A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

sziasztok!

dorisnak naggggyon-nagggyon drukkolok! csak jóra fordul minden!

nyuszimanó!
nagyon édes a pici lányod! gratulálok!

lányok!
nektek kilátszanak a kék erek kétoldalt a hasatokon? én múlt héten vettem észre (nem is én, hanem a barátnőm, aki majdnem elájult, mikor meglátta), hogy mindkét oldalt élesen látszik a nagy (vissz?)ér. mutattam az orvosnak, aszonta csak jobban feszül a bőröm és tök természetes, hogy átlátszanak a dolgok. meg is nyugodtam, de szombat óta eléggé fáj a bal oldalam lágyéktól felfelé elég szépen az ér vonalában. szerintetek lehet olyan, hogy nyomódik az ér és attól fáj? kicsit aggódom, semmi szükség egy trombózisra Kép
ha lefekszem, nem fáj, csak ha állok vagy megyek vagy ilyesmi. mi lehet ez? lehet, hogy megint csak a szalagok nyúlnak?

aggódó ribizli
ribizli

Sziasztok
DORISNAK HATALMAS DRUKK! Történjen minden úgy, ahogy mindenkinek a legjobb!!

Ribizli
de hát miért kapnál trombózis??? Normális dolog, hog ykilátzsanak az erek, főleg mostanság 3an vagytok 1helyen. Szóval ha 50év felett lennél, meg hajlamod is lenne rá, meg lett volna a családban ilyen jellegű gubanc, lehetne aggódni. Bár akkor sem érdemes! Szerintem pusztán csak visszértágulatról van szó. Pihenned kell egy kicsit többet, meg hát az a megnövekedett vért szállítani is kell valahogy a 2 kis lurkóhoz! Fiatal, egészséges kismami vagy, mindent meg fog oldani a szervezeted! Nyugi!!!

Nyuszimanó
Az a kicsike könnycsepp olyan a kis arcán, mint egy csöpp gyémánt! Gratulálok mégegyszer!

AnnAnn, Vic
Jó volt olvasni, hogy más is szívesen hallgat ilyen zenéket.Manapság mintha kiment volna a divatból. Nálam most Cecilia Bartoli a sláger, egyszerűen hihetetlen hangokat tud kiadni a torkán, olyan gyönyörű, mint egy hangszer.. Ha én fülhallgatóval hallagtom a zenét, sajnos pocaklakó nem hallja (irodában ülökKép).

Hétvégén hallottam egy ismerősömtől, hogy van valahol ingyenes (?) komolyzenei koncert a kismamáknak (pocakosoknak), amit a magzati korban lévő gyermek szívesen hallgat a felméréseik szerint. Kiváncsi lennék, hogy merre is van ez, vagy mi is ez. Nem tudtok erről valamit??

Kellemes napot mára, brá nehéz lesz ilyen vacak időben ezt kivitelezni, picit segítek..
Kép
pusza
Judit
holophernes

Ribizli, nekem is volt egy ideig, hogy alul feszült, de csak az egyik oldalon, (csak én a keményedéstől féltem, de az nem lehet) és pár nap múlva elmúlt. A baba biztos arról vackolt be magának Kép, semmi köze az érhez, tuti. Kép
Gigi
gigi1

judit!

köszi a bíztatást, de tényleg azért aggódok, mert hatalmas hajlamot örököltem mindkét oldalról.

én úgy tudom, minden héten csütörtökön du. 4-kor fellegi ádám ad ingyenes koncertet a sotén, egy barátnőm szokott menni, teljesen odavan érte Kép
az időpont sajnos kicsit korai nekem, amúgy én is járnék...

gigi!
igen, ez nem keményedés, és csak az egyik oldalon fáj. én is arra gondoltam, hogy eddig mozdulatlannak tűnő gyermekem kezdett valamit helyezkedni, és pont ott nyom, ahol nem kéne.

lányok!
nagyon szuper, már nemcsak a party-kid mozgását érzem, hanem a másik kisnyuszimat is néha-néha! Kép csütörtök este kezdte, és azóta naponta jelentkezik, főleg, ha a papája hülyeségeket beszél. olyan vicces, mi csajok (remélem, ő is az) együtt méltatlankodunk Kép

üdv: ribizli
ribizli

Lányok hétvégén vettem a CORA-ban akciós óriás gumilabdát. A 66 cm-es átmérőjü 1990 Ft volt.
Hallottam, hogy szülésnél áldásos hatássa lehet a tágulásra, valamint a Kállai Ildikó kismamatora kaziján is ajánloták.

Este kipróbálha, hogy kb. 1/2 órát ültem rajta tágra terpesztett lábbal és enyhén hitáztam hozzá, hogy nyujtsa a belső combizmomat.
Tök jól esett és semmi nyujtási feszültséget nem éreztem.
Bezzeg amikor leszálltam róla, alig tudtam összecsukni a lábam! Kép Kép Kép
Nem is a belső combizmaimat lazitotta, hanem a gát izomzatot nyujtotta , és olyan volt mintha a medence csontjaimat is távolitotta volna.

Nekem már az első szülésnél is problémás volt, hogy nem nagyon akartam tágulni. Nemcsak a méhszáj, hanem semmi sem akrt tágulni 18 óra fájás ok után . A gyerek a fejével hosszában ketté is hasitott.
A doki már akkor sejtette, hogy ez lesz amikor csak vizsgálatokra jártam hozzá, mert sokat sportoltam ifju koromban.
Azóta azért rengeteget pegyhüdtem. Kép Kép Kép

Szóval mindenkinek ajánlom a tornalabdát!

Fiona
22+1
fiona

Sziasztok!

Olyan rossz volt ezzel a Doris-os hírrel kezdenem a napot! De mit jelent ez az egész? Ha jól tudom,Doris a 31.hét körül,akkor ha bármi is van a babák jó eséllyel indulnak a nagyvilágba,nem? Viki! Azonnal jelentkezz,ha tudsz valamit ,addig ezer drukk!

Nyuszimanó!

Olyan a lányod,mint egy rózsaszínű ruhás tündérkirálylány!

Nekem annyira rossz a kedvem.Képzeljétek,folymatosan keményedik a hasam. Pénteken bizonyára betett neki,hogy én szerveztem kedvenc barátnőm szülinapi buliját nálunk,és az eléggé lestrapált /elhívtuk Ricsi bohócot vendégnek,csak ajánlani tudom!/. De utána egész szombat-vasárnap feküdtem,meg pihiztem, de sehogy nem jó. Ha az oldalamra fekszem, teljesen kemény, ha a hátamon,az jobb egy fokkal,de mondjuk a napi "megengedett" max. 10 keményedéshez képest,nekem óránként van 3-5 néhány perces. Nem tudom,mihez kezdjek, a dokim szerint amíg a méhszájra nincs hatással /teljesen zárt,minden O.K./,addig nincs ezzel gond, na de így meddig bírja majd a méhszájam is? Mi a fenét csináljak? Olyan aggasztó!

Ribizli!

Most látom,neked is van min rágódni! Szerintem az ,hogy az erek látszanak,teljesen sima ügy, azért Te egy elég vékony lány vagy /voltál Kép/,vékony a bőröd és hát tényleg sokan laknak odabent!

Judit!

Ez a napocska az első jó dolog a mai napon.

szomorú Kisbuksi
kisbuksi

Fiona, de jó hogy írtad a labdát, én is gondolkoztam rajta. Akkor megéri? Mivel fújtad fel? 66 cm-s van a kórházakban is?

Kisbuksi, a "befejezik a terhességet", az nagyon szerencsétlen megfogalmazás, magyarul megindítják a szülést.
Reméljük erre még nem kerül sor Dorisnál.

Ribizli, a kevésbé mozgó babókád most tágítja a saját térfelét. Kép

G 25+0
gigi1

kisuksi!

ne szomorkodj, csak pihengessél szorgalmasan! nekem is az segített, meg hogy az agyamat is ki tudtam kapcsolni.

én kb 2 hete keményedtem állandóan, de nem óránként, hanem néha még gyakrabban. tudom, hogy nagyon megerőltettem magam, attól volt, kb 1 hétig is eltartott, míg visszaálltam a rendes kerékvágásba. biztos neked is ez van/volt. józan ésszel olyan nehéz felfogni, hogy mennyire kell vigyázni magunkra! még ha úgy tűnik is, hogy simán megy minden, később gyakran kiderül, hogy bizony már sok volt.

ribizli
ribizli

Kisbuksi!
Nekem is viszonylag sokat keményedik a hasam és ezért elkezdtem Magne B6-t szedni. Segitett!
Reggel 2-t beveszek és az napközben kihat. Ha megeröltettem magam és estére megint keményedik, ugy mégegyszer beveszek 2 db-ot.
A dobozon lévő ajánlás szerint napi 4-6 db az normális.
Én azért is vettem, mert a magzatvizvétel miatt izgultam, hogy hogy fog reagállni a méhem.

Eddig nem szedtem a terhes vitamint sem, mert ugy éreztem, hogy én elég változatosan és vitamindusan étkezem.
A Genetikus orvos a tanácsadáson felhivta a figyelmemet, hogy VAS-at muszály szedni! Annyit, hogy szülésig fel legyen turbózva a szervezet sok vastartalékkal. Akkor állitolag nehezebben merül ki a kismama ereje a szülés közben. A szülés alatti vérveszteség miatt, aki kevés vasat fogyaszt az utána ugy kóvályog mint az őszi légy (mondta a doki)
Hát ekkor értettem meg, hogy miért voltam olyan sápadt és gyenge az előző szülésemnél. Ez nyolc évvel ezelőtt volt és akkor senki sem ajánlotta, hogy szedjek vasat. A szülés után 3-4 napig a kórházban csak négykézláb tudtam közlekedni a fürdőbe (ez azért közel volt) és a telefonfülkéig (mobil még nem nagyon volt akkor). Jól néztem ki nem modnom. A cigányasszonyok meg ott röhögtek , rajtam, a szegény szőke, hamuarcú kiscsajon. Ha álltam, akkor szédültem.
Ugyhogy én most magnéziumot és vasat is szedek!
Hátha bejön!

Ribizli!
Ez teljesen természetes, hogy kilátszanak a kék erek! Ezek ezelőt is ott voltak, csak a bőr kinyulása miatt, meg a terhesség alatti vérbőség miatt jobban látszik.
Én fehér bőrű vagyok, ugyhogy már elég horror csikos vagyok. A mellemen és hasamon már most látszanak az erek!

Holnap be is kenem magam barnitó krémmel, mert már a környezetemben mindenki megjegyezte, hogy milyen sápadt is vagyok. Pedig csak elmult a barnaságom. Szolizni meg nem merek.

Kisbuksi! Elvesztettem a fonalat a számolásban. Ma mit kell irnunk 22 vagy 22+1 ?
Fiona
fiona

SZiasztok Kismamik!

DORISÉKNAK NAGYON DRUKKOLOK!!!

Kisbuksi! Te írtad a múltkor, hogy Raffai dokihoz jársz pszichoanalízisre. A neten nagyon sok infó van erről az egészről, sokkal több, mint a könyvben, érdekes. Nagyon érdekelne a dolog, megírnád az elérhetőségét, stb?
Köszi!

Nikie
nikie

fiona!

engem se az izgat, hogy látszanak az erek, az csak látványnak horror. az zavar igazából, hogy fáj ott a hasam, az erek vonalán, de lehet, hogy semmi összefüggés a fájdalom és a kék erek között, csak én próbálom valamihet kapcsolni ill. magyarázni a dolgot.

ribizli
ribizli

Kedves Fiona!

Én napi 3x2 Magne B6 mellett produkálom a leírtakat,azért kösz a tippet!

Ribizli!

Ez engem is teljesen ledöbbent! A pénteki buli csak 2-ig tartott,és én tényleg nagyon pihenősre vettem a figurát,de utána két napig nem tértem magamhoz. Hát,ezek a gyerkőcök mindig szólnak,mit is várnak tőlünk Kép!

Nikie!

A sokak szerint marketingszagú könyv mellett tényleg érdemes a neten utánanézni. Raffai száma: 30/9002039. Ha bármi egyéb érdekel,kérdezz!

Kisbuksi /22,mint ahogy Fiona is Kép /
kisbuksi

Grrrrrrrrrrrrrrrr... az előző elszállt....

Szép jó reggelt! Kép
Nem mintha most keltem volna fel, már írtam egy adagot, de.... Nem igazán volt kedvem kibújni, olyan hideg van Kép Bár Judit napocskája nagyon jót tett!!!

KisBuksikám, ne llégy szomorú!!! Kicsit megerőltetted magad, így pihenj=feküdj sokat 3 egyed a MagneB6-ot, el kel hogy múljanak a gyakori keményedések!!!

Fiona, az a labda gömb alakú, vagy 8as? A MÁV-ban 8as van (mintha két labda lenne összenőve), azt mondják, jobb, mert nem lehet róla olyan könnyen leborulni - mivel egy irányba mozog Kép Kép Kép Szerintem is nagyon jó lehet, bár még nem próbáltam. Majd fogom!!!
Velem meg nem szedetnek vasat, pedig sztem is kéne... Szombaton úgy néztem ki, mint egy felmosórongy Kép A front nagy hatással volt ránk (fejjel lefelé fúrás + görcsök + fejfájás), de utóbbi 2 emúlt, így jobban vagyunk ... az első újult erővel folytatódik!!! Szal szvsz úgy tűnik, egy ideig még nem születünk!
Bár az anyukám már pánikol... Délben felhívott, hogy mi van... Mi lenne??? Kép Kép Kép Szerintetek ez fog menni már végig???? Hmmm...

Na pusszancs,
Ann (36+5)
annann

AnnAnn

Mostantól kezdve minden ismerősöd azt fogja kérdezni: Na mikor? ... Mi van már?... Hogyhogy még mindig nem?...
Kép

Ez olyan idegesitő tud lenni, hogy ettől 42 hetesnek képzeli magát az ember ! Kép Kép Kép

A labda sima kerek, de élveztem rajta az ücsörgést, mert a hátamat kénytelen voltam szépen tartani és igy csodák csodájára nem fájt a gerincem sem. Kép

Kisbuksi
Magne B6 az egyetlen ötletem, na meg a pihenés!
fiona

Lányok!
Mi az a keményedés? Mármint hogy mit lehet érezni? Mikor baj?

Köszi
Fruzsi
20+5 Kép
cinderella

Fruzsi, a keményedés az olyan, hogy bekeményedik, megmerevedik a pocid, de nem fáj! Amikor elmúlik, akkor megint puha, betapintható. Kb. napi 10 db max. félperces az elmegy, a méhed készül föl a szülésre.
Azért kell vele óvatosan bánni, mert nyílhat tőle a méhszáj, ami ugye nem kívánatos. Erre jó a MagneB6 Kép Én félidő után keményedtem kb., akkor szedtem MB6-ot, de napi 1-2-t szóval csak mutatóba Kép Kép Kép Egyébként 3x2-t, vagy akár 3x4-et is javasolhat a doki! Ebből nem lehet baj, mert csak magnézium, meg B6 vitamin Kép De a 8. hónaptól már nem javasolt szedni, mert akkor már hagyni kell a méhet dolgozni.

Pussz
Ann
annann

Fruzsi!

A keményedést nehéz lenne verbálisan megfogalmaznom,de ha ilyet kérdezel,akkor Neked szerencsére még nem voltKép ! Egyébként ilyenkor a méh összehúzódik, és hosszabb-rövidebb ideig úgy marad. Ilyenkor mintha kis csúcsai is lennének. nem összekeverendő azzal,amikor a baba nyomul össze-vissza. Ez egyébként teljesen egészséges párszor egy nap,a méh edzi magát,csak túl nagy mennyiségben a méhszáj kinyílhat, durva esetben vetélést,koraszülést eredényezhet. Napi 10-ig teljesen természetes, én ennél sokkal többnél járok, de egyenlőre a méhszájam állja a harcot! Stressz vagy fizikai megerőltetés is okozhatja.Hát ennyit erről nem tudományosan.

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok! Bocs a betolakodásért! Az ikres topicról néztem át Dorisról érkező esetleges hírek miatt.

Kisbuksi!
A 31. héten szültem a Schöpf-Méreiben (első terhesség/Székely dr.-nál) két egészséges kisfiút, most 14 hónaposak, lásd őket a profilomban. Szóval nagyon együttérzek Veled, mert hasonló keményedési hullám nálam is volt úgy a 25 hét után és nem is maradt abba. (elég kicsi vagyok 160cm/54kg) Szerintem nem volt túl sok helyük a babáknak. Amit most írok, azzal semmi esetre sem szeretnélek még jobban szomorítani, hanem csak a velem történtek íratják velem a tanácsokat (akár az Ikres könyv, ahol jó csomó vidám és vészes eset szerepel). Nyár volt és nagy meleg, amikor a 28. héten dokim szerint kicsit megrövidült a méhnyak. Akkor kezdtem ezerrel szedni a Magnerot tablettát, de nem vontam magamat ki a forgalomból teljesen. Vagyis végeztem egy kismama mindennapos, otthon ülős dolgait. Aztán azon a bizonyos nagyon zivataros hidegfrontos napon az egyik kisfickónál elment a magzatvíz. Na, amit írni akartam: szerintem akkor be kellett volna feküdnöm a kórházba 28 hetesen. Mert mégiscsak járkáltam, módjával lépcsőztem, fent voltam 4-5 órás napi fekvést leszámítva. Mivel más dolgom nem volt (első gyerekek), szerintem még meghosszabíthattuk volna ezzel a terhességet. Persze minden eset más és nem lehet utólagosan okoskodni, de nemhiába volt gyakorlatban régen a befektetés, amikor még nem volt ennyire legatyásodva a magyar egészségügy. A másik: akkor én írtóztam legjobban a befekvéstől és az azzal járó minden kellemetlenségtől. Szóval tényleg vedd komolyan a pihenést, és próbálj nem aggódni (tudom, hogy lehetetlen)!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

A fiúk tündériek,és olyan jó látni,ahogy szépek,egészségesek és a kezedben tartod őket! /Jó,persze,nálunk is minden rendben lesz,csak ma kicsit pesszimistább vagyok/. A paraméterek hasonlóak nálam /első terhesség, schöpf-Mérei, 158cm/51kg ma/ Maximálisan egyetértek Veled,és hidd el igyekszem a lehető legtöbbet feküdni. Már rájöttem, hogy ez a 28. heti befektetés nem véletlen,bár rossz tapasztalatok miatt próbálom majd minél tovább itthon kibírni. De a te történeted is jó tanulság arra,hogy ezt a pihenés/fekvés dolgot komolyan kell venni,és azon vagyok! Köszi,hogy írtál!

kisbuksi
kisbuksi

jaj, lányok, tiszta őrület! én spec. úgy érzem, nem vagyok beteg, csak ikerterhes, de ezek szerint nem ilyen egyszerű a dolog??

marcsi!
rendesen megijedtem! pedig én még kb. 10 hétig szeretnék dolgozni, ami a 28. hetet jelenti. utána, gondoltam, rámfér egy kis pihi a szép új lakásban (drukkoljatok, most kezdünk felújítani!)
különben sem szülhetek idén, az kész anyagi csőd lenne, egyebekről nem is beszélve! jajajaj! megyek is gyorsan haza!

ribizli
ribizli

ribizli!

megijednünk remélhetőleg nem kell,de nekem a húzósabb napok egyre inkább bizonyítják,hogy a gyerkőcök nem csípik,ha nem pihenek eleget. És az is tény,hogy az alkatunk /te sem vagy az a birkózó termet/ is biztos nehezebben birkózik meg 2 babával. Nincs ezzel semmi gond,de azért pihenj,amennyit tudsz,így elkerülhetjük a 28. heti befekvést és az egyéb problémákat!

Kisbuksi
kisbuksi

Ügyesen kívántam NAPOS napot, igaz??? Na majd holnap is jövök, és hozom a varázspálcámat.

Sziasztok mára Duplák és Szimlák: Este mindenki felpolcolt lábakkal kényesztesse magát vmivel. Holnap majd meglátjuk ki volt a legodaadóbb kényesztető... (attól fogom ellesni a holnapi önkényesztetésemet KépKép)
Judit
holophernes

Sziasztok Mamik!

Nem tudom de engem aggaszt hogy Hicudzsi nem jelentkezik. Vagy csak én vagyok figyelmetlen?
Minden esetre Hicudzsi jelentkezz!!!!!!!! Kép

Judit!

Úgy látszik a baba nem akarja hogy megtudd a rejtélyt. Biztos kislány vagy kisfiú.
Ez legalább olyan okos mondat mint amit anno az egyik orvos mondott egy szülő nő után érdeklődőnek:

"Doktor úr mije (ezt így kell írni?) lett?
- Gyereke."
Mert úgye ki gondolná a mai technikai fejlettség mellett hogy gyereke lett és nem kismacskája, vagy tehene, ...

Ribizli!
Ne aggodj az erek miatt nem az fáj csak a szallagok nyúlnak amik a méhet tartják. A kékségről csak annyit nézdd meg a profilomban.

Nyuszimano!

Gyönyörű a kislányod. Igazi kislány! Kép

Doris!

Nagyon szorítok neked és a babáknak. Remélem minden jóra fordul.

Buksi!

Pihenni, pihenni! Tessék komolyan venni a dolgot.

Az én babám szépen akkurátusan kirugdassa a bordámat. A nővére a másik oldalon tette ezt. Tulajdon képpen a lengő bordáimat akár ki is lehetne szedni. Nem tudom AnnAnn te hogy vagy a levegőhöz jutással? Én bizony nehezen kapok levegőt. A kedvesem szerint én nem is szülni fogok hanem a baba egy este lerugja magáról a burkot( vagyis engem ). Lehet hogy nem kellett volna megnéznie a nyolcadik utast...

Pénteken a lányom 13. szülinapján eszembe jutott hogy pont hat héttel előbb született a drágám. Nekem még 6 hét van hátra. Remélem kibirjuk egyben.

Most már elég lesz belőlem.
Mindenkinek jó gömbölyödést!

Puszi: Emese
semese

Emese,
Hicuék jól vannak, úgy tom, ma is olvastam őt egy másik fórumon, nemtom minket miért hanyagol Kép Édua szépen halad lefelé, mint az én KisBocim Kép De valóban jöhetne és elsőkézből elmondhatná, hogy mizu Kép Kép
Én teljesen jól kapok levegőt! Úgy kb. egy héttel ezelőtt volt olyan, hogy ha nagyon "bezabáltam", pár percig mélyebbeket kellett lélegeznem (de asszem, ez máskor is így van Kép ), de mostmár
1. nem szabad zabálnom
2. lemászott a csemetém és fent nem nyom,
úgyhogy semmi... Lent annál nagyobb hancúr van!

Jajjjjj, vmin kiakadtam... mentem bevásárolni az uticsomagom utsó darabjait, kilépek a lépcsőházból, az utca túloldaláról hallom, hogy 2 nyanyi arról beszélget, hogy nem szültem még meg??? - mármint én... Ráadásul az egyikről azt se tom, hogy kicsoda Kép Látjátok, a kisváros előnyei :oP :oP :oP

Pussszancs
Ann 36+5 (és már csak 2-t kell aludni a dokinéniig)
annann

Ann!

Jó neked! Az babám is lent van már de úgy tünik vagy ő nagyon hosszú vagy én vagyok nagyon pici de alul és felül is nyomkod. Szombaton a párom becsapta a trabi ajtaját (csöndes kocsink van 27 éves )mire a picikém teljesen megijedt, és minden végtagját egyszerre nyújtotta ki. Úgy éreztem magam mint akit épp most feszítenek egy kaptafára.
Igen ilyen a kisváros mindenki azt kérdezi hogy mikor? és hogy még nem? ...
Engem már augusztusban elküldtek volna szülni.
Bizonyára túl nagy a pocim.
Te viszont Ann nagyon csini kismama vagy. Szép takaros pocakkal. Majd rakok fel újabb képet a profilba addig is a 28-29 hetest pocim láthatod.
Szó szerint, a kedvesem úgyanis csak arra koncentrált.

Puszi: Emese
34+4 MOST MÁR NAGYON VÁROM A VÉGÉT
semese

Sziasztok! csak még 1...
KisBuksi, Ribizli! Lányok, biztosan okosan csináljátok!!!! Csak semmi megerőltetés és élvezni a terhesség minden percét!
Puszi, Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Dorisék még egyben maradhatnak, mert hála Istennek a keringés jobb lett, bár a picik nem nőttek.
De a lényeg, hogy még bent maradhatnak.Kép
Viki
vikici

Sziasztok!
Orsoly tudod,én szülészeti intézményben dolgozom,és már pár száz flowmetriai vizsgálathoz volt szerencsém,és amit én írtam ugyanaz,ami szerinted is.De ezt csak az arra alkalmas UH géppel lehet elvégezni.És megnézhetik a köldökzsinór áramlását is,más magzati nagyerekkel együtt.
Vas tablettát pedig mindenkinek ajánlom,hogy szedjen még a szoptatás ideje alatt is hasznos 2x1.Lehet tőle szorulásunk,de akkor ki kell próbálni egy másik fajtát.Szerintem a ferro folgamma a legjobb,mert az csak a vékonybélben kezd el felszívódni. És a magnézium előtt,v. után kell bevenni 2-3 órával.A vasat amúgy nem lehet túladagolni sem,mert csak a bevitt mennyiség max.30%-a szívódik fel.
Sziasztok! manóka

manóka
manóka

Manoka!
Jó hogy irtad, hogy külön kell szedni a vasat a magnéziumtól, mertén mindig együtt vettem be.

Na, majd most odafigyelek!

Képzeljétek, tegnap hülyeséget csináltam:
Este megbeszéltem egy találkozót a barátnőimmel és leütünk egy kávézóba beszélgetni.
Tök jól éreztem magam Kép, de este amikor megfürödtem láttam, hogy barnásan vérezgettem Kép(inkább olyan alvadós nyálkás sötét vér volt). Reggelre azért már nem volt nyoma.
(5 napja volt a magzatvizvételem)
Szoval most beijedtem és ujra fekszem!

Szerintetek mi okoztatja az ilyen vérzést?
Mi vérzik? A méhszáj? A lepény? A méh fala?
Állitólag a lepény levállás inkább világos rózsaszin vér ( a nagy oxigéntartalom miatt)

Fiona 22+1
én is pihizek Kép
fiona

Sziasztok kismamik!

Fiona Kép
En a helyedben felhivnam a dokimat, ha mas nem megnyugtataskeppen! Nem vagyok orvos, nem tudom honnan johet a barnas ver, de szerintem itt a topikon masok sem tudnak ezt megmondani. A pihi az jo otlet, plussz Magne B6 sem arthat szerintem. Na, nem akartalak megijeszteni, de jobb az ovatossag!

Viki-Doris Kép
Orulok, hogy a kicsik meg ott maradhatnak, ahol a legjobb nekik!

Emese Kép
Szep pocid van! En nem is latom a kek ereket rajta.

Hicu a NLC-n szokott irogatni mostanaban.

Udv, Szamoa 14+1
szamoa

sziasztok!

a kis kék erek a hasamos estére totál bedurrantak, végig lehetett követni kb deréktól lefelé majdnem egészen térdig, és iszonyúan fájt. reggelre jobb lett, de nem az igazi. felhívtam a dokit, venoruton kenőcsöt javasolt, és ha nem javul, akkor megnézi. azt mondta, addig nem vészes, amíg nem piros. hát egyelőre kék.
az a fura, hogy még olyan picik a bébik (kb 2*30 dkg), és máris nyomnak!? mi lesz itt később?

még mindig nem nyugodt ribizli
ribizli

Sziasztok
Fiona
ORVOS! S.O.S.

Jajj, olyan jó, hogy Doriséknál minden rendben!!! Így máris job a reggel. Ma nekem van OFF hangulatom. Köszi a bíztatást S.Emese, egészséges, kiváló AFP eredménnyel (1.1), minden OK, marad a gyűjtőnévvel való illetés. Lehet, hogy nem akarja, hogy beszélgessek vele?? Olyan nehéz egy nemtelen babával beszélni. Bár minden álmomban lányom lett. Jajj, még a végén belegolyózom ebbe. Eldugulok, dolgozom, igyexem nem összeveszni a többiekkel,
a TOP5nek drukk, bár TÁBLÁZATOT szeretnék látni Kép
Judit
holophernes

Sziasztok!
Beszéltem a dokimmal és azt mondta, hogy délután menjek be hozzá, mert soron kivül megnéz.
fiona
fiona

Sziasztok!

Na,mára már jobb a kedvem,és annak meg külön örülök,hogy Doris babái maradhatnak a kuckójukban!
Ma Raffainál megegyeztünk,hogy a méhemnek több törődésben van része,úgyhogy mostantól mentális masszázsban és sokkal több szeretetben fogjuk részesíteni /a babákkal közös munka/. Ez kicsit furcsa,így leírva.

Judit!

Mi amíg nem tudtuk a babák nemét,Regőrebekának és Vencellilinek hívtuk őket,de nekem sokat segített,hogy realizáltuk fütyisségüket. OFF. Tegnap Vágó műsorában Holofernészes kérdés volt, a megfejtés természetesen Judit volt,és annyira profi voltam,mivel a társaságban senki nem ismerte a sztorit,csak én Kép. Mikre /is/ jó egy pocaktali!

Fiona!

Vérzés /bármilyen színű,mennyiségű/= orvost felhívni!

Ribizli!

Maximálisan átérzem az aggályaidat,főleg ha belegondolok,hogy most még csak növögetnek a babák. Mi lesz,ha úgy igazán megnőnek? Szerintem az erek miatt próbálj megnyugodni, én alkati dolognak tartom. Megnéztem,nekem is látszik. Remélem,segít a kenőcs!

Emese!

Az a kaptafára feszítős hasonlat elég szemléletes!

Ann!

Ezek szerint kész a becsomagolás ?! Gratula!

kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok Kismamik!

Viki!Kép
Nagyon jó hír Dorisékról.Továbbra is nagyon drukkoljunk nekik!!!Kép

Kisbuksi!Kép
Köszi! Hogy zajlik az egész? Bár előbb kellett volna elkezdeni. Te mikor kezdted el, és milyen a kapcsolatod a picikkel?

Judit!Kép
Tegnap gondoltam RádKép Nézted a legyen ön is milliomos műsort? Pont Holophernessel kapcsolatos kérdés volt. Rögtön tudtam, hogy "Judit" a helyes válaszKép

Fiona!Kép
Szerintem is keresd fel a dokid. Ha egy csepp vér is van, vagy barna folyás, azonnal vizsgálat! Legalább megnyugodsz, hogy csak pihenni kell.

Nálunk minden oké. A védőnőnél maghallgattuk a babóca szívhangját.Kép És folyton rugdosott az édes, remélem azért nem morcos baba lesz! Nagyon nem tetszik neki az ultrahangos dolog.

Nikie
24+0
nikie

Sziasztok Kép

Kisbuksi Kép
Én is vágtam a Holofernesz témát, apajelölt csak nézett! Kép Kép Aztán bevallottam. Kép

Fiona Kép
Én 2 hete véreztem egy kicsit (olyan halovány rózsaszínes volt, a betéten meg barna), az orvosi vizsgálat után, valószínű, hogy a méhszáj vizsgálatakor megpattant egy hajszálér, nagyon be voltam ijedve. Doki mondta nyugi, pihiztem, babó ezerrel rugdosott, másnapra nem volt semmi... remélem midnen OK most is. De menjél csak dokihoz! Nyugtasson csak meg!

Pusz
Noémi
noémi

Okos, ügyes, művelt kismamik vagytok! Kép

Judit, Holophernes gyilkosa
[size=-2](u.i.: még jó, hogy nem azt kérdezték, hogy ki volt Nabukodonozor király hadvezére KépKépKép (Ha azt vágtad rá, hogy Keanu Reeves, alias Neo, akkor akkor nincsenek milliók. A válasz itt Holofernes) Kép)[/size]
holophernes

Sziasztok Lányok!
Most jól összeszégyeltem magam, hogy így hanyagollak titeket!Kép
Megvagyok, de betegeskedem (torokfájás, köhögés stb..).. Igen az NLC-n vagyok (ott kezdtem még babát szeretnénk! korombanKép)

Mindig elolvaslak titeketKépKépKép Én a sötétben lapulóKép
A kórházi pakkom még nincs kész, de holnap kezdodik a 37. hétKép Ideje lenne összekapni magam. Már iszonyatosan türelmetlen vagyokKép Mint Ann írta Édua is dúrja magát lefelé, jóslófájások jönnek (most is:D)..Kép

Most végigolvasom a termést rendesenKép

hicudzsi

Sziasztok csajok!
Megfogadtam a tanácsot és elmentem a dokihoz.
Már harmadszor fordul velem elő ilyen "vérezgetés".

Nagyon alaposan megvizsgált. Hüvelyi UH, aztán hasi UH, aztán turkálás is.
Mindent megnézett és azt mondta,hogy minden ép és egészséges. Ugy néz ki hogy az amugyis elöl fekvő lepényem egy kicsit mélyen van és igy bármi megeröltetéstől előfordulhat, hogy 1-2 csepp vért enged a lepény. Ez szépen kiszivárog alul.
Ha nincs folytatása, akkor nem kell pánikolnom.

Megkérdeztem tőle a keményedgetést is.
Azt mondta, hogy napi 6-10 számit normálisnak, ha nem tart 2-5 percnél tovább.

Megnyugodtam!

fiona
22
fiona

Nnna végigolvastamKép

Kisbuksi!
Úgy olvastam valahol, hogy ikresek esetén gyakoribbak lehetnek a keményedések, de látom a végére már te is megnyugodtálKép

Doriséknak nagyon örülök, hogy most minden rendben!Kép

Judit!
Mi amíg nem tudtuk hogy fiú-e vagy lány Babashunak hívtukKép De mindenki kék cuccot vett neki és mi is azt hittük fiúKép Most meg már jobban örülök, hogy lányKép
Ja, nekem a hittanórákról ugrott be anno a neved eredetije (bár máshonnan is tudnom kellett volna asszírológia és egyiptológia tanulmányaimbólKép)

Ma megvettük a légzésfigyelőt (csak a felét kellett most kifizetni) ezzel is előrébb vagyunkKép

Fionáért aggódom, remélem jelentkezikKép

Millió puszi mindenkinek!
Emőke+Édua (36+0)

hicudzsi

Fiona!
Ez jó hír! Örülök, hogy minden rendben! Ezek szerint csak vigyáznod kell magadra! Kép
Puszi!

hicudzsi

Kellemes jó reggelt!
Csodajó hírek vannak megint. Hicu bejelentkezett, Fiona is egészségesnek találtatott, és mintha halovány napfényt vélnék felfedezni..
Minket korán reggel felbosszantottak, nem fogjátok kitalálni magatoktól: AZ OTP....... Nem is részletezem, aki még teheti, ne ott vegyen fel lakásvásárlási hitelt!!!!!!!!!!!!!!!!! Én nem hagytam magamat, de kispapi üvöltött a kocsiban KépKépKép

Ilyen attrocitások elkerülése végett:
Kép

Pusza, hajrá TOP5, TÁBLÁZATOT SZERETNÉK!
(óvasosak legyetek pénteken, mert Holdtölte lesz!!)
J
holophernes

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 39+6 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003.10.09. [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]2.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 39+4 29 év/3.b. Gödöll&otilde; 2003.10.11. [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]3.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 37+5 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24. [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]4.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 37+0 28 év/1.b. Hatvan 2003.10.29. [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]5.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 36+2 26 év/1.b. Budapest 2003.11.03. [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]6.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 35+1 29 év/1.b. Budapest 2003.11.11. [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]7.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 35+0 35 év/3. b. Szeged 2003.11.12. [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]N&otilde;i Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]8.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 34+6 28 év/1.b. Budapest környéke 2003.11.13. [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]9.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 32+6 1.b. Zala 2003.11.27. [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]10.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 32+6 27 év/2.b. Budapest 2003.11.27. [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]11.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 32+0 28 év/3.b. Budapest 2003.12.01. [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]12.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 31+6 29 év/3.b. Budapest 2003.12.04. [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]13.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 31+0 31 év/1.b. Budapest 2003.12.10. [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]14.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 30+5 30 év/1-2.b. Svájc 2003.12.15. [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]15.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 30+5 Dunaújváros 2003.12.14. [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]16.[/size] Manga [size=-2]2003.03.07.[/size] 30+5 30 év/1.b. Budapest 2003.12.14. [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]17.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 29+6 29 év/2.b. Budapest 2003.12.20. [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]18.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 29+5 29 év/1.b. Budapest 2003.12.21. [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]19.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 28+1 29 év/1.b. Svédország 2003.12.31. [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]20.[/size] Andi68 [size=-2]2003.03.27.[/size] 27+6 35 év/2. b. Budapest 2004.01.03. [size=-2]2004.01.01.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Rácz Tibor[/size]
[size=-2]21.[/size] Victoria [size=-2]2003.04.01.[/size] 27+1 28 év/1.b. 2004.01.06. [size=-2]2004.01.06.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]22.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 25+4 25 év/1.b. 2004.01.19. [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]23.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 25+4 25 év/1.b. Budakalász 2004.01.22. [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Sz&ucirc;cs Géza[/size]
[size=-2]24.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 25+2 26 év/1. b. Szeged 2004.01.21. [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]25.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 24+5 27 év/2.b. Ócsa 2004.01.25. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]26.[/size] Detti [size=-2]2003.04.18.[/size] 24+5 29 év/1.b. Budapest 2004.01.23. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]27.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 24+1 29 év/1.b. Budapest 2004.01.27. [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]28.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 22+5 33 év Szeged 2004.02.06. [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]29.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 22+4 25 év/2.b. Budapest 2004.02.07. [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]30.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 22+2 27 év Budapest 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]31.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 22+2 31 év/2.b. Csömör 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]32.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 21+2 26 év/1.b. Budapest 2004.02.21. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]33.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 21+1 35 év/3. b. 2004.02.10. [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]34.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 21+0 26 év Budapest 2004.02.18. [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]35.[/size] FBogi [size=-2]2003.05.17.[/size] 20+4 26 év/1.b. Gy&otilde;rújbarát 2004.02.26. [size=-2]2004.02.21.[/size] [size=-2]Petz Aladár Megyei Kórház, Gy&otilde;r[/size]
[size=-2]36.[/size] ribizli [size=-2]2003.05.19.[/size] 20+2 29 év/1.+2.b. Budapest 2004.03.08. [size=-2]2004.02.23.[/size]
[size=-2]37.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 20+0 30 év/1.b. Budapest 2004.02.25. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serf&otilde;z&otilde;[/size]
[size=-2]38.[/size] Rebi [size=-2]2003.05.21.[/size] 20+0 32 év/2.b. Budapest 2004.02.29. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]MÁV kórház[/size]
[size=-2]39.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=ladányi%20kata-public]Ladányi Kata[/url] [size=-2]2003.05.28.[/size] 19+0 27 év/2.b. Budapest 2004.03.03. [size=-2]2004.03.03.[/size] [size=-2]SOTE II. Klinika / Dr. Bánhidy[/size]
[size=-2]40.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 18+0 24 év/3.b. Szigethalom 2004.03.10. [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
[size=-2]41.[/size] Eszty [size=-2]2003.06.30.[/size] 14+2 27 év/1.b. Budapest 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház[/size]
[size=-2]42.[/size] Szamoa [size=-2]2003.06.30.[/size] 14+2 29 év/1.b. Debrecen 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]DEOEC Klinika[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
Névtelen

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 54cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap 9/10
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2003.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér Ilang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz Boróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa Gabriella 2830g, 48cm 2003.08.28. ( -16 ) nap
Cory Zsombor 2280g, 48cm 2003.08.31. ( - 43 ) nap 10/10
76vera Bence 2150g, 48cm 2003.09.02. ( - 24 ) nap
Batkamano Emma 3925g, 53.5cm 2003.09.03. ( - 2 ) nap 10/10
Kisegér István 3200g, 50cm 2003.09.03. ( -9 ) nap
Böbi Patrik 2850g, 49cm 2003.09.05. ( - 13 ) nap
Bera3 Bálint 2800g, 54cm 2003.09.07. ( - 20 ) nap
Laura2 KépNikolett 2600g, 49cm 2003.09.21. ( + 1 ) nap
Susie KépAnna Gréta 3200g, 56cm 2003.09.23. ( -2 ) nap
Nyuszimanó KépPetra 3670g, 51cm 2003.09.29. ( + 3 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
Névtelen

Judit!
Ha tudtam volna, hogy OTP-hez mentek!KépKépKép
Mi is ott vettünk fel idén hitelt de nagyon megszívtuk.Kép

Kezdve ott, hogy a csaj a hatmilliós lakásunkat 4,4-nek értékelte fel. Képzelheted mennyi pénzt kaptunk..KépKépKép Éa amikor át akartunk menni másik bankhoz, nem adták ki a cuccainkat. "Itt kérem az ügymár jól halad...." stb... a kifizetés végső határideje előtt egy nappal adták oda a pénzt, és még külön be kellett fizetnünk átutalási költséget! Arra, hogy a bank a saját számlájáról átutalt az eladó OTP-s számlájára!!!Kép Erre költségként számoljatok..
Akkora egy naplopó, szemét bandaKép

Na reggel jól felhúztam magamKépKépKép
Ma megyünk megvesszük a kórházi csomagom hiányzó darabjaitKép + IKEA-zunkKép
Millió puszi mindenkinek!Kép
Emőke+Édua (36+1)

hicudzsi

Ja még valami eszembe jutott OTP-vel kapcsolatban. Ez egy iszonyatosan bürokratikus szervezet (mint az Önkormányzat vagy az APEH) ha el akarsz érni valamit a királyhoz kell mennedKép Ha baj van balhézzatok a fiókvezetőnél vagy menjetek tovább!!!
Én sírtam nekik, hogy öthónapos kismama vagyok és már az idegeskedéstől majdnem kórházba fektettek stb... Ez használtKép

Puszi!

hicudzsi

Sziasztok!

Először is a TOP4-nek:
EancsiKép, HajniKép, FloraKép, AnnannKép hatalmas DRUKK a célegyenesben!!!!

Annann!Kép
Neked külön is nagyon szorítok! Mostantól küldöm a DRUKK-okat, bármikor is legyen szükséges rá!Kép+Kép+Kép+Kép+Kép

Doriséknak +1000 DRUKK a bentmaradásért!!!

Fiona!
Örülök, hogy minden OK, de azért pihizz sokat és vigyázz nagyon magatokra!Kép

Ebben a randa időben kell mennem a dokihoz, ráadásul vidékről.Kép Na, mind1, megyek és kész...legalább kiderül hol állunk súlyilag.KépKép Bár szerintem picit elszaladt a ló velemKép, de nem érdekel, hisz mostmár a babó is 50-60dkg lehet!!!Kép

Pussz
Szilvi
24+5
sztigris

Sziasztok!
Mindenkit üdvözlök így ismeretlenül is, jó egészséget és jó babavárást mindenkinek!
Én 2002-ben már voltam a topik hozzászólója, eredmény egy gyönyör? egészséges kislány lett, és most újra szeretnék csatlakozni. 13 hetes magzatunk van, és csakúgy mint a lányom ô is nagyon jó baba, semmi panaszt nem okoz az Anyukájának :-) (kivéve az arcom tele lett apró pattanással, aki tud valami csodáról, az segítsen kérem!!!)
Azóta, hogy Lilit szültem mostanáig nem volt internet hozzáférhetôségem.
Még annyit, hogy a táblázatban az ötödik helyen álló Buborék a hugom, most neki nincs internet hozzáférhetôsége, sajnos.
Mindenkit puszilok
Margaréra 13+1
margaréta

Szilvi mail ment

Margaréta
nagyon gratulálunk, és üdvözlet köztünk!!!!
Nekem is tele volt pattanással az arcom, holott minden szakkönyv azt írta, hogy ilyenkor a legszebb a kismami bőre/haja. Nekem sajnos csak az idő segített. Amint átléptem a 4hónapot látványos lett a javulás. Az meg nincs már messze neked semKépKépKép Buboréknak meg nagy pusza, régen nem hallottunk felőle. Hogy van? Pocakleszállás? Szúrkálások, fájások? Összepakolás?
AnnAnn
ügyes légy, és szorítok, hogy azért a péntek ne ihlessen meg, mert hát péntek is, csúcsforgalom is, meg akkor igazam lenne a 3hónapossággal kapcsolatban Kép
holophernes

Szia Margaréta üdv közöttünk! Buboréknak is minden jót kivánok!

Judit!
Az OTP lakáshitellel nagyon vigyázzatok. Bevett modszerük, hogy kb. 3 hónapig szivatják az embert, aztán ujra be kell kérni a tul. lapot, mert addigra lejár. Mikor már teljes a kétségbeesés és mindenfelé elkezd az ügyfél telefonálni, akkor hirtelen jön a megmentő és 2-3 %- ért (ez nagyon sok pénz) "elintézi" a hitelt.
Ebben az a csalás, hogy egyébként is munkaköri kötelességük lenne és csak olyat tudnak elintézni, amire egyébként is bárhol megkapnátok a hitelt!
Nehogy fizessetek valakinek!!!
Sok ismerősöm inkább elbukott egy kis pénzt, de átment más bankhoz ahol 2-3 hét alatt átfutott.
(kisbetűvel: én is bankos vagyok és kiborit az ilyen hozzáállás)

AnnAnn
mit mondot az orvos?
fiona

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?