mehet bele az ecet, nagypapám is úgy tanította nekem, én később váltottam citromra.
ecetből ahány liter tej, annyi evőkanál kell. (nálam 10 %os, de almaecet is jó)
a cikkre vonatkozólag pedig a következő a véleményem:
elég nagy hülyeségeket ír le az ürge, ahogy már ti is írtátok. egyetértek.
de nagyon érdekes a kérdés a gabonafogyasztás dolga, én ugyanis szimpatizálok (nem csinálom) azzal a felfogással hogy elvileg az a táplálékunk, amit feldolgozás nélkül meg tudunk enni. tehát alapvetően a gyümölcs zöldség (ez legyen a fő táplálék) az is főzés nélkül az igazi. a gabonák nagy részét viszont nem tudjuk megenni, megemészteni teljesen alap állapotban. nincs meg hozzá az őrlő gyomrunk (zúza)
csak akkor könnyebb ha beáztatjuk illetve ha csíráznak.
jelen pillanatban azt próbálom, hogy minél kevesebb feldolgozott ételt együnk, mi húst nem eszünk, és amit lehet magunk termelünk és készítünk. azt hiszem ez nem túl vészes.
ja és a húsról tudnánk mesélni, mit is jelent a szív és érrendszer számára, húgysav stb, de ez már lassan köztudott.
de sajna imádom a frissen sült kenyeremet és most is bevágtam vagy három szeletet ....
megpróbáltam a dagasztás nélkülit fehérből is nagyon fincsi. tisztára az olasz éttermek kenyere!!!
oliva olajjal kis borssal mennyország
























