A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Emma2008,

ez jó kis történet! Egyébként tényleg te vagy az első, akiről olvasom, hogy az utcán repedt meg a magzatburok.

Évi (benettke), és minden először szülő anyuka!

nehogy megijedjetek az én történetem miatt! Rajtam kívül mindnyájan boldogan szoptató kismamák lesztek!

Amúgy én is nagyon boldog kismama vagyok, egyrészt, mert kicsit pótolni tudom a szopizás élményét a babáimnak ezzel:
http://www.minimano.hu/termekeink/91/96 ... t_sns.html

Másrészt pedig, mivel az én problémámra azt mondják, az anyukák 1-2 %-át érinti, én egyedül bőven hozom a topikban a százalékot, tehát nektek ilyen problémátok már nem lehet!!!

Amúgy pedig továbbra is ajánlom ezt a könyvet: Kép

üdv,
Nuska+
nuska1

Xsara: á, én sok ilyesmiről hallottam -anno egy gyerekorovs ismerősünk mondta, hogy sokszor előfordul ez pont olyan hiszti-effektus miatt, mint amit írtál, nem hiszem, hogy hibáztatnod kéne magad (ill kellett volna) Tényleg amiket produkálnak olykor :roll:

Téjé: köszönöm, Nici is ezt tanácsolta és írtam is már Csöppkének

Körkérdés: Nektek nem szokott zsibbadni a popsitok? Bocsi, talán hülye kérdés, de már ülni sem könnyű, feküdni sem, mert minden pózban ez van :( Ha meg sokat állok-megyek akkor meg keményedek ami nem túl kényelmes szintén. Most akkor mit csináljak :?:

Kép Kép
celesztina

Kép
Vendég

Lituka
Tök jó lett a táblicska!!!

Csomit nem kaptad meg???

Nicci
Elég rémisztó volt a dm.-es sztorid. Én is tuti halálra rémültem volna.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:30-kor.
Vendég

Köszi szépen..gondoltam mutatok egy próbát..
ugy gondolom hogy majd akkor lesz igazán szép látvány ha mindenki megszült..
meg igy nyomon követhetőek a születések :D
a fiúkat majd kékkel irom be..lányok pedig rózsaszín vagy aki szeretné sárga :D
Vendég

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, képtelen vagyok végigolvasni, csak átfutottam.

Bambi, sajnálom hogy nem búcsúztattak el.... Én nem tudom nálunk mi lesz, ma beszaladtam a prémiumomért ( 8) ), meg utána szóltak hogy 17-én délben lesz valami értekezlet szerű arra mindenképpen menjek be. :roll:

Mi nemrég értünk haza, hulla vagyok.... Megjártuk a törölbálinti Corát, Kikát, budaörsi Kikát és Aucahnt. áááááá. VIszont megvettük a kis fiókos bútort Mazsinak, meg baldachintartót a kiságyra (100%ig nem értjük hogy kell feltenni, feltettük, de kimaradt 2 alkatrész :lol: :lol: ), majd meglátjuk milyen lesz ha a baldachin is meglesz. Meg szerintem kész a kórházi csomim is..... Majd még át kell néznem, de a nagyon nagy része megvan. :)

Kép Kép
szõlõ

Szőlő
Az szép kis túra lehetett, ahogy leírtad!
Mi a kiságyal kinlódunk, nem bírjuk összerakni. Baldaching el sem fogunk jutni szerintem. :lol:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Na hazaértem, de mindjárt mennem kell még el, de hatudok dobok még pár képet... nem volt túl aktív, picit mozgott csak, a fejecskéjét csak a végére mutatta meg!
Kis hajasbaba a lelkem :) A lepény szerencsére tökéletes, I. fokban érett (féltem picit a múltheti szívgondok miatt)!
A talpa 6,14 cm :) 30+6 napra hozta átlagban, viszont a combcsont hosszát 34 hetesnek :) Ezt a múltkorin is megállapították, hogy manöken alkat :) mint a nővére :)
Kb 1704gramm, kérdezték Szandit mennyivel szültem, mondtam 3100-el, és azt mondta kb Ő is annyi lesz :)
Megmutatta az ujjacskáit, na meg állandóan betakarta a fülét a kezecskéjével :)

Nagyon profi ez a hely szerintem, egy élmény volt, jó tudni, hogy ilyen helyek is vannak még ebben az országban!!!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Képre már sajna nincs időm, de majd később :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Páromat azonnal kávéval kínálták, én választhattam mindenféle rostos üditőből, csokiból, kaptunk hűtőmágnest, egy tök szép kis füzetecskébe tették bele a dolgokat, és a végén még egy szál tulipánt is kaptam nőnap alkalmából :)

nici

lituka! Jó a tábla!!

bolygó, bambi! kenegesstétek már most bimbóvédő krémmel a mellbimbót+ bimbóudvart. Nehogy nagyon kiszáradjon, és felázzon ha majd szopizik a baba. Én már régóta kenem este fürdés után. Én Avent bimbóvédő krémet használok, de állítólag nagyon jó a Bepanthen is!

Kép
gabo001

nici! garutlálok az uh-hoz!! Mi babánkat is 1700 grammra jósolták 30+5 naposan. Erre nekünk azt mondta a doki, hogy kb. 3600-3700 grammal fog születni! :lol: Na, innentől kezdve nem adok az uh-os súlybecslésre!! :D

Kép
gabo001

Na csak végigfutottam az elmaradt két napot...
Egyszerűen nincs erőm mindent elolvasni, nagyon sokat írtatok...
Most keltem fel, nagyon fáradt voltam, aludtam egyet.

Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy meglátjuk, mit mond a nődokim hétfőn az ortopéd doki "szakvéleményére" aztán ennek alapján döntünk, hogy megyünk-e magándokihoz vagy sem...
Én szeretném megpróbálni a természetest, ha esetleg nem megy, akkor még mindig lehet belőle császár, nem???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Judit!
A CTG-n a nagy kilengés nem csak fájás lehet. Van olyan, hogy a baba éppen ott nyomja ki magát erőteljesen, ahol az érzékelő van, és az a nyomást érzékeli végülis. Ha előtte utána éreztél babamozgást, akkor az csak a baba volt. Nálam is van ilyen kilengés minden papíromon, de az csak a babóca volt. Onnan különböztetik meg, hogy az fájás volt-e, vagy csak babamozgás hatására lendült ki az érték.
Nem tudom nálad milyen volt, de ezt is figyeld, mert mondtad, hogy nem mindig érzed a baba mocorgását.
A cukor eredményedhez pedig gratula. Ügyi vagy.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Mindjárt olvasok - csak hírt hoztam Mezsótól :)

"Szia! Fáradtan, kimerülten vagyok, és marhára fáj a gátsebem!! :( és még össze-vissza szédelgek, ha fel kell kelnem. 53 cm a drága :)
A tejcim még nem indult be mert a kisasszony még nem akart szopizni egyszer sem. cicit megtalálja, bekapja, de hogy dolgozni is kéne .. :)
Timi"

Csajok, ha vki mms-t tud feltölteni a telójáról a gépére, az küldjön nekem számot, mert ha küldene nekem Mezsó fotót a csajsziról, azt átdobnám neki.

Most ebédelünk .. 6 körül jövök ;) akkor megy el a párom koncertezni!

Kép
szösszenet

Néhány kérdés... :roll:

Hányadik héttől kell menni nst-re???

Hány db köntöst visztek a kórházba? Elég egy?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szössz: nekem küldheted: 0620 220 3629

Igyekszem mihamarabb feltölteni!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Szösszenet!

Nekem is küldheted!
20/487-4095

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

De jó, akkor jól vannak Mezsóék!
Nagyon várom a további infókat. Köszi Szöszke az előbbit is!

Ollem, tudtommal a 36. héttől van nst, de ha mégsem majd kijavít valaki.

Én is egy köntöst tervezek bevinni, ha meg történne vele valami, akkor itthonról bekérek egy másikat. (Az olyan házi használatra van, de ha nagyon kell jó lesz, én még egy kórházit nem veszek.

KépKép
KépKép
atizka

Atizka!

Köszi az nst infót.

Köntös ügyben én úgy vagyok, hogy egy sincs nekem. Nem használok köntöst...úgyhogy nekem akkor lehet,hogy kéne vennem minimum kettőt???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Atizka, sajnálom. Kitartás már nincs sok hátra…

Babyteve, Örülök a jó híreknek!!!

Kisfruzsi, Babakocsi szuper, te pedig nagyon csini vagy. A pocakod hatalmas

Mangó, Köszi, nem erőltetem. Ha jön, akkor örülni fogok, de ha nem jön, akkor sem csinálok nagy ügyet belőle. Ez tényleg az ő döntése. Csak az a baj, hogy mostanában próbálja rám hárítani a döntést. Tegnap pl. szólt, hogy döntsem el én…

Nicci, Huh ez nagyon durva!!! Nagy szerencse, hogy nem lett semmi bajotok. Milyen világban élünk???

Bambi, Nagyon köszi a csomit.
Nem szép dolog, hogy nem búcsúztattak el :( Meg sem érdemelnek téged!!

Zsuzsa, Már nincs sok hátra :)
Judit engem is hívott. Azt mondta, hogy a sapi és a cipővédő nem kötelező, csak a köpeny. És bár a szülésznő 200-at mondott, valóban 400 ft a köpeny. Mindegy, a lényeg, hogy legyen amikor szülünk. Én a jövő héten megyek CTG-re, majd akkor veszek..

Lituka, tök jó ez a tábla. Köszi, köszi :)

Kép
emi29

Téjé! Kalcium peszgőtablettát én is szedek, plussz a 3x2 magnézium, és ezek mellé már nagyon nem "kívánok" semmilyen mesterséges vitamincuccot. Ezeket is már olyan undorral szedem, de muszáj. UH-ra gondolom a 31. hét táján megyek, vagyis kb két hét, de jövő héten kedden megyek orvoshoz, akkor tudom meg pontosan. Neki is van uh a rendelőjében, de mérni nem szokott, és elég rossz minőségű a kép is, szerintem már jó régi.
A cukromat eddig két hetente nézték (kétszer), most csak három hetente fogják, mert jó lett az utolsó, de én arra lennék kíváncsi, hogy napközben milyen pl. ebéd után.

Lituka! Szerintem is jó lesz a táblázat (a sárga talán nem nagyon látszana benne, de a kék biztos jó és a rózsaszín is.) Ügyesek vagyotok én tuti nem tudnék ilyen spéci táblázatokat összehozni.

Celesztina! Ha sokat ülök, én is alig érzem a fenekemet, de én inkább a farokcsontom miatt, azt valahogy nagyon el tudom ülni.

Nicci! Durva sztori a DM-es, de engem is az akasztott ki, hogy a rendőrség milyen "gyorsan" reagált.

Nici!
Örülök, hogy jól sikerült az Uh, és hogy minden rendben, várom a képeket!

KépKép
KépKép
atizka

Emi! Vége az utsó munkanapnak? Milyen érzés? Jó pihenést neked és persze jó készülődést, babavárást.

KépKép
KépKép
atizka

Kép

beleirtam a kisasszony hiányzó adatát is :D 53 cm :D

Kiscica: nem jött meg a posta...de hétfőn már bizti ideér..:)

na én megyek is..holnap disznóvágás..amitől már most kivagyok és rengeteg a dolog..
Vendég

...

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:32-kor.
Vendég

Szösszenet Köszi a híreket!
Mezsó kitartás és türelem!

Mary hivatalosan a 36. héttől, de pl nekem a cukor miatt már a 34. héten elkezdték. Köntösből biztos elég egy.

Zsuzsa nekem a csajszi mondta, hogy méhösszehúzódás volt. Akkor most :roll:. Hiszek én neked, hisz tapasztaltabb vagy, csak most egy kicsit elvesztem. Ja én csak a köpenyt vettem meg!

Atizka
nekem hetente nézik. De szerintem van olyan gyógyszertár, ahol megmérik neked 200Ftért. (biztos a környéketeken is van) Nem biztos, hogy hasznát veszed majd a vércukormérőnek, ha vége a babavárásnak. Nem biztos, hogy érdemes kiadná rá pénzt. De ez csak az én véleményem!

Kép
téjé

Olvassátok a márciusiakat?Majdnem 5 kilós gyerek, síma szüléssel.Te jó ég!

Kép
ágnes27

Szössz: köszi a Blanka képet, most telepítem a gépre a programot!

Kép
klarka

Na, lányok, itt van Blanka, kicsit kicsi, dehát telefonon jött:) Kép

Kép
klarka

De édes Blanka baba!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Blanka gyönyörű!!! Még egyszer gratulálok nektek Mezsó!

Téjé! A gyógyszertátakat a környéken már megnéztem, nem mérnek. Szerintem sem nagyon éri meg megvenni erre a két hónapra, csak már annyira el voltam keseredve... Még meggondolom.

KépKép
KépKép
atizka

Szerintem is, szép, formás!!!! :D

Kép
klarka

Mezsó! Nagy gratula Blanka babához!!! Gyönyörű kislány!!! Sok sok tejcsit kívánok!!! :D

KépKép

KépKép
gabcika

Hatalmas puszi innen Blankának!

Kép
téjé

Nagyon édes Blanka és milyen nyugodt baba!!

Kép
emi29

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:32-kor.
Vendég

Babyteve - Jó, hogy jelentkeztél :) Pihenj csak és tartsd bent a babókat :)

Nicci - Nagyon durva a DM-es story .. jó, hogy nem lett baj! Jajj szegénykém, biztos bepánikoltál .. én is azt tettem volna :(

Bambi - Sajnálom, hogy csalódást okoztak a munkatársak .. elhiszem, hogy rosszul esett :( Néha nem értem az embereket .. hova veszik belőlük a jóindulat? Pedig 1-1 apróság akkora örömet tudna okozni :( De ne búsulj! Nem ők állnak hozzád a legközelebb :) és ez nem is azt jelenti, hogy nem szeretnek .. hanem azt, hogy egy ilyen közönyös világ lett a mienk :(

Benettke
- Jó újra "hallani" :D
figyu .. még az én pakkom sincsen kész .. csak a gyerekszobába vannak bedobálva a cumók .. lehet ha rohanni kellene, a fele itthon maradna :lol:
A mélynyomó is fontos része a kórházi pakknak :P ki ne rakjátok :D

Mango - Azt mondom, mint Benettke .. láttam a párodat :) és édesek vagytok hárman! imád titeket :)

Xsara
- boldog Szülinapot Daninak!

Lituka -
Szuper így a tábla :) A lányok rózsaszínnel .. a fiúk meg .. majd meglepsz minket vele :)

Nici - Gratulálok az UH-hoz :) Várjuk a fotókat!

Blanka baba
gyönyörűséges :) úgy örültem az sms-eknek és a fotónak :) csak eddig rohantunk! De örülök, hogy megoszthattam veletek :)

Rólunk:

Megvolt az első NST :lol: :lol:
Hát .. Alíz jó kislány volt, és végig mocorogta a 20 percet, amíg nézték a dolgait :) Minden rendben, a szívhang a mozgások is.
Viszont 1 darab méhösszehúzódásom nem volt, pedig direkt nem vettem be a magnéziumomat :lol: :lol:
Szabi bejöhetett a közepénél (addig volt még 2 kismama és nem jöhetett be), segített tartani azt az izét, ami a szívhangot veszi .. mert teljesen be kellett nyomni a pocimba, Alíz úgy elbújt .. amikor megtaláltuk és hallottuk a hangját, és nyomtuk folyamatosan, akkor a hasam másik oldalát rúgta ezerrel, hogy neki ez így nem buli :D azonnal adjuk vissza a terét :D
Szóval nekünk vicces volt :D
Jövő héten kell mennem megint!

Vettem a Tescoban egy noname szopis melltartót (feketét) .. felpróbáltam .. hát .. mi tagadás, nem valami sexy, de ez csak akkor lesz igazán durva, ha a makarónipántos hálóingem alatt lesz :lol: Majd fehérben keresek másmilyet .. ebből 1 egyelőre elég :D 2700 volt .. viszont kényelmes, és könnyen használható, nekem ez szempont .. 7-8ezret nem adok egy szopis melltartóért :D

Párom elment játszani ma .. köhög még .. remélem nem esik vissza.
Holnap egész nap pihenünk, és vasárnap végül 11-kor megyünk fotózni!!! Nagyon várjuk már!

Kép
szösszenet

sziasztok :D :D :D

Cak gyors helyzetjelentés,és olvasok vissza :D :D

Ma voltam dokinál.Minden ok.súlyt nem mondott :( .Lepény,magzatvíz normál,fekvés fejvégű,2-3 hét múlva kell ujra jelentkeznem.

Vettem magamnak pelust :D :D :D ,meg Tena bugyit,babócának 2 lepedőt,és matricákat a falra.Jövő héten összerakjuk az ágyat,és akkor felragasztom a matricákat.Majd akkor fotózok.

A tegnapi szerzemény 2 hálóing.Nem valami sexik,de a célnak megfelel,és nem volt drága.Már a mosógépben forognak.

Ja,és ma beszéltem a szülésznővel is.Nagyon aranyos és megnyugtató volt.TÖviről hegyire elmagyarázta,hogy mikor kell indulnom a kórházba,ha szülök. :D

Na olvasok vissza....termeltetek eleget :shock: :shock:

Kép
szibi

Atizka,
igen :) Most értem haza. Hát nehéz volt az elválás, de mindenért kárpótol, hogy mostantól végre csak és kizárólag az én kis picinyemmel foglalkozhatok.

Gabci,
hogy álltok a szekrénnyel?

Nono,
Arra nem gondoltál, hogy esetleg varratsz magadnak nadrágot?

Kép
emi29

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Mit látnak szemeim :!: :!: Megvan az első topikbaba.ÉS MENNYIRE DE MENNYIRE GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰ

Döbbenet.Ez váratlanul ért.Derült égből villámcsapás :D :D Én azzal voltam,hogy mindenkinek van még legalább 2 hete.

Elsírtam magam a meghatottságtól.Nagy gratula a mamának,és sok sok örömet,egészséget a babának.

Lányok,ezek után nem biztos,hogy másra is reagálok,de azért visszaolvasok.

Kép
szibi

Szöszke, Szibi
Örülök, hogy nálatok is minden rendben :)

Kiváncsi vagyok, nekem mikor kell mennem CTG-re. Talán a jövő héten...
Az én kórházi pakkom sincs még egyáltalán összepakolva. Valamiért úgy érzem, hogy amint összepakolom, egyből indulhatok is szülni, úgyhogy várok még vele egy picit.
A szopis melltartó nálam is hiányzik még :(

Kép
emi29

[--
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:33-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:33-kor.
Vendég

...
Vendég

Nono,
Így teljesen érthető. Egyébként nincs semmi baj a rózsaszín tréning nacival, biztos sokkal kényelmesebb, mint a farmer. Nem semmi, hogy ilyen sokáig jók voltak rád a normál ruháid. Én már a 16. héten kismama gatyát hordtam...
:oops: :oops:

Ja én is a 38. hetet beszéltem meg Lilivel, de most már szeretném ha kicsit később jönne:)

Kép
emi29

Nono,
ezek nagyon szépek. Megkérdezhetem, hogy mennyibe kerültek?

Kép
emi29

CSODASZÉP BLANKA BABA!!

Emi!
Inkább arra gondolj, mennyivel rosszabb lesz, ha nincs összepakolva a kórházi pakk és hirtelen menni kell!!! Én ezt szem előtt tartva már két hete összeraktam mindent! Már csak télleg két decis gyümilé kell (szülés utánra) meg ásványviz fél lityis a vajúdásra, ezen kivül minden egyben van.. Én igy vagyok nyugodt, hogy bármi történik, nem kell kapkodni! :wink: Nem fogsz szülni menni azért, mert összerakod! Én tudatalatt biztosan visszatartó erőnek is érzem, hogy ott van a táska!! Még a végén túl is hordom, amennyire parázok, hogy előbb jön!

Bocsi, most másra nem reagálok.... vissza kéne olvasni rendesen, meg nincs kedvem semmihez!!!! :( Fáradt vagyok, sokat mentünk ma a fiúkkal!!
Vendég

Nono - Engem is érdekelne, hogy mennyibe kerültek .. nagyon szépek!! Csinik :)
Én 2700-ért vettem egy feketét a Tescoban :) Ott volt velem párom .. azt mondta, semmi baja .. úgyhogy nekem az 1-nek megfelel .. de még kell egy fehér is :)
Viszont nem gondoltam, hogy 80D-s melltartót kell majd vegyek :shock: :shock:

Kép
szösszenet

Benettke - Megint megcsináltam a gyümölcslevest és azt eszem!!!
A múltkor is egyedül termeltem a 6 személyes adagot :lol: :lol:
Annnyiiira finom :shock: :D :D :D

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?