Új vagyok, de most én is döntés előtt állok. Olvastalak benneteket az egyik topikban, de mivel ott elég régi volt az utolsó hozzászólás, ezért írok most ide. megerősítést szeretnék kérni tőletek.
36 éves vagyok és most várom második gyermekemet. 10. hétben vagyok.
Az első gyerkőc 10 évvel ezelőtt született, egészségesen.
Mivel most már elmúltam 35 éves, ezért aktuális a Down-szűrés. Olvastam, hogy vérvételből is meg lehet állapítani, bár az nem 100 %-os. Dokimat kérdeztem a dologról, hogy ő mit szól hozzá, de azt mondta, hogy mivel a vérvétel nem mutat biztosat, ezért inkább a magzatvíz-vételt ajánlja, mert az 100 %-osan megmondja és nem kerül pénzbe,mivel a tb. támogatja.
Iszonyú sokat gondolkodtam a dolgon. A vérvétel egyszerűbb és biztonságosabb lenne, de ha nem mutat biztosat.... A magzatvíz-vételtől meg félek, nem is a tű miatt, inkább a vetélés és egyéb szövődményei miatt. De az legalább 100 %-os.
Párom - szegény - látva küszködésemet e kérdésben, mondta, hogy ha aggódom a vetélés kockázata miatt, akkor csináltassunk vérvételt és ha ott azt mondják, hogy nagy a kockázata a beteg babának, akkor elmegyünk a magzatvíz-vételre.
A másik topikban olvastalak benneteket és elbizonytalanodtam. Egyszerűen képtelen vagyok eldönteni, hogy mi a csudát csináljak. Nehéz eset vagyok a döntések terén, és ez valószínűleg a horoszkódom miatt lehet (Mérleg)
Felolvastam páromnak a hozzászólásaitokat, és most meg azt mondom,hogy inkább a magzatvíz-vizsgálatot megcsináltatom.
A magzatvíz-vizsgálathoz ők csinálnak előtte uh-t vagy elég, amit a dokim csinált most és adott róla leletet.
Először csak elbeszélgetés van és akkor adnak időpontot?
Kaptunk címeket is és a győri Petz Aladár Kórházba megyünk.
Ti nem féltetek a vetélés kockázatától?
Köszönöm a segítségeteket előre is, hátha segít a döntéshozatalomban.
Üdv: Melus

[/url