel a tv2-t néztem és mondtam a férjemnek, hogy tuti terhes a Bombera Kriszta! Kérdezi miből veszem? Mondtam, hogy tökre látszik a pocakján, ahogy oldalt áll. Erre ő, hgy én mindenkinél ezt nézem és tuti nem csak nekem ez a mániám. Na majd adok neki, este... De jó szemem van.
Ha már itt tartunk, a tv2-ős valamilyen Nóráról, aki ikreket vár, nem tudtok valmit? Már rég láttam és ő azt mondta, ogy decemberig dolgozni akar.
A Bartha Szilvit nem értem, ő akkor vetélt ela, mikor egy ismerősöm és ők most kezdhettek újra próbálkozni, a 3 hónap szünet után. És gondolom a Bartha Szilvi sem 1 hónapos terhességet jelentett be, hanem min. 3-at. Akkor ezek szerint nem vártak semmit? Bátrak! De drukkolok nekik is.

Kele
Kele

SzösziKép
Először is örülök, hogy lett ajtód. Másodszor nem mindenkunek esik nagyot mielőtt felmenne. Nekem az előző ciklusban 4 napig volt 36,3 utána 36,4 és utána lett magasabb.

KeleKép
Jó felőled is hallani. A tv2-es Nóra aki ikreket vár, otthon növeszti a pocakját. A Lazacban beszéltek vele telefonon, úgy 2 hete.

LevendulaKépJuditKép
Jó, hogy benéztetek.

Képzeljétek félig "siket" lettem. Már pár napja nem hallok rendesen a jobb fülemre és nagyon idegesít. Dokihoz nem akarok menni, mert nem fáj, talán magától is rendbejön. Tud valaki valamit Szilviről? Ő is nagyon eltűnt.

Egcsi
egcsi

Szia Egcsi!KépKép

Jaj, téged meg kihagytalak a hosszú levelemből!
Pedig sokszor eszembe jutsz, hogy nem irigyellek a férjed távolléte miatt. És a kolbász is nagyon tetszett. Ebben a ciklusban hogy álltok? Jó volt az időzítés?
És a Tv2-ös Nóra akkor már nem is fog dolgozni?

Kele
Kele

KeleKép
Szerintem már nem fog képernyőre kerülni, talán a kulisszák mögött tesz-vesz. Már jó nagy hasa volt a nyáron is, biztosan jobban esik neki a pihenés.
Sajnos az előző ciklusban nem volt jó az időzítés, de most hazarendeltem és már közölte is a főnökével, hogy neki 8-án itthon kell lennie feltétlenül. Talán most !

Egcsi
egcsi

Cat Kép
Megnyugtattál a hőmmel kapcsolatban. Most a pozitív oldalát nézem: végre legalább felmegy 37-re.Kép)

Egcsi Kép
Drukkolok, hogy haza tudjon jönni a férjed, amikor kell.

Puszi, Alena
alena

AlenaKép
Köszi, ellenkező esetben valakit szétütök.Kép

Egcsi
egcsi

KeleKép
Örülök, hogy benézel ide néha. A TV2-ös Nóra már nem fog dolgozni, mert nagyon kényelmetlen a mun ka ezzel a nagy pocival, alig várta, hogy vége legyen a nyári strandos lazacoknak.
Én akkor kezdem a lombikot, ha meglesz ennek a hónapnak a negatív terhességi tesztje. Egyébként még folyamatban vannak a vizsgálatok, mert egy A4-es oldal tele van a szükséges vizsgálatokkalKép Na de legalább sokmindent fogok tudni magamrólKép

JuditkaKép
Átérzem az elkeseredésedet, és főleg azt, hogy annak nagyon nehéz, aki nem a fővárosban lakik, mert a legjobb specialisták itt vannak. Én mindig azt mondom, hogy aki több mint egy éve vár babára az ne általános nőgyógyászhoz menjen, hanem meddőség-specialistához, vagy egy kórház Asszisztált Reprodukciós részlegéhez. Sajnos ezt a kálváriát én is megjártam, de én fél év után BogárKép révén jó helyre kerültem. Ezeken a helyeken fel vannak készülve a szükséges vizsgálatokra, nem dísznek van az UH-gép a szekrénytetején (az előző orvosom magánrendelésén ott voltKépKép), hanem minden alkalommal használják is. De itt sincs kolbászból a kerítés (mint EgcsiéknélKép), az is kell, hogy szimpatikus legyen az orvos, és Te se szégyeld elmondani, hogy mit szeretnél. Én tudom, hogy néha az orvosom idegeire megyek a cserfességemmel, de én tudni akarom, hogy mit miért csinál, ezért fizetem, és ha nem értek vele egyet valamiben azt is a tudtára adom, elvégre az én életemről van szó. De már olyannyira "összecsiszolódtunk", hogy fél szavakból is értjük egymást.
Szerintem tök felesleges orvosok magánrendelésére szaladgálnod, kidobott pénz az ablakon.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

V.K. Orsi Kép

A prolactinom mértékegysége 736 mIU/l.A labor felső határa 567 mIU/l Ez szerintem magas és kétségbe vagyok esve, mert szerintem is el kellene nekem kezdeni a bromot, de nem értem, hogy miért nem akarja elkezdeni Kép Kép Azt mondta "Csak rosszul lenne tőle, és elég ha a progeszteront megemeljük".
Amikor terhes voltam, szinte egyáltalán nem voltam rosszul, de a melleim annyira fájtak és feszültek, hogy az szinte elviselhetetlen volt. 2 hét alatt kinőttem az összes melltartómat. Akkor nem néztünk prolactint, de tutira magas volt és szerintem a baba elmenésében is szerepe volt.: ( Kép Kép
Azzal meg végképp nem tudok mit kezdeni, hogy elég ha 5 napig van fent a hő. Én eddig mindenütt úgy olvastam, hogy 10 nap körül az ideális.

Cat Kép
Igen váltani kellene dokit, csak hát kire cseréljem le? Tanácstalan vagyok

Ha valaki tudna Budapesten egy jó nőgyógyászt, aki jártas a nőgyógyászati endokrinológiában, nagyon örülnék, ha megírná nekem.kisery@vnet.hu

Zsebi Kép

Már nem emlékszem, hol vettem a hőgörbémet Kép Kép, de örülök, hogy tecc.
phajni

Hajni,Orsi!
En is erre a mertekegysegre gondoltam,csak rosszul irtam.Kép
Szoval a felso hatar valoban 567miU/l,megneztem a sajat papiromon,nekem is ebben van megadva.Es az orvosok azt mondjak,hogy a "labor-hatar"-nal kicsit alacsonyabbat szeretnek.Nekem a 242-t is kezeltek,mert bar hatarerteken beluli volt,az orvos azt mondta "a tapasztalat azt mutatja,hogy a noknek alt-ban 100-120 kozott szokott lenni."Es en mint emlitettem mar a 242-vel sem menstrualtam.Pont azert nem ertem a dokidat,mert a magas prolaktint egyszeru kezelni.Es honnan tudja,hogy rosszul lennel tole?A,nem ertem en ezeket az orvosokat.KépJo hogy nem orvoshoz mentem felesegul,hanem szukszavu,logikus gondolkodasu programozo matematikushoz!

Kele!Kép
Vegre megkerultel!Hogy akarunk mi itt babat,ha az egyetlen golya-nevu tarsunk is allandoan lelep?????Tessek lelkiismeretesebbre venni a figurat!Bombera Krisztat eltalaltad,sasszeme van a golyanknak.Kép

Lanyok!
Jut eszembe,tali nem lesz?Mert azt mondtatok regen,hogy tali utan mindig zebras lesz vki...es en soha nem voltam talin,talan csak ez hianyzik!Lecci,lecci,lecci!Kép
-szoszi-
U.I:Mostantol nem kerek elnezest,ha hosszu vagyok,szokjatok meg,nekem ekkora a szam.(Elmeny lehet velem egyutt elni,mi?Kép)
szoszi

Sziasztok!

EgcsiKép és a többiekKép
Mindig olvaslak benneteket, de irnom nincs mit. Várok/várunk ... Néha higgadtabban, néha sírosnyafogósan.
De mindenkiért szívesen igulok, elmehetnék fizetett izgulósnak Kép Kép Kép

Kele, mutatom a hasam oldalról "D" ... szerinted??KépKépKépKépKépKépKépKép

Legyen jó hétvégétek Kép

Ja, és én inkább éjjel csicseregnék itt, de akkor mindenki alszik vagy hancúrozikKép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?