A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Köszi, Andrisnál sem repedtem.....
Sajnos most egyedül vagyok itthon, és a karhosszom meghatározza, hogy a telefonnal milyen távoli képet tudok csinálni....ennél távolabb nem tudtam, Andris meg még nem képes a fotózásra:)

Nagyon szépek a képek, még egyszer megnéztem őket!!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Klarka,
szép nagy a pocid.

Szöszke,
szerencsés vagy nagyon az uraddal :) Szépek vagytok és boldogok, sugároztok a képeken. Egyébként te is nagyon fotogén vagy ám.

Kép
emi29

Megpróbálom bemásolni a kakaóscsiga receptjét, de nem bizti, hogy sikerülni fog...

Kakaós csiga

Ezt variállhatod, vajas csiga változatban, kakaópor nélkül!

Kakaós csiga

Hozzávalók:
60 dkg liszt
2, 6 dkg friss élesztő
1 tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 k. m. kanál só
1 n. m. kanál cukor
3,7-3,8 dl langyos tej

Töltelék:
13 dkg vaj,
3 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor

Ezeket kenhető állapotban összekeverni.
Mindent bele a gépbe, dagasztó programra állítani, és ha megkel a tészta, kivesszük és kinyújtjuk téglalap formájúra (kb 0, 5 cm vastag) A tölteléket rákenjük, összetekerjük 1, 5 újnyi csíkokra vágjuk.
Tepsibe helyezzük, és még bő fél órát kelesszük, a tetejét kicsit megkenjük vajjal és a sütőben 190 fokon 30 percig sütjük. (sima villanysütő)

5-6 percel a sütés befejezése előtt, 2 dl forró tej, vaniliás+1 kanál cukorral összekeverve ráöntjük (csigák tetejét megkenve) pár percre vissza rakjuk a sütőbe.

Ha azt akarod hogy ilyen kicsi legyen a csiga tepsibe,.... A kinyújtott tésztát, mindkét végéről tekerjük fel, úgy hogy középen három újjnyi csík látszódjon a tésztából.
Középen elvágod a tésztát, így lessz két rúdad. Ezt vágod 1, 5 újjnyi darabokra.
És ráhelyezed őket a tepsire.

Kép
klarka

Szösszenet! Igen jók a képek!!!! Minek ezeket retusálni....????? Nekem a legelső a kedvencem, meg a gitáros!

gumimaci! te is a szopipárna.hu-ról rendeltél?? Én onnan rendeltem falvédőt múlt hét közepén! Elvileg a héten jön meg!

Ma megrendeljük a kiságyat, pelenkázó szekrényt, meg a babakocsit. Ha minden jól megy, lehet, hogy azok is itt vannak hét vége körül! Juhéjjjj!!!! :lol: :D

Holnap megyek a 32. heti vérvételre. Szerencsére az utolsó... :roll: (vérkép, ellenanyag, toxoplazma) Jövő hétfőn meg dokihoz+ védőnő.

Kép
gabo001

Klarka - Akkor majd ha hazajön a Párod, akkor kérd meg, hogy csináljon egy sztár-fotót ;)

Emi - Köszi :)
Ti mentek fotózásra? Nagyon nagy élmény .. ha Párod csak 1-2 sorozatra beáll, már az szép emlék tud lenni .. És nekem a ruhás, egyszerű, közös képek is nagyon tetszenek!

Kiscica -
Köszi :)

Kép
szösszenet

Klarka,
csorog a nyálam, de ehhez én túl béna vagyok.. úgyhogy nekem marad a bolti :roll: :roll:

Kép
emi29

Gabo - Retusálva még szebbek lesznek :P
Nem gondolok nagy retusálásra .. tehát nem leszek 10 kg-val könnyebb és nem lesz fekete hajam .. csak az apró szépséghibákat korrigálja majd Anikó.
Szeretnénk albumot is :) amit mutogathatunk majd a rokonoknak :)

Kép
szösszenet

[quote="emi29"]K írta:emi29larka,
csorog a nyálam, de ehhez én túl béna vagyok.. úgyhogy nekem marad a bolti :roll: :roll:

Csatlakozom :lol: :lol: :lol: :lol:
Szólok is a páromnak, hogy hozzon hazafelé a pékségből :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Csajok, képzeljétek van egy ismerősöm, akivel 8 nap híján egy napon születtünk, egy házban laktunk akkor =fehérváriak vagyunk mindketten), anyukáink összejártak (az ő anyukájától kaptunk anyatejet mert Anyunak nem volt elég), ovistársam volt, gimis osztálytársam volt, most meg kiderült hogy a SOTE II-n szülész-nőgyógyász rezisztens.... Hát besz.rok (már bocsánat) milyen kicsi a világ :D

Klarka nagyon szép a pocid :) Én úgy szoktam magamról képet csinálni hogy leteszem a tévére :lol: Azóta vannak rólam normális pocakfotók, Embör nem szeret fotózni... (Tudom telefonnal ez nem megoldható)

Kép Kép
szõlõ

Szössz nagyon jók a képek de nem értem mit kell retusálni?Hát biztos a hátteret.
Kiscica Micit vidd mert télleg nem lehet tudni amúgy meg ki szólna meg h anyukaként viszel vmi játékot a gyereknek.Az igazat (h neked kell)nem muszáj tudniuk. :D
Most megyek suliba ha minden jól megy este teszek fel képeket.
Vendég

[quote="kisfruzsi"]s írta:kisfruzsiziasztok csajok,

ki is volt az, aki szintén baby point v3 kocsit vett? Tiszta lukas az agyam. Vettetek hozzá autóshordozót is?

SZia!

Mi vettünk olyan babakocsit, amilyet ti! Hordozót nem vettünk hozzá, mert nem volt, de két fajta van: adapteres-amit rápattinthatsz, 18 e Ft körül van és a nem adapteres, ami 3000-el olcsóbb...meggondolom, hogy milyet veszek hozzá, ill. hogy egyáltalán...

gumimaci_',gabo001: köszi a tanácsot a papírral kapcsolatban és a bíztatást is!

Szössz: gyönyörűek a képeid!!!
Vendég

megjöttem..
olvasok..feldolgoz az agyam...aztán majd irok :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:45-kor.
Vendég

Szösz,
hát sokat gondolkodtam rajta, de végül úgy döntöttem, hogy inkább kihagyom. Én már nagyon rosszul érzem magam a bőrömben. Kövér vagyok, és ronda, és már én is vizesedek. Nem szeretném ezt az állapotot megörökíteni. Szerintem a legjobb fotós sem tudna most rólam jó képeket csinálni...

Kép
emi29

Klarka
Szép nagy pocakocska! Belegondolok, utsó hónapba nőnek látványosan. Mik lesznek még itt...

Emi
Szerintem biztosan nem fogsz unatkozni. Azért Neked tök jó, h van kert!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Emi - Én is így érzem magam .. ti mégsem ezt látjátok, és Párom sem ..
Lehet te is túldramatizálod a dolgot ;) :)
Dobj majd te is egy pocakfotót ..
Mostanában ritkán jönnek fotók .. pedig olyan kíváncsi vagyok, ki hogy kerekedik :)

Kép
szösszenet

nono,
azt a könyvet én is olvastam :) Nekem a macskás sztory tetszett a legjobban. Ha jól emlékszem Teszkó volt a macska neve :) :)
Betétből én nem a supert vettem hanem az extrát. Az nem olyan nagy és a szülésznő nekem azt javasolta...

Kép
emi29

Most megyek tanítani .. majd jövök :)

Kép
szösszenet

Ime a kórházi kelengyém 3 nem túl "sexy" darabja :D :D :D
Majd még erőt gyűjtök és kivasalom.....

Szöszi-nagyon jók a képek,nyoma sincs sonkának,no para :D :D Kép Kép

Kép
szibi

Klarka
NEm ér, én egész pénteken kakaóscsiga után sirdogáltam!!!
NEm érdekel semmilyen keményedés, ezt most meg fogom sütni!!!!

Nono
Vissza kell olvasnom, lehet, h én írok itt össze-vissza! :lol:
Tenna betét=Caládi repülőszőnyeg!!! :lol: :lol: :lol:
Nem vagy semmi Te csaj!!!!

Kép

kisscica80

Kisscica,
a kertet én is imádom. Alig várom már, hogy kicsit jobb idő legyen, hogy tudjak kicsit kint tevékenykedni.

Szösz,
hát nem is tudom... Na jó, majd este felrakok egy pocakosfotót.
Jó tanítást!
Hamarosan mi is indulunk a háziorvoshoz + UH-ra. Kíváncsi vagyok mekkora most Lili.

Kép
emi29

Szibi
Jók ezek a hálórucik! Nekem sikerült 3 db olyat venni, amin nincs gomb. Majd szidom magam szoptatás előt, h hogy lehetett ennyi eszem.

Nono
Átküldöd nekem a Tetyós storit?? br101@freemail.hu

Kép

kisscica80

Nono
Nem tom, honnét szedtem a műsort! Jézus, már megint haluzok.. :oops: . Pedig mikor írtam, akkor még meg voltam róla győzödve, h ezt olvastam! :oops:

Emi
Most is szép idő van, használd ki, mert aztán végig esőt mond a héten!!

Kép

kisscica80

nono, a tacskós cucc nekem is jöhet, küldöm az emilcímet priviben

Kép
Kép
mango.

Szibi, Csinik a hálóingek :) :) :)

Kép
Kép
mango.

[quote="kisscica80"]N írta:kisscica80ekem sikerült 3 db olyat venni, amin nincs gomb. Majd szidom magam szoptatás előt, h hogy lehetett ennyi eszem.

bocs, de ez olyan :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
emi29

borakata,

köszi az infót!
Mi is megvettük és megrendeltük a hordozót is, de még nem érkezett meg és nem tudom, hogy megjön-e időben....elég megbízhatatlan ez a baby fun szerintem (mi ot vettük). Hívom őket amikor ők mondják, már 2x, erre még mindig azt mondja a faszi, hogy jön áru 2x a héten, de nem tudja, hogy mi van a kamionon...elég komolytalan.....máshol meg annyi amennyit írsz Te is. De mondjuk nem olyan fontos szerintem hogy a vázra tehető legyen. Még várok a hét végéig, hátha megjön....
jaj csajok én a nőnapon dobtam egy kisebb nagyobb hisztit... :oops: azt érzem néha én is, hogy bálna vagyok és nem tetszem apának ...de aztán Ő mindig megnyugtat, csak néha kiborulok én is

KépKép
kisfruzsi

Pedig Fruzsi, te nagyon csinos vagy!!!

Most jut eszembe, az én párom el is felejtette, hogy nő vagyok... Nem kaptam tőle semmit :( :(

Kép
emi29

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól. Nem volt uh, de legalább megnyugodhatunk, hogy minden rendben van Bogival.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,
a hátaddal kapcsolatban mondott valamit a doki? Megmutattad neki az ambuláns lapot amit a szakorvostól kaptál?

Kép
emi29

Ollem,

Méhszáj ok? Szülés módja?

Emi,
köszi szépen. Mi elmentünk vacsizni, szép ruha, romantika. NAgyon jó volt.

KépKép
kisfruzsi

Emi, tényleg nem kaptál semmit nőnapra???????
Én kaptam tulipánt, Csenge meg nárciszt- végülis ő is nő, nem is akármilyen :)

Kép
Kép
mango.

Szösz: köszönöm az infot, akkor csak mérőszalagot viszek magammal a kórházba aztán majd meglátjuk. Aztán mit is kellene retusálni a fotókon? Nagyszerűek!

Nono: szóval akkor nem kérdez a gyerekdoki eleve. Bár nálunk is az antibiok mindig ezer felett vannak -és vajon honnan tudhatom, hogy az melyik kategória -olcsó vagy drágább?...

Gabo: menned kell 32. heti vérvételre? Nekem szerencsére nem! fú, de utálnám. Elvileg csak a legvégén lehet valami ilyesmi még -de csak egy hó múlva megyek dokihoz, és addig elkerülöm a védőnőt, így tuti senki sem zargat el vérvételre. Sajnálom, hogy menned kell, amúgy milyen lesz a kocsitok???

Klarka: szép a pocid szerintem is.

Szibi: nekem tetszenek a hálóingek :) -főleg a rózsaszínes-zsiráfos. Anno nálunk anyu vett nekem hálóinget a kórházi időkre, mert segíteni akart...bárcsak ne hagytam volna! Majd dobok róluk egy fotót. Meglátod mennyire szeretni fogod a hálóingeidet utána! Most már direkt azokat viszem, ha vmi baleset lenne (pl vmi folyadék rácsöppenne, stb) akkor inkább ezekre menjen.
Ó, és nekem is gombos volt, de egy varrónővel átalakíttattam cipzárossá, mert Laura nem bírta kivárni, amíg kigombolkoztam... Persze most Julinka a pocimban nyugisabb, de ki tudja...

Nono: teszko engem is érdekel. Átküldenéd? sztics@gmail.com

Kép Kép
celesztina

Szössz,
nagyon jók lettek a képek, tényleg sugárzik rólatok a boldogság, és egyáltalán nincs nagy hasad, büszke lehetsz, hogy a 9. hónapban csak ekkora hasad van, és ilyen csini kismami vagy!
sirkici

most mennem kell, de eszembe jutott valami. Tudjátok ki tűnt el? Zorróné!!!!! Tudtok róla valamit? Lehet, hoyg már 2 topikbabánk van..

Kép
Kép
mango.

Kiscica: azért lassan a testtel (a szó szoros értelmében:)
Én, mióta van kenyérsütőnk, nagyon sokfajta kelttésztás péksütit készítek!! És van egy nagyon jó honlap, ahol egy nő úgy rakta fel a receptjeit, hogy az mindig sikerül nekem is, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom!!

http://www.gportal.hu/portal/bobsii/

De lehet, hogy már korábban is ajánlottam.....itt találod meg a péksütik közt a kakaós csigát...

Kép
klarka

[quote="emi29"] írta:emi29
[quote="kisscica80"]N írta:kisscica80ekem sikerült 3 db olyat venni, amin nincs gomb. Majd szidom magam szoptatás előt, h hogy lehetett ennyi eszem.

bocs, de ez olyan :lol: :lol: :lol: :lol:

Hát most mi csináljak. Mióta itthon vagyok, azóta tisztára agyilag zoknin tudok viselkedni! Majd lehet anyóssal megvarratom gyorsban... :lol:

Kép

kisscica80

Kiscica na mit mondott a rózsaszínre, meg pocak fájásra? Egyébként én sem tudok már a közértig elmenni, vagy többször meg kell állni. 800 méterre van, nem nagy táv. A múltkor egy 80 év körüli bácsi megelőzött az utcán., hát kiábrándító volt. :)

És miért ne vihetnéd be a kabalád! Ne is törödj ezzel! Mi eldöntötük megy veled, és segít neked - meg Maszatnak.

Klarka csak nem ér fotót feltenni a csigáról. Az eggyel kevesebb diétázó nevében…. mert Mezsó már babázik!

Szösszenet
ez így gyönyörűséges! Nagyon jó hangulatú képek!

Kép
téjé

Emi: nőnapon nálunk párom nemcsak hogy nem adott egy szál virágot sem (kislányunknak sem) de kijelentette, hogy szerinte ez komcsi dolog és ő utálja. Úgyhogy ne is várjam el tőle, hogy valaha is megemlékezik erről :cry: :cry: :cry:

Kép Kép
celesztina

Klarka
Köszi! El is felejtettem, h nekem van kenyérsütőm. :lol:

Na erről beszéltem, tiszta gyagya vagyok..

Emi
Nőnapra én is csak azért kaptam virágot, mert este benne volt a hiradóban, h ma nőnap van, meg már addigra annyira be voltam sértődve, h hozzá sem szóltam. Aztán vette a lapot, és hozott két szát rózsát. Az egyiket Maszattól kaptam :D !

Mango
Én még múlt héten priviztem vele, akkor még egyben volt, de azóta tényleg nem is jelentkezett, és a privire sem válaszolt!

Kép

kisscica80

Na itt vagyok, csak előbb szűken írtam, mert anyám itt van a nyakamon. Épp most ment ki, már kitessékeltem, mert marhára felhúzott...a szokásos.

Kisfruzsi!
Szóval méhszáj: 3100 Mit is jelent ez? Mondjuk azt mondta a doki, hogy oké.

1 kg -t híztam egy hónap alatt...mit szóltok??? Ügyi vagyok, ugye?
Úgyhogy most +13 kg -nál tartok!!!

Sy-Fu távolságról tud vki vmit? Milyen értékek lehetnek ott?

És a cukrom miatt meg lettem dicsérve, hogy lement. :D

Derekamra meg azt mondta a doki, hogy akkor ezek szerint nincs akadálya a természetes szülésnek. Ennek én nagyon örülök!!! :D
Elkezdjük, aztán meglátjuk, hogy bírom -e...Így döntöttünk!
És 1 hónap múlva kell visszamennem.....az már a 37. hét lesz...remélem, még egyben leszek, mert még a dokit nem fogadtam meg....és ha eljön az idő,akkor az ügyeletesnél nem szeretnék szülni.
Manuális vizsgálatból meg tudja állapítani a doki, hogy fejvégű a baba?

Na hát ez van velünk...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Engem elkényeztetett apa...a vacsi mellé kaptam még egy cserepes undit is (vénusz légycsapót), ami tényleg kicsit undi, de én imádom a fura növényeket.

KépKép
kisfruzsi

Ollem,

A 3100 elvileg 1 ujjnyira nyitott külső méhszáj. Nekem is ezt írták be a múltkor, de azt mondta nekem is a dokinő, hogy ok! Nem értem igazán, de jól érzem magam azóta is és a magnéziumtól a keményedések is elmúltak.

KépKép
kisfruzsi

Szerintem kabalát nyugodtan.Én is viszem a kispárnámat mindenhova,mert csak azt használom,más párnát nem.Ha hülyének néznek,hát legyen,de fő a kényelem,ha már az otthoni ágy nem adatik meg :D :D :D

Kiscic-hát ez az autó dolog tényleg nem hiányzott.....

Kép
szibi

Ja a fekvés....azt persze kívülről is meg tudja ítélni nem kell uhu hozzá. Nekem vizsgálat közben nézte a pocimat, megfogta és akkor mondta, hogy most meg haránt van...de én 2 hét múlva megyek, akkor kikövetelek egy uhut...meg valamikor lesz még vérvétel is.

KépKép
kisfruzsi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:45-kor.
Vendég

Téjé
Nem hívtam még, mert most nyugiban van a pocim. Tuti a front hat rám megint ilyen negatívan! Szerdán megyünk, ezért nem idegesítem magam.
MEg vagy azt mondaná, h feküdjek, ami most megy, vagy h menjünk be. De mi du. fodrászhoz megyünk, ráadásul anyumat is vinni kell...
Szóval pihizek, ami most jót is tesz!!
80 évs papó. Ne is törődj vele. Lesz ez sokkal jobb, majd amikor majd a szekérrel simán lesprinteled őket!! :lol:

MAry
3100 értékre, elvileg nyitva van a külső méhszáj 1 cm-re.
Ügyi vagy, h csak ennyit híztál. Bár azért idegeskedtél eleget eddig..
Hogy álltok az átcuccolással? Engedélyek a házra?

Kép

kisscica80

[quote="kisfruzsi"]E írta:kisfruzsingem elkényeztetett apa...a vacsi mellé kaptam még egy cserepes undit is (vénusz légycsapót), ami tényleg kicsit undi, de én imádom a fura növényeket.

Az meg milyen virág??? :oops:
NEm akarod lefotózni??

Kép

kisscica80

...
Vendég

Kiscica!

Akkor nem sok a +13 kg ugye?

Házzal úgy állunk, hogy csütörtökön jönnek ki a kéményesek (és nagyon szorítsatok, hogy átvegyék a kéményt és ne találjanak benne kivetnivalót) és megnézik. Aztán elvileg már hétvégén tudunk rendesen fűteni.
Ma intéztem doki után a víz bekötéshez a polg.hivataltól az engedélyt, megkaptuk. Hétvégén már cuccoltam át sok dolgot. Kezdenek üresedni itt a szobánkban a szekrények, lassan minden a helyére kerül otthon!!! Holnap ott leszek lent, pakolgatok egész nap. Ma pihizek, mert elfáradtam a délelőtti dokizásba, meg mászkálásba. Alakulunk, alakulunk!!! :D

Kisfruzsi!

akkor te 2 hét múlva mész? Hogy lehet, hogy én egy hónap múlva??? Én már azt hittem, hogy két hét múlva kell mennem.....
És ha egy hónapon belül megszületik, akkor mi van???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?