A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ide is találtam egy sorozatot :lol:
Kép ül Kép üldögél Kép dölni kezd Kép döl :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jó reggelt!

Gremese, Ágica, Anikó: az én "vekkerem" is akkor csörgött!!! :D :D :D

Szeli, Ádi, Panka: Boldog félévességet!!!

Zétike: boldog 7. hónapot!!!

Beatrice: boldog 8. hónapot!!! (ha olvassátok... :roll: )

Kép
Kép
timi26

Korai jó reggelt, csajok! ;-) (Ádikám 6-kor ébredt, nyilván azért, mert tudta, milyen nap van... és mielőbb gratulálni akart...;-))

SZELI, PANKA, ZÉTI, ÁDI -- ISTEN ÉLTESSEN TITEKET SOKÁIG!!!
Kép

Anikó80: hatalmas gratula a sikeres vizsgádhoz!!! Ügyes vagy nagyon!!! Marcika irtó édes! A 2. kép azt sugallja, mintha azt a hatalmas tortaszeletet mind megette volna! Csak nem? ;-)

Ágica, Gremese: nagyon köszönöm! ;-) Ebben az évszámban egy jó van: van hozzá egy remek József Attila-vers (Születésnapomra);-)))

Gremese: drukkolok, hogy Zsófikádnak kellemes napja legyen!

Kép
Kép
irina

És a szépséges nevű és külsejű Beatricének is sok boldogságot! Kép

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Irina! Boldog születésnapot! Kép

Pankának és Ádámnak boldog hófordulót!

Jaj! Én olyan jól éreztem magam tegnap, hogy itt voltak a barátnőmék, aztán átmentünk a másik barátnőmhöz is babanézőbe. Bár Dóriból nem sokat láttunk, mert szinte végig aludt. Szeli is jól elvolt!!! :D
Éjjel viszont felébredt fél 5-kor (fogalmam sincs, mitől), de aztán visszaaludt cumival, és még negyed 7-ig szundizott! (Mondtam én, hogy ha ide leírok valamit, tuti, hogy nem úgy lesz utána! :lol: )

Dobok néhány képet, aztán olvasok vissza!

Kép
Felavattuk a tálcát is! :D

Kép
Egyforma pózban

Kép
Hadd markoljak az arcodba! :twisted:

Kép
Kép
Aztán mindketten kidőltek! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Ezt még muszáj: elolvastam a JA-verset, amiben a "lírai én" ugye Horger Antalnak szól be ("gagyog / s ragyog" -- meg hasonló ilyen válogatott finomságokat írt neki :lol: ). Az irónia az, hogy Horger kitűnő tanár volt... és még mi, mit gondoltok? Kitűnő nyelvész (róla nevezték el a Horger-törvényt a nyelvtörténetben). ;-) Szóval ez a vers nekem ma többszörösen is érdekes. Bocsi, befejeztem.
:)

Kép
Kép
irina

Regi, köszi! Csudajó a képek, látszik, milyen jól érezték magukat a gyerekek! :D

Kép
Kép
irina

Jaj!

Zétinek és Beatricenek is sok boldogságot!

(Móni, majd beírod a hiányzókat a táblába??? Puszi érte! :D )

Kép

Kép
regcsiken14

regi: nagyon édesek a képen

anitja: nagyon ügyi Nolka tök jó ilyen sorozatot tudtál csinálni :D

timi26:,Aniko: Akkor ti is tartjátok reggel óta a frontot bár Petra is most aludt vissza.Lehet oda bújok én is mellé mert az apja helyét foglalta el :D

Mi szombat reggelig egyedül vagyunk apa elment szolnokra autót szerelni mert vizsgás vagy mi... :shock: :D

Ági

Kép

Kép
agica1126

Jó reggelt :D !

Mi 4.15-kor keltünk, bár 20 perc szopi után szerencsére visszaaludt :roll: . Aztán 7-kor danolászott és szaladt a kiságyban :D .

Aniko80, gratula a vizsgához, biztos sikerült, ügyi vagy :D ! Marci :lol: :lol: .

Kaqk, kérünk képet a fülcsis Emmáról!!

Szerintetek meddig alkoholozzam a fülijét? Már 3 hete lőtték és semmi baja, nagyon szép...mostmár elég csak forgatni, nem :oops: ? Juba, nektek mit mondtak?

Hörcsög, nem tudtok valahogy apukád kocsijával menni a talira?

Zétinek boldog 7. hónapot!!
Kép

Szelinek és Ádinak boldog félévességet!!
Kép

Köszönjük a köszöntéseket :D ! Hihetetlen, hogy eltelt fél év :shock: :D .

Tegnap párolt almát ettünk. Nagyon bejött :wink: . Mostmár elkezdem felkészíteni a zöldségekre is, amíg itt van a pároló 8) . Hasznos jószág :wink: :D .

Timi26, köszi a bíztatást, de én továbbra sem látom :roll: . A képeket szívesen, bármikor :D .

Fürdetőkarika, emlékeztek? Engem Ti beszéltetek le róla :wink: :D , és ha belegondolok, tényleg nem tudnánk sokáig használni (főleg mert ülőkádunk van, és annak az alsó része pont Panka méret :wink: :lol: ). Viszont az a kiskád szupi, kár, hogy nem láttam ilyet még pocakosan, szerintem arra is kár már beruházni. Bence gyönyörűen ült 8-9 hónaposan a kádban segítség nélkül...és úgysem hagyjuk ott őket egyedül, nem igaz? Annyi, hogy vettem a kád aljába csúszásgátló szőnyeget, és így biztonságosabb volt :D .
dettyk

Irina, nagyon boldog születésnapot!!
Kép

Beatrice, boldog 8. hónapot!!
Kép
dettyk

Jó reggelt :D !

Irina!Nagyon boldog születésnapot!!
Kép

Beatricének boldog nyolcadik hófordulót!

Zétikének boldog hetedik hófordulót!

Szelikének,Pankesznek,Ádinak boldog fél évet!!
Kép

Heni!Azért fejek még mindig mert Bertus csak éjjel hajlandó szopizni,este úgy kell neki lefejnem mert fürcsi után nincs türelme a szopihoz.

Marcika és Nolka nagyon édesek!

Késöbb jövök.

KépKép
juba

Beácskának is gratulálok a 8 :shock: hónapjához :lol: !
Kép

Regi! de édesek :lol: mennyi idős is volt a kisfiú?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina! Régen mindig ezt a verset mondogatta Apukám... ( :cry: )
:)

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi!Jaj de édesek a gyerkőcök!!Örülök,hogy jól szórakoztatok!

Dettyk!Nekünk azt mondták,hogy 1-2 hétig kell benthagyni ezt a gyógyfülcsit,utána lehet cserélni.Én csak az első öt nap alkoholoztam,aztán láttam,hogy minden oké és már csak forgatom,jövő héten(akkor letelik a két hét)kicserélem neki!

KépKép
juba

Timi26! Én Anyuval vagyok így, simán rábízom Szelit, mert nagyon tudja, hogy kell vele bánni (pláne, hogy Szeli totál olyan, mint én voltam). Bár néha 1-2 „szabályt” megszeg (pl. cumit ad a szájába öltözésnél, mert sír :x ).
VikDan gyönyörű kispasi! :D
Nagyon édik a Rebekás képek!!! Azért VikDan mennyivel pasisabb!!!

Anyunak egyébként annyira jó volt, hogy vasárnap nála volt Szeli (úgy látszik, nálunk annyira nem szeret lenni :roll: ), hogy valószínűleg megismételjük most hétvégén. Én meg szervezek magamnak valami programot! :D

Vándorlás: Szelit különböző helyeken szoktam megtalálni, mielőtt elaludna. A rácsvédőt már egy helyen letépte. :shock: Vagy épp átfordul, szerencsére sikerült a takarót úgy rátenni, hogy ha forog is, rátekeredik. De valamikor annyit garázdálkodik a kiságyban, hogy csak kitakarja magát. :? Ilyenkor újra be kell takarni, de ha már alszik nem vándorol (egyelőre). 8)

Zsófi édesen ül! Mesi! :lol: :lol: :lol: (én állandóan röhögök a beszólásaitokon!) Boldog évfordulót Nektek!!! :D

Irina! Szőke kékszemű: :D Váo!
Szeli is sokszor elengedi a fejét, és csak úgy koppan a földön, de nincs baja tőle! Majd akkor fogunk frászt kapni, mikor szándékosan verik a fejüket ritmikusan a falba, vagy az ágy szélébe!!! :shock: :lol:

Lizónak jobbulást!

Ágica! Szeli először hátról hasra fordult, két napra rá hasról hátra. 8)

Anikó! Gratula a vizsgádhoz!!! :D

Juba! Engem is mindig az este fáraszt le… :( Meg én aztán hiába nem vagyok egyedül. Együtt fürdünk Szelivel, aztán Apa kiveszi a kádból, én gyorsan lemosakszom, és Apa max a pelenkát adja addig rá. :evil: Megtörölközni már nincs időm, csak felveszek egy fürdőköppenyt… :? Persze mindez azért, mert Szeli nyűgösködik, sír öltözésnél, így Apa azt nem vállalja. Tegnap is kiröhögtem, mert Szeli elkezdett sírni, erre gyorsan a kezembe nyomta… :shock: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Juba, köszi, akkor befejezem a kenegetést :oops: . Nekünk 4 hetet javasolt a kozmetikus, de annyira tetszik ez a pötty, lehet, ki sem cserélem 8) .
dettyk

Timi26: jaj, majdnem elfelejtettem írni Neked: szóval tüneményesek a képek, és hogy a kicsi Rebekka és Vikdan hogy hasonlít egymásra!!! :D

Kép
Kép
irina

Hello Lányok,

hófordulós Beának, Zétinek, Szelinek, Pannának, Ádinak sok boldogságot!

Irina, Isten éltessen szülinapod alkalmából!

Anitja, Nolka milyen édesen, elmélyülten molyol. Ilyenkor olyan édesek! Nálunk a kádban van egy "domb", arra szokott támaszkodni :lol:

Regi, látom Szeli nem lacázott, betámadta a nagyobbat! :lol:

Kiskád: bevallom, én még 2 évvel ezelőtt láttam ilyet a barátnőmnél. Akkor megfogadtam, ha babánk születik, csakis ilyet veszek. És tényleg praktikus és sokáig jó. Tegnap is olyat pancsolt benne, h úszott a fürdő. És ugye az első pillanattól kezdve stabilan tartotta a kád, két kézzel fürdethettünk :wink:

Dotildi, Dorkának legalább jó az ízlése! :wink: (sk kontra üveges) Bár nálunk is így lenne. Bár ma újra bepróbálkozom, tök fini főzit csináltam (én is megenném) és a csirkehusi is isteni. Háááát, majd meglátjuk. Nagyon bízom benne. Legvégső esetben hozzákeverek egy kis üvegeset...

silka
silka

Anitja! Júliusban lesz 2 éves! :D Nagyon barátságos kisfiú. Amikor egymás mellett feküdtek, és Szeli el akarta érni az arcát, a kisfiú mondta neki, hogy "simi-simi a fejemet is"!!! Azt hittem, megzabálom!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk, Juba, Silka, köszönöm! :D

Kép
Kép
irina

Lányok,
eszembe jutott vmi. Ugye Lizi nem tud rám megharagudni mert egyfolytában porszívózom a nóziját?? Már olyan mérgesen és dühödten néz rám, mikor belekezdek az előkészületekbe. Aztán persze jön a remegés és sírás. :cry:
Utána meg ölbe kapom és jól megvígasztalom. De félek, h haragszik rám, mert csesztetem... Vagy csak képzelődöm?

silka
silka

Irina!
Nagyon boldog születésnapot kívánunk :)

még a napocska is süt :) Kép

hófordulós babáknak boldogságosat :)

KépKép
viranka

Silka!
ezért nem fog megharagudni :wink: Bálintnak is sokat porszívózom sajna :( sokszor üvőlt,de ha Míra a közelben és dumál hozzá akkor ált. nyugi van :)

Irina!
örülök h. minden rendben ment a dokinál :) kíváncsi vagyok hatnak-e a bogyók :)

tali!
nekünk mind1 h. de vagy du.Míra nem alszik edéd után :) vszínű Apával megyünk(ha épp nem veszünk össze és hajlandó vagyok vele szóbaállni)és vonattal :)

Regi!
olyan régi aza reklám :shock: én először azt hittem Szeli az :) aztán láttam még párszor és gondoltam tuti mondtad/írtad volna ha Ő az :)

Ágica!
olvastam csak kissé depis hangulatom volt tegnap:) depis vagyok h. mindjárt öngyi leszek hangulatom volt tegnap :( de már javulok...

Emese!
milyen kedves párod van :) fodrász :) :) bakker már nekem is el kellene mennem visszaszőkülni :)
Zsófi hurkái :shock: :lol: csak lestem :) súlya sem semmi :) versenyt híztok/nőttök Nolkával?

Timi!
nagyon jók a képek :)
VikDan gyönyörű kispasi :) Fogyásod látványos :) Rebeka meg nagyon kis tündért volt :)

vmit még akartam,de nem tudom,pusz mindenkinek :)

KépKép
viranka

Irina nagyon boldog szülinapot!!!!!

Szelinek, Pankának és Ádinak boldog fél évet!!!!

Heni
KépKép
heni81

megvan :)

Bálint ma 1/2 2-3 között szórakoztatott :evil: áááááá nem voltam kiakadva.Szopizott,pelust cseréltem,orrát kiszívtam,bekentem az ínyét és b@szott aludni.Míra 6 előtt elkezdett kiabálni h.ANYAAAAAAAAAAAAAAA,persze úgy h. mellettem feküdt és bele a fülembe,ettől Bálint meg felkelt :evil: de szép az élet tadamtadam tadam........

Anikó!
vizsgádhoz gratula,görbül ugye?

KépKép
viranka

Silka: Én is sokat porszívózom az orrát és úgyanazt csinálja mint Lizi mikor közeledek felé de van mikor röhög és fogja ő is a cső részét :D

Viranka: Az nem jó ha ilyen a hangulatod! El kéne menned kikapcsolódni egy kicsit...Sikerült megkérdezni?

Ági

Kép

Kép
agica1126

Viranka nyugi, nálunk 2 héten keresztül volt, hogy Péterke éjszaka kaszinózott :evil: 1-1.5 órát az éjszaka kellős közepén.
Először én is bepróbálkoztam mindennel, de ő mint aki kipinte magát, játszani akart. Végül az ágyamba tettem a sötétben, ő játszadozott, majd egyre rövidebb idő alatt visszaaluldt. Most meg már nem csinálja szerencsére.
Szerintem a lényeg, hogy nme kell foglalkozni velük ilyenkor, mert megszokja és minden éjszaka fel fog kellni :? De nem biztos, hogy nálatok is igy lesz, lehet csak egyszeri este volt.

Heni
KépKép
heni81

Ágica!
ma ment öcsém hozzá műtétre,kiadtam Nekik h. kérdezzék meg :wink:

Heni!
magam mellé nem veszem ,mert Míra is megint átjön éjjel,és így sem férünk el a 180as matracon :oops: csak nem szokik rá és egyszeri alkalom volt :) ha nem akkor keltjük apukát is ugyis szerinte nekem tök jó h. itthon vagyok,Ő meg dolgozni jár :roll:

KépKép
viranka

Viranka: Nem az én párommal beszéltél :D Ő úgyanezt mondja nekem hogy itthon vagyok ráérek mindenre mert ő dolgozik és ilyenkor dühből de nem gondolom komolyan akkor maradj itthon te gyeden....na azt már nem.

Kép

Kép
agica1126

Kép

Fogyi:
Én is én is akarok fogyni...olyan idegesítő, hogy hónapok óta egy deka nem mozdult le. :roll: igaz fel sem :wink: de azért idegesít. Mostmár én is szeretném, ha minden régi cumóm rámjönne.
Pedig én igazán nem akarok sokat, csak úgy 5 kg-ot. Azt hiszem az nem fog másképpen menni mozogni kell :)

Silka
Küldjek nektek pár méter madzagot :lol:

Anikó
Igaz én egy gyermekes vagyok, viszont elég sokat csavargunk. Szopit egy jó nagy kendő takarásában bárhol meg lehet oldani én már a West End kellős közepén is szoptattam így :)
A kajcsit meg úgy is oda tudod adni neki, h az öledben ül egyik kezét becsúsztatod a derakad mellé (kicsit oldalra veszed, így az egyik kezével legalább nem tud nyúlkálni :) csak a másikkal :lol:)
Nyakába persze előke és még leteríteni a lábát és előke alatt egy pelussal. Nekünk ez így működött.
Ez nem hülyeség...:) én beteszem a mikróba.
Gratula, milyen vizsga?

K.Timi
Megoldódott a nem kanalazós ügy?

Meryke
Fúú szegény gyerkőc...remélem Lilla nem így kezdi majd az ovit.

Irina
Nagyon jók a képek!!!

Regi
Hát...:wink: nekem Lilla olyan mint egy kis motolla az ágyban. Forog keresztbe, 180 fokban, lebontja a fejvédőt, lehúzza a takarót.....most miben altatod?
Hasról hátra hátról hasra és ezt most nagyon élvezi és úgy tűnik egyre jobban :)
Már bocs de tök jó ez a kép, hova akarsz te fogyózni???? :shock:
Apának feketepont :evil:

Miléna
No most vedd úgy le vagy szidva!!! Aki szoptat annak ennie kell!! Nagyon vigyázz magadra, nehogy nekem egyszer csak rosszul legyél! A folyadék is fontos.
Én is hajlamos vagyok elfelejteni, de azzal motiválom magam, h mindig kirakom magam elé a vizet.

Juba
Már nem csak próbál :)
Ez a siltes sapi :)

Móni
Időpont nekem mind1, h délelőtt vagy délután.
Szuper ügyik voltatok!!! Hurrrá tali!!!
Igen igen húsvét után mélytányérpróba :) ne hari, h nem írtam privit, de Lillus eléggé elfoglal mostanság és szabadidőmben meg épp csak végzek a dolgaimmal :)
No de sebaj. Kicsit össze kell szednem magam :) szétcsúsztam....:roll:
Térd még mindig gáz, Peti most már elkezdett piszkálni, h menjek dokihoz.

Ágica
Ezek szerint neked is van egy ilyen kicsi tesód :) az enyém 4 éves :)

Timi
Szuper! Kis husi :) Hát jó étvágya van :)
:( ennyire érzékeny lenne?? És azok a gyerkőcök betegek lettek utána vagy voltak előtte?
Jajj de jók ezek a képek, de jó, h nem tartottad magadban őket :)

Miléna
Lilla milupa antiallergén vaniliásat eszik. Esetleg a Sinlacot is megpróbálhatjátok, az szentjánoskenyérmagból van. Gyümihez is hozzá lehet keverni, laktatóbb lesz tőle.

Dotilidi
Anyós :evil: de már rájöttem, h a helyzetet csak a türelem és a mi részünkről oldja meg. Meg kell próbálni finoman megbeszélni vele a problémákat.

Heni
ez gááááz én nem is tudom mit csináltam volna...

Nektarin
Nemááá te jössz Szigetszentmiklósra és fel sem csörögsz hozzánk!!!!! :lol: mindjárt megsértődöm :)
Én is szeretnék már talizni, de a héten nincs kocsink...szerelőnél

Mesi
Aztaa azért nem semmi fogak :)
Igaz tegnap volt, de boldog évfordulást :)
Puszi a kis nyűgösnek, tudom milyen az :( nekünk szerencsére az első roham lezajlott

Irina
Őszintén semmit, majd megtanulja, h koppan és leszokik róla. Lillus is feszt ezt csinálta az elején :) és aztán volt nagy bőgés :cry:
éés BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!
[url=http://www.glitterfy.com/]Kép

Fog: akartam írni, h úgy tűnik az első nagyobb fogzási hullám lezajlott, de amúgy kívülről semmi nem látszik rajta. Az ínyén sem. De azért a védőnéni is azt mondta, h ahogy elindul a csontból az is fájhat.
Hát sztem nekünk ez volt. Mert még nem akar kibújni.

Boldog hófordulót Panna, Szeli, Ádi, Zéti, Beatrice
[url=http://www.glitterfy.com/]Kép

Fúú szerencsére Lilla is 5:30 és visszaaludt 6:30ig :)

Viranka
No ti meg mind veszekedtek apával :roll:
Hát egy gyerkőccel sem könnyű, hát még kettővel, tuti más a ritmusuk :?

Szerintetek, h keltette ma Lilla apáját?? :lol: odafordult hozzá és elkezdte matatni a haját meg a hátát :) de még félkómásan :)
Mi is félkómásan néztük :)
És ma reggel "vadul" kergette a csörgős színes labdáját :) szó szerint utána trappolt mikor elgurult. Annyira cuki ahogy igyekszik :)
Védőnéni tökre meglepődött, h már mászik. :)
És 6850 gramm, 67,5 cm és mindene tökéletes :) háát ezt eddig is tudtam. Kajával maradunk ahogy voltunk, gyümi, egy kis tejpép/Sinlac és anyatej.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur: Tényleg neked is van? Nagyon ritka az ekkora korkülönbség.Köztetek mennyi?

Kép

Kép
agica1126

Kérdés: Ha megeszik Szeli tízóriaira egy egész üveges gyümit, adjak még utána tápit neki? Vagy csak itassam meg, ha kéri? És ha nem adok tápit, akkor utána nem lesz hamarabb éhes??? :?: :roll:

Na, asszem eljött az ideje, hogy megnézzem azokat a recepteket a gmail-en! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: Nekem Petra egy fél üveg gyümit megeszik és utána adok neki vizet és utána majd csak 3 óra múlva éhes tehát szerintem tuti nem kell neki tápi.

Kép

Kép
agica1126

Viranka
Ja persze nem neki kell foglalkoztatni 2 kicsi gyereket a nap 24 órájában és persze, takarítani és kaját főzni. Hát hogy némely pasi észre sem veszi, h nekünk nincs olyan, h meló vége mióta babóca van
Mert ez egy non stop műszak. Még szerencse, h enyém apa tök jófej :) de én apum is ilyen mint a te párod :( sztem bízd rá őket 1 napra és nem fog rinyálni többet :)

Ágica
Köztünk majdnem pontosan 25 év van :) ez azt jelenti, h én szept 2, ő szept 5 és Lilla szept 13 :lol: a mi családunk csak szeptemberi gyerekeket tud gyártani :)

Regi
Ha nem kér utánna semmit, akkor sztem ne adj neki tápit. Lehet, h előbb szól, h éhes, de az nem baj. Inni sztem próbálj meg neki adni. Lilla is szomjasabb mióta gyümizünk, napi 125 ml gyümi tea lecsúszik :) de közben Ágica is írta :)

KépKép
KépKép
fleur

Fleur: köztünk 23 éve van :D De imádom csak most féltékeny is mióta Petra megszületett de ez értehető eddig ő volt a középpontba. :D

Kép

Kép
agica1126

köztünk 23 éve van=köztünk 23 év van

Kép

Kép
agica1126

Fleur!
Az nem mindig ilyen lüke :) Imádja a gyerekeit,nagyon jó apjuk,csak néha a hülyeségeivel és az ilyen beszólásaival őrjöngő sokfejű sárkányt tud csinálni belőlem :oops: rábízni :lol: :lol: Mírával bármikor bárhova :)

Ágica!
ezt én is mondtam már :wink:

ezt meg vasárnap varrtam,Míra falvédője :)
Kép

KépKép
viranka

Sziasztok!

Legalább 1 hónapja nem jártam itt, bocsánat. Annyi minden történt velünk és annyira lefoglal Levi, hogy nem is jut eszembe a fórum. Főleg mióta összebarátkoztunk a környéken nagyon sok anyukával és babával. Minden nap van kivel, kikkel megbeszélni a kérdéseket. L.Móni küldött e-mailt a talival kapcsolatban, lehetséges, hogy mi is elmegyünk. Képeket teszek fel, hogy hogy is telt ez a hónap:

Kép kirándultunk a Mátrában Kép
apa viszi a "Batyut"
Kép randevú a Duna partján

Kép felköszöntöttük az 1 éves Mentát (rózsaszínben), ők a legjobb barátnőim :)
Kép ez is a babazsúron készült

Kép nagyon szeretem a hosszú sétákat

Kép folyton derékszögben szeretnék ülni

KépKép
becka

Irina Nagyon sok boldog születésnapot

Panna, Szeli, Ádi, Beatrice és Zétike Boldog hófordulót

Grétike hál istennek most nagyon jól aludt :lol: n8-kor kelt csak 8) , igaz azóta elég hullámzó a kedélyállapota. Hol nagyon jókedvű, hol meg nagyon nyűgös. Biztos a foga meg a front együtt okozza ezt.

Mesi Kitartást a naphoz, remélem azért kevésbé nyűgös Zsófika ma mint tegnap volt.

Fleur Hát, ha még mindig nem javul a térded akkor hallgass kérlek apára és menj el orvoshoz.
Ha minden jól megy és a jó isten is azt akarja akkor jövőhéten hétvégén megyünk miklósra házat nézni :lol: :lol:

Kis betegeinknek jobbulást minél hamarabb++++++++++++++++

Regi nagyon aranyosak együtt. Nem kaptál kedvet egy kistesóhoz :wink: ?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csajok én csináltam egy hétvégén egy olyan napot amikor nem segítettem semmiben apának. A szopik ugye az enyémek voltak :lol: :lol: de minden mást apa csinált. Este azt mondta megérti most már miért vagyok fáradt a nap végére. Azóta nem fintorog ha hazaér és nincs vacsi 8) és nem mond olyat, hogy te egész nap itthon ülsz. Max amiatt mondja mert kicsit féltékeny, hogy én sokkal több időt töltök Grétacicával mint Ő :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni, Viranka, l. móni, Fleur: köszi, édesek vagytok! ;-)

Viranka, te rettentő ügyes csajszi vagy, ezt a falvédőt simán lenyúlnám tőled! :D Elszomorít, ha szomorú vagy, de teljesen megértelek: 2 gyermek, kialvatlanság és akkor még apa is beszól... (én már tisztáztam itthon, hogy igazából az, amit én itthon csinálok, az a kemény dió, de ha nem hinné el apa /de elhiszi;-)/, akkor szeptembertől ízelítőt is kaphat belőle). Sajnos ez egy régi rossz "férfibeidegződés" és a "remek" férfiszocializáció eredménye, hogy a női munka láthatatlan. Mi nők meg sokszor nem is teszünk azért, hogy látható legyen. Szerintem tegyünk róla (nem panaszkodásra vagy időnkénti "robbanásra" gondoltam, más, cselesebb megoldásokra).
Homeo: még az egyik szert hajkurásszuk. Picit félek attól, hogy a tünetek a használat elején súlyosbodhatnak, mert mit mondok a sebészeten, ha ez lesz a helyzet (mert az odajárást meg azért nem merjük abbahagyni)? Ráadásul az egyik gyógyszertárban azzal frászoltattak, hogy az egyik szer "az nagyon erős, csak vényre adható ki", másutt meg simán ki fogják adni (megkérdeztem). No, majd meglátjuk, egyelőre legyenek meg.

l. móni: nálunk is nyügizés van ma ezerrel, háromnegyed óráig altattam (szerintem Ádi még jó darabig nem fog tudni a kiságyában elaludni, főleg nem, ha vmi baja van, hanem ringatni és cipelni kell, egyszerűen gőzöm sincs, hogyan lehetne erről leszoktatni, ha csak ez nyugtatja meg... meg is értem, a kiságyban fekve ugyan mi nyugtatná meg?)

Becka: szépségesek vagytok! Azért gyere gyakrabban ám, ha tudsz! :lol:

KÉRDÉS: milyen tempóban csináltátok a hozzátápit (ill. én jól csinálom-e)? Leírom, mi volt, mit tervezek:
2 hét csak almalé, eljutottunk a pár kiskanálnyitól a kb. 1 deciig
most kezdtem az almapépet, de csak 2-3 kiskanálnyit adtam neki
Mi az adag növelésének a tempója? Hány naponta/hetente adhatok új dolgot (pl. őszibarackpépet)? A védőnő szerint annyit adjak, "amennyit a baba kér". De Ádikám olyan egy mohó baba, hogy akkor is tud enni, inni, ha nem éhes, nem szomjas, nem ismer megálljt. Úgyhogy nekem kéne őt korlátoznom. Ötletek?
Fél évem van ugyanis arra, hogy minél több mindent elfogadtassak vele, hogy egyévesen már ügyesen sokfélét egyen...[/b]

Kép
Kép
irina

Ja és: a főzeléket ehhez hogyan igazítsam? Mennyi idő múlva adhatok neki krumplit (és sütőtököt) stb.? KI HOGY CSINÁLTA?

Kép
Kép
irina

Amúgy ezt találtam:
"Egyszerre csak egy új ételt vezessünk be. Kis mennyiséget, csak néhány kiskanálnyit adjunk belőle a babának, és fokozatosan emeljük az adagját. Figyeljük, hogy nem észlelünk-e allergiás reakciót: kiütéseket – elsősorban a száj körül, vagy a baba hasán, hátán -, hasfájást, szélgörcsöket. Ha minden rendben, 3-5 nappal később kipróbálhatunk egy újabb ételt. (Az első hetekben inkább 5, mint 3 naponként vezessünk be új ételeket.) Az új ételfélét kaphatja önmagában vagy a korábban bevezetettekkel keverve. A lényeg, hogy ne kapjon egyszerre több új ételt, mert abban az esetben nem szűrhető ki, melyik okozta a problémát." (http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... nt&sid=356)
Vélemény?

Kép
Kép
irina

Irina, Isten éltessen sokáig!
Kép
Beatrice, Panka, Szeli, Ádi, Zéti! Boldog hófordulót!
Kép

KépKépKépKép
meryke

Mivel itt sok anyuka "homeopátiázik", és beszéltetek arról, hogy a homeós szerek felhasználásáról nem mindig tudjuk az infókat, egy kis adalék (innen:http://www.geocities.com/attilatokes/homeopatia.html):
HASZNOS TANÁCSOK
a homeopátiás kezeléshez
1.Homeopátiás kezelés tartama alatt ne fogyasszon erős hatású szereket (kávé, cigaretta, alkohol, tea, stb).
2.A gyógyszert bevétele előtt és után legalább fél órán keresztül ne vegyen a szájába semmit.
3. Ne ébressze fel a beteget csak azért, hogy bevegye a szereit!
4. A gyógyszert távol kell tartani mindenféle sugárzó tárgytól (TV, rádió, magnó, hűtő), erős illatú dolgoktól (füstölők, menta, stb). Ezek is elrontják a hatását (repülőn való utazáskor a csomag átvilágítására használt sugarak is tönkretehetik a similet!).
5. Ne tartsa sugárzó hő közelében (pl. napsütésben)!
6. A legjobb tárolási hely egy fiókban, távol minden káros hatástól.
7. Lehetőleg tegye el a kisgyermek keze ügyéből, a rázogatás megváltoztathatja a gyógyszer erősségét.
8. A kezelés ideje alatt kerülje a mentolos, kámforos fogkrémmel történő fogmosást, használjon inkább gyümölcs- vagy semleges ízű (gyermek) fogkrémet.
9. Hasonló káros hatású lehet mentolos cukorka (pl. Negro) is, ezért a kezelés ideje alatt ezek fogyasztása sem javasolt.
10.Kézzel ne fogja meg a tablettákat, golyócskákat, a bevétel az orvos utasítása szerint történjen!
11.A gyógyszert mindig az eredeti csomagolásban tartsa, ne töltse át más edénybe.

Kép
Kép
irina

Meryke, köszi! 8)

Kép
Kép
irina

Irina, én úgy kezdtem, mint te, pár kiskanál almalével, majd 2-3 nap múlva reszelt almával, de nem állhattam meg 3-5 kanálnál, mert Panka visított :shock: . Elsőre bevágott 150 ml-t belőle, de nem aggódtam, mert gondolom, ha az almalét bírta, a reszelt almától sem lehet baja :oops: .

1 hét reszelt alma után kevertem az almához sütőtököt (üvegeset, mert már nem volt a piacon "igazi"), de a sütőtök íze dominált. Ebből is megevett kb. 100 ml-t, úgy 4 napig ettük, majd kaptunk 4 db alma-barack babakaját, ez is 100 ml, ettől sem lett bajunk (4 nap), tegnap pedig párolt almát kapott, más íz, más állag :D ; én most a krumplin gondolkodom, megpróbálom majd magában, ha nem ízlik, ahhoz is fogok almát kutyulni :wink: .
dettyk

sziasztok!

takarítok ezerrel, botond anyucival : gondoltam benézek hozzátok. :wink:

IRINA!
Boldog Születésnapot!

HÓFORDULÓSOK: SZELI, PANKA, BEATICE, ÁDI, ZÉTI
Isten éltessen benneteket!

Hozzátáplálás:

Én 2 hétig adtam Botondnak leveket, először almát, azután barackot. A végére mindkettőből megivott 1-1/2 1 decit. Akkor voltunk gyerekdokinál és mondta, hogy teljesen felesleges a levekkel sz@rakodni, nyugodtan adhatom a gyümölcspépeket és a zöldségeket is. Kezdtük a barackkal. 5-6 kiskanál először, másnap 1/3 üveg, harmadnap a maradék ami az üvegben volt. Utána még 2 napig fél-fél üveg barack. Ugyanígy volt az alma is. Most járunk fél üvegnél.
Eddig minden okés. :) Csak a kakin látszi változás : már nem annyira folyékony... 8) :oops:
Szopi ugyanúgy ahogy eddig : éjszaka egyszer / reggel 1/2 8 körül,/ 11.30/ 14.30/ 20.00
Uzsonnára kb 120 ml folyadékkal (anyatej v tápszer) Sinlac. Sűrűre készítem, hogy lehessen kanállal enni.
A héten még nem tervezek újabb gyümölcsöt. Jövő héten meggy majd (talán) banán. Ezután fog jönni a krumpli a sütőtök és a répa.
Asszem elég részletes voltam. :oops: :wink:

Egyelőre Botondnak minden tetszett. De fél üveg gyüminél nem kér többet. Nem is erőltetem, mert még nem akarom a szopit kiváltani.

Ja és Irina. Egyforma etetőszékünk van. :wink:
Kép kéztartás : na ilyen fini volt a barack! :)

Ildikó
KépKépKép
sense4

És még egy kép, ha nem bánjátok :
Kép tévét néz... :)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?