A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!
Na végre írtok egy kicsit!!
Orsi nagyon csini vagy!
És tényleg baró az a fölső...
De azért a 2. képemet nem közelítitek :D :D :D :D :D :D
Vendég

Sziasztok!

Almaani, voltunk tegnap mi is az Asti-ban, vagyis a mellette lévő kis helységben, mert ott volt az akció. Turi-feeling volt, vettünk is egy pár rucit. Állítólag naponta változik a készlet.

Nekem azért lettek paráim a 4D után. Az egyik, a hölgy látott Luca szívében egy izmot jobban kivillanni. Egy pötty jobban látszódott mint a többi. Azt mondta, hogy sokszor látoot már ilyet, de általában eltűnik, így egymagában nem jelent problémát. A másik, hogy sok a magzatvízem. A harmadik, hogy a jobb vesemedencémben van egy tágulat. Valószínűleg Luca nyomja és nem tud kiürülni a vízelet rendesen, szóval leginkább a bal oldalamon kellene feküdnöm. De úgy meg rövid idő után szúr a bordámnál... :? Szóval ilyenek. Bocsi, ha untattalak titeket!

Kép
sziszka82

sziasztok!

Most fejeztem be a hétvége termését, írtatok rendesen.
Elég sűrű volt a program, vendégek is voltak meg mi is voltunk pár helyen. Jól elfáradtam.

Nagyon szépek a pocakok, én ezek után olyan picinek látom az én hasamat. Apát mindig ezzel nyaggatom, ő meg nem győz nyugtatni, hogy napról napra nagyobb. Meg hogy én hogyhogy nem látom, tök nagy szerinte. Na mindegy megfogadtam nem parázok ezen. :D

Hálapénz: én is ellene vagyok, de leginkább az dühít, ha előre megmondják az összeget. Én úgy gondolom, hogy majd ha minden rendben van akkor adunk hálapénzt, de nem horror összeget.

Tetszik az ajándékkosaras sztori :D :D

Megmértem magamat: 61-ről 69-re híztam eddig. Erre tegnap nagyon finomat sütöttem, had nőjön még a seggem.
Ajánlok egy honlapot csajok. Isteni sütik vannak rajta:
www.sutigyar.hu
Én az Erdélyi raffaello-t sütöttem meg. Nyam-nyam...

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Eddig is a torkomban dobogott a szívem minden ultrahang elött de most,hogy Sziszkát olvasom már előre depressziós vagyok pedig csak 26.-án lesz ultrahang...
Vese szív magzatvíz....jaj de félelmetes...
Azt hiszem a terhesség végére 50 évesnek fogok kinézni.
Vendég

ibm

De vicces az ajándékcsomagot vissza utasító dokiról én raktam még fel a sztorit egy másik topikba! Ismerem a dokit sajnos a többi is hasonló itt vidéken. Van pár sztorim még milyen pénzéhesek. Pl. engem ingyen kezelt az egyik egy fertőzéssel pár éve, az utolsó alkalommal adtam neki 3000-t, ugyanazért egy imerősről legombolt 30000-t és Pesten megnézette magát és ott mondták h. már semmi baja :(
:lol: :lol:

Itt volt nálunk Békés megyében=Balkánon

És ezen a szülészeten szülök ahol ezek vannak! :cry: :cry: :cry:

Én sajnálom a pénzt a dokira inkább a babára költeném!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
kritta

Kép

Kép
Vendég

[quote="ibm"]
írta:
ibmEgy történetet akartam erről leírni:
Egy kedves Apuka a szülés után átadta a dr-nek az ajándékkosarat,hogy köszöni szépen,erre a d r. közölte,hogy ő 50000-et szokott kapni,úgyhogy ezt nem kéri! (ez nem most volt)
Erre Apuka széttépte a csomagolást,kivette belőle a borítékot ami pluszban benne volt és leszámolt a 100000-ből 50000-et és ezt adta át a dr-nek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A maradékot éa a kosarat pedig elvitte!!!!!!!!!!
Ez kőkemény lehetett!
Megnéztem volna a dr. arcát!!!!

KIcsit szakállas a történet... nem tudom, mennyi az igazság benne...
Én egyébként semmit nem adtam volna az ilyen doktornak...
Mit tudott volna csinálni... a gyereket nem dugja vissza....
Vendég

Sziasztok! Én most regiztem, újoncka vagyok még. : :) A szülésben már nem, mert van két banditám, és június 11-re vagyok kiírva végre egy kislánnyal.:) Az én hasam is már nagyon nagy, és furcsa nekem, mert tényleg úgy van, hogy a fiúk lejjebb vannak, ő pedig teljesen fenn és állandó a légszomj valamint a gyomorégés.:( Kép
Kép
heni baba

Jó reggelt!
üdv heni!!
Te vagy a képen?
Nekem fiam van és lányom,mind kettő lent volt,most is fiam lesz ő pedig nagyon fönt van... :D ezek szerint mindeggy hogy fiú vagy lány..
Vendég

Szia bárány!
Hát akkor neked mindegyik fajtából kijutott, nekem még fura ez a pozíció. :)
heni baba

Jó reggelt!Sziasztok!!!
Üdv heni!
Te vagy a képen???Nagyon jó!
A 4D-s kép kicsit homályos,de édes a kicsilány :wink:

A héten nincs semmi "kötelező terhességi" progi,a párom 7-ből 7 napot dolgozik most,a lányok apáznak a héten....Én szerintem meg fogok örülni....Nem tudok mit csinálni....Elunom a fél életem!!!
Vendég

Sziasztok!

Üdv. Heni!

De furi a táblázat,rengeteg fiú és már az enyém is!

Kicsit süthetne már a napocska!

Már megint nem jól számolták el a táppénzemet!Kezdem unni!!

Kép
melike

Amúgy már én is híztam 10 kg-t az elejétől fogva és még ugye nincs vége...... :D A két fiammal mind a kétszer 13 kg-t híztam, de szerintem most többet fogok. Pedig nem eszem többet. De nem baj, majd a szoptatásnál tényleg lemegy. :)
Kép Kép
Kép Kép
heni baba

Szia csiri-biri, Melike!:) Köszi, ami rólam készült az jó, a 4D-st kicsit elszúrta a dokinő, igaz egyfolytában nyomult a kiscsaj odabenn.... :D Aztán a végén megunta és befordult háttal, és elaludt. :D
Nálunk ragyogó napsütés van!
heni baba

HENI ÉDIK A FIUK ÉS BIZTI JÓ LESZ UTÁNUK EGY KISCSAJSZI!!!!
Ráadásul lesz majd aki pátyolgassa a hugicát... :D
Nekem a 3. lányom születik,de nem bánom!!!!
Tegnap este beszéltük a párommal,hogy mikorra jelentkezzek be a dokihoz,hogy Ö is el tudjon jönni....Azt mondta bármikorra amikor nekem jó,mert ha nme bánom, Ö ezt most kihagyja,mert lehet,hogy rosszul lesz ha mégisem kislány... :lol:

még mindig nem derült ki,hogy költözünk-e és már nagyon idegesít,ráadásul most pakolhatnék is,és nem unatkoznék.....
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:28-kor.
pironya

Csajok!

Tudja valaki tutira hogyan számoljam ki a táppénzemet?
Azt tudom,hogy a hétvége is beleszámít és 70%a a béremnek.
Azt nem tudom,hogy melyik bérrel kell számolni?
Én órabérben vagyok.De átlaggal vagy melyik időszak órabérével?

Kép
melike

Csiri-biri!:) Nálunk az apa végig drukkolt, hogy lány legyen a 4D-n, és hát bejött.:) Azt mondta, szülés után kicsit pihenhetek, aztán még egy kislány jöhet...... :D :D
A fiúk már nagyon várják a kistesót, már azon összevesznek, kinek az ágyában aludjon, hiába mondom, ő még pici baba lesz... :D
heni baba

Pironya!
használtat nem akarsz venni?Pelenkázót olyan jókat ki lehet fogni a vaterán vagy a teszveszen...
Ha ebbe a lakásba maradunk,nekünk is ki kell vinni 2 dolgot a szobából,hogy 1-et be tudjak vinni és kényelmes legyen :shock:
Ráadásul a játszószönyeget csak az ágyra tudom elhelyezni,majd ha kell,mert a földre nem fér :?
Melike!
Passz!
Heni!
Nekem kicsit kijött a lányokon a féltékenység,pedig már nagyok...de remélem ez elmúlik,ha megszületik!
Vendég

Biztosan elmúlik a féltékenység, amint meglesz a baba.:)
Mi is ide-oda vittük a bútorokat, hogy beférjen a kiságy meg a pelenkázó, mert elköltözni mi csak talán aug.-ra fogunk, ha addig kész lesz a ház.
heni baba

Jó reggelt!

Üdv Heni!

Gigi, lehet hogy elküldesz a p........ba, de Milánból időközben Kristóf lett. A vonalzót is igyekeztem nagyon gyorsan átírni. Ígérem, már nem fog változni a NEVE. Még1x bocs. De nagyon tuti a táblázat.

Pocakjelentés: Én nem tudom mit művel odabent Kristóf, de szerintem próbál befordulni a drága..........! Tamás is nagyon hamar befordúlt:(
Tegnap szinte semmit nem mocorgott. Bezzeg éjszaka, meg reggel, meg most............
Átalakítja rendesen a fészkét:)
Tegnap semmi mást nem csináltam, csak aludtam. Kihasználtam, hogy Kristóf is sokat aludt tegnap:) Ma bepótolja:)
bluebox

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:28-kor.
pironya

Pironya!
Teljesen igazad van,hogy elég kaotikusan nézne ki 4 féle bútortipus....Csak gondoltam....hátha.... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Bárány, nem akartam rádhozni a parát... :? De tudod, csak pozitívan!
:wink:
Heni, üdv itt!!!

Most voltam védőnőnél. Egy kicsit megint le lettem tolva, mert az elmúlt 3 hét alatt 2,5 kiló jött fel. Így összességében 9,5 kilónál tartok, azt mondta, hogy az végülis nem gáz. :? Viszont a pocakom 5cm-t nőtt a 3 hét alatt!!! :lol: Így 109 cm-nél tartok. De az sem levegő, szóval gondolom az is látszik a súlygyarapodásomon...

Kép
sziszka82

Sziasztok!
Már a babaszobát rendezitek :shock: :shock: :?:
Én képtelen vagyok ennyire előreszaladni időben...

Védőnő:egyszer voltam :oops:
Tudom,hogy én nem vagyok egy egyszerű eset,sőőőőt hülye vagyok,de nekem annyira indiszkrét,hogy egy idegen NŐ hozzámérjen amikor leméri a hasam(még nem tette),vagy szívhangot nézzen!!Egyszerűen valami megmagyarázhatatlan dühöt,indulatot,undort érzek iránta!!
De a klinikán semmi bajom...ott nem zavar akár ki akár mit csinál
Miért van ez?Valaki nem pszihológus? :lol: :lol:
Lesz valami retorzió ha nem megyek hozzá??
Gigi?

Sziszka parázok én nélküled is :oops: Csak azt szeretném ha SOHA SENKINEK SEMMI problémája nem lenne!!!
Vendég

Szia Sziszka!:)
Én majd a jövő héten megyek tanácsadásra, de én már nem foglalkozom azzal, hogy a védőnőnek mi sok kilóban. Úgyis alkatfüggő. Csak egészséges legyen a baba, nem igaz? Errefelé még nem is láttam, hogy mérték volna a hasat.
Azért rendezgetem én is előre a baba helyét, mert amikor a Baluval voltam terhes, akkor is beutaltak 2 hónappal előtte, hogy szülnöm kellett volna, mert kinyíltam, de így is 1 hónappal előbb szültem. És hát a férjem nem valami találékony babaszoba rendezgetésben....stb. :P
heni baba

Bárány!
Babaszobarendezés:
Nekünk -egy,két apróság kivételével- már szinte mindenünk megvan.A kiságy meg a pelenkázó pedig lapraszerelten áll egy külső tárolóban.Azt még nem akarjuk beállítani,mert mégiscsak jobban férünk így.Várunk még vele pár hetet.

Azt hallottam,hogy az anyai ösztön utáni legerősebb emberi ösztön a fészekrakási ösztön.
Én már nagyon érzem.Napok óta szekrényeket pakolok,ruhákat válogatok,selejtezek.Próbálom a nagyok ruháit is átválogatni,hogy legyen nekik nyáriuk is,mert később már nem tudok ilyesmivel foglalkozni.Függönyök kimosva,kivasalva. (festés után egyébként is muszáj volt)
Minden napra betervezek egy szekrényt,és amikor elfáradok,lefekszem.De úgy érzem muszáj valamit csinálnom,hogy ezzel is előrébb legyek! :D :wink:

Kép
orsitigris

Sziasztok!

Én is rendezgetném már a babaszobát, de még nem akarom. Majd áprilisban. Úgy gondoltam, május elejéig mindent elrendezünk megveszünk a babának. Még akkor is 1 hónap marad a kiírt időpontig.
Védőnő: Nektek is 2 helyre kell védőnőhöz járni :?:
Nálunk van védőnő itt a faluban, ő adta a kiskönyvet, ő vette fel az adatokat. Meg aztán ő fog járni, ha megszületik a baba.
Aztán még Szegedre is kell menni védőnőhöz, Ő adja a beutalókat a vérvételekre meg vizsgálatokra. Most csütörtökön is mennem kell. Szívhangot nekünk még senki nem nézett. :(

Kép

Kép
[/url]
stella40

Nekem még nem indult be ez az ösztön.. :oops: Vagy a félelem nyomja el...még nem merek hinni benne talán ez az ok! Kép

És akkor itt egy kép enyhén lepusztult fejjel
Vendég

Sziasztok!
Visszaolvastam mindent, bocsi ha csak 1-2-t reagálok!
Ibm, Kisfóka, Sziszka: nagyon jók a képek a babákról! Egyszerűen tündériek! :lol:

Orsi: nagyon szép a pocakod!

Bárány: nem tudom, mit panaszkodsz, NAGYON jól nézel ki! :lol: :wink:

Heni: üdv köztünk, nagyon szépek a fiaid és a kislányhoz gratula. Lehet, hogy írtad, de mi is lesz a neve?

Wera: ESKÜVŐ?????

almaani
Kép
almaani

100 napon belül vagyok!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

almaani
Kép
almaani

Stella: nekem is kettő védőnéni van, de ez Szeged. :lol: Én egy hét múlva megyek hozzá, holnap a dokihoz és utána UH!!!! :lol:

almaani
Kép
almaani

100
Vendég

Szia Almaani!:)
Réka lesz a baba neve. Köszi a fiaim nevében is.:)
Stella: erre is úgy van, hogy van egy kirendelt védőnő, aki elmegy a laboreredményekért, meg beírja a kiskönyvbe, igaz előtte állandóan hívogatnom kell, mert sosem ér rá.... meg van egy a kórházban, amikor tanácsadásra megyek.
Nálam is beindult a fészekrakási ösztön, állandóan pakolgatok valamit, takarítok, stb.... :D
heni baba

de 86 a max amíg maradhat :D utánna kiveszi őt doktor bácsi :D [/img]
Vendég

Bárány:szerintem is tök jól nézel ki!Én sem vagyok karcsúbb. :lol:

Nekünk nem lesz nagy rendezgetés,csak a kiságyat tesszük be mellénk.A rucikat ma mostam ki,de ez még nagyon kevés.Most már,hogy tudjuk Máté,így lassacskán beindulok a vásárlásban.
Apa még mindig várna,de engem már nem állít meg. :lol:

Kép
melike

Bárány, nagyon csini kismami vagy :) és minden rendben a babáddal biztosan, bíznod kell benne! Ki bízzon benne, ha nem az anyja?

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!

Heni, üdv. közöttünk!

A babaszoba rendezés még nekem is arrébb van, főleg, hogy az majd az új lakásba lesz csak.

Én is úgy gondoltam, hogy április végéig veszek meg mindent, mert májusban már bármi megeshet...
Mindenesetre, anyukámnak elmondtam, miből milyet szeretnék, ha bármi van, ő tudja. :)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!

Bocsi, de tegnap már nem volt erőm írni! MOst is gyorsnak kell lennem, mert nemsokára indulunk a képekért! :D
Hoztam most is képet nektek, de ez még csak az utsó ruhapróba volt, így még nem voltam igazán kikupálva! :lol:

Kép

Kép

Hát, amint tudjátok az idő nem kedvezett nekünk, mondhatnám hogy mocskos hideg volt és az eső is folyton esett, a szél is fújt... szóval pont olyan volt mint amit végképp nem szeretne senki egy ilyen napon.

A hajam szuperul sikerült, a próbakonty is jó volt anno, azt mutattam is nektek, de ez sokkal jobb lett! Elég sokáig is tartott, aztán már rohanni kellett a hotelba (ott készültem), gyors smink, ruha és futás a fotóshoz. Lidérces rémálmaimban fog kísérteni az összes kocsiba ki-beszállás!!!! Atttyaég! Akárhogy csináltam az abroncs, és azzal együtt az egész ruha a nyakamban volt! Vááá!

A fotósnál sajnos baromi hideg volt, szanaszét fagytam! Azt hittem nem élem túl azt a két órát! Néhány képet rögtön megmutatott, azok jónak tűntek, de majd meglátjuk. Holnapra készen is lesznek, délelőtt megyünk értük!

A szertartások fantasztikusan jól sikerültek! Baromi jófej folt a pap, fiatal, jópofa, szép hangosan és érthetően beszélt és tökjókat mondott. Utána többen is odajöttek hozzám azzal, hogy ha mindenhol ilyen papok lennének, akkor százszor többen járnának templomba. Na igen.

A vacsi is jól sikerült, aztán pedig szinte egész este táncoltam! Mindenki meg volt döbbenve hogy milyen jól bírom. Sokan csak ma reggel, búcsúzáskor akadtak ki, amikor már fariban voltam, hogy mekkora hatalmas a pocim és én ezzel roptam olyan sokat. A ruha azért nagyon sokat takart, szinte nem is lehetett látni!

Kettő körül nagyon sokan elszállingóztak, úgyhogy 3-ig a maradék néhány ember is elment. Így nagyon jó volt, egy perccel sem bírtam volna tovább.

Kaptunk egy kis lakosztályt ott a szállodában, úgyhogy ott is aludtunk. A vendégeinknek is délig kellett elhagyni a szobákat, így 11-től délig lennt voltunk a hallban, csomiztuk a maradék kajákat + sütiket és búcsúzkodtunk a vendégektől.

Szokás szerint 3 órát bírtam aludni, reggel 7-től én már csak pakolásztam + tv-ztem.

Szóval minden nagyon jól sikerült, szinte még most sem tudom felfogni hogy túlvagyunk rajta!!! Király volt!

Sikerült visszaolvasnom a hétvégi termést, úgyhogy még néhány gondolat azokhoz:

Elan - igen, nekem is mű a körmöm, mert a sajátom egy vastagabb fóliának megfelelő állaggal rendelkezik és 2 mm-esre se bírom megnöveszteni akárhogy vigyázok rá. Pont emiatt lenöveszteni se merném a mostanit, de szülés előtti hónapban már le fogom szedetni. Nekem lenne kire rábízni a bébit bármikor pár órára, azzal nem lenne gond, de véletlenül se szeretném megcsikarni vagy ilyesmi, úgyhogy pár hónapig kibírom nélküle. Aztán majd visszarakatom, mert bizti hiányozni fog.

Hálapénz - én szívesen adok, ha meg vagyok elégedve a szolgáltatással és ez nem csak az orvosokra vonatkozik, hanem úgy általában az élet minden területén. Mivel én jópár évig felszolgáló voltam, asszem kicsit más szemmel látom ezeket a dolgokat. Viszont azt nem szeretem ha egy orvos konkrétan megmondja hogy mennyit vár el!! Én nem szoktam fukarkodni, de szeretem én eldönteni, hogy nekem az adott szolgáltatás mennyit ért meg. Különben a mi dokink is mondta a sógornőmnek hogy 70 és 100 között szokott kapni, de ő is úgy tervezte hogy csak 60-at ad neki. Az már másik kérdés, hogy nagyon komplikált lett a szülése, így odaadta a 80-at.

Baba fekvése: az enyém még naponta vagy 3x megfordul, határozottan érzem! És leginkább keresztben szokott megállni! :lol: Tuti hogy még nagyon ráérnek befordulni! A barátnőmnek a 38. héten már mondta a doki hogy faros úgyhogy készüljön a császárra és az utsó 2 hétben gyönyörűen megfordult és másfél óra :!: alatt meg is született!! Szóval nem kell parázni, ráérünk a végén!! :wink: :lol:

Szép napot mindenkinek! Este hozom a többi képet! :D
Vendég

Wera de tök jól néztél ki!! :wink:
Majd még rakhatnál közelebbi képet is!
Ja és el ne felejtsem:sok boldogságot nektek!!!! :D
Vendég

Én határozottan haránt fekvésűnek érzem a babát..és szerintem stabilan így van,nem forog...aztán ki tudja... :lol:
De mivel én úgy is császáros leszek igazából tök mindeggy!!
Vendég

Wera: nagyon szép voltál!!! És még egyszer: Nagyon sok boldogságot kívánok! Nem semmi, hogy végigtáncoltad a lagzit! :shock: Most viszont pihend ki magad!!!

Bárány: miből érzed, hogy haránt fekszik a baba? Én érzem mindenhol, hol a gyomrom körül hol egész lent, oldalt, mindenfelé.

almaani
Kép
almaani

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:29-kor.
pironya

Pironya: még nem sétáltam de ma a postáig elmentem kocsival :oops: Valahogy olyan gyenge vagyok...eddig kín volt a fekvés most meg kín a járás..na tényleg nem tudom már mi is a jó

Én 80at adok de te mire gondolsz mint probléma amire többet adnál??
Vendég

Én minden hónapban 7.000 Ft-ot adok a dokinak, magánrendelésen, és azt mondta, a szülés ára "benne van" az állandó vizsgálati díjban, de mi adunk 50-et a végén. Annyira szeretem a dokimat és megbízok benne, hogyha 100-at kérne, azt is kifizetnénk, de szerencsére abszolút nem ilyen beállítottságú és ezt a pénz-témát is gyorsan elintézte velem. :lol:

Nekem az a kérdésem, hogy szülésznőnek mennyit adtok (akik fogadnak sajátot).
Stella: a te véleményed különösen érdekel, mert valószínű, hogy ugyanannál fogunk. :D

almaani
Kép
almaani

Bárány: akkor üldögélj kicsit a levegőn, ha nálatok is jó idő van! 8)

almaani
Kép
almaani

Heni
Üdv a csapatban!

Bárány
Nagyon jól nézel ki :lol:
Persze, hogy a hosszas fekvés után legyengültél!
Védőnő: egyszer voltam, mikor elkértem a kiskönyvet... aztán vagy 2-szer jött hozzánk...
Retorzió: nem érdekel, nem is tud ellenem tenni semmit... a vizsgálataim megvannak, a kiskönyvemben hatmillió pecsét... csak a hülyeségeket, a felesleges pofaviziteket hagyom ki...

Almaani
Szülésznő is ajándékot kapott... és azt is alig akarta elfogadni...

Wera
Nagyon sok boldogságot kívánok!
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:30-kor.
pironya

http://www.youtube.com/watch?v=RS1ti23S ... trol-hetre

Ez annyira aranyos! Ha van kedvetek, nézzétek meg! :lol:

almaani
Kép
almaani

[quote="melike"]C írta:melikesajok!

Tudja valaki tutira hogyan számoljam ki a táppénzemet?
Azt tudom,hogy a hétvége is beleszámít és 70%a a béremnek.
Azt nem tudom,hogy melyik bérrel kell számolni?
Én órabérben vagyok.De átlaggal vagy melyik időszak órabérével?

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?