A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Almaani:

28. héten vagyok. Első baba és kislány lesz. Neve: Kitti. A Kútvölgyibe fogok szülni.

Van valaki, aki esetleg még a Kútvölgyibe fog szülni júniusban?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

almaani drukk!amúgy tök jó lenne, ha már 30 hetes lennél, de jó, hogy most jönnek rá...

Kép
Kép
eyi

Na, a borotválkozás már nekem sem megy. Már a múltkor is találomra húzogattam , muris volt :D :D :D :D :D :D
Én biztos nem megyek gyantáztatni, mert az terhesség nélkül is enyhén szólva kellemetlen (bikinivonal), nemhogy igy!

Andóca: Üdv. köztünk!

Engem most Apa elvisz a kilépő papirjaimért, aztán majd jövök! Talán egy kicsit kezdek magamhoz térni, a nem alvás miatt, de nem merem elkiabálni.
bszilvi25

134. oldalon van a táblázat, hogy ki hol fog szűlni!
bszilvi25

almaani: nagy drukk! amúgy a szőrtelenítés nálunk is így zajlik... tapogatás, lehúzom magamnak, apa ellenőrzi... kellett volna tegnapelőtt egy kis korrekció de inkább megmutatta hol csináljam, azt mondta hogy ő nem meri. :D amúgy erre a célra én évek óta rendes férfi borotvát (gilette mach 3) használok, szerintem sokkal jobb és biztonságosabb, mint egy női borotva.

pedikűr: fürdés közben bőrkeményedést, utána az ágyon úgy-ahogy a körmöket... még megy. mondjuk nekem nincs túl nagy hasam. :)

mia_snow

nekem még a bőrkeményedés eltüntetése megy, de a körömvágás (lábon )nem, azt a párom csinálta.
Én eddig epiláltam, de már sem a lábamon sem a bikinivonalnál nem tudom csinálni, úgyhogy ebben a párom fog segíteni.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Akkor lábtéma és intimtéma túltárgyalva... :lol:
Almaani!Azért egy hónappal előbbre lenni...Mondjuk én örülnék,mert már nagyon babáznék... :P
Melike!Már kezd egy kicsit kisütni a nap... 8)
Andóca!Látom sikerült a vonalzó...a kisebb lányom nekem is Kitti!
Vendég

nekem apa azt mondta, ha már nem tudom, leborotválja ott.
este küldök képeket én is az esküvőmről,mert egy másik programban átméreteztem

Kép
Kép
eyi

csiri-biri: névvel kapcsolatban kérdés: nem csúfolják a lányodat, ugyanis névválasztásnál szeretnénk azt is figyelembe venni, hogy mennyire fogják csúfolni...

Almaani: szerintem is érdekes az 1 hónap eltérés...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca!
Miért csúfolnák?szerintem a Kitti nem csúfolható név....Mi Tusinak,meg Kittusnak becéztük amíg pöttömke volt,de mostmár csak,Kitti vagy Kittike!!!
De tudod,hogy a gyerekek úgyis kitalálnak valamit ha csúfolni akarják a másikat... :)
Vendég

Eyi!
A hozzászólásodtól kicsit megijedtem,de aztán továbbolvastam...Így szólt....

nekem apa azt mondta, ha már nem tudom, leborotválja ott.
este küldök képeket én
....
:lol:
:lol: :lol: :lol:
Vendég

Mondtam,hogy vizuális tipus vagyok.... 8)

de azért várom a fotókat is :lol:
Vendég

Sziasztok!

Üdv az újaknak :D

heni: nagyon csinos és szép menyasszony voltál és a rucik is nagyon helyesek, jó ízlésed van :D

almaani: nagyon kíváncsi vagyok, hogy akkor hány hetes is lehetsz, naná, hogy szorítunk és nincs ott semmi baj :D :wink:

Nagyon helyes pasikat és szép gyerekeket kismamákat láttam :D

Nem voltak valami jó napjaim. Hétvégén iszonyatosan keményedtem, szinte 10-15 percenként és a hasam alja is nagyon lüktetett és hasogatott. Nem nyugodtam és elmentem tegnap a dokihoz. Azért fáj a hasam alja, mert megint sikerült összeszednem egy szép hüvelygyulladást, Klion kúpot kaptam rá (10 napig kell használnom :evil: ), a méhszájam tökéletesen zárt, a méhem is szép méretű, uh. nem volt majd két hét múlva lesz.
Uh. után injekciós kúrát fogok kapni, tüdőérlelő a kicsiknek. :?
Ja és orvosi utasításra minden este egy pohár bort kell innom és a magne B6-ot 3*2-ről fel lehet emelnem 4*2-re.

Borotválkozás:
én sem szeretek a dokihoz menni egy alapos tatarozás nélkül :D , de szerintem ők már megszokták és nem zavarják őket a nagy őserdők :lol: :lol: :lol:

A dokimmal kapcsolatban:
most másodjára nem fogadta el a pénzt, amit már a terhesség elején megbeszéltük, hogy 6 ezer alkalmanként. Kellemes csalódás :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

bárány: tökéletes vagy és a pocid is az :D nyugi! :D :wink:

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

SZILVI!
anno kaptam én is ilyen tüdőérlelő injekciót és jó volt a babának!
Neked be kell feküdnöd hamarabb az ikerterhesség miatt???
Vendég

Almaani:annyi hetes terhes vagy amennyi a menstruációtól van számítva!!!!!
Az hogy a baba egy kicsit kisebb vagy nagyobb nem értem miért lenne baj!!!
Mi az hogy 30 hetes a méhe?Ez szerintem hülyeség!!!!

A fiammal 28 hetes ultrahangon rá volt írva,hogy 31hét 3naposnak felel meg1800gr volt de senki nem csinált ebből problémát és még csak elöbbre sem tették a terminust!!
Vendég

Szilvaqeen:
Tüdőérlelő??????
Ezek szerint koraszülésre számítanak???
Niért?
a keményedések miatt?
mert az nekem is van bőven...
Vendég

niért=miért
Vendég

hüvelygyulladás???
Úr isten...honnan lehet azt észrevenni?
Vendég

Szilva: a lényeg, hogy a méhszáj zárt és a babák is rendben vannak. Akartam is kérdezni: egyszerre érzed a mozgásukat, vagy van, hogy csak egyikük van ébren? :D

almaani
Kép
almaani

csiri-biri: tankönyv szerint 32 hetesen be kellene már feküdnöm, de pont tegnap beszéltük a dokival, hogy ha nincs semmi komolyabb gond, akkor még kitolhatjuk egy kicsit

bárány: tüdőérlelőt nem a keményedés miatt kapunk, hanem mert ikrek lesznek és ők többségükben koraszülöttek szoktak lenni. Jó lenne kb. a 37. hétig kihúznunk :D

Szerencsére a keményedéseim egy kicsit abba maradtak, de a pocim annyira feszül és kemény, de ez azért van, mert szegénykéim alig férnek és most kezdtek el igazán gyarapodni :?

Szilvi

szilvaqueen

Szilva:
Értem,hogy nem a keményedésekre kapod csak azt gondoltam,hogy a doki a keményedések miatt fel van rá készülve,hogy koraszülés lesz!!
Na ez most kacifántos volt!!
De szerintem simán ki fogod bírni a végéig úgy mint a szomszédom aki 40 hétre 3500gr-os ikreket szűlt...
Vendég

bárány: az első kettőt észre sem vettem, csak a vizsgálatkor derült ki, hogy az van. A mostaninál pedig középen lent nyilalgatott a hasam és a hüvelyem.

almaani: általában egyszerre szoktak mocorogni. Vagyis ha az egyik rákezdni, akkor a másik is csatlakozik. Gondolom, hogy ébresztgetik egymást :D

Szilvi

szilvaqueen

csiri-biri: ti miért kaptatok tüdőérlelőt?

Szilvi

szilvaqueen

bárány: értem :oops: 3,5 kg-osak és a 40. héten? Az igen :D :shock:

Szilvi

szilvaqueen

Tényleg így volt...és már 7 évesek lesznek mint a fiam!!
És az anyukájuk szerint rajtam kívül senki nem csodálkozott!!!
Vendég

pedig ez annyira ritka :D

Szilvi

szilvaqueen

csiri ja félre lehet érteni :D :D de csak kihámozható.mentségemre szolgáljon, hogy voltak nálam..

Kép
Kép
eyi

Na !!!nem vagyok itt akkor írtok,ha meg itt ülök mint a hülye,csak magamat olvasgatom,mert hiába frissitek nem ír senki :? 8) :lol:

SZILVI!
Nekem 35.hétre született a kisebbik lányom és elötte 2 nappal mentem be,onnantól 1 napig próbálták visszatartani,de nem ment és az utsó nap,felturbózva kaptam a tüdőérlelő szurikat...
Azért kérdeztem,mert itt Egerben a 30.héttől bent kell lenniük szegény kismamiknak...
Akkor ti már nagyjából berendezkedtetek és megvettetek mindent?Vagy apára bízod,amíg Te bent leszel majd...
Vendég

Nézegettétek már a táblázatot, hogy milyen sok baba születik majd hónap közepe tájékán???? (Junius) Izgi lesz, biztos! Már várom!!!!!
bszilvi25

Mármint az ikerterhes kismamiknak kell bentlenni a 30.héttől...
Vendég

Sziasztok!

Nekem egy helyen, ott, ahol kezdetektől a leginkább kimagaslik a hasam, kicsit érzékeny a hasfalam. Ha simogatom, akkor is ott érzékenyebb egy kicsit. Lehet, hogy ott jobban megnyúlt ahasfal és ezért szerintetek?

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Na, Lányok, a délelőtti relax-csoportból az lett, h kerek 60percet ültem a dugóban az amúgy 20 perces szakaszon....

persze lekéstem a csoportot... :evil:

de ha már elindultam, akkor végre bevonszoltam magam az OEP-hez, mert a TB kártyám évek óta a lánykori nevemen van, és le kellett cserélni.

Múltkor mikor vérvételre szólítottak, csak ültem mint egy tök, mert nem fogtam fel, h az én vagyok, (ugye a kártyán lévő nevem írták a gépbe...) :roll:

Letettem a kocsit, és busz/metróztam, így feleidő alatt megjártam.
Budapest, Budapest Te csodás...

Csiri, én múlt héten voltam pedikűrösnél, olyan kis fini lett a lábam! Ne kísérletezz otthon! :wink:

Heni, hogy csináltatok a 2 fiú után lányt??? :x (mondjuk nekünk már mindegy...) H mi h csináltuk, azt nem mondom, mert ugye megint fiú... :lol:

Szilva, nálatok spontán ikrek lesznek?

Kép
zmimi

mit gondoltok az őssejtlevételről?azon kívül, h.drága, van aki leveteti?

Kép
Kép
eyi

ja és jelentem, h múlt hét óta folydogál a tejcim.kell melltartóbetétet venni, mert egyszer be fogok égni valahol

Kép
Kép
eyi

őssejt: mi nem-et mondtunk rá...

mia_snow

Mi nem vetetjük le..
bszilvi25

Őssejt:nem vetetjük le!
1.másik kettőnek sincs
2.drága
3.még nem is igazán bizonyított hogy biznisz vagy valóban ér e valamit
Vendég

"még nem is igazán bizonyított hogy biznisz vagy valóban ér e valamit" - pontosan ez a fő indok nálunk is. mert ha bizonyított lenne hogy tényleg annyit ér amennyit fizettetnek, akkor összekaparnánk bárhonnan is. vagy van ahol lehet részletre. na de így...

és undorító hogy sok helyen úgy állnak hozzá hogy ha nem veteted le, rossz szülő vagy....

mia_snow

Mia:ki szokta fölajánlani? a nőgyogyi?:?
Nekem még nem mondta...remélem nem is fogja,mert nem szeretném ,hogy emiatt bárki is elítéljen.
Vendég

Mi sem vetetjük le.
Hogy mit csináltunk, hogy lány legyen....hm....gyertyafényes vacsi, romantikus együtt fürcsi, ......aztán....na hülyülök.....nem tudom, a férjem azt mondja, ő eldöntötte, és kész.:)))))))))))
heni baba

Eyi!
Eddig sem halt ki a népesség össejt levétel nélkül,gondolom ezután sem nagyon fog... :?
Mi a NEM-RE szavazunk!(Most) 8)
Én feleslegesnek tartom...és pénzkidobásnak...
Vendég

Ez a hozzászólásom elégé nyersre sikerült,bocsi...
Ha valami gond lenne,(DE UGYE UGYSEM LESZ,MERT EGÉSZSÉGES,SZÉPSÉGES BABÁINK FOGNAK SZÜLETNI!!!!!),akkor nem hiszem,hogy egy levett össejt hipsz-hopsz mindent megold és "megjavít",helyrehoz....
Valahol szerintem ez most divat is....
Illetve abból a 350-600 ezer forintból inkább a gyerekeim életét teszem könnyebbé... :roll:
Vendég

Én is így gondolom, annak a pénznek van jobb helye is itthon....és mindenkinek egészséges babája lesz! :)
heni baba

Na már megint csak én vagyok itt.... :?
Vendég

[quote="zmimi"]. írta:zmimi.. Szilva, nálatok spontán ikrek lesznek?

Ezt hogy érted? :? Hogy hogyan jött össze? Ha igen, akkor inszeminációval. :D

őssejt: hétvégén voltunk babát látogatni. A baráti párnál ez már a második baba. Ők mind a kettőnél megcsináltatták ezt az őssejtes dolgot. De az elsőnél alvadt vér került a mintába, mire letisztították, kevés lett a sejtszám. A tisztításért külön kellett perkálniuk.
Szerintem sem olyan kifejlett ez az eljárás. Ők 20 évre kérték a tárolást, de állítólag csak pár évig (erre már nem emlékszem pontosan) lehet felhasználni mert romlik a minősége :?

Szilvi

szilvaqueen

bárány: azt hiszem, hogy aki szeretné ezt, annak magának kell utána járnia. Több őssejtes intézet is van, bármelyik kórházban leveszik a mintát és pénzért az őssejtes intézet elszállítatja vagy az illető is bevállalhatja a szállítást (hűtőtáska + jégaksik) :D

Szilvi

szilvaqueen

bogi: Nem tudom, hogy mitől lehet. Nekem nem ott érzékeny hanem a köldökömnél. :?

Szilvi

szilvaqueen

Sziasztok!

Őssejtet mi sem vetetjük le, szerintem is drága...és ha genetikai ok van a betegség mügütt amit kezelni akarnak vele, akkor nem is jó annak, akitől levették, mert ugye ugyanaz a "rossz" gén van benne. Na meg aztán hol van az tutira biztosítva hogy a tárolás biztnságos és hibátlan, tehát nem vész el a cucc.
Meg még lehetne sorolni a dolgokat...ami a nem felé billenti a mérleget.

eyi, én is azt hittem a borotválós akcióról lesznek képek... :P :oops:

de tényleg kell hozzá segítség, nem tudom azt hiszem nekem is apát rá kellene venni...

de máskülönben a dokiknak szerintem totál lényegtelen szőrös v. nem szőrös, láttak azok már mindenfélét, nekik az csupán vizsgálandó testrész tényleg...ez nekünk fontos inkább...

Szilvi,
jó nagy mocorgás lehet nálad odabenn, nekem egyedül is tud néha olyan kellemetleneket rúgni, feszengeni...hát még kettő...

Jaj, annyit írtok nagyszájú kismamik :D, képtelen vagyok követni és visszaolvasni, főleg a zsúfoltabb melós napokon.

Puszika

Dana

Kép
danaaia

őssejtes témához még: az a durva hgoy a levétel és a tárolás kerül 300-350 ezerbe, és akkor még hol van a felhasználásnak/beültetésnek a költsége, hogy ha esetleg szükség lenne rá? és hozzáteszem hogy jelenleg olyan cikkeket olvasgattam hogy x év múlva erre vagy arra lesz jó. na és ha addig történik valami (de nem fog....), akkor buktuk a 3 kilót?
hozzáteszem, hogy nyugaton és a távolkeleten is idegen őssejttel is tudnak gyógyítani, sőt az őssejt levétel kb olyan jótékony módon működik más országokban, mint nálunk az önkéntes véradás... zűrös egy kicsit ez még.

mia_snow

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?