A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

jajj mennyi helyesírási hiba..pfff.. :twisted:

ja egyébként a gyászukban mélységesen osztozom..de mégi a szívem mélyén ugy érzem nekem már nincs a temetőben a helyem ha nem muszáj...
Vendég

Még nem olvastam vissza teljesen, mindjárt bepótolom. Addig is:

Lituka: Az ikres-beszélgetés annyira jó és érdekes! Jó a párhuzam!
Szöszi: Gratulálok a barátnődnek a babához! A Kíra érdekes név.
Kiscica: Én is palacsintát sütöttem, de én szombaton. Még most sem fogyott el. :(
Nici: Örülök, hogy jó volt a kirándulás és jól éreztétek magatokat!
Nono: Kár, hgoy nálatok nem sikerült úgy a kiruccanás, ahogy gondoltad. Olvastam a zenészes-storidat - hát tényleg iszonyú bunkó emberek vannak!
Celesztina: Ez az eladónő-história eléggé durva, hogy lehet ennyire valaki figyelmetlen-tapintatlan, vagy nem is tudom, minek nevezzem??? A moncsicsik édesek!
Adri: Nagyon csini vagy! Az a +11 kg semmi!
Emi: Én is vizesedek kb. 2 hete, de a tegnapi séta (2 órás) nagyon jót tett és a sok lábpihentetés is (vízszintesben), így estére egyáltalán nem dagadt meg se a bokám, se a lábfejem!!! Ajánlom ezeket neked is!
Csöppke: Szép a gyerekszoba nagyon.
Mezsóéknak drukkolok, hogy mielőbb hazamehessenek. Örülök, hogy már szépen szopizik a baba!
Melinda: Üdv itt!
Xsara: sajnálom nagyon a kisfiadat, még jó, hogy nem lett komolyabb baja!!! És jobbulást neki!
Mamacka: Jobbulást Áronnak!
Látogatókról jut eszembe: amikor a tesóm megszületett, én már 6 éves voltam, és anyukám nagyon betartatta a vendégekkel a higiéniai követelményeket, pl. csak maszkban közelíthettek a kicsi felé, és tiszta kéz stb. Nekem ez érdekes volt, azért jegyezhettem meg. Emlékszem, nagyon örültem a kistesó érkezésének, hiszen már nem voltam egyszem gyerek a családban!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Sziasztok,
Köszönöm a hiányolást a p.ü.-kel együtt, nem fogok eltűnni.
És most kitöröltem egy csomó sort...
Szóval én lezártnak tekintek irományokat és félreértett értelmezéseket, remélem nem csak én teszek így.
A "vissza-veszek magamból" és "nem jelentkezem"-nek azonban más okai is vannak. Néhányotoknak már "elmondtam".
Én most tettem le a melót és egy csomó olyan dolog jött közbe, amit intéznem kell folyamatosan. Rohanás mindenhova. Nagyon keveseket alszok (mert nem tudok), betegeskedünk is...Egy kicsit ettől elszomorodtam, mert nem így terveztem. A babával és magammal nem tudtam még foglalkozni, de még azért van időm.
Bocsánat ha valaki nagyon neheztel rám írásaim miatt.
Bocsánat, ha esetleg félreértelmeztem írásokat.
Próbálom a pozítiv oldalam elővenni és vidám dolgokról írni.
Szóval nem szabadultok tőlem!
Legyetek rosszak!
1Bambi

Kép
1bambi

Anyós témához én is hozzászólnék!

de mielőtt hozzászólnék azért finoman jelezném, hogy NE KÉRJÜNK MÁR BOCSÁNATOT AZÉRT MERT LEÍRJUK A PROBLÉMÁINKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AZÉRT MEG PLÁNE NE HA NYŰGÖSEK VAGYUNK ÉS CSAK SZERETNÉNK PANASZKODNI!!!!

EZ EGY nyílt FÓRUM!!!!! No...így gondolom...bocsi ha megbántok vele valakit! :wink: :D

ANyós témához: volt egy nagyon érdekes meglátás egy anyós részéről akinek már a fiánál és a lányánál is van unoka.
Ő azt mondta nekem, hogy amikor a lánya szült akkor kicsit átélte ő is az egészet és a lányánál bizony a lánya egészsége volt számára a fontos mert mint minden anya ő is úgy gondolta unoka lehet több is, de neki a lánya a legfontosabb...aztán mikor meglett a baba akkor érezte ő is h a baba is nagyon fontos és szólt is a lányának h ne tápszerezze mert nem olyan jó az mint ahogy mondják és legyen türelemmel lesz tejci elég. Szóval akkor már aggódott a babáért is, de addig a lánya volt az első.

A fiánál teljesen másképp élte meg. Ott a lánnyal nem élte át újra a születés csodáját...hiába kedveli nagyon a menyét és segít neki akkor is érezte h itt nem tud annyit segíteni mint a menye anyukája és hiába érthető akkor is nehéz volt elfogadnia és ráadásul itt főleg a babáért aggódott és nem a menyéért. Persze tudta ő h a babának anya kell és persze aggódott is de ez messze nem olyan mint amikor a saját lánya szült.

Ráadásul volt még egy szempont is amit fontosnak talált, mindenki azt mondja h az anya és a baba az első! és a férj?? Ő is fontos, és ha szeretné megosztani az anyukájával azt az élményt amin átmegy akkor meg kell kövezni?
És melyik anyának jó ha a férje szomorú??? Én átéltem és mondhatom iszonyat rossz volt, mert segíteni nem tudtam de segítségre szorultam és nem tudta azt adni nekem amit kellett volna.

Szóval ha alapvetően normális az anyós akkor ezt a szempontot is érdemes figyelembe venni. De ez csak a normális anyósok esetén van így, akinél nagyon nagy gázok vannak ott nem él ez.

Emi! végülis bemegy a férjed veled szülni??
Nem ismerlek igazán de itt a neten keresztül nekem az jött le h nagyon önálló és nagyon magabiztos csaj vagy akinek komoly állása és keresete van. Ha mindig ilyen voltál szerintem baromi furcsa lehet a párodnak h most te is egy "elcsigázott" kismama lettél aki bizony nem mindig olyan erős amilyennek ő ismerte és lehet h ezt a helyzetet meg kell neki tanulni kezelni mert nagyon új.
Ezeket abból gondolom h mondtad h 2 évig te babázol aztán 1 évig ő mert a te kereseted a több és abból is h neked kell eldöntened h bejöjjön e szülni veled v sem. Olyan mintha alapvetően te hordanád otthon a nadrágot ( a szó nem rossz értelmében) és ő ezt az új helyzetet baromira nem érti.
De lehet h tévedek..... :roll: Szólj ha rosszul érzem!
Vendég

Kritta: Jobbulást a párodnak!
Hú, mennyi különböző férj-típusról olvasok itt! Az enyém szeret nagyon netezni, de ha kérem vmire (pl. porszívózás, hátmasszázs), akkor előbb-utóbb megcsinálja! Persze ő se mindent (pl. a vasalás és mosogatás rámmarad mindig), és van olyan is, hogy elfelejt ezt-azt, amire megkértem,de de látom rajta a segítőszándékot!
Szöszi, Mamacka: Igazatok van! Énis így tennék legszívesebben! De anyósomékat, főleg anyósomat ismerve mindent ő akar csinálni, mindenbe beleüti az orrát! Olyan erőszakos - nem hangoskodva, inkább "alattomosan". Még fogalmam sincs, hogy fogom tudni lerázni őt és a család többi tagját! A mamának-babának össze kell szoknia, és az első hetek a legfontosabbak akár pihenés, akár összeszokás szempontjából. De hogy értetem ezt meg a túlbuzgó-kíváncsi (persze érthető okokból) rokonokkal???

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

lituka! Én sem mennék el! Minek, azért h kiborulj azért h eggyel többen bőgjetek, azért h fájjon minden tagod és álldogálj egy órát??????? Aki nem érti meg az nem szeret! Aki nem szeret annak minek megfelelni?????
A férjed megért, tehát tutira szeret! A többiek meg??? Úgysem lehet mindenkinek megfelelni!
Vendég

Lituka! Szerintem igazad van, hogy nem mész a temetésre! Én sem mennék! Csak az a furcsa, hogy anyósodék nem így gondolják!! Inkább kímélnének, hogy te csak pihengess...stb
Ráadásul azért annyira nem is közeli rokon. Már úgy értem nem szülő, nagyszülő, testvér. Arra persze elmennék.
Nálunk is volt kb. 1 hónapja temetés. (nagyim valamilyen rokona halt meg, tehát távoli rokon) De anyu mondta, hogy nem is engedné, hogy elmenjek! Szóval szerintem igazad van!!!!

Szöszi! Szép méretei vannak barátnőd babójának, ilyennel én is kiegyeznék! :D

Én is szeretnék külön szobát majd szülés utánra. Nem bírnám elviselni a szobatársak ki-be futkosását...stb. Oda meg úgyis bejöhet férjem, anyukám segíteni.

Este megyek dokihoz. De csak vizsgálat+ szívhang nézés lesz. Kíváncsi vagyok a méhszájra. Eddig totál zárt...

Ma délelőtt meg szülésre felk. tanf. volt. Érdekes volt ma is!! A csecsemő táplálás volt téma. (anyatej, főzelék, gyümi, komplettálás, víz, tej...stb) + fogápolás, mozgásfejlődés (mire figyeljünk, hogy tudjuk elősegíteni a baba mozgásfejlődését mi magunk is) Szóval jó volt! :D

Kép
gabo001

Bambi!!! :D :D :D örülök neked nagyon!!!! :D
Vendég

[quote="nono26]Aki nem érti meg az nem szeret! Aki nem szeret annak minek megfelelni?????[/quote]

Hú, ez nagyon tetszik :) milyen igazad van Nono!

Lituka: szerintem is megérthetnék vagy legalább ne sértődjenek meg, semmi okuk rá.

Szösszenet: lányos anyósok is lehetnek rémesek sajna -saját anyám a legjobb példa erre :cry: férjemet sosem kedvelte így sosem volt hozzá egy kedves szava sem. Csoda, hogy párom a kedvemért még hajlandó velük szóba állni! Csodálom ezért!

Kép Kép
celesztina

Bambi: Örülök hogy nem tüntél el és nem is olvastam hogy az én hozzászólásom is hozzásegített nagyban hogy te úgy döntöttél ne gyere pedig én abszoluth nem rossz szándékból írtam az anyagiakról, hiszen nekem nincs semmi panaszkodnivalóm.
Valószínű én is érzékenyebb napomat éltem!!!
Ez a fórum valóban azért van hogy az örömünket és a bánatunkat megosszuk egymással és hogy sok esetben tapasztalatot cseréljünk, mindenki azért van itt mert jó olvasni és biztatni egymást.
Itt mindenkinek joga van kimondani a gondolatait!
Sajnálom ha bárkit is megbántottam.

Szeretném ha ez az utolsó időszak mindenkinek a szépről szólna!

Kép
geni

Látogatás-téma: azért érdekes nono hozzászólása, van benne igazság!!!! Lányok! Azért a férjünknek is van anyja, apja. Őneki (férj) is fontos lehet, hogy ezt az élményt megossza velük. Érdemes tehát ezen elgondolkodni, és az arany középutat megtalálni! Én pl. mindig úgy gondoltam, hogy majd ha szülök, akkor a kórházba az én szüleim, ill. párom szülei jöjjenek csak be. Más ne! Párom szüleinek is ugyanolyan joga van, mint az én szüleimnek! Én sem csípem anyósom. Nem hív, nem jön, szarik rám. De ha be akar jönni, jöjjön. Egyszer!!! Nem tilthatom meg neki. (illetve megtilthatom, de ki akar élete végéig háborúskodni??)
Nekem ez egy kicsit olyan, mint amikor válás után az apának szinte alig vannak jogai. (pl. kéthetente 1 -szer láthatja a saját gyerekét!!!) FELE (50%)-ban az ÖVÉ is a gyerek!! Szóval nekem ez is szemétség. (persze más, ha az apa nemtörődöm, iszik, stb)

Kép
gabo001

Ja, lehet, hogy félreértehő voltam! A szülés UTÁNRÓL van szó (kórházi napokról), mert ha szülök, akkor csak férjem legyen. senki ne várjon a folyosón!

Kép
gabo001

Sziasztok!

Megvagyunk! Mamacka: te hogy vagy?

Megyek, mert amíg alszik a gyerek elszaladok a postára, dm-be!!!

Mindenkinek puszi!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Mamacka: bocs, a te áűllapotodra is kiváncsi vagyok :) , de valójában Magikát akartam írni:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Köszi Lányok..hát anyósomék ilyenek..ott kéne tetszelegnem a rokonok elött..mert az ő felfogásuk ilyen.,.
néha már ugy kiborulok..
annyira aggaszt hogy mindenben ellentétesen gondolkodnak..féle ebből késöbb komoly viták lesznek..
na mind1..témát offolom..

Bambi: örülök hogy irsz..és tényleg nem szerettem volna ha miatunk nem irtál volna ide..

Geni TE pedig sztem ne szabadkozz...mindnyájan kicsit felvagyunk turbozva idegileg mostanság..

unalmamban hetek óta főzök és sütök..komolyan végre vmi hasznomat is veszik itthon...:D
Vendég

jajj Gabo most hogy mondtad elképzeltem ahogy 10en 20an várnának a folyosón..jesszusom még a hideg is kirázott.. :?
Vendég

Helyesbitek Bambi nem miattunk hanem miattam :(
Vendég

Klarka!

Koszi en is megvagyok. Nekem visszajottek a hanyasok, de nem vagyok rosszul.
REmelem a hidegfront megteszi hatasat holnap.

Nekem meg annyi valtozas van, hogy kezd visszaterni regi enem.
Mar nem undorodok dolgoktol, a kormom is nagyon szep lett, ismet nem torik.
A verkepem is megjavult, pedig vegig rossz volt.
Most meg vashianyom sincs.

Velem ennyi van.

Veled mi van?
Hogy vagy?

Magi
Vendég

Érdekes Lányok! Nekem is jócskán alábbhagyott a falánkságom! Sokkal kevesebbet eszem, és néha émelygek is egy "kiadós" ebéd után. Remélem hányás azért nem lesz!!!! Abból elég volt 16. hétig!!! :(
Hiába, kevés már a hely a babónak! :lol:

Kép
gabo001

Sziasztok!

Hát nem halt ki a topic és ezt örömmel veszem tudomásul. :D Reggel óta most sikerült visszolvasni...

Celesztina!
Még az ősszel vettem azt a pólót a Skálában. Így pontosan nem emlékszem, mennyi volt, de szerintem 2-3000 Ft körül lehetett, mert én nem szoktam sokat költeni ruhára.
Örülök, hogy megoldódott a szülinapi ajándékvásárlás.

Kisscica!
Nagyon aranyos az uh képeken a babád! Tényleg nem lehet már sok helye. :D Örülök, hogy minden rendben vele.

Mary!
Gratulálok a füstölő kéményhez. :D Tudom, hogy ez milyen sokat jelent nektek.

Nici!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat és gratulálok Szandi érméhez!:)

Xsara!
Jobbulást Daninak!

Melinda!
Üdv. Itt!

Szösszenet!
Gratulálok a barátnődnek! Szegény, szenvedett vele eleget, de jó, hogy jól vannak.

Csöppke!
Szép a babaszoba! :)
Örülök, hogy Dominó jobban van.

Nono!
Ez a hét jobb lesz, meglátod! :)
Sajnálom, hogy Szonja nem szerette Egerben, pedig tényleg szép kis város.
A bunkó zenészhez meg hozzá sem tudok szólni...:(

Bambi!
Nem akarok ilyeneket olvasni rólad!!!!! Légy szí' írjál!!!!

Adri!
Csinos vagy!

Mamacka!
Jó, hogy jelentkeztél.
Áronnak jobbulást!

Edina!
Szorítok, hogy minden rendben legyen.

Emi!
Mi is F1 rajongók vagyunk. És piros drukkerek. :) Felkeltünk hajnalban, de a biztonság kedvéért elindítottuk a videót, délutánig nem bírtunk volna várni. És jól tettük, mert visszaaludtunk, így csak 8-tól néztük meg, de még mindig hamarabb, mint ahogy ismételték. :)
Jobbulást! Sajnálom, hogy még nem jöttél helyre.

Mango!
Jó, hogy nincs komoly baj. Azért tényleg nem kellene már emelgetned Csengét. És a házimunkából is vegyél vissza. Neked is jár egy kis pihenés.

Lituka!
Szerintem egy temetés nem kismamának való. Akár közeli, akár távoli rokonról van szó.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Zsuzsa Most hívtam Juditot, hogy mi újság van vele. Tudod akivel a szülészfelkészítőn találkoztunk. 41.héten van és még semmi jele, hogy szülni készül. Most épp a városban császkál. Bátor csaj!
vajon köztünk lesz valaki, aki eddig húzza??? :roll:

Kép
téjé

Zsuzsa Most hívtam Juditot, hogy mi újság van vele. Tudod akivel a szülészfelkészítőn találkoztunk. 41.héten van és még semmi jele, hogy szülni készül. Most épp a városban császkál. Bátor csaj!
vajon köztünk lesz valaki, aki eddig húzza??? :roll:

Kép
téjé

Szasztok!

Hú, nekem tegnap sikerült visszaadnom a gumicukrot -minek is ettem?!? :roll: De így sokkal jobb volt, mintha bentmarad. Shrek szavaival élve: jobb kint, mint bent :P

Aztán mostanság ebédidőben ölni tudnék húsért! :twisted: Komolyan. Pedig még múlt héten előre elterveztem a heti menüt, persze hogy csomó főzelékre készültem (és vásároltunk) most meg.... Pár napja nem ettem húst és este szegény párom kérdezte, hogy mi van velem, miért vagyok olyan idege és feszült...
Talán vashiányom lehet? Szedek valami vas-tablit - :arrow: nem tudjátok azt mivel nem szabad bevenni? Kólával vagy teával vagy kávéval avgy mással? Kidobtam már a csomagolását :(

Kép Kép
celesztina

Ismeritek az aventes mellápolókrémet (ami szoptatáskor is jó, mert nem kell lemosni)?
Most vettenm megnéztem és ritka undorító szerintem az állaga (szaga nincs). Ennek ilyennek kell lennie? Hülye kérdés, de nincs valami jobb? Bár már nem fogok venni egy darabig, csak szeretek tisztában lenni a lehetőségekkel.

Kép Kép
celesztina

Sziasztok!

Esélytelennek látom a visszaolvasást.... :shock:
A házunkban vagyok, nincs túl sok időm ma. Ugyan gép előtt vagyok, de férjemnek segítek itthonról egy kicsit a cég papírmunkájában...úgyhogy neki is állok.
Bogi jól van, igen aktív mostanában még aktívabb mint bármikor. Most is folyamatosan mocorog, igen durván és fájdalmasan...
Ma hajnalban éreztem először, hogy csuklik!!! Tök jó! Meg most is csuklik... Ez mit jelent mikor sokat csuklik???
Mert ő még nem csuklott...legalábbis nem éreztem... :roll:
Később visszanézek!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Látogatás:
nekem is megvan erről a saját elképzelésem, és szerencsére a párom teljesen megért, sőt egyetért velem.

Nálunk a szülők és minden rokon több száz km-re lakik. Én már kijelentettem, hogy a szülés alatt csak a párom lehet ott. Utánna sem jöhet senki, a kórházba úgysem fogadhatok látogatót. Még a páromat sem fogják beengedni, csak üvegajtón keresztül mutathatom majd meg a kisfiát (ennek azért nem örülök :( ). Miután hazajöttünk a kórházból, a párom kiveszi az 5 napot, ami jár és szeretnénk azt hármasban eltölteni, ráhangolódni a babára. Együtt akarunk pelenkázni, fürdetni, altatni, stb. Nem tudjuk, hogy fog menni, mert ugyan van némi tavasztalatunk pici babával kapcsolatban (keresztgyerekek, unokaöcsik), de a saját gyerek úgy gondolom más lesz. Más a felelősség is. Azért mi meg akarjuk próbálni.

1 hét után jönnek majd a szüleim. Akkor már nem bánom, mert a férjem dolgozni fog és jól jön a segítség. És valamikor majd anyósék is jönnek. Persze aki minket látogat, annak itt kell aludni, de nem érdekel, mert nekünk meglesz a külön szobánk, ahol bármikor elbújhatunk. Becsukom az ajtót és nem érdekel kinn mi lesz. Az a legfontosabb, hogy mi jól érezzük magunkat.

Egyedül a tesómékat látom majd szívesen, ők akár a kórházba is benézhetnek. Szerintem ez is azért van, mert ők is tapasztalatlanok, tehát biztos nem fognak ilyen-olyan jó tanácsokkal ellátni. Szerinem ez az amitől a falra tudnák mászni. Hogy így tartsam a gyereket, ekkor etessem, ezt-azt csináljam, azt nem jól teszem, stb.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Én is a kioktatást rühellem a legjobban. Úgyis nekem kell arra rájönnöm, mit hogyan kell, amúgyis sokat változtak azóta a szokások (etetés-szoptatás stb.), és én döntsem már el, mi hogy lesz jó a saját gyerekemnek! Még anyukámat esetleg "eltűrném" pár napig, de nem sokáig őt sem. Nekünk kell családdá formálódnunk, bármennyire is szeretnének segíteni, és ez érthető is, de ők is megjárták a saját útjukat, hát engedjék nekünk is ezt megtenni!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Igen, Bolygó, pont erről beszéltem. És nem feltétlenül rossz szándékkal akarják elmondani a tanácsokat, de tudom, hogy bármilyen jóindulatú utasítás is kiborítana. Ezért gondolom, hogy kell nekünk az az 1 hét, plussz amit a kórházban fogok tölteni.

És a barátok, ismerősök, pedig remélem jóval később jelennek majd meg. Ha rákérdeznek, akkor legalább 2 hónap múlva "adunk időpontot". :wink:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Celesztina!
Én a maltofer-fol nevű vastablettát szedem, nincs ráírva a papírjára erre vonatkozólag semmi...

KépKép

KépKép
gabcika

Én tegnap hajnalban megittam egy Calcium Sandozt és bevettem vele a vitaminjaimat és a Magne B6-ot, hát mondanom sem kell, fél óra se telt el és az egészet viszontláttam... Olyan savas a gyomrom mostanában, mint még soha. Imádom a narancsot, kivit és egyéb gyümölcsöket, de mostanában nem bírok rájuk se nézni a magas savtartalmuk miatt... :(
Amúgy az étvágyam is csökkent, és szerencsére a felkúszó kg-ok is! Mellápoló krém tekintetében nem tudok segíteni, én Garmastant fogok használni (már megvan).

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Celesztina!
Én is írni akartam a gyogyóval kapcsolatban: szinte mindig vízzel veszem be a vasat ( nekem most egy újat írt fel a doki: neo-ferro-folgamma), de volt már, hogy egy kis kólával vettem be, mert csak az volt kéznél. A tájékoztatóban erre vonatkozóan nem találtam semmit.

Ercsi!
Majdnem elfelejtettem: nekem akkor dagadtak be a lábaim, amikor 2 napig babaholmikat vadásztunk, sokat gyalogoltam, keveset pihentem. 2-3 nap pihenés után olyan lett, mint előtte. Bambi leírta nekem a krumpli diétát, de mivel azóta nem dagadtam, nem próbáltam ki. Ha te szeretnéd kipróbálni, akkor szólj, mert elküldöm.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Igen, Gumimaci, megpróbálok határozott lenni e téren én is, és megmondom a páromnak, hogy ezt közvetítse anyósom felé is. Ha kajával kisegít, nem bánom, de nekem ne lógjon ott egész nap a rokonsággal együtt. Még a párom unokaöccseitől félek, mert a múltkor is olyan rosszkor állítottak be, ott voltam holt fáradtan, éhesen, de ők ott lógtak a gépünkön jó sokáig. Aztán nekem kellett szólnom, hogy most már fejezzék be, nem vagyunk mi internet-kávéház - ezt mondjuk nem mondtam. De még ha a gyerekek nem veszik észre magukat, érthető is, és a felnőtt rájuk szól, de a felnőtt miért nem veszi észre magát, hogy már kicsit sok belőle? Remélem sógornőm nem engedi át őket netezni, mikor én a másik szobában szoptatok... :? Inkább bezárkózok és alkalmi süket leszek 2 hétig. :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Gabcika: köszönöm, hogy megnézted! Én valami tardyferont szedek vagy mit, de gondolom a vas-tartalma miatt van a korlátozás és ez ugyanaz lehe tminden vaskészítménynél...

Gumimaci: milyen igazad van! Nálunk anyám segített itt-alvással 2 hétig és ő a hagyd sírni a másik szobában nevelés híve. Gondolhatod milyen jól megvoltunk. Meg éjjel amikor felébredt a kicsi és sírt mire vissza tudtam nagy nehezen altatni felkiabált (2szintes panel és fent van a háló) hogy miért sír? ... Köszönöm Neked is, hogy megnézted a vasat.

Bolygó: hú, nem lehetett jó a vitaminokat viszonytlátni -én sem tudom egybe beszedni mind, bár nekem csak fáj tőlük a hasam ha mégis megpróbálom. A Garmastant le kell mosni szopi előtt?

Kép Kép
celesztina

Gumimaci! Köszi! Lehet nekem is a nagy séta tett csak be. Ma már asszem jobb. Remélem, nem lesz szükségem a segítségedre, de tényleg nagyon kösziiii!!!! :wink:

Látogatás...: Én szeretném, hogy jöjjenek, jó lenne, ha más is rámnyitná majd az ajtót a kórházban de nem fogja... :( 850km meglehetősen gátló körülménynek számít... :? Ennek ellenére, azt nem akartam, hogy Anyum azonnal kirohanjon Németo-ba, amint megvan Tücsök. Szeretném, ha MI ismernénk meg előbb, és MI tanulnánk meg, hogy mit is akar. Kb 3hetes lesz majd, mikor kijön Anyukám x időre (amíg kibírom :D) AMúgy meg szerencsés vagyok Anyummal is, Anyóssal is. Én Anyósom olyan kis visszahúzódó, látom, ahogy csillogó szemmel nézi a pocakomat, de megsimogatni is alig meri aranyom. Szóval tuti nem fog beleugatni semmibe, annak ellenére, hogy 4 gyereke van, és ovónő... De attól már most félek, mikor ők fognak kijönni hozzánk... Mert ugye nem csak látogatni jönnek, hanem ide is költöznek majd egy kicsit. Hely van, de akkor is... :? Hát majd meglátjuk...

Avent mellápoló krémet drogériában is lehet kapni?

ercsi_3

Csajok, miket szedtek? mit takar a "vitaminOK"? Én csak Hipp Natal-t, meg magnéziumot...

(amúgy a lábgörcsre a magnézium, vagy a kálcium a jó?!)

ercsi_3

No, eszembe jutott, hogy a neten megnézhetném, mit ír a vas-szer tájékoztatója: meg is találtam. "étkezés előtt 1 órával szétrágás nélkül, kevés folyadékkal, vízzel vagy gyümölcslével kell bevenni. Tea, kávé, tej gátolják a hatóanyag felszívódását, ezért a bevételhez nem használhatók" Hú, nekem sosem jutna eszembe egy órával előbb bevenni :oops:

Kép Kép
celesztina

Ercsi:
múltkor talán láttam Avent krémet dm-ben...
Vitaminok (nekem): néha terhesvitamin (Gravida vagy Materna, mi is a neve?), magneB6, calcium sandoz, vas-bogyó.
Dokim múltkor a calciumot írta fel lábgörcsre, a magnézium úgy tudom a hasgörcsre jó (mármint keményedésre)

Kép Kép
celesztina

Nekem a tegnapi sétától csak jobb lett a lábam. Mondjuk 2 óránál nem tartott több ideig (Gumimaci, a te eseted más, mert te túl sokáig voltál talpon). Párommal voltunk, és vittük az izgő-mozgó kutyánkat is, aki persze ment volna, mint a golyó, a párom alig bírta visszatartani (hát igen, nevelési hiányosság... :lol: ) Elég hülyén nézhettünk ki, ahogy én ott botorkáltam utánuk, a kutya szabályosan húzott mindkettőnket. Egyébként nagyon rohanós vagyok (nem terhesen), iszonyúan bírok gyalogolni. De most ez a séta úgy kifárasztott, ez nekem olyan furi. A lábamat séta utána szinte rögtön felraktam, ezért nem volt ideje bedagadni. És a nap további részében pihentettem. Most bezzeg itt ülök az irodában, és már érzem, hogy pang benne a vér és a nyirok. Nem is merek belegondolni, hogy hogy fog kinézni a nap végére... :?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Bolygó: kukára, vagy dobozra nem tudod feltenni a lábad bent? Meddig dolgozol még?
Én is a "gyorsan menő"-típus voltam, olyan furi, hogy most meg alig bírok menni, meg szuszogok... :lol:

ercsi_3

Celesztina: Jó kérdés, nem tudom, majd utánanézek.
Ercsi: Én Gravidát és Elevitet felváltva szedek (az Elevitet örököltem, azért szedem felváltva csak, amúgy csak Gravidát szednék), MagneB6-ot (Béres), és Calcium Sandozt. Vasat külön nem szedek, bár lehet, hogy kéne (vérszegény vagyok), de a védőnőm szerint a terhesvitaminokban lévőnek elégnek kell lennie. Én amúgy úgy tudom, hogy a magnézium láb és hasgörcsre is jó (izomgörcsoldó). Viszont kálciumhiánytól is görcsölhet a lábunk, a gyerek "elveszi" tőlünk a kálciumot, ezért van hiány belőle a szervezetben. Bocsi, ha nagyokos voltam. :wink:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Ercsi: Március végéig (kb. 2,5 hét még). Aztán végre pihi. De olyan rossz most, mert aki helyettem jönne, most sincs itt betanulni a munkát. Megértem, hogy ő is elfoglalt, de hogy fogja tudni??? Na mindegy, oldják meg, ahogy akarják, nem idegesítem magam rajta...
Lehet, hogy mindjárt hozok egy kukát. :lol:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Nem baj Ercsi, utána majd bepótoljuk a mozgást. Pl. babakocsi-tologatással. :) Te dolgozol még? Ha nem, akkor mióta nem?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Hát, én első pillanattól kezdve nem... :oops: 2 műszakban dolgoztam, 12 órát (+ 40perc oda, 40 perc vissza buszozás...), és elég megterhelő lett volna. Azóta már fel is mondtam... :lol:

ercsi_3

Nono,
nagyon jól ráéreztél arra, hogy milyen vagyok :wink: Valóban én hordom otthon a nadrágot és a munkahelyemen is vezető pozíciót töltöttem be. Bent 11 embert kellett irányítanom, ami bőven elég volt. Otthon utálok irányítani, de valamiért ez így alakult én pedig már nagyon utálom, hogy nem támaszkodhatom a páromra pedig olyan jó lenne főleg most. Mert most nagyon bizonytalan vagyok, még soha nem voltam ilyen helyzetben és félek, hogy nem fogom tudni megoldani...

Kép
emi29

Bolygó!
Elég kemény még 2,5 hétig dolgozni. Azon ne aggódj, hogy utánnad mi lesz, ha az utódodat nem érdekli...

Ercsi!
Avent krémet a DM-ben láttam, azt akartam venni, de majdnem 3ezer Ft. Így nem azt vettem meg, hanem a 700 Ft-os DM-es terméket. Azon is azt írja, hogy nem kell lemosni. Majd meglátom, hogy használ-e.

Vitaminok: 3x2 magnéziumot, 1x1 elevitet, 2x1 vasat és heti 5 csepp vigantolt (Dvitamin) szedek. Már decembertől.
A magnézium szerintem is jó a lábgörcsökre is. Legalábbis a védőnőm szerint. De mostmár biztos kellene a kálcium is. Lehet, hogy veszek, mert ez így nagyon rossz, mikor beleáll.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok,

köszi, hogy ennyien gondoltatok rám...
Magika, Klarka ti hogy bírjátok??? Nálatok már bármelyik nap esélyes :) :) Azt hittem egyébként, hogy a hétvégén meglesz a második topik babó is...

Anyós-téma: az enyém épp most vitte le Csengét sétálni. Tegnap tök rendes volt, hogy segített, de ahogy ez lenni szokott minden második alkalommal beszól valamit, ami felviszi bennem a pumpát. Jajj nem tudom, olyan nehéz. Én próbálok kedves meg normális lenni (azt hiszem az is vagyok vele,) de lesz még pár körünk asszem. Annyira sz@r, hogy olyan emberek piszkítanak bele mások családi életébe, akiknek semmi közük hozzá (és általában nekik maguknak nincs családjuk). Most épp azt forszírozza anyós, hogy rendezzük a helyzetet sogornőmmel, aki itt botrányozott nekünk és olyan dolgokat művelt, amiket én személy szerint nem tudok neki megbocsájtani. Éljen a stresszmentes élet! És tudom, hogy a párommal is ismét fel fog jönni a téma, és megint ki fogok borulni, de ne kényszerítsenek olyasmire, amit nem akarok. Én nem fogok jó pofát vágni senkinek. És ha ezért tönkremegy a házasságunk, akkor ennyit ért az egész. Így is tök szomorúan telt az egész eddigi pocakosságom emiatt :( :( Na mindegy, befogtam, csak mostanában azon gondolkoztam, hogy miért is nem vagyunk boldogok, amikor mindenünk megvan. Hát ezért. Mások miatt.. Meg a másoknak megfelelés kényszere miatt.

Kép
Kép
mango.

Ercsi, érdekes, az én anyósomnak is 4 gyereke van és óvónő, mégis bele mer szólni a dolgokba :) Ti egyébként tervezitek a hazaköltözést (Mo.-ra?)

Kép
Kép
mango.

Hát 2 ujjának a kéztőcsontja tört el +porcleválás+vissza rakás+nyakba a kar ergo+fájdalom egyedül nem megy szinte semmi neki...

Mostantól szerettem volna h segítsen a takarításban kicsit :cry: Jövő héten csempézés,utána festés.

Erre most rajta gyakorolhatom a gondozást.

Persze dokihoz nem tud jönni megint :)Mindegy nem mondom le!

Ma voltam iskolai gyakorlaton is és kicsit ki vagyok merülve (idegileg).

Főleg ,mert nekem kellene tartani benne is a lelket.

Bocsika :roll:

Kép
kritta

Nálunk most süt a nap,zuhog az eső,dörög +esik a jég! :lol:

Kép
kritta

Lituka,
azt hiszem, hogy 33 hetesen inkább kihagynám én is a temetést. Ráadásul azért nem annyira közeli hozzátartozóról van szó. Gondolom a párod ott lesz, miért ne képviselhetne téged is?

Bolygó,
hű, de ismerős, amit a betanítással kapcsolatban írtál :)

Ercsi,
Avent mellápolót én a DM-ben vettem. Amikor a védőnő meglátta, mondta, hogy ez nagyon jó választás volt, és hogy mindenképpen vigyem majd magammal a kórházba.
A lábgörcsre a Calcium a legjobb.

Gumimaci,
ezt a futamot akár ki is hagyhattátok volna :? :?

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?