A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Mary: hú, csatlakozom Zsófihoz: jó Neked :wink: ennyi energia! Azért persze csak óvatosan : tegnap nekem is több volt, gondoltam, de jó, elintézek mindent és aztán alig tudtam hazavánszorogni :cry: kicsit túlterheltem magam. Persze Te biztosan okosabban csinálod :)

Timi: nekem ugyanaz a dokim, mint elsőre és akkor is végig vizsgált manuálisan amikor csak mentem hozzá.

Szibi: sajnálom, hogy csíkozódsz, de biztos nem lehet olyan vészes, pláne, ha csak egy van!!! Szülés után el fog halványulni.

Kép Kép
celesztina

Szibi,
sajnálom azt a fránya csíkot. Szülés után el fog halványulni.

Timi,
nem tehetek róla. Apa nem akar megörökíteni :oops:
Örülök, hogy a dokinál minden rendben volt. Engem még egyszer sem vizsgált a dokim manuálisan és már nem is fog, mert többet már nem kell mennem hozzá... Ill, de egyszer majd a kórházban még néz valami köldökvéráramlást...
Ja és lesz még egy laborom valamikor, de azt már a szülésznővel intézem.

Hozzám ma jön ismét a védőnő, hogy megbeszéljük, mit kell bevinnem a kórházba... Utána összerakom én is a kórházi tatyókat...

Kép
emi29

Sziasztok!

Bocsánat,hogy ismeretlenül(kiv.Zsuzsófi)beírok nektek,csak az EDA miatt teszem.
Az EDA=epidurális anesztézia,ami azt jelenit,hogy regionális(epidurális térbe adott)érzéstelenítés,tehát érzéstelenítő gyógyszer adnak be, az érző idegrostok működésének leállását, amely a hideg-, a meleg-, a fájdalom-, majd végül a tapitás- és nyomásérzet megszűnését okozza.Minnél nagyobb adag gyógyszert adnak be,annál nagyobb a hatás,ezért lehet műtéteket is elvégezni EDA-val.Ezért van az,hogy mindenki másképp éli meg a hatását,de közrejátszik a kismam fájdalom köszöbe is.Nagy adagot nem adnak mert akkor nem tud szülni.Az EDA fájásgyengeséget okoz,ezért az esetek többségében szükség van oxitocinos infúzióra.Ami nem az EDA velejárója,hanem a fájásgyengeség kezelése!!!!!!Az elhúzódó szülés elkerülésére szolgál.Az EDA-nál a kitolási szak is elhúzódhat,tehát én személy szerint nagyon átgondolnám,hogy beadassam e.
Vannak bizonyos esetek amikor ajánlatos,de szerintem EDA nélkül is csodálatos szülni.Pontosabban nekem csodálatos volt mind a 4x! :wink:

A hasbakönyöklés abszolult nem megengedett eljárás a kitolási szakban!Ne higgyétek el,ha vki az ellenkezőjét mondja!Sajnos még nem mindegyik kórházban van tiltó listán!!!!

Még egyszer bocs a beleszólásért!
Mindenkinek kívánok további jó pocakosodást,és csodálatos szülést!

üdv.

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Csíkok!

Nekem sajna vannak, és nem túl szép látvány...eddig a pocimon nem volt, de már ott is akad egy két csúnya csík... :(

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Benettke, Toncsi: Nagyon csinik vagytok!

Bambi: Nagyon szép képek, és nem csak a fotós miatt, hanem a csini kismami miatt is!!!

Gitka: Aranyosak a cuccok, amiket feltettél, nagyon aranyos a pizsamád, egyébként én is inkább a pizsiket szeretem.

Szösszenet: Nagyon rossz lehetett az április 1-et hallanod a dokitól, pláne, hogy megbíztál benne. Ha mégsem sikerül elintézni az 5-ét vagy más, neked jó dátumot, akkor szerintem is keress másik dokit, mert már ebben nem tudnál megbízni. És a bizalom itt alapvető fontosságú!

Rólam annyit, hogy sajnos nem tudott elvállalni a doki, mert már nyugdíjas és nem engedik szülést levezetni... :cry: De ajánl majd egy másikat, ill. engem is beajánl valakinek, azért ez is jobb, mint a semmi.
A baba egyébként gyönyörű, sajna csak 2D-s Uh-on láttuk, de minden rendben vele. Úgy forgott, mint a ringispil, egyfolytában, alig tudta követni a doki! :lol: És jó volt a megérzésem, hogy miért ilyen nagy a pocim 32 hetes létemre: óriási a baba: már 2300 gramm!!! Azt mondta a doki, hogy a finishben min. 4 kg lesz. :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Lányok! Nagyon ciki most nevet változtatni? Amúgy ez már a 2. verzió (Petra), és én mégis visszatérnék az elsőre! Mert nekem inkább az tetszik, amit előszörre kigondoltunk a párommal: Boglárka Zsófia. Csak anyósom lebeszélt róla, mondván: nem illik össze a vezetéknévvel, mert az első két betű azonos. Bo.... Boglárka Zsófia. Szerintetek is ciki? Vagy hallgassak a szívemre és maradjon? S.O.S.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

No comment... és még én ijesztgetek...
Szerintem ez legyen mindenkinek a saját döntése, beadatja-e vagy sem, de én semmi rosszat nem tapasztaltam róla és a környezetemben sem senki, hogy meg kéne többször gondolni!
Inkább húzódjon el a kitolás három-négy tolófájással (ahogy nekem is) minthogy még egyszer végig kelljen élnem azt, amit az elsőnél!
És inkább könyököljenek hasba, minthogy vákummal kelljen kiszedni a gyereket. De ez sem az EDA velejárója, tehát ezek sem törvényszerü dolgok, nem lehet általánositani. Vele is és anélkül is belémkönyököltek, viszont nem kaptam oxitocint mellé. És mégis megszültem, mind a kettőt ugyanannyi idő alatt. Tudni kell beadni az EDA-t és tudni kell adagolni. Persze lehet mindezt szarul és akkor úgyis fog elsülni, de ez sem törvényszerü, hogy minden orvos és szülésznő béna hozzá. De nekem aztán télleg tökmindegy, ki mit csinál és mit vesz meg mit nem vesz igénybe.
Én a saját tapasztalataimról irok, mert véleményt kértek róla a lányok, de igy tök fölösleges bármit is irni, ha mindig jön vki, aki felhoz egy sor olyan ellenérvet, amitől többen f..sni fognak és inkább nem kérik...
A legegyszerübb, ha mindenki a dokijára és szülésznőjére meg önmagára hallgat és nem kéri ki mások véleményét, ha átélték, ha nem! Mert persze, hogy van más vélemény is, Zsunak is más tapasztalatai vannak... én elfogadom, nem is szálltam vele vitába... de azért Timi, ez nagyon kellemes leirás egy először szülőnek, aki azt sem tudja, mit csináljon, vagyis ezek után valószinü, hogy el fogja kerülni, még ha jobb is lenne neki azáltal, hogy beadatja, akkoris!!! Vannak hátrányai is de előnyei is! Viszont ha egyszer sem szültél vele, akkor honnan tudod milyen érzés? A könyvek meg az, hogy láttad esetleg, nem biztos, hogy mindenkinél ugyanúgy van. Akkor mi a fenéért hozták be és alkalmazzák sok helyen, ha annyira szar lenne vele szülni???
Mindegy, ma is kár volt benéznem, mert csak felhúzom magam.
Maradok olvasó üzemmódban....
Mindenesetre az én kedvemet nem lehet elvenni tőle, lehet bármit irni róla, köszönöm, túltájékozott vagyok a témában és mégis be fogom adatni, ha az idő engedi!!
Vendég

Sziasztok,

még nem sikerült visszaolvasnom, csak 1-2 oldalt, de abban volt több minden amire reagálnék míg el nem felejtem.

Ollem,

Nem kérdeztem még, hogy milyen fájdalomcsillapítás van a kórházban..én nem tervezek semilyet márha megfordul a kis rafinált és tudok rendesen szülni :lol:

Benettke

Bocsi, de annyi hozzászólás van és van amikor nem tudom nézni 1-2 napig na akkor persze elfelejtek mindent mire visszaolvasok :oops:
Nagyon jó itthon, sokat pihenek, éjszaka sokat forgolódok, így reggel sose kelek 8-9-nél előbb :oops: . Nagyon jó itthon!

Adri,

Azt írtad tudom, hogy kaptátok a bölcsőt és a kiskádat is, de nem tudod véletlenül, hogy hol lehet veni ilyen kiskád lábakat, amik megtartják a rendes kádon? Mert nekünk is ilyen kádunk van és ha tudnék venni ilyet, akor nem kellene állványt vennem a kiskádhoz, ami helyet foglal.

Na lányok most megyek fodrászhoz (persze, hogy esik) és visszaviszem a 2 hálóinget, amit vettem , mert akkorák! (L-es) Ha megjöttem visszaolvasok!

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok,

még nem sikerült visszaolvasnom, csak 1-2 oldalt, de abban volt több minden amire reagálnék míg el nem felejtem.

Ollem,

Nem kérdeztem még, hogy milyen fájdalomcsillapítás van a kórházban..én nem tervezek semilyet márha megfordul a kis rafinált és tudok rendesen szülni :lol:

Benettke

Bocsi, de annyi hozzászólás van és van amikor nem tudom nézni 1-2 napig na akkor persze elfelejtek mindent mire visszaolvasok :oops:
Nagyon jó itthon, sokat pihenek, éjszaka sokat forgolódok, így reggel sose kelek 8-9-nél előbb :oops: . Nagyon jó itthon!

Adri,

Azt írtad tudom, hogy kaptátok a bölcsőt és a kiskádat is, de nem tudod véletlenül, hogy hol lehet veni ilyen kiskád lábakat, amik megtartják a rendes kádon? Mert nekünk is ilyen kádunk van és ha tudnék venni ilyet, akor nem kellene állványt vennem a kiskádhoz, ami helyet foglal.

Na lányok most megyek fodrászhoz (persze, hogy esik) és visszaviszem a 2 hálóinget, amit vettem , mert akkorák! (L-es) Ha megjöttem visszaolvasok!

KépKép
kisfruzsi

Bolygó: sztem maradj annál, ami Neked tetszik, ebben ne hallgass másra! Mi is váltottunk párszor, úgyis tudja az ember amikor megvan az a név, ami megfelelő a kicsinek!!!

Kép Kép
celesztina

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 15:57-kor.
Vendég

Pumpóka,
ne már!!! Ne maradj olvasó üzemmódban! Senki nem fikázott le az EDA miatt, csak mindenki leírja a véleményét. Vannak akik EDA pártiak, vannak akik nem. Ennyi.
Úgyhogy igenis oszd meg velünk első szülőkkel továbbra is a tapasztalataidat, mert igenis fontosak! Mindkét oldal véleménye fontos.

Egyébként szerintem ha valaki nem bírja a fájdalmat tuti kérni fogja, ha lesz rá lehetősége függetlenül attól, hogy itt mit olvasott róla...

[/i]

Kép
emi29

Bolygó,
Szerintem is olyan nevet adj a babádnak, ami neked tetszik. Ne hallgass másokra, csak a párodra. A gyerkő úgyis titeket fog elővenni, ha nem fog tetszeni neki a neve :wink:

Kép
emi29

Fruzsi! Bocs, hogy beleszólok, tudom nem tőlem kérdezted, de véletlenül én is ismerem ezt a kádat, mert nézegettem még régebben. Én a Brendonban láttam 12 ezer körül van ott. (máshol talán olcsóbb) márkája: OK Baby
Kép

gumimaci! megjött reggel a rendelt falvédő! :D Tök ari! majd teszek fel képet délután, most sietek (bolt...stb)

Szöszi! Szerintem áttesz a dokid ne izgulj! Látta rajtad mennyire ki vagy akadva, így ha nem akar elveszíteni egy "fizetős vendéget" akkor úgyis áttesz!! Egyébként igazad van, meg párodnak is. Elvégre TI fizettek!! Meg mi az, hogy Ő kitalált Nektek egy időpontot??? Jópofa.... Szóval ne hagyd magad!! Nem keveset fizetünk ebben a sz...r eü.-ben, a TB mellet!! :evil:

Kép
gabo001

Celesztina, Nono: Köszi a bíztatást. Egyébként nekem és a páromnak eszünkbe sem jutott volna az, hogy változtassunk rajta, de belehápogott anyósom, hogy nem jó az összecsengés miatt. Más családtagnak egyékként kifejezetten tetszik! Sőt mindenkinek tetszik, kivéve anyósomat, és ha jobban belegondolok, tényleg buták lennénk, ha ráhallgatnánk. Nono: Megértem a kirohanásodat! Nagyon gáz, amit veletek műveltek! A Szonja név nagyonis aranyos név. Kár, hogy a szülők így állnak hozzánk még, irányítgatni akarnak, amit pedig rühellek én is! (Sajnos minket a párommal másban is irányítani szeretnének, főleg anyósomék! Az én szüleim valahogy jobban elfogadják azt, hogy kirepültem a családi fészekből, mint párom szülei...)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

pumpóka! nehogy eltűnj megint!! én úgy örülök, amikor leírod a véleményed! :lol:
Mikor lesz az esküvő?????

bolygó! szép súlya van a babádnak! kíváncsi leszek melyikünk szül előbb! vagy együtt...? Nekünk 3600-3700 grammot jósol a doki a végére a 31. heti uh. alapján. Remélem ez a max....!
névválasztással egyetértek az előttem szólókkal teljes mértékben (nono, Emi)

Kép
gabo001

Nekem is rettenet éjszakám volt (bár ez az utóbbi időben sajnos, rendszeres), félóránként vettem be vmi savlekötőt, de így is állandóan rohantam hányni...reggel meg az óriás adag jött, szóval, nem csodálkozom azon, hogy az utolsó hónapban híztam kemény 1 kilót...a babók meg fejenként heti 200-at...hogy honnan? :D
Holnap ismét kórház, aggódhatok, nehogy be kelljen feküdni... :shock:

Kép
babyteve2

Szonja név szerintem is gyöngyörű! :D

Kép
gabo001

Emi: Neked is köszi a bátorító szavakat, végülis így lesz, mindjárt ki is javítom a vonalzómat!
Olyan jó ide írni! Most pl. nagyon kellett ez a kis lökés, bátorítás! Olyan erőszakos emberrel szemben, mint anyósom meg pláne!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Bolygó: simán lehet, hogy csak azért van anyósod a név ellen, mert azt akarja, hogy olyan neve legyen, amibe ő szólt bele :roll: Ugyan nem tudom, mi a vezetéknevetek, de a Bo.. Boglárka szerintem nem hangozhat rosszul -nekem bejönnek az ilyen nevek :D

Kép Kép
celesztina

Nálunk Tomi Tamara lett volna, ha kiscsaj...aztán egy barátnőmnek már 3 lánya van (most jön a4.), Natasa, Tamara és Nádja...(Tomi pótmamija ráadásul orosz, engem meg amúgy sem zavart a szovjet uralom, sőt, oroszból mindig dicséretet kaptam..bár a fiúnevek sosem győztek meg igazán, Szergej, Iván és Igor.... :oops: )

Kép
babyteve2

Kedves Pumpóka!

Sajnálom,hogy magadra vetted az írásom,én csak leírtam mi az az EDA!Egy szóval sem említettem,hogy szar lenne,csak az előforduló szövődményeket írtam le.Ezeket meg egy normális doki úgyis elmondja azoknak akik szeretnék az EDA-t.

Egyetlen egy ellenérvet nem írtam le,csak lehetséges következményeket!Az nem ugyanaz!!!!És nem azt írtam,hogy mindez az EDA velejárója,sőt ellenkezőleg!

Eszem ágában sincs olyan emberrel vitatkozni,akinek van összehasonlítási alapja!!!!
Szerintem én senkit nem rettentettem el az írással,mert amiket leírtam az a legtöbb esetben igazak.És a kitolási szak elhúzódása sem pár tolófájáson múlhat!Nyilván ebben közrejátszik,hogy tényleg jó időben kapta e a kismama és,hogy megfelelő adagban!
A hasbakönyöklés se az EDA miatt van,de ezt nem is írtam!

Senki kedvét nem akarom elvenni tőle,sőt ha úgy érzi a kismama szüksége van rá,mert kell neki ez a fajta biztonság akkor éljen vele,hisz a legfontosabb,hogy mindenki úgy élje meg a szülést,ahogy azt eltervezte,vagy ahogy felkészült rá!Illetve,ha van rá módja,hogy beadassa,mert ahogy te is írtad megfelelő személyzet kell hozzá,mert nem minden anesztes doki tud EDA-t szúrni!

(és a vákum és a hasbakönyöklés között van egy kis különbség)

Kérlek ne vedd magadra amit írtam,hisz minden eset más és más,és mindenkinek az a fontos,hogy jó élményként maradjon meg benne a szülés!

Üdv.

Timi
timiban

Bolygó!

Ne hagyd magad név ügyben!!!
Nekünk is Boglárkánk lesz, anyámnak természetesen nem tetszik, de kit érdekel.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 15:57-kor.
Vendég

Jó reggelt! :D

Én mostanában ismét jól alszom (kopp kopp), csak 1-szer szoktam kijárni éjjel. És most tényleg van miért. A 2. harmadban sokszor jártam ki néha pár cseppért. :wink:

Gitka! Köszi. Ezek szerint te sem riadsz még vissza az utazástól.
Nagyon édesek a babaruhák és a zsiráfos pizsi is. :D

Szibi! Ne szomorkodj. Tudod, hogy alkati kérdés. Eddig én sem csíkosodom, pedig nem is kenegetem, csak ritkán, mikor eszembejut rendes testápolóval. De ki tudja, mi lesz ezután... :roll:

Tim! Remélem a héten teljesen elkészül minden a babaszobában és akkor lesznek képek.
Én ma megyek dokihoz. Lesz vizsgálat is és uh is. És ahogy ismerem, nem ez lesz az ultolsó vizsgálat, sőt úgy gondolom most már gyakrabban fog hívni. :roll:
Az, hogy hamarabb fog érkezni a babó, azt is jelentheti, hogy pár nappal, nem hetekkel...nem? :wink:

Bolygó! Gratulálok a jó eredményekhez, szép súllyal rendelkezik a babád! :D
Szerintem még akkor sem késő más nevet adni, mikor a szülőszobára bementek. És ne hagyd, hogy befolyásoljon senki sem (kivéve a párod), te fogsz megszenvedni érte.
Esetleg, ha a 2 nevet megfordítanátok? Zsófia Boglárka :wink:

Mi egyébbként ezért nem áruljuk el senkinek sem a kicsi nevét. Csak a tesómék tudnak róla, ők lesznek a keresztszülők és itt megadtam a tábliba. Mikor megszületik, majd megtudják. :D

Pumpóka! Ne mérgelődj. Nem éri meg. Úgysem csak az itt leírtak alapján fognak dönteni a kismamák. Én például azért nem fogok kérni, mert nincs még plusszban 10-20ezer Ft-unk altatóorvosra is. És egy kicsit félek attól is, hogy a gerincemnél matassanak. De egyébbként lehet, hogy meggondolnám. és először szülőként persze még azt sem tudom mi vár rám ott a szülőszobában. Lehet, hogy másodjára már semmi sem fog érdekelni, csak kaphassak érzéstelenítőt.
Hogy álltok a készülődéssel? Mindjárt itt a nagy nap. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

nono! én is mindig az oxigén hiány miatt parázok!!! Magam miatt nem izgulok, csak kibírom valahogy.. de a baba...

Kép
gabo001

Nono: Engem is szeretnek anyósék, és nem lenne velük bajom, de nálunk nagy beleszólás van mindenbe! Én legtöbbször nem szólok, mikor folyik a kioktatás, mit hogy kellene csinálni, mert úgyis azt tesszük, ami nekünk tetszik és jó. Csak már fárasztóak nagyon! És a párom annyira befolyásolható! Ő beszélt rá a Petrára, pedig elsőre neki is tetszett a Boglárka Zsófia!
Az iszonyatosan rossz lehetett neked, hogy nem számíthattál senkire sem lelkileg, pedig nemcsak a babának, de a mamának is sok figyelem és törődés kell olyankor. Érdekes a sztorid az álommal kapcsolatban, biztos nem véletlen, hogy ezt így megálmodta a párod! :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Gabo! Örülök, hogy megjött a falvédő. A miénk már beszáradt, ma szeretném kivasalni. Gondolom nem lesz baja. Kívülről pamut, a bélése viszont... remélem kibírja a meleg vasat.

Babyteve! :( Sajnálom, hogy ismét rossz éjszakád volt. Szorítok, hogy még ne kelljen a kórházba feküdnöd. Végülis a babák jól érzik magukat, szépen gyarapodnak. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok! örülök h mindenki viszonylag jól van!

Toncsi -Benettke csinik vagytok!

bolygó A TE GYEREKED! AZ anyós meg elmehet melegebb égtájra!

Szössz. sajnálom! én ápr. 2-án reggel születtem :)

Most volt nálam a védőnő és azt mondta, h jó lenne,ha már nem hajtanám magam agyonra :)

[quote]M írta:eg azt,h mindenképpen lesz gátmetszés,mert nem csinálnak ebben a...megyei kórházban gátvédelmet !(
bekaphatják!!!) :twisted: :evil: Legszívesebben megszülném itthon.

Komolyan ez már a Balkán!

Kép
kritta

Bolygó: jó az új vonalzó :D :wink:

Nálunk párom a 7. hó tájékán dőlt ki és pár napra el is költözött itthonról :cry: aztán ápolgathattam hogy egyáltalán újra ember formájú legyen -megérte persze, mert nagyon szeretem, de akkor a várandósságom vége felé nem hiányzott. Szerencsére a szülésre rendbe jött és tudott segíteni, de addig az a sok aggódás és szomorkodás -megértelek Nono, hogy kirohantál :o

Csak érdekességképpen: most akció van a bookline-nál: ha személyesen vesz az ember min. két Beatrix Potter mesekönyvet (van 960,-ért is) akkor ajándékba kap egy ilyen mesefigurás bögrét. A mesekönyvet között van kacsáról és nyusziról szóló is, szerintem aranyosak a képek, bár persze a kicsiknek ez a születés után még jó darabig mindegy lesz, de én Laurának is előre vettem mesekönyvet (amit persze azóta sem szeret, de nem egy mesehallgatós kölök eleve)

Kép Kép
celesztina

Gabo, Gumimaci: Köszi, bár mondjuk attól kicsit tartok, hogy ilyen súllyal nem lesz egy könnyű szülés, de a lényeg az, hogy szép fejtett baba, és legalább ő jól érezze magát.
Amúgy észrevettem magamon is, hogy minél többet tud az ember a szülésről és úgy általában, annál jobban parázik. Mert tudja, hogy hol vannak a hibalehetőségek, problémák. Szerintem mindenki koncentráljon arra, hogy minden, de minden csak jól sülhet el! Az aggódás csak árt mamának-babának egyaránt!
De hát pont én beszélek - nagyon félek a szüléstől!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Celesztina: Köszi. :lol:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Lányok, most egyelőre én is olvasó üzemmódban vagyok min. holnapig, amíg nem kapok valami hírt.
Ha rosszat ... akkor valószínű utána is, mert nem akarom lehúzni a fórumot :)

De jók legyetek :)

Kép
szösszenet

Szösszenet! Mindenképpen jelentkezz holnap és addig is. Nem húzol le itt semmit és senkit. Szeretnénk tudni, hogy mi van /lesz veletek.

És fel a fejjel! Ne keseregj. Addig főleg ne, amíg hír nincs.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szösszenet!
Ha már úgyis tervezett lesz a szülés, akkor az orvos miért nem veszi figyelembe a kérésed?! Ezt nem tudom elképzelni, biztos kapsz csütörtökön új időpontot. A te gyerekedről van szó, ha téged zavarna,hogy ápr.1-én születne, akkor nem értetlenkedni kell, hanem új időpontot adni.
emma2008

Mezsó! Gratulálok neked és kis családodnak! Gondolom már otthon vagytok. Ha lesz egy szusszanásnyi időd kérünk részletes beszámolót és képeket!

Kritta! Sok boldogságot! Szépek vagytok a képeken!

Pumpóka! Nálatok is közeleg már a nagy nap.

Sok csini pocis fotót is láttam.

EDA, spinális, altatás: Nem vagyok nagy támogatója vagy ellenzője egyiknek sem. Így a vége felé már gondolom mindenkinek olyan orvosa van akiben maximálisan megbízik, érdemes megbeszélni vele, hogy az ő esetében mit tartana jónak. Én is átbeszélgettem ezt a témakört a dokimmal. EDA után nem kell feküdni és nincs fejfájás. Én kérném, de nekem nem javasolta, így hallgatok rá (ikerszülés esetleges komplikációi + gyakrabban fordul elő, hogy természetesen indul és császár lesz a vége, stb...szóval nem lesz). Nekem az is kérdéses volt, hogy császárnál spinális vagy altatás. Altatás mellett szól, hogy nem kell utána 12 órát feküdni, nincs fejfájás. Ennek ellenére az én orvosom nem javasolta, mert az altatásnál használt anyag kb. 5 perc múlva bekerül a baba szervezetébe is, ami esetemben annyit jelent, hogy neki összesen 5 perce van kikapni kettő babát. Egyébként a picinek nem lesz különösebb baja tőle, csak ő is bágyadt lesz miután kiveszik, így viszont a gyerekorvos nehezebben tudja eldönteni, hogy egyébként minden rendben van-e vele. Valaki írta, hogy ő császárnál inkább altatást kérne, szerintem ebből a szempontból is gondolja végig.

MagneB6: Nem bíztatnék senkit arra, hogy szedje csak bátran, mert ártani nem árt. Természetesen nem azokra gondolok, akiknek végig szedni kellett, az teljesen más, hanem aki most kezdené. Én eddig egyetlen szemet sem vettem be, de mivel sokan írtátok, hogy így a végén gyakran görcsöltök, ezért erre is rákérdeztem a dokinál. Azt mondta, ha eddig nem szedtem, akkor most már ne vegyem be ha esetleg lesznek görcseim. Szerintem érdemes rákérdezni, egy telefonhívást megér.

Szösszenet! Teljesen megértem a problémádat. Korábban velem is közölte az orvosom, ha 38. hétig nem bújnak ki a babák, akkor császár, mondjuk ápr. 1-én. Én rögtön közöltem, hogy szó sem lehet róla. Ha már nem ők döntik el mikor szülessenek meg, akkor nem fogok velük így kitolni. Elviccelődtünk a témán egy kicsit, de ő teljesen megértette, hogy mi a gondom a dátummal és mondta is, hogy neki ugyan ez nem jutott eszébe, de természetesen figyelembe veszi.

Rólunk: Méhszáj zárt, babák fejvégűk és jó nagyok. Most úgy tűnik jó esély van a természetes szülésre. Ezt hetet viszont mindenképpen ki kell húzni, mert doki szabin van hétfőig. Jövő csütörtökön leszünk 36 hetesek, azt mondta onnantól már bármikor jöhetnek. Súllyal és fejlettséggel már biztosan nem lesz gondunk. Én a betöltött 37. hetet tűztem ki célnak. Hétfőn volt az első NST. Nem sok mindent tudtam meg, ugyanis egy kezdeti kis bunyó után mindkét gyerek végigaludta a vizsgálatot, semmilyen noszogatásra nem voltak hajlandóak felkelni, így az asszisztens feladta.

Ja és aceton van a vizeletemben, amire azt mondták, hogy növelnem kell 20grammal a szénhidrát bevitelemet, mert jelenleg túl kevés, ezért jelent meg az aceton. Na most legyen okos az ember: a túl sok szénhidrát bevitele a terhességi cukor miatt nem javalott, a túl kevésnél meg ez a gond. Már fogalmam sincs mit egyek, még jó, hogy max. 2-3 hét van hátra.

Gyerekorvos: Nektek van már? Én érdeklődtem arról, akihez alapból tartoznánk és nagyon rosszakat hallottam. Állítólag csak egy hibája van: utálja a gyerekeket. Most keresek mást, de aki igazán jó, annál annyian vannak, hogy már nem vállalt el. Ha esetleg tud valalki jó gyerekorvost a XIV-ben kérem írjon priviben!

Szössz, Bambi! Szuper fotók és néhány beállítás olyan ismerős. :D :D Tegnap megkaptam az albumot, de nem kértem beragasztást mert én szeretném eldönteni a sorrendet a már előhívott fotók alapján. Délelőtt azzal szórakoztam, nagyon jó lett, el is döntöttem, hogy csináltatni fogunk babás albumot is. Én is mutogatok még egyet-kettőt, már úgysem sokáig lehet. Pár hét múlva már kutya se lesz kiváncsi ránk, csak a babafotókra. :D (utólag vettem észre, hogy 03.03-án készültek a fotók, amikor 33 hetes voltam és 33 éves - még szerencsére, hogy azért nem 3 gyerekkel a hasamban :D )

Kép Kép

Kép

Kép
szofi74

Sziasztok,

Szöszenet, ne legyél már így elkenődve! Persze én se örülnék egy ilyen hírnek, de még így is szülhet közülünk bárki ápr. elsején és nem fogjuk lefikázni, hogy de gáz. Persze most a doki hülyesééről van szó, de eddig mindig te voltál a leghappybb itt a fórumon, nehogy már kiborulj egy ilyentől. Szépen megmondod a dokinak, hogy nem jó az ip. és kész (de gyanítom már megmondtad :) ) Amúgy ápr. elseje nekem nem hozott szerencsét 2 éve, akkor véreztem be Csengével, úgyhogy én inkább emiatt nem szeretnék akkor szülni. Meg van hozzá egy másik sztorim is, de azt majd csak szülés után.

Pumpóka te meg ne boruljál ki, hanem gyere és írd meg a véleményed. Én is olvastam már olyat itt a babaneten, nem feltétlenül a mi topikunkban, hogy oxigénért üvöltöttem,. akkora baromság volt, de szerintem itt az a lényeg, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Nekem 4 óráig tartott a szülés, de marha fájdalmas volt, mert nyomták belém az oxytocint, sírni tudtam volna, csak az tartotta bennem a lelket, hogy mindig mondták, hogy jól haladunk, nincs sok hátra stb. Na most erre a sztorira biztos ráharapna valaki, hogy mit pampogok én itt, amikor valaki 2 napig vajódik. Hát igen, de neki nem 5 perces fájásokkal indul a szülés. Nem áll szándékomban panaszkodni, mert egyben, egészségesen született meg az én kincsem.

Kép
Kép
mango.

Szofi, Bambi, gyönyörűek a képek!!!

Szofi, de 3in1 volt... :)

Kép
Kép
mango.

szofi,
03.03-án 33 éves lettél? komoly?

Kép
1bambi

Bolygó, én is nagyon félek a szüléstől, tiszta hülye vagyok. Én pl. attól félek, hogy fájni fog a kitolás, pedig nekem az volt a legjobb (az már megkönnyebbülés volt nekem, de ezen is lehetne vitatkozni, mert másnak meg az a rossz)

Kép
Kép
mango.

Szofi! Nagyon jók a képek! :D És nekem is az ugrott be a sok 3-as mellé, hogy 3-an vagytok a képeken. :D
Örülök, hogy jól vannak a babák és nagyon izgalmas, hogy már csak pár nap és babázhatsz. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Tim!

engem is vizsgált a dokim (mindig szokott). és nekem is most jobban fájt(3× is mondta, hogy bocsi-bocsi-bocsi). szerintem azért, mert jobban megnyomkodja, hogy érezze, hogy mi a helyzet, puhul-e meg ilyenek. de lehet, hogy baromság, csak szerintem.
toncsi

toncsi80

szöszke,nem ér sebeket nyalogatni magadban. :cry: :cry: :cry:
EDA és társai, hát én inkább ezeket a válaszokat most csak nagyjából olvasom át, mert már néhány témánál észrevettem, hogy a válaszok után nagyobb lett a fejembe a káosz, mint előtte. és én előre nem akarom eldönteni, hogy mi legyen a szülés alatt, hogyan legyen...mivel ez nem egy filmszerep lesz, amit a forgatókönyv alapján le lehet játszani. majd ott meglátom, hogy mi, hogyan alakul. majd csak vigyáznak ránk és segítenek abban, hogy a lehető legjobb legyen a babának és nekem is.
amúgy most én is ott tartok, hogy csak a baba egészségesen jöjjön ki!
nevek, már én is nagyon unom, hogy mindenkinek név-ötletei vannak. nem érdekel...főleg az idősebb korosztály osztja a neveket,akiknek már van gyerekük. miért nem élték ki magukat a saját gyereküknél???
fotók, köszi a dicsérő szavakat. azt hiszem megérte elmenni csináltatni képeket, én nagyon örülök nekik.
védőnő,már múlt héten kellett volna mennem. de most sem fogok. majd...annyira nincs miről beszélnünk. megkérdezi, hogy van-e kérdésem. volt 3, egyikre sem tudott válaszolni. szóval tök felesleges. mázsálni és is tudok itthon. de majd még azért elmegyek hozzá, mert én rendes gyerek vagyok :lol: :lol: :lol:
nem-alvás, keményedés, kezdem észrevenni, hogy nagyon sokan egyszerre szoktunk ezektől szenvedni. most már kezdem azt hinni, hogy ez tényleg összefügg az időjárással...
mezsó, azért majd pár szót...lécci-lécci-lécci (és így most mi lesz a költözéssel?)
1Bambi

Kép
1bambi

Sziasztok
Akkor megnyugodhatok,mert a nemalvás keményedés dolog,de főleg a keményedés azóta durva igazán mióta ez a borús idő van.35 hetesek vagyunk,szeretném hó végéig kihúzni.Másik kérdés,szerintetek normális hogy pocaklakóm úgy kombinálja a rugdosás-forgolódás-fejelést,hogy komolyan fáj?Remélem nem én vagyok hiperérzékeny,mert így nem sok jóra számíthatok :shock:
bibi15

Sziasztok!

Megjöttem az újabb (remélem utolsó) vérvételemről. 7 kémcsővel vettek le :shock: Vajon maradt még nekem :roll: ? És nálunk most a férjemtől is kellett vért venni, az én fránya 0 negatívos vérem miatt :wink: Na, de sebaj, legalább Ő is részese így a terhességgel járó procedúráknak :wink:

Pumpóka!

Írj, ne csak olvass! Látod, itt sokan szeretjük "inni a szavaidat" :wink:
Amúgy engem nem igen lehet eltántorítani az EDA-tól...egyrészt mert a dokim nem ellenezte..sőt!...másrészt mert engem köt egy ígéret, amit még gyerekkoromban tettem a nagyimnak (azóta ő már nem él :( )...harmadrészt meg azért, mert úgy gondolom, hogy minek feltétlenül szenvedni, ha nem muszály...És aki ezért nem tart majd esetleg igazi anya típusnak, hát állok elébe!
Írj nekünk az esküvős előkészületekről! Itt többünknek is már régi emlék, így legalább újra élénkebben él majd bennünk :P

Szössz!

Eszedbe se jusson, hogy azért nem, írsz, mert most épp problémád van! A fórumnak pont ez a lényege: jót-rosszat megosztunk egymással :!: Nehogy már csak az írhasson aki épp happy! Ez eddig sem volt így és sztem ezután sem lesz! Írd le nyugodtan mi jár most a fejedben, talán neked is könnyebb úgy kivárni a holnapot!

Tim!

Engem végig vizsgált manuálisan is a dokim, sőt sztem a végéig fog :roll:

Szibi!

Sajnálom a csíkodat, de ha még csak 1 van, akkor azért nem lesz már túl sok sztem. Ne keseredj el, ez -mint már említettem- szinte teljesen csak genetika! /nekem mondjuk nincs, de az anyukámnak sem volt soha egyetlen sem, direkt megkérdeztem tőle többször is/

Emi!

Ha esetleg mond valami okosat a védőnőd, ami eddig fel sem merült bennünk majd megosztod velünk is?

Bolygó!

A TI gyereketek, TI választotok neki nevet! Ez csupán 2 emberre tartozik és ez a 2 ember: az anya és az apa!

Kisfruzsi!

Azért kérdeztem újra, mert gondoltam valszeg nem is láttad a sok írás között :wink: Osztom a véleményed: nagyon jó itthon! Én már meg is szoktam!

Ollem!

Én is kérek enerdzsit :!: Legalább addig, míg Te pihensz :wink:

Folyt köv., de ezt most feldobom, mielőtt még eltünteti a Babanet...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

bibi,
nekem múlt hét szerdán tombolt a baba. olyan durván, hogy már szinte ******-kat láttam. iszonyúan fájt.
azóta pihen.
nem tudom, hogy elfáradt-e és azért, vagy gyüjti az erőt a következő "anya szétrúglak"-ra.
az tény, hogy 2 napig utána alig moccant, majd aztán a napi rutinjára visszatért (pl. kaja közben táncolni és örülni...vacsi után csuklani, stb.)

Kép
1bambi

Évi, párodtól miért vettek vért? Volt ellenanyag eddig? :shock: Én is negatív vagyok, párom pedig pozitív, holnap lesz vérvétel is, de senki sem mondta, hogy kellene tőle is vér...sőőőőt, nem is hallottam még ilyet... :shock: (Akkor nem is említem neki, mert kint marad a kocsiban....tipikus pasi, tűfóbiával :D )

Szia Timi! :D Már simán fájhat, ahogy randalírozik a csöppség, ráadásul, ha éppen megfordul, az aztán a kellemetlen :shock: (Nálam szinte folyamatosan ventillátorkodnak, én naponta vonyítok...bár holnap szvsz nem lesz uhu, de remélem, már ismét koponyavégű mindkettő). Hányra mentek uhura?

Kép
babyteve2

Babamozgás olykor valóban fájdalmas tud lenni :?

Szerintetek a mai kettős front tesz be az ember közérzetének és kedélyállapotának? Fájdogál az alhasam, pedig ma pihizős napom van (délelőtt) meg olyan rossz a kedvem, pedig nemsokára indulunk vásárolgatni, amit pedig szeretek, de most nem tudok örülni ennek :cry: olyan pocsékul érzem magam...

Kép Kép
celesztina

Nekem már tök mindegy, ilyen , vagy olyan front van, de ez az eső különösen rossz :( Bár remekül lehet bámulni az ablakból...legalább történik vmi... :D
Jó vásárlást! :D

Kép
babyteve2

Azt mondta a doki,hogy este 7 ig bent van,addig érjek oda.Pont kapóra jött,mert amúgyis megyünk délután babanézőbe.
Bambi
Most,hogy mondod tényleg fél-egy óra gyötrődés után kifárad bealszik,és amikor kipihente magát,szinte érzem ,hogy készül valamire.Lassú kaparászással figyelemfelkeltés ,azután ami a csövön kifér :D
bibi15

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?