A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Na, látom mindenki úgy megrémült tőlem, hogy véleményt sem mondtok rólam :roll: :shock: :o

Viszont képzeljétek: ma szült az egyik ismerősöm, aki 1 nappal volt idősebb terhes mint én...mikor meghallottam, jól beparáztam :shock: pár óráig. Aztán végül is ez a topik segített: itt még csak 1 baba született, még azok is egyben vannak, akik ápr. elejére vannak kiírva...akkor miért pont én jönnék most??? Majd szépen várok a soromra...

Hát, látjátok erre is jó ez a topik! Ha nem lenne, most tuti jobban paráznék :wink: !

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Benettke,
Gratula ismerősödnek. Lehet tudni, hogy miért jött ilyen korán?

Kép
emi29

Ercsi!
Nagyon jó, ahogy hullámzik a hasad. A pici fiam is ilyeneket produkál, de Szöszi Alízához hasonlóan, ha megérzi, hogy ezt most figyelni fogjuk, vagy esetleg felvennénk, akkor abbahagyja. :D :lol: Azért nem adjuk fel, remélem egyszer sikerül elcsípni. :lol:

Benettke!
És jól vannak az ismerőseid? Volt valami jele annak, hogy korababa lesz?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kritta,
Örülök, hogy befordult a babád!

Évi,
Minden rendben az ismerősödéknél? Azért ez még egy kicsit korán van nem?

Szöszi, Adri
Nekem van Triumph szopis melltartóm kettő is, de nem mondanám őket szexinek. Viszont arra figyeljetek, hogy két fajta van, az egyik műanyag kapcsos, az tök jó, a másikon S alakú fém kapocs van, amit szerintem egy kézzel elég bonyolult kinyitni. Legalábbis nekem.

Zenélős pelus?? :shock: :roll:

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Gumimaci, eddig nekem is azt csinálta! MA reggel hagyta először, hogy normális videot csináljak! Pedig fel is kellett kelnem előtte, gépet behozni, redőnyt felhúzni (pisilni...), de nem hagyta abba! Tök örültem neki! :D

Akkor nem csak nekem új a zenélő pelus... :D

ercsi_3

Sziasztok!

Rakok fel képet Danikám szülinapjáról (eddig elmaradt)
ez volt a 3. tortája....

Kép

KépKép
Kép
xsara
Érd

Látogatás: Daninál csak a szülők, talán tesók jöttek be hozzám, a kórházba.
Miután hazaértünk (5 nap kórház) rá 1 hétre jöttek csak látogatók.
Remélem ez most is így lesz, akkor bevált.

Anyós, mint írtam már nekem tündéri segítőkész anyósom van, bár ő is tud az ember idegeire menni. Már mondta jön segíteni megint.
Nekem anyukám az aki, ha nem mennénk hozzájuk, fel se tűnne neki. (3 utcával lakik arrébb tőlünk) Bezzeg Ő nem jelentkezett. :?

KépKép
Kép
xsara
Érd

Ercsi! Az bár ma inkább az elevenségét mutatta meg nekem.
Itthon van 1 hétig, most extra boldog, csak én bírjam ki. :wink:

KépKép
Kép
xsara
Érd

Na most tőlem hal k a topik.... :cry:

KépKép
Kép
xsara
Érd

Ha elevenkedik már Dani, akkor tuti jól van! Biztos örül, hogy otthon lehet Veled...

ercsi_3

Csajok!

Nem igazán volt semmi előjele DE a csajszi még mindig dolgozott (média) napi 10-12 és néha még több órát is! Sztem ez lehetett az oka :roll: Azért a testünk sem bír ám mindent, egyszer besokall...sztem. Ezért én ma még többet pihiztem :oops: :wink:

Egyébként szerencsére jól vannak :lol: , a kislány 51 cm és 2.6 kg, tehát nem túl pici baba :P

És tényleg nagyrészt ennek a fórumnak köszönhetem, hogy nem parázok azóta egyfolytában :!:

Ercsi!

Nekem még sohasem sikerült felvennem :( sőt, még képet sem tudtam csinálni amikor olyan igazi "amorf" formát öltött a pocakom :( Na, de hátha ezután :!: , majd jobban résen leszek :wink:

Hú Xsara!

Jó, nagy már a fiad, és jó sokat változott :arrow: duci :arrow: babából :arrow: normál testalkatú kisfiú. Nem vagyok egy édesszájú, de most a tortát látva... :shock: Megyek is és főzök egy kis szilvás gombócot, azt már napok óta tervezem!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

nem hal ki a topik ne aggódjatok4

jövök és megint szófo*som van! :D

Érdekes én egysoros hozzászólásokra alapjáraton nem nagyon vagyok képes!

Emi! sajnálom h így döntöttél h nem akarod h bejöjjön veled a párod. Ha azt mondta másnak h bemegy akkor lehet h bemenne csak már nem mer szólni neked mert tudja milyen határozott vagy. Bár lehet h tévedek. Egyébként ne sértődj meg azon h felvetette h megundorodnak egy ilyen dolog miatt a nőtőtl a pasik....anno ez felmerült nálunk is bár nem apa részéről hanem én kezdtem a témát körüljárni és aztán nem találtam egy árva lelket sem akinek a pasija így nyilatkozott volna. Soha senki nem mondta ezt a pasik részéről......ha valaki tud ilyenről akkor az tuti a kivétel, ami erősíti a szabályt. Persze ez a te döntésed. Sokan mondták h ez az esemény szorosabbá tette a kapcsolatukat. Én egy kicsit másképp érzem, de csak azért mert nekem egyszer már jóval a Szonja születése után mondta apa h nagyon büszke rám, mert nagy dolog volt és már tudja h mi is az a fájdalom pedig nem élte át. És nagyot nőttem a szemében.
Na nem rábeszélni akarlak, félre ne értsd, csak gondoltam elmesélem az én éményeimet ill. tapasztalatomat.

vitaminok: hmmmmm...az az igazság h bele sem gondoltam h tényleg lehet h nem is a vitaminoktól vannak óriási bébik.....Szonjánál majdnem végig szedtem kb 6 hónapig és 3120 gr volt a kincsem. Most még az elején sem szedtem de már most 4 kg felettire saccolják a végső súlyt. :roll: Aham...szóval néha gondolkodnom is kéne és nem csak elhinni mindent???? :oops:

benettke! Miről is kéne véleményt mondani???? Lemaradtam, de tuti hozzá tudnék szólni...mint mindenhez, csak olyan nehéz nyomon követni 2-3 oldal eseményét h most aztán nem vagyok képben (terhes agy kihagy).
Vendég

Nono!

Arra, hogy szerintem én vagyok a legnagyobb házisárkány :oops: :wink: (lsd. előző oldali regényem-nem is mert ezzel senki vitatkozni :roll: :wink: ) Sztem velem senki sem vetekszik önzőségben...nem vagyok rá büszke, de ilyen vagyok és kész :oops:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Ha most sterilizálom a cumisüveget meg a mellszívót, akkor a kórházban nem kell? Vagy inkább vigyem a kórházba .. és majd ott megcsinálom .. :roll: :roll: Szerintetek?
(ahogy olvastam 30 percet kell abban a löttyben (Chicco) lennie a dolgoknak...)

Most pakolnék a táskába .. én tiszta hülye vagyok, tudom .. de nem akarok bepakolni .. az már olyan indulás-feeling :oops: :oops: :roll: :roll: ... Meg minek gyűrjem be a ruhákat, olyan szépen elvannak a szekrényben.

Kép
szösszenet

Judit!
Köszi az infót Juditról. Tényleg jó sokáig húzza. De akkor valószínűleg a héten be is indítják a szülést, mivel a 41. hétnél nem szokták tovább hagyni.
Én is max a kiírt időpontban fogok szülni, pláne ha nem fordul be a babó, mivel nálam nem várnak tovább akkor a császárral. Nem is bánom, így tudom, hogy legkésőbb 15-én meglesz a kisasszony.

Én is holnap mennék CTG-re, de holnap a kocsit kell vinnem vizsgáztatni, ezért kértem a szerdai időpontot most. Jövőhéttől kezdve én is újból kedden megyek, de nekem mindig ez a 10 körüli időpont a jó, így nem kell rohannom. Az én dokim is szabim van a héten, de mondta, hogy azért a CTG és UH eredményemért betelefonál majd, hogy mi volt, ill. ha bármi volna hívjuk őt mert be tud azért jönni. Remélem a héten még nem lesz rá szükség.

Holnap majd csak délután jelentkezem, és addigra végzek a munkámmal is végre.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Benettke, én próbáltam már amorf képet csinálni, de nem adja vissza a fénykép annyira, amit látok... :?

Gondolom az is játszik a babasúlyban, hogy fiú-e vagy lány... nem? de mintha a csajok kisebbek lennének... (jellemzően fogalmam sincs mim lesz, a súlya meg full átlag, és még ebből se tudok következtetni... :? :lol: )

Nono, ezek olyan jók! Mármint, amikor Apa azt mondja, hogy büszke az asszonykára a baba miatt (is)! Nekem tegnap mondta, hogy nem fogják sose zavarni a csíkjaim, mert TUDJA, hogy MIÉRT-KIÉRT lesznek ott... (naná, hogy majdnem megbőgetett ezzel is... :lol: )

ercsi_3

Én szívesen versenyzek veled Benettke drága házisárkány ügyben .. de ahogy dumcsiztunk ma .. Lituka is beállhat a sorba :lol: :lol: :lol:
De ez szerintem csak határozottság .. nem sárkányság :D

Kép
szösszenet

Benettke!
Házisárkány? Nekem konyha tündérnek tünsz..... :oops: :lol:

KépKép
Kép
xsara
Érd

Megjelent az én vonalzómon is a nagy pocak felirat. Valós méret 107 cm, de ez abból áll, hogy elől egy hegyes pocak, hátulról semmi nem látszik, és +12kg-nál tartok.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Emi!

Te aztán humánus vagy! Én tuti megsértődnék, ha Uram nem akarna bejönni :arrow: na, tessék megint kibújt a sárkány belőlem! Mondjuk nálunk sztem kitiltani sem lehetne a páromat a szülőszobáról...annyira kíváncsi és annyira részt akar benne venni, amennyire csak lehet! (sztem már annak is örült, hogy tőle is vettek vért a múlt héten a 0 negás vérem miatt)

Viszont az nagyon tetszett, hogy elintézte neked a Tp-s papírodat :D

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Köszi
felsoa

xsara az a csokitorta annyira szép :lol: :lol: :lol:

benettke
Az én barátnőm is pont 34 hétre szült ő extra vizesedés mellett dolgozott 9-10 órákat. Nekm nem kéne akkor szülni,mert még 2000 g körül leszünk kb. :roll:
állítólag,ha v,ki sokat mozog kevésbé vizesedik.
Na én nem fogok,mert apát kiszolgálni :lol: már fájnak a visszereim és mi lesz még. Főleg h minden kihullik a kezemből :roll:

Holnap vissza kell mennie remélem nem műtik!

Kép
kritta

Xsara!

Fagyasztott gombóc ám :oops: :oops: :oops:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Na jó én ma nudlit csínáltam, no nem fagyasztott. :wink:
Bár én a gyümi levesen lovagolok még mindig.

Azt hiszem ki fognak nyúvasztani, ha még 1 kajáról írunk.

Én le sem merem írni hány centis a hasam....szeríntem nincs is nálam nagyobb ( hiába csak 7-8 kilónál tartok)
már 122cm
:oops:
au....ez fájt leírni. :x

KépKép
Kép
xsara
Érd

Kedves "sárkánytársam" Szöszi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most jövök rá, hogy én ilyen folyadékot még nem is vettem :shock: :oops: Hol kapható?
Amúgy én azt csináltam, hogy van egy polc amire bepakoltam a cuccokat egy táskába, (pelus, tena, tusfürdő....stb.) és melléraktam a bugyikat, hálóingeket, köntöst... így csak azt kell besöpörni és indulás!

Jajj, fut a gombócom vize............áááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!! :shock:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

benettke!házisárkány???? ez elkerülte a figyelmemet! :lol: Fejed száma??? egyfejű v a hétfejű verzió? :lol:
Sárkány témában nem vagyok otthon de mintha lennének 1fejűek, meg 3 és 7 fejűek meg mintha 12 ről is hallottam volna... :lol:

Na viccet félre téve szerintem inkább határozottság semmint sárkányosság. Én is tok ám nagyon kemény lenni....de sárkánynak még nem neveztek....mernének csak... :lol: ...hamar lángra kapnának! :lol:
Vendég

xsara! szép torta és a kissrác is csini-bini! :wink:
Vendég

Xsara!

Múltkor én is lemértem: 107! És már én is kb. 11 kilónál tartok :oops: :shock: mindig aggódok, hogy majd kapok a dokitól...

Ráadásul nem is eszek sokat, ma is elfelejtettem az evést :oops: :oops: :oops: és ez nekem gyakran probléma...ilyenkor mindig lelkiismeret furdalásom van...szegény babó :( , milyen az anyja...még enni sem ad neki :oops: !

A gyümileves a barinőm húgának a recije, nem saját találmány...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Benettke - Én barátnőmtől kaptam Chicco sterilizáló folyadékot :) Fogalmam sincsen, hol kapható .. :roll: :roll: Gondolom bababolt meg ilyenek .. :roll: :D
Annyi van ráírva, hogy el kell mosni a cuccost, majd 30 percet ebben állni .. jól elöblíteni és kész :) nem hagy utóízt (még jó :shock: :shock: :shock: ) .. nah ... meg is csinálom .. max. a kórházban újra ;)

Kép
szösszenet

Nono!

Én egyelőre az egyfejű verzió vagyok, de ki tudja mi lesz, ha megszületik a babónk...hát jobb már biztos nem...valszeg kinő még pár fejem hihihihihihihihihihihihihihihihihi :roll: :shock: :P

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Sziasztok!
[/b]Celesztina!Az én vastablettám papírjára (Ferrograd) rá van írva, hogy nem szabad koffeintartalmú itallal bevenni, valamint, hogy a C vitamin segíti a felszívódását. A magnéziumon pedig az van, hogy nem szabad a vastablettával együtt bevenni, mert a kettő együtt "kioltja" egymást. Ezt egyébként az orvosom is mondta. Ezért 2 óra különbséggel veszem be a vasat és a magnéziumot. Vasat csak napi 1x, mert nincs vashiányom.

Emi!
Szerintem jót tennél a férjeddel,ha azt kérnéd, hogy menjen be a szülésre. Olyan élményt hagyna ki... biztos azt fogja utána mondani, hogy örül, hogy végül mégis jelen volt a szülésnél. Nem utolsó sorban neked is nagyon jó lesz, főleg a vajúdás alatt, hogy veled van a férjed.

Szösszenet!
Én pénteken voltam UH-n, akkor töltöttem be a 31. hetet, és az UH szerint a kislányom kb 1900g volt. Akkor az orvos azt mondta, hogy nem nagy, teljesen átlagos. Te azt írtad, hogy 30 hetesen volt 1200g körüli. Lehet,hogy az 1900g nem is olyan kicsi? Egyébként nekem is azt mondta az orvos, hogy csak az első 3 hónapban szedjem a vitamint, utána már ne. Én az Elevitet szedtem.
emma2008

Kérem ez negatív lesz és rosszindulatú, gyenge idegzetűektől elnézést kérek!

Én a privik hatásra rájöttem,h én egyet hibáztam anyósomékkal,de az kolosszális volt!

Próbáltam velük őszinte lenni!

Mer én egy olyan szókimondó csaj vagyok!

De mivel az emberek élete ált. egy nagy ámítás,így ezt nem veszi be a májuk.

Úgy megmondanám nekik úgy igazából a véleményem! egy infarktus tuti lenne! :evil: Mondjuk a saját apámnak is meg kellene akkor :o

Kép
kritta

Pont fordítva akartam a fekete ill. szimpla betűt. Nem akartam ilyen hangsúlyosan kiemelni a szöveget, csak a neveket.
emma2008

Xsara!
Aranyos Dani! :)

Benettke!
A baba méreteit nézve nem tűnik korababának. És jó, hogy minden rendben velük. De azért tényleg benn maradhatott volna még. Biztos nem tett jót, hogy sokáig dolgozott az anyukája.

Szösszenet!
Nekem mikrohullámú sterilizálóm van. Még nem sterilizáltam vele, csak felírtam a kórházi táskámra egy papirdarabra, hogy ne felejtsem el. Szerintem lesz rá időm még akár indulás előtt is, mert ez a művelet csak 4 perc. :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Anyós témához annyit, hogy nem szabad hagyni magatokat! Nem kell mindent lenyelni.
emma2008

[quote="kisscica80"]
írta:
kisscica80Szőlő
Utsó nap!! Tök jó! Akkor már otthon sem fogsz dolgozni, vagy azért még kisegíted őket??

Jó estét csajok, próbálok visszaolvasgatni.

Kisscica, igen, ma voltam bent utoljára, a héten még itthonról csinálom ha van, de hétfőtől már kizárólag pihi. :D

Kép Kép
szõlõ

Gumimaci!

Most, hogy említed nekem is hozott valami szerkezetet a barátném...azt mondta sterilizáló...még ki sem bontottam :oops: :oops: :oops: Lehet, hogy ez is mikrós :roll: ? Ha nem említed el is felejtem...na, tessék: milyen anya az ilyen :?: :?: :?:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Gumimaci!

A méreteit tekintve nem az, de a dokim azt mondta 3 kg-osan is lehet valaki korababa, hisz nem a súly, hanem a szervek fejlettsége számít...de úgy néz ki náluk aránylag minden rendben, nem is kellett átvinni PIC-es kórházba, és ez sztem jót jelent :roll:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Emi!
Kérdezted a cserélhető pántos szoptatós melltartót. Lehet kapni szilikonpántos Anitát. Az nem jó? Én azt néztem ki magamnak, mert majd a nyári ruhákhoz jól fog jönni a szilikonpánt.
emma2008

Emma: nagyon köszönöm az infot - :oops: párszor már bevettem együtt a kettőt :oops: akkor mostantól már figyelek erre!

Amúgy jó éjszakát mindenkinek! (Úgy néz ki, a gyerkőcök is álmosak és mehetünk előbb csicsizni, ami nagyon kell, mert irtó fáradt vagyok)

Kép Kép
celesztina

Benettke!
Nekem a mikros sterilizáló az aventes szetthez volt. Egy nagy kerek tál fedővel. Amúgy nagyon nem értek hozzá. Annak viszont örülök, hogy pár perces művelet lesz és nem kell pl. fazékban vizet forrlnom, mint régen tették.

A korababával kapcsolatban igazad van. Tényleg nem a súly miatt lesz korababa. Jó, hogy minden rendben velük.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Emma - Nekem azt is mondta a dokim, hogy baba-függő is, ki milyen ütemben hízik, szed fel kilókat :)
Lehet te babád akkor sokat fejlődött ilyen téren .. de aztán lassul picit ..
Az is lehet, hogy én Alízom a finishben bekeményít, és felszed még 1 kg-t magára, és 3,5 kg lesz :lol:
Meg amint láttuk .. nem tudják pontosan meghatározni a méreteket .. elég nagyokat tévedtek Mezsónál meg barátnőmnél is .. mindkét esetben fél kg-t :)
Ha azt mondták, jó és átlagos a súlya, az a lényeg :)
Biztos csak akkor lesz, ha kívülről mérhetjük le :D
Én már nemsokára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
szösszenet

Csináltam egy új vonalzót .. ez a kiírt császár időpontjához van mérve :) 2 hét és 2 nap .. komoly :)
A másikat meghagytam, mert az mutatja hivatalosan hány hetesek vagyunk :)

Kép
szösszenet

Jó reggelt!

Ezennel ünnepélyesen megnyitom a mai topikot! (és ezt gyorsan el is küldöm, mielőtt valaki beelőz :wink: )

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Sikerült! Én vagyok ma az első :lol:

Hol vagytok??? Még mindenki alszik :roll: ?

Na, akkor elmegyek addig reggelizni, mert nemsokára indulok el itthonról és még pizsiben leledzem...

Szép napot mindenkinek!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Jó reggelt!

Tegnap este baromira nem sikerült visszaolvasnom, Ember figyelmet követelt magának :lol:

Ma készülök kivasalni azt a nagy halom babaruhát, mert kész van a szekrény is, bár még nem hozták meg, de szeretném ha akkor már csak be kéne pakolni (most a kiságyba van belehányva minden).

Úúúú most nézem, megjött az adóvisszatérítésem!!!! 8) Tök jó! Szössz, mostmár akkor a tiétek is jön szerintem, kb egyszerre küldtük be!!

Kép Kép
szõlõ

Gumimaci,
Számolj az aventes sterilizálónál azzal, hogy gyorsnak gyors, de utána érdemes eltörölni a cuccot, mert párás marad...és a sterilizálás után a leírás szerint csak 3 óráig marad az. (meg visszacsomagolod, összefogdosod, stb.)
vagyis lehet, hogy a kórházban érdemes lesz az egész műveletet megismételni, ha otthon megcsinálod előtte.
1bambi

Kép
1bambi

Jó reggelt!

Tegnap voltam dokibácsinál, azt jól beparáztam. Azt mondta teljesen eltűnt a méhnyakam és egy picit tovább is nyílt a méhszáj. Megemelte a gyógyszeradagomat és azt mondta, hogy kötelessége beutalni a kórházba. De mivel konkrétan nem tudta megmondani miért jobb bent feküdni mint itthon, saját felelősségre haza jöttem. 2 hét múlva újabb kontrol.
Még 2 hetet mindenképp ki akarok húzni. Talán sikerül. Sokat fáj a hasam, de én ezeket még nem tekintem szülési fájdalomnak, bár nem tom azok milyenek. Nekem mensiszerűek vannak, de nem erősek.

Szössz, sajna mi nem fogunk találkozni a kórházban, mert csak ápr. 10 után szülhetek a Szt Imrében. Előtte SOTE.

Kép

Kép
kamilla306

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?