A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 21:51-kor.
Vendég

Mellápolás
A hámosító hatású kenőcsök nem jók... pörk képződik a seben :arrow: könnyen bereped újra... nagyon jó a sima lanolin (gyógyszertárból) vagy a MEDELA PURE LAN
Semmi különleges tisztítás, ápolás egyébként nem kell, napi mosakodás (szappan ne érje a bimbót, mert szárít), a szokásos testápolóddal kenheted magad...

Fejés: nekem az Avent szippantyú jött be...

És most már 1800 ft/iterje a tejnek... tölem több mint 100 litetnyit elvittek...
Vendég

GIGABOSZI!
Ne hari,de nem értek mindenben eggyet,de meggyőzhető vagyok és képlékeny a témában...

POPSITÖRLŐ:
Abban igazad van,hogy a csap a legjobb és ez itthon kivitelezhető is....viszont a törlőkendő kényelmesebb,gyorsabb és minden esetben kéznél van....merugye vannak olyan helyzetek,amikor hirtelen kell pelust cserélni egy séta alkalmával ésugye érdekes lenne a szökőkútban mosogatni a baba popót...
HINTŐPÓR!
REMÉLEM KIS HURKÁSCOMBÚ BABÁM LESZ ISMÉT ÉS A 40 FOKOS MELEGBEN,A HINTŐPOR VALAMENNYIRE MEGGÁTOLJA A "BEPÁLÁST" A HURKÁK KÖZÖTT!!!

A REKLÁMOK=ÜZLET ÉS MINDENT EL KELL ADNI AMI SZAR,ABBAN VISZONT EGGYET ÉRTEK!!!
Vendég

Hintőpor:Én állandóan hintőporoztam őket :D
Mindíg csont soványak voltak,hurka soha nem volt,de én mint a megszálott szórtam a hintőport...most már röhögök rajta de az elsővel még sétálni is elvittem a hintőport és útközben is beszórtam :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

Sziasztok!

Valaki szóljon hozzám névre szólóan mert olyan érzésem van, hogy nem szerettek :cry: És ettől depis leszek ...azt ugye senki sem akarja...

a hivatalos tejadáshoz száz vizsgálat kell, még bőrgyógyászati is, ilyenkor fizeti a tejet az OEP. Ha a fogadó anyuka elfgadja ezek nélkül is és mondjuk hajlandó zsebből fizetni a kapott tejet, úgy is lehet. Saját felelősség...

Én is adtam tejet, de az annyi meló, mármint a fejés, annyi időt elvesz a gyerektől, családtól...már nem szívesen vállalnám akármennyi tejem van meg akármennyit pengetnek érte.

Legutóbb is a védőnő rádumált, de megmondtam hogy én nem megyek pár hetes gyerek mellett végigülni ezer vizsgálatot. Ha így elfgadja akinek kell, vigye...és ingyen adtam nekik napi 2,5 dl-t. (Már nagy volt a baba, kiegészítésnek kellett)

Na puszi

Dana

Kép
danaaia

Hintőpor
Azért nem tartom jónak, mert főleg izzadság hatására csomósodhat és az felsérti a baba bőrét...

Csiri
Popsitörlő... én az általános, otthoni használatot hanyagoltam... nagy adag kakit szerintem egyszerűbb és olcsóbb lemosni, mint törölgetni...

Nyári babákat az első naptól ki lehet vinni... persze nem a legnagyobb hőségben...
Peti 4 naposan volt először levegőn...

EGYÉBKÉNT ÉN CSAK A SAJÁT VÉLEMÉNYEMET ÍROM LE... MINDENKI AZT CSINÁLJA ÉS ÚGY, AHOGY JÓNAK LÁTJA......
Vendég

Na most visszaolvastam az előző oldalt...
Szoptatáshoz nem tudok szólni!
Gigi szerinted az ilyen elzáródott tejcsatornákra van ersély,hogy megváltoznak??Ezt még soha nem kérdeztem,se orvostól se nővértől...beletörődtünk,hogynem jön és kész...
Azért csak egyszerűbb lenne mint a tápszer :?
Vendég

Danaaia:Szia :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

30 hetes vagy jaaaaaj de írígy vagyok!!!!!!
Minden héttel boldogabb lennék ilyen intenzív méhtevékenység melett :? :? :?
Vendég

GIGABOSZI!!!
Az tök jó,hogy írtad ezeket és megosztjuk egymással a tapasztalatokat és véleményeket!!!
DANAAIA!!!
Én most csak és csakis hozzádszólok!!!!!!!Ne venném a szivemre ha bedepiznél :lol: :lol: :lol:
Vendég

bari!!!
nemcsak jobb lenne az anyatej,de olcsóbb is... :lol:
Danaaia!!!
Na én ezek miatt a sok vizsgálatok miatt nem hiszem,hogy leadom....ésszerintem senki nem fog nekem feketén fizetni a tejért...vagy mégis??? :roll:
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 21:55-kor.
pironya

Én elfogadnám olyantól aki itt lakik és ismerem,pl a barátnőm aki 17 hetes terhes,de mivel terhesen és szoptatás alatt is napi egy csomag cigit szív,így az övé nem kell...még ingyen sem...
Én remélem,hogy ezennel lesz nekem is..
Eddig is lett volna ha ki jött volna... :?
Vendég

danaaia: ugyan már, aki ide ír, mindenkihez szól attól függetlenül hogy írunk-e nevet a hozzászólásba vagy nem. :)

én adnék le anyatejet, ha lenne annyi.... bízzunk benne. lehet hogy megkeresnénk vele a jövő évi nyaralás költségeit? :D (húúú már megint a menőkés énem szólalt meg... :roll: )

mia_snow

Mia,
mi is rendkívül menőkések vagyunk! 8)

az első fiammal én is roppant szemérmes voltam, és mindig kerestem egy zugot, ahol elbújhatok szoptatni, úgy kalkuláltam, h legyen.

a másodikkal bárhol szoptattam:

Pécsett a városnéző kisbuszon, menet közben, Ikea-ban egy kiállított kanapén, állatkertben a padon, strandon a fa alatt, szóval engem az ilyesmi nem izgat. Akit zavar ne nézzen oda. :twisted:

Ti is sok gyereket akartok, majd belejössz. Jobb ez mint fejni! :wink:

Bari, nem kötelező a védőnő, igen ezt írtam. Nem tom miért fenyeget titeket...

Mai menü: rakott padlizsán.

Kép
zmimi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 21:56-kor.
pironya

Pironya!
azért írtam,hogy minden elismerésem,mert szerintem már eléggé kimerítő és fárasztó lehet....illetve épp azmiatt,hogy azért hiába 2-3 hónap van még hátra...(bár szerintem ez már nem olyan sok...)ilyenkor tör rá mindenkire a fészekrakás,a teszek-veszek...
Vendég

NEM KÖTELEZŐ A VÉDŐNŐ?????????????????????
EZ ÚJ!!!!
TUTI FIX??????
Mert akkor én a mai nappal iktatom és elküldöm a francba a mérlegével és a "vajon mennyit híztunk kismama?" szövegével eggyütt :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pironya,

húsvéti kaják: nagyszombattól kezdve mindig vendégségben leszünk vhol, így én most csak a sonkát főzöm majd meg, +tojást+salátát+sütök kalácsot és még vmi sütit.

A tavaszi szünet most a fiaméknál kerek egy hét lesz, akkor el is utazunk és eszünk a szállodában. Szóval nem főzöm magam agyonra... :lol:

Kép
zmimi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 21:56-kor.
pironya

Pironya:ez a renszer most is jó lenne én igazolnám a barinőmnek,hogy ad napi 2 litert(persze nem ad semmit),és feleznénk a lóvén...gyes kiegészítés!! :D :D :D :D :D

Zmimi:az én védőnőm azt mondta,hogy egyszer egy anyuka föl is jelentette őt mert nem ment eleget házhoz...pedig az anyuka maga kérte,hogy ne jöjjön úgy mint én..és attól fél,hogy én is ezt akarom tenni..följelenteni
Mondtam neki,hogy ennyit nézel ki belőlem?? :shock:
Vendég

Védőnő:

az nem kötelező, h beengedd a lakásodba, szóval nem vagy köteles a kijárását fogadni.

Kép
zmimi

Azt mondta,hogy akkor a családvédelmisek fognak kijárni :?
Vendég

Akkor valamit félreértelmeztem!!!!?????????????????
Csak a lakásba nm evagyok köteles beengedni viszont a tanácsadáson meg kell jelennem????
belekavarodtam!!! :oops: :roll:
Vendég

Bari!!!!
Egyrugóra jár az agyunk....pont erre gondoltam...valakink leadni és többet ráírni a papírra.... :oops:

Én is néha tök soknak találom a hátralévő időt,deha azt nézem,még olyan mintha tegnap lett volna karácsony és szilveszter és már eltelt 3 és fél hónap.....
Vendég

[quote="csiri-biri"]B írta:csiri-biriari!!!!
Egyrugóra jár az agyunk....pont erre gondoltam...valakink leadni és többet ráírni a papírra.... :oops:

.....

A két simlis :D :D :D :D :D
Vendég

De tuti kifognék valami intellektuell,totál parás kismamát,aki annyira betart minden szabályt,hogyha a zebránál nem aktív a lámpa,inkább megvárja míg újra bekapcsolják és zöldre vált....lehet,hogy 2 napig ott kell állnia,de akkor is!!!!A szabály az szabály alapon!!!+ még számla is kellene neki róla.... :?
Vendég

A tejbiznisz... :lol: :lol: :lol:

nekem elég annyi, h a gyerekemnek jusson.

Megyek vasalni, mert hegyekben áll... :roll:

Kép
zmimi

zmimi: szeretettel várlak nálunk is.. :lol:

mia_snow

Amikor többeteknek válaszolok,mindig jegyzetelgetek egy papírra....Hazaszaladt apa valami árajánlatot megírni a gépen és csak azt láttam,hogy furán néz....A papíron a "nevek" és 1-1 szó volt írva amire reagálni akartam...
ha láttatok még megkövült tekintetet.... :shock:
Ezek voltak a papíron:
BARI-TEJBIZNISZ
PIRONYA-LEVESESTÁNYÉRBA TEJFEJÉS
DANIAAIA-MINDENKÉPP HOZZÁSZÓLNI :lol:
GIGABOSZI-HINTŐPOR,CSAP ALATT KAKISFENÉKMOSÁS
KISZÁRADT,KIÁZOTT MELLBIMBÓÁPOLÁS ÉS MELLBIMBÓKRÉM,MELLBIMBÓKIEMELŐ...

:shock: :? :lol: :oops:

azt mondta,hogy nem akar részleteket tudni.... :roll: :lol: :lol:
Vendég

de jó, hogy reggel elintéztem a vásárló 'körutamat'. itt szakad most az eső!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szijjjasztok!

Heni: Utólag is nagyon sok boldog névnapot kívánok!!! :D

Csiri: ne butáskodj már, nagyon csinos kismama vagy! Csini poci :D :wink:

Zmimi: szép poci. :D :wink: Lángos? Nyammm-nyammm. Biztos, hogy ki fogom próbálni a receptet :D

Wera: Telefonszámos listával hogy állsz? :)

Bárány: egyet tehetsz még az összehúzódások ellen. NO PARA! :wink: :lol:

Schopin: Üdv közöttünk :D

Melike: nagyon jó ruhákat vettél :D

Bogi: nagyon szép babócátok van :D

Védőnő: nem kötelező vagy ha esetleg van és nem jöttök ki egymással, akkor nyugodtan választhatsz másikat

Szívhang:
Kinél hanyadik héttől nézik a szívhangot? És ki? A doki vagy a védőnő? Nekem még senki sem nézte csak a 4d Uh-on a 20. héten. :?

Mellszívó:
Gyerekes anyukák: nektek melyik vált be? Az elektromos vagy a kézi?

Ma reggel meg volt a terheléses cukormérés. Egy egész citrom levétől olyan savanyú lett :shock: Szerdán lesz eredmény, nagyon kíváncsi vagyok rá :D

Hamarosan indulok fogorvoscsajszihoz, semmi kedvem menni, de muszáj :evil:

A vérvétel után bementem egy turiba. Kérdezi az eladó, hogy mit szeretnék, mondom neki, hogy ujjatlan rugit. Erre elcsodálkozott, hogy olyan nincs is, ő még soha nem kapott olyat :shock: blablabla. Szinte én éreztem hülyének magamat :evil:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szilvi: nekem eddig a védőnő nézte a szívhangot kb. a 20-22 héttől kezdve, amikor lementem hozzá. + a 4D ultrahangon is megnézték. Úgy tudom, hogy a kórházban is fogják nézni a szülésznők vagy a 32. v. a 34. héttől kezdve. Azt hiszem ez a CTG? de nem vagyok biztos benne.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

csiri: én mindig egy word doksiba írogatok, miközben olvasom a hozzászólásokat :lol:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

SZILVA!
Nekem a védőnő nézi a szivhangot,azóta amióta érzem a magzatmozgást...
Én kérdeztem,hogy ha elköltözünk,nem maradhatna -e Ö a védőnőm...azt mondta,hogy nem ,mert körzetileg bevannak osztva....nem értettem,mert csak 2 utcával megyünk arrébb,ráadásul az a lakás a tanácsadóhoz is közelebb van,mint ez... :?: :roll:
Vannak nekem kicsit magas dolgok,ebben a mai világban... :wink:

nagyon értelmes lehetett az eladónő a turiba...Biztos "sokgyerekes családanya",aki nemtudja,hogy milyen az az ujjatlan rugi :roll:
Vendég

Sziasztok!

Én pont ma voltam a védőnőnél. Az enyém jó fej. :lol: Még csak egyszer volt kint nálunk, azóta én járok le tanácsadásra. Pont ma mondta, hogy szülés előtt menjek le a gyerekorvoshoz és ő ad recepteket fürdető kenőcsre meg popsikrémre, meg ami még kell. Így ki tudom váltani még szülés előtt. Én ezeket fogom egyelőre használni, bolti cuccokat majd csak később. Szerintem olyan szép és egészséges a babák bőre, hogy kár mindenféle kencéket használni, többet ront, mint használ.

Hajmosás: nekem eddig nem okozott gondot. Zuhany alatt állva teljesen jól megy. :lol:

Én bátor vagyok, mint Mimi! :lol: Lehet, hogy felelőtlen, de bátor! :lol: :lol: Nem veszek cumisüveget! Optimista módon azt remélem, hogy tudok majd szoptatni, hosszabb utat meg egyelőre nem tervezek, ami két szoptatás közé ne férne be. Ha meg mégis menni kell, akkor meg megszoptatom, ott ahol vagyok.

Szia Dana! :lol: :lol: A tejleadással kapcsolatban úgy vagyok, mint te: ha van felesleg, én szívesen odaadom, de csak ezért el nem megyek semmiféle vizsgálatra. Akinek kell jöjjön el hozzám, láthatja, hogy nem iszom, nem dohányzom, tiszta vagyok, ha kell neki így is, akkor viheti. Viszont ez meglep, hogy ezért pénz is jár. :shock: Én mindig azt hittem, hogy ingyen, szívességből szokták odaadni a felesleges tejet. :shock: Látszik, hogy nem e világból való naív vagyok. :oops: :oops:

Én még mindig nem vettem semmit. :roll: Mellékelem a tárgyi bizonyítékot, hogy miért nem:
Kép

Ez lesz elvileg a gyerekszoba. :roll: Apa csak azt mondogatja, hogy nyugi időben kész leszek vele. :roll: De én valamiért nem vagyok nyugodt. :evil:

És végül egy pocakfotó:
Kép

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Montana!
csini poci!
Nekem is mindig aztmondja apa,hogy nyugi...minden rendben lesz akkorra,amikorra kell....szerintem tutihogynem...Ezen úgy felhúzom magam,hogy mindig összeszólalkozunk... :lol:
Hiába....férfiak...
Lehet,hogy Ök kész lesznek a babaszobával,a kiírt időpontra,de akkor még nincs takarítva,függönyfelrakva...stb...stb...
erre mindig az a válasz,hogy legyek nyugodt,majd ÖÖÖÖÖÖÖÖ megcsinálja.....(szegénykém még a mosógép is bonyolult neki néha,de a függönyt azt feltudná rakni...na persze :? )
Láttatok már olyan függönyt amit egy férfi rakott fel????Én láttam....kezdhettem elöről... :? :lol:
Ja és láttatok már férfit porszívózni???Én láttam....kezdhettem elöről... :? :lol:
Vendég

mindenkinek milyen kicsi pocija van, ehhez képes az enyém hatalmas! húha. vagy csak én látom annak?

én is állandóan úgy érzem, hogy el vagyok csúszva és nem leszek készen a babaszobával. [/img]

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

hát fényképet azt nem sikerült küldenem, most újra megpróbálom.

Kép has

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

andóca!
pocikép????
Vendég

itt a kép, csak egy kicsit bénáztam a feltöltéssel :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

egyszerre! :lol:
Szerintem se nem kicsi se nem nagy....ilyennek kell lennie!!!
Úgy szűröm le,hogy a saját fejét,combját fenekét és POCIJÁT, mindenki nagyobbnak látja mint amilyen....vagy mindenkinek rögtönretusáló gépe van :shock: :lol:

pfffú,ez nagyon gyenge poén volt,de nem törlöm ki,hátha...... :lol: :oops:
Vendég

nekem tetszett a poén :D

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Hát, igen Csiri! Te rögtön látod a lényeget. :lol: Nekem még az a szöveg tetszik, hogy,"majd amíg te a kórházban vagy, addig én itthon mindent elrendezek". Ezt akkor mondta, amikor megjegyeztem, hogy ahhoz is kell idő, hogy berendezzem a babaszobát, elpakoljam a ruhácskákat, összekészítsem, ami a kórházba kell, stb. Szerintem nem tudja mi a különbség a rugi, meg a body között, így el tudom képzelni azt a babkelengyét, amit ő készít össze. :roll:

Na, de én türelmes ember vagyok. :lol: Hátradőlve a fotelben figyelem az eseményeket és amikor szükséges, közbelépek: kihívok egy festőt, ha áprilisig nem lesz kész a szoba. 8)

Kép Kép
montana

Nemsokára 4 óra...onnantól van bekapcsolva a dokinak az a telója,amin belehet jelentkezni...lusta vagyok,de el kell mennem....jó lenne ha mára lenne időpont...
ha nem,akkor marad a szerda....de meg kell vizsgálnia,mert mégcsak 1szer tette az elmúlt 27hét alatt :oops:
Viszont ha azt mondja,hogy mégis fiú.................. :roll:
Akkor árverésre bocsátom a rózsaszín cuccokat vagy csere is érdekel,értékegyeztetéssel :lol:
Vendég

Csini pocik!
Én is rakok fel holnap, nálunk mindig kedd a hétforduló és akkor fotózunk! :lol:

Montana: elhiszem, hogy aggódsz néha, hogy kész lesz-e a szoba. Tényleg van még vele mit csinálni! :roll:

Tegnap megvettük a Micimackós függönyt, az én drága anyósomnak el is vittük és ő beszegi. :lol: Holnap már mehetünk is érte. Kinéztük a kisszőnyeget is, de ezzel gondban vagyok, mert ebből is Micimacisat néztünk, de félek, hogy az már úgy túl sok lesz a szobácskába. Na mindegy, ezen még ráérek rágódni, ez legyen a legnagyobb gondom! :wink:

Most ettem meg fél kg licsit, hát nagyon fincsi licsi volt! :lol: :lol:

almaani
Kép
almaani

Andóca! Szerintem nem nagy a te hasad sem. Pont jó! :lol:

Kép Kép
montana

nálunk is kedd a hétforduló, én akkor csak méregetem magam: súly, hasméret stb. Én havonta fotóztatom a hasamat a párommal.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Montana!!!!
Dettó ugyanez!!!Azzal a különbséggel,hogy az apujával együtt szobafestő,burkoló és mindentcsináló vállalkozók....
Mindehol kivan festve,még a legutolsó,semmit nem fizető embereknél is,DE NÁLUNK NINCS!!!!!
Mindenhol levan burkolva minden,még a legutolsó,semmit nem fizető embereknél is,DE NÁLUNK NINCS!!!!!

elöttem van a kép,ahogy ez a nagy ember (közel190cm és 130kiló)
a számára tenyérnyi kisruhákat vasalgatja és élérehajtogatja a szekrénybe...
tuti,hogy a függönyt is 3 csipesszel rakná fel.1-1 a két szélére,1 középre és szerinte az a tökéletes munka..... :shock:
Vendég

TI EZT ELHISZITEK??????
LAPTETEJE!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?